- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #6456 üzenetére
nem emlékszem sajnos, egyrészt mert jó régen játszottam (nem csak a moddal, meg stalkerrel, hanem úgy általában, Metro is várja hogy folytassam) másrészt így évekkel később keverem is a játszott modokat......
(#6455) SaGa59: köszi a magyarázatot, és persze várjuk az újabb regényfordítást
remélem, megveszik majd annyian a könyveket, hogy nem hagyják félbe a 'sorozat' kiadását. rám számíthat a kiadó
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #6453 üzenetére
ilyen esetben célszerű (bár kicsit csalás) gyorsmentés, megveszed az infót, visszatöltöd, megnézed ott van-e a cucc, ahol mondták. ez persze olyan esetben nem működik, ahol csak azután lesz ott a cucc a rejtekhelyen, ha mondjuk kell az adot tárgy a sztorihoz, és csak akkor spawnolja oda a játék, amikor odaérsz a sztoriban, vagy már ténylegesen is szükség van rá a továbbjutáshoz.
-
rétisün
veterán
válasz
bmwk1200s #6451 üzenetére
valószínűleg az lehet ezeknek az ellentmondásoknak(?) az oka, hogy egy-egy mod egész külön sztorira épülhet, mint amik megjelennek könyvként, sőt jó eséllyel nem is nagyon van olyan mod, ami egy adott könyv alapján készült, vagy ha van is, az a könyv esetleg meg se jelent magyarul. ezekről talán SaGa tudna többet mondani, ő jobban képben van a fordítói munkássága miatt, és az orosz tudása miatt is.
ahogy régebben írta itt, vagy valamelyk másik stalker topikban, kint sokkal nagyobb stalker rajongói tábor van, legyen szó a könyvekről vagy a játékról, és sokkal több könyv is jelent meg már, mint amit itthon kiadtak.
-
rétisün
veterán
válasz
bmwk1200s #6443 üzenetére
ha jól rémlik, a Hemul trilógiában volt róla szó (ha csak nem keverek össze nagyon valamit)
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #6424 üzenetére
feltettem ide, ha mégis kizsebelnéd szegény elhunyt stalkerkollegáidat (és minden más hullát is)
mindenesetre mielőtt használod, célszerű mentést készíteni a mostani gamedata mappáról. -
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #6161 üzenetére
igazából egy modban leginkább a gamedata mappa a lényeg (elvégre hány olyan mod van, ami csak egy gamedata mappa) szóval ha átmásolod, akkor elvileg működnie kell.
amúgy úgy emlékszem, én is végigjátszottam a clear sky sgm-et, de már nem emlékszem, volt-e ilyen gondom, meg persze az is lehet, hogy én másik verziót töltöttem le. viszont más modoknál nálam már volt ez megoldás, hogy a teljes feltelepített modból csak a gamedata mappát átmásolva működött. -
rétisün
veterán
további fejlemények: a játékot már működésre bírtam, most már csak a microsoft live szivat (mi a büdös francnak ez egy ilyen játékhoz
)
ja, továbra is gta liberty city
ja, ráadásul mintha a magyarítás is bekavarna
-
rétisün
veterán
akkor még pár szó az eredeti játékokhoz....
gta: episodes from liberty city. nem mai darab, előfizetés mellé kaptam ajándékba, délelőtt úgy gondltam, belenézek, jó lesz a gta V elé bemelegítésnek, amíg egy kicsit (talán) olcsóbb lesz a gta V. az csak hagyján, hogy már telepítéskor csinálhattam microsoft live id-t meg rockstar social club accountot, de hogy ezekkel mindig be kell(ene) jelentkeznem, ráadásul a securom protect exe állandóan kidobált, és egy percet nem tudtam játszani, hát b****k meg a védelmüket, eredeti játékkal kínlódjak?
töröltem is le a francba, van nekem jó kis stalker játékom, mai igaz, hogy szintén kiobál néha, de legalább játszani tudok vele.
-
rétisün
veterán
az ilyenek miatt van, hogy (ha meg is van az eredeti játék) inkább tört verzióval játszunk, ami minden gond nélkül indul, nem kell vele órákig kínlódni, hogy működjön
-
rétisün
veterán
tessék olvasni, írtam is, hogy erre figyelni kell
-
rétisün
veterán
én ezt használtam (nem emlékszem, már honnan töltöttem, azért ide tettem fel) annyi benne a 'fura', hogy figyelni kell, hol akarsz aludni, mert ha a csík felül piros, nem ébredsz fel
ha kell, tudok adni 'hullakizsebelős' modot, saját fejlesztés a clear sky SGM (talán) alapján.
-
rétisün
veterán
erre nem emlékszem
legutóbb a secret trails 2-vel voltak ilyen gondjaim (hanyagolom is, amíg a szövetség idejével nem végzek) de ott az alapjáték volt nem megfelelő verziójú.
utána a gamedata mappák cserélgetése tett be neki, az meg egy újrakezdéssel remélem majd megoldódik, persze akkor már nem váltogatva a gamedata mappákat. mer' amúgy az igen csak jó kis modnak tűnik, még angolul is. -
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #5792 üzenetére
ahogy a térképet nézem, radar --> katonai raktárak --> vörös erdő, így tudsz visszamenni. pripjatyból csak radarra vagy az erőműbe vezet út, a térkép szerint legalábbis. ha van is valami téranomália, ami segíthet, nincs jelölve, emlékeim szerint én nem is találkoztam ilyennel.
-
rétisün
veterán
az SGM modban van változás az eredeti sztorihoz képest?
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #5749 üzenetére
dehogyisnem, ahogy írtam is, be7zipeltem, ne foglaljon annyi helyet....délután visszaraktam, viszont a mentéseim már nincsenek meg ehhez a modhoz, csak az alapjátékhoz, azt meg hiába nézem, nem vagyunk vele előbbre.
kell a hely a játékos partíción, asszem kipróbálom a wolfensteint valamikor, az meg bizony jóóó nagy egy játék....már ami a helyet illeti, amit majd elfoglal a vinyón.
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #5744 üzenetére
én nem régen fejeztem be ezt a modot, de nem emlékszem, hogy az artikkal kapcsolatban lett volna ilyen gondom.....egyik-másikat kicsit feltuningolva
használtam, tehát bele kellett hogy tudjam tenni a tartókba.
informátoros kérdést passzolom, én nem sok infót vettem tőle, hogy meg kellett-e volna venni atöbbit? úgy látszik, anélkül is be lehet fejezni
éppen tegnap 'tisztogattam1 a játékok között, a CS változás ideje gamedata mappa is áldozatul esett, be7zippeltem, ne foglaljon annyi helyet. délután majd visszarakom, megnézem ezt az artis dolgot, hogy is van....
-
rétisün
veterán
a legelőször talált artit szoktam kicsit 'feltuningolni', gamedata\configs\misc\artefacts.ltx fájlban kell átírni az adott artihoz tartozó értékeket:
health_restore_speed = 0
radiation_restore_speed = 0
satiety_restore_speed = 0
power_restore_speed = 0
bleeding_restore_speed = 0de az csak a különböző modoknál működik, ahol alapból megvan a gemadata mappa, ha nincs, ki kell csomagolni a játék .db0, .db1,...fájljaiból.
illetve az fsgame.ltx-ben a
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
sort ilyenre, alapból asszem valamelyik true helyett false van.
-
rétisün
veterán
na, alapjáték kivégezve
mondjuk az utolsó 'pályát' továbbra sem tudom mire vélni, egy álltó helyemben lövöldöztem strelokra, aztán vége is lett.
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #5719 üzenetére
igen, és érdekes amikor először végigjátszottam, nem nagyon tetszett, de most egész jól bejött eddig....
csak az ilyen 'vigyél lőszert, adjál neki kötszert' típusú küldik nem igazán működnek (valahogy sose tudom senkinek odaadni, amit kell, pedig tuti van nálam a kellő cucc, csak éppen az nincs, akinek oda kéne adni
)
-
rétisün
veterán
a clear sky: változás ideje gamedata mappájában megkerestem, melyik fájlban szerepel a "talált összeg" kifejezés (gamedata\scripts\new_loot_manager.script), átmásoltam az aktuális, magyarításos gamedata mappába. aztán asszem kilépett, amikor megnéztem 1-1 hullát.
a logfájlok alapján még 4 fájl kellett (ha jól emlékszem: gamedata\scripts\treasure_manager.script gamedata\scripts\new_treasure_manager.script, meg kellett csinálnom egy ui_icon_money.dds-t a gamedata\textures mappába) és most ugyanúgy el lehet szedni a hullák pénzét, mint egy csomó másik modban.feltettem ide, talán minden benne van.
-
rétisün
veterán
apránként összejön, hogy lehet a hullákat 'kizsebelni'
-
rétisün
veterán
válasz
' Tzs , #5684 üzenetére
én is ezt a RePack by SeregA-Lus verziót toltam végig (pár napja értem a végére) csak pályaváltáskor lépett ki nagy ritkán, de a mentést akkor is mindig visszatöltötte.
most ugyanennek az alap verzióját játszom (átneveztem a gamedata mappát, meg feltettem a magyarítást) de semmi gondom nincs vele....
na jó, kordonba nem tudok átmenni, mert folyton ledarál a géppuska, de ez nem a játék hibájaalapjáték mindenféle mod nélkül indul, ahogy kell?
-
rétisün
veterán
nincs valakinek elmentve valami hálózsák-mod az alap clear sky-hoz? amik filefronton voltak, már nem elérhetőek, amit meg a moddb-ről töltöttem, az használhatatlan, akármennyi alvást állítok be, arra ébredek, hogy vége a játéknak
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
úgy mondanám, hogy egynek elment....jó pár terület benne van az alap clear sky területeken kívül (ha jól emlékszem, clear sky-t csak egyszer toltam végig
) radar, pripjaty, erőmű,katonai raktárak, borongós, kordon, bár, szeméttelep, agroprom. de pl. limanszk kimaradt, a mocsárban semmi dolog, bár egyszer mintha átszaladtam volna
elég rövid, és olyan befejezetlen valahogy..... -
rétisün
veterán
először én is így jártam, kifutottam az időből, mondjuk a térkép se jelezte, hova is kéne menni a csomaggal. aztán visszatöltögettem régebbi mentéseket, amíg meg nem lett, hol vettem fel a küldit, de hiába mentem egyből a vörös erdőbe, mégse tudtam teljesíteni, mert a párbeszédekben csak olyan volt, hogy megváltoztak a körülmények, nem tudom leszállítani a csomagot, és a cuccaim között se találtam meg
-
rétisün
veterán
ha még játszik valaki a változás ideje moddal: másnál is sikertelen a csomag leszállítása csapostól a vörös erdőben az anomáliás tagnak? (hangyász nevű, ott van a barlangban, ahová bizáncinak a katonai raktáraknál a faluban talált cuccokat kell vinni, meg ott lehet felvenni a tank géppuskáját elhozó küldit is)
-
-
rétisün
veterán
ha majd elkezdem, meg tudom mondani
de legalább már össze van rakva a gép, hozzáférek a modokhoz is, egyébként is az van tervbevéve.
erre a sniper-tuning bakira én is emlékszem, de hogy pontosan melyik sgm modban volt, az most így hirtelen nem ugrik be.....egymás után toltam mind a 3-at, eléggé összefolynak az emlékek
arra azért emlékszem, hogy a sniper mod kezdő mesterlövész puskája volt talán az egyik legjobb sniper, amivel játszottam. meg a gladiator mod fejlesztett svd(?)-je, amit vissza kellett adni.
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
dodopek #5164 üzenetére
nálam jelzett a szennyvíztisztítótól jövő beton 'kifolyó' mellett, a villanyoszlop töve körül, ott pedig (tudtommal) nincs alatta üreg, barlang, semmi ilyesmi.
igen, a bárkás hulláját (nem mindig
) rejtő barlangban rendszeresen a plafonon vannak az artik.
a
stalker-regény'piknik az árokparton' '72-es, és abban is voltak képződmények, ha jól emlékszem(pedig nem is régen olvastam újra, mikor kiadták megint)
-
rétisün
veterán
ha jól emlékszem, trader mod néven volt valami ilyesmi, amivel drágábban tudtad eladni a cuccokat (de asszem csak a clear sky bázison) a kereskedőnek, mint amennyiért vetted, akár 2 perccel korábban.
sőt, ha olyan sok mindent akartál eladni, meg olyan sok pénzért, szabályosan rosszul lett a boltos
-
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #4520 üzenetére
mármint az alapjátékhoz? mert ahhoz sztem nincs is külön, elvégre magyarul (szinkron is és felirat is) jelent meg.
-
rétisün
veterán
válasz
robogo81 #4377 üzenetére
ha jól emlékszem (minden hsz-em így kezdődik?
) a clear sky csapatban, akik veled mentek limanszkba, van "fegyvermester" aki javítani is tud.
(#4378) Honzi: én ilyenben mentem (na jó, legutóbb a SoC-ban, de úgy látom itt is van, csak nem tudom milyen néven) :
az exo-ban nem lehet futni, ebben lehet, és ugyanolyan védettséget ad (legalábbis a SoC-ban így volt
)
-
rétisün
veterán
válasz
robogo81 #4375 üzenetére
ha jól emlékszem, a ruha állapotával arányosan csökken az általa adott védettség is, hiába mutatja a golyóállóságot 60%-nak. érdemes kijavíttatni, fejlesztgetni, bár a fejlesztésnél oda kell figyelni, mert vannak egymást kizáró fejlesztések is (vagy ez már a pripjatyban van így?
)
(#4374) SUNIHungary: ilyen bugról még nem is hallottam (eddig) patchek fenn vannak?
-
rétisün
veterán
"ahol nehéz megérteni a sztorit, ha nem sorban játszod." nem a sztoriban keverem a dolgokat, a három játék küldetései, karakterei keverednek. a sztori se tiszta egészen, de anélkül is egész jól eljátszogattam
én nem léptem be egyik frakcióhoz sem, ezügyben nem tudok segíteni.
-
rétisün
veterán
erre már így nem emlékszem
főleg, hogy februárban értem a végére, akkor azonnal nekiugrottam még egyszer a SoC-nak....a clear sky előtt a pripjatyot játszottam végig, eléggé keverednek a dolgok -
rétisün
veterán
válasz
- = Zk = - #4353 üzenetére
nekem minden játékom másik partíción, nem az oprendszerén, de emiatt még egyik sem nyavajgott.
valószínűleg a stalkerek remek másolásvédelme (ami leginkább a az eredeti játékok tulajait szívatja) kérte a rendszergazdai indítást, mindig ezt csinálják....de másodszor/sokadszor már indul simán, nálam legalábbis.
-
rétisün
veterán
válasz
- = Zk = - #4349 üzenetére
jobbklikk, "futtatás rendszergazdaként", aztán elvileg jónak kell lennie....
ha jól emlékszem, valaki már szívott ilyennel. nem emlékszem, megoldódott-e végül, vagy inkább leszedett hozzá egy nodvd cracket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- ASUS routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged