- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
a complete se jobb.
clear sky, sok evvel kesobb. 1.510es patch, complete mod.
tapasztalatok:
- gyakorlatilag kihereltek az eredeti SoC gazdasagi rendszeret. nem lehet/erdemes szornyeket vadaszni, artifactok kisebb szammal es sokkal veszelyesebb helyekrol (osszesedtem a legjobb detektort az elejen), eladasi arak gyengebbek
- nincs penz, de legalabb minden egyes belepeskor a garbagera lehuznak a banditak az osszes penzzel. persze az egyik upgrade csak naluk elerheto. guideokkal valamennyire ez kezelheto, de nem sokkal.teljesen el lett szurva a harcrendszer.
- az ellenfelek a nehezsegi szinttol fuggoen talalnak, lotavon belul. tehat ameddig egy Makarovval lotav szelerol gyakorlatilag lehetetlen barmit is eltalalni, addig az AI fix %al fejbetalal. bonusz: masternel ugy emlekszem ez 50% volt
- ez mar swampnal is idegorlo, masteren gyakorlatilag haromnal tobb ellenfel komoly kihivas. ezzel magaban nem is lenne baj, pl Far Cry szeria is ilyen, csak ott a designerek a jatek elejere raktrak olyan fegyvert amivel valamit el lehet talalni. nahat itt nincs. (a torott Vintarba nincs loszer). ellenben nagy csapatokban jovo AI annal inkabb.
- a kedvencem az volt, amikor elkuldtek a militarys emberke baratait kifustolni. a negy stalkert a kb 6 AKkal felszerelt katona masodpercek alatt pusztitotta ki, utanna pedig sok sikert az elso verttel felvenni a versenyt jobb fegyverekkel es jobb vertel felszerelt ellenfelekkel, amik mellesleg wallhackot es aim cheatet hasznalnak
- wallhackot, mert onnantol, hogy az ember az AI vonzaskorzeteben van es ujratolti az allast, onnantol az AI pontosan tudja hol van.
- aim cheat, mert ugye a fegyver pontossagatol fuggetlenul tala az AI fix szazalekban.
- ugy altalaban az elerheto vert gyengebb, mint ami az ellenfeleknek van.
- a segito AI utoljara a TIE fighterben volt ennyire hasznalhatatlan.--
nehezebb a jatek, mint a SoC Oblivion Lost 2.0 volt, ami azert nagy szo. utobbit letoltam masteren sok-sok eve.
a Clear Skynal anno talan 1.504nel kezdtem amikor kijott, aztan eleg hamar megturtam az LTX filejait es ujrabalanceoltam magamnak. ugy gondoltam sok ev utan visszanezek hatha jobb lett... hat meg mindig bugos, kb ketoranketn CTDzik, nagyon durvan kiegyensulyozatlan, plusz ahogy tudom a vege tovabbra is olyan felkesz, mint volt.
kar erte, de ez szornyu.
--
de mondok egy jot is: 5760x1080ban kicsit el van csuszva az UI, de tokeletesen megy.
-
proci985
MODERÁTOR
ó, én alapvetően nem szoktam rettegni (kivéve az első bloodsucker még a csatornában az SoCben), alapvetően megtanultam, hogy ami vérzik, az kilőhető, ami meg nem vérzik -Alma Fearből -, az amúgy sem tud megölni, mert nem lehetne végigvinni a játékot
viszont, nekem ott még AKm volt, és egy upgradeletlen Sevam. vagy egy upgradelt stalker suitom. masteren. nem volt vicces, korántsem
-
proci985
MODERÁTOR
vörös erdőben bloodsuckerek masteren rondák, és van belőlük pár. a végtelenítődő protect stalker mission is eszi a skulót. meg ott a pseudogiant, abba is kell 3-4 tár. annyival normál esetben egy kötegnyi banditát ki tudok irtani
magában még nem is lenne a dolog veszélyes, de utánna jön a find compass, army warehouse, sniperkedés, és utánna lehet megint elmenni lőszerért. mindez jobb esetben egy Seva suitban, AKval, mert ott még nincs jobb.
nekem ott olyan érzésem volt, hogy mintha kivágták volna Bart a kör közepéről
Limansk meg urban warzone kb, viszont van Military suit, exo és GP37. úgy mindjárt kevesebb lőszer kell
Vladi: a végigjátszás alatt azt éretettem, hogy az ember célirányosan megy CNPPbe
portya alatt tényleg sok lőszer megy el.
-
proci985
MODERÁTOR
mondjuk szerintem 4000 lőszerrel a játékon végig lehetne menni, nem hogy 12kval
. én SoCban a pripyat-cnpp körre szoktam olyan 500nato+300x9.39el menni (meg mellé olyan 5+5+5 eu csomag), és az is elég szokott lenni bőven. CSben a legtöbb skuló talán a Red Forest/Army Warehouse, illetve Limansk/Hospital körre kell.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
marked one94 #4077 üzenetére
némi késéssel: húzd le a fű kirajzolását, gyengébb gépeknek az szokott betenni. látótávolságot szintén.
-
proci985
MODERÁTOR
közben eszembe jutott mit kellett csinálni a bug elkerülése érdekében: először minden mást kellett maxra fejleszteni, és utoljára hagyni a távcsövet, úgy működött rendesen.
Obokannal egy probléma van: sniperkedésre fejlesztve tetűlassúvá válik a lövése, gyakorlatilag emiatt assault/közelharci fegyverként használhatatlan lesz. Assaultként fejlesztve (próbáltam mindkettőt) meg a sebessége lesz remek, csak éppen pontatlan marad. innentől szerintem az AK74SU maradt az optimális 5.45ös fegyver (vagy egy átalakított Groza, bár az emlékeim szerint kevésbé bírta a strapát, mondjuk korántsem volt annyira vészes a dolog mint a CoPben) az olcsósága miatt (távcső hiánya nem zavaró, távolsági harcra amúgy is alkalmatlan), natora GP36 vagy FT2000M (a korai darabokkal nem érdemes fejlesztéssel szórakozni, bár az SIG5 használható, a másik kettő megbízhatatlan), végjátékra meg szerintem Groza távcsővel és hangtompítóval, szigorúan páncéltörő lőszerrel (bár az FT2000M és a G36 is tökéletesek a célra).
CSben szerintem annyit nem kellett sniperkedni (Dragunovot nem is használtam), machine gunnal nem lehetett célozni, pixelvadászatban meg jó voltam mindig is, szóval engem a scopeok hibái se zavartak.
persze ez függ taktikától is, én pl CSben nem használtam Vintart, mert a fix távcsöve miatt (az AS VALnál én jobban szeretem a Grozát mert van gránátvetője) közelharcra totál alkalmatlan volt, amennyit meg kellett sniperkedni oda az obokan/G37/FT2000M/Groza négyes elég volt. a pici tár engem nem zavart, egy ellenfélbe ha 2-3nál több kell a 9.39ből, akkor már nagyon rosszul célzok. Dragunov ugyanez, a végjátékba a szűk utcákban és a kórházban jól kezelhető assault fegyver kellett, nem egy mesterlövész.
-
proci985
MODERÁTOR
rosszul látod
az AC96/2 (Obokan?) nem rossz, de egy Groza/Thunderhez és a két elit nato fegyverhez képest jóval gyengébb.
az FT2000M és a GP36 kb dupláját sebzik az orosz fegyvereknek, pontosabbak, jobbak.
a távcső fejlesztést sorban kell csinálni, viszont van valami bug is vele.
-
proci985
MODERÁTOR
de, a shaderek meg a sun shaft
dx10 alatt a játék a napfelkelte idején gyakorlatilag megharmadolja a frameratet.
a dolog kb olyan, mint amikor az ember az SoCben maxon nyomta AA nélkül 1280ban static lightal (x800gto elég volt), dinamic lighttal (7900gt/x1950pro kellett), vagy full dynamiccal (8800gts320/3850 alatt esélytelen volt).
-
proci985
MODERÁTOR
bár már egy hetes, azért válaszolok
Strelok (a Shadow of Chernobyl hőse) bejut az erőműbe, és jön egy hatalmas blowout. ami leradíroz mindenkit az erőmű környékéről. az erőműben lévők összeszedik az agyhalotakat, többek között hősünket, aztán jól berakják őket valami helyre.
kb ennyi.
az elrontás arra vonatkozik, hogy a játék félkész állapotban lett kiadva, a vége meg összecsapott. gondolok itt a "megyünk pripaty undergroundba"beszélgetés végén a játék kirak CNPP mellett, a kezünkbeteleportált gaussal. valószínűleg azt eredetileg nem úgy tervezték
-
proci985
MODERÁTOR
az a "default" értéke. tehát, a többi dolog nem teljesülhet. pontosabban nem lehet több pénzed 100knál, nem lehet a reputációt se terrible se nagyonjó valamint a duty és freedom vezérének élnie kell.
igazából következőképpen néz ki:
if (pénz>100k): pénzt akarok
else if (duty && freedom vezér hulla): világuralom
else if (valamelyik a két reputáció közül teljesül): reputációnak megfelelő vég
else örökké akarok élni.namármost ha elég sokat játszott az ember (tehát esetleg mellékküldetések közül is megcsinált párat), akkor egy idő után mindenképpen vagy terrible vagy nagyonjó lett a reputációja (bugos volt és ugrált a kettő között). ezért is kellett rohanni.
dangerzone: nekem nem volt ilyen bajom vele. próbáltam 1.3mat, 2.0át és 2.2őt 1.06al, egyikkel se volt semmi bajom.
- = Zk = -: az SC 1.510 tele van buggal. illetve pontosabban kiteszteletlenséggel (néha fontos szereplők meghalnak...). ezen próbálnak javítani. elég jól, tegyük hozzá.
más: van egy mod nélküli mentésem cordonról. hát persze, hogy ezzel is befagy agropomnál.
-
proci985
MODERÁTOR
ez nem igaz.
SoC:menni kell a kivánságteljesítőhöz, ez Stancia1en van emlékeim szerint az első emeleten. felmész a létrán, odamész a monolithoz, és annak függvényében, hogy mit csináltál, jön a hamis vége:
- terrible reputation: orosz verziónál humanity is corrupt, it needs to be controlled/ európai verziónál humanity is corrupt, it needs to be destroyed (vagy fordítva?)
- nagyon jó reputation: i want the zone to disappear (és hősünk szeme elől tényleg eltűnik... mert megvakul)
- ha minden faction főnökét kinyírta az ember (emlékeim szerint elég volt a duty és a freedomé): i want to rule the world
- több, mint 100k pénz: gazdag akarok lenni (hősünk belefullad a leholló pénzbe, valójában a leomló szemétbe)
- ezek egyike sem: i want to live foreverez utolsót gyakorlatilag nem igazán lehet teljesíteni, csak ha az ember szó szerint végigrohan a játékon (100k gyerekjáték OL2.0 kivételével), a reputation meg egy idő után beáll a két szélsőérték egyikére (meg néha bugzik köztük).
az igazi végekből kettő volt, ehhez ugye tovább kellett menni az ajtón és meg kellett semmisíteni a hologrammot. vagy beállt az ember a monolithoz (magyarul ő is a közös tudat részévé vált), vagy kinyirt mindenkit a közös tudatból (ehhez ugye az északi udvart is ki kellett psuztítani).
illetve AKzás helyett OL alatt kinyirta Kanyhalost, meg a többi rémséget az északi udvarban (ezek száma váltakozott, OL2.0ában volt 300zombi, 50chimera, ugyanennyi bloodsucker meg 30 törpe... végülis visszamentem PKMel és 800lőszerrel meg vagy 20 gránáttal, annyi elég volt a terület kitisztítására
), aztán ment vissza.
Dimitryj: hát akkor megpróbálom mégegyszer, most mod nélkül...
-
proci985
MODERÁTOR
kissé ideges vagyok, Agropomban folyamatosan kivagdal a desktopra. 1.510es patch, transitionnél van a hiba, avagy agropom helyett az azsztalra dob. a futó programok közül a stalker eltűnik, az xrengine marad, viszont nem vált rá vissza. az egészben az a szörnyű, hogy másodszorra jutok el addig, és másodszorra is hiba van ott... az oké, hogy 1.505nél is ez volt, de ezt kicsit már erősnek érzem 1.510 alatt is.
win7+dx10.1 módban játszom.
Sky Reclamation Project (v1.0.1) modot használok, de szerintem nem ez lesz a probléma.
szerintetek mit lehet?
-
proci985
MODERÁTOR
TFW 0.9 alatt csak én érzem úgy, hogy nem igazán baráti áron (mmint ahogy kellene neki ha member az ember) adja a trader a cuccot?
kiirtottam a CSt, garbage swamp és cordon a stalkereké, van 110 ember, viszont az árus továbbra is ugyanazt a gyenge felszerelést árulja, mint a játék elején. pontosabban a trader.ltx supplies_res_3 szerinti szinten. problémák vannak a cuccellátással is: elvileg a szabad stalkerek midnen fegyvert használhatnak, gyakrolatilag meg nincs lőszerem az AS valhoz. amit egy katonától szereztem, garbageon. a második órában. sőt, az alapján, hogy scopeokat árul, silencert meg nem, itt valami eléggé el van rontva a configban.
aztán a hány százalékban ad el valamit a trader a stalkerben szvsz baromság... a diabloban és sacredben van értelme, itt nincs. konkrétan 10 alklaom óta nem láttam tradernél spec militaryt, namármost az alap vért meg már az elején is gyenge volt... hát mégha a AS Valba sincs lőszerem.
a military túl erős, pénz nincs, az ellenfél ha feltúr egy hullát akkor nem rakja el a tartalmát, hanem simán eltűnik (kevesebb loot, kevesebb pénz).
ezek után a folyamatos CTD már fel se tűnik
hmhm, szal ez van. apropó: CS 1.510hez van már valami mod amitől élvezhetővé is válik? kipróbáltam, de sokkal jobb nem lett, szóval hátha...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #2575 üzenetére
gyakran menteni... jobb megoldás nincs sajnos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2558 üzenetére
nézd meg mégegyszer. a talajt. hosszan
. nekem is kb egy percig kellett néznem, amíg bármilyen különbséget ki tudtam venni. a DX10esnél a talaj repedéseinél kicsit jobb a mélységérzet, legalábbis szvsz. mintha egy picit a textúrák is élesebbek lennének, de ez megint csak a post process függvények pontos eljárásától függ, ld S.H.A.R.P.E.R. textures pack;> mivel minimum 4 post process (hasamracsapásos szám, nem megkövezni
) van, ha ugyanaz a textúra az alap, igazából az élesség nagyon nagyban fog függeni az azokban használt algoritmusoktól is. arról nem is beszélve, hogy a textúrák is valszeg több textúrából vannak heggesztve layerekkel. és itt most lehet baromságot mondok, mert valamennyit a témával foglalkoztam pár éve, de a DX9.0c/DX10.1 renderelési folyamatairól nagyon keveset olvastam csak utánna, és az utóbbi két évben eléggé durva áttörések voltak a témában (Doom3 engine, UT3 engine). meg ehhez konkrétan az enginet is ismernem kéne, ami nem igaz rám.
motion blur alapból jó dolog, mert depth of field és field of view, valamint fókusz szimulálására az elmosás a legjobb módszer, az más kérdés, hogy itt tényleg picit túlzásba vitték a srácok (arról nem is beszélve, hogy az alap textúrák is kicsit túlzottan el vannak mosva). szerintem még belefér, és az NFS: Carbon/UC és Deus Ex2 volt ilyen szempontból totál elszúrva, de ez megintcsak relatív. és azoknál kellett a mosás, mert néha hányadékok voltak a textúráik (gyenge konzolport mind). más kérdés, hogy ha a dolog zavar, ott a sharper for CS mod, és voilá;>
dx9.0c alatt szinte mindent meg lehet csinálni, amit dx10 alatt. a probléma, hogy másképpen kell optimálisan programozni rá, és az évek alatt berögzült/leprogramozott dolgokat nehéz egyik napról a másikra megváltoztatni, főleg ha az egyik rendszert már ismered optimálisan, a másikat meg újdonság, és senki nem tudja konkrétan, hogy mit is kéne vele kezdeni. illetve pontosabban mindent meg lehet csinálni, ha megfelelő méretű számítási kapacitás rendelkezésre áll (eddig is volt global illumination, eddig is volt raytracing, csak éppen akkora számításigényük volt/van, hogy renderfarm alatt nem érte meg őket használni). és ez a lényeg: szép legyen, és fusson a célhardveren, különben a hajunkra kenhetjük. minden más mellékes (szigorúan grafikára sarkítra a dolgot).
a dx10 nem csoda, csak egy eszköz. jól használva sokat lehet gyorsítani/több effektet/spriteot/akármit lehet megcsinálni vele adott idő alatt adott számítási kapacitású eszközön, de a dx9.0áról dx10.1re átkókányolt -nincs natív dx10es játék a piacon- kód sebességi viszonyáról semmi biztos nem állítható. kókányolt jelen esetben: pár funkció cserélve lett, de alapvetően az engine nem nagyon változott (vö Doom3 és Q3A szinte teljesen megegyező konzolja, mert minden más cserélődött az idők folyamán... de mivel valahonnan el kellett indulni, és pont volt kéznél egy engine, hát szisztematikusan annak a részeit kezdték cserélgetni apránként). namármost ha ati kártyán bekapcsolod az AAt dx10.1 alatt, és a játék lassul, akkor kókányolásról van szó, mert a feldolgozási sorrenden egy grammot nem változtattak, csak pár sornyi kódot cseréltek.Lauda: én vezetővel... vagy az északkeleti átjárót használva. közben ugyan van pár bandita, de machine yardtól mindig van olcsó guide;>
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #2542 üzenetére
az a helyzet, hogy az anomáliában nem látod az artifactot, de az bizony ugrál, mint anno SoCben a mamas beadsek atomvillanás után... szóval fog az sokat mozogni, aztán amikor már harmadszorra lépsz bele a vortexbe, egyszer csak megjelenik a lábadnál...
atom ellen szerintem az anomália véd, és ez nem a fallout3, hogy felrobbants benne atombombát
-
proci985
MODERÁTOR
nem raktál fel véletlenül terhelésnövelő modot? az egyik el van rontva és pont ugyanezt a hibát hozza elő... ha leszeded megjavul, használd a másikat
.
remington2: a nemlétező épületeknél én is arra tippelnék, hogy az utolsó utáni pillanatban módosult valamiért a specifikáció, és már senkinek nem jutott eszébe/nem volt ideje módosítani a térképet. végülis nem zavaró hiba, szóval
egyébként menet közben pár módosítás mindig lehetséges, szóval nem feltétlenül kell ennyire radikális sietésben gondolkozni, bár jelen esetben ez sem zárható ki
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2438 üzenetére
az ajtó az bug, ld az előtted lévő hozzászólád;>
noclip kód pedig van... pontosabban mod, de gyakorlatban ugyanaz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2434 üzenetére
nem, bugos.
csak nem a dutys srácnak elhozandó tankgéppuskával mászkál valaki?;Đ
Anubiss: az első valszeg vidkari glitch, a második az ilyen alapvető ütközésdetektálási probléma, a harmadik viszont mókás
mondjuk én arra tippeltem volna, hogy egyszer csak kint találod magad a tetőn
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2422 üzenetére
na a nem létező épületek: konkrétan az E3 alfánál tele volt az egész pálya ilyenekkel. ugye ott volt kb egy 5percnyi bejárható terület, a maradék swamp meg félkész állapotban volt, pedig a térkép mutatott mindent. valszeg yantarnál kezdett nagyon égető lenni az idő hiánya... tippre az volt az utolsó előtti pálya, amit még gyorsan befejeztek. a CNPPs valamit inkább nem kommentálnám, mint vészmegoldás (teljes pálya gyakorlatilag megvolt, Strelok mozgatóalgoritmusa pedig 1.5.0.7ig bugzott)... és valszeg a kórház is az első demoban felhasznállt anyag szinte 1-1es átvételéből állt, (hasonlítsátok össze az E3mas swampot a final swamppal... majd a jóval korábbi kórház demot a final kórházzal).
a megmaradt épületek valszeg a játék felépülési fázisai miatt maradta meg, tehát elsőre valószínűleg megcsinálták az artot, mi hol vant, egy 2ds mapot a pályakészítőknek , ennek jöhetett a helyileg pontos leképezése , ami alapján már lehetett egyszerűen tudni, hogy mit hova akarunk rakni, és végül jöhetett a 3ds modellezése a dolgoknak.
sima SoCben is ki lehetett menni yantarból a semmibe. nem volt annyira súlyos a dolog, mint Rostocknál, de volt.
a majd a következőbe belerakjákba meg nem sok reményt fűznék... ugye ígértek anno sokmindent a CS kapcsán is, Bar meg a megjelenés előtt 2 hónappal még bőven a program része is volt
.
viszont a Priboi 2.0 érdekes lesz, ha elkészül ilyen szempontból.
-
proci985
MODERÁTOR
jah, ez tény. gondolkodok, hogy egyszer végigjátszom banditákkal is, csak előtte megvárom még az arsenal mod portját (avagy a CS teljes fegyverarzenálja bekerül a játékba, ami hatalmas mértékben növeli a változatosságot). addig meg lehet megint nekiugrok az OL 2.2nek, csak most az arsenallal
-
proci985
MODERÁTOR
el fognak veszni a mentéseid, de tegyél rájuk. úgyse fogod tudni végigvinni, és úgyis újra kell kezdened, csak idő kérdése, hogy mikor.
rakd fel 1.5.0.7et.
M@trixfan: amit írtál, az normális;> modok között nézz körbe, van accuracy mod már. ja és mindenképpen legyen fent 1.5.0.7!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hun'reeth #2378 üzenetére
az a helyzet, hogy artifactok csak fix helyeken spawnolnak, és ha kiszedted őket, respawn nincs. ha úgy kategorizáljuk az artifactokat, hogy gyenge, közepes, erős, akkor minden pályán gyenge-közepes vagy közepes-erős hullhat egy adott anomáliából, minden anomália saját artifactszülési táblával rendelkezik. az, hogy a gyengébbet vagy az erőssebbet találod a kettő közül, a pályára való első belépéskor határozódik meg (maximalisták pályák előtt menthetnek és újrapörgethetik a pályát, ha nem megfelelő esne, főleg red forest és military warehouse előtt).
végső páncélnak három lehetséges verzió van:
exo: 30as resist, 40-50 közötti rapture, 60 bullet, baromi drága, kék éjjellátó, emelt súlyhatár, nem tudsz futni. az utolsó kikötés bizonyos taktikájú harcmodort lehetetlenné tesz. max 3 arti megy bele. baromi drága, mire kimaxolod. leginkáb terminátor/sniper harcmodorhoz jó, gerillára felejtős, urbánus környezetre határeset. integrált plusszhealth és plussz stamina (magyarul nagyon megterhelve se kell kifújnod magad kétlépésenként).
bulat avagy a régi military spec: 65 bullet, 35 allres, kettő között rapture. max két slot. tudsz futni, asszem csak sárga éjjellátó van, kevés az artifact hely. az exo árának feléből megáll, mire maxolod. mindenféle harcmodorhoz tökéletes. sajnos egyszerre -bleed+health kombó nem működik
seva: 37 allres, 45-55 közötti bullet és rapture: kék éjjellátó, 5 socket, viszont leggyengébb védelem lő- és szúrófegyverek ellen a highend vértek közül. kb a bullattal egy árban maxolod. remek összvér megoldás, de terminátoroknak nem ajánlott (sniper/gerilláknak simán, főleg a szent quicksave/quickload hívőknek a gránát/akna/fejlövés szektán belül). cserébe nyugodtan bele lehet sétálni az összes anomáliába
a durability igazából csak a javítási költségek miatt fontos, utolsó pályán is bőven lesznek mechanikusok.
a duty és a freedom exoját én még nem láttam, pedig állítólag olyan is van a játékon belül...
bullet értékeket lehet elszúrtam és az SoC értékeit írtam be, ez esetben bocsánat
-
proci985
MODERÁTOR
nem a hibákkal volt a baj, hanem azok mennyiségével. hiba mindig van (még a diablo2ben is maradt még pár nagyon nehezen előhozható, tizensok patch, mégtöbb szerveroldali fix, egy kiegészítő és soksok év tapasztalata után is).
két adott gyártó által gyártott ugyanolyan kártya között lehetnek eltérések, de a specifikációt mindkettőnek maradéktalanul és hibátlanul(!) teljesítenie kell, szóval a változásokat a user és a nem hardverközeli funkciók (pl BIOS, maximum driver) nem láthatják. ez nem a minőségről szól, az eltérő felépítmény ellenére ha rá van írva, hogy viszi a négymagos processzort, akkor az Asrock belépő szintű és az Asus csúcskategóriás lapjának (ez itt most az extrém eset) ugyanúgy fel kell ismernie és el kell vele indulnia (tehát képesnek kell vele lennie együttműködnie), különben az user jogosan fog pampogni, hogy dehát rá van írva, és mégsem. a fogyasztó megtévesztése pedig egy eléggé súlyos vád, ami általában presztízs és bevételveszteséggel jár együtt. az, hogy elindul és stabilan megy 1 évig, és az, hogy elindul és remekül megy 3 évig között pedig azért eléggé nagy különbség van, ezt ugye nem kell magyaráznom.
bizonyos hibák körülírásához sajnos kell a szakmai szöveg, egy NULLt másképp szépen nem lehet kifejteni avagy konyhanyelven:, az adott funkció vár egy adott értéket, kapja a semmit/nem definiált random értéket programnyelvtől függően, program (jobb esetben) exceptionnal leáll ennek hatására, mert a kapott értékkel nem tud mit kezdeni... kb olyan, mintha arra a kérdésre, hogy hánykor és hol találkozunk, azt a választ kapnád, hogy a zöld banán 1200 forint -érvénytelen válasz-, vagy semmit nem kapnál -NULL- amikor te hely és idő jellegű választ vártál... mivel a válasszal semmit nem tudsz kezdeni, és ilyen esetekre max egy hibát tudsz jelezni -visszakérdezésre nem vagy felkészítve, illetve rosszabb esetben vársz... és vársz... és ez a lefagyott mivel nincs kilépési feltétel-, amit a hibakezelő meg vagy tud javítani, vagy sem -itt végtelen ciklusba juthat a program, tehát lefagyhat, vagy a javíthatatlan hiba észlelése miatt terminálódhat a program, gyakorlatban desktopra visszajutás-.
"Aki pedig kijárt már olyan szintű iskolákat, amik valójában feljogosíthatják ilyen jellegű kritikák közzétételére az tudhatja, hogy minden gyártási folyamatban van 4-5 kalkulálható hibaszázalék. Csak a vallás ismeri a tökéletes szó megfejtését és Istennek hívja azt."
ez baromság. hibaszázalék van, hibák lehetnek, de ha a specifikációkat nem teljesíti a program, akkor az bizony rossz. te mit szólnál, ha a bankautomata a pénzed kiadása helyett nem csinálna semmit, de az egyenlegedről a pénzt lehúzná? ott is széttárnád csak a kezed, hogy hát ez belefér? mondjuk 100ból 5ször? vagy ugyanígy, a pénztárgép mondjuk minden 20adik tételnél más összeget húzna le a boltban? vagy egy négyhengeres autónál 2000res fordulatnál hibázna 45-50et másodpercenként a motor? esetleg egy peacemakernél percenként 2-3 ütem kimaradna? esetleg a vinyódon minden 20adik fájl hibás és emiatt használhatatlan lenne? ilyen általános hibaszázalék mellett nem lenne érdemes számítástechnikáról beszélnünk. mert mire átjutna ez a komment a szerverre, majd lekérdezés formájában az olvasókhoz, már gyakorlatilag az eredeti üzenet olvashatatlan adathalmazzá változna. ha megjelenne egyáltalán. és ha egyáltalán nem egy másik üzenet jelenne meg helyette. vagy akármi, pl egy youtuberól származó adattömb egy része amit egy amcsi user nézne, követve egy hashkulcs darabjával amit hawaiira küldtek, egy letöltött fájl részével amit valaki oroszországban szedett, mindez mondjuk a simplified chinese karakterkészletével szivárványszínben és összevissza betűmérettel, mert közben a böngésző is párszor hibázott az adatmozgások folyamán. ugyanis ekkora hibaszázalék kb ezt jelentené ezen a bonyolultsági szinten.
a specifikációban benne van, hogy mekkora és milyen jellegű hibaszázalék a maximum, amit megengedhetünk működés közben. ha ezt nem teljesíti a cucc, nem érdemes miről beszélni.
namármost ha a program mindenen szaggat, 15-60 percenként kilép, optimalizálása elmaradt, az még mindig bőven 4-5% alatt van, viszont mivel a user elvárná, hogy ne lépkedjen ki és fusson rendesen, és a specifikáció szerint mi a usernek akarjuk eladni, akkor a program gyakorlatilag rossz. az ilyen jellegű hibák kiküszöbölésére van a béta időszak, avagy az eddig ki nem javított hibák kigyomlálása, és a célhardverre való optimalizálásnak -ld minimum/ajánlott gépigényben foglalt hardveren jól _kell_ futnia- is legkésőbb itt kell bekövetkeznie. hiba még ezután is maradhat, de nem ennyi, mint amennyi a CSnél volt, vagy van jelenleg is a GTA4nél (ott "csak" az optimalizáció maradt el) van. és a userben ezekután jogosan merül fel a kérdés, hogy senkinek nem tűnt e fel kiadás előtt, hogy ennyi töménytelen mennyiségű hiba van? mert valaki ezért biztosan felelős. persze eddigre már az előrendelők megvették, meg a gyorsan boltbafutók is, viszont az eladásoknak egy ilyen dolog sosem tesz jó.
a bug is lehet többféle: az összeomlástól kezdve az egy helyben ácsingózó és semmit nem csináló ellenfelekig és grafikai hibákig minden ide tartozik, aminek normál esetben nem így kéne történnie. ami pedig az AI szidását illeti: igazad van, erre a logikai váz bizonyos funkcióinak szidásával kellett volna aposztrofálnom.
"Amúgy is jó lenne végre felfogni, hogy nem konkrét terméket veszünk egy-egy játék során, hanem csak jogot a felhasználásra."
Jó lenne tisztázni, hogy el akarjuk e adni a programot, vagy sem. Mert ha csak jogot adunk el felhasználásra, azzal viszont a felhasználó a termék használhatatlan mivolta miatt semmit nem ér, akkor a felhasználó úgy fogja érezni, hogy átverték, teszem hozzá jogosan. bármennyire is hülye a megrendelő/célcsoport, belőle élnek az ezzel foglalkozó cégek, szóval igazuk van (főleg a megrendelős esetekben, ott a specifikáció akkor is szent és sérthetetlen, ha a világ legnagyobb baromsága).
"azért a játéktesztelés egy kicsit másról szól, mint rutinos(-abb) felhasználók idegen szavakkal tarkított privátvéleményét"
ez így igaz, el kell különíteni a megjelenés előtti tesztelési periódust a megjelenés utáni kipróbálási periódustól. első esetben arra vagyunk kíváncsiak a fejlesztő/kiadó cégnél, hogy működik e már elvárhatóan a program (kiadható e), és a fejlesztő cég fizet a tesztelőknek, hogy foglalkozzanak a periódustól függően korántsem kiforrott programmal (normál ember hülye lenne ingyen foglalkozni vele, mert felhasználási élmény nincs, szívás annál több), utóbbi esetben pedig a felhasználó fizetett a termékért, aztán a megelégedésétől függően azt ír, amit csak akar, ez pedig a várt eladási mutatók/bevétel és célcsoport függvényében fontos/érdektelen. az, hogy az orosz megjelenés hatására hirtelen minden máshol csúszott egy hónapot a megjelenés, azt hiszem eléggé sokat elmond, hogy mi is történhetett (a többi kiadó beintett, hogy ők márpedig ezt át nem veszik, mert a csúszás okozta bevételkiesés még mindig kisebb volt a silány termék okozta exponenciálisan csökkenő eladási adatoknál és presztízsveszteségnél).elnézést a hosszú hozzászólásért, sajnos rövidebben nem tudtam megindokolni a miérteket.
-
proci985
MODERÁTOR
nah, akkor most kiigazítok. a hibázó AI, a bugos fizika és a memory leak bug ismételt megjelenése nem egyéni és főleg nem konfigurációfüggő hiba.
az, hogy a videokártyáknál mi a helyzet, itt most teljesen érdektelen. akinek ismerősek olyan fogalmak, mint erősen párhuzamosított végrehajtásra való optimalizálás (GPUknál ez a helyzet), illetve gyengén vagy egyáltalán nem párhuzamosított folyamatok (ld a progi használ 1-2 magot max), az tudja miről beszélek. röviden: GPUra optimalizálni a kódot baromi nehéz a nagyon sok feldolgozóegység és különböző architektúrák miatt, CPUra a dolog sokkal egyszerűbb. a CPUnál pedig elvéreztek az elején...
a program 1.5.0.3 és 1.5.0.4 verziók alatt egy magot használt csak ki. teszteltük, sokan, többek között énis, és tényleg. ellenben ha a programnak a 30frame eléréséhez a 3.0ghzn járó q6600 kevés lett volna, szintén az anyjába küldtem volna el a programozóit. a szálprioritások utólagos megpiszkálásával lazán lehetett 50%os teljesítménynövekedéseket elérni (és akkor még mindig nem natív és fordítóból optimalizált két magot használó programról van szó, hanem szoftveres realtime terhelésújraelosztással gyorsítottra, aminek gyengébb a hatásfoka). ez is tény. ha nem hiszed, olvass vissza. vagy teszteld, ha nálam a 3.0ás quad egy szem 3870OC kihajtására nem volt elég(olyan cpu limites voltam mint a ház), akkor Nálad a 8800gtx slivel komoly problémáid lettek volna (talán 4ghz már elég 1920ban...).
egy csomó quest 1.5.0.4 alatt bugos volt. pl a freedom mechanik upgrade... ez egy engine hiba volt, mint azt a modding community megtalálta és javította. valszeg ezért is jött elő a létező összes konfigon. ugyanígy a nem lehet átjutni cordonba bug (ld quicksave bug).
a kilépkedések egyrésze az elrontott spawn miatt volt, avagy az egyik spawn értékben volt egy NULLpointer vagy egy elgépelés. amikor arra a sorra futott a kód, természetesen behalt a játék meglepő módon konfigtól függetlenül.
a fizikánál szintén volt egy hasonló kaliberű hiba, ami valamelyik ütközésdetektálásnál szintén NULLt/nem várt értéket dobott. természetesen ez is konfigurációfüggő... avagy ha a modderektől letöltött javított ltx filet használtad, úgy nem jött elő. minden más esetben igen.
ha nem tűnt fel, hogy az AI egész egyszerűen mennyire gyenge, és mennyire kiforratlan mondjuk a játék kereskedelmi modellje/spawnja (semmiből előtermő banditák még 1.5.0.7ben is vannak agropomnál... amint kinyirod az SoCs underground lejáratnál a szörnyeket, a nyakadraspawnolnak, van is egy ötletem, hogy miért), akkor nem vagyok benne biztos, hogy egy játékról beszélünk (ez javult a legfeltűnőbben az eleje óta). hasonlítsd össze a FEAR, Stalker SoC, Crysis very high AIkkal, és csodálkozz, hogy jé, máshol be tudnak keríteni és nincs autohit. sőt, az AI képes a játékos cselekedeteinek függvényében dönteni. természetesen legnehezebb fokozatok számítanak.
a golyók egyrésze bugos volt, különösen a sörét. avagy ha bejött az elhajlás-animáció, akkor vagy nem sebződött az ellenfél, vagy nem eleget. Swampban legnehezebb fokozaton ez különösen kellemetlen volt (harmadszor lőttem fejbe és még mindig talpon van... e?). de megfigyelhető volt AKval és sima 5.45össel is.
egyetlen probléma van tehát: az általad említett egyéni konfigurációs hibák konkrétan a játék ltx filejaiban voltak, tehát mindenkinél elő kellett a dolognak jönnie. ugyanis ezek a hibák a CPUn futó folyamatokban voltak (de végülis tökmind1, a kezeletlen NULL/exception illetve a várt viselkedéstől eltérő logikai modell mindenhol ugyanazt produkálja).
a játék befejezetlenségéről pedig azt hiszem a vége tükrében nem érdemes beszélnünk... "és akkor menjünk Pripaty undergroundba". főleg vicces volt, hogy az utolsó pályán a Strelokot mozgató script bugos volt (1.5.0.4ig biztos, 1,5,0.7ben már javítva volt), és nálam olyan helyen fagyott be a mozgása, ahonnan még tudtam lőni... esetleg a loner stalkerek vezére, a doppleganger is érdekes, amint egyszerre hulla red forestben és él cordonban. ez 1.5.0.7ben is megvolt. és ott már általában el is lehetett addig jutni totális összeomlás nélkül (1.5.0.3ig a quicksave nem mentett el pár létfontosságú infot, ami miatt az engineösszeomlás egy idő után biztos volt... minél többet quickloadoltál, annál biztosabb, szóval nem véletlenül a nehezebb fokozatokon próbálkozóknál jött a legtöbbször elő). természetesen a quicksave rossz mentéséhez is köze van a videokártyának: ja nem. az égvilágon abszolúte semmi köze a kettőnek egymáshoz azon kívül, hogy mindkettő a program logikai vázával kommunikál. ami a CPUn fut. moduláris/OO dizájn, mert az nekünk jó;>
a véleménye természetesen mindenkinek más, és a fórumok ezért jók, más nézőpontból is meg lehet nézni egy adott dolgot. de könyörgöm, ebben az esetben abszolúte objektívek voltak a hibák, és nem is akármekkorák. le lehet tagadni a létüket, meg lehet próbálni rákenni valamire (biztos a vistux/nvti/amtel;Đ), csak nem egy témához félig/teljesen süket fórumon vagyunk, ahol az emberek elhiszik bemondásra a dolgokat és/vagy hosszútávú memóriájuk nincs.
nos, én felsoroltam egy pár eléggé csúnya bugot. amik egyrésze szerepel a hivatalos hibajegyzékben is (változtatások felét nem tartalmazták a patch nfok... különösen spawnt és egyensúlyt érintő apró, ámde fontos piszkálások). ezek után még mindig fenntartod, hogy a játék kezdetektől fogva hibamentes volt? ha igen, akkor konkrét indoklást kérek úgy, hogy jelen pillanatban már tudod, hogy a bajok egyrésze biztosan a program hibája volt, és köze nem volt a hardverhez és hardverközeli funkciókhoz. tehát a gyenge/rossz a konfigom az nem indoklás és nem válasz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
foxboro #2330 üzenetére
hm, érdekes. mndenesetre ha 10 gránátot kaptál, akkor vagy 30an lehettek lent
na, viccen kívül, ettől függetlenül az AI már sokkal kevésbé az ukrán célbatávoldobó olimpiai vállogatottra hajaz (pontosabban annak hive minddal felszerelt verziójára), mint történt eddig. még mindig dobál, de már csak ritkábban van gránátos zárótűz. mondjuk master stalkerekkel továbbra is óvatosan, azok már pontosabban és gyakrabban gránátoznak, de ebben van is realitás (nem úgy, mint amikor az uccsó rookie csóró bandita is szórjta rád az áldást korábbi patchekben).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2321 üzenetére
jaja, mondtam, hogy az AI mostmár nem kétbites, azaz a kód kicsit bonyolultabb az eddigi: if player.shot() then {if (AI.hostile(current, player) && AI.inside.shootingrange==TRUE ) then AI.shot(current, player)}, illetve AI.hits(player) {if rnd()< skill.valuable[0.2, 0.3, 0.4, 0.5] then hit} függvényeknél. mert lehet, hogy kódban másként néztek ki, de gyakorlatban ennél sokkal több sorból az ai észlelése és találati rátája hótziher, hogy nem állt
lefordítva magyarra: ha meglősz egy ellenfeles egységet, a lőtávban lévő AI mindenképpen rádlő, valamint az AI fix százalékban fog eltalálni mindentől függetlenül (legnehezebben 50% az arány)
avagy: az AI nem lát át a bokron. az AI nem lő át a bokron, ha nem lát. az AI ha kizárt, hogy lásson, mert nincs éjjellátója, max erőltetett tüzel. az AI már tud erőltetett tüzelni. ha a játékos és AI közé átlőhetetlen és naggyonbonyolult tereptárgy kerül (téglaház ojjektum már eszméletlen bonyolult...), az AI képes megkerülni, és nem ragad be a falat fixirozva... az AI képes mellédobni a gránátot. apróságok ugyan, de a játékélményt nagymértékben növelik, hogy immárom nem infralátó autohites T101esek nyüzsögnek embernek álcázva a pályán (melyekről lepattogtak a golyók, ld lejjebb)...
ja és rendberakták az eddigi hiperbugos sérülésmodellt is (ami csak ugye szegény játékos életét nehezítette meg, azét viszont nagyon). magyarul nem csak animációt dob be, hanem egyszerre el is fekszik az ellenfél. sőt, képes olyanra is, hogy halálanimáció és elfekvés, avagy Dragunov sniperlőszerrel vs bandita 100méterről fejtalálattal, avagy cigánykerék/szaltó akrobatika fekvésben végezve.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2312 üzenetére
azok a szekrények üresek. szétvered a zárat, és kinyílnak (pl shotgunnal közelről, amíg click to open nem lesz lövöd a zárszerkezetet). legalábbis a banditák széfje üres volt.
szomorkodtam is egy sort, hogy mekkora smucig ez a Yoda, dob egy desert eaglet, azt annyi
pár bandita legyakása még belefér a dologba. én is rendszeresen agropomnál fejbelövöm a kéregetőket, de ott még nem leszel ellenséges. sőt, amikor kiszabaditottam a foglyokat még utánna sem voltam ellenséges, sőt, akár ott még csatlakozhattam is volna hozzájuk. elvileg onnantól viszont folyamatosan lőnek rád, hogy a piros rész feléig érsz.
volt már olyan, aki csatlakozott a banditákhoz? illetve valakinek már sikerlt a bárjuk elnémítani a rádiót (pedig lőttem én mindennel)... gondolkozom rajta, de mindig olyan szánalmas tűnnek, hogy a kiirtásuk mármár jótéteménynek tűnik a szememben
vagy legalább lehetne vezetni a frakciót, mert még a területük kontrollálására se képesek rendesen...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
$p@rr0w #2194 üzenetére
nálam se mindig adja ki, de kiadja (ha nem, pálya reroll kell, újratöltetéssel). néztem is, hogy hát emmeg mit szabadkozik itt, amikor exot árul?
a raktártelepen a zsoldosoknál én SGI5öket láttam csak sajnos. bár jobban belegondolva lehet tőlük lett... hm.
remington2: nem, yantar északkeleti csücskében a stalkercsoport fölött van egy sehova nem vezető cső... ami ha a térképen ránézel, pont Barba vezet. ebből vontam le a következtetést, mert az ott nagyon level changer lokationnak néz ki. valamint red forest és army warehouse csatlakozási pontjai picit furák agropom felé, de aztán ezt már csak magamnak magyarázom bele.
egyébként nekem is van egy ilyen sejtésem, hogy a neutralok vezére már sosem derül ki, hogy mit keresett a tank mellett. méghozzá északon. lehet meg akarta a duty get tank machinegun küldetését csinálni
-
proci985
MODERÁTOR
1.5.07, avagy kicsit nagyobb lélegzetvételű vélemény:
apróbb elírások: a freedom mechanikus szövegében: byeval kell neki köszönni. asszem dutynál ugyanez. az exo jobb felső utolsó upgrade szövege minden valószínűség szerint hibás
az exonál számomra rejtély, hogy miért jó az extended stamina, ha továbbra se lehet belőle futást kihozni (harmadik prototípus, elvileg mozgásügyi bajok javítva leírás szerint).
exot az agropomi neutral stalker árul, 55ezerért. védelemre maxolva: health és stamina regen, 70 bulletproof, 60 rupture, kék night vision és 27es védelem minden másra. 3 slot artifactoknak. baba, bár uppolásra még elmegy vagy 70, agropomban a dutys arc fullra tudja húzni. futni továbbra se tudsz benne (de ezt egy sor kikommentelése ugye megoldja... majd, ha eljutok extraktolásig). mászkálásra uppolva valszeg a seva is kismiska hozzá képest, bár drágább (node maxra uppolva SEVA is baromi drága), viszont nincs benne night vision akkor.
fegyerek, kifejtve:
NATO:
GP37et senki nem használ és nem is hord. egyetlen helyen lehet szerezni, és az egy stalkertől egy 60bleedign 2 radi artifactért cserébe ad egyet. FT2000ret nem árul és nem hord szintén senki. a clear skytől kapsz egyet(!), miután megnyílt az út limanszkba (itt lehet csak mindkettőt maxra fejleszteni). meg 50-55ezret. _különösen_ ajánlott visszamenni érte (eddig egy stalker suitot kaptál, ami a játék ottani szintjén kb annyit ért, mint pseudogiant ellen a PM). mindkettő kb egyformán tökéletes fegyver (assaultra moddoltam őket). az FT2000 előnye, hogy accmoddolva is van rajta gránátvető. az SGI továbbra is az egyetlen életképes alternatíva, snipermoddolva teszteltem. mindhárom nagyon jól használható és _megbízható_ fegyver. FT300 és IL86 gyakorlatilag használhatatlan, folyamatosan beragad mindkettő (IL86ot 5.45moddolva Sniperre próbáltam, arra se jó a folyamatos beakadás miatt). egy fillért ne költsetek a drága uppolásukra, nem éri meg. alkalmatlan mindkettő bozótharcra, namármost a program kb arról szól. mindegyikre felmegy a hangtompító. lőszer problémás, páncéltörőt a doki és a freedom bázis ad el bele.neoUSSR:
groza (tunder s14) OC szintén baromi ritka, talán egy monolithtól szereztem (olyan 6-8at láttam eddig). eladni szintén nem akar senki. továbbra is remek assault/allin fegyver (csak egy fejlesztési iránya van). SPA/VLA (Everest?) értékei megegyeznek a Vintarral (szintén egy fejlesztési irány), bár utóbbinak picit jobb a pontossága és jobb távcső van rajta eltávolíthatatlanul. cserébe az SPA/VLA 30 golyót tartalmazhat a Vintar 15jével szemben. elég gyakorimindkettő, Vintar hulláknál akadni fog garbagetól, VLAt először talán Army Warehousen tudtam szerezni. mindhárom megbízható. hangtompító grozára felmegy, másik kettőn széria. távcső Vintaron értelemszerűleg széria, másik kettőre a szovjet felmegy. lőszer különösen problémás (csak páncéltörővel és sniperrel érdemes őket használni), csak a dokinál láttam emlékeim szerint (jódrágán). igen, ez nagyon para.classicUSSR:
Obokant ne uppolj sniperkedésre, arra határeset, viszont a lősebessége már közelharcra alkalmatlanabbá teszi vészesetben, mint egy Vintar. AK47et még nem próbáltam. az AK47SU pedig a játék adu ásza: olcsó, olcsón uppolható, gyors, megbízható, olcsó hozzá a lőszer. játék kezdeti szakaszában különösen ajánlott, de jelenleg is használom. Limanszkba viszont valszeg otthon lehet hagyni, ott már nato/neoussr fegyverarzenál az elterjedt. a játék jolly jokere és a shotgunok mellett az ár/érték arány győztese. mindhárom megbízható. egyetlen baja, hogy hangtompítót és távcsőt elfelejthetjük vele, másik kettőre mindkettő felmegy/opcionális. lőszer van, esetek felében még páncéltörő is. és olcsó, ez különösen fontos.shotgun:
a lefűrészelt csövű és a vadászpuska max az elejére jó, sajnos két golyó és a horror újratöltés miatt később értelmetlen a használatuk. az SPS14 és Chaser mindkettő tökéletes végjátékra is, nagyon megbízható, nagy tár, nagy dmg és brutális átütőerő jellemzi őket. szörnyre vadászni ideálisak, egy lövés egy halál (néha több halál). érdemes shottal is kompatibilisnek hagyni őket szörnyeket gyakni. szörny gyakására optimális és ideális megoldás, végjátékban is. különösen ajánlott. lőszer sok, olcsó és könnyen beszerezhető, fajtától függetlenül.géppisztoly:
szegény Viper árválkodik itt. swampban jó, esetleg cordon és garbage területén a jó lőszerellátás miatt lehet érdemes használni, később jóval jobb fegyverek vannak. lőszerből páncéltörőt még nem láttam eladónál, sima lazán beszerezhető.pisztolyok:
- 9x18: kivették a hangtompítóst. cserébe a PMre felmegy a hangtompító. evvel a PM remekül használható fegyver marad jó sokáig a remek lőszerellátás miatt (kvázi átveszi a hangtompítós szerepét). a Fort hasonlóan teljesít, nem próbáltam vele a hangtompítót. páncéltörő lőszer kvázi nincs.
- 9x19: a Browning jó, valamennyire megbízható, és ha véletlenül sikerül hozzá találni páncéltörőt (nem igazán ad el senki), akkor a végjátékban is okés. a Martha silencerezhető, de csak később uppolhatod. páncéltörő lőszer kvázi nincs.
- 0.45: a Deasert Eagle továbbra is nagy, nehéz, és odab*sz. hangtompítás esélytelen. a Kora kb ugyanolyan remek a célra, viszont rámegy a hangtompító. UDP és SIP csak Army Warehouse környékén jelenik meg a fegyverarzenálban. páncéltörő lőszer kvázi nincs. őket még nem próbáltam.mesterlövész:
Dragunov SVD és SVU. én SVDt használok, a torony tetején lévő katona vagdalkozik ezzel Military Warehouseban, mielőtt még a Freedommal mennénk oda. Freedomos arcok használnak mindkettőt, szóval a hulláiktól lehet lootolni. érdemes előbbit (vagy utóbbit) maxra fejleszteni, ahova a Vintar már kevés, ott ez még mindig tökéletes. átütőereje a shotgunoknál is nagyobb, távolsága pedig tökéletes. SVUt nem próbáltam, kérdéses, hogy a valósággal összhangban 30as tárat is lehet e használni hozzá. nem hangtompíthatóak, de alapvetően 100-150méter felett, ahol elkezdenek élni, erre már nincs szükség. lőszert asszem a doki ad el bele.ezt problémásnak is lehetne tekinteni, ha nem ritkán használnád.nehézfegyverzet:
- bulldogot (automata gránátvető) nem hord és nem ad el senki, először az első géppuskás mellett fogsz találni Limanszkban a házban.
- rakétavetőt military warehouseon a tank melletti stashben lehet találni. lőszert a doki ad el bele.
- PKMet katona mellől nem lehet felszedni Cordonban. Red Forestban a tank tetejéből kiszedhető, meg mintha pár Dutys arc viselt volna. a red foresti tank tetejében van hozzá 4000lőszer, máshol nem láttam bele. rémesen (kvázi használhatatlanul) pontatlan, de sebez. és zabálja a skulót. és baromi nehéz. Limanszkban már felszedhető.vértnél egyenlőre még gondban vagyok, hogy mit és mire lehetne optimálisan használni. de az elmondható, hogy mindegyik baromi drága, mind elkészítés, mind fenntartás szintjén.
bugos questet eddig még nem láttam(!). lassan 200nál vagyok.
a banditák továbbra is respawnolnak a bázisukra. számomra rejtély, hogy miképpen, mert a bejáratukkal szemben két duty és egy neutral osztag őrködik, jólfelszerelve és szép számmal. az agropomos spawn pontjuk is úgy néz ki kilőhetetlen. cserébe még mindig viperekkel és shotgunokkal vannak felszerelve, amikor kb minden más csapat felszerelése valahol a Vintar-FT300-AK47/sunrise(ex stalker) környékén kezdődik. viszont kiirtottam a banditákat. de mint a csótányok, újraspawnolnak.
kilépkedés 2-3 óránként egyszer. általában akkor, ha guideval még cordon neutral baseba. pályaváltás kivételével talán eddig egyszer, ha kiugrott!
mem leak bug továbbra is van. főleg a szörnyek megjelenése és szörnyek hangjainak/ambient hangjaiak streamelése katasztrofális (és a hangkarin még memória is van...).
sevát maxra még mindig csak a banditáknál láttam volna uppolódni, de cserébe még mindig ukrán mulatóst hallgatnak, egy kötegnyi alkoholista senki a csoport, és egyébként is baromi idegesítőek (igen, már legalább addig eljutottam, hogy beszélek velük!). ja és rámlőttek többször is, amikor segíteni akartam nekik a pályaszéli részeken a monstereket kilőni. nincs maxra uppolt sevám ennek következtében. viszont a bázisukkal szembeni vonat és a mögötte lévő alagút teteje továbbra is tökéletes tesztelni a mesterlövész puskákat. aztán a maradékon pedig az assaultokat. ha pénzt is akarsz, marad a cordoni katonai bázis (ez assault/urban tesztre jobb).
a dutysok között meglepően sok a normális. ez felüdülés a különösen bunkó trader miatt. bár csodálkoztam, hogy nem mentek a military warehouseban dekkelő militaryk segítségére. elvileg a dutysok magukra hagyott military csapatok voltak jórészt. és a biztonságos evakuáció is megoldható lett volna.
a semlegesek vezetője továbbra is doppleganger, avagy egyszerre halott red forestben és él cordonnál. továbbra sincs info azzal kapcsolatban, hogy mit is keres ott.
a nehézségi szint továbbra is hullámzó. highend felszerelés összeszedése egészen army warehouseig esélytelen, red forestbe pedig kéne. red forest messze a leggonoszabb és legrondább pálya a játékban, tele hotspotokkal és nagyon durva mutánsokkal, amik alacsony nehézségen is pillanatok alatt megesznek, páncéltól függetlenül. az olcsó, de kemény páncélok nulla anomáliavédelme miatt pedig ha nem a mutánsok, akkor az anomáliák/hotspotok nyírnak ki.
az AI nagymértékben fejlődött, de még mindig kissé bugos (főleg, ha az ait a territóriumról kívülről éri a támadás... és láttam olyat is, hogy a melletük lévők összeesését nem vették észre az arcok... de érezhetően sokkal jobb, mint volt). bár már láttam nem éhes/default menekülő mutánst. a gránátdobálás pontossága és gyakorisága nagyon nagy mértékben vissza lett fogva. kb lehet lopakodni, és az AI már nem lát át a bokron.
Bar mostmár egészen biztos, hogy eredetileg benne volt a tervben. yantarban meg is van az átjáró. úgy valószínűleg a nehézségi szint megingása sem lett volna problémás, avagy előbb warehouse és csak utánna red forest.
agropomnál panaszkodik mindenki (mmint játékban), h kimozdulni se mer a szörnyek miatt. ahol alig van pár szörny. ellenben red forestben védőmoddos Sevában artifactokkal megrakva féltem néha mozogni. egész egyszerűen nem tudsz úgy odamenni, hogy ne legyen veszélyes.
a bloodsucker veszélyes. Red Forestben halálos. vérttől és nehézségi szinttől függetlenül.
a shotgun/lőszer bug megszűnt. teljességgel.
a respawn néha egészen érdekes dolgokat művel, de a semmiből egyszercsak előtűnő disznók végülis reálisak. a semmiből előtűnő, de az 5 perce kiirtott disznók is maximum furcsák. már nincs hátbaspawnolás!
pár küldetés pedig különösen vicces: avagy a stalkerek számára haszontalan, de nők elcsábítására tökéletes anomália -ezen szakadtam-, a mágikus vodka és társai
pár textúra továbbra is csúnya. kivéve az FT2000, az egész egyszerűen okádék, ahogy kinéz. láthatatlan háló és láthatatlan kerítések pedig továbbra is előfordulnak.
nagyon hiányzik a szörnyek vadászatának lehetősége. avagy soksok pénzt lehetett összeszedni alapjátékban, és a pénz még mindig nagyon kevés. úgy is, hogy éppen gyakorlatilag súlykorlát nélküli stashal tolom (mindent felszed mindent elad). jó, más kérdés, hogy egyszer végig kell próbálni az összes vértet/páncélt, hogy mi mire jó és mire nem, mikor mit és mennyire érdemes fejleszteni és használni.
valamint nem nagyon van nyílt területen csak úgy fekvő cucc, vértet pedig még nem láttam stashban sem. gondolok itt az alapjáték számtalan stalker suitjára (streloknál, bar és yantar közötti területen, army warehousen volt kettő is nyílt területen -bloodsucker "monolith/étkező"nál- és a nyugaton lévő házban, yantarban kettő -egy a tudósok bejáratával szemben, egy pedig a factory délnyugati csücskében-), és avval egyenértékű/annál jobb suitjaira (Wind of Freedomx4 és annak uppoltja, vagy 2-3 guardian of freedom, 2-3 Duty és Duty+, 3 Seva, 2-3 Ecolog és ugyanannyi EcologM, 1 Skat9M és egy Exo upped nyíltszínen, Cnppig -ahol megintcsak volt 3-3 exo/skat9M-). okés drágábbak voltak, de jobbak is. az uppolt verziók már jók, de azok pedig baromira drágák. persze, ott alapból nem volt javítás (illetve dehogynem
, de alapvetően a vértek nagyon nagy száma miatt erre nem is volt szükség). uppolt fegyverek legalább annyira ritkák, mint amennyire lételeműek a túléléshez.
alakul a játék, de még messze a gold edition...
stashban eddig artifactot egyszer láttam. ahhoz képest pedig baromi olcsók, hogy mennyire nem lehet őket találni. és mennyire drága az értelmes felszerelés összehozása.
-
-
proci985
MODERÁTOR
ömmm... na ja, de éppen nekünk sehogy sem megy
.
egyébként meg itt jegyezném meg, hogy a Stalker mindkét installációja messze a leggyönyörűbb játékok között van. én a mai napig fél6 fele mindig megállok napfelkeltét nézni, és kb 5-10 percig gyönyörködöm a fényekben (a narancssárgában/aranyban úszik a zóna, amikor éppen kel fel). erre az első particle enchanted modnál szoktam rá, és a mai napig minden alkalommal (főleg, ha Cordonnál a fák között kap el az úton) csak álldogálok és nézegetek. a fényeket, az árnyékokat, és várom, hogy a nap sugarai átsüssenek a fákon. gyönyörű.
namármost a dx10.1es shadow implementáció a képek alapján valami eszméletlenül jónak tűnik.
patchelés mennyiségétől függ a kidobálás mennyisége. próbáld meg 1.5.0.3mat (de inkább ne), és csodálkozz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #2117 üzenetére
ja, én tegnap kipróbáltam 1.5.0.7et. 15 percig folyamatosan CtDzett a program minden lehetséges beállítás mellett, szóval úgy döntöttem, még várok tovább (catalyst 8.10). a hálót a vason pedig nálam is rajzolgatta/nem rajzolgatta ki.
FaBatka: a környékbeli bandita ellenőrzőpontokat már elfoglaltátok? az lehet probléma. elvileg ezt a hibát már 1.5.0.5ben javították, de ezekszerint a bugfix megint nem jött össze.
- = Zk = -: persze, a második vége az, amikor nem sikerül kilőni Strelokot, jön a blowout aztán összeesel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2078 üzenetére
én addig csak egyszer vittem el (ld proci985 vs fatal crash ep1-4), de strelokot jó célzással már az első végigfutás végére psyvédelem nélkülivé lehet tenni. és akkor várjunk... felmerült bennem, hogy itt lehet váltani kellett volna mesterlövészre (egy Vintar volt is nálam), dehát aszonta az arc, úgyis megdeglik. miután red forest elején is háromszor fejbelőttem, úgy döntöttem, tök mind1 mit csinálok ezután (csak nehogy fatal crash ep5 legyen). van még némi teleportos rész is, de mivel forced FT2000 kerül a kezedbe minden teleport után, ami lényegesen gyengébb az addigra maxratolt Grozához képest... szóval jah.
katt777: 3870el is voltak bőven grafikai glitchek. jelen esetben kicsit elfogult vagyok azügyben, hogy talán nem az ATI driveríróinak kéne mentenie a helyzetet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #2009 üzenetére
figyelmetlenség, bug és egy kihagyott történetszál egyszerre. nem létezik, hogy nem vették észre
- = Zk = -: semmi bajom az x1900xtxel. nem akármilyen karik voltak azok;>
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
snataniel #2003 üzenetére
a játék csak egy magon fut... core optimiserrel vagy mivel lehet a dolgot megoldani.
másik tweak: vedd le lowra a sun rayst és a másik sun shaderes cuccot, úgy már remekül fog futni dx10ben. ez a kettő a csodacucc.
az orosz és az angol mentések inkompatibilisek. én szóltam...;>
ne használj annyi nagybetűt, egyébként is észrevesszük amit írsz;>
bugokkal meg nem lehet mit kezdeni. ez van, ezt kell szeretni. vagy állj be a patchre várakozók táborába...
apropó: új CS frakció, ha már tervben van a Corvin Sky és Milf Sky
WTF(P) faction, avagy Waiting teh fhcu|<(ing patch)?
toborzószöveg (SoC Duty Baros toborzó alapján): hey stalker! are you tired of BSODs, random crashes, anarchist traders and respawning bandits? none of them will stop WTFP on ther triumphment waiting for a new patch! join WTFP, and save your nerves from the collapsing zone!
továbbmenve:
- i'm tired of the lame balance, the breakdowns and the bugs... so i want to join you!
- hey scar, that's a nice way of thinking... do you know the WTF(P) codex?
- nope... explain it to me!
- it's really simple... just don't play it... have a nap, read the forums, see if the modders could help the problems, and always give a wounded mod a medkit or a patch;>items received: vodka, AMK sleeping bag, enough food for a couple of months;>
-
proci985
MODERÁTOR
letöröl, kiirt, kipusztít, újrarak, újrakezd. más megoldás nincs. valószínűleg Nálad is elszállt a program belső logikája. valami modot használsz, pár bugos.
Speccy: menj ki a bázisuokról, menj vissza, játszd el párszor. nem tudom mikor rerollozza az árus készletét, de valszeg nem biztos, hogy elad az árus. béta verzió, hogy bugzik ez a feature is. gondolkodtam trader mod írásán, de amíg ennyire játszhatatlan, addig inkább nem szórakoztam a dologgal.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #1973 üzenetére
8.7el próbáltad? én végignézném 8.7et, aztán 8.8, 8.9, 8.10, 8.6, 8.5, 8.4 sorrendben. valamelyikkel csak megy. nekem 8.6al hibázott 3870el, 8.8al semmi probléma.
1900XTX muhahaha
mégegyszer elmondom: Seva suitot valahol limanszkban, de legkésőbb a kórházban lehet maxra uppolni. nekem maxra volt uppolva 1.504ben, és a drága banditákat kiirtottam (hogy mindenki megtanulja, Duke Nukemmel izé Scarral nem faja kikezdeni
)... volna, ha nem lett volna bugos a küldetés.
a vége meg egy baromság, nem bennetek van a hiba, ha valamit hiányoltok.
remington2: hm, akkor az őrült stalker mégse Scar. a vörös ruhás nő szerintem hallucináció lehetett Pripatyban. bár egy friss FEAR végigjátszáson túl azt gondolom, lazán bele lehetett volna integrálni a Stalkerbe is egy hasonló halut. vagy többet. a survival horror elemek mindenesetre jót tettek az SoCnek is, kár, hogy CSben már csak red forest meg a kiherélt bloodsucker village maradt meg. belegondolva, hogy x10-x16-x18 mekkora para még mindig, hatalmas öngól, hogy CSből pont a földalatti pályákat hagyták ki. nomeg a radiationt is kb csak pályahatárok jelzésére használták nem úgy, mint SoCben, ahol tele volt minden hotspotokkal. jó, az új Red Forest is para, de a régiben se mászkáltam szívesen felszereléstől függetlenül (Exo, S7, Seva, fegyverzet tekintetében pedig ami csak kellhet).
hm, FC2 már régi -legalább egy hetes-, most Dead Space az új őrület
. viszont már egy hónapja nem volt új patch, mit csinálnak a GSCnél?a kiadó helyében én az egész bagázst a pincébe zárnám, amíg el nem érik az aranylemez szintet... mármint a program kész, ki van egyensúlyozva és normál esetben a programot már ki lehetne adni szintet, mert 1.505 még mindig bőven béta. avagy legkésőbb karácsonyra visszahelyezni a maradék pályákat, rendberakni a storyt és hasonló szépségekre gondolok. hacsak nem akarnak mindenáron a Ritual sorsára jutni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #1956 üzenetére
akkor clean install, registrypucolással, úgy rakd fel új drivert. rivatuner hacsak fentvan is megkettyintheti a rendszert.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #1940 üzenetére
cső - = Zk = -, átnéztél ide is?;>
hmhm... rakd újra a CSt tisztán, nekem attól elmúlt valami hasonló.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #1938 üzenetére
villódzás vagy a világító autó. a villodzás... szerintem próbálj drivert frissiteni vagy lejjebbvenni a vidkari OCjét.
-
proci985
MODERÁTOR
a tuningolt távcsöves AKs az egyik én voltam;> tényleg meg lehet csinálni, bár akkor kell valami tartalék fegyver is közelharcra, mert nagyon lassan fog lőni maxra uppolva snipernek. assaultra Grozát használtam, mert az már többször is bizonyított;> a játék végére pedig tényleg kell a felszerelés, különben úgy jársz, mint FF7-FF8ban (ha csak főszálra koncentrálsz a végén nagoyn szívsz).
ööö elvileg 4 perc fölött, 5 perc alatt, határeset, bocsi dupláért
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
$p@rr0w #1910 üzenetére
és szerinted nálam?;> matematikailag bizonyítottam is, hogy miért nem valószínű, hogy bárki is átjut master fokon a géppuskás részen valamelyik korábbi hozzászólásban, annyira reménytelennek tűnt a helyzet^^ mindezt úgy, hogy warhead lazán ment zöldsapkáson, FEAR harmadik fokon könnyű és egyszerű volt, Far Cry2ben egyenlőre nincs elég tapasztalat. ezek és korábbi tapasztalatok alapján nem velem van a baj...
tipp: súlyhatár fel 200kilóra, párszor irtsd ki a military outpostot cordonnál, pénzből vegyél vértet (100%ra uppolt SEVA 100k fölött van mindenestül). máshogy is lehetne, de a baj annyi, hogy mellékküldetések bugzanak, szóval ez sem járható út. ja és esetleg traderek átírása, mert az árusok készlete is bugzik, én pl egyszer láttam military S7et, exot sosem...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1852 üzenetére
SPOILER
hjam, erőltetett. dehát ha nem lövöd ki Strelokot, tényleg ez történik. apropó: van egy pillanat, amikor kimegy a psy pajzsa, de még mindig látómezőben van... volt aki ki tudta lőne ezután?
kicsit továbbgondoltam a dolgot... elvileg a teljes CS fakció berusholt CNPPbe, azért nem maradt hírmondó se. jó, ez erőltetett. bár az SoCben beszéltek valami olyasmit arról, hogy egyszer csak az egyik frakció fogta magát, és elindult CNPPbe, aztán hírmondó se maradt... nekem olyan gondolatom volt, hogy belőlük lett a monolith, a gyakorlatban végülis nem sokat tévedtem... apropó: Siro név jelent valamit oroszul? csak mert ugye van egy merc ruhás zombi egy eléggé érdekes flash driveval a freedom bázis mellett... látott valamit és azóta megőrült (get the crazy stalker's flash drive küldetés célpontja... és egy monolith vért fekszik mellette, amit valamiért nem akart felvenni... avagy a psy rá annyira nem hatott?).
Red Forestnek inkább a hangulata ütött, meg hogy tényleg életveszélyes volt az SOChoz hasonlóan. de Army Warehouse is legalább annyira ki van dolgozva, mint Swamp, ha nem jobban -bár a scriptek ott se tökéletesek-. bár a Red Forest felé menő cordonhoz/faluba nem igazán néztem be, ott már nagyon féltem, hogy megint összerosálja magát az engine.
valamint úgy volt, hogy Bar legalább egy része megmarad... nos, legalább akkor az úton mellette el lehetett volna menni, ha anomáliák zárják le a területet... vagy nemtom, a térkép miatt eléggé fura a dolog.
hospital végén meg legalább annyi esze lett volna a készítőknek, hogy valakivel kezünkbenyomják a két fegyvert, aztán egy cutsceneben beleesünk egy timebe... in medias resnek van értelme, de nem egy ilyen programnál.
a cutscene meg sejtelmes, mint 1984ben sárgára mázolt pávián (meg kb annyira is illik oda).
SPOILER OFF
ja, ígyíkámunnye
eszméletlen élmény volt elsőre eljutni oda, pedig a monolithot nem is találtam meg... az a kidolgozottság, ami jellemző volt pl CNPPre -lásd a hullák és roncsok beszédes emlékművei-, a pittypittypittyzzzzzrzrzr -avagy a radioaktivitás zavara- és a komplexum tetején való mászkálás, ahová már huszonX éve nem tette ember a lábát... mondjuk SCben az utolsó részben esélyed sincs nyugodtan nézelődni.
Chrom: nálunk egyik barátommal -ő volt ott az utolsó pályákat amikor toltam- a gyíkamunnye visszatérő poén... már félperce nemmondta, valami bajvan... megszólalt a hang, mi meg fetrengtünk a nevetéstől
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1839 üzenetére
SPOILER
pontosan. vagy ha lelőnek közben, és jön a sugárzás. szebben is meg lehetett volna oldani a dolgot (ld Final fantasy 7, ahol az utolsó harcot már mind1, hogy megnyered e Sephiroth ellen, mindneképpen cutscene és THE ENDhez jutsz). sőt, szebben kellett volna megoldani a dolgot, ugyanis a teleportálás után mindenképpen a kezedbe akad egy FT2000 minden volt, csak nem elegáns (sőt, eszméletlen gagyi, ha már itt tartunk). ugyanz a flash rifflevel. lődd ki a Strelokot védő psy pajzsot... a flash alapú elektronikus fegyverrel... ööö aha. miért éltük túl az emissziót... miért nem lettünk egyre erősebbek, de hülyébbek minden blowout hatására, amikor az elején a doki erről pampog, mért estünk össze holtan a blowout miatt, ha azelőtt túléltük kétszer... miért tűnt nekem úgy limanszktól, hogy az rpg elemek már csak felesleges csicsának tűnnek -javítás, fegyverlerohadás-, és nem a játék részének, és miért lett töklineáris az utolsó három pálya... valamint akkor mi a fene is történt pontosan. és melyik volt az a barom, aki ezt a teljesen inkoherens és csapongó szkriptet összerakta, és melyik volt az a kötegnyi barom, aki erre rábólintott. Strelokot pl Limanszk előtt háromszor lőttem fejbe Dragunovval... valamint mintha Stelok és a CS kapcsolatban lett volna, legalábbis az alapjátékból nekem ez jött le.
Corvin Sky
find strelok? eat strelok eyes?;> én Controller Skyt szeretnék... avagy én lennék a zombified stalker csapat vezére... muhahaha^^
Spoiler off
GrooveHero:
hangok elérhetőek a linken, az oldal alján. a gyí kamunnye az alapjátékban volt. sajnos pár hang nicns meg, amik angolul voltak... pedig olyan gyöngyszemek, mint a "come over here... let's have a good chat", a "don't just stand here, come over here" és a többi, ami miatt egyeseknek ki kellett lőni siden kívül minden álldogálót a barbanlegfőképpen Snitchet. viszont a puzdersájsze í gyíkámunnye ottvan;>
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Heavy D #1835 üzenetére
igen, az a második befejezés.
OL 2.2 pedig megural. nem lépked ki, nem hal be, nem tojja magát össze az engine folyton, ki van egyensúlyozva, használhatóbb a faction wars, és legalább minden második pályán van egy teljesértékű trader (ok, kivéve agropomtól számítva, de pripatyba is beraktak egyet ami eléggé jó és fontos).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1761 üzenetére
igen, ez a játék egyik legnagyobb WTFje
1.505 állítólag nem fagyós... a többitől mentsen meg titeket az ég, bár igazából attól is. meg úgy az egész bughalmaztól. bár végülis ha szereted a kihívásokat, és játék keretei között már nem találnál nehézséget, pár buggal mindig meg lehet fejelni
-
proci985
MODERÁTOR
a kezel azt jelenti, hogy 4 giga memóriát képes kezelni az operációs rendszer, ami gyakorlatban némi címzési okok miatt 3-3.5nek fog látszani (vidkari, cache a prociban, cache dvdíróban, cache vinyókban, ram vidkarin, stb). ez lesz a teljes memória.
indjts el egy blendet x86os rendszeren, csodálkozz, hogy miért csak 1670 mega memóriát (kb érték) használ a process a tskmngrben. ennyi memóriát ha látsz a taskmngrben lefoglalva, akkor a progi 32bit limites. ugye 2 giga memóriánál ez nem jön elő (mittomén, nyomtató driver, kernel, vidkari driver is eszik), 4 gigánál simán nézed, hogy a progi swappel, amikor még van min 500mega kihasználatlan memória. és néha másodpercekre megakad a stalker (főleg, ha lassú a vinyó, pl háttérben fut egy vírusirtó/torrent). szóval az 1670 mega a programonkénti/processenkénti megcímezhető memóriaméret (operációs rendszer feladata többek között a processek között az erőforrások felosztása, és 32bites otthoni windows ennél többet nem képes megcímezni/hozzárendelni). hiába van még üres memóriád, nem fog többet kapni a rendszer limitáltsága miatt.
vannak technikák ezek kitolására -windows server editionoknál máshol van a limit, de az nem tartozik a tárgyhoz-, de alapvetően most otthoni környezetről beszélek, magyarul xp x86 és vista x86 (avagy 32 bites rendszerek) esetében ha beleszakadsz se fogsz több memóriát kihasználni processenként. tehát nem az a fő probléma, hogy nem lát fél-1gigányi memóriát, hanem az, hogy van még fél giga szabad memória (hardkór multitasker esete gamelés közben, kvázi worst case scenario), és gyakorlatilag kifutottál a memóriából, a játék meg sweppel. és ezért nem a memória cachelésének engedélyezése a hibás, mint egyesek hiszik.
amelyik játékoknál (most csak gamer szemszögből nézem a dolgot) előjön az x32 korlát: Crysis: Warhead (lehet a simánál is, nekem most tűnt fel a dolog), Stalker: Clear Sky, Supreme Commander: Forged Alliance 20x20 feletti pályákon 3 vagy több AIval. és igen, ahol előjön, ott súlyos korlát lesz a teljesítményben. lehet, hogy több is (Stalker 1.005 előttiek is nagyon esélyesek töbek közt a memory leak bug miatt) van, nekem ezek tűntek fel eddig (nem minden játékot monitorozok közben, első kettőt tesztelésre is használtam, harmadik meg egyszercsak kilép, ha már sok ideje kifogyott a memória).
ha nem hiszel nekem, indíts 32 biten egy blendet, és csodálkozz, hogy ha elvileg a teljes memóriát kéne stresszelnie, miért csak ~1670 megát foglal. és ha belősz mellé mégegy blendet, miért tud még foglalni memet. többek között emiatt kell bootról memtestelni x86 alól, a blend gyakorlatilag már 2gigánál se ér semmit, hacsak nem tényleg csúnya a bibi (szinte azonnal hal).
BalaNce87: nem mindent kell újratölteni, viszont pár programnál nincs más választás (hardverközelieket, pl driverek és emulátorok pl daemon toolst kelleni fog). előnye, hogy nincs memlimit, magyarul nem fog swappelni üresen álló memória mellett. sajnos át kell térniük a programozóknak, méghozzá gyorsan, mert egész egyszerűen 32 bit nem elég. eddig lehetett halogatni, de ez a hónapban már a második memlimites játék, és egy 4870X2 mellett nem marad 2 giga rendszermemóriád se 32 biten...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BalaNce87 #1643 üzenetére
nem fix esélyel lesz seva náluk valszeg. illetve mintha lenne egy olyan bug is, hogy egy idő után a kereskedő semmit nem ad el (nekem pl nem is volt gp37em emiatt). ugyanígy nem láttam exot, military specet egyszer, az is eltűnt, mire visszamentem érte elég pénzzel. utánna se került elő...
uppolás csak 1.503ban veszik el, elvileg 1.504ben már javították...
-
proci985
MODERÁTOR
én ott már nem néztem körbe
valahol ott jött el az a pillanat, hogy a program kezdte magát totál összerosálni (pl kereskedők által eladott cuccok visszaálltak defaultra... magyarul már semmi értelmeset nem árultak, csak amit legelső alkalommal is ez pedig valami csúnyaságra engedett számomra következtetni:/) és úgy döntöttem, hogy jó, innentől mellékküldivel nem foglalkozunk, irány limanszk, mielőtt 6odszor is kezdhetem nulláról újra.
elvileg -rad itemekkel kéne belemenni, biztosan meg lehet csinálni valahogy. de ez a fix artifact spawn szivenütött... SoCban megvolt a szépsége az agropomban mászkálásnak és a jellyfishek gyűjtésének
-
proci985
MODERÁTOR
pedig yantarban ott van artifact. eléggé veszélyes a dolog, mert amint kijön, kapásból gurul is be az anomáliába vissza (ugyanez a helyzet agropomnál is). ki lehet szedni, de minimum egy seva ajánlott.
Norbi14: nehézségi szint optionsba novicera, aztán fuss balra a kerítés mellett a fa alatt átbújva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #1578 üzenetére
legnehezebb fokozaton is ugyanolyan hülye... úgy mentem első 4 alkalommal neki a játéknak.
-
proci985
MODERÁTOR
orosz patcheket hagyjad, van egy olyan sanda gyanúm, hogy a poén kedvéért nem minden kompatibilis. orosz fixekre hatványozottan ugyanez vonatkozik, ahogy hallottam, egész érdekes anomáliákat csinálnak...
travel fixet meg csak vészesetben használj, a program core logikája gyenge, és pár -készítők által- nemvárt mozdulattal lazán kimozdítható a stabilitásból, a travel fix pedig erre tökéletesen alkalmas.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1562 üzenetére
igen, anno a SoC AI tekinteben a Crysissel volt egy szinten. a Crysis picit jobb volt stratégiában (avagy AI felugrál dobozokra is, a felderítő algoritmusai is jobbak voltak) az SoC viszont Alifeban bőven megverte (gyakorlatilag ez felelt a szörnyek, stalkerek, egyebek mozgatásáért). a Car Park az alapjátékban is vicces hely volt
annál már jobban csak a pripaty DNYi része volt jobb, ahol egyszerre volt jelen a duty, freedom, monolith, OMON/Spetznatz és a lonerek... OLben megfejelve két törpével, meg egy néha arra tévedő controllerrel
na az volt az a része a pályának, ahol sohase tudhattad, hogy kivel futsz össze. az AIlife tényleg sokkal erősebb volt... gondolj csak a szörnyek ciklusaira -kutyák amíg aludtak, addig három mindig szemmel tartotta a terepet stratégiai pontokon, garbagen volt megfigyelhető- az AI vándorlására (amint új területek váltak elérhetővé, megjelentek a stalkerek is, szintén csapatosan szekértábor szerű védelemmel), npknek teljes életciklusa volt (alszik, eszik, vadászik... állatok ha nem voltak éhesek, nem támadtak meg, megfelelő veszteségnél pedig elfutottak... illetve bizonyos szint felett menekültek). volt is egy mod, aminek az volt a lényege, hogy csak szörnyek maradtak a pályán, és be lehetett közéjük illeszkedni.
valamint a kutyák és disznók folyamatosan egymást ették néha a disznókkal is, a bloodsuckerek meg őket, ha megéheztek (garbageon és dark valleyn lehetett megfigyelni). a patkányokat meg mindenki
ehhez képest majdnem sírvafakadtam, amikor a disznók és kutyák a híd alatti WPt együtt támadták meg... na ilyen az alapjátékban nem volt.
na ehhez képest őrökkel ellátott tábort nem láttam CSben (illetve de, de azok mindig fix helyen, nulla változással és mozgással), új területek foglalása nincs, az állatok pedig átmentek ágyutöltelékbe. kár értük, mert az alapjátékban a zóna gyakorlatilag élt (OL2.2 lett az abszolút tökéletes ilyen szempontból a mozgó és tényleg változó erejű valamint teljes életciklusú anomáliákkal és a CSnél lényegesen jobban megvalósított csapatharccal).
Priboi egyébként eddig gyenge volt, de 1.1el már nagyon móka lett. új sztori, teljesen más fíling (tavasz van, és a zóna átment virágos rétbe, a hangulata emiatt erősen megural
), pár pálya átalakítva, egy raklap új fegyver (shotgunból és géppisztolyból már rendes arzenál van, pisztolyból több lett, géppuskából is több fajta, nem csak szegény PKM árválkodik
), megkapta a carrymodot, átszabdalták a traderek választékát, megkapta a realistic weapon modot, előzőekből következően az összes létező weapon modot, szinte minden jármű vezethető (a busz és a Zaz is
), csak arra kell vigyázni, hogy kezdetektől unlockolt minden pályarész, és pár helyre alapfelszerelésben nem szabad menni, mert megesznek reggelire (pl Freedom vezetője -meg az egész frakció- ellenséges, és PKMet hord EXOban). még nem végeztem vele, de eddig nagyon móka (szal OL 2.2höz képest eddig jól teljesít, de végső értékelést még nem mondok).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1560 üzenetére
én már csak egyetlen egy dolgot nem értek: most tolom a Priboit, az ellenfelek már nem mesterlövészek, lopakodni lehet, bekeríteni tudnak, csapatosan mozogni szintén. és nem csak nekem hord félre a fegyverem. és minélt távolabb van, annál többet hibáz.
azaz egyszer már sikerült nekik összehozni egy remek AIt, most mi a fene történt?
egyébként az a vicces, hogy a Priboi sem tökéletes, ellenben egész élvezetes lett. sőt, lassan már van az OL szintjén is (ami gyakorlatilag SoC++). és ez csak egy mod...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1547 üzenetére
az a helyzet, hogy nem tudom
. egyenlőre 1.505ről nincs túl sok tapasztalat, én pedig nem akartam mégegyszer úgyjárni, mint az utóbbi három esetben.
ami biztos: a patcheknél nem minden hiba javítását írják ki -megjegyzem ez nem újkeletű, elvileg a SoC 1.006 is egy MP only patch volt... a gyakorlatban azért a spawns.ltx és trader.ltx ek is eléggé változtak, valamint pár egyéb hibát is javítottak (rostockban a rossz helyen jelzett stasht javították, anomáliákat adjustoltak pontosabban gyengítették agropom undergroundban és rostock car parkban az electrokat, spawnok magasabb delayt kaptak főleg rostockban, yantarban és garbagen feltűnő módon, anomália spawnokat módosították pontosabban az electrok már nem ontották a moonlightokat mint 1.005ben, picit változtattak az árusokon, javítottak a memkezelésen és egy fizikai enginevel összefüggésben lévő kilépéshez/halálhoz vezető hibát is eltüntettek)-. tehát gyakorlatban lehet, hogy javítottak valamit a játék nemlétező egyensúlyán, lehet, hogy nem. és bár a bugreport/beta egész jól halad a mellékelt példa szerint, viszont koránt sem lehet tudni, hogy garbage/agropom/yantar után még mennyi hiba maradt... eddig ugyanis csak a nagyon elszántak/mellékküldetésekkel abszolút nem foglalkozók tudtak eljutni az ismert okok miatt.
szóval amíg valaki nem jut el odáig, addig nem tudni, hogy érdemes e nekiállni, tehát várok. ellenben SoChez kint van a Priboi 1.1 (sőt már van hotfix is), szóval addigis van mivel ellenni
Jozso929: északkeleti részen van egy idő anomália, vagy mifene, egy tank tetején. abba kell beugrani, és lám, kapásból odateleportál.
-
proci985
MODERÁTOR
onnan, hogy elég sokat bújkáltam a konfigfájlokat... és ránézel a banditára, rajta a lódenkabát, de látszik az arcán a sál, aminek a ballisztikai védelme jó közelítéssel semmi. van ugyan gázmaszkos verzió, de az az elején ritkább.
az elit ellenfelek többet bírnak. shotgunnal az ellenfél söréttel is egy lövéssel öl lőtáv szélén lefűrészelt csövűvel, ami egy vicc.pisztolyból egész sokat ki lehet bírni, értsd 3-4 lövés. ha ezt többnek számoltad azt tudd annak be, hogy master fokon kb 4szer annyit sebeznek a lövedékek feléd, mint noviceon. ja és persze két bandage kell a vérzés elállításához, ha bármivel meglőnek, az ellenfelek pedig nem vérzenek;> szintén az ltx fileokból is tudom;>
a crysisnél tényleg sorozat kellett az ellenfélbe... de csak legkönnyebb fokozaton. zöldsapkáson mindjárt más volt a gyerek fekvése, azaz fejlövés átlag katona ellen azonnali halál, exosuitos ellen is elég egy rövid sorozat... pont úgy, mint ellened. na az ki volt egyenlítve. nagyon nehéz volt -illetve gondolkodni kellett, megfelelő stratégiát kialakítva már csak simán élvezetesen nehéz, nem agyaggalamb lövészet, de nem is kellett minden autosave pont között 50szer menteni, max kettő elég volt-, és ami a legfontosabb: az AI nem került végtelen ciklusba, és állt be 15ös csoportban egy sarokba, amikor nekiálltam advanced stratégiákat alkalmazni. CSben ezt többször is sikerült véghezvinni, legnagyobb derültségemre. nem üldöz, nem keresi a támadót, nem pásztáz, nem őrjáratozik, nem ismeri az erőltetett tüzelést, gránát falon pattintást, nem képes csoportban gondolkodni (amíg 3-4 ai nem engedi kimoccanni a játékost a fedezékből/eltereli a figyelmét, addig a többi bekeríti oldalról). a warhead rövid volt, sztorira gyenge, az alapjáték is max B filmnek ment el... de amit vesztett történetben, azt a zseniális AI és remek pályatervezés visszahozta. avagy A pontból Bbe eléggé sok módon lehetett eljutni, és minimum három ebből tökéletesen működött. ezt vesd össze Limanszk töklineáris pályavezetésével... minimum olyan élvezetes volt az ellenfelek ellen harcolni, mint a HLben a katonák ellen, csak itt jóval nagyobb volt a tér és nem volt agyonszkriptelve.
sidrovich elmondja a pda működését. igen, csak éppen az ellenfelek nem jelennek meg a PDAn addig, amíg nem látod meg őket. az az algoritmus is el van benne szúrva. illetve tudod, hogy valahány méteren belül van egy, de nem tudod hol. OLben pl nem véletlenül lett kivéve a radar... túlzottan leegyszerűsítette a dolgokat (meg a harmadik végigjátszás után már nem volt rá szükség, anomáliák között is csukott szemmel lehetett mozogni, spawn pontokat is ugyanígy fejből lehetett ismerni egy idő után). és az AIt se látom, hogy PDAval a kezében futkosik... namármost vetített HUD esetét durvább vérteknél (ss99/m, seva, military s7, exo) még el tudom képzelni, egyébként nem. aközött, hogy az ellenfél tudja, hogy valahol vagy, és az ellenfél pontosan tudja, hogy hol vagy, mégha látó és hallótávolságon kívül is, aközött különbség van.
az a probléma, hogy akit te nem láthatsz, mert a bokrok/épület teljes takarásában van, és nem is hallhatsz, itt azonnal meglát. kit érdekel, hogy nincs direkt rálátás, sőt még a varjakat se zavartad fel. ez nem egy stratégiai játék, omni radarral/sonarral, felülnézetből egy műholdról, teljes látással az ellenségek felé és autohittel, ezt kéne felfogni. sokáig így ment ez fpseknél, de közben eltellt pár év, és enyhén szólva is nevetséges lett az ilyen szinten gyenge AI.
az AI kódja harmatgyenge, a balance pedig nemlétező, nem tudom ezen miért kell vitatkozni. ha nem lenne a SoC, valszeg ezt a fejlesztési katasztrófát nagyon hamar elfelejtette volna mindenki. és igen, mérges vagyok, mert játék helyett gyakorlatilag dolgozni kellett az egyszerű játékosnak, bétatesztelőként. az egész egyszerűen nem normális, hogy a community csinálja ingyér a hotfixeket... vagy szerinted igen?;>
jelenleg pedig várok a final verzióra... egész egyszerűen játszhatatlan, pedig az év egyik legjobban várt játéka volt számomra.
-
proci985
MODERÁTOR
khm, itt most arról beszélek, hogy a lódenkabátban, tehát sisak nélküli páncélban rohangáló novice banditát fejbelövöd, kap egy sérülésanimációt, de nem halna meg. mindezt eljátsza többször is. valamint a shotgun bizonyos lőszerekkel mintha nem is sebezne.
a cucc minőségről tudok, SoC alatt veteránnak minősültem. de itt most alapvetően lódenkabátos novice banditákról van szó, nem pedig exos/military S7es masterekről.
OL1.33 vagy 2.0ától pedig véreztek az npck, de használtak bandaget és medkitet is. és ennek ellenére nem tartottak tovább a harcok...
nem az a baj, hogy ugyanazt a lövésmennyiséget bírják el. az a baj, hogy engem meglőnek shotgunnal és fekszem, én meglövöm a banditát kétszer és ugyanúgy futkos tovább.
azért a játék elejét hozom fel, mert ott a legszembetűnőbb a dolog.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1476 üzenetére
én minimum 25-30szor estem neki, de inkább többször legnehezebb fokon. lejjebb nincsen probléma, de egyszerűen meglő, vérzel mint állat, meglő mégegyszer, és ha nem is talál el tökéletesen, akkor is márcsak a vérzéstől is meghalsz, mire reagálni tudnál.
fedezékről fedezékre pedig fenntartom, hogy megcsinálhatatlan. elméleti esély ugyan van rá, ugyanis a gép minden lövésre dob, és 50%os eséllyel talál el. két lövéstől halsz ezen a fokon, a fegyver sebességét nem ismerem, de olyan 250-800 között kéne percenként lennie. mivel a többi fegyver is lassabban lő, vegyük csak 250nek, az kb másodpercenként 4nek. majdnem egy egész másodperced van, amíg a katona meghúzza a ravaszt/első golyó eltalál. az átfutás min 4-5 mp, másodpercenként 1/16hoz az esélyed, hogy nem talál el (hacsak nincs a kódban olyan, hogy ha x lövés nem talált a következőre automatán beviszi a találatot, de nem hinném), ez 3-4 másodpőerc alatt 1/16^3 vagy 1/16^4, ez olyan 1/4096 illetve 1/65536. de ugye ez csak az az állapot, hogy ne találjon el. asszem 1/4 az esélyed, ha jól számolom, hogy csak egy golyót kapsz be, így ha azt vesszük, hogy gyors vagy medkitekkel, és mpnként csak egy golyó jön, akkor 1/64 ill 1/256 esélyed van. ezekhez még hozzá kéne venni, hogy mi van, ha nem minden másodpercben talál el egy golyó, hanem csak1-2 ill 1-2-3 golyó talál el, ezek szignifikánsan nem javítják ezeket az arányokat. és itt jön a második problémás rész, avagy addig se találhat el, amíg nem pont a fa takarásában vagy, hanem kilógsz, és ez megint egy 3-4 mps bújkálós jelenet. ott már valami lőszereltérülés is beleszól a dologba elviekben, de szvsz még nagyon ügyes medkithasználattal is 1/100 alatt marad az esély az átjutásra legnehezebb fokon (ami még mindig nem azt jelenti, hogy 100adikra már biztosan átjutsz!). a gyakorlatban ez ugye a vérzés brutális nagysága miatt lényegesen kisebb, valamint ha meglőnek, akkor megszakad a sprint, tehát tovább tart a dolog, ameddig további golyókat is bekaphatsz. szóval matematikai esély van rá, de a gyakorlatban ez az esély szvsz elhanyagolható.
könnyebb fokozaton nincs a hellyel semmi probléma (több lövést élsz túl, valamint kevesebb eséllyel is talál el), de legnehezebb fokozaton egyszerűen megcsinálhatatlan (3madikon talán még gyakorlatilag is megcsinálható jópár alkalomból, ott nem próbáltam). kicsit olyan a dolog, mintha a főellenfél rontana rád a második pálya elején, amikor még te alapcuccal rohangálsz, és gyakorlatilag arról is van szó (kilőhetetlen számodra, és szinte azonnal öl).
-
proci985
MODERÁTOR
ehhez hozzátenném, hogy a dologgal óvatosan. pl a sniperre fejlesztett obokan használhatatlan lesz a végére automata üzemre, annyira lassan lő (tehát valami gyors pisztoly mindenképpen kell mellé). a Groza assaultra moddolra pedig az ultimate fegyver lett urban combatra, csak éppen olyan szinten eszi a lőszert, hogy ihaj (jó, végére kezdtem idegbajos lenni a semmiből spawnloó monolitok miatt, meg elkezdtem rambozni)... amikor a végén a gép rámerőszakolta az FT200at dühöngtem is, mert az uppolt Grozahoz képest annyival gyengébb volt, mint 500 méter fölötti sniperkedésre a Vintar a Dragunovhoz képest. az az utolsó pálya... nem tudom hogy gondolták. főleg, hogy egyszer csak cnppben találtam magam, amikor pripaty undergroundnak kellett volna következnie
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1428 üzenetére
cover? hol?
fa van, de van egy olyan min 15 méteres rész, ahol semmilyen védelem nincs (onnan lefelé a kő felé lehet lerohanni biztonságosan, ill a következő fához balra és jobbra). a bújócskázós fán pedig átlő.
igazából két lövedéket lehet legnehezebb fokozaton az ott elérhető legjobb vérttel túlélni ami szerintem lehetetlen
ha a falnál futsz, meglát, ha a fánál futsz, meglát, a kő mögött meglát és a tetején nem térül el a golyó, hanem átmegy (tehát csak a nagyobb kő menedék), tehát még fekve se ér semmit a kisebb, és abból a szögből először be kell feküdni és úgy bemászni a fa alá, ami alatt minimum 4 lövedéket kapsz be.
már a patchet is eltolják?
-
proci985
MODERÁTOR
hát nézd, az szerinted normális, hogy az AI miliméter pontosan a fejedre dobja a gránátot? mmármint az okés, hogy egy, de egyszerre 15 db gránát volt eddig a rekord, amennyi jött a fejemre. mind ugyanoda. a negyediken voltam, direkt rálátás nélkül, 15-20 méter magasan. 15, ugyanoda.
nincs radar, wallhack van. egyszerűen kétbites az ai észlelése: ha x méternél közeleb mész, meglát/meghall. rálátástól, tereptől és legfőképpen lopakodástól függetlenül. óvatosan hasonkúszva egy fal mögött is töksötétben. a dolog logikus: az messze a legegyszerűbb észlelési algoritmus, ha nem kell figyelni, hogy megláthat e egyáltalán. ugyanez a trehányság figyelhető meg az AI célzásánál is: nem hordanak félre a fegyvereik, és pontosan a játékos fejére céloznak, mindennel, lőtávon belül, távolságtól függetlenül. az ai az utóbbi évek messze legrosszabbja.
"A falon átlövés egy grafikai bug." baromság. a grafikának ehhez semmi köze, max annyi, hogy a felületre kikerül egy megfelelő particle. az reális, hogy bizonyos átütő erejű fegyver átvisz egy adott vastagságú anyagot. tehát egy 1-2 centis fát egy megfelelő fegyverrel simán át lehet ütni. de ha éppen lopakodik az ember mondjuk betonon, akkor a wallhack kivételével semmivel nem lehet indokolni, hogy miért tudja az AI, hogy pontosan ott vagyok.
a rossz helyen feltüntetett stash más jellegű probléma.
időközben befejeztem a Warheadet is. ott érdekes módon nem volt bajom a gránátozással (pedig ott egyáltalán nem mutatja őket zöldsapkás fokozaton), nem volt bajom az AI célzásával és viselkedésével (jól lőtt, pontosan lőtt, de messze nem csak fejlőni volt képes), ahogy nekem nehéz volt kiszúrni az ellent a bokorban, ugyanúgy az ellen se nagyon vett észre fordított körülmények között... megesett, hogy pár percig kergetőztünk hasalva a bokrok között, mert senki nem látott senkit. erőltetett tüzet használt bizonyos esetekben, de az meg korántsem a pontosságra, mind inkább terület beszórására irányult. értsd, ott úgy viselkedett az Ai, ahogy 2008ban elvárható lenne. és meglepő módon legnehezebb fokozaton a játék végigvihető, és egyenletes a nehézségi szintje is. kemény, de messze nem lehetetlen, mint a CS. és messze nem ingadozik olyan eszméletlenül.
a sérülésmodell meg egyszerűen katasztrofális. egyrészt a páncéltörő lövedékeknek pont, hogy kevésbé kéne a drága bőrkabátos banditákat sebeznie (mivel páncélozott célpontok ellen találták ki, páncélozatlanokon kisebb sérülést okoz), másrészt néha a fejlövést se veszi be az engine, és ez utóbbi eléggé gyakran valósul meg. avagy belelősz egy sorozatot a banditába, és halál helyett, háromszor a földrenéz, de más baja nincs. páncéltörőnél ez kevésbé jön elő, gondolom a magasabb alapsebzés miatt. vagy kódolási hanyagság miatt?
messze nem az eszméletlen bugosság/BSOD a legnagyobb baja a programnak... az csak a felszín, alatta még rosszabb a helyzet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #1341 üzenetére
én próbáltam 1.00val is... asszem 3 percen belül fagyott ki/haltam éhen egymás után ötször, utánna felraktam 1.005öt, és hirtelen játszható lett (ott már csak pár apróság volt, fizika 5 óránként egyszer kidobott a térképről, meg a mercek és kutyák kicsit gyorsan lespawnoltak.. ja meg az electrok ontották magukból az artifactokat, de kb ennyi).
viszont SoCban konkrétan egy lövés egy halál ment. az AI ott is csalt, de azért nem ennyire. falon kevésbé látott át pontosabban. és lényegesen pontatlanabbul is lőtt.
nekem nem csak a questeknél halt folyamatosan, hanem teljesen random. asszem 4 óra alatt lett a második leggyakrabban elindított program a gépen a jetaudio után, ami azért eléggé nagy szó...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #1321 üzenetére
gotham city (ha már az első, burton félékre gondolunk) inkább gót volt... illetve a gót horror ötvözete némi glampunkkal.
ami nektek kell, az a metropolis cimű fritz lang film. neten streamelhető, ne tántorítson el senkit, hogy fekete/fehér és némafilm, valami egészen zseniális. na abban lelhető fel először a gépies akkor még utópisztikus világ, ami később még sok más helyen előjött. gyakorlatilag a steampunk, mint irányzat (és ami a Bioshock látványvilágát adja) abból származtatható.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #1303 üzenetére
bocsánat, kijött belőlem. a CSnél a végén már az újrarakások/újraindulások/bugtenger/egyéb bajok miatt gyakorlatilag rohantam előre egy assault modded Grozával, és le...tam mindent (természetesen lőttem/gránátoztam jön a ... helyére) leggyengébb fokozaton, mert ha nem mentek/loadolok, nem is száll el. a kikapcsolódásból meg idegbaj lett. fura volt megint egy retail állapotú fpssel játszani, hogy jé, ezt akár még élvezni is lehetne
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #1297 üzenetére
... az az, hogy a nap effektek a földig vannak húzva a kép alapján. ez olyan, mint a Crysis very highon, medium árnyékokkal, egy 3870es is lazán elbírta 1280ban.
na a Warhead után már mindjárt már csak szép a CS. komolyan, felüdülés, hogy látom a gránátot repülni, lehet lopakodni, az ellenfél nem lát át a bokron/falon, az ellenfél nem lő mesterlövészeket megszégyenítő pontossággal, az AI nem akad be, nincsen a pálya tele láthatatlan falakkal, és eddig még egyszer se kellett újrarakni és újrakezdeni, pedig már a negyedik pályán vagyok. ja és játszhatóan nehéz legnehezebb fokozaton is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
feka007 #1278 üzenetére
fíling van, bár igazából csak a második felében, és az is inkább FEAR, mint CS, legalábbis szerintem. viszont a grafika valami extrém gyönyörű (ha épp nem bugzik, lásd megfigyelésünk a napról illetve annak hiányáról), és baromi hangulatos. voltál már red forestban? én még el is tévedtem ott... a boszorkánykör, az ördögi kör... váá. tényleg mintha a pokolban lennél.
Crysist alapvetően unalmasnak és egysíkúnak találták sokan... a vicc az, hogy a Deus Ex szellemi örökségének egyik fontos hordozója (meg vicces módon duke nukemnek is). elnézést, hogy mindig azt hozom fel, de ott jött be először a kihajolás, a fix mennyiségű cucc, a játékos kreativitásának komolyan vétele, a döntés szabadsága (Bioshock ilyen szempontból egy ironikus darab... you are a slave... obey, obey, obey...). rombolható tereptárgyak, alternatív megoldások, alternatív útvonalak... volt olyan pálya, ahol három alkalomból három különféle útvonalon teljesítettem a feladatot. és azon a játékon szoktam rá a legnehezebb fokozatra... és akkor se döglött be a játék, ha tényleg valami elmebeteg ötleted jött a pálya megoldására (vagy tökösszevissza csináltad meg az objektíveket). az AI bivalyerős volt, nem értetem, mit kommunikálnak a katonák (najó, felénél már sejtettem, mi mit jelent), és tapasztalattól/modelltől (pl sima katona vagy elitosztagos), felszereléstől, tereptárgyaktól és és a harcmodorod függvényében tudott minden körülmények között mozogni, méghozzá eszméletlen hatékonysággal. kb a Half-Life harcai a katonákkal, csak itt minden pálya minden részén. avagy amikor már nem elég nagyon gyorsan és nagyon pontosan lőni, hanem érdemes tervezni a támadást, honnan hatolok be, mit lövök ki először, merre tovább, milyen taktikát használok melyik részen, mert csak sniper/rambo/gerilla/thief mód nem elég, a keverékük viszont igen... kb a Red Alert Tányás/Generals Commander Burton stratégiája keverve egy fpssel. és tényleg eszméletlen szabadsággal, avagy mész, amerre akarsz bizonyos keretek között (mondjuk a szigeten). de nincs az az átkozott láthatatlan és átléphetetlen fal, ami CSben... pedig az csak egy sima fps...hasonlíthatóak, mert FPSek, bár alapvetően eléggé távol állnak egymástól (tavaly a Crysis, a Bioshock és a Stalker SoC volt egy súlycsoportban... talán a legjobb év volt FPS terén 98at leszámítva -Half-Life, SiN, Alien vs Predator, kis túlzással Quake 2, Unreal... ekkor lettem stílusfüggő-). csak az a baj, hogy a Crysis a very highos optimalizációs bajokat leszámítva szinte tökéletes volt, a Bioshockhoz és SoC 1.006hoz hasonlóan. Warheadet még nem néztem.
de alapvetően a melyik a jobb kérdés felesleges, a SoC vs Crysis olyan, mint egy Audi Quattro rallyverziót hasonlítani egy turbófeltöltős Forma1eshez (hogy kb évben is egyezzen a dolog). mindkettő a kor csúcsa, mindkettő legendás, mindkettő autó, mégis eszméletlenül távol állnak egymástól, mert alapvetően másra lettek tervezve.
a CS meg jelenleg egy béta, bármi mással összehasonlítani felesleges. majd talán az ötödik patch után, amikor a patch már csak és kizárólag finomhangolásról szól -_pici_ utánállítások a spawnsban, traderekben, ilyen apróságok-, akkor majd hajlandó leszek újra levenni a polcról. öt újrakezdés... öt. anyámborogass... és még csak nem is az volt vele a legnagyobb baj, hanem a balance totális hiánya...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged