Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mihione
őstag
Nagy vadaszok vagytok
kis rafizetessel megeri a csere plane 1:1-be en nezegettem de ahogy lattam eselytelen erdemi elorelepes kis penzbol,max a ryzen 1600x ami kis penz raforditassal kijon,de ott is 20-at kb hozza kell tenni mire lap,meg 16 giga ram megvan,es ezek hasznalt arak...En mostanabam eleg sok tesztet neztem egy huzott 2600k barmilyen vgat kiszolgal ha eleg fhd-n a minimum 60 fps,1440p mellett mar nagyon minimalis elteres van a legujabb i7-hez kepest is,4k-ban meg fej-fej mellett vannak.Ugyhogy en amig kitart nemhsizem h valtok i7-re is csak a bf1 miatt valtottam,ott mar keves volt az i5.
Aki 144 hzen akarja tolni oda kell mar az eros proci meg egy 1080.En idovel majd egy 1080-at szeretnek vadaszni a 4k miatt. -
maxxenergie
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Én Áprilisban dönöttem jól mikor kiléptem a 1155-ből de csak azért mert akkor szereztem még 7700-at 45K-ból lapot hozzá B250 15K-ért ram volt 2*8GB DDR4 40k + NVME SSD 256-os 20K tehát 120K volt.
Eladtam a GIGA Z77UPX-TH + I7 2700K + 16GB DDR3 + 128-as Msata SSD-t 120K-ért tehát 1:1ben volt a csere.
Sikerült lőni mellé egy Fury-X-et 65-ért korábbi 290 Vapor-X elment 50-ért szóval így 15K volt a fejlesztés

-
MZsoltee
veterán
válasz
windlord
üzenetére
Itt az a kérdés ki mire használja a gépet.
A Sandy és az Ivy i7 -is elég 4Ghz környékén egy 580/590/1060/1070 szinthez a legtöbb játékban FHD mellett. Nekem ennél több pénzem nincs vga-ra, nem mellesleg bőven elegendő is.
Egy dologban reménykedem, hogy az alaplap nem adja meg magát. Proci olcsó(20-25k), bár az nem megy tönkre. Ha ramot kell pótolni HA-n 16GB 20k.
Munkára megint más, de ha váltanék én kivárnék a kov gen Ryzenre.
-
windlord
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
En felmentem, igaz Ivy - rol Caffee - ra.
Alza leakciozta a 8600k - t, meg dobott egy 10k kupont. Lap melle jott a 240es ssd. Ddr4 42k volt. A munkahelyemen meg ment a jobb aron valo hozzajutas meg pluszba. Igy nem fajt annyira. Szerencsem volt. Par evig most ok fullHD - ban. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
25/30/25/50..akkori piaci áron kb. Z87+4770K meg jött 55ből..akkor még épp ~60 lett volna a 16GB DDR4, eszembe sem jutott. Most már agyalok..
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Igen, de 1 óra alatt mennyiért? Megkérném az árát mert kell sok lóvé a Ryzenre, az asszonnyal meg közelharcot kell vívni minden gépre költött forintért. Attól is tartok, hogy ha túl jól sikerül a 3000-res Ryzen széria akkor már a Sandy/Ivy tényleg elkezd esni mert már így is nagyon régen tartja az árát.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én októberben szórtam ki mindent, 1 óra alatt elment a Fatal1ty Performance+GeneV páros 2600K/3770Kval..szóval nem nehéz kilépni. DDR4 már van 40 körül (3000C16), az az egyetlen, ahol ráfizus pl. Ryzenre migrálni, ha nem esel túlzásba lap/proci téren.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Pont azon gondolkozok eladom a cuccot a magas árak miatt. Ha nagy szerencsém van akár 30-30-at is kaphatok a Z77 lapért és a 2600K-ért de 25-25-öt biztosan. Plusz a ram. Nem áltatom magam, borda nélküli low profile 1600 Kingston nem hiszem hogy 20-nál többet kapok érte.
Ha megelégszek egyelőre 8 giga rammal akkor nem is kell olyan sokat hozzátenni a Ryzen 5 1600-hoz. -
Speed®
titán
-
F.B.I.
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Van még itthon egy AM1-es szettem, amit netezős gépnek használok a kis fogyasztása miatt de konkrétan már olyan vicc pénzért lehetne eladni, hogy a pluszt bedolgozzam egy erősebb konfigba, hogy marad.
Az összerakott kombó kompromiszumokkal (i7-2600+RX480 8Gb), azért 2 évig elég lesz 1080p-re, utána már monitort is kell majd cserélni (hacsak a konzolok, melyen szintén nyomul a gyerek, nem lépik át a hipertért
). -
Speed®
titán
válasz
F.B.I.
üzenetére
Jelen Z lapárak mellett azért minimum véleményes az upgrade..procival együtt már csebbenyúlós sztori (~50k), ennyiből lehet más platformra is lépni. Pont most néztem nemrég, Z170 DDR3 lap i5-6500al szintén ~50..megfelelő BIOSal megy a BCLK OC szépen, azzal együtt meg nem lassú a technika. Ha meg egy ES QHQG i7-6400Tt szerez az ember, az egyenesen parádés tud lenni az áráért cserébe, de mélyvíz kategóriában fut ;p
Nem rossz az 1155, de helyén kell kezelni, elszállt költségvetéssel nincs már értelme szvsz. -
F.B.I.
veterán
Ok, urak, akkor visszatérek rá, amikor a gyerek sír, hogy kevés neki a kraft az RX480 mellé.

De ahhoz megint lapvadászat, proci vadászat, píz!
(asszony megöl) -
Xero
nagyúr
válasz
F.B.I.
üzenetére
Pedig bőven van benne fantázia. Nem emlékszem pontosan, de nem olyan régen raktam egy 2600k-t a serverbe. A poén kedvéért megnéztem egy Windows-al cinebenchben mit bír. 4.5GHz-en valahol 800 pont alatt volt a vége. 4GHz-en ahol járatom pedig 720 körül. 4GHz-en full load alatt (több enkódolás plex serveren, néhány vm macerálása párhuzamosan) megáll 70 foknál a package egy közepesen szellőző házban Hyper T4-el hűtve.
Hihetetlenül jó mind a mai napig az ár/érték arányuk. Egyedül az ECC hiánya fáj kicsit, de mivel úgyis ESXi fut rajta és nem élesben freenas, így kb mind1, plusz így még olcsóbb volt kitömni rammal.
-
F.B.I.
veterán
Sikerült beújítani egy i7-2600-ot, nagyon meglepődtem, hogy mennyire jó kis proci. Egy gyári rézmagos hűtővel, játék közben még a 60 C fok környékét sem kapargatja ( a ház mondjuk elég levegős darab ) egy RX480 megy mellé, egy darabig biztos elég lesz 1080p-re.
-
válasz
_-ORANGE-_
üzenetére
Érdemi tuningra Z lap kell.
-
válasz
_-ORANGE-_
üzenetére
Z-s lapok mind tudnak overclockolni, úgyhogy jó választás az is.
-
mihione
őstag
válasz
_-ORANGE-_
üzenetére
Z75 elvileg ugyanugy jo tuningra mint a z77,ha nem kell multi gpu illetve ssd cacheing akkor a 75 is jo,inkabb azt nezd milyen z75-os lapot veszel,legyen megfelelo vrm hutes resze!
Nono.
[ Módosította: Speed® ]
-
_-ORANGE-_
senior tag
Sziasztok!
Éppen egy budget tuning gépet próbálok összekanalazni, alaplap és proci hiányzik.
Egy 3570k-t néztem és már csak lapot keresek hozzá ha-n. Egy Z75-tel ki tudom használni a lehetőségeit, vagy inkább 77/68-at nézzek? -
Mostanában a 6 magos 8genhez sem jár a rézmag.
-
-
Speed®
titán
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
ASRock H61M-VG4 is tud fogadni 775-ös hűtőt pl. Elvileg. Mert ha megnézitek, nagyon közel vannak a kondik a foglalathoz, így még a gyári 775-ös hűtő is nekiütközik annyi forgatás után is amennyi ahhoz kell hogy beletalálj a 775-ös lukakba.
Nekem egy MSI van amin csak az alap lukak vannak, de simán megoldható a 775-ös hűtő felfogatása - kiveszed a pöcköket, és csavarozással teszed fel. Erre több megoldás is van, én úgy oldottam meg hogy egy régi, csavaros 478-as keret alsó elemét 4-be vágtam, és abba mennek a szintén ebből a 478-as keretből kinyert csavarok. Alátéttel természetesen, hogy szépen üljön a csavar a pöckök helyén.
Viszont az eredeti kérdésre (hogy milyen hűtőt adtak gyárilag az i5 2400-hoz) még mindig nem tudom a választ

-
-
-
F e Z o
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hacsak nem pl egy Asrock Z68 Extreme 3 deszkája van éppen...

-
-
Az i5 2400-hoz milyen gyári hűtőt adtak?
Létezik hogy sima lapos alu-t (nem rézmagost)?
Az mintha 65W-ig lenne jó, míg a 2400 95W. -
válasz
mihione
üzenetére
Ivy is belemegy, az még jobb. A spectre/meltdown óta a ht eléggé szopó tud lenni, márpedig egy szálon nagy különbség nincs a 2500k és 2600k között. Gyakorlatilag semmi. A sandy nagyon limites ma már, akárhova húzod. Nekem is ez van még, a fene cseréljen százezer pluszos beruházással, de azért izzad keményen.
-
-
mihione
őstag
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Teljesen jo igy,70-75 fok kornyeke ahol meg jol erzik magukat hosszutavon.Nyilvan minnel kevesebb annal jobb,de e fole szerintem nem egeszseges menni.
Ha mar irok,nekem is lenne egy kerdesem.Szerintetek erdemes lenne az i5 2500k-rol i7 2600k-2700k-ra valtani?Eddig nem volt semmi bajom vele de bf1 multi es par jatek alatt mar jol johetne az i7 elonye.Platformot nem akarok valtani,legalabbis ramot semmikeppen.Mennyire jol huzhatok a sandy i7-ek?A jelenlegi 4,8ghz-nel nem szivesen mennek lejjebb ha megelegszik 1.4v alatti fesszel (tudom hogy ez nagyon proci fuggo is,de atlagban hatha tudtok valamit mondani)
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok!
Ha igy használom, bántom a procimat? Játék közben bekapcsolom az afterburnert és ott ugye nincs 100% proci használat, ott csak 56 fokos. Vagy mint kéne állítanom? Remélem jó igy mert már 1hónapja igy megy.
[kép] -
ricsi99
addikt
Sziasztok.
Lehet buta kérdés ,de most nincs energiám végigolvasni a topikot.
Az összes xeon proci szorzó lockos?
Konkrétan Intel Xeon E3-1225 v2 tudnák venni olcsón
-
Speed®
titán
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Jelentősen javulna, annyit bőven megér a csere.
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
Sziasztok!
A véleményetek szeretném kérni cpu csere ügyében. Szerintetek mennyivel lenne jobb a teljesítmény játékoknál (pl bf V) ha i5 -3470-ről 3770-re váltanék? Egy msi h61mu-e35 -ös alaplapra kerülne , mellette van egy 1060-as 3 gb-s vga és 8 gb 1333mhz ram. Megéri a ~ 10-15 ezer ft-s kiadást? Válaszotokat előre is köszönöm

-
Trebron09
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
2-3 évig biztos nem lesz lecserélve a vga, mint a mostani is már 5 éve van a gépben

-
válasz
Trebron09
üzenetére
A 1050ti alig gyorsabb a 7870-nél, arra ne cseréld.
Gtx1060 6GB (használtan) , rx580 4/8 GB. Single-ben jó lesz, csak kicsit lassú, fps dropokra számíthatsz. Ha a gpu-t maxra járatod (ultra settings, fullhd), kevésbé terheli a cpu-t.
Konkrétan cpu 3300mhz, gtx1060 pl. AC Origins 1440p ultra kb40 fps, de városokban képes 2x-re beesni. -
Trebron09
őstag
Sziasztok!
2500K (alapórajelen, nincs rendes lap alatta) mellé milyen vga-t érné meg rakni? Eddig mindig úgy cseréltem vga-t hogy a 40-60%-os sebességkülönbség meg legyen köztük, mostanában nem követtem a piacot, jelenleg egy HD7870 van, ezt akarom majd első körben leváltani. GTX 1050Ti -re megérné a váltás vagy melyik az amelyiket még a cpu ellátja?
(Tervezek Ryzenre váltani, de ha nem olyan vészes akkor egy darabig még kihúznám a mostani rendszerrel). -
válasz
Speed®
üzenetére
Összeraktam, pasztáztam (i5 2400, rézmagos magas gyári 775 hűtő, felcsavarozva), Prime95 alatt Lot of heat stb.-t választva (sok proci, kevés ram terhelés), Core Temp szerint 76-78W körül mozgott a teljesítmény, ekkor se ment a legmelegebb mag sem 67 fok fölé.
Amikor szintén 100%-on mennek a magok, de a teljesítményt csak 65-68W-ra írja, ott 62 fok volt a max.
Feszt még nem vettem lejjebb.
Jó lesz ez.
Közben most láttam, hogy a másik lapon (az MSI mellett döntöttem, az ASRock-on) vannak 775-ös hűtőnek is lukak, nem kellett volna mókolni a hűtőt azon
Elvileg. Mert ahhoz ugye el kell picit fordítani a hűtőt, úgy meg a gyári hűtő is, meg másikak is ütköznek a kondikkal, tehát az is csak dísznek van ha nem pont passzoló hűtőd van. -
F e Z o
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sima szilikonpaszta sincs egyik boltban/haverodnak sem?
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én sem utaztatok semmit, ill. max jelentéktelen dolgokat veszek helyben..de mindenre van megoldás

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Erre jó az ebay, 200 Ft-os termék házhoz jön felár nélkül.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Péceli vagy, nagyjából tudod mi a helyzet a környéken boltok terén. Gödöllőn van a Gigahertz, Isán a Picishop és ennyi. Egyik se az a húdef*sza kategória. Egyiknél sincs sose semmi raktáron, mindent csak rendelésre, horror áron. Egy ezer forintos tételt nem fogok ugyanennyiért utaztatni.
Nyilván nem azt mondom, hogy nem veszek hanem ha úgy alakul majd akkor. Nem sürgős, nem fogom így járatni. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Bacsis logout..de ember, vegyél már egy adag pasztát, ennyire nem lehet gazdasági KO
Szét fogsz sütni előbb-utóbb valamit 
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Hú basszus hogy mennyire semmire nem jó a kemény paszta...
Előkapartam a régi 3850-esem, egy gépbe menne filmet nézni, csak a HDMI kimenet a lényeg.
Régi paszta van a hűtőn, a gpu-ról le lett pucolva és úgy lett összerakva annak idején. Csodálkoztam, hogy miért süvölt desktopon, gondoltam driver kell neki, keresgéltem, közbe aida felcsúszott, bézem a hőfokot, 110.
Mire gondoltál, mikor mondtad, hogy bármi amit találok a háztartásban? Pl? Disznózsír? Étolaj? fogkrém? -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ami a rézmagon volt, gyaníthatóan egy kályha nem-C2D 775-ös maradványaként, na annál a semmi is jobb, az szigetelt már nem vezetett

-
Speed®
titán
-
-
Speed®
titán
Paszta nélkül nem értem hogy jutott eszedbe Primeozni
95W TDP, az a magas rezes megfogja normálisan felszerelve 75 körül. 95°C a TjMax, ott throttlingolni kezd, de azért ne kísértsd a sorsot..nem mai csirke már.
Alulfeszeléssel lehet nyerni elég sokat, ha rendberaktad a pasztát, azzal érdemes foglalkozni a csendesebb üzem érdekében. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jó hát az Orthost én max 775-ig, 2GB RAMig, 2 magra használtam.
100-ból egy hibás ramnál / procinál jött elő a hiba 1-2 óra után, a többinél 5 perc alatt biztosan jelzett.
Toltam az i5-re kis Prime95-öt, rézmagos nagy 775-ös gyári hűtő van rajta, de még paszta nélkül, majdnem 90 fok volt így 15 perc után. CoreTemp azt írja, 99 fokig mehet. Megnézem majd készre szerelve pasztával is.
80 fölött már sárga volt a hőfok a CoreTemp-ben.
Meddig engedhetem, meddig nem kell komolyabb hűtőn gondolkodni? Azért ez a gyári intel rézmagos (775-ös, magas, ehhez ugye lapos rézmagos járt) se gyenge szerintem.
Mindez tuning nélkül. -
Speed®
titán
Sandyn a 0.6.4 AVX LinX nálam bevált, 10 kör / 3 GB durvázáshoz, amíg ~konstans GFlopsokat dobál WHEA nélkül, utána az utolsó stabil értéken 25 kör / 4GB. Ha ezt tudja gond nélkül, utána általában vegyes terhelésnél még max. 10-15 mV emelés megoldja az esetleges gondokat (amikor már a VGA is rákapcsol, az további droppot okozhat táp oldalon, ezt kell kiküszöbölni). Nem hiszek a több órás stressztesztben, semmi értelme. Linx alatt általában bő 10°Cal melegebb is a proci, mint normál esetben, így a hűtés kalibrálására is jó..ami ez alatt okés, az mindig az lesz.
-
Hát, az is vagy kidobta, vagy nem.
Én nem hiszek már a stressz-tesztekben. Túl sok IBT volt stabil 8GB terheléssel (ami már alapvetően nonszensz) egy-két órán át, aztán eccercsak elhasalt valahol az életben.
Bekapcsolás után csomó alkalmazást nyitok meg párhuzamosan, ha gáz van, már itt kifagy. Amúgy meg változó terhelésű játékokat játszom (jellemzően online multikat), azt rühelli az instabil tuning. S közben legalább nem unatkozom
-
-
-
mihione
őstag
-
i5 2400 lett a vége, 8-ért az jó lesz szerintem.
Majd lehet érdeklődök még több beállításról is, 775-höz képest ez űrtechnika
Target hőfokot mire lőjem be biosban? Tuning nincs tervben elsőre. -
válasz
Speed®
üzenetére
Stock értéken 1,261V a VID
rendesen többet eszik basszus, mint 4ghz-en saját beállítással. Elengedem a több húzást - megnéztem alaposabban és kb semmi hatása nincs. +400mhz plusz egytized volt, plusz 30 watt átlagfogyi, szinte mérhetetlen többlet teljesítmény, ez a proci meg nem nagyon fog többet menni szép szóval. Nem baj, akkor így marad. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nyilván nem mind bírja.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
Basszus néztem a 2600K-m tuningolgatásáról amit írtam excel táblázatot, 1.3 kell neki 4.4-hez :S Az elég csúnya nem?
-
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem sok az,bar az enyem 1.3 volton megy 4,8-at,felette nagyon megno az ehsege

-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha magas VIDes és tudod hűteni, nem para érték 24/7re sem.
-
Hali,
Enyhe cpu limit miatt húztam egyet a procin (ez a tavasszal vett, eléggé melegedős és relatíve sok feszt kérő 2500k).
4,4gzh 1,296V terhelve elfogadható érték, vagy sem? Nem igazán tudok alámenni jelenleg; PLL 1,750V (ez alá se, de nem is erőltettem egyelőre). -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem cukorból van, túlspilázod.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Milyen lapról beszélünk egyáltalán?
Tuning van? Mennyi?
Levegőbe, baltával hadonászunk így. -
T0mBd1gg3R
veterán
Még valami, pch-ra valami 45 fokot ír, ezt sokallom. Újra kéne pasztázni? Esetleg a vrm-et is? Vagy valami nagyobb bordát rá? Esetleg egy ventit, mint régen az NF7-en volt? Régen még 939-en A8N SLI-SE lapon volt egy Zalman passzív chipset hűtő bordám, illetve az nf7-ről költözött rá. Kb a tüskék 10-15 százalékát ki kellett törni mert belelógot a vga-ba. De már mintha ez nem lenne divat.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem a simaságon van a hangsúly, hanem a síkságon
Persze minél finomabb a felület, annál kevesebb pasztát vesz fel. Eladható..nem ezen múlik
Persze ha ettől jobb, az + érték. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ja, hogy polírozzam simára a procit meg a hűtőt? Háát, tartok tőle. Eladható úgy egy proci?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kis rafizetessel megeri a csere plane 1:1-be en nezegettem de ahogy lattam eselytelen erdemi elorelepes kis penzbol,max a ryzen 1600x ami kis penz raforditassal kijon,de ott is 20-at kb hozza kell tenni mire lap,meg 16 giga ram megvan,es ezek hasznalt arak...En mostanabam eleg sok tesztet neztem egy huzott 2600k barmilyen vgat kiszolgal ha eleg fhd-n a minimum 60 fps,1440p mellett mar nagyon minimalis elteres van a legujabb i7-hez kepest is,4k-ban meg fej-fej mellett vannak.Ugyhogy en amig kitart nemhsizem h valtok i7-re is csak a bf1 miatt valtottam,ott mar keves volt az i5.

).