- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yellow73_a
tag
válasz
Speederer #2220 üzenetére
"Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem."
A múltkor egész meglepődtem, hogy az új balatonfüredi mélygarázs feletti zöldfelületen egy robot dolgozott, szóval van már ilyen is.
-
válasz
Speederer #2213 üzenetére
Szerintem szűk rétegigény a több helyen nyírás egy géppel. Ennek pont az a lényege, hogy nem foglalkozunk a géppel, hanem szépen elvan a beavatkozásunk nélkül is.
Ettől függetlenül tényleg illene árulni dokkolót.
A kábelmentesség klassz lenne, de egészen egyszerűen még nem tartunk ott. A filmek sem voltak kezdetben színesek...
MaCS
-
válasz
Speederer #2107 üzenetére
Speederer, sub71, köszönöm!
Már csak a következőkre lennék kíváncsi:
1. Mit jelent az, hogy Sadržaj?
2. Hogyan tudom ellenőrizni a robotot, ha éppen nem vagyok otthon, amikor elindul?
3. Ez a fűnyíró akkor most elektromos kéziszerszámnak minősül?
4. A kertet feltétlenül fel kell vázolnom? Ha igen, akkor hogyan, mivel? Lehet számítógéppel, vagy csak kézzel, ceruzával elfogadható?
5. Milyen messzire futnak a "párhuzamosan futó és egymástól legalább 5 cm vagy annál kisebb távolságban lévő határoló huzalok"?
6. Ha a 8 évesnél idősebb gyerek a gépet csak felügyelet mellett használhatja, akkor a 8 év alatti egyedül is?
Na jó, egyébként egyáltalán nem olyan vészes ez a leírás.MaCS
-
WiZARD
addikt
válasz
Speederer #2031 üzenetére
Elvben tudhat. Kérdés software-es korlátozás van-e, hány térképet tud menteni, töltés hogy valósulna meg.
Nem hiszem hogy bármelyik is ilyen közös használatra lenne kitalálva, és ha csak nem szomszéddal akarod, akkor azért nem látom annyira működőképes 5letnek. Legalábbis én hamarabb állnék neki levágni füvet, mint hogy robotért rohangáljak. No meg közös lónak túrós a háta...A Bosch Indego smart időzítéssel heti 2 full nyírást ígér. Bár úgy tűnik mintha gyakrabban menne, de amelyik nap magától nem indul akkor én indítom, legyen levágva minden nap. (esőben nyilván kimarad) Akkor szép, akkor kellően rövid hogy csak minimális nyesedék legyen.
-
mikrofon
veterán
válasz
Speederer #2018 üzenetére
Anyós kaphatna egyet az olcsóbb Parkside-os robotból Karácsonyra
A jobb GPS alapúaknál az a nehéz, hogy van még egy külön RTK Reference Station nevezetű adó-vevő, aminek áthelyezése, elmozdítása újra tanítást igényel... Ami egy bonyolultabb terepnél, No-go zónákkal elég hosszadalmas... Ráadásul tanulják a terepet így minden áthelyezés tovább tartana, mint lenyírni kézzel a füvet...
-
válasz
Speederer #2015 üzenetére
Elvileg elég egyszerű megoldás, amennyire tudom statikus analóg jel, nem megy benne semmilyen adat, vagy kommunikáció. Rá kell mérni egy oszcilloszkóppal, hogy konkrétan milyen a jelalak és a freki. Vélhetően gombokért lehet építeni elektronikát ami elő tud állítani egy ilyen jelet, és egy vezetékbe bele tudja küldeni. A gyakorlati megvalósítás kapcsán nem tudok segíteni, pláne nem Parkside-ban.
Egyébként egy ilyen DIY projektet sem láttam szembejönni, és szerintem az az oka, hogy ezek a gépek a működésükből adódóan alkalmatlanok ad-hoc feledatokra. Tehát az nem működik, hogy 1-2 hetente elviszem a nyaralóba, és majd egy full akkuval rendbe teszi ott a füvet amíg ott vagyok. Ahhoz, hogy bármit tudjon kezdeni vele, le kell nyírni, utána azt tudja szinten tartani. De ha le van nyírva, akkor minek a robot? Ha netán annyi időre marad, hogy annak értelme is legyen, akkor addig mi nyír az eredeti helyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Parfüm topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- 2025 - Íme a 26. héten megjelenő játékok listája
- BMW topik
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest