Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Na visszaraktam a 3570K-t, remélem nem fog cigánykodni az eladó...
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Sima 3770 sem lehetetlen annyiért..azért a 2600K nem mai csirke

Persze értem a gondolatmenetet, de ha hibás, visszaveszi az eladó..? -
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor nincs baj. De miért nem 3770..?
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor bizony ott a PCIe vezérlővel van valami kehe..vagy megdeglett a vidkari. Másik slotban próba megvolt? 3570K gondolom már nincs kéznél :S
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ezzel sincs kep, szenzacios.

-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Adott esetben PCIe3.0 karikkal a Sandy csinálhat ilyet..BIOS legfrissebb? Proci érintkezői/foglalat tiszta/sértetlen?
-
Bjørgersson
félisten
Az mennyire normális, hogy 3570K -> 2600K csere után csak IGP-n van kép, VGA-n nincs? BIOS reset megvolt, azzal kezdtem, IGP-nél hiába állítok semmit, ugyanúgy csak az ad képet.
-
Speed®
titán
válasz
Pixx96
üzenetére
Lapja/VRMje válogatja..meg a fesztartomány. Magas fesznél a tranziensek gondot okozhatnak, a gyártó nem hiába specifikálja a droppot kb., annak haszna is van. Persze OCnál nem szeretjük, mert indokolatlanul magas feszt kell adni, ha nagy mértékű a drop..erre való az LLC ugye. Legtöbbször középértékre célszerű belőni, de ha stabil nélküle is a motyó nem nagy eltéréssel feszben, akkor nem kötelező.
-
Maximum1
őstag
Ma volt 3 kékhalálom/YT videó közben, program telepítés közben/, ilyenkor zizegést hallok a gépből, mintha valami zárlat lenne.
A Linx 6.4 hiba nélkül végig megy még is összeomlik.
Vettem le a DRAM voltból és emeltem az offseten, LLC 2-ről felmentem 3-ra, 2-nél szörnyű hangja volt ennek a zárlatnak vagy mi.
Most így néznek ki a voltjaim.
Mi adja ezt a hangot vajon? mintha a ram-ból jönne... -
Imilenni
addikt
Közben rájöttem hogy a hiba a kábelekben volt, mármint elvoltak mozdulva. Neharagudjatok :/
Azért köszönöm
-
Maximum1
őstag
Na megvan a kis dagi, el sem hiszem hogy ebben a kis darab valamiben mekkora erő van.

Lenne még egy pár kérdésem, belenéztem az uefi-be, van egy pár dolog ami nem tiszta + az eszközkezelőben is aktív az intel driver, lehet még valamit tiltanom kéne az uefi-ben.
Itt vannak képekben. 1 , 2
Igpu + ezek a GT overclockingokat nem kellene tiltani? -
CirrMee
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
Az intergált videó kártyát kezdtem használni és meglepődtem hogy ilyen a kép:
Nem látni képhibát. Vagy az a hiba, hogy van kép?
Nemtudom, most ilyenkor a processzor "gpu"-ja dolgozik vagy az alaplapé?
Egyszerűsíts, az mindig hasznos: az alaplapodnak nincs videovezérlője. Kizárásos alapon az megy, ami "megmaradt" a választékból...
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ezt találtam legjobb helynek (Intel I5-ről van szó)
Szóval nemrég eladtam a videókártyámat, most jutottam oda hogy bekapcsolom a gépet.
Az intergált videó kártyát kezdtem használni és meglepődtem hogy ilyen a kép:
Nemtudom, most ilyenkor a processzor "gpu"-ja dolgozik vagy az alaplapé?
Remélem nem írtam ezzel kapcsolatban rossz helyre!! -
Speed®
titán
válasz
Maximum1
üzenetére
VGA ajánlóban pedig többnyire megmondják a frankót, nem kel félni tőle ;p
Strix RX felejtős, kula BIOSt kapott, sok a gond vele, topikjában keress rá.
1060/3Gből viszont ennyiért kaphatsz jobbat is, Giga WF2 v. GW Gallardo.
De ha kifejezetten ez a pici kivitel a szimpi, akkor akár spórolhatsz is: 55k. -
Pixx96
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
jobb klikk kép megnyitása új lapon és már látható is ^^
hűteni tudom 64 fok volt 4,7ghz 1 óra gta után na igen az 5ghz már nagyon megszaladt ott 80+ba is ment szóval hagytam meg féltem hogy pukkan a vrm
nem használom én így 4,5 használom 24/7 csak 1 kis teszt volt egyékén 4,7g 1,4v+ alatt meghalt mindig a gta egy szép kék halála 
itt a kép amúgy : [link]
-
Pixx96
aktív tag
nah ezek vannak eddig offsettel
ez mennyire sz@r vagy jó?
-
Peace
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
Természetesen max grafikán fut minden 1080p-ben.
Mondjuk kamu, mert Deus Ex: Makind Divided Be lett tolva maxra és 8szoros élsimításra, majd diavetítéssel indult az első küldi és csak pislogtam (akkor vettem a GTX 1060-ast....). Visszavettem 4szeresre AA-t és egyből hasított. 
-
Speed®
titán
válasz
mihione
üzenetére
Akkor megvan a magyarázat, a 0.6.5 ~5GFlopsal kevesebbet ad azonos setuppal, de nálad az is eltért negatívan. RAM OCra az osztó állítgatása van, BCLK itt nem opció, pár MHzért cserébe hamar elszáll a stabilitás (~103 24/7re, ~106 tesztekre kb. elmegy).
Gyorsabb RAM..hozhat valamit, de sokat ne költs a témára, nincs egetrengető hatása. -
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
0.6.5os linx 2048 mb es 1333 mhz cl9 ramok.
Kovetkezo fejlesztes a ram csere lesz.sok uj jateknak kellene a gyorsabb ram.meg amd konfigba feltudtam oket huzni 1600ra de itt ha felrakom a ram frequencyt a listabol akkor nem bootol.bclk tuningon kivul meg mashogy nem lehet a ramot huzni igaz? -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok szerintetek egy Z68 Extreme3-al el lehet érni egy 2500k-val a 4,8ghz-t?Eddig 4,5ghz használom úgy 1,344v a procit már fél éve játékok alatt úgy 60 fok körül meg is áll szépen. Régebben próbáltam vele feljebb menni de nem sikerült most újra neki akarok látni hát ha megy az a 4,8g
de szerintem akkor is az volt a baj hogy az alaplap limitált vagy passz hiába emeletem feszt vagy akármi 4,5g felett meghalt kb mindig a rendszer. -
mihione
őstag
Na jólvan,szivat ez a proci...xd
Tegnap ráküldtem egy prime blendet újra és behalt,de még 1,4 volton is pedig maradtam 4,8 ghz-en.Ugyanez 1,38 volton több mint egy óráig ment.Most kísérleteztem kicsit és 1,47 voltal bepróbáltam az 5 ghz-t.Ment is szépen nem volt kékhalál csak kikapcsolt a gép
gondolom ide már kevés az 500w fsp...
Nem kísérletezek tovább,belőttem 4,8-ra 1,4 voltal ,pll 1,8v ram 1,5 v minden c cucc enabled.Ment egy kis primeot megint és hibátlan,linx úgyszintén.Remélem így is marad. 118 gflopsot adott a linx,az reális nem?
6 kör linx azért befűtött 90 fokra,de prime az max 80-ig ment.Normál használat mellett 70 fokot nem értem még el.Talán kap még egy mx4 pasztát a mostani isten tudja milyen ipari zsír helyett és még picit javulnak a hőfokok. -
Speed®
titán
válasz
Maximum1
üzenetére
Nem linkelünk saját hirdetést ;p
Ilyesmi bordában gondolkodj hővezető ragaccsal, segíthet valamit. Mivel a legtöbb toronyhűtéstől alig jut huzat a proci környékére, fontos lenne gyárilag hűteni..de ugye akkor nem döglik meg hamar és nem veszel másikat :S Persze megoldás lehet egy topflow hűtő is, de a legtöbb esetben az felborítja a ház szellőzését..odafigyelős téma.
-
Speed®
titán
válasz
Maximum1
üzenetére
Jól néz ki, 70°C alatt, ez normál felhasználásnál jóval hűvösebb lesz, mehetsz feljebb akár, amíg partner a lap/proci/hűtő. VRM/FET részre tegyél bordát, ha van.
-
mihione
őstag
Nekem meg 4,9 ghz se volt 100%-os blend testnel lehalt, elotte mondjuk tobb oran at jatszottam forza horizon 3-at.
Most visszaraktam 4,8-ra 1,38 volton mar vagy 1 oraja fut prime95 blend teszt,ez igy eleg stabilnak tunik.
Nincsen semmi trukk ennek feljebb vinni?pll voltageot olvastam hogy van aki leveszi 1,7 re es az segithet. -
Speed®
titán
válasz
Maximum1
üzenetére
Hibátlan/átlagos. AIDA64 helyett CoreTemp bőven jó, jegyszi a max hőt.
Próbáld ki ezt a 0.6.4 LinXet, /3GB 10 kör beállítással, picit combosabb. -
ADAM1337
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
Maximum1
üzenetére
Én offset párti vagyok, jobb a fogyasztás azzal vegyes terhelésnél.
Offsettel mehetsz feljebb, csökkenjen a terhelt fesz, amíg stabil. LinX/2+GB 10 kör, amíg lefut és ~konstans GFlopsokat dobál, jó.
Ha dobálja a szorzót közben, TDPlimit..szóval azt be kell állítani mindenképp és meg kell lelni, milyen frekin/feszen fér bele. -
Maximum1
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Na sikerült valami.
Fent van egy olyan menü hogy load optimized fűl, ott rámentem a 4.0Ghz-ra és úgy engedte beállítani az adott értékeket amiket írtál, majd lementettem.
Kikapcsoltam a C3/C6-ot és engedtem a C1E-t így bootolt be, most itt tartok, vigyem lejjebb a feszt? -
mihione
őstag
4,9 ghz stabil 1,43v csgo alatt 75 fok a legmelegebb mag,talan lehetne lejjebb venni a feszt majd eljatszok meg vele

-
Speed®
titán
válasz
Maximum1
üzenetére
4 hűtetlen fázisod van a procinak, ~120W TDPig jó leszel, ennyit kell beállítani a BIOSban long értékhez, shorthoz mehet 150W max. időtartamig, amit enged (32sec asszem). A proci feszültségét meg offsettel kell addig csökkenteni, amíg stabil marad, tippre 4GHz 1.2V körül meglesz, de nyilván adott darabtól is függ. A hűtő ehhez elég is lesz csendben. Egyéb dolgot nem nagyon kell beállítani, ill. döntsd el, fixfesz + C3/C6 vagy offset + C1E lesz..utóbbi vegyes terhelésnél spórolósabb picit, cserébe idle okozhat gondot ha nagy offsetet bír loadban. Ez az egy része a tökölős, egyébként ebben a tartományban mással nem kell szórakozni. Ja, PLL OV Disabled, PLL érték mehet 1.6ra többnyire, felesleges a gyári 1.8.
1060/3G nem rossz darab, 470/4G talán időtállóbb..ezt már te tudod. 62.5k jelenleg a WF2 1060, de jóféle 470 is van ennyiért..kérdés mi a preferenciád. -
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Hat akkor lehet az enyem se dijazza az 5ghzt max nagyon sok fesszel.
Most mar 5 perce megy egy prime95 customba,4,9 ghz 1,43v eddig a tobbi probalkozasom magasabb orajelekkel az elso percben fagyott,ez ugy nez ki jo lesz.
Homersekletek.rendben vannak 70-72 fok kozott bar most ez a prime izzasztas rendesen felvitte hirtelen 90 fokig.Lehet a pasztazas nem lett az igazi mert fel kellett szedni es ujra rarakni a blokkot,de ugye a paszta meg mar szet lett kenve...sebeszi precizitas kell betenni anelkul h ki ne szedd az alaplapot xd -
Maximum1
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Z68M/usb3 + i5-2500k+ hűtő + 1-2 héten belül gtx 1060 3GB-ot szeretnék berakni, de RX470 az biztos, monitor FHD.
Igazából azt olvastam hogy így alapon hagyva a dolgokat túlfeszeli a lap a procit, ezért szeretném beállítani valami kimélőbbre, + ha már belenyúlok akkor megemelném 4-4,2GHz-ra, szerintem ennyi elég is lenne a 1060-hoz.
Sokan azt mondják elég a procit alulfeszelni plusz a szorzót 40 vagy 42-re tenni, a többit meg a lapra bízni.A translate azért nem egyszerű mobilról amikor nem bootol a gép, már próbáltam...

-
Maximum1
őstag
Nincs meg valakinek az első hsz-ban lévő "Nyomtatható beállítási segédlet.", már nem elérhető.
-
Speed®
titán
válasz
mihione
üzenetére
5GHz P95 azért nem gyenge terhelés, ill. a HR-02 nem rossz hűtő, de az is be tud fuccsolni ilyen magasságokban..mennyire meleg? Ha nem megy 1.45Von sem, én nem erőltetném feljebb..amúgy a RAMnak nincs köze hozzá, hisz független a CPUtól. Vagy a proci maga nem bírja már ezt a szintet, vagy a lap fogy el alatta VRMügyileg és a drop miatt hasal el. 2 procival volt meg a 4.8 nekem, egyikkel sem ment az 5G stabilan
Érdekességképpen, a kisebb VIDes melegebb volt kisebb feszen is, mint a nagyobb VIDdel rendelkező. -
mihione
őstag
Megvan az új hűtőm,úgyhogy kicsit húznék még az öreglányon

Valami tipp 5ghz-re?prime95 blend testnél kifagy de minden más lement, 1,45v most a proci,4,8ghz-en 1,38v elég voltl neki napi használatban,primeot nem néztem azzal,csak talán régebben.
Lehet hogy a ramok miatt nem tudok feljebb menni?Mezei kingston 4x2gb
1333mhz
-
ADAM1337
nagyúr
Elkezdtem lassan a kitesztelését az ES-nek.
Kiváncsi vagyok mennyire tudom lejebb vinni.Jelenleg: 4ghz beállításaim linx
Hát a 2500k-hoz képest eddig tuningban nem olyan jó: 4ghz valamint 4,2ghz
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok,
Szereztem egy i7 2600k es-t a 2500k-m helyett.
Elfelejtettem az alapfeszt hogy tudom kideríteni ? -
ADAM1337
nagyúr
válasz
maxika2004
üzenetére
Szerintem jó de ez csak 1db 8gb kit.
Ha érdekel a feléért van low voltos 8gb kit-em(és legalább dual channel lesz)
-
CirrMee
addikt
válasz
maxika2004
üzenetére
Mivel minden DDR a reklámozott érték felével megy, igen, valóban 800MHz -es példányról van szó.
-
szimi57
őstag
Sziasztok! Melyik most a legerösebb 1155-ös proci, ami megy 4000 MHz felett egy DDR3-as lapban? A mostani i5 3570K-s. 4200 MHz-re húzva, Z77-es lappal
-
F e Z o
veterán
válasz
maxika2004
üzenetére
Persze hogy jó, 1600-os ram. Most fentvannak rendesen a memóriaárak, ha akarsz keveset spórolni, akkor nézel aprón garisat, ott azért olcsóbb.
-
Speed®
titán
válasz
maxika2004
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hűteni tudom 64 fok volt 4,7ghz 1 óra gta után na igen az 5ghz már nagyon megszaladt ott 80+ba is ment szóval hagytam meg féltem hogy pukkan a vrm 

Mondjuk kamu, mert Deus Ex: Makind Divided Be lett tolva maxra és 8szoros élsimításra, majd diavetítéssel indult az első küldi és csak pislogtam (akkor vettem a GTX 1060-ast....). Visszavettem 4szeresre AA-t és egyből hasított.