Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
*OTA
Restart, erre újra jelez

-
havri1
félisten
Kézzel telepítettem a 9.1.24 EU devet, még pénteken. Ma jelez óta, frissítés van. Ugyan az. Szedi.. Lett kiadva rá frissítés?
-
válasz
Steelheart2
üzenetére
-
noorbertt
őstag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Kereső, apn.
-
noorbertt
őstag
Érdemes az apn beállítást resetelni. Nalam speed test előtte utána nagy különbségek voltak.
-
Nem arra írtam, az APN módosítása nyilván nem orvosolja a telefon problémáját, de sebesség tekintetében segíthet bizonyos esetekben.
Hazánkban hivatalosan a B3 (1800 MHz), B7 (2600 MHz) és a B20 (800 MHz) kell csak jelenleg, ezeket kellene tudni összefogni különböző kombinációkban a készüléknek.
Kellhet majd persze más csatorna is, mert van/lesz olyan szolgáltató, amelyik például meglévő 3G-s frekvenciát csoportosít át 4G-re (a Vodafone sanszos). -
Maist
senior tag
Nem fog menni más apn-el sem a 4G+, ezeken már mind túlvagyok én is. Most jobban megnézve a [link] weboldalt azt hámoztam ki, hogy a Mix 2s, Mix 3-al ellentétben ez elég "kevés" 4G frekvenciát tud alapból. Talán itt lehet a titok nyitja, hogy a Mix 2s, Mix 3-hoz képest mégiscsak kicsit alább van pozícionálva a Mi8, emiatt kevesebb frekvenciát ismer, és azokat sem engedik neki, hogy összefogja itt az eu-ban. Az alábbi képernyő mentéseken látszik is (aláhúztam), hogy míg a Mix 2s, Mix 3-nál oda van írva, hogy tudja a 4G+/4G/3G/2G, addig ez a Mi8-nál nem található meg a leírásban.

-
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Az APN-re gondolok, például ha alapban a régebbi wnw áll be (ritka már, de előfordulhat még), akkor érdemes kipróbálni az internet vagy internet.telekom értékekkel is.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
A Honor 8-ban bár Cat6 2CA 300 Mbps modul van, de csak Intra Band, ami itt nem jó, azért nincs 4G+, Inter Band kellene.
Más kérdés, hogy az újabb Honor és Huawei telefonok ha nem is mindig jelzik ki külön a 4G+ hálót (Telekomnál nem, a másik két szolgáltatónál igen, mert eltérő a hálózati összevonás), de a gyakorlatban kezelik minden esetben. (Ilyen továbbá az iPhone is, ott sincs külön 4G+, sőt, 3G-n belül H és H+ kiírás sem, de kezeli.)FrankMonzano: Milyen szolgáltatójú SIM kártyát használsz?
Másik hozzáférési pontot nem próbáltál? -
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Igen, mobilnet sebességre gondoltam én is.
-
Igen, én írtam már, hogy nálam is Honor 8-at váltott a Mi 8, de semmi sebességkülönbséget nem mértem a két telefon között, én nem is érzek különbséget. Győr - Pécs távon többször teszteltem, Győrben úgy is, hogy a két telefon a kezemben volt, de semmi különbség nem volt sebességben. Néhány megabit csupán ide-oda. Közben a Honor 8-at múlthéten megvették, így újabb tesztet nem tudok csinálni sajnos. (Bár a Honor 8, nekem SOSEM mutatott sehol 4G+-t, eleinte Telekom majd később Telenor sem)
A Honor is jó, gyors telefon volt, de a Mi 8 nekem semmiben sem lassabb, sőt...nem lehet, hogy nálad valami más baj van? @FrankMonzano
-
A Telenor részben elszúrta (nézőpont kérdése persze, inkább csak fontosabb volt számukra akkor új ügyfelek szerzése, mint a hálózat stabilitása), de az új tulaj már rajta van a megoldáson, viszont teljes rend akkor lesz majd, ha az azóta már lezárt Hello Data csomagokat ki is vezetik.
Normális esetben viszont a legtöbb helyen mérvadó különbség van sebességben a 4G és a 4G+ között.
Ahol nincs gond a 4G hálózattal, ott az a sebesség is elég lehet szinte mindenre, de forgalmasabb, terheltebb helyen előny azért a 4G+. -
FJC
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Az adott pillanatban kéne összehasonlítani két készüléket...
Az emlékek szubjektívek.
Vagy, ha már összehasonlítást akar az ember, akkor azt célszerű éjjel végezni, mikor kisebb a hálózati terheltség. -
FrankMonzano
őstag
válasz
Bali222
üzenetére
Nem hinném hogy egy ezres turbós VW t-roc vésebességét korlátozni kellene, max egy nagy dízel vagy benzinesnél releváns ez, de nem jól értelmezted a kommentemet. Ha egy autó a gyári adatok szerint tud 210km-h-t, de csak 170-el képes nálad menni, ott akkor valami gond van.
-
Bali222
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ez mondjuk pont nem jó példa, mert ma már szinte az összes autó végsebessége elektronikusan van lekorlátozva.

-
natë
nagyúr
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Az autódról beszéltél legutóbb.
-
FJC
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Tehát, te tényleg maximalista vagy...

-
natë
nagyúr
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A rendőrt mindkét esetben fogja

-
FJC
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Sáv összefogás csak nagyobb városokban lehetséges.
Az utak mentén és vidéken általában csak egy sávon sugároznak B20 (800 MHz, esetleg B3 (1800 MHz). Ez 4G/LTE max 150 Mbps.Ez olyan dolog mint ha az zavarna, hogy a kocsid, nem megy annyival mint amennyi maximum a kilométerórára van írva....

-
havri1
félisten
válasz
Bali222
üzenetére
Waze-ban az útvonaltervezés egy szerveren fut, távolról. Minél többet kell kalkulálnia, annál lassabb, és nem az adatforgalom miatt, hanem a szerver terheltsége, lassúsága miatt. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, meg infóm a Waze csoportból.
Alapvetően ingázásra van kitalálva, nem távoli utakra. Van egy km limit is, 1000km talán, ami felett nem is tud tervezni, mert annyi idő alatt nagyon sok minden változik. Ilyenkor érdemes köztes célokat megadni, többet. -
FrankMonzano
őstag
Sajnos nem értek ennyire hozzá, mint te, csak laikusan tudok hozzászólni a témához tapasztalataim alapján. Alapvetően mindenhol gyorsabbnak éreztem a 4g sebességet a Honornál, akár amíg megtervezni a navigáció az útvonalat, akár böngészési sebességnél, nem is beszélve a letöltési sebességről. Ezek alapján én is veled érték inkább egyet.
Bali222: A napokban volt, hogy vagy 10 másodpercig töltötte be az útvonalat, ahol a Honor pillanatok alatt megtervezte.
Moz: Lehet nincs 4g+, de maga a 4g sebessége is lassabb feltehetően amiatt, amit kali is írt.
-
Bali222
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A navigációs keresés 1-2 MB adat mennyiségben mérhető.
Ott a késleltetés lesz a mérvadó tényező, amitől tovább tarthat.
Még 10 Mbites sávszélességel is pillanatok alatt lent van, nemhogy 100+ Mbittel. Weboldalak letöltésekor szintén ugyanez a helyzet.
Ezekben, ha különbséget veszel észre, akkor az nem a sávszélesség miatt van. Viszont ezer más dolog valóban okozhatja a különbséget.Egyébként egy jófajta UHD film bitrátája is csak 50 Mbit körüli, tehát még azt is nevetve tudnád streamelni 4g nettel.

-
Ez így pont nem igaz, sőt, ideális esetben fordítva működik.
Ahol a csak 4G-t tudó készülékek túlterhelik/elfektetik adott 4G frekvenciát/sávot, ott számukra jellemzően nincs kiút, mert hiába lenne elérhető másik frekvencia (a Telekomnál akár két másik is, mert náluk egyre több helyen van 3CA is), külön nem állnak át, ragaszkodnak többnyire a vezérlő szálhoz, hiába problémás az.
Amely készülékek viszont 4G+ képesek, azok rásegítést kapnak a csak 4G képes eszközök által nem használt frekvenciáról/sávról, ami jelentősen javíthat a dolgon (sebességen...stb.) és általában szokott is. -
natë
nagyúr
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Engem sosem dühített, persze ez privát vélemény.
-
FrankMonzano
őstag
Gépről torrentezek, ebben igazad van, viszont az dühítő, hogy tudja a telefon, de nem használható a 4g+, ellenben az ugyanezzel a hardverrel rendelkező mi mix2s készülékkel.
FJC: amikor waze-be beírom a célállomást, akkor van, hogy sok ideig gondolkodik, Honor 8-nál villámgyorsan megtalálta a gyorsabb netnek köszönhetően.
-
szabog74
aktív tag
4G+ témához: ott sincs már napok óta Bp. I. kerületben, ahol eddig mindig volt Telekommal.
-
FJC
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Már, bocs...
Ha navigálsz akkor valószínűleg haladsz az autóval. Akkor tuti nem lesz sáv összefogás, már a különböző sávok eltérő lefedettsége miatt sem.
Navigációnál semmi sem múlik 3G fölött...
A letöltési sebesség különbségek inkább elméletei maximumok, életszerűen csak fix helyen, szerencsés körülmények között van jelentős különbség.
A telefon tudja azt, amit ígért a gyártó... -
natë
nagyúr
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Sokat torrentezel, hogy nem elég a 4G? Ahol a 4G elhasal, ott a + sem lesz jobb, más kérdés, hogy nem is lesz valszeg.
-
FrankMonzano
őstag
Nem erről van szó, hanem, hogy nekem korlátlan netem van és érezhetően gyorsabb a letöltés vagy a navigációs keresés a 4g+ alatt és ha már vásárolok egy csúcskategóriás készüléket, attól azért elvárná az ember, hogy tudja ezt a funkciót, amit már az alsókategóriás készülékek is tudnak!
-
Danex
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Mint ha 4k filmet akarna nézni mindenki úgy keresitek a szuper LTE-t
-
FrankMonzano
őstag
-
DanielK
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Próbáltad már gyári témával?
Mert a szöveg sötét fekete, félkövér betűtípussal. Lehet a téma mivel sötét, nem is látod. Lehet csak a számot sikerült nekik átszínezni más beállítással.
Ennyi ötletem van -
juve600
nagyúr
van új PE build [link]
pl teljes Dark mode is van benne
-
havri1
félisten
Én SwiftKey-t használok, ez tanulja a billentyűk helyzetét, illetve azt, hogy adott billentyűt én hogyan ütöm. Tehát ha rendszeresen a "b" bill alsó felét ütöm, ami már eredetileg space, de a szövegkörnyezet miatt ő látja, hogy az "b" akart lenni, akkor ezt a pozíciót betanulja. Egy idő után egyre kevesebb a félregépelés.
A "b" nem volt jó példa, nézd a "p" - t. Látszik, hogy a kék az én leütéseim, gyakorlatilag a 2 bill között, mégis működik. -
xedos
addikt
Lassan 1hónapja haszálom. Jó telefon.
Egy dolog idegesít: nagyon sokszor félre gépelek :-(
Samsungnál és iPhonnál nem volt ilyen. Mintha korábban érzékelné az ujjamat, minthogy hozzáérnék.
Ötlet?
Esetleg érzékenységet lehet állítani? -
Digger
senior tag
válasz
Karavik
üzenetére
Némi kínlódás után sikerült feltenni az EUdev-et!
Nem tudom, hogy mi okozta a sorozatos problémákat!Szerintem mindent jól csináltam, de a tuch vagy működött vagy nem a TWRP alatt, ha meg ment és látszólag minden lefutott hibátlanul, akkor újraindulás után nem bootolt be. Bootlop volt és a TWRP-be nem, csak fastbootba volt hajlandó belépni. A leírásokban mindenütt az van, hogy az első boot sokáig tart, de az, hogy valójában meddig érdemes várni, arra vonatkozóan nincs támpont!
Hát én volt hogy vártam egy órát is, de csak homokozott és nem ment tovább!Az összefoglalóhoz képest én annyiban tértem el, hogy nem USB-n keresztül másoltam fel a ROM-ot egy PC-ről, hanem egy micro-USB-s penyára tettem, úgy mint ahogy azt Vanessa1 írta.
Én nagyon ritkán dugdosom PC-vel össze a telefont, mindig wifi-n keresztül másolok mindent és nem tűnt fel korábban, hogy háttértárként nem látja a telefont.Valószínűleg végül azért lett jó, mert kínomban a TWRP-ből leformáztam a partíciókat!
-
randras_83
addikt
válasz
juve600
üzenetére
eszerint lehet, ahogy globalrol devre váltásnál sem kellett.
-
noorbertt
őstag
Elkezdtem kinyitni a készüléket..
Pixel experience a kiszemelt, de lenne néhány kérdésem
-ha nem flasselem fel a dm-verity abból lehet bármi gondom? Titkosítva szeretném tudni a telefont. Bármi gond mint pl frissítés..-ha egyáltalán működik ott az OTA?-miutan felraktam a romot, vissza lehet zárni a telefont? Ha esetleg eltűnik a teló akkor más ne tudja használni
..Köszi
-
natë
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Lehet simán, nem kell hozzá nyitott bl.
-
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
tuti nem
-
g_g_g
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint Miflash és fastboot ROM kell hozzá, ehhez pedig nyitott bootloader.
De ha tudsz más módszert akkor kérlek oszd meg velünk. -
juve600
nagyúr
válasz
randras_83
üzenetére
mindegyik telónál csak BL nyitással lehet
-
Bossi
őstag
Jól tudom/emlékszem globál dev-ről vissza stabilra csak BL nyitással lehet?
-
Digger
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Az összefoglalóban én nem látom a "Fastboot boot twrp.img" sort!
Szerintem innen hiányzik:
"A parancssorba írjuk be a következőt: fastboot flash recovery twrp.img
... (Itt kellene lennie?)
A TWRP sikeresen települt a telefonra."Lehet, hogy korábban ott volt és véletlenül ki lett törölve?
Én ott emiatt, nem adtam ki a fastboot boot twrp.img sort, hanem hosszas várakozás után újraindítottam a telefont és most egy szép bootloop-ba kerültem!Segítség kellene!
Jelenleg ha a twrp-be szeretnék lépni a power+up gombbal, akkor rezzen, elengedem a gombokat és egy félperc múlva bejön a kínai nyelvű felület, de nem működik a tuch!
Ha újraindítom, akkor a MI boot képernyő vég nélkül "homokórázik". Vártam már majd egy órát, hátha történik valami, de sajnos semmi. -
bigobert
tag
Üdv!
Én az 1mobil-tól rendeltem egy fehér 6GB/128GB-os global versiont 126-ért. Az asszony S7 Edge-éről váltottam. Nem értek a telefonokhoz, csak olvasni tudok, de így is azt kaptam, amire számítottam. Hihetetlen mennyire egyszerűen átemelte az új telefon az adatokat a régiről!
MIUI 9-el jött, de egyik éjjel feltette a 10-et. Nekem tetszik, nincs vele gondom. Kifejezetten tetszik, hogy nincsenek hivatkozások az appokhoz. Nincs asztal meg benti menü, mint a Samsungban. Szépen rendszerezhetőek így is az oldalak. Én spec most mindent bezsúfoltam az első oldalra, a másodikon meg egy nagy naptár van. Másra nincs szükségem.
A gesztusvezérlést azonnal beállítottam. Viszlát virtuális gombok! Jól érzékeli a mozdulataimat.
Az oldalsó gombok nekem meglepően sokoldalúan programozhatók. Pl. bekapcsoló gomb duplanyomásra most zseblámpa, hangerő le gomb duplára fényképező indítása. Az ujjlenyomat olvasó tényleg gyors. Duplakoppra ébred a telefon, de tudna rázásra is, ami nekem jópofa.
A cím hibás. Nem foglalkoztat, csak azért töltötem le az appot, mert itt a fórumban láttam, hogy van ilyen, és felkeltette az érdeklődésem.
kép1A notch miatt tényleg furcsa, hogy nem látom az értesítéseket, de ha legörgetem ott van. A zároltra is be lehetne állítani gondolom, de nekem elég, ha villog az a halovány led. A mai napig a telefonhívást tartom fontosnak. Aki ír, az általában ráér. Nem kell egyből szélsőséges emberrablásos titkos üzenetes esetekre gondolni

-
juve600
nagyúr
Ez a gyári recovery
Így telepítsd :
Összefoglalóban le van írva :Fastboot devices
Fastboot Flash recovery twrp.img
Fastboot boot twrp.imgEkkor újra indul és be jön a twrp, ekkor másold a telefonra a twrp.img fájlt és a telefonon válaszd a telepítést majd a képfájl fült, utána menj a twrp.img fájlra, telepítés, ott válaszd azt hogy recovery, telepítés, majd system restart
Így már megmarad a twrp
-
Karavik
veterán
válasz
randras_83
üzenetére

-
Karavik
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
és (#7405) huliganboy
ok köszi, szóval global dev 9.1.24-el működik ujjlenyomat feloldás Mi8Pro-n kikapcsolt kijelzővel AOD nélkül és az ujjlenyomat animáció is folyamatosan látható kijelzőn. Xiaomi.eu-n pedig csak bekapcsolt kijelzővel vagy AOD-al működik az ujjlenyomat feloldás és ujjlenyomat animáció is csak ekkor látható....ha jól értem...
-
Digger
senior tag
EU Dev-et szeretnék fölrakni.
Jó állományt töltöttem le?xiaomi.eu_multi_MI8_9.1.24_v10-9.zip
a hossza: 1667728279 -
huliganboy
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Igen EU dev esetén..
-
havri1
félisten
Mivel van időd várni
, így a következő deven is lesd meg. Esetleg egy wipe data (vagy visszaállítás menüből), ha másnál nem jelentkezik. De az ugye gyalul mindent. Kevesen használnak már Global dev-et, aki tehette, váltott EU-ra.
Nem tartom amúgy valószínnek, hogy rom hiba, mert ha jól olvasom itt, az EU devnek is a global dev az alapja, minden hibájával/jóságával együtt, így ezen is jelentkeznie kéne. -
l86544
aktív tag
Ezeken már végig mentem, az röhej hogy ha kinyomom a hívást azonnal felugrik hogy nem fogadott hívás és már névvel.
Ezért próbálom kideríteni hogy csak nálam van ilyen vagy a golobal dev-en mindenkinek.
Nem akartam romolgatni mert más gondom nincs ezzel a rommal de ez viszont nagyon bosszant.
Úgy hogy EU dev lesz belőle 300 óra múlva
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

. Hogyan tudok újra netet varázsolni?

, így a következő deven is lesd meg. Esetleg egy wipe data (vagy visszaállítás menüből), ha másnál nem jelentkezik. De az ugye gyalul mindent. Kevesen használnak már Global dev-et, aki tehette, váltott EU-ra.