- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3874 üzenetére
Rajtad kívül senkinek nincs ilyen problémája, sőt a wikia is ezt a módszert ajánlja, nyilván nem hasraütéssel, hanem tesztelés útján. Lehet hogy win reinstall kéne, nekem GTA4-ben volt olyan problémám ami senki másnál nem jelentkezett, reinstall után nálam se (igaz van helyette új, amin nem is lehet javítani).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3871 üzenetére
Nem kell hogy érdekeljen, de ettől még ez van. Nálam is pont úgy működik ahogy ott le van írva, Meg gondolom mindenki másnál is, mert rajtad kívül még senki nem mondta az ellenkezőjét. Sztem nálad vmi más lesz, esetleg modok bekavarnak, vagy mittomén.
Nem holmi programozói bug-okat, félmegoldásokat keresek, hanem olyan megvalósítást, mint amit a már korábban említett játékokban alkalmaztak.
A korábbi Stalkerekben is így működött. Más programozók más játékai meg... hát ez nem az. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3855 üzenetére
A wikia szerint nem:
"There is a bug in Call of Pripyat with the Targeting PSO-1 scope. When attaching it to a weapon and putting the weapon in a stash, the scope might turn into a regular PSO-1 scope. This can be avoided by keeping the scope unmounted while in stashes."
Nálam se jött még elő.Ha valódi hangompítóssal (Vintar félék) lősz messziről, akkor nem szokott feltűnni az ellenségnek hogy hullanak a haverjai. Ugyancsak csökkenti az esélyt ha bozótban állsz (úgy meg nagyon nem látsz ki, de a fák tövében növő gaz is jó erre). Ha jól benne állsz, akkor még úgy se vesznek észre ha hangtompító nélkül, közelről lövöd őket. Az előző részekben pl Cordonnál a teljes katonai őrjáratot le lehetett így kaszálni 1 szál pisztollyal, mindegyik megállt melletted és várta hogy fejbe lődd.
-
CJ3
senior tag
válasz
Piftuka #3857 üzenetére
Pedig voltam a fenyőtölgynél........Meg a kldetés is rémlik.......Már a hűtőkamrásnál vagyok
Most lett meg az a Detektor ami oda kell majd szerintem....Viszont olyan történt hogy a cuccaim eltűntek
Lehet a cheat miatt hogy minden belemegy a táskába na mind1 elkezdem majd és nem pakolom teli, pedig annyi anomáliát összeszedtem vagy 15 öt tök jó volt
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3808 üzenetére
A ládák kapcsán egy nagyon fontos figyelmeztetés: soha ne tárolj bennük "zöld", vagy "piros" távcsöveket!!! Ugyanis egy idő után mindig konvertálja őket "sima" kék távcsőre.
Csak a fegyverre szerelt távcső változik mezeivé, a külön tárolt nem. Nyugodtan bennehagyhatod a ládában ha előtte levetted a fegyverről. Én is úgy szoktam ha Tide-ot viszek.A leégett tanyán Vintar van, Tide csak Nimblenél elérhető.
Lehet a legnagyobb sötét, elintézheted az ellenfelet a lehető legnagyobb csendben, a többi azonnal mindig észrevesz, akár 100-200 méterről is - lámpa és éjjellátó nélkül!!! -, s riadót fúj
Riadó mindig van, mondjuk ez érthető is. A baj az hogy legtöbbször azonnal észre is vesznek, nemcsak tornázni kezdenek. Nem igazán logikus hogy mitől függ az észrevétel, de általában ha minél messzebb vagy, ha bokor közepén állsz, vagy ha gyárilag szerelt hangtompítós fegyvert használsz, akkor kisebb rá az esély. -
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3808 üzenetére
Üdv!
Az exot jobban szerettem mert azzal akár négy fegyvert is vihetek plusz a felszerelést, még annak ellenére is hogy nem lehet benne futni.
Kár hogy már nem lehet visszaszerezni, igazából nem tudom miért adtam el mert be lehetett volna a pakolni a ládába, de elszúrtam. Mindenesetre nem biztos hogy visszatérnék rá ha más nem a későbbi "kis" előny miatt.
Viszont már bőven túljátszottam azon a részen, nem biztos hogy vissza akarom tölteni.
A tanácsok mindenesetre remekül bejöttek, most egész jó felszerelést sikerült összerakni artifact kereskedésből.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3787 üzenetére
Lehet máshogy is csinálni, de ez a leghatékonyabb. Aki kérdez itt valamit, az nyilván nem maga akarja végigpróbálni az összes lehetőséget, hanem a jobb megoldásokra kíváncsi. Ezután persze dönthet úgy is hogy nem így akarja letolni a játékot, de a döntéshez kell az információ is.
asound:
Nem. Svarogot csak a yanovi tudósok gyártanak (később lehet venni is tőlük, de egyszerűbb elvinni a 3 Velest nekik mint 5-6 küldetést letolni).Lehet futni exoban, de csak Pripjaty után, 3. szintű fejlesztésként (ha elviszed Cardannak az egyik calibration toolt, akkor aktiválhatod a servo motor nevű fejlesztést).
Assault riffleben 3 random lehetőség van: GP37, Storm, FT200N. Nincs fix sorrend, totál random rendszerben adja be, csak úgy mehetsz biztosra ha mentesz előtte, megrendeled, mentesz utána is, aztán alszol 1 napot, és ha jót kapsz, akkor a 2. mentést töltöd vissza, ha nem, akkor meg az elsőt és újra próba.
-
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3780 üzenetére
Üdv!
Jó kis tanácsokkal láttál el, így már könnyű lesz pénzt szerezni, hamar össze is jött egy exora.
Arra van olyan fejlesztés amivel lehet benne sprintelni? És ha már itt tartunk, melyik a leginkább ajánlatos páncélzat a játékban?
MOD
Nimble milyen assault rifle-t ad ha rendelek nála? Végül átmentem Yanovba, de gondolom ha megvan vissza is tudok érte menni bármikor. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3777 üzenetére
Mindegyk jó hely, az esély mindenhol ugyanakkora, és a jellemző eset hogy 1 kitörés után kemény 1 db lvl1 arti esik az egész pályán (persze van mikor 3 1 helyen, és abból az egyik még lvl3 is, de az ritka).
A legfontosabb a Bubble (-4 rad), ez csak mocsárban esik (bármelyikben), és a Snowflake (+6 futás), ez meg csak elektromosban. Goldfisht (+12 kg súly) lehet kapni ingyen Mitay haverjaitól Yanovban is. A pripjatyi átkeléshez meg kb. kötelező a Meat Chunk (+6 savellenállás), amivel SEVA nélkül is át lehet kelni a csatin (inventoryban azért jelen kell lennie). Ezt nyilván nem kell magyarázni miért jó, egy exo "kicsit" többet véd mind a SEVA.
A Burnt Farmstead alatti barlangban van egy Wrenched (-3 rad) ami fixed drop, sztem érdemes a játék legelején kiszedni, Bubble után ugyanis már szart se ér. Viszont mivel fixed, és minden arti mellé kell rad csökkentő, gyakorlatilag kötelező kiruccanás.
Minden vezetőnél (*-gal jelölt a térképen, nem sima pont) lehet pénzért fuvart kérni, de sztem drága. Snowflake-kel meg felesleges is.
// Igazából nem neked írom, hanem asoundnak, csak a tiedet kiegészítve.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3775 üzenetére
Sztem legjobb minél hamarabb elfutni a Svarogig, meg lehetőleg +Artifact Hunter, +Seasoned Stalker a nagyobb esélyhez, és utána leállni keresgélni. 2. szntű artitól felfelé meg érdemes félrerakni Owlnak, és amikor pont azt kéri, akkor eladni neki, úgy többet lehet kaszálni.
Fegyvereket csak nagyon az elején érdemes boltba cipelni, amíg kell minden fillér a főfegyvered kimaxolásához (itt most a 2. szint a max, mert a 3. csak a játék végén elérhető, sok vzet ott már nem zavar), lletve nagyjából Pripjatyba érés után, amikor már esnek olyan fegyók amit érdemes is cpelni, nem csak lassítja az embert pár Ft-ért (Avalanche, GP37, TRS, ilyenek). Főleg a könnyű cuccokat érdemes stackelni (TRS, Vintar / Avalanche), azokól sokat be lehet adni a zacba 1 kör alatt. Az elején én is minden szart összeszedtem, aztán rájöttem tök felesleges, 1 artin nagyobb a haszon mint 1 pályányi mezei fegyveren. A skulókat / gránátokat viszont érdemes mndig elszedni a hulláktól, mert a stalkerek (főleg aki haver) sokkal többért veszk meg mint a bolt.
-
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3775 üzenetére
Üdv!
Térképem van mindenhez, találtam egy jó végigjátszást, abból megyek végig az összes küldin (fő és minden mellék), Zatonban már nincs több ezért mentem Jupiterbe, de messze nem kerestem meg még az összes rejtekhelyet és artifactot, úgyhogy megyek is vissza vadászni.
Veles detektort kaptam küldiből plusz találtam egyet egy hullánál, úgyhogy egész könnyen találok artifactot de az eladási ára ezeknek cca 6,000 kreditért adom el darabonként, lehet eddig csak bóvlikat találtam.
-
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3773 üzenetére
ok, minden kuldit csinalom, elo is fizettem ra, mondjuk 66k-t nem lesz konnyu beszerezni.
Mi a legjobb beveteli forras? Eddig artifactocat vadasztam Zatonban azert jol fizettek meg ugye a kuldik meg talalt targyal eladasabol jott penz.
Most mentem at Jupiterbe, Yanov Station.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3745 üzenetére
A Tide a tűzgyorsasága miatt rohamfegyvernek is használható, a többi sniper nem. Lehet azokkal is ölni, csak épp nem szedsz le 2-3 embert mielőtt felfognák hogy támadás van.
A chimerát is gondolom fejen kell eltalálni hogy hamarabb feküdjön, lehet oda elég 1 is, oda azért nem szoktam közel menni. Gaussal is elég 1 headshot neki. Pseudogiant legutóbb 7 gránát volt, de ahol épp értem oda kapta.
Shotgunt csak mutánsokra használok, azok általában túl gyorsak AC-hoz, nehéz a skulója, nem viszek belőle sokat. Arra inkább AC96, abból sokat lehet cipelni, meg 1 dupla headshot nagyjából mindenkire elég.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3739 üzenetére
Én véletlenül jöttem rá, mert szeretek elkalandozni, sose a kijelölt úton megyek, ezért minden játékban mindig mindent kb. 1-elsőre megtalálok, pedig direkt nem azt akarom, hanem a kitérőket. Csakhát a programozók is a hátsó bejáratra gondolnak, csak a hosszabb játékidő kedvéért küldenek az elsőhöz.
A fegyverek témájához pedig annyit... ez erősen ízlés dolga.
Tudom. Nem is akarok megygőzni senkit, csak elmondani a saját véleményemet.Egyébként én a lőszerkérdést egyáltalán nem tartom relevánsnak annak eldöntésében, hogy melyik fegyvert érdemes használni.
Lynxxel kevés volt 170 skuló egy nagyobb körre Yanovban, ésa mivel senkiből nem pottyan, meg az árus se árul (Duty haver vagyok), így mehetek mindig vissza Zatonba, de nem szeretem a töltögetést (pedig SSD-ről megy). Lehetne 5000 golyót bespájzolni Zatonban, egyben átvinni, aztán ítéletnapig kitartana, de egyrész pénzt is sajnálok lőszerre kiadni (már a 270-es VOG-25-re is húzom a számat, pedig az már nagyon baráti ár). Ugyanakkor van majdnem 1 milkám, de nem tudom minek.Csak úgy gyűjtögetek, mert ez egy ilyen gyűjtögetős játék. Valahogy ebben a hiánygazdaságos környezetben életszerűbb mások zsebében turkálni mint boltból venni. Meg az se hátrány hogy nem kell előre számolgatni mire lesz elég, ha elém ugrik 2 controller + 1 chimera (volt már ilyen), amibe aztán kell lőszer rendesen, az is belefér, akár csata után is (controllert csak fedezék mögül gránátozok, kint a pusztán esélytelen, elkezd húzni).
Az én lőszerkészletem.
Zatonban tárolok mindent, ide raktározok (itt kezdtem el, nincs kedvem átlapátolni többszáz kilót), ide jövök ha valami kell. A gránátokat, 9x18, 9x19, .45 skulókat mindig tukmálom a szembejövőkre, azért csak ennyi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3738 üzenetére
Akkor ez olyan diablós guided arrow.
Próbán kívül sose használtam a gausst, tény hogy 2x akkorát sebez mint a Lynx, pedig az is 100%, Most megint ott járok, majd kipróbálom. Fő fegyver azonban biztos nem lesz belőle, uccai harcban alkalmatlan, mint minden sniper cucc. Mondjuk a Tide az viszonylag jó a tűzgyorsasága miatt, de közelre az is túlnagyít.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3733 üzenetére
Visszaolvastam az előzményeket, és annyival kiegészíteném hogy nem kell a raktárhoz a küldetés (Zaton / déli helikopter adja, ahova Noéval lehet eljutni), ha simán odamész és felveszed az asztalról a papírt, azzal is le tudsz sétálni a pincébe (a pszihomanó szerencsére alapból beakad 1 ládába, így elétte a sarok mögül kinézve (ahol a patkányok nyüzsögnek) simán lelövöldözhető, védekezni se fog).
Ugyanígy nem kell küldetés a többi papíros helyhez se (Zaton / szennyvíztelep (jó, itt laptop a papír), Yanov / tudósok papírja, Yanov / pripjatyi doksik), csak simán oda kell menni és összeszedni. Persze ehhez legalább 1x előtte végig kell játszani hogy fejből tudd hogy hova is kell menni, de fizikai akadálya nincs. Strelok papírjai is megtalálhatók az UAV modul nélkül is (hogy magát a fegyót is beadja-e anélkül azt nemtom, az ugyanis nem fix helyű, mindig az utolsó stashben van, ott lehet hogy van más ellenőrzés is).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3587 üzenetére
Meg kell csinálni 1 főküldetést a katonáknak, akkor jön meg a vezető (amelyik a yanovi tudósoknál tanyázott). Amíg nem kezdődik el a strelokos küldetés, addig lehetőség van visszamenni az előző pályákra, utána már csak freeplayben, a játék végén.
Nekem mindig kifingtak a katonák, de nem sajnáltam, legalább több a szajré.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3586 üzenetére
Nemrég kezdtem újra, eddig 4 cellát találtam, és csak Yanovig mentem el. Amit így fejből tudok hogy van Gauss cella:
- Zaton / Ranger Station (ahol Morgant kell kinyírni), az egyik kályha mögött.
- Zaton / Bloodsucker Lair, az 1. vámpírtámadás helyszínén, a lifttel majdnem szemben, egy oszlopban.
- Yanov / Cement Factory (ezt tudod melyik).
- Yanov / Parking Lot anomália közepén, a kapcsolószekrényben.
- Pripyat / kikötő (monolitos bázis, a mozitól jobbra) tetején, a délkeleti szélen. Feljárat a nagy toronyban, onnan végig lehet menni a tetőn. -
rétisün
veterán
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3578 üzenetére
Minden lövés után felmászik a célkereszt valamenyit. Sorozatlövésnél, a 3. golyótól kezdve már szinte csak az eget lövöd. A recoil ezt csökkenti, jobban célra tartva marad a puska.
A kilőtt golyókra adott távolság után jobban hat a gravitáció mint a tolóerő, és lepotyognak. Leglátványosabb a 9x39-es fegyók (Vinta, Tunder, Avalanche) potyogása. Na ezt csökkenti a flatness. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Vintarnál eleve minimális a recoil, nem nagyon lenne mit fejleszteni rajta. AK-nál már inkább.
Shotgunt mindenképp vigyél, lehetőleg eliminatort, azon már 2. szinten kifejleszthető az automata tüzelés. Emberek ellen pedig legjobb az AC96 duplalövéses módban, piros szkóppal (messzebbre elvisz mint a Storm, de még mindig olcsó 5.45-ös golyót használ, nem nagyon tudsz kifogyni belőle, mert kb. mindenkinél van utánpótlás). Mivel lesznek monolit sniperek is, jól jön egy távcsöves puska is, viszont 3 fegyver az már sok (főleg ha el akarod hozni a talált cuccokat is), ezért hasznosabb a Tide. Viszont ahhoz előre tankolj fel golyókat, nem sokat fogsz találni hozzá (talán csak rejtekhelyen van, amit vagy észreveszel vagy nem). Valamint a célpontazonosítás is elmarad, ami Vintar/Tideon 3. szintű fejlesztés, Pripjatyig nem lesz meg. Ez a kombináció sztem mindenhol a legjobb, nemcsak a pripjatyi csatornában.
Ha NATO fegyverekkel játszol, akkor GP37 a legjobb, kb. mint a Tide, csak nincs hangtompító meg célpontazonosítás még 3. szinten se, viszont pontos, és olcsóbb + könnyebb a lőszere. Az FT200N csak a (3. szintű, tehát Pripjaty után nyer értelmet) célpontazonosító fejlesztés miatt lehet alternatívája, de pontosságban sose fogja utolérni a GP37-et. Strelok SGI-je valahol a GP37 és az FT200N közt van, van gránátvetője, de nincs célpontazonosítás, sebzésben picit jobb, de elhanyagolható szempont, főleg ha nem talál. Azért annyira nem pontatlan, de nem egy GP37.
Összességében sztem az AC96 a legjobb az olcsó lőszer + piros szkóp miatt. A Tide pedig ott alternatíva ahol hangtompítózni kell. Pripyat Undergroundban nem nagyon kell.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3573 üzenetére
A handling arra jó hogy csökkenti a fegyver ringatózását futás közben. Tehát aki cowoy módra berohan a tömegbe, annak elvileg pontosabb lesz a találata. De csak elvileg, mert ezt a pontosságot bőven ellensúlyozza a nagyobb szórás, meg valszeg a fegyverét is tűzgyorsaságra fejleszti pontosság helyett. Tehát sok értelme nincs. Én kizárólag guggolásból lövök fejre, lehetőleg fedezék mögül. Mutánsoknál nyilván közelharc kell, oda meg shotgun a legjobb.
A lövés utáni csőemelkedést a -x% recoil csökkenti.
Sztem az accuracy, recoil, flatness dolgokat érdemes fejleszteni. Stormnál nagyon ajánlott a reliability, akár a többi lehetőség rovására is, máshol nem pakoltam erre. Sniperkedésnél nem sok golyót lövök el, kicsi a használat, inkább 1 golyó legyen pontos, mint 10 összevissza, amiből 1 talál.
Az atom jeles dolgot valahol írták, sokat nem foglalkoztam vele, én F-el keresek, az mindig kiírja ha van vmi a közelben.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3570 üzenetére
"tt van a kréta jel (kézzel rajzolt "lóhere, közepén egy körrel"), ami több rejtekhelynél látható volt felrajzolva"
Az egy atom jel, ilyen helyeken 10 es gaus cellákat lehet találni.
"Ott a víztornyok alá, az állványzatra le lehet ugrani, mégsem találtam semmit. Tudjátok, hogy pontosan hol kell keresnem a rejtekhelyet?"
Sejtem melyik az, ott fentről kell lepotyogni, és valamelyik gerenda alatt lesz a cucc. Pontosan lehetetlen leírni, de felmászol a legtetejére, és a stash jelölés környékén nézed hol lehet úgy lejjebb pottyanni 1 szinttel hogy egy keresztirányú másik gerendára essél, és megnézed azon a szinten is a jel környékét. E/Q-val érdemes kihajolni oldalra, mert asszem csak úgy lesz látható.
A zatoni szennyvíztisztítóban tanyázó zsoldosok egy küldetés részei, valószínűleg az átlagnál érzékenyebbre vannak bescriptelve. A legdurvább itt a gránát, simán eldobják km-es unreal távokra (mint CS-ben), természetesen falon át is. A legegyszerűbb hátulról (a térkép alja felől) bemenni, úgy nem vesznek észre. Jól védhető hely itt a gát (a gránát átesik rajta), vagy az épület valamelyik beugró sarka, ott csak 2 irányból jöhetnek. Ha egyet lelősz, mindenképp riadóztatni fognak, de nem tudják merről jött a lövés, keresőüzemben lesznek.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3563 üzenetére
Nekem az AC96 a kedvenc, arra meg fel se megy a hangtompító. Ettől függetlenül előfordul hogy annak lövését se veszik észre (messziről, vagy bozótból lőve), és ugyanilyen arányban nem tűnik fel senkinek egy hangtompított IL86 vagy Storm lövése is (10-20%). Ugyanakkor a Vintar/Tide lövéseit (hacsak nem közvetlen közelről használod) szinte 100%-ban fel se fogják (ha valakit csak megsebzel, de nem ölöd meg, az már tudni fogja merről kapta az ajándékot), egy egész bázist le lehet vele irtani anélkül hogy bárki visszalőne.
"Sajnos a fegyverek fejlesztése is gyakran minimális mértékben számít!"
Dehogynem, sőt túl sokat is. Egy AK-ból a 3. szintű fejlesztésekkel szinte railgun lesz, ami elég vicces, távcsöves puska helyett simán elég egy AC96, 3. szinten a dupla lövései teljesen ugyanoda mennek, és közel 100% a pontossága, gyakorlatilag egyenértékű a Tide-dal. A Tide mondjuk alapból eléggé cheat fegyver, több mint duplaannyit sebez mint az alap Vintar, ami ugyanazzal a skulóval elég érdekes.A piros szkóp (vagy ahol fejlesztések közt van ilyen - pl. Vintar, ott az) is elég sokat dob a hatékonyságon, bozót mögül ki lehet szedni az ellenfelet, csak a célpontjelző kocka közepére célozva tuti a találat, de ha ki tudod számítani a fej helyét, akkor fejlövést is lehet látatlanba. Ez is jelentős tuning.
A recoil fejlesztés sztem rendesen működik, én legalábbis jelentős különbséget tapasztaltam előtte és utána.
Az AP skulók kisebb sebzése nekem is feltűnt, de sokat nem használtam, mert drága.
Mezei meg hullik elég, főleg 5.45-ből.
Nekem eddig a Kopachiban levő markolóból nem sikerült kibányászni mindent (ahol egy Veles lapul), de ötletem sincs honnan lehetne még megközelíteni, mert mindenhonnan próbáltam már. Van ilyen.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Piftuka #3563 üzenetére
"Például a zsoldos tábor "lakóit"."
Honnan tudod, hogy nincs éjjellátójuk. Ez nem egy lopakodós játék. Ennek ellenére néha lehet használni a funkciót, nekem már sikerült.
"hogy akik tesztelték és "bugmentesnek" találták,"
Ezt sose állították. Mindenki tudja, hogy hemzseg a bugoktól. Az az állapot, amiben kijött az az eladható és élvezhető a játék állapot. Egyébként eszméletlen nagy a játék kódja, nagyon sok a hibalehetőség. Ezért ilyen bugos. Meg nem mellesleg from scratch lett írva. Tehát nem vettek hozzá enginet pl. Amúgy meg nagyon sokáig készült, ha még bugmentesítették volna, akkor egyrészt a kiadó kitépi az összes haját, másrészt ma jelenik meg az első rész elavultan, 0 rubel nyereséget hozva.
"Sajnos a fegyverek fejlesztése is gyakran minimális mértékben számít!"
Ez nem igaz! Próbálj ki egy alap ak-t távcsővel gyári állapotban és pontosságra húzva. Durván különbözni fog. Ez a clear skyban nagyon is kijött nekem. Szemmel látható, hogy felére esik a szórási tartomány. Viszont jóval lassabb lesz a tűzgyorsasága.
"s kiderült, hogy ha a "megbízhatóságra"
Az nem megbízhatóság, amiről beszélsz, hanem a tartóssága.
"+50% visszarúgás-csillapítás is éppen hogy számít valamit"
Mit vártál? Az életben sem lehet a végtelenségig fokozni adott fegyver tulajdonságait. Jó ok, nem fegyver szimulátor a játék, de ennyi élethűség kell azért."A puskák "göngygolyó patronja" elvben erősebb, mint a sörét, mégis alig sebez valamit."
Jó, csak azt nézd, hogy 3 méterről is alig sebez, megy 10 méterről is ugyan annyira alig. A sörét meg 10 méterről már semmit.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Piftuka #3547 üzenetére
A felcsatolható hangtompító valóban semmit nem ér, viszont a Vintar félék bneépítettje az működik rendesen.
Én csak Pripyat Undergroundban vettem elő az exot, addig stalker ruha. Miért? 1.5 kg önsúly, +10 kg teherbírás, lehet benne szaladni (bubble + snowflake ajánlott hozzá). Nem wsaetern stílusban berohanva a golyók elé nem kell nagy páncélzat. Pripjatyba is inkább a teherbírása miatt vittem (szervomotorral már egész jó önmagában is).
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3547 üzenetére
én a jar bácsis küldetésnél nem emlékszem ilyenre, lelövöldöztük a banditákat, megköszönte, elváltunk, onnantól ott ücsörgött (ha jól emlékszem) zatonban, illetve későb pripjatyban majd ő javítgatja a fegyvereket.
kétségkívül vannak benne hibák, logikátlanságok, nem csak ebben a részben, a többiben is (az elsőt most játszom újra, bizony az sem tökéletes
)
a fejlesztések.....sok esetben sajnos tényleg nem érdemes egy csomó pénzt költeni fejlesztésre, mert nincs arányban a ráköltött összeg a fejlesztés tényleges használhatóságával, azaz összességében kár vele nagyon sokat foglalkozni, sőt, esetleg egy-két jól megválasztott relikvia többet ér, mint a fejlesztés (vérzéscsillapító, egészséghelyreállító, sugárzáscsönkkentő relikviák)
a fegyvereket fejlesztését nem tudod kiváltani relikviákkal, de a nagyobb tárkapacitás talán az egyetlen, amit ténylegesen észre is veszel, a többire kár túl sokat költeni.
-
Mcarthur
csendes tag
válasz
Piftuka #3539 üzenetére
Nemjó ötlet, kétségtelen.Eddig én is exoval rohangáltam /mendegéltem/
mikor már meglenne a 3. szint , akkorra már nem is kell, sztem is értelmetlen.
Eddig tökjól elvoltam a lassu exoval.Sokág meg voltam győződve,hogy ott lesz
valahol a 3. is.
A fegyvermódosításoknál is van néhány értelmetlen. -
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3535 üzenetére
ha mindent kidobálsz, mielőtt ugranál, utána ott lesz, ahova leszórtad, tehát simán össze tudsz szedni mindent....
még korábban asszem Lauda kinkelte, hogy néz ki, mikor mindent eldobált a szeméttelepi kirablása előtt...szép nagy kupac volt, de mindent összeszedett, mint ahogy én is, amikor leraktam mindenemet, hogy ne raboljanak ki.vagy a clear sky-ban van ilyen?
mindegy, ha eldobálsz mindent, fel is tudod szedni.
-
Mcarthur
csendes tag
válasz
Piftuka #3526 üzenetére
Köszi a segítséget
Nem akarok erre több időt elpazarolni, csak azért kellene a titkos fegyverraktár, hogy utána bizzanak bennem és a monolitosokat befgadják.
Ha lelövöldözhetem a banditákat a tudós bukernél és utána beajánlom valamelyik frakciót akkor utána már jó leszek náluk? -
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3522 üzenetére
"Esetleg van értelme átmennem rögtön Pripyat-ba"
a pripjatyba átmenés azért nem így van, csak a játék bizonyos részén tudsz majd átmenni (kell majd egy csapat, kellenek hozzá bizonyos dokumentumok, amikből tudni fogod, merre menj)
"amikor megnéztem a ládát, teljesen üres volt"
ez viszont ha jól rémlik, egy bug, mintha előfordulna a többi stalkerben is ilyen. nem akarlak bíztatni, de sztem ezek a cuccok nem fognak megkerülni
mod: lehet, hogy nem a privát ládából tüntek el cuccok, de ilyen bug volt, az tuti
-
emre
veterán
válasz
Piftuka #3519 üzenetére
Értem, tedd fel ezt és nincs miről beszélni
Aztán azt fejlesztesz amit akarsz -
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3514 üzenetére
már nem tudom, milyen ruhát használtam. karácsonykor végeztem fejeztem be a játékot, azóta végeztem a clear sky-al is, most a SoC-al játszom, kissé keverednek az élmények
a fejlesztéseknél én is jártam úgy, hogy "rossz felé" fejlesztettem. ha jól emlékszem, a kalibráló szerszámok (amiket majd csak pripjatyban találsz meg) inkább a fegyverek fullra fejlesztéséhez kellenek.
-
emre
veterán
válasz
Piftuka #3516 üzenetére
Ha ráérek megnézem a játékban.
Azt azért lehet tudni, még a felszerelés előtt hogy melyik ablakhoz mi tartozik, de magyarul könnyebb lenne. (már kitettem a képet és kezdtem kattintani rá
)
De a legegyszerűbb megoldást az jelentené, ha a módosítások előtt csinálsz egy mentést, és ha nem tetszik amit elértél akkor visszatöltöd az előző állapotot.
Esetleg egy magyarítás (itt valahol fenn van) megkönnyítené a választást.
mod: a link ide mutat
-
emre
veterán
válasz
Piftuka #3514 üzenetére
Van ahol van átfedés, de érdemes előtte végignézni mit fejlesztesz, mert az egyik kizárja a másikat.
A fegyvereknél a fejlesztés szempontjából két fő támadási irány van. Az egyik a sniper vonal (távcső, pontosság, laposság stb) a másik a támadó vonal (tűzgyorsaság, tárméret stb)A ruházatnál nem tudom mi alapján van a szelekció, de ha zavar van rá mod hogy fullosra lehessen fejleszteni a dolgokat.
Mondjuk konkrét példa jól jönne, (egy screen esetleg) és akkor meg tudnám nézni a gépen. De attól tartok, hogy én átirogattam az item_upgrade fájlt és fullra feljesztettem amit használtam.
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3512 üzenetére
nekem nem volt ilyen exo skeleton ruhám, szóval azzal kapcsolatban nem tudok tanácsot adni. úgy általánosságban én a ruháknál a több relikviatartót és a golyóállóságot szoktam fejleszteni, a legkevésbé sztem az áram elleni védelem kell, de több tartóval minden ellen tudsz védekezni megfelelő relikviákat használva.
a fegyvereknél nem nagyon vettem észre én sem, mit jelent a gyakorlatban a kezelhetőség. a tárkapacitást szoktam leginkább növelni, meg ha lehet, távcsövet raktam rá, bár inkább alapból távcsöves fegyvereket szoktam vinni.
általában a tartósságra nem érdemes sokat költeni, mert mindenhol lehet javíttatni, sőt, a talált fegyvereket érdemes eladás előtt javíttatni, hogy többet kapj értük.
-
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3505 üzenetére
alapértelmezettben az y billentyűvel lehet még mélyebbre guggolni, van ahol csak így lehet átbújni.
én nem talékoztam ilyen plafonra "telepített" artifactal, de itt is segíthet a többszöri visszatöltés.
de, amolyan vígasztalásként
nem csak a pripjatyos részben vannak furaságok: link
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3503 üzenetére
a csőnél lévő rejtekhelyet én sem találtam meg. ha a pda-n ráviszed a kurzort, ír mellé pár szót, ami segíthet megtalálni, én mondjuk ezt kihagytam anno......
a másik dolog a rejtekhelyekhez, hogy amíg egy rejtekhelyet nem "kapsz meg" addig hiába is bukkansz rá, üres lesz. amint megjelenik a pda-don, mert vagy megvetted valakitől a koordinátátit, vagy megtaláltad egy hullánál, azután találsz csak benne valamit. itt is volt erről szó.
közben találtam egy ilyent.....
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3501 üzenetére
az 1. hsz-ben vannak térképek, azokon sztem rajta vannak a szerszámok is. a finom munkákhoz vaókat asszem csak pripjatyban lehet találni, a másik kettőt (ha jól emlékszem 3 fajta van) már a korábbi területeken is össze lehet szedni. most így hirtelen nem emlékszem,merre vannak, talán a szennyvíztisztítóban meg a cementgyárban mintha lenne valamilyen , de nem biztos
már ha ezek a területek nem a clear sky-ban vannak, én meg jól idekeverem őket
a ruhák golyóállóságát is lehet fejlesztetni, persze lehet, hogy ahhoz is pont a szerszám kéne....
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3495 üzenetére
nem tudom.....
de ha csinálsz egy gyorsmentést, és utána rendelsz valamit, akkor nem veszthetsz semmit, mert ha nem úgy működik, ahogy gondoltad, csak visszatöltöd a mentést.a fürge a részeges, ugye jól emlékszem? kicsit keveredik a 3 rész, ha 3 hónap alatt játszol mindegyikkel
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3493 üzenetére
a papírokat eladhatod, mert ha olyan papírt/dokumentumot találsz, ami később kelleni fog (pl. majd a gauss puska dokumentációja) azt egyrészt küldetésben kell megkeresned, másrészt jelölni is fogja az inventoryban pirossal, hogy nem lehet eladni, mint ahogy már most is van olyan tárgy, amit nem tudsz eladni egy-egy kereskedőnek, vagy nem tudsz vele üzletelni másik karakterrel.
fürgéről nem tudok nyilatkozni, én nála a csak a seva ruhát vettem, amikor kellett a pripjatyi úthoz, azt viszont ilyen néven lehetett rendelni, tehát nem is hozhatott mást.
mod: talán a lövész papírjait nem érdemes eladni, mert ő ad értük egy relikviát, ami drágább, mint amennyit pl. szakáll ad a papírokért, kár, hogy a lövésszel majd csak pripjatyban találkozol, a játék vége felé.....
-
Vladi
nagyúr
válasz
Piftuka #3491 üzenetére
1. Van. De nem mondom meg.
Beszélgess karakterekkel, 1-2 ad majd tippet, amiből rájössz. Ez a játék nem szájbarágós, van amit infó morzsákból kell összerakni.
2. Egyik legjobb mesterlövész fegyver. Később lesz még belőle sok, de a játék ezen szakaszában igen ritka kincs.
3. Lesz majd detektor, lehet venni, meg kapod küldetésnél, stb.
4. Morgan pda kell majd később úgy emlékszem. A többit eldöntöd.
5. Ezt nem értem.
7. Te, ne játsszuk végig helyetted?
Fedezd fel a dolgokat, úgy jó a játék.
512 mega rammal tolod? Atyaég.
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3485 üzenetére
igen, pl. ha ruhát cserélsz (mondjuk olyan van rajtad,aminek a golyóállósága jó, de sugárzásos területen olyanra cseréled, ami jobban véd a sugárzástól) "átkerülnek" a hátizsákodba, és megint be kell raknod a másik ruhába (ha jól emlékszem) de ki is veheted a tartóból,és tehetsz be másik artifactot.
-
rétisün
veterán
válasz
Piftuka #3481 üzenetére
fegyvermesterek azok, akiknél a fegyvereket javíttatod, tuningolod.
jól sejted, a hullákat átkutatva jelennek meg a rejtekhelyek a pda-n.
nem tudom, kinek mennyire csalás, mennyire csak amolyan segítség, de vannak kisebb-nagyobb modok, ezekkel tudsz pl. 500 kilót vinni, így azért könnyebb gyüjtögetni és némi pénzre szert tenni.
artifactokról kapsz némi infót, ha a hátizsákban ráviszed a kurzort, vegy rákattintasz, érdemes megtartani, amelyikek csökkentik a sugárzást, a vérzést, növeli a kitartást (tovább tudsz futni) ruhától függően 2-4-et tudsz egyszerre használni, a ruhák is fejleszthetőek.
én is keveredek a részek között, éppen az első résszel játszom, de nem régen fejeztem be a clear sky-t (2. rész), előtte toltam ezt.
ja, és vigyázz, mert nagyon el tud kapni a hangulat
első hsz-ben vannak linkelve egész jó, részletes térképek minden területről.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Piftuka #3481 üzenetére
Általános tanács, hogy próbálj együttélni a zónával. Beszélgess el a karakterekkel. Hol mit találsz.
A kísérőnek pl. lesz egy küldetése, amit ha megcsinálsz utána fillérekért, vagy ingyen is kísér. A kereskedők minden fontos helyszínen vannak. A hajóban a lent a csapos, meg az emeleten is. Hátul meg az iszákos Kardán a fegyvermester.
A csaposnál (asszem Bagoly. Már összefolyik nekem a három rész
) pl elmondja, hogy milyen aritkat keresnek a feketepiacon jó pénzért. Azt tartsd meg magadnak, amit használni akarsz.
Fegyvert venni nem érdemes. Néhány csetepatét ha kiszúrsz, akkor az ott maradt hulláknál találsz sok érdekes holmit. De vigyázz, mert ebben a részben már a gép is rendesen hullarabol.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Piftuka #3479 üzenetére
Szia!
Ez egy ilyen játék. Sokat kell mászkálni, keresgélni. Van ugye egy fő történeti szál. Ezen kívül kisebb küldetéseket lehet vállalni. Meg kereskedni. Minden lényeges karakternek lehet segíteni. A kereskedőknek és a fegyvermestereknek is lehet küldetést csinálni. Meg vannak rejtekhelyek, aminek koordinátáit a hulláknál találod. De a fosztogatókat minden mennyiségben pusztíthatod, pár rubeles fegyver mindig van náluk.
Jah és nagyon kopott fegyvert nem vesz meg a kereskedő. A javíttatás meg többe kerül, mint az értéke. Ereklyéket az anomáliákban találsz. Majd mindben van. De az értékesebbeket nehéz megtalálni.
A játék elején még ilyen a dolog, de lassan beindul a bolt, akkor annyi rubel lesz, hogy nem bírod majd elkölteni. De addig még egy kicsit kubikolni kell, ha kezdő vagy, olyan 15-20 óra játék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest