- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz
Redeckt #93863 üzenetére
Várj!
Én azt írtam a végén, vagyis azt próbáltam sugallni, hogy már nem tudom.
Hiába J6300, ha YT appban ez is HD, a böngészőben meg hiába állítom 1080p-re, nem tudom, hogy ez most tényleg úgy játsza le, vagy csak 720p-ben.
Az egész lényege, hogy szép a teszt videó, látom a majmokon a bolhákat is!
De már írták, hogy ez a YT hülyeség a samsung sajátossága, és ha ezt tudom, akkor egy kicsit feljebb mentem volna árban, aminek a képe is megfelelt volna. -
toto222
tag
válasz
Redeckt #93079 üzenetére
Valóban nem jól fogalmaztam,hisz értelemszerűen egy 8 bites panel nem képes annyi színárnyalatot megjeleníteni mint egy 10 bites,de mivel a 6800 is nanokristályos így a képi világa a leginkább hasonló az SUHD-k hoz,nem véletlenül magasabb a képminőségi indexe a nála magasabb kategóriában levő ju 7000-nél
-
toto222
tag
válasz
Redeckt #93016 üzenetére
a Ju6800 pont úgy nanokristályos mint a felsőbb kategóriás SUHD-k,viszont nem 50-hanem 100 Hz-es panel van bennük,így a megjeleníthető színek terén egyformák vagyis jobb mint a JU 7000,viszont abban már 100Hz-es panel van így mozgóképeknél"talán"jobb,és van benne olyan képjavító áramkör ami viszont nincs benne a ju6800-ban.
-
ChrYsler
aktív tag
-
ChrYsler
aktív tag
-
LionX
tag
válasz
Redeckt #88669 üzenetére
Igen, valóban vettem egy ilyet a lányomnak és problémamentesen működik.
Minden funkciót ugyan nem próbáltam ki, de sokkal könnyebb vele böngészni, mint az 5500-ashoz adott távirányítóval, de szerintem még egy Smart távirányítónál is kényelmesebb beírni a címsávba egy weboldal címét.
Az biztos, hogy a lányom imádja és mielőtt odaadtam volna Neki, kíváncsiságból még az S6 edge-el is összepárosítottam.
Még azzal is ment minden gond nélkül.(De hogy a Euronics meddig akar még ülni a JS8000 rendelésemen??? Mostmár adhatnának valami pozitív jelet.
)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Redeckt #88615 üzenetére
Köszi a választ! Akkor ezek szerint nem érdemes megtartani a J5500-at hosszú távra? Haszonnal túl tudnék adni rajta, szóval ez nem gond, csak jól jött volna tévé a szobámba, és ilyen ár környékén nem nagyon fogok találni hasonlót, wifivel, smart funkciókkal (a Plex miatt kellene).
-
emre33
addikt
-
chunter
tag
válasz
Redeckt #88586 üzenetére
Van egy D5500-am hivatalos gari + kiterjesztés azaz 5év garival. Sose volt gondja, meg mellé van egy szürkeimportos F6400-am is, amire csak egy év garancia volt, de az is már 3 éves gond nélkül.
A j6200-j6202 legtöbb helyen 2 év teljes körű garanciával megvásárolható. A bolti garancia során is a samsung fogja javítani, tehát én nem látok ebben akkora kockázatot. Persze lehet csak azért, mert nem szívtam még hibásodással, vagy a boltok hozzáállásával. -
-
Vertigo18
addikt
válasz
Redeckt #87914 üzenetére
Igen, látom...
De itt úgyis csak "általános" véleményeket olvashat, a vélemény meg olyan, mint a segglyuk... Mindenkinek van egy, de senki sem kiváncsi a másikéra... (kivéve persze Monica Bellucci kisasszonyé, azt megnézném!
).
A lényeg, hogy neki tessen, élvezze a televíziózás minden percét, és cáfolja meg a tanácsokat!
-
M0RGI
őstag
válasz
Redeckt #87297 üzenetére
Állítottam a színtónust, így a sárgaság megoldódott.
Viszont továbbra is látom a homályosodást film üzemmódban. Olyasmi, mintha az egész képet szürke fátyol borítaná, enyhén mosott, ködös a kép.Ha a dinamikus kontrasztot bekapcsolom, akkor javul a helyzet. Normál módban nincs gond.
Próbáltam lefotózni, talán valamennyire látszik. Mindegyik beállítás az összefoglalóban ajánlottak szerint, kivéve értelemszerűen az üzemmód:
film:
normál: -
PuMbA
titán
válasz
Redeckt #87297 üzenetére
"Az ajánlás részben kiemeltél egy dolgot, ellenben semmi másról nem tettél említést."
A kiváló képminőség ellenére szerintem a legnagyobb megmaradt hibája, az F sorozatnak is, a mosódás
Ha teniszt nézek és pattogtatja a labdát a játékos, akkor hirtelen 3 labda lesz a képernyőn
Ellenben a J6200-nál ennek nyoma sincs, ami baromi nagy bravúr egy LCD-től (még a legnagyobb modelleket is veri maga a panel alapvető válaszideje - a mozgásfelbontás növelő technikák fejlettsége természetesen nem éri el azt a szintet) és nem véletlen kiáltották ki a legjobb TV-nek a kategóriában
Szerintem nincs ok, hogy miért ne lenne nagyon ajánlott a J6200, ha megfelel a garanciája valakinek
-
M0RGI
őstag
válasz
Redeckt #87258 üzenetére
Igen, stimmeltek (az összefoglalóban fel nem sorolt pontok alapértelmezetten maradtak).
Szürke betöltött kép esetén nincs sárgás elszíneződés a kép homogén. Gondolom a film üzemmódban
maga a fehéregyensúly van eltolódva sárgás irányba, ami biztos csak nekem furcsa. A többi üzemmódban a fehér számomra fehérebbnek tűnik.Fentieken kívül nem értem azt, hogy miért kell minden "jó" funkciót kikapcsolni?
Pl. Dinamikus kontraszt, Digitális zajszűrés, plusz a leginkább érthetetlen, hogy a Fekete szintet miért kell alacsonyra rakni tudván, hogy az LCD-k feketéje nem túl jó. Erről tud valaki infóval szolgálni?Köszönöm!
-
Flashget
félisten
válasz
Redeckt #86990 üzenetére
de vannak annyira gonoszok, hogy nem javítást adnak ki, hanem befoltoznak valamit, amire azután jönnek rá, hogy a samygosok felfedezik. csak éppen ez többször újabb hibát generál az user meg
a falba minek frissített.
ha ez nem így volna akkor a changelog publikus lenne és nem titkolnák kézzel lábbal mi a tartalma.
de tételezzük fel valóban javítást ad ki egy hiba ellen, miért nem lehet leírni akkor sem a tartalmát mi olyan nagy titok abban, hogy valami szoftveresen rossz azt javítják vagy most a megszűnő műsorajánlót mismásolják el? árt a pr-nak?
Tényleg nem régóta írsz ide, nézd meg mennyien panaszkodtak korábbi évjaratoknál egy fw felrakása után.
ezért ha semmi baja a tv-nek nem kell frissíteni. -
yoli666
tag
-
-
Lostris32
újonc
válasz
Redeckt #86635 üzenetére
Köszönöm a választ Redeckt, végül ragaszkodtunk hozzá, h kijöjjenek a DIGI TV emberei, mert már mi is próbáltunk mindenféle frekvenciát is állítani, de sehogy sem volt jó. Kijöttek, birizgálták a tv kábelét, aztán felmentek az 5. emeletre, mert mint kiderült, hogy ott van a lépcsőházban a DIGI-nek egy központi doboza, és csak azt kellett megigazítaniuk, mert az abban lévő kábellel volt valami....
-
Süvi
őstag
válasz
Redeckt #86576 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek!
Annyiban lett volna "sürgős", hogy nagy akciók vannak most a ED-ban és azt próbáltam, mérlegelni, hogy valóban ennyire jó vétele-e
Samsung UE48JU7000 el tudnám hozni ma 305-ért
Samsung UE48JS8500LXXH Ípedig 395-értHa annnyival nem tud többet a drágább szerintem nem éri meg, de lehet, hogy bemegyek velük a boltba, hogy látják-e a különbséget.
Az a francos görbeség se valami jó dolog. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Redeckt #86508 üzenetére
A Black Friday kivárása kockázatos lehet. Nem fogadnék rá, hogy találsz még akkor is belőlük.
Egyetértek, ráadásul a BF egy nagy átcseszés is 90%-ban, megfigyelhető, hogy egy (csak példa) 200 ezres terméket előtte pár nappal felemelnek 220 ezer körül, majd amikor jön a BF, akkor lesz 190 és ezt sok "sheep" nagy százalékban be is nyeli. Persze, azért előfordul, hogy valamit tényleg olcsóbban meglehet kapni, mint máshol, de az inkább vevőcsalogatás és nem a húzós árú termékekre jellemző.
-----
Más:
Amióta leírtam itt, hogy eladom a 8500-as tévémet, konkrétan 11 üzenetet kaptam rá - meg is lepődtem-, hogy érdekelné őket, viszont tegnap este eladtam (725K) és kérlek titeket, hogy emiatt már ne keressetek.
75-ös, sík, UHD-t szeretnék majd helyette...
-
Willie
őstag
válasz
Redeckt #86373 üzenetére
Köszi a kérdést, szerencsére úgy néz ki, hogy jól vannak, szép egészségesek!
(#86376) Flashget , (#86380) sandró60: Igen!
GPT és 1 partíció van csak, amit 2.73 TB-nak lát az UE48H6400. Este ha otthon leszek küldök majd képet!
Egy Sharkoon Rapid-Case házban van egy 3TB-os WD RED.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Redeckt #86364 üzenetére
Jah a négyes az, én mégis a hármasban használom, mert sokkal élethűbb a képe, élesebb és tisztább is.
Semmilyen "lag faxságot" nem vettem észre, hogy nem az erre való PC HDMI-ben van csatlakoztatva.Tehát, ez sem törvényszerű, hogy most aztán oda kell dugjad te f...fej!
-
PuMbA
titán
válasz
Redeckt #86162 üzenetére
"Lévén nincs két egyforma megjelenítési tulajdonsággal bíró kijelző, kétlem, hogy "minden TV modellnél objektíven jobb képet eredményező" beállításról kellene beszélnünk."
Pedig de, nézd meg Samsung LCD TV-k kalibrált beállításait mondjuk az RTINGS.COM-on, mind közel van az összefoglalóban lévőhöz, hiszen a Samsung sem csinálhatja azt meg, hogy egyik TV-n ez a beállítás ezt jelenti, a másikon meg azt
Természetesen a részletes színbeállítások meg minden TV-n mások
jambiyya: A Motion Plus nem azért kell, mert "ugrál a kép", hanem, hogy kevesebb legyen az elmosódásod
"ha visszamehetnék az időben, akkor inkább gyűjtenék egy JU6800-ra..."
Olyan közelről nézed a TV-t, hogy kell a 4K?
A JU6800-nak egyébként gyorsan mozgó jeleneteknél nagyobb az elmosódása, szóval annyira ne legyél biztos, hogy az kell neked, minden TV-nek van előnye és hátránya
-
PuMbA
titán
válasz
Redeckt #86149 üzenetére
"Az összefoglalóban egy remek kiindulási alapot látsz. De inkább afféle útmutatásként tekints rá, mint további időráfordítást nem igénylő tökéletes beállításra."
Mivel a további időráfordítás csak kalibrációval érhető el, ezért ennél tökéletesebb beállítás, amely minden TV modellnél objektíven jobb képet eredményez nincs
Elims: Igen, ugyanazt a beállítást kell megcsinálni, kivétel, hogy H6400-nál már elérhető a Motion Plus beállítás
-
Elims
veterán
válasz
Redeckt #86149 üzenetére
Köszi!
Szerintem nagyon jòbbeàllítàs.Nem szivesen nyùlkàlnék hozzà azon kivül.. :-)
Persze ha van még vmi tipp,hogy lehetne àllítani azt megköszönném. (De mondom,így is hibàtlan.)Nem, :-))) nem a hangerőt àllítottam.Ill. de,lefelé.87-ről le kellett vissza venni 16-ra.
Vmi zajszűrő agy vmi ilyesmi lehetett. (?) De csak egy-két filmnél volt az. -
marilllyo
veterán
válasz
Redeckt #86013 üzenetére
Kipróbáltam PC módban is. Én különsebb különbséget nem éreztem input lag terén. Game módban is ahogy érzem ugyanaz. Pedig olyan játékkal próbáltam. Viszont....PC módban tompábbak a színek. Game módban jóval élénkebb..."vivid"-ebb. Bár gondolom nem véletlen. Azért ha PC-t kütyüzöl rajta jobban koncentrálsz...azok a tompább színek kevésbé zavarnák a szemet...legalábbis így lenne logikus.
-
LionX
tag
válasz
Redeckt #86006 üzenetére
Úgy látom tevééknél nincs HD.
Látom megnézted jobban és rátaláltál.
Ígérnek még több HD adást, de majd meglátjuk hogy megvalósulnak-e az ígéretek. Mondjuk amit eddig megígértek az előfizetőknek, azt időre teljesítették is pontosan.Visszatérve a két tunerre, azért remélem hogy ennyi pénzért már van annyira okos ez a Tv, hogy ha beprogramozok neki egy felvételt és nem vagyunk otthon, el tudja végezni a feladatát úgy is, hogy nem kapcsolja be magát fullra.
(Csak azért kérdem, mert anno a réges-régi LG-m is tudta ezt.)
-
LionX
tag
válasz
Redeckt #85964 üzenetére
(#85962) Flashget
A Youtube appos problémáról olvastam, de ha a böngészőből normálisan lehet kezelni, akkor no problem.
A lányomnak is leginkább netezéshez kellene, mert a tv saját távvezérlőjével eléggé problémás bepötyögni egy-egy webcímet.
Talán még az érdekelne, hogy tapasztalataid szerint, mennyire gyors pl. a tapipadja és mekkora a hatótávja?(#85964) Redeckt
A javaslat pedig remek volt. Ha a kategóriában keresnék, gondolkodás nélkül vinném. Itt már adott a 10 bites panel, stb.
Igen nekem is tetszett, de túl sok információt nem tudtam még összeszedni róla, mert a Samsung magyar oldalán még nem is szerepel a JS8000, csak a külföldieken. (Ezek szerint ez csak nálunk új készülék?)Viszont a két tuneres tv-kről egyet elfelejtettem megkérdezni a Samsungos úrtól a Media-ban.
Nekem 1, azaz egy db coax kábel megy a tv-hez, amin jön a helyi szolgáltatótól a DVB-C jel.
Ha csak ezen az egy kábelen kap jelet, akkor is működnek a két tuner előnyeit nyújtó szolgáltatások? -
LionX
tag
válasz
Redeckt #85946 üzenetére
Azt tudom hogy Bluetooth modul van benne, hiszen headset-et már párosítottam hozzá próbából, csak erről a billentyűzetről olvasok ilyet is meg olyat is. Van aki azt mondja hogy nem jó semmire, de van aki dicséri hogy sokkal egyszerűbb vele a netezés, de igazán releváns véleményt nem igazán találtam róla.
A hétvégén ellátogattam a Media Markt-ba, hogy szemügyre vegyem a JS8000-et, ugyanis a múltkor amikor a JU7000-ről kérdezősködtem a Samsungos tanácsadótól, azt javasolta hogy ha nem sürgős Tv-t cserélnem, akkor már ne vegyek ilyet, hanem várjam meg ezt az újat.
Nekem meggyőző volt még SD tartalommal is.
Viszont ahogy befejeztem az eszmecserét, azonnal lecsapott rám az LG-s srác is és próbált meggyőzni, hogy mennyivel jobban járnék, ha az IPS paneles UF950V mellett döntenék.
Nem mondom, az is virított képminőségben, csak ugye az ára is virít. -
Clever0
senior tag
válasz
Redeckt #85946 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért, az nem Conax olvasó, csak kapcsolódási felület (hasonló a laptopok régi PCMCI-jéhez), amibe különféle modulokat lehet tenni, olyat is, ami Conax kódolású kártyát olvas.
Vannak olyan beltérik, amiben van beépített kártyaolvasó, ami alapból conaxot ismer, és jó esetben okosítható, de a tévék nem ilyenek. -
Redeckt
tag
válasz
Redeckt #85813 üzenetére
Ide még annyit, hogy, ha nem sikerült a probléma megoldása, akkor mielött visszateszed a korábbi Realtek (és esetleg VGA) drivert, szedd le az itt leírt módon a bétát.
A restart után pedig tedd fel újra, és próba. Már, ha eddig nem ez volt a megszokott metódusod.
(Javaslom egyébként, hogy a továbbiakban is mindig az ott leírtak szerint járj el.) -
Flashget
félisten
válasz
Redeckt #85785 üzenetére
Te úgy gondolod, hogy egy 40K-s 3D BD lejátszó mekkora nagy dolog, miközben 6 szánjegyű lejátszó is létezik? Még a meder8er lejátszó is drágább.
Írtam belépőszint...és nem csak 3D filmet vagy mezei BD filmet tud lejátszani, néztem már rajta DVD filmet is mert olyan szépen felskálázza, hogy a DVD lejátszó mehet a kukába (amúgy sem működött már)
nem azért vettem ezt a tv-t, hogy ne használjam ki a valós 100 Hz adta előnyeit és a 24p natív lejátszás miatt eleve külső lejátszót akartam venni, mival azt a tv lejátszója nem tud.Kinn van az új Pio 180 ami 4K-s lejátszó is már 80K-ért...tartalom és film meg semmi hozzá. Na ez lenne most az igazi pöcs rázás a részemről ha azt írnám ilyet kell most venni.
dehát nem vagyunk egyformák mások az igények.
-
sityupityu
veterán
válasz
Redeckt #85798 üzenetére
Sajnos egyenlőre nem. UHD-t nem akar, "ferde" képernyő kizárva, és ragaszkodik a 3D-hez. Sima megoldás lenne egy 40 colos H6400, az még kapható, viszont azt meg kicsinek érzi.
Egyedül ez a T-s beszerzés maradt csak. Viszont megmondtam neki, hogy azt meg intézze magának, én kiszálltam ebből a küzdelemből.Bevallom, hogy most már örülök neki, hogy én megtudtam időben venni a 48"H6400-at. Épphogy.
-
zoltan6
addikt
válasz
Redeckt #85698 üzenetére
Na megvan a bibi miért nem tudtam megvenni a 48H6400-ast a telekom üzletben,ugyanis a 199 ezres a jó ár mint amit nekem is mondtak a T üzletben,a weblapon hibásan van feltüntetve a 179 ezres ár az a részletfizetés teljes ára.csak hibásan van feltüntetve,mindenesetre képernyőmentést csináltam.
így kellene kinéznie ahogy az alatta levő tv-nél:
úgy hogy holnap megyek megrendelem személyesen 199990ft-ért,mert telefonon még továbbra sem lehet megrendelni,hiába van ott az oldalon 4 ügyintézővel beszéltem+ még 1-el chat-en. -
válasz
Redeckt #85698 üzenetére
nagyon egyszerű ezeket kivédeni, minden infot felírni:
kivel, mikor, hol, mit beszéltél, mit mondott. ügyintéző neve és pontos dátum perc pontosan.
ha nem sikerül elintézni akkor 1430 panasz bejelentés vagy levélben. bár hosszas folyamat, nagyon korrekt a telekom mert amit reklámoztak vagy meghirdettek azt igyekeznek betartani. nekem csak az elmúlt években több száz ezer jóváírásom volt, és bár pillanatnyi idegeskedéseket okoztak a végén mindig jóváírtak vagy kihozták vagy megoldották. gondolható hogy egy ekkora vállalatnál nem fog minden ügyintéző/kolléga mindent tudni..szóval igen, részben szemét banda, de azért mert pár ügyintéző nem tudja a dolgát attól még a telekom betartja, csak utána kell menni. és ehhez hasonló leveleket fog kapni: -
Redeckt
tag
válasz
Redeckt #85695 üzenetére
(#85697) zoltan6:
Szerintem eddig senki nem nézett hülyének.
Amiatt kértem, hogy linkeld nekem, mert gondoltam azért használod a neked írt válaszom után is a "webshop-os ár" megnevezést, mert az én figyelmem kerülte el valami.De mivel az utalt linkről szúrtál be képet, leírom neked mégegyszer, hogy ez nem egy webshop ár, lévén, hogy ez nem is egy webshop.
A Telekom mobil felületén van működő webshop. Ez nem az!
"meg van a telekom üzletben levő ár,ha ott veszed meg a készüléket"
Oda van írva: "Megrendelhető személyesen vagy telefonon" Tehát ez, az az ár! Nincs más opció, mert nem webshop!
Ha webshop lenne, akkor online is megvásárolhatnád a TV-t. Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni.
Tehát ez nem kegy, hogy ők mégsem adják magasabb áron.Jogilag megsem tehetik, mert az simán kimerítené a vásárló félrevezetésének fogalmát.
(#85696) Cabrio: Igen, pont ez folyik a jelen témában is.
-
zoltan6
addikt
válasz
Redeckt #85695 üzenetére
ne nézél már légyszives hülyének,én szarakodtam vele egésznap.van a webshop-os ár,az a 179760ft-os.
meg van a telekom üzletben levő ár,ha ott veszed meg a készüléket,az az ár 199 ezer ft.kinyomtatta az ügyintéző.de tegnap beszéltem telefonon a 1412-ön,ott azt mondták tegnap kiküldték a hitlevelet az üzletben levő ügyintézőknek,hogy webshopos áron kell megrendelniük a készüléket,mert nem tudnak az emberek a webshopból rendelni személyesen.
ezt is javítani fogják,tehát elképzelhető,hogy hamarosan bárki tud majd webshopról is készüléket rendelni személyesen. -
sityupityu
veterán
válasz
Redeckt #85660 üzenetére
Ma elmentünk személyesen a sógorral Egy T-s üzletbe és azt mondtak, hogy csak akinek valamilyen előfizetése van náluk csak az vásárolhat tévét. Mondtam neki, hogy a honlapjukon az áll, hogy KP-ra nem T-s előfizetőknek. A csaj azt mondta, hogy az tévesen van fogalmazva. Tehát ha nincs előfizetésem náluk akkor tévét sem vehetek, még teljes kifizetéssel sem! Hoppá!
-
marilllyo
veterán
válasz
Redeckt #85561 üzenetére
Ahammm! Szuper! Tegnap megnéztem egyébként a J5500-et játék közben. Különösebben zavaró dolgot nem vettem rajta észre.A H6400-nek meg ugye egy minimálisan nagyobb csak az input lagja. Több tesztben is írták, hogy 50ms alatt nehéz észrevenni az input lag-ot. Nem tudom. Világéletemben monitorról kockultam. Ps4 most is arra van rákötve. Emiatt nehéz a döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest