Új hozzászólás Aktív témák
-
pomk
őstag
Nálam a kép szerinti bal oldalon bemegy, bent megfordul és jobb oldalon kijön.
Bemenet, kimenet forgás közben végig megy a nyírás. Itt sem, ahogy máshol sem sajnos nem vágja le faltól - falig, de azért nagyjából rendben tartja ezt a területet is.Eleinte félve vettem fel ezt a szűk folyosót a térképre, de egész ügyesen megoldja.
Annyi kiegészítés, hogy bár nekem angol nyelven van az applikáció, de kikapcsolt akadály elkerülés esetén többször elakadt, de a "standard" beállítás esetén még nem volt gond.
-
pomk
őstag
Sajnos ez egy hiányossága, igen. Reméljük egy következő frissítéssel bekerül hogy ha 5-10-15 p van hátra, akkor nem töltsön 2-3 órát. De ezt ugye nagyon nehéz előre megbecsülni hogy az adott 5-10-15 percben mennyi forduló, akadály, emelkedő és az egyéb korábban felsorolt akku merítő tényező lehet. Bízom benne, hogy a kis ügyes SW fejlesztő mérnökök kitalálnak rá valami okos megoldást.
DE egy ügyes megoldás viszont, hogy miután visszament tölteni manuálisan el tudod indítani hogy folytassa a munkát. Ez természetesen tapasztalati úton kell majd egyéni szituációban kiokoskodni hogy mennyi töltöttség "elég" a fennmaradó terület ledolgozására és ne kelljen megvárni azt az időt amíg teljesen feltölt. Én ezzel személy szerint rendszeresen élek. Sajnos ez viszont így kizárja az automatizálás lehetőségét. -
thamasz
senior tag
Nálam is kb 600m2-t nyír, a legújabb frissítésekknek hála 1 töltéssel, kb 8 óra alatt lenyírja. Különböző zóna variációkban és beállításokkal is teszteltem az elmúlt 3 nem esős napon. Az új szoftverfrissítések előtt inkább a 350-400m2 volt a max reális terület (csak 9-20 óráig, éjjel nem nyírva)
Most már annyi beállítási lehetőség van, ezáltal rengeteg variáció, plusz minden kert különböző, és függ a fű hosszától is, nem lehet kijelenteni, hogy mennyit megy egy töltéssel. Nálam ment már 3,5 órát is egy töltéssel.
8-12cm között állítható az átfedés, 0,2-0,6 m/s között a sebesség, 0-4 között a szegélyezési körök száma , 0-3 között a no-go zóna körbe nyírás száma.
Egyszer kiadtam mind a 6 zónát neki, azaz a teljes területet, itt az időhöz hozzá kell számolni még 1x feltöltést: (12cm és 5m/s)
-
pomk
őstag
Nekem Yuka Mini 800.
Ajánlom figyelmedbe az EU weboldalt, ahol részletes adatokat és összehasonlítást találsz minden modellről. Az ott szereplő adatok alapján az 1 töltéssel lenyírható terület mérete 380 m2. Ez feltételezem 100% ideális körülmények között hozható adat. Nálunk a 600 m2 4 zónára tagolt, és zóna1 / zóna2 / zóna3+zóna4 ütemben szoktam nyírni őket. Még nem raktam össze az automatizált task listát, így amikor eszembe jut elindítom. De minden esetben más-más nap szoktam nyírni a zónákat, elsősorban azért hogy ne zavarja a kinti kerti tevékenységet - játékot-stb. Így sajnos nem tudom hány töltéssel oldaná meg ha egyszer kiadnám neki mind a 4 zónát. Tippelni tudok, szerintem 2 teljes feltöltéssel lehozná úgy, hogy a 3. körben már nagyon kevés nyírni való maradna hátra. Az, hogy mennyi időt nyír egy töltéssel (feltételezem) megint csak 100% ideális körülmények alapján vett hivatalos adat szerint 150 perc. Nekem egyébként ennél többet, közel 200 percet is szokott menni.Fentiekhez 2 fontos dolgot fűznék még hozzá: ezek az adatok abszolút szituáció / kert függvénye, így az én vagy a hivatalos adat csak egy hasonlítási alap lehet. Kiindulásnak jó, de nálad biztosan más lesz! Nagyon sok múlik azon mennyi No-Go zóna van, mennyi akadály van a kertben, milyen a kert méretei és alakja és ebből Ő milyen vágási képet határoz meg, amiből adódik hogy mennyit forgolódik a határokon ami szintén akku használattal jár, van-e lejtő és ha igen mekkora + milyen arányban van a lejtő - sík terület aránya, stb-stb-stb.
Ill. no offense, de nem mindegy?Beprogramozod, elindítod, aztán meg, nyír, tölt, nyír, tölt, nyír, ha végez visszamegy a helyére. Ahhoz tudnám hasonlítani amikor azt kérdezi valaki, hogy mennyi idő alatt tölt fel az elektromos autóm az otthoni "alap" 230 V-os konnektorról és hogy miért 6-8-12 óra? Ugyan ezt szoktam mondani: "Tök mindegy". Délután haza érek, bedugom, reggel lehúzom úgy hogy tele van. Ott áll az autóm ~15 órát egyedül. Ha ebbe belefér a töltés nekem teljesen mindegy hogy 1 óra alatt tölti fel vagy 12 óra alatt.
De visszatérve a Te esetedre. Miért fontos, hogy hány töltéssel oldja meg és mennyi időt megy egy töltéssel? Ha esetleg van nehezítő tényező, hogy pl. egy adott napszakaszban mehet csak különben zavarja a család életét, stb. írd le és adunk tippeket hogy old meg. Az ütemezéssel abszolút kezelhetőek az ilyen helyzetek (is).
Parkolás: nálam nem trambulin alatt van, úgy hogy nem tudok nyilatkozni. De szerintem ha van ilyen gyakorlati tapasztalat, akkor vedd figyelembe. Nálad is ott parkolna?
Nálam egyébként itt parkol:
Eddig 1 alkalommal volt, hogy nem csatlakozott a dokkolóhoz (de akkor is szépen betolatott), de azt be tudom annak hogy a dokkoló még nincs véglegesen rögzítve a járdalapokra mert várom a garázs megérkezését és valószínűleg eltolta a robot a dokkolót. Ezen kívül mindig szépen, pontosan betalál.Az első képen a vastag nyíl mutatja a parkolót, ill. pirossal berajzoltam azt is hogy nálam hol van az RTK antenna rögzítve.
#2957Gabesz87
Igen, így van.De az csak az EU weboldalon jár!
-
pomk
őstag
Ezeket mind tudja kezelni a Yuka Mini, a parkolás sem lesz gond, mivel amikor már közel van a dokkolóhoz akkor átvált (ha jól emlékszem) infra kommunikációra és azzal tájolja be magát.
Ill. még a lábak és a fal közötti részre annyi, hogy én simán beengedném oda, lehet hogy 1-1 oda-vissza körrel lefedi az 55 cm-t és akkor neked annyival kevesebb lesz ott a nyírás. Az tuti, hogy elakadni nem fog.
Ha belefér anyagilag, én bátran ajánlom! Nekem, bár nálunk ~600 m2-ről van szó nagyon-nagyon sokat segít! És most ráadásul ajándék garázs jár a Mini-hez a hivatalos eu weboldalon. -
Igen, párhuzamos csíkokat nyír mindig, taskonként állítható, hogy milyen szögben álljanak ezek a csíkok a területen. Szóval megoldható, hogy más napokon más szögben nyírjon. A default beállítás egyébként az automatikus (optimális), ilyenkor magának kalkulálja ki a szöget. Hosszú és keskeny területek estén nagyon fontos a helyes szög beállítása (vagy optimálison hagyás), mert ugye ha merőlegesen nyír a hosszra, akkor egyrészt rengeteg ideig tart, másrészt a sok forgolódástól ki is koptaná a füvet (de nálad ezzel nem kell törődni a rajzod alapján).
Egyébként úgy vettem észre a fáknál, hogy nyilván kikerüli őket, de az eltávolodás után próbál meredek szögben minél előbb visszatérni az adott trackre (csíkra), minél inkább közel a fához. Szemre sokkal jobb az eredmény ezekben az esetekben, mint pl a szegélyeknél, ott nem ennyire bátor, nagyobb távolságot tart.
-
thamasz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest