- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3040 üzenetére
Nekem 4 zóna van, de 2 csoportra osztottam őket a méretük alapján.
Nálam minden nap megy a fűnyíró. Első nap az 1. és legnagyobb zónát vágja le. Második nap a 3 kisebbet együtt. Harmadnap megint az 1. azt követő napon a többi 3. Majd megint 1., másnap a 3. és így tovább ismétlődve a sorozatot. -
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3035 üzenetére
Majd nézd meg a most kijött summar sale-t is.
-
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3033 üzenetére
Nálunk még elég kicsik a fák, így nincs annyi levél.
De ha lenne és sok lenne, biztos hogy egy gyűjtőkosaras verzión gondolkodnék. De ha jól tudom Lubaból nincs ilyen verzió. -
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3027 üzenetére
Bár területet nem írtál, de szerintem is Luba Mini lenne a jobb választás (Yuka-val szemben). Az RTK-tól pedig nem kell annyira tartani ahogy írják. Szvsz 2 lényeges dolog van: az RTK és a dokkoló szabad ég alatt legyen és rálásson a műholdakra. az RTK és a robot között rádiós kommunikáció van, így ott ez nem szükséges. De ha szakmai tanácsra, telepítésre van szükséged keresd a luba.hu oldalt. Ha erre nincs szükség, akkor az eu.mammotion.com oldalról is bátran megrendelheted. Többünknek onnan van, minden rendben volt a rendelés és szállítás során.
-
pomk
őstag
Igen, fel kell venni.
#3007Alvin76
Nekem is van előkert. Az előkert és az RTK között van a házunk, a robot gond nélkül oda és vissza talál és elnavigál elől is. Szerintem nem lesz gond vele. Tedd oda, ahol a legkényelmesebb nektek. Bár a rajz alapján nem tudom milyen a kert, de nem lenne praktikusabb a tároló egyik vagy másik oldalára tenni a dokkolót? Úgy kevésbé lógna bele a középső nagy és egybefüggő területbe? Nem beszélve arról, hogy ha garázs nélkül használod akkor itt akár az időjárás / napsütés ellen is jobban védve lenne. -
pomk
őstag
válasz
Viiktor1989 #2986 üzenetére
Yuka Mini 500/600/700/800.
SW/featureok ugyanaz (max. zónák száma eltérő de az a Te esetedben nem releváns). HW szintén ua., az akksi kapacitást kivéve. Ebből adódóan eltér a max nyírási idő és terület, de a Te kertedet bármelyik gond nélkül kezelné. Dönts a rendelkezésre álló budget alapján.Véleményeket, tapasztaltokat keress vissza itt a fórumban. Ha kérdés merül fel, írj nyugodtan. Vagyunk már egy páran Yuka felhasználók.
-
pomk
őstag
Nálam a kép szerinti bal oldalon bemegy, bent megfordul és jobb oldalon kijön.
Bemenet, kimenet forgás közben végig megy a nyírás. Itt sem, ahogy máshol sem sajnos nem vágja le faltól - falig, de azért nagyjából rendben tartja ezt a területet is.Eleinte félve vettem fel ezt a szűk folyosót a térképre, de egész ügyesen megoldja.
Annyi kiegészítés, hogy bár nekem angol nyelven van az applikáció, de kikapcsolt akadály elkerülés esetén többször elakadt, de a "standard" beállítás esetén még nem volt gond.
-
pomk
őstag
Sajnos ez egy hiányossága, igen. Reméljük egy következő frissítéssel bekerül hogy ha 5-10-15 p van hátra, akkor nem töltsön 2-3 órát. De ezt ugye nagyon nehéz előre megbecsülni hogy az adott 5-10-15 percben mennyi forduló, akadály, emelkedő és az egyéb korábban felsorolt akku merítő tényező lehet. Bízom benne, hogy a kis ügyes SW fejlesztő mérnökök kitalálnak rá valami okos megoldást.
DE egy ügyes megoldás viszont, hogy miután visszament tölteni manuálisan el tudod indítani hogy folytassa a munkát. Ez természetesen tapasztalati úton kell majd egyéni szituációban kiokoskodni hogy mennyi töltöttség "elég" a fennmaradó terület ledolgozására és ne kelljen megvárni azt az időt amíg teljesen feltölt. Én ezzel személy szerint rendszeresen élek. Sajnos ez viszont így kizárja az automatizálás lehetőségét. -
pomk
őstag
Köszi a tippet!
Az oldalsó ütköző védelmére van valami jó tippje valakinek? Bár már lehet késő, mert úgy összeverte / karcolta magát hogy rossz nézni...Tettem fel egy 3D nyomtatott TPE-ből készült fehér színű ütközőt, de az egyik oldalon (kép szerint jobb) kb. az első alkalommal lesodorta magáról. Bár alapvetően inkább az ütköző alatti, alsó-oldalsó felület érintett. -
pomk
őstag
Nekem Yuka Mini 800.
Ajánlom figyelmedbe az EU weboldalt, ahol részletes adatokat és összehasonlítást találsz minden modellről. Az ott szereplő adatok alapján az 1 töltéssel lenyírható terület mérete 380 m2. Ez feltételezem 100% ideális körülmények között hozható adat. Nálunk a 600 m2 4 zónára tagolt, és zóna1 / zóna2 / zóna3+zóna4 ütemben szoktam nyírni őket. Még nem raktam össze az automatizált task listát, így amikor eszembe jut elindítom. De minden esetben más-más nap szoktam nyírni a zónákat, elsősorban azért hogy ne zavarja a kinti kerti tevékenységet - játékot-stb. Így sajnos nem tudom hány töltéssel oldaná meg ha egyszer kiadnám neki mind a 4 zónát. Tippelni tudok, szerintem 2 teljes feltöltéssel lehozná úgy, hogy a 3. körben már nagyon kevés nyírni való maradna hátra. Az, hogy mennyi időt nyír egy töltéssel (feltételezem) megint csak 100% ideális körülmények alapján vett hivatalos adat szerint 150 perc. Nekem egyébként ennél többet, közel 200 percet is szokott menni.Fentiekhez 2 fontos dolgot fűznék még hozzá: ezek az adatok abszolút szituáció / kert függvénye, így az én vagy a hivatalos adat csak egy hasonlítási alap lehet. Kiindulásnak jó, de nálad biztosan más lesz! Nagyon sok múlik azon mennyi No-Go zóna van, mennyi akadály van a kertben, milyen a kert méretei és alakja és ebből Ő milyen vágási képet határoz meg, amiből adódik hogy mennyit forgolódik a határokon ami szintén akku használattal jár, van-e lejtő és ha igen mekkora + milyen arányban van a lejtő - sík terület aránya, stb-stb-stb.
Ill. no offense, de nem mindegy?Beprogramozod, elindítod, aztán meg, nyír, tölt, nyír, tölt, nyír, ha végez visszamegy a helyére. Ahhoz tudnám hasonlítani amikor azt kérdezi valaki, hogy mennyi idő alatt tölt fel az elektromos autóm az otthoni "alap" 230 V-os konnektorról és hogy miért 6-8-12 óra? Ugyan ezt szoktam mondani: "Tök mindegy". Délután haza érek, bedugom, reggel lehúzom úgy hogy tele van. Ott áll az autóm ~15 órát egyedül. Ha ebbe belefér a töltés nekem teljesen mindegy hogy 1 óra alatt tölti fel vagy 12 óra alatt.
De visszatérve a Te esetedre. Miért fontos, hogy hány töltéssel oldja meg és mennyi időt megy egy töltéssel? Ha esetleg van nehezítő tényező, hogy pl. egy adott napszakaszban mehet csak különben zavarja a család életét, stb. írd le és adunk tippeket hogy old meg. Az ütemezéssel abszolút kezelhetőek az ilyen helyzetek (is).
Parkolás: nálam nem trambulin alatt van, úgy hogy nem tudok nyilatkozni. De szerintem ha van ilyen gyakorlati tapasztalat, akkor vedd figyelembe. Nálad is ott parkolna?
Nálam egyébként itt parkol:
Eddig 1 alkalommal volt, hogy nem csatlakozott a dokkolóhoz (de akkor is szépen betolatott), de azt be tudom annak hogy a dokkoló még nincs véglegesen rögzítve a járdalapokra mert várom a garázs megérkezését és valószínűleg eltolta a robot a dokkolót. Ezen kívül mindig szépen, pontosan betalál.Az első képen a vastag nyíl mutatja a parkolót, ill. pirossal berajzoltam azt is hogy nálam hol van az RTK antenna rögzítve.
#2957Gabesz87
Igen, így van.De az csak az EU weboldalon jár!
-
pomk
őstag
válasz
szőröscica #2954 üzenetére
Én személy szerint a Yuka Mini 800-ra szavazok. Bár más GPS-es típust nem próbáltam, de ezzel 99%-ban meg vagyok elégedve. Van egy csomó teszt videó YouTubeon, pl. a Tech2 videója is ha magyar nyelven szeretnél nézni. A telepítésre szvsz nem kell semmi szakértelem, kb. a terület határán körbe vezeted, megadod a No-Go zónákat neki (pl. egy fa, medence, stb.), beütemezed melyik nap melyik zónát nyírja és kb. ennyi.
Fel lehet venni 15 különböző zónát is akár, amelyekre külön ütemezést tudsz beállítani.
Hivatalos EU forgalmazó, vagy ha magyar kontakt kell akkor a luba.hu. Ők akár tudnak segíteni a "telepítésben" is. A fűnyíróhoz most ajándék garázs jár mindkét oldalon.Ha bármi kérdés merül fel, írd ide a fórumba, vagy van hivatalos Facebook csoport is. De ha gondolod, írj privátban és szívesen segítek.
-
pomk
őstag
válasz
szőröscica #2951 üzenetére
Mennyi a keret?
-
pomk
őstag
Ezeket mind tudja kezelni a Yuka Mini, a parkolás sem lesz gond, mivel amikor már közel van a dokkolóhoz akkor átvált (ha jól emlékszem) infra kommunikációra és azzal tájolja be magát.
Ill. még a lábak és a fal közötti részre annyi, hogy én simán beengedném oda, lehet hogy 1-1 oda-vissza körrel lefedi az 55 cm-t és akkor neked annyival kevesebb lesz ott a nyírás. Az tuti, hogy elakadni nem fog.
Ha belefér anyagilag, én bátran ajánlom! Nekem, bár nálunk ~600 m2-ről van szó nagyon-nagyon sokat segít! És most ráadásul ajándék garázs jár a Mini-hez a hivatalos eu weboldalon. -
pomk
őstag
Nem emlékszem ki és hol, de lehet hogy itt volt valaki, aki azt a tippet adta, hogy egy legegyszerűbb és legolcsóbb előre gyártott kutyaház is megfelel a célnak.
Az első oldali panelt nem szereled fel, vagy vágsz rajta akkora lyukat ahol befér a robot.
A másik ötlet amit láttam, bár ott a seprűs modellhez választottak egy szélesebb kivitelű formát, az egy "kerti tároló" doboz volt. Itt viszont az egyik oldal fali panelt kihagyva vagy átalakítva biztosították a szabad bejárást a robotnak. -
pomk
őstag
Olvass vissza, de úgy írták hogy "csak" egy köztes pont aki "csak" forgalmazó.
Beszerzést náluk kezdeményezed, de a hivatalos németországi központból érkezik a robot. Ha gond van, magyar forgalmazónak jelzed, de Ő is tovább jelzi a Mammotion-nak és Ők küldenek érte futárt aki ingyen elviszi és hozza a terméket.
DE, feltételezem apróbb problémák, hibaelhárítás, telepítés, üzembe helyezés, tanácsadás stb. esetén (ha szükséged van ezek közül bármelyikre is), biztos támogatnak! -
pomk
őstag
Meglepődnék, ha dobnának ki "lebutított" csomagot amely nem tartalmaz RTK-t és 4G modult.
Csak hogy ne kelljen másnak is keresni
, az iNavi az alábbi országokban érhető el jelenleg:
- Németország
- Franciaország
- Anglia (Észak Írország kivételével)
- Ausztria
- Hollandia
- Belgium
- Luxemburg
- Svájc -
pomk
őstag
Vissza vittem ma a Lidlbe a Parkside robot fűnyírót.
Jön, megy szó szerint faltól falig, ebben a kategóriában ár/értek nyertes. Azonban be kellett látnom, hogy a mi udvarunk túlságosan tagolt és akadályokkal teli ahhoz, hogy érdemi munkát tudjon végezni és ezzel segíteni tudjon.
Hozzánk egy felsőbb kategóriás, GPSes, vezeték nélküli gép kell ami el tud navigálni a kertben.Kicsit sajnálom, hogy így alakult , de valahol éreztem hogy ez lesz a vége. Ha nem lett volna a 90 napos vissza vásárlási lehetőség a Lidlnél nem biztos, hogy megvettem volna.
Csak a poén kedvéért: szépen lemostam, leszárítottam, kiszedtem a fűszálakat, a műanyag pöcköket egyesével lemostam, kábelt feltekertem. Szépen becsomagoltam mindent, mintha ki se lett volna bontva. Erre a boltban, “Oda tegye le legyen szíves.” kéréssel “átvették”. Ki se bontották, bele se nézték… Akár 2db téglát is bele rakhattam volna, hogy legalább a szél ne vigye el az üres dobozt. Azért ilyen összegnél mást vártam volna…Na mindegy. Tovább lépek és keresem az ideális vezeték-nélküli gépemet. -
pomk
őstag
Az eu.mammotion.com oldalon van egy ajánlói program. Ha valaki szeretne szerezni 1000 pontot, amelyet beváltható €-ra, %-os kedvezményekre, kiegészítőkre szeretne költeni kérem írjon nekem és küldök egy ajánlói linket.
Köszi! -
pomk
őstag
Van egy -10%-os kuponom a Robotfunyirocentrum.hu oldalra. Érdekel valakit?
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Vettem korábban egy Parkside 1000m2 fűnyírót. Pár alkalommal kipróbáltam, de még elég sok munka van hátra a terület előkészítésében ahhoz, hogy viszonylag akadály mentesen tudjon dolgozni. Jelenleg a legnagyobb problémát az okozza neki (hozzáteszem érthető módon), hogy a 7 db pár éves fa csemete (zöld X a lenti képen) körül ki van szedve ~8-10 cm mély terület körben, ahova majd szegély tégla és kavics fog kerülni. Ettől függetlenül feltűnt, hogy mennyire "bután" faltól-falig pattog az akadályok és a határoló kábel között. Ez a modell ezt tudja, nem volt meglepetés. Félek tőle, hogy annyira tagolt és akadályokkal teli a kertünk, hogy bár biztosan sokat le fog tudni vágni, de azt az érdemi előrelépést amit várnék ettől a beruházástól azt sajnos nem fogja tudni hozni.
Jelenleg így néz ki a kertünk:
Nem beszélve arról, hogy a piros számokkal jelölt 2. és 3. a Parkside (bár nem próbáltam), de szinte kizárt hogy be tudna menni. Vagy legalábbis jutni a random ide-oda pattogós szisztémával. Így ezeken a helyeken továbbra is kézzel kell majd nyírnom a füvet. Kiegészítésként még nyírhatom azokon a helyeken is, ahova nem tud benavigálni: bal oldal közepén gyerek játszótér / mászóka alatt és mögött, jobb felső sarokban a magaságyások mögött/között, bal alsó sarokban is elég osztott a terület a virágágyás (zöld) és a kerti csap (kék) miatt, ill. a szegélyeknél körben mindenhol. Plusz a 2. és 3. zóna.
Szóval kb. a most 2 heti ~4-5 óra fűnyírást redukálni tudnám hasra ütve 1-2 órára (Parkside utáni munkák). Mit gondoltok, valós lehet ez így?
De amitért ezt írtam...
Felmerült bennem, hogy annyira dicséritek itt a Yuka Mini 800-at, hogy lehet leváltanám a Parkside-ot egy Yukara. A Parksideot még május közepéig vissza tudom vinni, így igazából nem buknék rajta semmit. Viszont ugye a Yuka ~1000 € lenne. Ez azért tegyük hozzá, jelentős különbség.
Kérdés, hogy a fent felsorolt nehezítő tényezőket, amelyeket a Parkside 99% hogy nem tud megoldani, a Yuka megtudja vajon?
- Be tud navigálni a kerti hinta lábai közé? Be még hagyján, de ki is tud jönni?
- A kép bal oldalán van a szomszéd háza. A ház és a játékok között ~50 cm terület van ami szintén egy hosszú téglalap forma. Gondolom ezen 1-1 oda-vissza körrel végig tud navigálni?
- Magaságyások közé/mögé (~60cm széles téglalap) be/ki navigál?
- Virágágyás és kerti csap közötti zeg-zugos részt meg tudja oldani? Ez igazából 2 téglalap, szóval gondolom igen.
- A 1. terület egy murvás, fedetlen kocsibeálló. Fel tud kapatni egy ~2-3 cm-es szegélyre, onnan le a 2. területre, ott levágni a füvet, majd átmenni a 3. területre, szintén egy ~3 cmes szegélykövel övezett járdára fel / le, fűnyírás. Majd természetesen ugyan innen vissza a 3. -> 2. -> 1. sorrendben a fő területre.
- Hosszú távú terv, hogy az 1. terület egyszer csak tető alá kerül. Így itt 2 opciót látok: vagy hagyok neki alul fedetlenül 20-30 cm magas nyílást, amin keresztül át tud menni a 2. területre. Vagy megfogom kézzel és átviszem a hónom alatt a 2. területre majd ott indítok egy "másodlagos zóna" nyírást ami a 2. és a 3. zónát is levágja. Gondolom van ilyen lehetőség benne?Nem is beszélve arról, hogy 2 gyerek és egy kutya is van a családban. Így nem ritka, hogy előfordul itt-ott 1-1 elhagyott játék, kismotor, labda, gumicsirke, stb.
Ezeket ha jól tudom Yuka felismeri és kikerüli?
Tényleg annyival okosabb a Yuka, ahogy ezt a nagykönyvekben írva van és ahogy az ember elképzel egy robotot: kamerával / GPSel / stb. felmér és felismer minden akadályt, bejáratod vele a területet, NoGo zónákat, 2. - 3. - sokadik másodlagos zónákat és csak teszi a dolgát?
Megéri a ~3,5x annyi árat a Parksidehoz képest?
-
pomk
őstag
válasz
MaCS_70 #2610 üzenetére
Kellett neked valami extra beállítás, mert ahogy néztem alapbeállításon minden jónak tűnik nálam. Beállítások -> Értesítések alatt, Tuya appban is, de mégsem kapok értesítést.
Egy dolgot vettem most észre, hogy a Tuya -> Beállítások -> Apple Watch -> Eszköz alatt látom listázva a fűnyírót, de ott egy megjegyzés hogy "A következő eszköz nem támogatja az Apple Watch használatát:" és ez alatt van ott a fűnyíró.
Bár gondolom ettől függetlenül a telefonra még kéne érkeznie az értesítéseknek?Még esetleg egy probléma lehet, a Tuya app írta a robotra, hogy gyenge a WiFi jelerőssége. Ez okozhat ilyen problémát vajon?
-
pomk
őstag
válasz
MaCS_70 #2599 üzenetére
Köszi a tippet!
De elég a párosítás alatt a WiFi? Vagy mindig kell neki WiFi? A WiFi modul gondolom nem a dokkolóban van, hanem a fűnyíróban?
Párosítás alatt dokkolón kell lenni és kell a WiFi jel? Vagy elég csak a WiFi?
Tuya app kiváltja a Parkside saját appját? Vannak olyan funkciók, amelyek nem elérhetőek egyikben / másikban?
Nekem egyébként egy alap konnektoros WiFi jel erősítő van, de a telefonom alapján lefedi az egész kertet. Bár a telefonnak gondolom erősebb a WiFi modulja mint a robotnak. -
pomk
őstag
Sziasztok!
Parkside robot. Tegnap nekifutottam a telepítésnek. Vezető kábelt kihúztam, dokkoló áram alatt. Robot fel dug dokkolóra. Bementem a beállításokba, WiFi Bekapcsolása. Ezután Parkside appban próbáltam hozzáadni, listában látom, kattintok, homok óra, de a hiba üzenet alapján nem tud csatlakozni a WiFihez?
A párosítás alatt kell neki a dokkoló? Bár a telefonom bőven van WiFi jell ott, ahol a dokkolón van a robot, de Ő nem talál WiFi hálózatot. Legalábbis erre tippelek...Így arra gondoltam, hogy a hónom alá csapom és közelebb viszem a jelerősítőhöz, a dokkolót viszont nem tudom magammal vinni.
A későbbiekben is kelleni fog neki az állandó WiFi jel? Mert akkor át kell gondolom hogy hol legyen a dokkoló és/vagy a jelerősítő... -
pomk
őstag
válasz
szekera #2559 üzenetére
Plusz Parkside esetén cserélhető az akksi, így ha nagyobb akksit veszel bele akkor több időt tud nyírni egy feltöltéssel (de természetesen a töltési idő is több). De tölteni akár lehet éjszaka / hajnalban is amikor a nedves fű miatt nem érdemes nyírni. Így akár az ütemezésekkel is lehet játszani.
-
pomk
őstag
Sziasztok!
A Parkside robotok esetén egy csillag csavarral cserélhetőek a kések. Próbálkozott, gondolkodott már valaki hosszabb kések beszerelésén? Ahogy nézem a kések és a burkolat között még van ~2-3 cm. Ezzel talán növelhető lenne az egyszerre lenyírt felület és így a hatékonysága is? Mit gondoltok? -
pomk
őstag
válasz
MaCS_70 #2544 üzenetére
Dokkolónak egy új hely így esetleg?
Azért raktam a korábbi helyre, mert úgy rémlett hogy előtte min. 2m mögötte min. 1m egyesen szakasz kell.A 2. és 3. nem terveztem bekötni a hálózatba. Elég bonyolult lenne a kivitelezése. Ezért is kérdeztem, hogy csak arra hagyatkozom, hogy ez egy szegélyekkel zárt terület, ahol az ütközésekkel "faltól-falig" megy a robot az működhet?
-
pomk
őstag
Lerajzoltam az udvarunk alaprajzát kérlek segítsetek, hogy lenne érdemes kihúzni a határoló drótot egy Parkside 1000 m2-es robot fűnyíróhoz?A kép felső oldalán lévő zöld X-ek a fák, ezek köré megfelelő így bevezetni a drótot? A terület közepén lévő medencét nem látom indokoltnak körbe keríteni, mert úgyis neki ütközik a falának / szegélynek és visszafordul? A bal oldalon lévő trambulin és hinta, toronyt szintén nem terveztem körbe keríteni, hátha így bemegy oda is a robot és levágja a füvet ott is. Jó ez így? Itt a kék kör a tramubulin, mellette van egy zöld X-el jelölt fenyőfa, amelyet nem terveztem körbe keríteni, mert ott valószínű nem lesz szegély és mulcs így ott mehet a fa tövéig a robot. Mit gondoltok?
És még egy kérdés. Hova lenne érdemes letenni a dokkolót? Villám jellel jelöltem a lehetséges áramforrásokat. Bal alsó sarokban van a villanyóra, de ott talán szűk lenne neki a hely és nem találna be? Középen lenne a legideálisabb, ahova felrajzoltam egy szürke oválist, nyíllal jelölve a dokkolás irányát.
Ill. kérdés, hogy a jobb alsó sarokban lévő 2. és 3. zónákba szerintem nem fog tudni bemenni a robot, oda ha beviszem kézzel és ott elindítom, akkor körbe tud menni? Ilyen esetben a határokat ott hogy fogja érzékelni? Kéne neki drót, vagy valami magasabb szegély, stb. aminek nekiütközve visszafordul, ugye?Egyéb tippek, ötletek? 🙂 -
pomk
őstag
Parkside robot, de a kérdés általános.
A kert közepén lévő fákat hogyan érdemes elkeríteni? Van 5-6 gyümölcs fa össze vissza elhelyezve. Terv szerint építek köréjük szegély kőből egy kört, majd azt feltöltöm mulccsal. Ilyen esetben gondolom nem kell ide külön bevezetni a drótot (és nem is érdemes mert csak egy nagy káoszos drót tenger lenne az egész kert), hanem a szegély kőben elakad a robot és megáll. De ehhez gondolom X cm magasan ki kell állnia a szegély kőnek, ugye?
Viszont ha a nekiütközésre számítva nem engedem oda a robotot a fa közelébe, akkor közvetlen a kő mellett nem lesz levágva a fű mivel az ütközés miatt vissza fordul.
1 szó mint száz, hogyan kell megoldani azt, hogy a fa törzsét ne verje össze a robot, ne kapja fel és szórja szét a mulcsot, de a lehető legközelebb nyírjon a szegélykőhöz hogy ezzel utána ne kelljen kézzel szenvedni?
-
pomk
őstag
Veszprémben a Lidlben van kb. 20+ gép még.
-
pomk
őstag
válasz
MaCS_70 #2522 üzenetére
Visszaolvastam a hozzászólásaitokat, úgy tűnik elég vegyes a kép.
Ennyi idő távlatában (bár gondolom tavaly November óta nem sokat ment), mi a vélemény? Érdemes megvenni?
Nálunk ~700 nm-t kéne vágnia az alábbiak szerint:Pirost kézzel vágnám, mert oda nem tud bemenni.
Kék vonallal körül határolt rész amit a gépnek vágnia kellene. Zöld rész kérdéses, mert ott mászóka, hinta, trambulin van. Ill. a sárga vonalnál van egy emelkedő a talajban mert a felette lévő rész magasabban van mint az udvar többi része.
Elég cikk-cakkos, eldugott sarkokkal. Mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Interactive Brokers társalgó
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Call of Duty: Warzone
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Home server / házi szerver építése
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest