Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabesz87

veterán

Elhelyezéssel kapcsolatban nekem egy valami még mindig nem világos. Az OK, hogy a huzallal össze kell kötni a dokkolót, így talál oda. Ezt értem. De videókban ahogy nézem, a fűre teszik a dokkolót. Arrébb is lehet tenni, nem fűre? Nekünk a ház oldalán van a fűtől kb.2-3m-re egy aljzat, ez alá be tudnám tenni a dokkolót. Innen is odamegy akkor a fűre, és visszatalál?
    A használatit olvasva 1-2 dolog nem világos. A töltő elhelyezésénél ezt írják:

A határolóhuzal lefektetési vonalának útvonala: −−
    • ∣≺−≻∣ 1,6 m Minimális távolság (Honnan?)
    • ∣≺−≻∣ 2 m faltól mért minimális távolság*
    *Házfal elektromos hibákkal (pl. fémfelületek, elektromos elosztók, fotovoltaikus rendszerek)
    Most akkor a ház falához közvetlenül nem tehetem? :F Nyilván a fallal párhuzamosan gondoltam, nem pedig rá merőlegesen, így a dokkoló előtt és után sem lenne gond a huzalozás.

Ill. a másik:
    A töltőállomás (20) bemeneti területén a határoló huzalt (10) legalább 200 cm hosszúságban, illetve a töltőállomás (20) mögött legalább 100 cm hosszúságban egyenesen kell lefektetni.
    Tehát ahol a fűnyíró rámegy a dokkolóra, kell legyen egy 2m hosszú egyenes szakasz. Ezt még értem. De mögötte mire kell 1m-nyi huzal?

Elnézést az értetlenségemért, de új még nekem a robotfűnyíró téma :)

• Gabesz87

veterán

válasz Bdanyy #2829 üzenetére

ÉRtem, köszönöm.
    meg mellé egy százalékos esélyt, aztán random választ közülök
    Ez bevallom, nem teljesen világos.
    Néztem még ÁK-n a Riwall PRO RRM 500 APP gépet, nem sokkal drágább, ellenben pozitívabb vélemények vannak róla. Jó, igaz csak 2 db :D Esetleg ezzel van tapasztalat? Melyik jobb a 2 közül?

• Gabesz87

veterán

Gondolkodom most én is a jövő héttől akciós Parkside gépen+garázson. Megéri az árát, mit szóltok? Mi a vélemény róla? Egybefüggő ~70m2 füvünk van, egy nagy téglalap ill. egy kisebb keskenyebb téglalap (összességében egy "L" alak), nincs közte semmi (csak az öntöző szórófejek a széleken). Körben szegélykő van letéve. Az egyik kérdés, hogy a huzalt a föld alá kell tenni? Gondolom igen. Olvastam az imént, hogy nagy a gép, átlóg a vezetéken, tehát akkor nem közvetlenül a szegélyhez kéne fektetni a huzalt, hanem valamivel beljebb? Még az elhelyezése is kérdéses, bár pont a fű mellett van a fúrt kút aknafedele, ott lent van konnektor is, szóval a fedél tetejére akár rá is tudnám tenni a dokkolót+garázst (a fedelet a kábelnek meg max átfúrom). Azt meg valahogy megoldanám, hogy tudjon közlekedni a fű és dokkoló közt.
    Vagy esetleg ebben az ársávban van jobb, ajánlottabb gép (akár még garis, használt is szóba jöhet).

• Gabesz87

veterán

válasz OPiiPO #2427 üzenetére

Köszi a gyors választ. Ja értem, akkor gyakrabban kell mennie, világos. Dokkolót akkor a szegélyen belülre, a fűre kellene tennem ezek szerint!? De az vízálló (ill. maga a gép is), nem baj ha ott van állandóan bedugva, és éri az eső? Mondjuk akkor még ezen is agyalnom kell, mert nem szeretném, hogy állandóan egy hosszabbító legyen a kertben. Hogy a túróba oldja ezt meg mindenki? Kis garázst építetek a fűnyírónak? :)
    Ha random mozog, kb. várhatóan mennyi idő alatt megy végig egy ekkora területen?

• Gabesz87

veterán

Sziasztok. Leszögezném, hogy nem értek a robotfűnyírók világához, úgyhogy lehet, hogy butaságokat írok/kérdezek. Adott egy kb. 70m2 méretű füves terület a kertben. Mondjuk sajna nem az igazi szép fű, hanem inkább ez a gyomos vadfű, de próbálom kihozni belőle amit lehet talajlazítózással, trágyázással, felülvetéssel. De ahogy mondani szokás, sz.ból nem lehet várat építeni :)
    L-alakú (de majdhogynem téglalap) terület, nincs semmi akadály (fa, bokor, virág, kistó stb.). Szegélykő veszi körbe. Jelenleg egy alap Bosch ARM 3200 elektromos fűnyírót használok, és nem lenne vele gond, csak előfordul néha, hogy nincs időm füvet nyírni, és emiatt eléggé megnő. Na ilyenkor meg kínszenvedés lenyírni, fullad a fűnyíró, 2 fordulóként üríteni kell. Úgyhogy gondoltam, jövőre beszereznék egy robotot, ami úgy heti 2x szorgosan nyírná. Amit nem tudok és kérdés számomra:
    Ezeknek ugye nincs tartálya, ergo a levágott fű ott marad? Tehát utána kapargatnom kell!?
    Félek, hogy a szegély az problémát jelent. Mert a dokkolót ugyan be tudnám dugni, és még védett helyen is lenne a gép (udvaron fedett beálló van), viszont nem tudom, hogy jutna oda a fűre a szegély miatt :F Vagy az egyszerűbb gépek nem ilyen okosak, hogy maguktól elmennek a dokkolótól a vágási területre? Nekem kell kézzel odatenni? Robotporszívónk van, én abból indulok ki.
    Mit tud egy olcsó kategóriás gép, mint pl. a Lux-Tool OBI-s 120e Ft-os gépe?
    Használtan esetleg érdemes nézelődni jobbat? Ez esetben viszont milyet? Ez a 100e körüli árkategória lenne a max, amit ráköltenék, többet semmiképp.

Új hozzászólás Aktív témák