Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
CPUkat nehéz lenne hamisítani..persze volt rá példa. Ellenben itthon is megkapod már olcsón, nem hiszem, hogy van értelme kivárni, míg onnan megjön.
OC meg lutri minden esetben.. -
T0mBd1gg3R
veterán
Aliról származó 2600k procikkal mi a tapasztalat? Ugyanaz? vagy utánzat? Azonos a teljesítmény/tuningpotenciál bennük?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Mivel egy herélt z68 így nem igazán van előnye a p67hez képest.
-
jookomak
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez valami vicc? Szerintem ezt gigáék se gondolták komolyan. Soros és párhuzamos port? AGP miért nincs rajta?
Amúgy ne fűzz hozzá nagy reményeket, valószínűleg ez lehet a mindenkori leggagyibb z68 lap. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Gigabyte GA-Z68A-D3-B3
Persze nem az a lap amiben 5 gigáig húznék egy 2600K-t de nonK OC-hez, vagy akár K-s procikhoz olyan 4.4-ig szerintem elég. Gyakorlatilag H61 áron volt. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Típusát nem írod le?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Vettem egy Z68 lapot. Nem is figyeltem rá, hiszen Z68, itthon vettem észre, hogy egyáltalán nincs rajta alaplapi video kimenet. Akkor mi a különbség így a P67-hez képest?

-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem, lockoltak.
-
T0mBd1gg3R
veterán
NonK oc működik xeonoknál is?
-
Speed®
titán
válasz
gidalight
üzenetére
Kikapcsolt Turboval az alapfreki 3200, arra +4 szorzó 3600, a Turbo ad hozzá +200at AllCore. Szóval nem kell kikapcsolni a Turbot, úgy érhető el 4 szálon 3800, 3 szálon 3900 és 2/1 szálon 4000. Így működik normál esetben, BCLK emeléssel lehet csak feljebb jutni allcore, amíg partner a lap/proci.
TDP keret emelés és megfelelő additional turbo voltage, ill. hűtés is kell ezekhez, meg minimális utánajárás persze..én a témában nem tudok többet leírni.
-
ricsi99
addikt
válasz
nightvison
üzenetére
Érsd már meg ,hogy turbo alatt 1 mag sebessége lehet ennyi. 4 magos terhelésnél 3,75 ghz ,ami neked a cpu engedélyez.
-
Speed®
titán
válasz
nightvison
üzenetére
Amennyiben csak a +4 szorzót teszed rá és nem adsz neki feszt, ill. nem emeled a TDP keretet, terhelésre eldobja a szorzókat..ez ilyen. Meglesz a tempó, ha utánajársz és megérted, hogy allcore 4GHzet csak BCLK emelés mellett tud, amit a CPUz képen látsz, az az 1 magos Turbo frekid jelenleg.
-
gidalight
tag
válasz
nightvison
üzenetére
Stabilitást teszteltél? Nem lehet h hibázik a proci ezen a feszen? RAM-ok milyen órajelen\késleltetésen mennek? Mi fut még a háttérben?
Első körben kapcsold ki a turbót és minden magon 38-as szorzóval tesztelj. Letisztázni prime95 smallFFT és blend, ha az alatt jónak tűnik, akkor 10kör Lynx 4096Mb memóriával.
-
nightvison
tag
Hali!
Aki jobban jártas benne, feltudná velem venni a kapcsolatot?!
Többiek szerint, nem hozza az elvárt eredményeket. Bővebben a blog bejegyzésem hozzászólásai.
https://logout.hu/bejegyzes/nightvison/i5-3470_non_k_4ghz.html
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Unbuffered ECC, semmi gondot nem okoz, a legtöbb rendszerben működik.
-
mihione
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Aki az en ex i5 2500k-m vette,o is 1.48v jaratja 5ghzen,en nem is a procit feltem hanem a lap adja meg magat elobb sztem.Az 1.35v meg azert nem olyan brutal fesz kb ez az ajanlott egeszseges max. bar van aki szerint 1.45 is elmegy meg vagy a gyari 1.52-ig nem para...intel ajanlas szerint 1.35 a max vcore.
1.45-ig birna a hutom es nem is lenne rossz h jobban kihajtsa fhdn a karit de +100 mhz nem er ennyi tobblet terhelest az alkatreszeknek ha vinne a 4.8-at esetleg elgondolkoznek de akkor se hiszem h bevallalnam napi hasznalatra
Mondjuk ritkan van idom leulni jatszani ugyhogy talan meg sokaig huzna igy is,de az elozo lapom halala ota inkabb fo a biztonsag mintsem a proci vagy a lap
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
De az 1 elmebeteg. Ha egy fotó megéri neki halálra szivatni az öreg i7-et, legyen az ő baja. Ahol 4.5-ön kevés volt, ott 5.0 se lesz elég, cserébe egy év alatt rommá degradálódik. Isten állatkertye.
-
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Az a baj hogy 4.6 folott megugrik a fesz igeny 1.35v mellett megy 4.6-ig,folotte 1.4v probaltam de nem teljesen stabil kene meg neki sztem,viszont ennyi plusz feszt meg mar nem er meg az a +100 mhz,igy is szerintem szukosen vagyok benne az 500w tap kepessegeiben

Ha a pci/pcie magasabb orajelen fut annak van negativ hatasa? -
mihione
őstag
Szerintetek melyik jobb:bclk 100x46=4600 mhz vagy 103 (esetleg 104)x45=4635 (4680) mhz
Ha mindket verzio stabil logika szerint a bclk tuning jobb nem? -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
1270/1275 IGPben tér csak el, az viszont néha jól jön, ha nincs VGA, ill. a Quicksync se hülyeség ugye. Nem tudom milyen áron lenne, de megfontolandó, ahogy egy sima 2600 is, ha idővel kerül alá P/Z lap olcsón, tud allcore 4Gt..
103..+100MHz, ahol szűk keresztmetszet az IPC, minden MHz jól jön. Esetben ugye ez is van.
Spectre/Meltdown..nem muszáj erőltetni magángép esetén szvsz. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Akkor lehet megveszem azt a 1270-et, max ha nem viszi vagy nem lesz jobb eladom 1-2 ezres bukóval. Dell Brand gépben nem hiszem hogy 103-ra tudom állítani, meg hát 3% mire jó mégis?
HT hasznossága elvileg GTA V-ben megvan, de egyre több helyen olvasom, hogy a spectre meg a meltdown hibajavítások nagyon elvették a HT erejét.
VGA meg mindenképp garist akartam, ezt találtam 50-55 közt 2 év garival. Ráadásul (nagyjából) be is fér, kivéve hogy rálóg az alaplapi satákra, égy csak 90°-osat tudok betenni. MSI gaming például nem férne be hosszában. Hány fokra szabad állítani? Jó ez a 61, tegyem le a gépet a földre aztán levan ejtve a hang, vagy 70 körül is biztonságos? Mondjuk egy előlapi 12 centis ventilátor sokat segíthetne a dolgon, de most levett olfallappal próbáltam ki. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Amíg nem megy 70 fok fölé, addig nem nagyon fogja vissza a boost jelet. Viszont talán halkabb lesz.
A mostani afterburnerek tudnak automata OC kalkulációt, az sem rossz. Belövi magának 10 perc alatt és azon legfeljebb picit szöszölsz, de azt se muszáj. Plusz a ventiprofil persze.A proci szimplán kevés.
Nekem a 2600k is érezhető ugrás volt a 2500k után, clock to clock. Megszűntek a durva fps lagok (vagy jelentősen mérséklődtek). -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A proci kevés, persze. i5-2500@3.9G AllCore is hagyott benne picit, a 2600/1275 annyiban segítene, hogy órajelben magasabb, +HT. 103 BCLKval nyersz 3.6ról induló Turbot, az IPC is javul ezáltal.
Palit Dual sosem a halkságról volt híres, JetStream már az házon belül.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Megvan a 1060 6G. Hát...,
Azért azt gondoltam, hogy ha nem is ultrán de pár dolgot lejjebb véve meglesz a 60fps GTA-ban.
Sokszor a gpu kihasználtság 50% körüli. Ennyire kevés neki a 2400? Lehet tényleg kéne az a xeon?
Megmondom őszintén a kártyával sem vagyok annyira elégedett, elég hangos (olyan profilt állítottam ami 60-62°C körül tartja), van egy kis coil whine és a gari is cégnévre szól, ami általában nem gond, de ha beleállnak gáz lehet. Palit dual -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Persze, hogy van, ha egy értelmes VGAt is ki akarsz hajtani.
Nyilván bizonyos szintig (~580/1060), mert alapon nem top..
A HA keresőt használva találsz, ill. ha mégse, alkudni kell ;p -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Eladtam a gépet (z77, 2600k, 2x8gb, ház, táp, 3éves 120ssd, régi 500vinyó, rx460) 115-ért.
Van már 240 ssd, terás vinyóm ott van.
Vettem egy komplett 1155 konfigot házzal, táppal, i5-2400-zal 4x4 rammal 30-ért. Maradt 85 ezrem. Fostam, hogy ott áll benne a pénzem, gari nélkül és összefosja magát ilyen idősen, ki tudja mennyit húzta az előző tulaj. Én ezmiatt nem angyon mertem. Eredetileg akartam egy Ryzen 2200G gépet vga nélkül, bőven kitelt volna, de úgy voltam vele ennyit ez mindenképp megér, fél év múlva is simán eladom ennyiért, hameg besz*rik mondjuk az alaplap ami nem jellemző ezeknél a gépeknél akkor is el tudom adni a ramot meg a cpu-t és alig bukok rajta.
Használati értékre meg nagyon hasonló. Ha pénzben fillérekből megoldható a 8thred elgondolkozok rajta, de 20-at nem adnék egy nonK 4c/8t sandyért, Ivy nekem nem ér meg egy fillér pluszt sem sandy-vel szemben. Igazából sokminden ki se használja, ha igen akkor nem nagyon. Mondjuk tegnap gta-ztam kicsit és gyakran felcsúszkált 98-100% körülre a cpu amin azért meglepődtem, i7-en ilyet nem láttam sose. Tuningolni nem akarok.
Most még el lehetett adni ennyiért, Ryzen 3000 nyári debütálás után nem hiszem.
Addig ez a gép tuti jó ennyiért, később majd meglátom. -
gban
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Youtube-ra a 750 Ti is sok, meg az i5-2400 is.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igazából nem értelek ám. Elpasszoltad a világbajnok z77+2600k kombót, amit tolhattál volna még akár évekig (a benne álló pénz puszta virtualitás; autót sem azért vezetsz, mert megéri, hanem hamarabb ott vagy vele Debrecenben, mint biciklivel) , szereztél egy foshalmot helyette és most nekiállsz fejleszteni?
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
E3-1275/i7-2600, amelyiket olcsóbban leled.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Na mivel a fiam úgy döntött elég neki a céges laptopja meg valami alap gép amivel hdmi-n rá lehet kötni a tv-t a youtube-ra, átadta nekem a gépet, szóval 30-ért vettem egy Dell Optiplex 990-et, i5-2400, 4x4gb ddr3. Van még benne egy 750Ti, azt majd eladom, akarok bele vmi erősebbet, aminek még a táp határt szabhat.
Szóval kb 1 napig 1155 nélkül voltam miután elkelt a z77+2600K, áttérve a tuningmentesre jóval kevesebb pénzem áll a platformban, úgyis csak 4-ig húztam, és maradt egy csomó pénzem (85e) ebből ki kell jöjjön valami vga-nak és még marad is ha minden igaz.
én 4.4-ig mertem húzni 1.35V fölé nem mertem menni, ő bátor volt, tegnap küldte az eredmény 1.45V-on 5GHz.
Van olyan proci amire érdemes lecserélni a 2400-at? Valami 4c/8t xeon 15 körül kapható már? -
T0mBd1gg3R
veterán
Hát basszus áttúrtam a hardveraprót, de sehol nem találtam olyan olcsón 1155-ös 4 magos brand gépet mint amennyiért a fiam vett (dell 990 midi tehát rendes vga mehet bele, i5-2400, 4gb, 500hdd 18 ezer). Van valaki ajánlott eladó? Vagy ismert olcsó szaküzlet? Marseus, kárpáth computer ehhez képest horror drága. Ráadsul mindenhol baromi drágák a bővítések pl több ramra.
-
gidalight
tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Elitebook 2560p-n (2520m) nekem nincs gondom a 10-el (bár a 7-el sem volt).
-
Speed®
titán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Kolléga gépére felraktam, 1 hónap múlva hozta vissza, hogy vakarjam le és W7..nem véletlenül. Annyit tennék max a helyedben, ha csak a tempó a gond, hogy migráld SSDre az OSt és a HDDt tedd optibaybe..újjászületik a masina.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Szerintem ezt inkább a notebook topicjában tudnák pontosan megválaszolni. Nekem a céges az 430-as, de a cég (világméretű, baromi sok egyforma géppel) a 430-ra is csak 7-et tesz, nincs rá 10-es image. Ez persze nem azt jelenti hogy nem is lehetne.
Nekem is belassult jó ideje, meg a kollégáknál is, de itt jellemzően hdd hiba is közrejátszott már. -
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
Igaz noti, de Sandy bridge. Adott egy ThinkPad T420s, i5 2540M-mmel, HD Graphics 3000-rrel. A kérdés pedig az, hogy milyen a Windows 10 driveres támogatása, illetve mennyire kompatibilis Win10-zzel. Ugye, a Win 7 telepítés kezd elhullani rajta (ergo cefet lassú, reinstall érett), és a támogatása is csak 2021-ig él. Ha nem kell újratelepítenem majd, nem szívesen akarok vele foglalkozni. -
jookomak
őstag
Sziasztok!
Kicsit rég követtem a dolgokat, létezik olyan xeon, ami működik egy z68as lapban, és olcsóbb, mint egy 2600(k)? Mit kell bűvészkedni hozzá? -
-
gban
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Köszönöm, jó a 30 perces ötlet, 1155-nél is nemrég téma volt (ha rákeresel hogy 30 perc, meg is lesz ha érdekel több részlet).
Az viszont szerintem nem megszokott hogy az ASUS nem updateli az oldalát, ha nem is a processzor listát illetően, de minimum a lap oldalán szerintem nem hagynák ott simán feledékenységből hogy csak 2. gen., 32 nm-es procikat kezel. -
T0mBd1gg3R
veterán
Úgy, hogy a specifikációkat megjelenéskor írták, a cpu support list pedig minden bios frissítéssel bővült, és jó eséllyel nem teljes. Nekem is volt H61 lapom aminek nem volt benne az i5-3470 a listában de vitte. Szerintem igen, ha elindul rendben lesz, illetve a 775-ösöknél volt egy olyan hogy elindult vele de pontosan fél óra múlva kikapcsolt a gép, de nem hinném hogy 1155-nél még van ilyen.
-
gban
veterán
ASUS P8H61-M LX3 Plus CPU Support List alatt van pár Ivy is, a Specifications szerint viszont csak 32nm-es, 2nd Generation procikat támogat.
Pl. Celeron G16x0 sincs a listában.
De akkor hogy került bele az a pár Ivy?A ASUS P8H61-M LX3 Plus R2.0 már leírás szerint is kezel minden procit.
Nekem az első verzió van. Ha elindul egy Cel G1620-szal akkor kezeli is rendesen? 775-ben nagyjából így működött a dolog.
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Feladatkezelőben a folyamat affinitását be kell lőni 0/2/4/6 magra, akkor nem zavar be a HT. De ahogy írod, nem ezzel kell nyektetni, csak az OC ellenőrzéshez kell.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Átraktam biosban négy magra és így már rendben van az ibt: 120Gflops körül.
De ez csak szintetik teszt; amúgy marad HT on. Végül is azért vettem
-
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szimplán a Linpack nem szereti a HTt. Futtasd 4 szálon a valós magokra affiniálva és lőn sok GFlops.
Amúgy LinX 0.6.4 AVX, Sandyn nekem az vált be a legjobban anno.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
De fent volt, csak olvastam olyasmit, hogy a HT-s processzorokat jobban sújtja. Nem tudom, eddig nem foglalkoztam a kérdéssel.
Másik lehetőség, hogy az IBT nem jól kezeli a HT-t. Nem avx verzió, mert oyat egyszerűen nem találtam letölteni sehol.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Merthogy eddig nem volt fent a javítás, most a procicserével egyidőben meg fölraktad?
Amúgy én elkezdtem gyanakodni, hogy ezeket az Intel csinálta, hogy kelljen már végre 4C/8T-nél erősebb proci bárkinek
-
Na beszereztem egy 2600k-t.
Kérdésem, hogy a meltdown/spectre peccs veszi-e vissza ilyen randán a teljesítményt?
IBT tesztben látom, hogy az előző
2500k 4.4Ghz= kb 115Gflops
míg a friss 2600k (hyperthreading on) 4.5Hgz= kb 100Gflops
számítási teljesítményű. Mindezt terhelten 1,256V mellett, ami amúgy jó kis érték szerintem. De ez a produkció hervasztó azért... -
Speed®
titán
Ha adott folyamat párhuzamosítható, ott segít a HT. Persze csalóka, mert a terheltség visszajelzést megkavarja a 8 szál, de a lényeg az, hogy segít, ha kevés a 4. Egy 2600K 4.5 körül vagy egy 3770 4.2Gn még egy ideig elég lesz. 3770K sajnos annyira elszállt árban, hogy inkább platfomváltás..
-
gban
veterán
válasz
mihione
üzenetére
2600k is 4 mag

Oké tudom hogy 8 szál.
De ez mindig is furcsa volt nekem, hogy ha adott 4 mag (vagy korábban 1-2 mag), adott maximális számítási kapacitással, akkor ugyanaz a mag ugyanakkora kapacitással hogy tud többet számolni 8 szálon
Jól gondolom hogy ez csak több feladat futtatásánál igaz, pl. ha adott 8 feladat, azt tudja gyorsabban megoldani, de ha csak 1 feladat van akkor tökmindegy a 8 szál? -
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Siman eltudod adni 15-ert,en is 2500k-rol valtottam 2600k-ra.bf1 alatt keves volt a 4 mag,i7-el teljesn siman fut a jatek betonstabil 60 fpsel,massal ritkan jatszok de ott igazabol nem volt gond i5-el sem.4,8 ghzen ment az i5, 4,6-ot bir az i7 felette sajnos tobb feszt ker mint amit jo szivvel adnek neki

Szerk:1866-os ddr3 van mellette amit sehogy nem tudtam feljebb huzni max bclkval de az nem er semmit...
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én 3470-et cseréltem 2600K-ra, de előbbi ugyebár nem tuningproci tehát nincs pontos összehasonlítási alapom. Szerintem is megoldható 10-ből. Kipróbálod, ha nem vagy elégedett úgyis az lesz hogy eladod az egészet a p*csába.
Amit tudok mondani: gta online-ozok, sokkal gördülékenyebb, de így is vannak bezuhanások ami a játék hibája. Állítólag 6 magos procikon jobb de még mindig lézető jelenség, de annyit meg nem akarok költeni. Nekem 4GHz-en jár, nem akarom hogy zabáljon, és erre is azt mondták a gta fórumban aki próbálta hogy nem olyan sokat számított. De persze ez egy játék a sok közül. Én meglépném, pár évet nyerhetsz vele. -
-
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
2500k-t 15 alatt nem láttam.
-
Sziasztok. A 2500k (4.4ghz) lecserélésén töprengek kicsit tétován. Igazából rendben van, nem multizom, nincs videóvágás, sem egyéb, ami valójában igényelné a platform váltást, de azért a beeső minimum fps bosszant nagyon, meg a meltdown peccs óta szerintem érezhetően lomhább az egész.
1155-be ugyanakkor egy 3770k-et már overkillnek érzem, mint beruházást. De egy 2600k még talán megléphető, az kb 25k, i5-öt elpasszolom egy tízesért és akkor az egy hétvégi bevásárlás ára.
Mondjuk a ram is csak 1600-as, húzni nem lehet stabilra sajna. Kérdés az mennyire limitálja az egészet. DDR3-mat tuti nem veszek
Mongyatok valamit!
-
-
Relo
tag
válasz
envagyok
üzenetére
Én egy Hp 650 hm70 alaplapi chipsetes laptoppal järtam így a napokban. A benne lévő celeron 830 procit kicseréltem egy i5 2xxx procira, és pontosan 30 perc mulva mindig kikapcsolt. Utánaolvasva ez a hm70 chipset csak celeron és pentium procikat támogat, és ezért lőtte le magát 30 perc múlva, mert nem támogatott proci volt benne (jobban nem mélyedtem bele, de megoldást sehol nem találtak rá, így visszakerül a celeron).
Hasonló nem támogatott proci hibára tippelek nálad is. -
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt írja, DOS memtest alatt is (elsőre én is átsiklottam efölött).
-
-
envagyok
veterán
Kicsit OFF, de hátha tud itt egy nálam okosabb segíteni.
Ismerős hozzott egy DELL Optiplex 990 gépet 2. genes i3-al
A hiba a következő: pontosan 30 perc után lekapcsol a gép magától.
Mindegy, hogy DOS memtest vagy Windows megy. 30 perc, böngészek éppen, vagy hagyom a gépet, pakk, és kikapcsol.
Tápot rákötöttem egy másikat, azzal is. Cseréltem BIOS elemet, beállításokat Defaultra állítottam, biost legújabbra frissítettem, semmi javulás.
Hardverhiba esetén (pl alaplap) kizárt, hogy 30 perc után pontosan mindig ugyanakkor kapcsoljon le. -
nyaki01
tag
Nekem a múltkor egy hibátlannak mutatkozó elem adta fel a leckét.
Kivéve az elemet, az üresjárati feszültsége tökéletes volt, de amint egy nagyon pici terhelés is érte, a feszültsége szinte azonnal nullára redukálódott. ...úgyhogy, azóta csak műterheléssel vizsgálom az elemeket, mert ezek szerint, már a gombelemek is tudnak érdekes dolgokat produkálni. -
gban
veterán
válasz
mihione
üzenetére
Pontosan. Ez már a Tomato P1 lapok óta ismert jelenség.
Nekem a korábbi 775-ös ASRock lapom lemerült elemmel mindaddig indult míg nem volt hardver csere (ram vagy proci), de mihelyt valamit cseréltem, nem indult csak clear cmos után.
Egy elem ugye nem merül le sűrűn, így pont elég idő telt el mindig hogy elfelejtsem, melyik beállítást kell reset után átállítani hogy ne fagyjon a PCI-E vga telepítése után
-
gban
veterán
válasz
ricsi99
üzenetére
Ebben szerintem szó sincs róla hogy milyen állapotú az elem, de arról se hogy megnézte volna.
Lehet hogy jó az elem, de már a P1 lapok óta sok lap jellemzője hogy mindenféle hülyeségre képesek rossz elemmel, így én ezt az apró lépést mindenképp elvégeztem volna, akár méréssel, akár elemcserével. -
-
Szlavik
tag
válasz
ricsi99
üzenetére
A ventik rendben vannak, végignéztem őket. Semmi csodaprogi.
valszeg elfáradt a deszka.Még egyszer darabokra szedem, aztán ha így marad akkor így marad. Öreg már ez a pc mint az országút. Azon sem csodálkoznék, ha beadná a kulcsot.

Köszönöm srácok a segítséget. MIndenkinek.
respekt

-
mihione
őstag
Regebben nekem is volt egy asrock lapom,olyat nalam is jatszott hogy x ido utan nem reagalt a bios beallitasok modositasara (hiaba allt at a biosban pl a fan speed ugyanugy vezerelte mint elotte) nekem egy cmos reset mindig segitett,utana pedig kezzel beallitottam amit akartam es jol mukodott.
-
ricsi99
addikt
válasz
Szlavik
üzenetére
Miden ventid jó? Nem lehet ,hogy valamelyik lassaban pörög fel?
Visszajelzi rendesen a fordulatokat?
[Alaplap] topik... beleolvastam ,de nem láttam ,másnál ilyen gondot.
Nem tettél fel valami alaplapi csoda programot? usb gyorstőltés ilyesmi... nekem nem csipi a win10 ezeket... -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A felpörgés bekapcsolásnál egyébként legalább is win 10 alatt rendben van, ha aztán mire belépsz a rendszerbe elhalkul. Nem tudom miért ilyen, de ilyen. Ha úgy marad, vagy nem változik a fordulat, az rossz, bár az asrock ventivezérlése mindig is ócska volt. Legjobb szerintem, ha az egész problémával meglátogatod az "asrock alaplapok általában" c. topikot, a linket most nem tudom telefonról, mert a kereső nem dobja ki.
-
válasz
Szlavik
üzenetére
Hogyhogy mi a duma? Ketten egymás után ugyanazt mondtuk, erre jössz egy hosszú poszttal, hogy ugyan nem csináltad meg, de jaj, nem is tudod mit tegyél

Most megcsináltad, nem jött be és ezt sajnálom. Egyelőre nincs több ötletem, beismerem.Ui.: nem raktál fel valami AsRock tuning programot, ami bekavar esetleg?
Ha a venti targetet manualra teszed és belövöd a legalacsonyabb fordulatot, amin elindul (ált. 50-es érték körül) - cpu terget maradhat 50 fokon - akkor mi van? -
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem a köldökömet néztem. .... meg mi ez a fellengzős duma? Azóta megtörtént az elemkiszedés. minden alapra állatva. Ugyaz a szitu..........Megyek meditálni......
Gondoltam azért topic, hogy lehessen kérdezni.
Mindenkinek kösz az infót.
-
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szlavik: És ha már kint van az elem, és meg tudod oldani, mérj is rá, 5 mp plusz idő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Rákeresve tényleg létező (és sajnos megkerülhetetlen) jelenség a HM70 30min restriction. Vicces dolog volt ez az Inteltől