- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pistutm
csendes tag
Sziasztok
Probalta barki, hogy a Parkside hatarolovezeteket a foldbe leteve is hajlando-e mukodni a gep (kb 2-3 cm melyre)?
Koszonom! -
PitLee
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Azon agyaltam, hogy ha egy Parkside aksit ha kibeleznél az jó volna bele, csak azok 2000mAh-sak, a te aksid elvileg meg 2500mAh, bár láttam a neten 1500mAh is, ahhoz képest a Parkside2000mAh előrelépés volna..
Az új Parkside aksiban már nagyobb átmérőjű cellák vannak, nagyobb kapacitással azok lehet nem férnek el a tartóban, ha barkácsolnál.
A neten 20-25eHUF-ért vannak már aksik.

https://www.sunnysoft.hu/z/514PCS-5574/akkumulator-bosch-indego-350-400-m-700-indego-s-350-ekv-bosch-f016104898-18v-2-5ah-li-ion.html
Helyileg Cseheknél van a bolt, de még nem volt velük problémám. -
Lassan tervezgetni kezdem, hogy élesítsem a pengéket a PArkside-ban és a Boschban is.
Gondoltam, elsőre egyszerűen megfordítom őket, de tervem hallatán jól leoltottak, hogy ezt nem szabad, mert akkor megváltozik a légáramlás iránya.
Egy nagy gépnél ennek nyilván van értelme, de egy ilyen kicsi, lapos pengénél, ahol csak az élezés iránya (belépő éle) változik???
Köszönettel: MaCS
-
Köszi a részletes választ, teljesen igazad van, szinte tök mindegy lenne mennyi idő alatt nyírja le, engem azonban zavarna ha minden nyírást a vége előtt nem sokkal abba kellene hagynia, hogy feltöltsön, majd ha feltöltött kimenne még 5 percre befejezni.
Mivel területileg elvileg a kisebbik, 600-as is elég lenne, gondoltam megkérdezni mennyit tudnak a gépek valós körülmények között.Lehet az baj a Parkside-nál már megszoktam, hogy elmegy több mint 4 órát egy töltéssel, így minden nap ennyi időre volt kiküldve, aztán csinált amit tudott :-)
Viszont az mindenképp pozitív, hogy tudja, sőt időnként túlszárnyalja a papíron leírtakat
-
hermandani
tag
Sziasztok!
A Lidl-s Parkside géphez honnan tudnék kést vásárolni?
Az sem baj, ha nem arany áron
Illetve határoló vezeték toldásához, vagy esetleges szakadásához milyen toldót, összekötőt ajánlanátok?
Köszönöm
-
Gabesz87
veterán
Nah, ma csak osszeraktam a Parkside gépet. Mondtam, hogy nem adom fel, annak ellenére hogy megfordult bennem a visszavitel és egy Yuka Mini vásárlásának gondolata. De a feleségem hallani sem akart róla
Kérdés, hogy jó szerintetek úgy a beállítás, hogy a munkaidő 2 órán van, az ütemezés meg minden nap 11:00-14:00 közt. De lehet hogy ezt majd atallitom minden másnapra. Az öntöző korán reggel megy, ezt figyelembe véve állítottam 11-re. Nem nagy a terület, kb. 85m2. Sima "L" alakú, akadály nélkül. Úgyhogy másodlagos területet sem használok. -
#thamasz, #Chal
Köszi a válaszokat, a megoldani alatt pont ezt értettem, hogy nagyobb kár nélkül lekezelné, csak hülyén tettem fel a kérdést
Amúgy ezek a Yuka gépek milyen algoritmus szerint nyírnak? Ami videókat láttam ott mindig párhuzamosan egyesen nyírt, a manualból azonban sokkal okosabb nem lettem, mire jó a szög beállítás?!
Az pl. megoldható, hogy egyik nap hosszában a másik nap keresztbe nyírjon, így biztosítva h a lábak körül is a lehető legjobban le legyen nyírva?
Azzal tisztában vagyok, hogy a szegély/akadályok mentém nem nyír 10-15cm-t, csak kárt ne okozzon.
Az a gond h nagyon pici a kert, összesen 70nm, ezét relatív sok a széle, viszont eddig (Parkside Józsi előtt) olyan volt mint a perzsaszőnyeg, csak a két naponta fűnyírózás kezdett már picit sok lenni :-)Szóval ágyúval verébre ez az egész robotozás nálam, de ha már belekezdtem ne legyen rondább mint eddig...
Köszi.
-
Sziasztok,
Elsősorban Yuka mini tulajoktól szeretnék segítséget kapni. El tud menni vajon a gép egy kb. 55cm széles (keskeny) fal és oszlop (hinta állvány lába) között?
Kettő ilyen helyem is van és sajnos Parkside Józsi (nálunk így hívják PMRDA 20-Li B2-t) itt rendszeresen elvérzik :-(
Ha nem sikerül neki, azt azzal hálálja meg h szép félkör alakban kitúrja maga alatt a füvet...Tudom körbe is járathatnám, de egyéb bénázásai sem igazán tetszenek, gyakorlatilag nem lehet egyedül hagyni, rosszabb mint egy gyerek :-)
Előre is köszi!
-
PitLee
őstag
Tech2-től egy komolyabb.
Nézzük meg valami ÚJAT! | Mammotion YUKA mini teszt - Tech2.hu
https://youtu.be/oDuzNEOwkLsLacitól egy "kicsit" elnagyolt bemutató, itt a videó alatti kommentekben több infó van.
Lidl Parkside Smart 1000 m2 robotfűnyíró telepítés és teszt.- Lukács László - Az élet iskolája
https://youtu.be/kwaqZJf7uPY -
válasz
Gabesz87
üzenetére
De pontosan mi a gondod a Parkside-dal? Milyen elvárásodat nem teljesíti? Magával a vezetékes+random működéssel van gondod, vagy valami rosszul működik?
Milyen videóban milyen panasz volt rá?
Azért kérdezem, mert elég sok ismerős hergeltem rá a Parkside-ra, és eddig nem volt megoldhatatlan panasz. Pár telepítést a remek idő miatt még a dobozában várnak a gépek, és jó lenne tudnom, hogy milyen nehézségekre számítsak.
-
Csokilabi
újonc
Sziasztok!
Parkside PMRDA 20-Li B2
Telepítés után láttam, hogy első alkalommal a határoló vezetéken végigment és vágott. Úgymond leszegélyezte.
(a régebbi Yardforce gépem ezt napi 1x megcsinálta)
Azóta (2 napja) ezt a határoló menti vágást nem csinálja. Kitoltat a töltőről és egyből a területet kezdi bejárni.Valaki tud segíteni,hogy miért?
Köszönöm előre is!
-
Gabesz87
veterán
Ennyire nem jó ez a Worx Vision? Amiket én néztem, mind a 3 típus Vision gép, tehát nem vezetékesek. Pont most néztem meg egy friss YT videót a parkside gépről, a faszinak van mellette egy Yuka amit nagyon dicsért. Azt tervezte leváltani, pontosabban máshova került volna, de a tapasztalatok után lehet hogy mégis marad
-
Gabesz87
veterán
Hogy őszinte legyek, minél több videót nézek meg, annál jobban elmegy a kedvem attól, hogy foglalkozzak ezzel a Parkside géppel. De nem adom fel mostmár, akkor is megcsinálom valahogy!
Viszont kíváncsiságból megnézegettem a német piacot, és a kleinanzeigen ragyásig van gépekkel, keresgéltem kábelmenteseket, és úgy 400Eur-tól már van több. Nagyon sok Ecovacs Goat G1, és 400-tól úgy 700 Eur-ig bezárólag Ambrogio Twenty ZR / L60 Elite / L60 Deluxe, EcoFlow Blade, Worx Landroid S250/M600/M800, Mammotion Yuka Mini 600. Ezek persze használtak, de igyekeztem olyanokat keresni, ami nem túl régi, agyonhasznált, lestrapált, van ami még garis, szóval amiket bátran megvennék. Úgyhogy átfutott az agyamon, hogy lehet sok bosszúságtól kímélném meg magam, ha még most újonnan megválnék a Parkside-tól, és inkább vennék kintről használtan egy kábel mentes gépet.
Tudtok mondani valamit a fentebbi típusokról? Melyik számít jónak, van-e ami inkább felejtős stb. -
PitLee
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Szerintem a vezetéknél kell figyelni, mert sokam szépen telepítik, majd a dokkolónál meg sikeresen keresztezik a vezetéket még ha jó helyre is dugják, ha telepítésnél sem szabad akkor valószínűleg a dokkolónál sem.
"
Határoló kábel frekvenciatartománya
................................100 Hz-148,5 kHz
Határoló huzal maximális átviteli telje-
sítménye ....................... 50 dBa/ 10 m
"Nálam rövidre van vágva a vezeték, azoknál látok téglát, faléceket a dokkolónál ahol a maradék vezeték csomóba ott van hagyva a dokkoló mögött.
https://www.boards.ie/discussion/2058308397/lidl-parkside-20v-1000m2-robot-mower-review/p7Vagy nem szabályos a kialakítás
https://youtu.be/JGDiN6Hxg48Azért kell 2 méter mögötte, mert akinél másodlagos terület be van állítva a robot dokkolóról le állás után megfordul és meg kell találja a vezetéket, hogy eltudjon indulni.
Valószínűleg nincs pont 2 méter, de 50cm nem elég.
https://youtu.be/ENylXxQ6BfE
Van az a magyar videó ahol a "garázsból" áll ki konkrétan a fűnyíró, az emberünk nem fűzött hozzá kommentárt sajna.
Így csak egy zöld sárga vezetéket látni ahogy kb fél méterre a zöldtől futhat a dokkolóra, gondolom elfogyott a hozzá adott és azzal toldotta meg.
Tippre a másodlagos terület beállítást használja azért áll ki a nyíró ennyire szabályosan.Parkside akkus Smart robotfűnyíró. Teszt 1. (Töltőállomás elhagyása).
https://youtu.be/Cnr4Dk9MptsEzekkel a dróttávokkal lehet még operálni, nálad nem kell, de ha valaki körbekerít fát vagy virágágyást, akkor lehet vele irányítani a fűnyírót, hogy átmenjen vagy ne, amolyan zónákat is létre lehet hozni vele és akkor a másodlagos területbeállítással odaküldeni.
"A párhuzamosan futó és egymástól
legalább 10 cm távolságban lévő
határoló huzalokat (10) a készülék
akadályként érzékeli és megkerüli.""A párhuzamosan futó és egymás-
tól 5 cm távolságban lévő határoló
huzalokat (10) a készülék nem aka-
dályként érzékeli és áthalad rajtuk."A szegélyvágás ha egy szintben van az úttal vagy a járdával a gyep, akkor a vezeték távolsága 5 cm járdáktól / gyepek szélétől.
Más fűnyíróknál is használt megoldással is lehet operálni miszerint egy kapcsolóval leválaszt az ember vagy hozzá ad területet.
Lidl Parkside 20V 1000M2 robot mower review
2023
https://www.boards.ie/discussion/2058308397/lidl-parkside-20v-1000m2-robot-mower-review
Vagy 15 talicska földet elterítettem tegnap, hogy a hepehupákat mérsékeljem amolyan szép lankás dimbes-dombos legyen.

A kerék kipörgésnek szerintem az az oka, hogy a hátsó tengely mentén végig fésű bordák vannak, amik igen hamar felakadnak, egyenetlen terepen. A keréken a recék és a 18 kiló nem indokolná a tapadás hiányt.
Én egy lamellás koronggal elemináltam őket, az aksi fedél szintjéig . . . meg a garanciát is .
netes kép

Ui:
Ha már fű az "emberünk" frankon leír mindent a videói alatt amit használ, vegyszerek eszközök ect..
YardBrah
https://www.youtube.com/@YardBrah/videos -
Gabesz87
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Hát nem is tudom. Igen, ott nem sok vizet zavarna, de ott is van ugyebár a sarkon egy szórófej. Jó mondjuk max nem totál a sarokba tenném akkor, hanem picivel arrébb. De ez kb. a legtávolabbi pont a konnektoroktól. Mondjuk a fű mellett a mulcs alatt (akár a geotextíl alatt a szegély külső tövében) nem bonyolult idehúzni egey hosszabbítót az aknából. Inkább onnan, mint a házból (kisház alatt az üveges építményt érted, korláttal a külsején? Ez a házhoz hozzáépített terasz. Onnan nem tudok kábelt kihozni, szerintem az akna járhatóbb út. Hová helyeznéd el a gép tápegységét? Tudom az is vízálló, de azért jobb lenne nem a földön tartani. Ill. még ami eszembe jutott, hogy azért itt nyáron elég erősen sütné is a nap több órán keresztül. Mondjuk garázs alatt azért az erős naptól is védve van!? Megfontolom az ötletet, köszönöm!
Ez a "Parkside robot gazon" csoport. De az illető a telepítősben is írogat, azt hiszem.
-
válasz
Gabesz87
üzenetére
Ez így szerintem nem jó.
A Parkside a nem teljesen zsákutcás megoldást igényli, azaz a dokkoló mögött is kell neki terület, helyesebben vezetékelvezetés. Szerintem nem azért, mert feltételnül be akar menni oda is, hanem a tiszta vezetékutak / mágneses mező miatt. A túl közel, de nem közvetlenül egymás mellett futó kábelek meg tudják hülyíteni. Én például kísérleteztem a sarokba állítással, amikor a hátoldali vezeték egyből 90 fokkal jobbra volt kivezetve a dokkolóból, és azt az érdekes helyzetet eredményezte, hogy a gép hazaérkezéskor az utolsó tíz centin, már a dokkolón lapján tévedt el és elvétette a csatlakozót.
A képen látható vezetés több sebből is vérzik. Az említett túl közeli (de még nem egymást kioltó) párhuzamos vezetékek a fentiek szerint problémásak, de a balról érkező, kb. 120 fokos sarkot kimondottan rossz nézni. Eleve nem ajánlott ilyen hajtűkanyarokat vinni a rendszerbe, de különösen a másik vezeték közelében ez komoly esélyt jelent a meghülyülésre, ami valóban tipikusan az egy helyben körözésben és a vezetéken kívülre szédülésben tud manifesztálódni.
Szóval nem hülyeség, hogy elöl-hátul legyen meg az egyenes vezetékszakasz (nálam hátul elég a fél méter), és fél méteren belül ne legyenek párhizamos drótok.
MaCS
-
Gis86
csendes tag
Lehet kapni a LIDL-ben a Parkside fűnyíróhoz kést?
-
PitLee
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Lehet jó.
Az alsó fűfésűk és süni aláfutásgátló fogak miatt nem nagyon terepképes az eszköz, ha minimális a szintkülönbség a fű és a járda között, azt hiszem 2 centi, akkor működhet.
A töltőállomást csak egy irányba lehet letenni, de az rá is van írva, előtte 1m háta mögött 2m hely kell, nálad az meglesz.
A működése (zöld) , ha nincs másodlagos pont, akkor letolat kb 1m-t majd dob egy 90° fordulót és kezdődik a fűnyíró faltenisz, ha volt másodlagos pont akkor letolat kb 1m-t majd 180° fordulat és elindul a beállított távra vezeték mentén, majd a célnál, dob egy 90° fordulót és kezdődik a fűnyírás.
Töltéskor (piros) elindul megkeresi a vezetéket majd jobbra fordul és elindul és vissza a töltőre.
Nálam olyan off road pálya van, hogy lekellet szerelnem a fésűket és a hátsókat is megkurtítottam.
Hasonló a terep mint itt a videóban."Robotfűnyíró Parkside - acél tüskék felszerelése, tapadás javítása, javítás. - Perfect Man"
https://youtu.be/aM-BJbFDgv4A nyíró motor két fokozatú, amikor terhelés éri erős, sűrű fű, akkor ráadja a kraftot.
8Ah aksival sokat bírt nálam kb 6-7 órát, majd meglesem valahogy csak nincs ott wifi ahol dolgozik. -
noorbertt
őstag
válasz
hangya7
üzenetére
Terkő alatt necces lenne
alapból ha felszeded már ugyanolyan sosem lesz vissza rakva.
A rések között viszont el fér, még ha flexelni is kell hogy 1-1 helyen a kis mini kavicsokat ki kaparja.
A képen pl én lehet így csinálnám, az én gépemnek kb ez a rendezés működne. Meg kell nézni mekkora hely kell a parkside esetén és úgy kalkulálni. Fuga között mehet az egyenes és 1-2 esetén pedig keresztbe (éles szög nem lehet elvileg ezért kerekítve kell)
Fontos lenne lemérni és kipróbálni hogy oldalt és a front távolság elegendő e a gépnek! -
Gabesz87
veterán
Reggel beszereztem én is az akciós Parkside gépet+garázst. A kérdésem az alábbi lenne. Azon felül, amit már korábban feltettem az elmúlt napokban. Öntözőfejeket nem bántja a gép, nem fogja ledarálni? A másik, hogy hova tegyem a dokkolót.
Így néz ki a kert:
Ahogy azt írtam, két helyen van konnektor:
1. A ház falán, 4,3m-re a fűtől
2. Fúrt kút aknájában a fű mellett.
Itt látszik mindkét hely:

Mondjuk ha jól tudom, elég hosszú a kábel, úgyhogy a konnektortól távolabbi elhelyezés is lehetséges. A füvön nem jó, mert nap mint nap locsolná az öntöző, gondolom az nem valami ideális. Szóval emiatt még vakarom a fejem kissé.
Agyalok a huzalon is. Hogy leássam, vagy ne. Ősszel tervezek újrafüvesítést, pontosabban totális gyomirtást, és talán gyepszőnyeget. Ahogy látható, a jelenlegi nem igazán nevezhető gyepnek. Bár ez a rondábbik, árnyékos oldal pont, a másik nem ennyire gáz
Szóval ez az érv szól a leásás ellen. Most leásom, aztán ősszel szedhetem fel... Ami meg mellette szól, hogy olykor azért a srácaim szaladgálnak a füvön, focizunk, szóval tartok tőle, nehogy beleakadjanak a huzalba. Na meg tavasszal, és ősszel gyepszellőztetek, úgyhogy ebből a szempontból is jobb talán a huzal föld alá fektetése. -
Elugrottam a Parkside garázsért a Lidl-be, jelentem tényleg tökéletes a Yuka Minihez
Egyelőre csak összeraktam és rápróbáltam, de magasságra és szélességre is teljesen ok. Sőt, szerintem kb. az összes merőleges dokkolós robothoz jó lehet, mert elég széles, és magas is. -
válasz
Gabesz87
üzenetére
A Rivallra régen sok minőségi panasz volt, emlékeim szerint főleg korróziós problémákkal.
A Parksidenak négy nagy előnyét látom:
1. Kedvező ár,
2. Ha nem tetszik, hatvan napig visszaviheted,
3. 3 év garancia,
4. Létező szerviz.Amúgy meg némi kiismerés után teljesen együttélésre alkalmas gép.
A használati utasítást itt keresd: ugyfelszolgalat.lidl.hu
MaCS
-
PitLee
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Probáld, #2721 Dadpool vagy #2770 MaCS_70 - t meginterjúvolni.
Ez már elvileg a Smart, 22cm vágásszélesség, applikációban is ütemezhető, másodlagos területeket is kezel a drót mellett elsétál a beállított pontig és ott kezd füvet nyírni. . .ect.
https://youtu.be/qsuxPu5DxkI?si=asCtrFNkf4apSRCp&t=73De itt a hivatalos részletes
https://parkside-diy.com/hu/kert/rasenmaeher-vertikutierer/parkside-robotic-lawnmower-pmrda-20-li-b2-smart -
Gabesz87
veterán
Gondolkodom most én is a jövő héttől akciós Parkside gépen+garázson. Megéri az árát, mit szóltok? Mi a vélemény róla? Egybefüggő ~70m2 füvünk van, egy nagy téglalap ill. egy kisebb keskenyebb téglalap (összességében egy "L" alak), nincs közte semmi (csak az öntöző szórófejek a széleken). Körben szegélykő van letéve. Az egyik kérdés, hogy a huzalt a föld alá kell tenni? Gondolom igen. Olvastam az imént, hogy nagy a gép, átlóg a vezetéken, tehát akkor nem közvetlenül a szegélyhez kéne fektetni a huzalt, hanem valamivel beljebb? Még az elhelyezése is kérdéses, bár pont a fű mellett van a fúrt kút aknafedele, ott lent van konnektor is, szóval a fedél tetejére akár rá is tudnám tenni a dokkolót+garázst (a fedelet a kábelnek meg max átfúrom). Azt meg valahogy megoldanám, hogy tudjon közlekedni a fű és dokkoló közt.
Vagy esetleg ebben az ársávban van jobb, ajánlottabb gép (akár még garis, használt is szóba jöhet). -
Persze, sok minden jó, de azért lássuk be, hogy ezek a gyártói garázsok kinézetre sokkal kulturáltabb megoldások mint a kutyaház, vagy a mindenféle kivágott, barkácsolt cuccok (ki is használják ezt egészen aljas árazásokkal a gyártók). A Parkside garázs nem tudom mennyi itthon, a csoportban 25GBP-t írtak, ami 12kHUF, nem hinném, hogy ennyiért van szebb/jobb megoldás.
-
Most láttam a Mammotion FB csoportban, hogy a Parkside garázs tökéletes a Yuka Minikhez. Nem vagyok képben, kapható ez itthon is a Lidl-nél külön? Ha igen, akkor milyen gyakran szokott lenni? Biatorbágyi Parkside boltban érdemes lehet próbálkozni?
Illetve egy darabig nem voltam, most olvastam vissza a topicot, láttam, hogy többször felmerült, hogy mik a Yuka Minik felső területkorlátai (mennyit enged beállítani max az sw). Ezt csak nemrég tette közzé a gyártó, nekem is megvolt már a gép, amikor ez kiderült. Elég korrekt számok:
Yuka Mini 600 - 800m2
Yuka Mini 800 - 1200m2 -
válasz
Anaconda
üzenetére
Én kísérleti jelleggel ráeresztettem a Parkside-ot a 15-20 centis fűre. Az első kör nem nézett ki valami jól, de harmadikra már teljesen rendben volt a fű. (Nem pázsit, sima, nem tervezett, ötven éve csak nyírt, vegyes fű.)
A Parkside-nak viszont van két érdekes új hóbortja:
1. Oldalba támadja a dokkolót, és felemelésre hivatkozva megáll. Tavaly még nem csinált ilyet. Mondjuk nem egy nagy probléma, odateszek egy lécet vagy fél cserepet távtartónak...
2. Ez inkább a Tuya app érdekessége: Telefonról nem tudom hazaküldeni a robotot, kapcsolat hibájára hivatkozással. De a szünet vagy a spot mód persze működik, úgyhogy van ott működő kapcsolat...
MaCS
-
PitLee
őstag
A nagyszüleimnél volna egy széttagolt
gyeprét felület
, amit góré, kőkupac, és egyéb bisz-b@szok tarkítanak.
Nyírni nem tudom rendszeresen, ez megbosszulja magát, most volt a második kaszálás, de már ez is lábszár középig ért jócskán, magamban csak a "zöld pokolnak" hívom, mert örült sebességgel nő ott minden.A kaszától jobbra a friss növésű 2. kaszálás,
balra virágos folt az első kaszáláskor megmaradt méh legelő, benne pár fűszál ami kb 2x akkora. I love it.🙄
Így gondolkodok egy robot masinán, kézenfekvő volna a Parkside van aksi ect, de a drótot ott kihúzni az rémálom volna, így első blikkre, de olvasva "José történetét" lehet megérné, bedobni a sűrűjébe és oldja meg.
Ebből kifolyólag a drótnélküli verziókkal is szemezgettem.
Nézegettem a Yuka mini 600 és 800 -at a hivatalos oldalukon, elsőre csak aksi jött le különbségnek, de a magyar oldalon és a használatiban már a zónák száma is más mint a hivatalos oldalon, ott mindkettőre 15-15 zónát írnak a használatiban meg 10 és 5.
Speciel nincs ennyi zóna igényem csak észrevétel.A másik a lopás védelem az milyen szintű tesztelte valaki ?
A fűnyíróban van gondolom GPS és tippre a SIM is, mert így tudom elképzelni a biztonságát, hogy jelez ha elhagyta a területet és küldi a helyzet adatokat.A 4G és gondolom a köré épülő szolgáltatások az 50EUR/év, szokott lenni rá akció ?

-
Bdanyy
addikt
válasz
Funthomi
üzenetére
Hello!
Ezek egyenletlen, gazos területtel sok szűk átjáróval a gyakorlatban elboldogulnak? Tippre olyan 5-600 négyzetméterrel kéne elboldogulnia.Tavaly egy Parksideot próbáltam a korábbi jó Gardenas tapasztalat alapján (igaz azt nem ide állítottam be), de mivel ez folyamatosan a határolóvonalat járja körbe (be lehet állítani, hogy hány métert kövesse, mielőtt nekiáll nyírni), nincsen külön vezető, mint a Gardenanal, így annyira kikaparta sok helyen, hogy egyszerűen merülésig forgatta a kerekét a gödörben.
A jóval régebbi gardena hasonló minőségű területtel elboldogul, de mivel nagyon tagolt az udvar, nem lenne elég egy vezetőszál, a sok szűk átjárón meg random kis eséllyel haladna át. -
hermandani
tag
Valaki meg tudja mondani, hogy ehhez a Parksidehoz hány méter határolókábel van?
-
hermandani
tag
Egy pl Lidl-s Parkside és mondjuk egy Gardena között van lényegi különbség?
Leírásuk alapján kb ugyanazt tudják (pl. 400m2 terület) mégis a Parkside 150k, a Gardena meg 300k. -
válasz
Anaconda
üzenetére
Én nagy (sokak szerint beteges) akkutesztelő vagyok, úgyhogy a Parkside akkuk sem maradhattak ki.
Azt persze figyelembe kell venni, hogy a skála mindkét vége bizonytalan. Nincs egzakt 0 és 100%. A Parkside fűnyíró egyébként érdekes módon nem tölt 100%-ig (aminek nagyon örülök), és amikor 35% körüli töltöttségnél hazaér, a Parkside intelligens töltője szerint még tényleg van benne egyharmadnyi szufla.
MaCS
-
Anaconda
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ismerem a Parkside akkut. A valós töltöttségre voltam kíváncsi, nem arra amit az eszköz kiír. A kettő között különbség lehet, ha az eszköz tervezésénél figyelembe vették az akku védelmét. Én úgy láttam, hogy a Landxcape-nél ez van. 100%-ot ír, de valójában nincs addig töltve.
A régi akkut megmértem az akku teszterrel, ami coulomb countinggal nagyon pontos adatot ad. 1960mAh-t mért, a 2Ah helyett, tehát a kapacitása nem romlott, viszont a belső ellenállása 125 milli ohm, ami nagyon nagy. Valószínű ez volt a gond. Ilyenkor is megvan a kapacitás, de a belső ellenállás lekorlátozza a kivehető áramot.
-
-
pomk
őstag
Vissza vittem ma a Lidlbe a Parkside robot fűnyírót.
Jön, megy szó szerint faltól falig, ebben a kategóriában ár/értek nyertes. Azonban be kellett látnom, hogy a mi udvarunk túlságosan tagolt és akadályokkal teli ahhoz, hogy érdemi munkát tudjon végezni és ezzel segíteni tudjon.
Hozzánk egy felsőbb kategóriás, GPSes, vezeték nélküli gép kell ami el tud navigálni a kertben.Kicsit sajnálom, hogy így alakult , de valahol éreztem hogy ez lesz a vége. Ha nem lett volna a 90 napos vissza vásárlási lehetőség a Lidlnél nem biztos, hogy megvettem volna.
Csak a poén kedvéért: szépen lemostam, leszárítottam, kiszedtem a fűszálakat, a műanyag pöcköket egyesével lemostam, kábelt feltekertem. Szépen becsomagoltam mindent, mintha ki se lett volna bontva. Erre a boltban, “Oda tegye le legyen szíves.” kéréssel “átvették”. Ki se bontották, bele se nézték… Akár 2db téglát is bele rakhattam volna, hogy legalább a szél ne vigye el az üres dobozt. Azért ilyen összegnél mást vártam volna…Na mindegy. Tovább lépek és keresem az ideális vezeték-nélküli gépemet.
-
Ő szerintem nagyon nem ezt szeretné, hiszen ezzel nem a dokkolót teszed a nyírandó területen kívülre, hanem a nyírandó területet bővíted ki. A gép a dokkolóhoz vezető úton is nyírni fog, azaz az ábrádon a kék trapézon.
Egyébként így jó a Parkside dokkolóelhelyezése, bekötése.
MaCS
-
Az új Parkside-nál én ilyet nem láttam, és őszintén szólva kizártnak is tartom. Ez egy kaotikus rendszerű gép, fogalma sincs arról, hogy merre jár, kizárólag a kábelt tudja érzékelni. Két, de inkább három árkategóriával feljebb tudnám elképzelni az ilyen báziskeresős funkciót.
MaCS
-
Sziasztok!
A Parkside robotfűnyíró dokkolója telepíthető a nyírni kívánt területen kívülre?
Amennyiben igen, akkor hogyan kell a határolóvezetéket lefektetni?Köszönettel:
lrigo -
pomk
őstag
Sziasztok!
Vettem korábban egy Parkside 1000m2 fűnyírót. Pár alkalommal kipróbáltam, de még elég sok munka van hátra a terület előkészítésében ahhoz, hogy viszonylag akadály mentesen tudjon dolgozni. Jelenleg a legnagyobb problémát az okozza neki (hozzáteszem érthető módon), hogy a 7 db pár éves fa csemete (zöld X a lenti képen) körül ki van szedve ~8-10 cm mély terület körben, ahova majd szegély tégla és kavics fog kerülni. Ettől függetlenül feltűnt, hogy mennyire "bután" faltól-falig pattog az akadályok és a határoló kábel között. Ez a modell ezt tudja, nem volt meglepetés. Félek tőle, hogy annyira tagolt és akadályokkal teli a kertünk, hogy bár biztosan sokat le fog tudni vágni, de azt az érdemi előrelépést amit várnék ettől a beruházástól azt sajnos nem fogja tudni hozni.
Jelenleg így néz ki a kertünk:

Nem beszélve arról, hogy a piros számokkal jelölt 2. és 3. a Parkside (bár nem próbáltam), de szinte kizárt hogy be tudna menni. Vagy legalábbis jutni a random ide-oda pattogós szisztémával. Így ezeken a helyeken továbbra is kézzel kell majd nyírnom a füvet. Kiegészítésként még nyírhatom azokon a helyeken is, ahova nem tud benavigálni: bal oldal közepén gyerek játszótér / mászóka alatt és mögött, jobb felső sarokban a magaságyások mögött/között, bal alsó sarokban is elég osztott a terület a virágágyás (zöld) és a kerti csap (kék) miatt, ill. a szegélyeknél körben mindenhol. Plusz a 2. és 3. zóna.
Szóval kb. a most 2 heti ~4-5 óra fűnyírást redukálni tudnám hasra ütve 1-2 órára (Parkside utáni munkák). Mit gondoltok, valós lehet ez így?
De amitért ezt írtam...
Felmerült bennem, hogy annyira dicséritek itt a Yuka Mini 800-at, hogy lehet leváltanám a Parkside-ot egy Yukara. A Parksideot még május közepéig vissza tudom vinni, így igazából nem buknék rajta semmit. Viszont ugye a Yuka ~1000 € lenne. Ez azért tegyük hozzá, jelentős különbség.
Kérdés, hogy a fent felsorolt nehezítő tényezőket, amelyeket a Parkside 99% hogy nem tud megoldani, a Yuka megtudja vajon?
- Be tud navigálni a kerti hinta lábai közé? Be még hagyján, de ki is tud jönni?
- A kép bal oldalán van a szomszéd háza. A ház és a játékok között ~50 cm terület van ami szintén egy hosszú téglalap forma. Gondolom ezen 1-1 oda-vissza körrel végig tud navigálni?
- Magaságyások közé/mögé (~60cm széles téglalap) be/ki navigál?
- Virágágyás és kerti csap közötti zeg-zugos részt meg tudja oldani? Ez igazából 2 téglalap, szóval gondolom igen.
- A 1. terület egy murvás, fedetlen kocsibeálló. Fel tud kapatni egy ~2-3 cm-es szegélyre, onnan le a 2. területre, ott levágni a füvet, majd átmenni a 3. területre, szintén egy ~3 cmes szegélykövel övezett járdára fel / le, fűnyírás. Majd természetesen ugyan innen vissza a 3. -> 2. -> 1. sorrendben a fő területre.
- Hosszú távú terv, hogy az 1. terület egyszer csak tető alá kerül. Így itt 2 opciót látok: vagy hagyok neki alul fedetlenül 20-30 cm magas nyílást, amin keresztül át tud menni a 2. területre. Vagy megfogom kézzel és átviszem a hónom alatt a 2. területre majd ott indítok egy "másodlagos zóna" nyírást ami a 2. és a 3. zónát is levágja. Gondolom van ilyen lehetőség benne?Nem is beszélve arról, hogy 2 gyerek és egy kutya is van a családban. Így nem ritka, hogy előfordul itt-ott 1-1 elhagyott játék, kismotor, labda, gumicsirke, stb.
Ezeket ha jól tudom Yuka felismeri és kikerüli?Tényleg annyival okosabb a Yuka, ahogy ezt a nagykönyvekben írva van és ahogy az ember elképzel egy robotot: kamerával / GPSel / stb. felmér és felismer minden akadályt, bejáratod vele a területet, NoGo zónákat, 2. - 3. - sokadik másodlagos zónákat és csak teszi a dolgát?
Megéri a ~3,5x annyi árat a Parksidehoz képest? -
válasz
emitter
üzenetére
először mindegyikkel körbe kell menni, hogy meglegyenek neki a határok. vannak olyanok, amik egyedül is fel tudják mérni a határokat (a Navimow is ilyen) de manuálisan pontosabbat csinálsz.
én 2025-ben tuti nem vennék határoló vezetékes robotot, ha van legalább 360 ezrem rá, annyi ugyanis a Yuka Mini 600
persze ha csak 150 van, akkor a Parkside verhetetlen -
pistutm
csendes tag
Mindkettotoknek koszonom a valaszt.
Az elozo szezonban nem volt problemam a gyari appal. De most ki fogom probalni ezt.
Play aruhazban "Tuya Smart" neven van fent?Van valami trukk a csatlakozatast illetoen Parkside app utan?
Koszonom!
-
válasz
pistutm
üzenetére
Megkérdezheted, de nem tudok kimerítő választ adni -- mivel októberben láttam utoljára az appot.
Nikla jól mondja, a Tuja eleve stabilabb, de tényleg sokkal többet is tud. Minden benne van, ami a Parkside-ban, és még egy csomó paraméter, funkció, állapotjelentés.
Ez egyébként általában igaz, úgyhogy a parkside-os okoseszközökhöz is a Tuját használom.
MaCS
-
A pontos kapcsolódási séma számomra sem teljesen világos. Tulajdonképpen nem látom akadályát annak, hogy a dokkoló legyen a wifis kapcsolat külső kliense, de gyanúm, hogy az egyszerűbb megoldással magában a robotban van a kommunikáció.
A Tuya app mindenben kiváltja a Parkside-ét (kivéve Arnoldot), és még tesz hozzá egy csomó hasznosat. Érdekes, hogy a FW-frissítés nálam csak a Tuyával működött. A lét app egyébként vagylagos, egyszerre csak az egyik alá regisztrálható a gép.
MaCS
-
pomk
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Köszi a tippet!
De elég a párosítás alatt a WiFi? Vagy mindig kell neki WiFi? A WiFi modul gondolom nem a dokkolóban van, hanem a fűnyíróban?
Párosítás alatt dokkolón kell lenni és kell a WiFi jel? Vagy elég csak a WiFi?
Tuya app kiváltja a Parkside saját appját? Vannak olyan funkciók, amelyek nem elérhetőek egyikben / másikban?
Nekem egyébként egy alap konnektoros WiFi jel erősítő van, de a telefonom alapján lefedi az egész kertet. Bár a telefonnak gondolom erősebb a WiFi modulja mint a robotnak. -
pomk
őstag
Sziasztok!
Parkside robot. Tegnap nekifutottam a telepítésnek. Vezető kábelt kihúztam, dokkoló áram alatt. Robot fel dug dokkolóra. Bementem a beállításokba, WiFi Bekapcsolása. Ezután Parkside appban próbáltam hozzáadni, listában látom, kattintok, homok óra, de a hiba üzenet alapján nem tud csatlakozni a WiFihez?
A párosítás alatt kell neki a dokkoló? Bár a telefonom bőven van WiFi jell ott, ahol a dokkolón van a robot, de Ő nem talál WiFi hálózatot. Legalábbis erre tippelek...Így arra gondoltam, hogy a hónom alá csapom és közelebb viszem a jelerősítőhöz, a dokkolót viszont nem tudom magammal vinni.
A későbbiekben is kelleni fog neki az állandó WiFi jel? Mert akkor át kell gondolom hogy hol legyen a dokkoló és/vagy a jelerősítő... -
pomk
őstag
válasz
szekera
üzenetére
Plusz Parkside esetén cserélhető az akksi, így ha nagyobb akksit veszel bele akkor több időt tud nyírni egy feltöltéssel (de természetesen a töltési idő is több). De tölteni akár lehet éjszaka / hajnalban is amikor a nedves fű miatt nem érdemes nyírni. Így akár az ütemezésekkel is lehet játszani.
-
válasz
szekera
üzenetére
A 20 órát szerintem jól számoltad. De azt kell figyelembe venni, hogy a Yuka egy szisztematikus gép, a Parkside meg nem, tehát teljesen máshogy kell értelmezni az X óra nyírási időt. Szerintem 800m2-en nem jut el a mindenhova kb. egy random működésű gép sem 20 óra nyírási idő alatt, bár lehet hogy találnánk ilyen nagyobb gépet, nem kerestem.
Pl. tavaszi indításkor ha a kézi nyírás után alacsonyabbra állítom a Worx m700-at, akkor kell neki jó 8-10 nap, de lehet hogy több is, mire egyenletes magasságú lesz a fű mindenhol (~630m2-őn).
Illetve mindkét gép megy délelőttől kési délutánig általában, semmi szükség rá, hogy éjszaka dolgozzanak. Összeségében folyamatosan karbantartják a területet, de a szisztematikus valamivel hatékonyabban (ezt mondjuk ki is használják a gyártók, láthatóan ugyanakkora területhez jóval kisebb akkukapacitást adnak). Ha valahova nem jutnak el napon belül, nincs semmi, majd másnap eljutnak. A robotfűnyírók így működnek, egy kicsit vágnak a tetejéből, de ezt minden nap megteszik, nagyobb időtávot nézve így előbb-utóbb egyenletes eredményt kapunk mindenhol. Ezért is van az, hogy ezek a gépek alkalmatlanok arra az itt is néha felmerülő igényre, hogy valaki elvigye pl. a nyaralóba, lenyírja ott a füvet, majd aznap vagy másnap hazavigye.
Szerintem a 3 év gari nagyon fontos ilyen értékű gépnél.
-
szekera
csendes tag
[link]
a termékspecifikációk (nyírási idő töltésenként + töltés időtartama, 19cm-es vágási szélesség) alapján számolva YUKA mini 800 esetében:
pl. 800 m2 lenyírásához 3 teljes nyírási+töltési kör után még kb. 70 percet nyír , azaz összesen 1210 perc (kb. 20 óra) időt igényel 800m2-es terület nyírása
jól gondolom / számolom?Yuka 1000-nél már 32cm a vágási szélesség!
pl. 800 m2 lenyírásához 2 teljes nyírási+töltési kör után még kb. 20 percet nyír , azaz összesen 350 perc (kb. 6 óra) időt igényel 800m2-es terület nyírásaParkside-dal milyen tapasztalatok vannak kb. 800 m2 fűre (egyenletes talaj, nincs emelkedő)?
mennyire lehet zavaró, hogy a pára felszáradását követően kb. 10 órakor elindítom a robotot, ami dolgozik majd másnap reggelig?
az árak nagyságrendi különbsége mellett a 3 éves garanciát mennyire/hogyan kell /érdemes figyelembe venni? (nyilván sokkal modernebb és kényelmesebb a Yuka telepítése és használata) -
pomk
őstag
Sziasztok!
A Parkside robotok esetén egy csillag csavarral cserélhetőek a kések. Próbálkozott, gondolkodott már valaki hosszabb kések beszerelésén? Ahogy nézem a kések és a burkolat között még van ~2-3 cm. Ezzel talán növelhető lenne az egyszerre lenyírt felület és így a hatékonysága is? Mit gondoltok? -
Nálam is pont így van elhelyezve a dokkoló, és tökéletesen rendben van.
Ezek a gépek csak a kábelük körén belül működnek, egy (két?) kvázi iránytű figyeli bent a mágneses teret. De azt nem tudom, hogy a Parkside trükközik-e valamit az áram cifrázásával, és sajnos azt sem, hogy honnan tudják, hogy hol a dokkoló. Bár talán nem is kell tudniuk, mivel elég, ha a vezetéket követik, ha haza akarnak menni...
MaCS
-
A bekerítési terv nekem jónak tűnik.
A dokkolónak a sarokban illik lennie, a bal alsó sarok szerintem túl zegzugos neki, kell a futópálya, hogy szemből rá tudjon fordulni. Nálam 3 méter célegyenes vált be.
Az exklávé hogyan csatlakozna a dokkolóhoz? A Parkside emlékeim szerint nem tud megkülönböztetni különböző köröket.
MaCS
-
pomk
őstag
Lerajzoltam az udvarunk alaprajzát kérlek segítsetek, hogy lenne érdemes kihúzni a határoló drótot egy Parkside 1000 m2-es robot fűnyíróhoz?A kép felső oldalán lévő zöld X-ek a fák, ezek köré megfelelő így bevezetni a drótot? A terület közepén lévő medencét nem látom indokoltnak körbe keríteni, mert úgyis neki ütközik a falának / szegélynek és visszafordul? A bal oldalon lévő trambulin és hinta, toronyt szintén nem terveztem körbe keríteni, hátha így bemegy oda is a robot és levágja a füvet ott is. Jó ez így? Itt a kék kör a tramubulin, mellette van egy zöld X-el jelölt fenyőfa, amelyet nem terveztem körbe keríteni, mert ott valószínű nem lesz szegély és mulcs így ott mehet a fa tövéig a robot. Mit gondoltok?
És még egy kérdés. Hova lenne érdemes letenni a dokkolót? Villám jellel jelöltem a lehetséges áramforrásokat. Bal alsó sarokban van a villanyóra, de ott talán szűk lenne neki a hely és nem találna be? Középen lenne a legideálisabb, ahova felrajzoltam egy szürke oválist, nyíllal jelölve a dokkolás irányát.
Ill. kérdés, hogy a jobb alsó sarokban lévő 2. és 3. zónákba szerintem nem fog tudni bemenni a robot, oda ha beviszem kézzel és ott elindítom, akkor körbe tud menni? Ilyen esetben a határokat ott hogy fogja érzékelni? Kéne neki drót, vagy valami magasabb szegély, stb. aminek nekiütközve visszafordul, ugye?Egyéb tippek, ötletek? 🙂
-
pomk
őstag
Parkside robot, de a kérdés általános.

A kert közepén lévő fákat hogyan érdemes elkeríteni? Van 5-6 gyümölcs fa össze vissza elhelyezve. Terv szerint építek köréjük szegély kőből egy kört, majd azt feltöltöm mulccsal. Ilyen esetben gondolom nem kell ide külön bevezetni a drótot (és nem is érdemes mert csak egy nagy káoszos drót tenger lenne az egész kert), hanem a szegély kőben elakad a robot és megáll. De ehhez gondolom X cm magasan ki kell állnia a szegély kőnek, ugye?
Viszont ha a nekiütközésre számítva nem engedem oda a robotot a fa közelébe, akkor közvetlen a kő mellett nem lesz levágva a fű mivel az ütközés miatt vissza fordul.
1 szó mint száz, hogyan kell megoldani azt, hogy a fa törzsét ne verje össze a robot, ne kapja fel és szórja szét a mulcsot, de a lehető legközelebb nyírjon a szegélykőhöz hogy ezzel utána ne kelljen kézzel szenvedni?
-
Yellow73_a
tag
Székesfehérvár Mártírok úti Lidlben tegnap este 10db Parkside robotfűnyíró volt még
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Nem volt ugyan tervben egyelőre robotfűnyíró vásárlása, de ez a Parkside-os cucc eléggé vonzó számomra. Kb. 300 nm a gyepes részem is, már unom tologatni az önjáró 160 köbcentis fűnyírót.
Viszonylag kellőképpen körbe lehet keríteni a területet, de van vagy 10 fa is, azt tudja kezelni? 1 db x20v team akksi van hozzá? Egyenletes terület, de van némi lejtés az egyik felén. kést milyen gyakran kell cserélni, élezni? Lehet kapni hozzá? Mennyibe kerül egy szett?
Köszi!
-
Parkside: néhány napja azzal szórakoztat, hogy az akkumulátor hőmérséklete nem megfelelő (Tuya app) -- és nem tölt.
Másnál is fordult elő ilyen?Köszönettel: MaCS
-
den89
tag
Köszönöm a válaszokat!
Érdekes, hogy többeteknél 3-4 órát megy ez a Parkside robot, (Yellow és Macs). Pedig elvileg 60-70 percet bírna. Lehet azt nagyobb igénybevételre számolták ki, ti meg lehet csak pár mm-t nyírattok vele? Egy töltéssel kb hány m2-t nyír le? Ár-értékben elég korrektnek tűnik, főleg így akciósan.
Olyat tud, hogy egy kisebb térköves részen átmegy, és folytatja a nyírást, vagy át kell emelni? Nálam mindenképp kellene mellette rendes fűnyíró is, mert ahogy írtam, az utcán nem robottal nyíratnám.
-
Yellow73_a
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Az enyém is idei, május elején vettem.
Tudtommal kétféle Parkside létezik.
- az egyik 1000 m2-ig ajánlott és wifis, applikációval használható (ez lesz holnaptól akciós a Lidlben)
- a másik 500 m2-ig ajánlott és wifi sincs benne, ezért nem lehet appal üzemeltetni, ha jól emlékszem, a késtányér is kisebb átmérőjű. Gyanítom, hogy ebben az akku is kisebb -
mokus1
addikt
Elgonsolkodtam ezen a parksideos fűnyírón. Alapvetően nem nagy kert kB 250nm és nem tagolt, körbe végig szegelyko és 3 fa. Ez gondolom ide elég lehet. Mik lehetnek a hátrányai egy komolyabb géphez képest? Fűnyírót kell mellé azért tartani vagy elég a szegélynyiro?
Hatarolot föld alá vagy fölé kell építeni? -
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Milyen 1000 négyzetméteres Parkside-od van? Az enyém idei vétel, tehát gondolom, friss típus, és 3-4 órát legelészik egy töltésre. Kb. 500 négyzetméteren bóklászhat, heti háromszor engedem ki, és rendben tartja.
MaCS
-
Yellow73_a
tag
Nekem Parkside gépem van, a legolcsóbb, legegyszerűbb, határoló zsinóros, nem szisztematikus, de már wifis, így egy alkalmazással programozható, indítható, megállítható. A papírjai szerint 1000 m2-ig ajánlott, nálam csak 300 m2 gyep van. A használati utasítása szerint 80-90 percet bír egy töltéssel, de ez nagyban függ attól is, hogy mekkora magasságú füvet kell nyírnia. Én minden napra beprogramoztam, kb 3,5 órát megy naponta, így a fűnek esélye sincs nagyon nőni, ezért bármilyen furcsa, a 3,5 órát lazán kibírja közbenső töltés nélkül, és így is marad 25-30% az akkuban.
Teljesen szépen rendben tartja a gyepet. Most lesz a Lidlben Black Friday akcióban 120.000 Frankó Forintért. -
Yellow73_a
tag
Alapvetően én is teljesen elégedett vagyok a Parkside géppel.
Van pár bosszantó apróság, de egyáltalán nem vészes. Pl néha hiába áll rá a dokkolóra, mégsem tölt. Néha elfelejt elindulni a beprogramozott időben, ekkor az appról sem tudom elindítani, manuálisan helyre kell tenni. A dokkoló előtt mindig kikaparja a földet (gondolom indulás utáni forgolódás, vagy a pontatlan visszatérés miatt), kellene odatenni valami szilárd felületet
Párszor reggel veszem észre, hogy előző este elakadt valahol, bár ez általában nem az ő hibája. A hozzá adott pengék nagyon hamar elkoptak, látszott, ahogy tépte a fű tetejét. Itteni ajánlásra vettem kompatibilis Honda Miimo-hoz való pengéket, azokat még nem cseréltem. -
válasz
noorbertt
üzenetére
Lehet, hogy furcsán hangzik, de egyáltalán nem vagyok elégedetlen a Parkside-dal.Szerintem tudom kezelni ezeket a problémákat (télen lesz rá időm, a fű csak nem előz be...). Mindennek tudatában is simán megvenném.
Köszönöm a linket -- még meg kell értenem, hogy ez tulajdonképpen mit is takar.
MaCS
-
Új érdekesség a Parkside 1000 m2-es gépétől:
A dokkoló ugye a sarokban van, tőle jobbra a kert, balra a fű széle.
Őnagysága kb. minden harmadik indulásnál a letolatás után nem jobbra a kert felé, hanem balra, a járda felé fordul, majd miután rájön, hogy arra nincs területe, fordul is szépen tovább. És így pörög egy helyben, az óramutató járásával ellentétes irányban, kb. 4-5 fordulatot, mindaddig, amíg szépen ki nem ügyeskedi magát a vezetéken kívülre.
MaCS
-
WiZARD
veterán
Nekem ez az egész vízállóság/eső kérdés fura.
Elvben vízálló, gyakorlatilag a Bosch simán beázik (és javítják gariban szó nélkül)
Elvben vízálló és lehet kint, gyakorlatilag minden gyártó árul garázst - minek?
Ne menjen esőben, fapad parkside is tudja, de egy 3x annyiba kerülő istenített Husqvarnán már nincs esőérzékelő és megy a legnagyobb esőben is. Idióta Bosch is lespórolta az esőérzékelőt, ha inteligens időzítéssel megy és netes időjárás előrejelzés alapján esőt vár akkor nem megy. Ha ezt a funkciót nem használod, vagy épp váratlan eső van akkor simán megy esőben is.(garázsban van a bosch, esőben nem küldöm ki)
-
litter
tag
Sziasztok!
Parkside 1000 nm-es fűnyíróm van, de a kérdés inkább általános jellegű.
A fűnyíró késeket érdemes lehet csere helyett élezni? Visszaolvastam és látom, hogy többen élezitek azokat.
Tud valaki konkrét tippet / linket küldeni, hogy pontosan mivel érdemes nekiállni?
Üdv, Tamás
-
válasz
Santino
üzenetére
Mily meglepő... Szóval nem nyomta fel a földet? Vagy esetleg a biztonság kedvéért rá is betonoztál? (5 cm beton elég lehet?)
Én értelemszerűen a felszínen vezetem a drótot, és ez így is marad -- mármint a természetes lerakódás erejéig. A Parkside még mindig szolgál meglepetésekkel, úgyhogy szerintem sosem lesz végleges nyomvonal...

MaCS
-
pistutm
csendes tag
Valaki probalta mar, hogy a nagyobbik Parkside mikent viselkedik leasott vezetekkel?
Elnezest kerek ha mar szo errol de nekem nem remlik.Koszonom.
-
A következőt magyarázza meg valaki:
A Parkside ma elindult, majd négy órát végigreszelt a tűző napon, és misszatért táplálkozni a bázisra. Eztán kb. 5 percenként jöttek a Tuya-értesítések, hogy az akku hőmérséklete túl magas.
De ha egyszer melege van, akkor miért tölt tovább????
MaCS
-
Yellow73_a
tag
Az én Parkside robotomtól meg most kaptam hibaüzenetet, hogy az akku sérült. A bázisállomáson van, de mivel hibára ment, egyből offline is lett. Majd délután megnézem, hogy mi lehet vele, de valószínűleg az akku kuka. (hehe a kéts zóban ugyanazok a betűk - akku-kuka)
-
Szibo
csendes tag
08.15.-08.18. LIDL Székesfehérvár Pozsonyi út 4.
Parkside robotfünyíró (1000m2, vágásszélesség: 22mm, okos vezérlés, WiFi) -149.999.- -
Ez a Parkside-Tuya páros nem akar nekem menni.
A Tuya app egyértelműen kapcsolódik a fűnyíróhoz, mert az akkuállapotot jelzi.A gépen beállított időzítések viszont már nem jelennek meg az appban, és ami a legfontosabb: nem tudom alindítani a robotot. Rábökök az Automatikus indítás gonbra, az szépen kékre vált -- és aztán nem történik semmi.
Hogy a fenébe' tudom a Tuya appból vezérelni a gépet? A Parkside app egyébként működik.
-
ket_kerek
csendes tag
a kisebbik (500 nm-es) Parkside robotfűnyíró (az ismert hibák, mint néha kimegy, elkapar mellett) produkál egy kellemetlen hibát:beragad az eső érzékelő. Csak az tünt fel, hogy két napja nem ment. A kijelzőn a "rain sensor activated" kiírás szerepel, és az aksi is merült, mert csak 84%on volt (pedig zölden világított a led). Ok után visszaállt minden, de legközelebbi locsolás után ugyan ez volt. Tapasztalt valaki ilyet? mi lehet a gond?
A log szerint nincs error, a work log szerint sem ment a fűnyíró. -
Yellow73_a
tag
Pénteken José (Parkside robot) firmware-t frissített. Vicces, mert valami sün védelmi dolog volt a frissítés tárgya. Frissítés után az összes beállítás elveszett.
Más. A muharra van valami jó szer? Nagyon elkezdett terjedni -
válasz
pistutm
üzenetére
Hát, nálam távolból nem megy -- de amint hazaértem a saját wifim hatókörébe, aktív lett a Parkside alkalmazásban a gép.
A Tuya viszont még így sem igazán működik -- pedig a kapcsolat megvan a géppel, hiszen firmware-t is frissített rajta. De ha az automatikus indításra nyomok, akkor a gom ugyan kék lesz (mintha végrehajtódna), de nem történik semmi. A spot nyírásra és a hazamenésre meg azt az üzenetet kapom, hogy nem áll készen.
MaCS
-
sub71
senior tag
válasz
noorbertt
üzenetére
Parkside robotfűnyíró kés ,
nincs feltüntetve a Parkside név, de találtam egy német fórumot, ahol mindenki innen rendelte a késeket hozzá, illetve egy YouTube video arról, ha valaki nem akar késeket vadászni a neten, hogyan lehet 5 perc munkával az 5mm csavarlyukat egy szűkítővel, 3,5mm-re alakítani, hogy a más márkák (többsége) kései is használhatóak legyenek.#2251noorbertt Bocs, nem neked akartam válaszolni, csak félrement

-
Újabb kellemetlenség a Parkside háza tájáról:
Az androidos app a jelek szerint csak LAN-on belülről működik. Eljöttem otthonról, a robot pedig átment elérhetetlenbe...
MaCS
-
sub71
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A lyuk a pengén 5 mm, a hozzáadott csavar 3,5mm, a Parkside csavar 5mm, és a csavar a végén kiszélesedik kb 6mm-re. Az új pengét nem tudom a régi csavarral rögzíteni, mert ahol kiszélesedik a csavar, az már szélesebb, mint a lyuk a pengén, ezért odaszorítja és nem tud pörögni, az új csavar meg nem passzol a menetbe....
. Ezt vettem. Láttam Olyat, amit direkt a parksidehoz hirdetnek, de ott meg az eladó cég nem volt szimpi
wik_406: Sajnos már "nem elérhető" -
sub71
senior tag
Sziasztok! Aki Parkside robotot használ, és vett már késeket hozzá, tudna nekem egy linket küldeni, hol vette? Mert amit én rendeltem az Amazonról, az sajnos nem passzol.... Köszönöm
-
Speederer
senior tag
Abban egyetértek mikrofonnal, hogy a ritkán nyírt fű nem lenne olyan szép, mintha minden nap vágna belőle egy kicsit.
Viszont azt kevésbé érzem helytállónak, hogy nem tudna mit kezdeni a nagyobb fűvel. Itt a nagyobb fű alatt persze nem a derékig érő gazt értem, de mondjuk a kb 10-12 centis fűre simán ráengedtem a Parkside-ot. Lehet nem annyira élvezte, de megoldotta.
És az eredmény még így is sokkal szebb lett, mint amikor ugyanezt a füvet vágja valaki nem fűgyűjtős tologatóssal.Sok olyan közterületet is látok (főleg kisebb településeken), amit csak "kaszálgatnak", tehát mondjuk évente párszor, mert gondolom nincs rá kapacitás. Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem.
Na de abbahagyom a nyavajgást...
-
Speederer
senior tag
Jól néz ki, bár érdekes (értsd: sok) a 4 órás töltési idő, még akkor is, ha vezeték nélküli.
500 m2-t nyír egy óra alatt, 1000 m2-t egy töltéssel, de közben a working capacity csak 1500 m2. Ez utóbbi számot nem igazán értem: ha teli akkuval indít, akkor 2 órát megy (= 1000 m2), tölt 4 órát, majd megint dolgozik egy órát (500 m2), így összesen 7 óra alatt van meg az 1500 m2. Vagy úgy gondolhatják, hogy ennyit dolgozzon egy nap, és így minden nap lehet nyírni ezt az 1500 m2-t? Simán többet várnék egy ilyentől.Más: anyósnál beüzemeltem a Parkside-os robotunkat, de a 2 udvarra már nem lett elég a határoló vezeték. Milyet kellene vennem erre a célra? Ránézésre 1 mm2-es, de kell valami spéci tulajdonsága legyen?
Azért azt már most látom, hogy hosszútávon macera a fűnyírón kívül a dokkolót is állandóan hurcolászni (magát a fűnyírót még hagyján), szóval arra kell majd valami más megoldást találnom. A Grizzlytools.shop oldalon továbbra is hiánycikk a dokkoló.
Továbbra is csodálom, hogy nincs igény olyan cuccra, ami több helyen is tudna működni, lehetőleg határolóvezeték nélküli megoldással. És most nem csak a szomszédokkal közösködést értem ez alatt, hanem ha valakinek van pl nyaralója, egyéb telke, nagyszülők udvara stb. ahol szintén lenne mit nyírni, akkor erre elég lehetne egy gép is. Persze itt még nagyobb előny a gyors és hatékony nyírás, nem pedig az össze-vissza bolyongás, mellette talán még a gyors töltés is, hogy ne arra menjenek el órák.
Na de ez most csak egy kis elmélkedés, majd egyszer biztos lesz ilyen is... -
jbnd-007
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Sokat figyelgettem az LX790-et és elég jól érzi, hogy melyik irányból érkezett a vezetékhez és merre kell fordulnia. Valószínű két érzékelő lehet az orrban egymás mellett és a kettő által mért jelerősség különbségéből lehet becsülni az érkezés szögét.
Hacsak a Parkside-ból ki nem spórolták a két érzékelőt, akkor ez tényleg inkább szoftverhiba.
-
Kedvenc Parkside robotom egészen kreatív hibával örvendeztetett meg!
A kert túlvégében szomorkodott elhagyatottan, amikor megtaláltam. Kikapcsolva.
Bekapcsolás után végigcsinálta a teljes gyári indítási menüt nyelvválasztással, PIN-kódmegadással.
Amikor mindezt befogadta, közölte, hogy ő most kívül van. Pedig nem volt kívül. A vezetéken állt, de még bőven belül.Azóta mintha megint rendesen nyírna
MaCS
-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Gondolom a legtöbb dokkoló III. ÉV osztályú, így a legtöbbször galvanikusan független ( bár ha jól emlékszem a Parkside tápja bemeneten I. ÉV osztályú volt, úgy emlékszem volt védőföldje, de gondolom a kimenete törpefeszültségű, tippre SELV, de lehetne akár PELV is. Ez magas frekvencián jelenthet föld felé szivárgó áramot, ha megszakad a hurok a vezeték föld felé fennálló kapacitásán, ha PELV akkor akár jelentőset is... a kolléga által csatolt EU direktíva szerint 100 kHz nagyságrendben vagy alatta várható a vivő...
Más: Mérj hurokellenállást a kerítésen, engem az LX egyszer már megtréfált ilyen rejtélyes hibával, a hurok ellenállásom 500 Ohm volt, csere után 1 Ohm...

-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A kerítés egy 1 menetes tekercs, és a mágneses tér merőleges a felületre!... a felfele/lefele irányú teret érzékeli, eredeti ötlet... Simán észreveszi a mező közepén, hogy elmegy a kerítésből az áram, és leáll... ha nem, akkor hibás, cseréltesd ki... ha kívül keveredik a kerítésen, ellenkező irányúra vált a tér.... onnan tudja, hogy kívül van
Tesómnak szombaton üzemeltem be a kis Parkside-ot, a vezetéktől 5 m-re simán megállt, ha kihúztam a dokkolót a konnektorból... visszadugva csippant egyet és nyírt tovább... ezért írtam, hogy teszteld le, lehet kifogtál egy hibásat. Sajnos ott 15m-es távot nem tudok tesztelni, mert nincs akkora a füves terület...

-
Éppen erről fejeztem most be egy beszélgetést egy 500 nm-es Parkside gép gazdájával. Ő is a vezetékátlépésekre panaszkodik, mégpedig két okra visszavezetve:
1. Állítja, hogy áramszünetkor nem állt le vezetékhibára panaszkodva, hanem ment toronyiránt. Ezt én még nem próbáltam ki, de ha igaz, az nagyon nagy hiba.
2. Az viszont közös tapasztalatunk, hogy ha eléri a gép a vezetéket, és ezért megpróbál megfordulni, de elakad az eleje a fordulás közben, akkor a korrekció olyan öngerjesztő folyamatot indít el, ami nagy eséllyel végződik a drót túloldalán.
Az egyébként érdekes kérdés, hogy milyen távolról érzékeli a vezeték mágneses terét. Ez a 15 méter nekem soknak tűnik. Egyrészt, mert két, ellentétes irányban vezető szálat egymástól 15 centire lefektetve már külön érzékeli, másrészt, mert a szomszédságban nagyon hosszan fut a kerítés két oldalán, egymástól kb. 30+30 centire a fűnyírójuk vezetéke, és nem zavarják egymást.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Napelem
- Milyen routert?
- Kész otthoni szórakoztató-központ a legújabb ROG monitor
- Autós topik
- BestBuy topik
- War Thunder: Ground Forces
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4515, 100% Akkumulátor
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tudtok mondani valamit a fentebbi típusokról? Melyik számít jónak, van-e ami inkább felejtős stb.

Megéri a ~3,5x annyi árat a Parksidehoz képest?

.