Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz den89 #2478 üzenetére

Én nem igazán tapasztaltam, hogy változtatná a teljesítményt, pedig nálam is vannak kifejezetten sűrű füves, és nagyon kopasz részek is. Tehát ha nincs átléphetetlen szegély, akkor tudomást sem vesz mondjuk a térkőről.

Kb. 500 nm a nyírt terület, egy szabálytalan ipszilon formában. Heti 3×3,5 óra elég neki, nem maradnak pamacsok.

A határoló kábelt én extra sűrűn, kb. méterenként szegeztem le, így nincs vele baj. Legutóbb tán augusztusban variáltam a nyomvonalat, de már ott sem látszik ki.

MaCS

• Yellow73_a

tag

válasz den89 #2478 üzenetére

Szerintem a 70 percet azért írják, hogy annyit tud nagy igénybevétel mellett is. Itt az igénybevétel alapvetően nem a nyírt felülettől függ, hanem a nyírandó fű hosszától, sűrűségétől, ami ugye összefügg azzal, hogy mennyi időnként megy rá a robot.
    Nálam 300 m2-t nyír minden nap 16:10 és 19:40 között, ezalatt nem kell töltenie, és marad az akksiban legalább 25-30% a munka után.
    A gépkönyv szerint:
    Ajánlott munkaidő (óra) naponta*
    200 m2 ................................... 3,5 óra
    400 m2 ...................................... 7 óra
    600 m2 .................................... 10 óra
    800 m2 ................................. 13,5 óra
    1000 m2 .................................. 16 óra
    * A ténylegesen szükséges idő a fű fajtájától,
    a növekedési feltételektől, a páratartalomtól
    és a gyepfelület egyenletességétől függ

ezekbe az időkbe gondolom bele van(nak) számolva a közbenső töltés(ek) is.

Szerintem ezt az akciós árat bőven megéri, én 150-ért vettem májusban.
    Most egy gond van csak, hogy vége a szezonnak, így nem fog dolgozni az alatt a 90 nap "próbaidő" alatt, amíg minden további indoklás nélkül visszavihető a Lidlbe minden nonfood termék, és az árát visszaadják.
    Én is úgy vettem, hogy ha nem válik be, visszaviszem, de bevált.

A térköves részen simán átmegy, ha csak 1-2 centi a szintkülönbség a térkő és a fű között. Addig a levegőt nyírja. Viszont ez határoló vezetékes robot, tehát a lefektetett körvezetéken belül tud mozogni. Ha a térkövet minden oldalról fű határolja, akkor nincs telepítési gond, de ha nem minden oldalról fű veszi körül, akkor valahol a vezetéknek is keresztül kell menni a térkövön, ott macerásabb a határoló vezeték lefektetése.

• f4lcon

addikt

válasz den89 #2467 üzenetére

mivel minden nap kimegy majd, elég lesz neki egy idő után az a pár óra
    nem úgy kell elképzelni, mint amikor te nyírod a füvet, és le kell vágnod egy menetben
    mivel minden nap kimegy majd, minden nap millimétereket fog nyírni, így biztos lesz különbség (egy határoló vezetékes gépnél, ami csak "bolyong") azaz olyan rész amit nyírt egyik nap, meg olyan amit nem nyírt, de az a különbség kb 1 hét után már annyira alacsony lesz, hogy szabad szemmel nem fogod észre venni hol ment csak tegnap, meg hol ment ma.

a határoló vezeték nélküli gépek pedig szisztematikusan mennek, mint ahogy te a tologatós géppel. egy-egy komolyabb akkus gép két menetből levág 1000 m2-t. de itt a 400k már szűk keresztmetszet, inkább 5-600 ezer amiről beszélgetni kell. a legolcsóbb nem ismeretlen supporttal rendelkező gép ekkora területre a Navimow i108e ami ÉPPEN tud 1000 m2-t (papíron csak 800-at, de az applikáció engedi a túlnyírást)

• Yellow73_a

tag

válasz den89 #2467 üzenetére

Nekem Parkside gépem van, a legolcsóbb, legegyszerűbb, határoló zsinóros, nem szisztematikus, de már wifis, így egy alkalmazással programozható, indítható, megállítható. A papírjai szerint 1000 m2-ig ajánlott, nálam csak 300 m2 gyep van. A használati utasítása szerint 80-90 percet bír egy töltéssel, de ez nagyban függ attól is, hogy mekkora magasságú füvet kell nyírnia. Én minden napra beprogramoztam, kb 3,5 órát megy naponta, így a fűnek esélye sincs nagyon nőni, ezért bármilyen furcsa, a 3,5 órát lazán kibírja közbenső töltés nélkül, és így is marad 25-30% az akkuban.
    Teljesen szépen rendben tartja a gyepet. Most lesz a Lidlben Black Friday akcióban 120.000 Frankó Forintért.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés