- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
1x kell jó esetben megcsinálni, aztán utána remélhetőleg már nem lesz vele gond. Összességében jók a vélemények róla a FB csoportban, aki már használja egy ideje.
Kár, hogy a Xiaomi/Roborock nem csinált még robotfűnyírót
Viszont rákerestem, és Xiaomit ugyan nem látok, de a Dreame-nek van (A1), egész pofás járgány, mint egy űrhajó, és ráadásul vezeték mentes! Mondjuk hivatalos magyar shopban szép kis ára van
-
mikrofon
veterán
Én annak idején a worx-omhoz is vettem és a Yuka-hoz is olyat amin több penge van. De aztán az első penge csere után visszaraktam az eredetit. Mindkét esetben hajlamos voltam meggyőzni magamat, hogy bizonyos "hibák" ezért vannak, meg hogy jobban merül az akksi, meg hogy azért nem egy mérnök dolgozott a tervezésen és a tesztelésen, így talán meg van az oka az eredeti méretének és penge számának.
Valószínűleg ezek csak placebo-k voltak de amíg nem raktam vissza az eredetit nem voltam nyugodt. -
mikrofon
veterán
Hát én worx-omhoz használtam. Sőt volt kimondottan típushelyes ami pontosan olyan méretű volt mint a gyári.
A Yuka-hoz meg bőven kitart az eredeti, akit még a Kickstarter-en vettem hozzá.
Amúgy a penge hossza biztos számít. Ezen kívül szerintem fontos még a furatátmérő illetve a csavar méretei amit hozzá adnak. -
thamasz
senior tag
Az egyik német csoportban most ez a penge a sláger:
https://www.grimsholm.com/robot-mower/knives/knives-for-mammotion-luba-yuka-24-pcs?ccid=HUIlletve vannak "jópofa" tuning megoldások is:
https://www.zttlprint.com/collections/mammotion-yuka-miniEz pl. kerámia főzőlap tisztító pengéket használ, állítólag tartós és olcsó:
https://www.bengs-modellbau.de/Messerscheibe-fuer-Yuka-Mini-Mammotion-Edelstahl-Aluminium-SuperCut/9624 -
mikrofon
veterán
Nincs valami ami megzavarhatta a kamerát? Egy árnyék vagy kamerába sütő nap?
Ha nem állítottál semmit akkor szerintem valami ilyesmi lehet.Nem tudom mini esetén melyik a standard akadálykerülés, de normál Yuka négy félét tud: [kép]
Ezeket érdemes még próbálgatni, mert mindegyikre máshogy viselkedik. -
Az új Parkside-nál én ilyet nem láttam, és őszintén szólva kizártnak is tartom. Ez egy kaotikus rendszerű gép, fogalma sincs arról, hogy merre jár, kizárólag a kábelt tudja érzékelni. Két, de inkább három árkategóriával feljebb tudnám elképzelni az ilyen báziskeresős funkciót.
MaCS
-
WiZARD
addikt
a 975€ Navimow i105e-t vajon mikor hozzák hozzánk?
Mondjuk nem nagy dolog elmeni érte...
-
mikrofon
veterán
Ez igazán vagányan hangzik. Én titkon ilyesmit várta a feltérképezéstől annak idején, nem pedig hogy a kertet körbe kell járatnom vele, meg az összes nogo zonát. (persze ez is lényegesen egyszerűbb, mint a vezeték telepítés, meg sokkal rugalmasabb, pl. Bármikor dönthetek úgy hogy ültetek még a kertbe valamit és azt körbejárom vele és már nem kell aggódni, hogy lenyírja...)
Kíváncsi leszek, hogy ez a funkció belekerült-e a "régi" Yuka-ba is vagy ez csak az új minikben van. Ha visszakapom a szervízből egyből ki is próbálom. Elvileg már úton van vissza és hétfőn érkezik meg. Nagyon gyorsak voltak, kevesebb mint 1 hét volt... Remélem jó is lett -
Gondolom nem vitted el checkoutig, csak a listaárat nézted a terméknél. Itthon 433eFt a fizetendő összeg, mert adnak rá akciót ha kosárba rakod, és megkapod ajándékba a 24 részes pengecsomagot is. A Mammotion EU sotre-ban ugyanez 1104 EUR (ha feliratkozol a hírlevélre, és kihasználod az így kapott 50 EUR-os kupont). Szóval itthon olcsóbb picivel.
-
3 évet ad a gyártó az EU storeban. Egyébként a hazai forgalmazónál voltam tavaly nyílt napon, segítőkész, megbízható, nem hinném hogy baj lenne vele, nyugodtan lehet onnét is rendelni. Egyáltalán nem volt célom lebeszélni bánkit, billegetem, és most ez volt az egyéni véleményem/döntésem a készlet miatt.
Illetve mivel hivatalos forgalmazó, így szerintem helyből érvényes az EU-s gyártói garancia is a tőle vett gépre, nem csak a hazai, tehát esélyes, hogy ugyanazt processt lehet alkalmazni adott esetben, mintha az EU webshopbol vetted volna. Persze ez csak tipp, meg kellene kérdezni róla a gyártót.
-
szekera
csendes tag
[link]
a termékspecifikációk (nyírási idő töltésenként + töltés időtartama, 19cm-es vágási szélesség) alapján számolva YUKA mini 800 esetében:
pl. 800 m2 lenyírásához 3 teljes nyírási+töltési kör után még kb. 70 percet nyír , azaz összesen 1210 perc (kb. 20 óra) időt igényel 800m2-es terület nyírása
jól gondolom / számolom?Yuka 1000-nél már 32cm a vágási szélesség!
pl. 800 m2 lenyírásához 2 teljes nyírási+töltési kör után még kb. 20 percet nyír , azaz összesen 350 perc (kb. 6 óra) időt igényel 800m2-es terület nyírásaParkside-dal milyen tapasztalatok vannak kb. 800 m2 fűre (egyenletes talaj, nincs emelkedő)?
mennyire lehet zavaró, hogy a pára felszáradását követően kb. 10 órakor elindítom a robotot, ami dolgozik majd másnap reggelig?
az árak nagyságrendi különbsége mellett a 3 éves garanciát mennyire/hogyan kell /érdemes figyelembe venni? (nyilván sokkal modernebb és kényelmesebb a Yuka telepítése és használata) -
Ch4os
aktív tag
Segway navimow i105e
Osztrák obik tele vannak vele, de tudtommal nincs magyar szervíz.
3 év gari, nem vezetékes, GPS+RTK, elkerül kamerával.
Nem kell a belső bokroknak, növényeknek elkerítés, látja és kikerüli. De tudsz felrakni manuálisan a térképre.
Egy töltéssek kb. 2 óra és 200nm amit vág. (én ennyit vágatok vele naponta 340nm-es kertben)
Havonta jönnek az újabb frissítések új funkciókkal. (és tényleg jó dolgokkal)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest