- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Nu, előkotortam és megnéztem, hogy mink van...
Egy kis e-penis Vladi mester; a CS Gyémánt Kiadásban van meg (nyomtatott Zóna térképpel, matricákkal, kézikönyvvel).
A Google kidobta, hogy ilyeneket vesztegettek a Hardveraprón is, az enyém még boltból való. A többi alapjáték már csak szimpla műanyagdobozos, lemezes kiadásúban van meg.
-
Dhampir
félisten
Habár nem a kiadás napján, de nekem is megvan több éve már. (Még egy sivító Inno3D GeForce 6600GT-vel (a Sulinetnek köszönhetően) játszottam végig a ShoC-ot).
Vélhetően sokan féltik és kevesen koptatják a lemezt vagy az újkori butító divatnak megfelelően néha kényszerűen DVD olvasó hiányában is tokjában kell hagyni az eredeti lemezeket, illetve némely modokkal nem pászintható össze.
Ámde visszatérvén a Tiszta Égbolthoz, például anno Linuxon mindegyikkel játszottam már (egyes modokkal is), kivéve a Clear Sky-t, annak piszok egy másolásvédelme van, ami miatt nem lehetett Linuxon futtatni az eredeti lemezt, de ez már régen volt, azóta változhattak, fejlődtek a Linuxos tool-ok is.
-
maszi99
őstag
Szerencsére tényleg messze áll az agyatlan lövöldözős játékoktól ez
Ami nálam viszi a pálmát ebben a játékban az a relikviák begyűjtése (akárki is találta ki az 1 zseni)
Mindet begyűjtöttem (a leglehetetlenebb helyekről is)
Sokaknak nem tetszik a vége, de kérdem én, hogyan végezzük mindannyian
Nagyon jól ki van ez találva, alig várom már a folytatást
Az az igazság, hogy végeztem a Witcher 2-vel (párszor lenyomtam), és kissé unatkozom.
Nézegetem a polcon a játékaim, mi tudna lekötni, és nagyon ez a játék piszkálja a csőrömet, mert a megjelenése napján már megvettem, és vagy majd fél évig lekötött.
Pláne így a 2. rész fényében meg pláne
Szebb jövőt uram: -
JSaN
addikt
Hali
A kovetkezoket tettem fel, es ebben a sorrendben is kell telepiteni:1. S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky
2. 1.0010 update patch
3. sharper full
4. Reloaded 0.8.5
5. Absolute Nature 2
6. Absolute Structures 1.0Alapban dx10 van bene, es mikor felkelsz ugye a reggeli fenyben durvan le esik az fps nekem kb 20-ra. Nalam minden maxon 1680-ban. De a moddok miat kerul bele dx10.1 lehetoseg, es az nalam minimum meg duplazta az fps szamot. Es mellete sok effekt kerult bele, neztem is nagyot
Ajanlom neked is ezeket a moddokat, a maximalis elvezethez.
-
Akos96
senior tag
-
Nem nem, ezt a sorozatot viszont nem hagyhattam ki, orok darabok egy stalker fannak.
A jatekokat nem szoktam elsietni, kepes voltam vagy 10-szer annyi idot maszkalni a zonaban, mint amit a foszal igenyelt volna. Legalabbis a soc-ban, a cs hamarabb megvolt, mondjuk egy csomo palya kopizas volt benne sajnos.
-
rétisün
veterán
amikor én ebben próbáltam neki segíteni, és adtam neki egy pisztolyt, egyből ellenem fordult, úgyhogy szépen le is lőttem a kis köcsögöt.
ha már hadsereg: a kordonban lévő hadsereges bázis az csak úgy benne van a játékban, mert az elsőben is benne volt, vagy van is valami szerepe? azon kívűl, hogy ott van az géppuska, amikor átérek az ingoványból.
ja, meg ott van két rejtekhely, aztán annyi.... -
Clemi
veterán
Köszi! Legalább van aki benéz ide néha
Úgy döntöttem, hogy elkezdem előlről az egészet. Még mindíg az ingoványban bolyongok, és próbálom az összes lehetséges mellékküldetést megcsinálni. Csak az bosszant állatira, hogy van amikor elékések pl egy rohamnál, és törlik a feladatot. Aztán olyan is van, hogy megkapom az üzit, hogy mit foglaljak el, de a környéken nincs Clear Sky-os egy szál se. Ha egyedül pucolom ki a helyet, akkor nem ad semmi jutalmat, ha meg várok, amíg odamászik egy csapat, akkor mire odaérnek törlik a feladatot. Asszem ez egy jó kis bug.
-
proci985
MODERÁTOR
de, a shaderek meg a sun shaft
dx10 alatt a játék a napfelkelte idején gyakorlatilag megharmadolja a frameratet.
a dolog kb olyan, mint amikor az ember az SoCben maxon nyomta AA nélkül 1280ban static lightal (x800gto elég volt), dinamic lighttal (7900gt/x1950pro kellett), vagy full dynamiccal (8800gts320/3850 alatt esélytelen volt).
-
riolobo
tag
Pontosan ezt keresem,nem tudtam,hogy ez a dragunov(:. Csuda jól néz ki! Az imént találtam egy másik fajtát aminek szintén nem tudom a nevét de modernebb külsővel rendelkezik,az annyira nem tetszik. Ha a sztori főszálával már elértem az agropomos részre csak utána kezdik gyepálni egymást a duty meg a free nem?
-
A limanszki tema megoldodott, bemasztam a buszba es ugy tovabb.
Viszont ez az eromuves palya kiverte a biztit. Aloszor a bug, h nem jutok tovabb, hiaba ugrok be a teleportba. Aztan masodikra elkezdtem cafatolni a sztrelokot onnan, ahol kezdodik a palya, aztan jobbrol elkezdett balra mozogni, majd megallt egy ponton a pda szerint. Dik mondom, megnezem hol van, erre latom, h lent van a foldon, biztos leesett vagy nemtom
, de en is utanaugrottam, a tobbit meg leirtam elobb. 2-szer alltam neki a palyanak, mindketszer olyan bug, h nem tudom befejezni a jatekot.
-
dangerzone
addikt
Van 7 különböző, jah.
Viszont van olyan is, hogy szét kell lőnöd a SoC végén valami hologramm kivetitő akármit (tehát nem a kívánságteljesítőt) , aztán jön a magyarázat, hogy te ki vagy, mi vagy. Meg elmondja azt is az a bigyó, hogy ők kik, meg hogy beállhatsz közéjük, vagy magadtól próbálsz kijutni az atomerőmű területéről.
Na, mondjuk azzal szeretnék tisztában lenni, hogy kik voltak, akik ezt az egész dolgot írányították, mert ott már nem volt magyar feliratom, angolul meg nem értettem minden részletét pontosan. -
Thome
veterán
-
zolka78
senior tag
Én is szabadságos voltam, de ezt a küldetést nem csináltam meg mert nem érdekelt. Egyébként én is találkoztam hasonlóval egy másik küldetésben, csak ott nem volt senki. Gondolkoztam, hogy ki ellen foglaljam el, magam ellen. Aztán egy idő után megjött a szolgálat. Utána amikor leirtottam őket megint órákig kellet várni, hogy megjöjjön az erősítés. Ezek után már hagytam az ilyen kisebb dolgokat. Csak arra jók, hogy felcucoljunk fegyverekből és lőszerből
-
Dimitryj
aktív tag
Ha jól sejtem arra gondolsz ahol van az a hoszú magas folyószószerű épület meg az irodaház romjai.
Egyszerű a megoldás:
a bázison ahogy bemész a hangárba (ahol a freedom vezetője van) a földszinten, a képcső mellett vannak ablakok, a hátsónál ami előtt dobozok vannak, bemászol a dobozok mögé felugrasz a párkányra és kikúszol az ablakon. legyen nálad sugárzás ellen elég cucc! -
sgergi
veterán
Én úgy todtam bejutni, hogy a nagy hangár oldalán vezet fel egy lépcső, ami egy erkélyre vezet. Oda felmész, onnan átugrasz a szomszéd tetőre. (amin van egy "kémény") Erről a tetőről pedig megcélzod a kerítés tetejét, úgy, hogy a 2 ágú szögesdrót közé ugrasz. Innen a kerítés tetején be tudsz szépen sétálni.
Nekem így sikerült, remélem érthető, ha nem akkor megpróbálom jobban leírni. -
Kimmuriel
aktív tag
De van Dark Valley-ban is blowout... És igencsak gyorsan kell kapkodni a virgácsot, hogy időben beérj a Freedom bázisra! Nekem csak azóta van blowout, mióta Yantar-ban jártam, addig egy se volt, most viszont 3 Agroprom-nál, 2 Garbage-nél, 1 Cordon-nál, 2 Dark Valley-ban. Hirtelen ezekre emlékszem.
Egyébként itt-ott eléggé bugos a blowout-ok kezelése, például volt egy stalker csapat, akik kinn ücsörögtek a szabad ég alatt, és a blowout után ugyanúgy elvoltak, mintha mi sem történt volna.
A másik ilyen nagy hülyeséggel akkor szembesültem, amikor Garbage felől mentem át Cordon területére, amikoris megint jött egy blowout. Gondoltam milyen mázlista vagyok, hogy épp egy kőépületben adta be a játék, így ki se kell tennem a lábam, majd megvárom ott, amíg elmúlik. A stalkerok is behúzódtak az épületbe, lecsüccsentek a földre, és megvárták az "égi áldás" végét. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy én megmurdeltam, ők meg szépen kisétáltak...Szóval ha nem a kijelölt helyre mész be, akkor tuti halott vagy. De például a Freedom bázison nem a kőépület, hanem a vasúti kocsi volt kijelölve menedéknek... Tiszta baromság!
-
riolobo
tag
Értem,köszi az infót! Még egy kérdés: ha egy szerelő épp az ellenséges frakciók bázisán van és én teszem fel kisöpröm az adott frakciót a bázisáról akkor a szerelő is eltűnik? Mert ugye én vállaltam be melót a fosztogató szerelőnél és a szabadságos szerelőnél egyaránt de ugye mióta szolgálatos vagyok ott nem éppen látnak szivesen.
-
remington2
senior tag
"Yantar - Agroprom 100%"
Ez tényleg így van. Akárhányszor mentem át (és az agropromi mocsár mellett haladtam visszafelé, a stalkerek bázisához), mindig elkapott egy. De legalább a kitörések alkalmával a mocsár fölötti ég és a felhők, napsugarak és hangok elképesztően jól sikerültek.
Észrevettétek, hogy ilyenkor (Agropromban elsősorban, Stalker bázison) a bebújó NPC-k közül egy mindig elhalálozik? Sorba beállnak a "pincébe", a mechanik melletti ajtó alatt, de mire odaérek, egy mindig elpusztul, és nem tudom, miért. Agyonnyomnák a többiek?
-
M@trixfan
addikt
Még maradok a sima Stalker-eknél és Limansk előtt lépek be valahova és ledarálom az ellen frakciót. SOC-ban Duty mellett voltam, itt most Freedom leszek azt hiszem
Nem egyformán fizetnek a különböző dolgokért.
Amúgy érdekes, hogy Master fokozaton simán vettem már mindent ami kell, pedig még sehova sem álltam még be frakciózni. Exo, gépágyú, van 4 Bubble artifact és egyébb nyalánkságok, az összes sniper puska, stb.
Egy Exo modot viszont feltettem, mert igazságtalan, hogy kilométerekről alámobják a gránátot és a többiek is simán futnak exo-ban. Ráadásul a Youtube-on fent lévő videók és a leírások alapján a valódi külső vázakan is lehet majd futni. Szóval van 5 artifact tárolós exo amiben futni lehet. Mert nehogy már pont egy külső váz ne bírjon el tárolókat.
-
DerStauner
senior tag
köszi a sok tanácsot.
viszont szerintem a sugárzás nem múlik el, még akkor sem, ha kis dózisban kaptam. mert ha pl belemegyek a vízbe, és a sugárzásmérő csak egy kicsit megmoccan, és egy apró piros csík megjelenik, én meg iszkolok vissza a szárazra, az életerőm akkor is elkezd csökkenni. lehet, hogy valamikor abbamarad, de nem szoktam megvárni a végét, hanem reload.
-
CptMisi
őstag
ne erőlködj, a stalkerek nem tartják a fosztogató bázist, teljesen felesleges elfoglalni....elfoglalod amíg azon a pályán vagy nem mennek vissza, de ha elmész, rádióüzenet: fosztogatók visszatértek a semmiből, foglaljuk el a bázisukat...akárhányszor megcsinálhatod, újra ezt fogja csinálni
-
Anubiss
tag
Nincsen peccs. Nem is igazán akarok feltenni rá, mert akkor szívhatok megint mindent az elejéről... Meg már van Veles detektorom is és azt nem szeretném elveszteni. Vagy a peccselt verzióban tényleg ott van az a detektor a mocsárban a titkos helyen? Mert így vanillában nem találtam meg...
-
Sir Robin
tag
A kirablós résszel kapcsolatban: Mivel én ugye a Világbékéért harcolok (M16-tal meg sátgánnal), ezért mire eljutottam ehhez a miszzióhoz, addigra a fosztogatók is a baráti frakciók kígyózó libasorába
tartoztak. Ezért nem is támadtak meg mikor mentem felmarkolni a büdös nagy semmit, amit 'sikerült' zsákmányolniuk tőlem. Mondjuk azért szidkozódtam rendesen mikor először tapasztaltam a kirablásom okozta legatyásodás felemelő érzését. Kirabolták Heget! Szemetek!
A fosztogatókról jut eszembe, hogy a SEVA-T csak az ő teknikusuk tudja maxra fejleszteni? Vagyis az én esetemben csak tudta, mert mikor nem értett egyet ő meg a bandája a Világbékéről alkotott nézeteimmel (nem vesszük el Heg pénzét mikor át akar menni a következő pályára) bekanalazott egy felnőtt adag sörétet.
-
- = Zk = -
félisten
Stalker mappám a Picasa-n!
csemegézz(folyamatosan csinálok képeket)
-
SteeWe
aktív tag
Én nemrég keztem, eddig nagyon tetszik.
Eddig egy idegesítő dolog volt csak: STALKER bázis-nál lehet egy olyan küldi, hogy segítseg egy stalker-nak. Mert be akarja bizonyítani hogy ő a f@sz@ gyerek. Nah ott maradtam vele egész éljel, de persze nem jött egy mutáns se. Most már mikor máshol járok, a térképen látom hogy küzd egy mutánssal
A mások dolog csak bosszantó: SEVA-t elkezdtem fejleszteni, az elso a night vision upgrade volt. Ezután vettem észre hogy a fejlesztések fa szerűek, ezért már csak a bulet protection és durability fát tudom kimaxolni, jobban örültem voltna a protection-os ágnak. De az alap éjjelláto nem volt megfelelő. -
emre
veterán
-
emre
veterán
"zavaros tekintettel, habzó szájjal értelmetlen szavakat mormolva bolyonganék a zónában őrült módjára mindenre lőve ami mozog"
Szerintem nincs ezzel a hozzáállással semmi gond
Én épp most raktam fel a játékot újra, és megpróbálom visszaplántálni bele az előző mentéseimet, meg a kismillió mod-ot amelyek segítségével kedélyes délutáni kirándulássá degradálom a játékot.
-
emre
veterán
Kb. a nyil irányába kell haladni aztán pár száz méter után lesz ott pár duty-s akik snork vadászatra készülnek. No onnantól légy résen.
Nekem egész addig volt jó a bulat ruci amíg nem fejlesztettem fel a seva-t, illetve az exo-t.
Ennél szerintem a duty-s psz9d is jobb
Nekem a thunder jobban bejött az eredeti skulóval, mintha nagyobb lenne a sebzése.Ja, akkor ez nem az, oda a freedom tábor mögött kell lemenni a fosztogatók irányában lesz egy csatornanyílás
-
Messzala
csendes tag
Überbrutál anomáliákban ütősebb ereklyék vannak. Néha több is egyszerre. Olyan helyeken nézz körül, ahol a földből mintha karmok állnának ki vagy nagy hasadékban van sok anomália. Ilyenek vannak pl. Yantarban, dark valley-ban vagy agropromban. Szerezz veles detektort, mert az a legjobb. meg egy seva suit se ártana...
"Viszont azt mondjátok meg nekem, hogy a szolgálat környékén hol lehet megtalálni a stalkereket akiket keresni kell történet szerint. Én sehol sem találom."
Mire gondolsz? Az Agroprom bázisra? A komplexum egyik táborában vannak a szolgálatosok a másikban meg vagy 30 stalker
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- VivoBook S M3402QA 14" 3K OLED Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő