- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuksa90
őstag
Segítség,elekadtam. SIM kártya pin kódját hol tudom megváltoztatni?
-
natë
nagyúr
válasz
oOKitsuneOo #6393 üzenetére
!!%&@
-
Karavik
veterán
Tudom, de az csak feltételezés...csak az a biztos, hogy xiaomi.eu eredeti stock MIUI kamera.apk-t, camera driver-t és camera libs-t használ. Global-ban csak annyi a különbség, hogy HDR Pro és Live funkciók rejtve vannak.
Nézd csak meg amikor GCAM laggolt a hiányzó camera libs miatt MIUI-ban, akkor ugyanattól ROM verzió kiadástól lett jó xiaomi.eu dev-ben, global dev-ben és china dev-ben egyaránt.
-
DanielK
addikt
Valaki használ munkaprofilt a telefonon?
Ugye pár alap appot duplikál a munkaprofil, köztük a telefon appot is. Ebbe vannak a céges kontaktok. Viszont ha hívnak nevet nem ír ki, csak telefonszámot. Ugyanakkor nem fogadott hívás esetén az értesítés sávban már név alapján jelez.
Ez Google vagy Xiaomi bug lehet? Illetve azt nem lehet beállítani, hogy a munkaprofilos telefon app legyen a 2. Sim-mel és ha a céges számon hívnak akkor ebben az appban jelenjen meg a szám? -
morfeus08
tag
Aki haszál Gmail-t a telefonon, tazt tudna nekem nyilatkozni hogy az értesítés hogy megy neki? Több fiók is be van állítva, viszont hiába kapcsoltam be hogy az értesítési led is villogjon ha jön üzenet, ezt valamiért nem szeretné megtenni.
-
Karavik
veterán
válasz
kengyel #6369 üzenetére
Elárulom, hogy Xiaomi.eu MIUI, China MIUI, Global MIUI tök ugyanaz kameraképességekben azonos ROM kiadási verziószám esetén.
Mondtam már, egy MIUI kiadás van, a China MIUI és erre épül xiaomi.eu és globál is. Nincs külön camera.apk sem libs, sem driver, ugyanazt használja mind természetesen.
Köztudott az is, hogy MIUI Night mode bullshit, erre ott van GCAM Night sight
-
Smiro
senior tag
válasz
enginev3.0 #6380 üzenetére
Az milyen? Ringet vettem a kameralencse köré, de az csupán egy keret. Na meg a tok is védi valamelyest, de tartok a karcoktól ennek ellenére.
-
Istuu15
senior tag
válasz
enginev3.0 #6379 üzenetére
Ezer köszönet!
-
Istuu15
senior tag
válasz
enginev3.0 #6372 üzenetére
Tudnál küldeni hozzá linket légyszíves?
-
Lomas
tag
Látom, havri1 "kolléga" már leírta a lényeget...Ő egyébként a GB topicban is nagyon segítőkész volt, köszönöm neki ehelyütt is.
Nem is az az igazi gond, hogy eltűnik a cucc, hanem az, hogy olyan mértékű lehet, hogy a GB már a szállítási biztosítással rendelt csomagoknál is lacafacázik, nem igazán akar refundolni... Igen, sokan írják, hogy régen nem így volt. Nekem 3 novemberi rendelésem volt, összesen 500 USD, még semmi nem ért ide belőle, a teló utolsó tracking infoja december 3-ai . Állítólag 19-től a sablon válaszok után érdemi ügyintézést kapok. Nov 11-én rendeltem az MI 8-amat.
Na mindegy, hanyagolom a témát, ez nem idevaló, ha érdekel, nézz be az említett oldalra, elég két-három oldalt visszaolvasni, és elmegy a kedv a GB rendeléstől....Apropó, ha itthon szeretném rendelni, hol érdemes mostanság? Ár-szolgáltatás-panaszkezelés arányos megoldás érdekelne. Árukeresőn a 6/128 verzió 127.000-től indul - ezek már megbízható eladók - Eustock 134.000. (Igaz, kapcsolódó szállítási költségeket nem néztem.) Az utóbbi ér annyival többet? Mire érdemes még figyelni? ROM verzióban lehet eltérés? (Nem a frissítési állapotra gondolok.)
Na meg persze az sem hátrány, ha ideér... -
Smiro
senior tag
válasz
enginev3.0 #6372 üzenetére
Szerintetek ilyet érdemes használni? Félek, hogy a zippzáras zsebem esetleg megkarcolja a lencsét. Úgy olvasom, hogy a képminőséget nem befolyásolja.
-
-
Istuu15
senior tag
-
DanielK
addikt
Globál stabil romon le lehet tiltani az alulról felhúzható keresőt?
-
w333
félisten
válasz
Karavik #6363 üzenetére
+1 én ezért tiltottam le mert feleslegesnek éreztem, és igen Romániában is volt internetem mintha itthon lettem volna, semmi egyéb költség nem volt !
Így pl. a Waze -t is használtam ... nem kell már az Offline navigáció sem !
Csak annyi az egész hogy be kell kapcsolni a beállításokban az "AdatRoming" -t !
-
Karavik
veterán
Mi Roaming egy haszontalan fizetős szolgáltatás volt, ami 2018 augusztusában megszűnt adatvédelmi megállapodás problémák miatt. [link]
Ebben a formában Mi Roaming app nem más, mint még egy bloatware.
EU uniós tagállamokban (mint pl. Románia - csakhogy a példádnál maradjunk) már amúgy is plusz költség nélkül lehet használni adatforgalmat (data roaming), ugyanúgy, mintha csak itthon lennénk...
-
Istuu15
senior tag
Srácok egy pár órája már a legutóbbi xiaomi eu dev romot használom és nálam a night mode nem akar normálisan működni. Vállalhatatlan maszatos és elmosódott képet csinál. Másnál is ez a helyzet?
-
-
w333
félisten
válasz
kengyel #6350 üzenetére
Ami rendszer alkalmazás ... azt alapból nem is engedi tiltani
Na utánanéztem ennek a "Mi Roaming" alkalmazásnak, ez tulajdonképpen egy virtuális sim kártya, tehát pl. ha Romániában vagy kiválasztod az országot és potom 1$ /nap -ért veszel egy ilyen virtuális kártyát amin van 300MB internet és ha ezt elhasználtad akkor a sebesség lecsökken 128kb/s -re !
Ezt én sem tudtam, durva hogy mit tudnak ezek !
Különben EU -ban 42 országban működik a dolog ... ezt jó tudni !
-
kirk01
tag
g_g_g és havri1 mindkettőtöknek köszi! A képernyőzáron belül keresgéltem
-
Danex
addikt
Amúgy megnéztem most fastboottal a rollback értékemet és pite legfrissebb dev rommal is csak 1-es az antirollback-em.
Pixel Experience rom-ok amúgy hogy üzemelnek?
-
natë
nagyúr
Nem piszkáltak meg semmit. Azt írtam, hogy a devhez képest más. Ők a kínai alappal dolgoznak, sejt szinten nem nyúlnak bele, de tudod mit? Nem győzködlek. Ha Karaviknak nem hiszel, aki az eu csapat tagja, akkor nekem miért hinnél.
"Global kiadás pedig alapvetően a butított MIUI tele korlátozásokkal, korlátokkal, reklámokkal, bloatware-el mindemellett a legtöbb hasznos MIUI feature le van tiltva benne. Global kiadás azoknak jó alternatíva akiknek nincsenek nagy elvárásai a ROM-al kapcsolatban sem funkciókban, sem testreszabhatóság terén.
Xiaomi.eu-ban nincs tiltva, korlátozva semmi, minden hasznos MIUI funkció alapból elérhető + jó pár értékes egyedi feature hozzáadva, és sokkal több minden testreszabható egyéni preferencia szerint. Mindemellett menetes reklámoktól, bloatware-től és Analytics adatküldő apptól is. Továbbá network location, mobilhálózat...stb mind EU régióra optimalizálva, míg a Global ROM-ban a 3G hálózatnál még mindig a kínai TD-SCDMA a preferált, a teló ezt keresi első körben 4G>3G, 2G>3G váltások alkalmával. Nem utolsó sorban xiaomi.eu alapból SafetyNet passed.
Igazából egy MIUI kiadás létezik, az pedig a China MIUI a többi kiadás pedig erre épül, ezt használják alapul Global és Xiaomi.eu-t is beleértve. Legtöbb esetben a felmerülő problémák közösek mindhárom kiadásban, mert china MIUI hordozza, így átkerül xiaomi.eu-ba és global-ba is egyaránt. Tehát Global is kvázi custom MIUI csak éppen hivatalos MIUI támogatással, viszont a fenti okok miatt számomra xiaomi.eu MIUI nagyságrendekkel jobb alternatíva, mint a Global MIUI." By Karavik
-
w333
félisten
Végignézetem és igazából ezt a 2 különbséget látom !
Removed ads in system apps (Global Dev is kikapcsolható minden reklám)
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 4x7, 5x5, 5x6, 5x7 (nem gyári téma tudja)
Én inkább sok helyen azt olvastam hogy az EU Dev döcögősebb mint a Global Dev, illetve ahogy régen írtad a kamera libeket is megpiszkálták !
(#6329) Moz
Végigolvastam és a funkciók 90% -t a Global Dev is tudja !
De mindegy, akinek az EU Dev jön be az használja azt, nincs ezzel baj !
-
janston
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék váltani Mi5-ről egy B20-as Mi5-re. Sajnos ilyet nem gyártottak, ezért kénytelen vagyok Mi8 Pro-t beszerezni. Gearbest-en néztem, de nem egyértelmű nekem, hogy akkor most honnan szállítanak? EU vagy Kína? Valaki rendelt már onnan?
Köszönöm!
-
natë
nagyúr
Ami még az eu romnál is patentebb az a Mi-Room orosz miui, csak abban nincs magyar (akit ez érdekel).
-
natë
nagyúr
válasz
pergabb #6318 üzenetére
[link] és :
Our ROMs features (Whats not in Global):
Based on China Stable / Weekly builds (except POCOF1, HMNote6Pro )
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
3way reboot menu (in dev settings)
Removed ads in system apps
Face Unlock for all 7.x/8.x/9.x devices
Vertical clock widget on lockscreen
Steps counter in Assistant screen
More shortcuts on left lockscreen
Wake up gestures for 7.x/8.x/9.x devices
AI preloading option in MIUI Lab
Fullscreen gestures for 8.x/9.x devices
Option to auto-expand first notification
Notifications priority settings
More edit options in Gallery app
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch
Added Screen-OFF animation
Added AI Preload for 8.x/9.x devices
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Added 4k Video support for MI4C, MI4S, HMNote3Pro, HMNote3SE, HMNote4X
Added 3D Touch to MI5S 3GB RAM version
Added GSMalphabet into SMS app
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 4x7, 5x5, 5x6, 5x7 (depends on device)
SafetyNet passed (Google Pay)
Play Store Certified
Deodexed
Added automated tasks
Added game speed booster
Added erase module (magic elimination) to Gallery photo edit options
Fixed low volume sound via headphone
Fixed Google assistant voice response issue
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience.Plusz koppra altatás és hamarosan jön a dark mód is. Ja és az émbiönt diszpléj is sokkal okosabb eu-n.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #6312 üzenetére
Szerintem elég kevés embernek van itt még PRO.
Nem tudom, hogy volt e már valakinek ROM cseréje ilyen készüléken.Ezt találtam, ahol talán fenn van a legfrissebb TWRP:
Mi8 PRO TWRP -
-
w333
félisten
válasz
huliganboy #6312 üzenetére
Miért nem használsz Global Dev verziót ? ahhoz még BL nyitás sem kell !
-
törölt tag
Sikerült Feltennem az EU-s DEV ROM-ot elsőre, ami nálam nagy szó!
Nagyon szuper az összefoglaló, minden pontról pontra le van benne írva!
Köszönöm! -
1Konrad
tag
válasz
Nagya21 #6301 üzenetére
...azért szvsz. még mindig a legjobb a guglis, mert az legalább félszavakból is megérti, mit akarunk és nem hisztizik, hogy olyan házszám nincs, vagy hogy az adott utcát nem úgy írják helyesen.
...csak ez a 10-20 méteres tévedése, és az abból fakadó heveny aggódása nem kéne!
(Egyébként a Wazze se rossz, de én jobban szeretem a letisztult, térképszerű navigációt, nekem ne tütüzzön!
.
Ha a gugliba beteszik a sebességmérőket is (erre van esély, hiszen a wazze is a guglié), akkor abból tényleg nem is hiányzik semmi.
(Na jó: azért nem kéne eltévednie! -
morfeus08
tag
Sziasztok! Van valakinek ötlete arra hogy a telefonon miért nem szeretne a VPN működni? L2TP/IPSec PSK típus, nem külső alkalmazás hanem a beépített VPN-el próbáltam. Más telefonnal pedig sikeresen csatlakozik.
w333
félisten
válasz
Nagya21 #6301 üzenetére
Csak egy óriási nagy kaki ... 2-3 éves térkép van benne, lezárásokat, eltereléseket semmit sem mutat én megszívtam vele (Pápáról jöttem Bp -re és Győr közelében fel akart vinni az autópályára de mivel 3 éves térkép van benne így nem tudta hogy éppen azon a szakaszon építik az autópályát, így kénytelen voltam bemenni Győrbe és onnan fel a pályára) soha többé nem kell a 3 betűt "sz*r" !
Ehhez képest a Waze fény évekkel jobb, mindent mutat azonnal most Erdélyben végignavigáltam és soha semmi gond nem volt vele !
Szerk.
Most nézem kb. 1000 km alatt megevett 53MB internetet, hát az semmi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Torrent meghívó kunyeráló
- Tesla topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DOOM - The Dark Ages
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest