- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
Abban egyetértek mikrofonnal, hogy a ritkán nyírt fű nem lenne olyan szép, mintha minden nap vágna belőle egy kicsit.
Viszont azt kevésbé érzem helytállónak, hogy nem tudna mit kezdeni a nagyobb fűvel. Itt a nagyobb fű alatt persze nem a derékig érő gazt értem, de mondjuk a kb 10-12 centis fűre simán ráengedtem a Parkside-ot. Lehet nem annyira élvezte, de megoldotta.És az eredmény még így is sokkal szebb lett, mint amikor ugyanezt a füvet vágja valaki nem fűgyűjtős tologatóssal.
Sok olyan közterületet is látok (főleg kisebb településeken), amit csak "kaszálgatnak", tehát mondjuk évente párszor, mert gondolom nincs rá kapacitás. Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem.
Na de abbahagyom a nyavajgást...
-
Speederer
senior tag
Jól néz ki, bár érdekes (értsd: sok) a 4 órás töltési idő, még akkor is, ha vezeték nélküli.
500 m2-t nyír egy óra alatt, 1000 m2-t egy töltéssel, de közben a working capacity csak 1500 m2. Ez utóbbi számot nem igazán értem: ha teli akkuval indít, akkor 2 órát megy (= 1000 m2), tölt 4 órát, majd megint dolgozik egy órát (500 m2), így összesen 7 óra alatt van meg az 1500 m2. Vagy úgy gondolhatják, hogy ennyit dolgozzon egy nap, és így minden nap lehet nyírni ezt az 1500 m2-t? Simán többet várnék egy ilyentől.Más: anyósnál beüzemeltem a Parkside-os robotunkat, de a 2 udvarra már nem lett elég a határoló vezeték. Milyet kellene vennem erre a célra? Ránézésre 1 mm2-es, de kell valami spéci tulajdonsága legyen?
Azért azt már most látom, hogy hosszútávon macera a fűnyírón kívül a dokkolót is állandóan hurcolászni (magát a fűnyírót még hagyján), szóval arra kell majd valami más megoldást találnom. A Grizzlytools.shop oldalon továbbra is hiánycikk a dokkoló.
Továbbra is csodálom, hogy nincs igény olyan cuccra, ami több helyen is tudna működni, lehetőleg határolóvezeték nélküli megoldással. És most nem csak a szomszédokkal közösködést értem ez alatt, hanem ha valakinek van pl nyaralója, egyéb telke, nagyszülők udvara stb. ahol szintén lenne mit nyírni, akkor erre elég lehetne egy gép is. Persze itt még nagyobb előny a gyors és hatékony nyírás, nem pedig az össze-vissza bolyongás, mellette talán még a gyors töltés is, hogy ne arra menjenek el órák.
Na de ez most csak egy kis elmélkedés, majd egyszer biztos lesz ilyen is... -
Speederer
senior tag
válasz
MaCS_70 #2100 üzenetére
Ugyan nem sarokba raktam, tehát konkrét tapasztalatom nincs az általad gondolt verzióval, de valamelyik youtube videóban láttam, hogy mondhatjuk sarokba rakta a parkolóját és működött.
Egyébként szerintem elég arra figyelni, hogy a bejárati oldalán legyen meg az előírt 2 méter, hogy rendben rá tudjon fordulni, a másik oldalt nem gondolom fontosnak.
Én mondjuk a leírás szerinti faltól 2 méter távolságot sem értettem, sőt azóta sem értem.Ez szerintem hülyeség.
Annyi tanács még, hogy a kihúzott vezeték vonalán fog minden alkalommal végigmenni, ezért nem árt, ha jó a terep ezen a nyomvonalon is, illetve ennek a távolságát szintén illik tartani a tereptárgyaktól, mert különben nem fog gördülékenyen visszatalálni.
-
Speederer
senior tag
A korábban bedobott témámat kicsit továbbgondolva:
Egy ilyen működhetne több helyszínen használva? Arra gondolok, hogy akár néhányan összeállva venni egy ilyesmi robotot és mindenkinek a kertje meg lenne neki tanítva és mondjuk heti egyszer végigmenne mindenkién. Most attól tekintsünk el, hogy biztos jó ötlet-e egy ilyenen közösködni, pusztán a technikai megvalósíthatósága érdekelne.
Ez a linkelt Oasa R1 tud multi zónás felprogramozást és RTK station (nem tudom mi ennek a magyar neve) sem kell hozzá.
Vagy az ilyen jellegű feladatra (több terület/kert, határoló és egyéb fix dolog nélkül) a ma kapható fűnyírók még nem alkalmasak? -
Speederer
senior tag
Nekem mondjuk arra kellene, hogy az utcánk végén lévő anyósom telkét is nagyjából karban tartsa egy ilyen robot, hogy legalább a tologatós fűnyírózást meg lehessen úszni. Egy kis szegélyvágózás úgyis kelleni fog, de az kell a tologatós után is, de az már viszonylag hamar megvan. Szóval itt van tök közel és elméletben szerintem működne, hogy mondjuk 2 napot ott nyírja, aztán meg 2-t itt, mert nem kell órákat utaztatni.
Nekem most úgy tűnik, hogy ilyen feltételek mellett nem reménytelen a dolog, de még kicsit kutakodok, hátha valaki okosabb csinált már legalább hasonlót, az jó lesz kiindulásnak.
-
Speederer
senior tag
Feltételezem, hogy mi lesz a válasz ("nem"), de azért megkérdezem:
Vajon valahogy nem lehetne szimulálni ezt a nagyfrekis jelet?Csináltam egy gyors keresést a témában, de eddig kb 0 sikerrel, valszeg mert nem a jó kulcsszavakra kerestem. De hátha itt találkozott valaki ilyennel.
-
Speederer
senior tag
Sziasztok,
Új vagyok a témában, a hónap elején szereztem be egy Parkside robot fűnyírót. Tudom, nem egy csúcskategória, de összességében teszi a dolgát, szóval örülök.
Viszont felmerült bennem, hogy milyen jó lenne, ha máshol is tudnám ugyanezt a gépet használni...
Feltételezem, hogy az járható út lenne, hogy a másik telken is kihúzom az UV álló 1mm2-es (?) vezetéket, mint határolót, de vajon a parkoló/töltő részt is mindenképpen vinni kellene? Van abban is valami okosság?
Vagy ha ilyen terveim vannak, akkor GPS alapú gépet kellett volna vennem?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest