- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Amíg sokan már a S.T.A.L.K.E.R. 2. lázában égnek, addig Heg nevű zsoldos egyre csak a lápvilágot rója.
(Ubuntu Linux alatt, Steam-ről, integrált grafikus gyorsítóval futtatva a magyar szinkronos CS-t) -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #7048 üzenetére
Köszönöm, SaGa59 fórumtárs segített a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat topikban.
$game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az fsgame.ltx szerkesztésekor véletlenül átírtam az alábbi értéket a "gamedata" szerkesztése helyett, és nem tudom, hogy eredetileg melyik volt "false vagy "true", esetleg mindkettő?
$game_ai$ = true| true| $game_data$| ai\
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ismét elkezdtem a magyar szinkronos és hangulatos Clear Sky alapjátékkal kószálni kicsit a Lápban, most a Linuxos Steam alól futtatva, ami klasszul működik.
Érdekes belegondolni abba, hogy egy ilyen játékhoz valaha viszonylag erősnek számító VGA kellett, most pedig a jelenlegi notebookos hardverkonfigurációban egy mobil Intel Core i5-1235U processzor részét képező Intel Iris Xe Graphics G7 80EUs integrált grafikus gyorsító is szépen futtatja.
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen, letöltöm ezt a magyarítást!
Nem tudom, a megvásárolt, de nem az online(?) launcherhez kapcsolódó, hanem a letölthető(?) (úgy rémlik) GOG-os verzió van meg, ami többféle hardveren is elindult, futott.
Lehetőségem szerint nyilván egy alkalmasabb hardveren szeretném majd futtatni ezt a remek játékot, de érdekelt, hogy egyáltalán menne-e.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #7008 üzenetére
A magyar fordítás gamedata mappájának rámásolása a mod gamedata mappájára először három hibaüzenetet eredményezett, de a "Tovább" gombbal be lehetett jutni a játék főmenüjébe. Azonban "Új játék" indítása újabb hibaüzenetet és eddig nem tapasztalt fagyást okozott, és csak a Feladatkezelővel lehetett kilőni a játék főmenüjének megfagyott ablakát.
Kitörölve a megváltozott gamedata mappát és visszatéve a mod eredeti gamedata mappáját, most már ismét simán fut a moddolt játék angol nyelven.
Azonban tény, hogy az adott kis notebook nem való játékra, inkább kísérletképpen próbáltam meg elindítani rajta a Stalkert.
-
Dhampir
félisten
Köszi, hogy válaszoltál!
A GOG-os alapjátékot most angol nyelven telepítettem, de ugyanaz a probléma.
Ismét megpróbálkozom a moddal.Angol nyelven és alacsonyabb beállításokkal elindult a játék!
Most rápakolom a magyar fordítást is.
Lehet, hogy még megpróbálom letölteni valahonnan a Clear Sky Oblivion Lost verziót is.
-
Dhampir
félisten
Nálam hibaüzenetekkel, de új játék indítására kattintva működik, azután eltűnik a főmenü és hibaüzenet következik, amiben csak kurzorgombokkal lehet lépkedni, amíg be nem zárul.
Azonban meg kell jegyeznem, hogy az adott hardveren (Dell Vostro 3520 notebook, Intel Core i5-1235U, 16 GB DDR4 RAM, NVME Phison SSD) és Windows 11 Pro operációs rendszeren a GOG-os alapjáték el sem indul, csak a kis téglalap alakú rajzos ablakkal, ahol megáll és az egérkurzor folyamatosan köröz, de semmi sem történik.
Nyilvánvalóan nem játékgép, de ennél régebbi, akár 10 éves hardveren tökéletesen fut a GOG-os Stalker is, ám ezen valamiért nem sikerül futtatni a fenti játékokat.
-
Dhampir
félisten
Békés, Boldog Új Esztendőt kívánok!
-
Dhampir
félisten
Boldog Karácsonyt!
-
Dhampir
félisten
Tudomásom szerint magyar színészek kölcsönözték a hangokat. Némelyik felismerhető, hogy kié.
A Csillagok Háborújára ez igaz, az eredeti hangokkal nekem is jobban tetszett.
Egyébként ez a hang téma itt a topikban már korábban is felmerült. Véleményem szerint, akinek a magyar szinkron nem tetszik, az nyugodtan hagyja ki, hiszen lehet más nyelven is hallgatni, futtatni a játékot.
-
Dhampir
félisten
válasz
Jango1860 #6940 üzenetére
Régebben előfordult hasonló probléma eredeti lemezzel (ám a nálad jelentkező hiba lehet, hogy más eredetű lesz) a másolásvédelem miatt:
Lásd a régi hozzászólást.
Kapcsolódó oldal: [link]
Szerintem élvezhető a magyar szinkron bája is, nyugodtan hallgasd meg.
Érdemes lehet például a Gognál is megvenni a játékot (főleg akciós időszakban és a három játékot együtt), annak általában nem szokott indítási problémája lenni.
-
Dhampir
félisten
Tér-idő anomáliából elfogott üzenetfoszlány:
a zóna elrepített... valahová... dimenziók... vándorlok... kikötöttem... elhagyatott... végtelennek tetsző síkon... a zóna már csak ilyen... telis-tele van csalfa utakkal és buktatókkal.... jó esetben... ha tépetten is... de... élve szabadul ki... a felfedező... a folyton folyvást változó... rendellenes területek fogságából... különös létforma... bontakozik ki... a beszűkülő háttérből... nem antropomorf... alakzat... kényszeres boldogságot érzek... ami nem a sajátom... boldog... be akar olvasztani... magába... humán tudatom zilált... boldog... szétesőben... lobog... boldog... kobold... boldog új évet kívánok...
Később a Martalóc becenevű fosztogatót több palacknyi kiürült Kozák vodkás üveg társaságában találták meg. Szája széléből csillámló nyálpatakocska szivárgott a talajra, miközben elégedetten mosolyogva, szorosan ölelte magához egy kidőlt, hámló kérgű nyírfa göcsörtös derekát.
Boldog Új Évet Kívánok!
-
Dhampir
félisten
Boldog Karácsonyt!
-
Dhampir
félisten
Egy kis érdekesség azoknak, akik kedvelik és értik a programozást valamilyen szinten:
-
Dhampir
félisten
Dhampir a játék egyáltalán nem bugos, sőt rendkívül stabil.
Örülök, hogy nem bugos, túl komolyan vetted, nem akarom bántani ezt a játékot. A fórumtárs írta a crash-t, arra alapoztam hozzászólásomat. Másrészt ez költői túlzás és utalás is volt a S.T.A.L.K.E.R. játékokban általában előforduló és kellemetlen érzelmeket kiváltó kidobásokra, amelyekkel tele van az Internet, lásd például:
X-Ray engine crash stalker -
Dhampir
félisten
válasz
speki1982 #6769 üzenetére
Ilyenkor becsüli meg a dolgozó ember az eleddig a képernyő sarkába méltatlanul száműzött duzzogó és könnyzáporban kivörösödött, nagy szemekkel esdeklő pasziánszt is.
– Kérlek, kérlek, hagyd már végre ott azt a bugos Zónát, gyere és futtassál inkább engem, én stabil vagyok... húzzál még egy lapot... naaa, csak még egyet... többet már úgysem tudsz, hehehe..."
Összesített Las Vegasban még a Nagymester módban megejtett veszítés sem fog annyira fájni, mint a sokadszori X-Ray engine crash zöld poloskájának a másik dimenzióból kirángatott játékos dermedt arca elé sunnyogó pop up-ja.
-
Dhampir
félisten
Szia!
Megemlítettem fordítási munkádat a S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha topikban.
Köszönjük szépen fáradozásodat!
-
Dhampir
félisten
Boldog új évet kívánok!
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Erről a Reborn Istok-ról nekem a Bolond Istók neve ugrott be az Istok miatt.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #6618 üzenetére
Kordonon addig minden szépen ment, amíg Farkas testvérét ki nem szabadítottam. Egy sörétes puskát is kapott, de ellenségessé vált. Többször is rám lőtt.
A Kopaszfaluba nehezen (útközben több ponton megállt, és a játékból való kilépés és újra betöltés sem segített, csak egy más helyszínre való átmenet és visszatérés, ami a közeli Sötétvölgy volt) de csak sikerült visszakísérni. Ő átszaladt a falun és a túlvégen eltűnt a tajgában.
A jutalmat megkaptam és teljesítettnek vette a küldetést a játék. Odakint egy csoportba volt tömörülve néhány sztalker, Farkas is. Vándor mellettük hevert, elaludt örökre. A hídon túl bázison szintén ez volt a helyzet, csoportos ácsorgás és egy elhunyt mellettük, valamint a kereskedő és a szerelő is hiányzott, habár a PDA jelezte a pozíciójukat. Végül csak a játékból való kilépés és a mentés betöltése állította vissza őket a helyükre.
Korábban a Mocsárban történtek furcsaságok, akkor a Loot modot okoltam, amit el is távolítottam. Talán a hálózsák mod kavarhatott be, vagy még a szinkron rárakása?
Ez a GOG-os verzió. Itt már olyan bugok jelentkeztek, amikkel eddig még nem találkoztam a régi lemezes, felpatchelt játék során. A régi lemezes játékban eltűnő rejtekhelyek előfordultak.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A GOG által kiadott verzióra feltettem a még valamikor két részben letöltött szinkront és szépen működik. A hálózsák hozzáadása is rendben van és a súlyhatár is módosítható, ami szintén együttműködik ezekkel, ha szükségesek. Észrevételem szerint a "loot-modot" nem érdemes ezekkel összeereszteni, mert gabalyodást okoz; például eltűnő kereskedőket és üres rejtekhelyeket, amelyek csak a játékból való kilépés és újra betöltés után állnak helyre ideiglenesen.
-
Dhampir
félisten
válasz
kekeeci #6615 üzenetére
Például még 2008-ban itt beszélgettek a szinkronról.
-
Dhampir
félisten
válasz
batman91 #6611 üzenetére
Ki mást raktak volna őrségbe szörnycsalinak, mint az újonc, kopasz kölyköt?
Felhasználó kérésére módosítva.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Dhampir
félisten
Bizony.
(#6609) ' Tzs ,
Például 1956-ban a pesti srácok és lányok sem voltak idősek.
A kalauz hangja, habár elég fiatalka, véleményem szerint mégsem gyerekhang. Utána kellene nézni, hogy melyik magyar színész dolgozott ezzel a karakterrel.
Akadnak, akiknek bejött a szinkron, én is kedvelem.
-
Dhampir
félisten
Boldog Új Esztendőt kívánok minden Stalkernek!
-
Dhampir
félisten
Az emre-féle linkek is működnek még.
Idézem: "Eredeti telepítőlemezről kimásolt Stalker Clear Sky hun teljes magyar szinkron és felirat."
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
kekeeci #6569 üzenetére
Köszönöm!
Lényegében azt nem tudom, hogy a Szeméttelepre átérve hogyan lehet "kibékülni" a banditákkal, hogy majdan küldetéseket kaphassak tőlük.
Bui36 már adott egy tippet, de még nem tudtam meg, hogy a "banditafizu" az átlépés után semleges utat biztosít a Hangárba, vagy anélkül is lehetséges?
-
Dhampir
félisten
Na, eddig még mindig meglepi fogadott a Szeméttelepre átéréskor, a "vagy fizet, vagy harcos arcos" verzióban.
Pedig eszerint is "türelem
rózsátbanditát (le)terem(t).(#6561) kekeeci
Egyszer kipróbáltam a váltságdíj kifizetését, de utána, amikor be akartam nézni balra lent a roncsautók közé, ahol a foglyul ejtett stalkereket őrizték, rögtön tüzet nyitottak rám.
Figyelmen kívül kellett volna hagynom, és egyből a banditák "barlangjába" menni, ahol már nem bántottak volna?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ránéztem a Sky Reclamation Project (SRP) modra, ami kijavítja a Clear Sky bugokat.
Hát, például amikor a magasabb helyeken lévő dobozokat kinyitja az ember, például a Magaslesen vagy az Öreg templomban, akkor ugyanúgy leesnek a bennük lévő dolgok, mint az alapjátékban. Úgy látszik, hogy ezt nem tudták kijavítani.
-
Dhampir
félisten
válasz
Attilasokxyz #6522 üzenetére
Ilyen névről sem hallottam még. Talán érdemes megkérdezni a többieket a Call of Pripyat, vagy a Shadow of Chernobyl fórumokon is, hátha többet tudnak. Ezt a fórumot sajnos ritkán látogatják.
-
Dhampir
félisten
válasz
Attilasokxyz #6520 üzenetére
A Fi csoport magyarítását használod?
Amit használsz, abban benne maradhatott valami cirillbetűs szöveg.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Követsz még, Megjelölt?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Sky Reclamation Project (SRP) játékban bármelyik frakcióhoz lehet csatlakozni?
Milyen tapasztalataitok vannak a játékról?
Kicsit többet nyújt az alapjátéknál?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Reszketegnél kapható Cavinton is, habár lehet, hogy az lesz az utolsó emlékünk.
-
Dhampir
félisten
válasz
GypsFulvus2 #6473 üzenetére
Még ami eszembe jutott a játékról. A szinkronizált magyar verziót a Sötét Völgyben található kereskedő miatt (Asotnak hívják) nem szabad kihagyni.
-
Dhampir
félisten
válasz
GypsFulvus2 #6473 üzenetére
Ezek az akadozások előfordulnak (még a Call of Pripyatban is, főleg Janovban tapasztaltam kinti császkálásnál).
-
Dhampir
félisten
válasz
GypsFulvus2 #6469 üzenetére
Clear Sky SGM:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mozilla Firefox
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The First Berserker: Khazan
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest