Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
redbiro #15179 üzenetére
Elegendő csak simán letölteni ROM-t és updater app-ból frissíteni. Ez a legegyszerűbb mert így nem kell átnevezni a fájlt és nem kell az sem, hogy az SD gyökerében legyen. Download mappában is maradhat vagy ahová éppen letöltötted csak az updater app-ból betallózod és kész...természetesen semmi nem fog elveszni a telóról.
-
Neck
veterán
válasz
redbiro #15079 üzenetére
Szia,
MIUI V6L 5.5.1 telepítés (először MiFlash is kell, később már csak MiRecovery / Updater app is elég)
Először is feltöltöd a telefont (én elővigyázatosságból így szoktam, mivel a MiFlash sokáig is tarthat), illetve lemented az SD kártya tartalmát.
Letöltöd a legfrissebb 20150327-es MiFlash-t, feltelepíted. Letöltöd az 5.5.1-es Fastboot TGZ-t.
Kicsomagolod a TGZ-ből a TAR-t, a TAR-ból pedig magát a mappát, az egyik meghajtó gyökerébe, mondjuk a D:\ mappába. KÉP.
Kikapcsolod a telefont, majd lenyomva tartod a hangerő-le gombot, és bekapcsolod a telefont, a hangerő-le gombot nyomva tartva.
Cuki MiTu heggeszti a robotot képnek kell(ene) bejönnie.Elindítod a MiFlash programot, bedugod USB-be a telót, a refresh gombot megnyom, megvárod, míg megtalálja a telódat. KÉP.
A Browse gombbal betallózod az imént a TAR-ból kicsomagolt mappát (mondjuk D:\aries_images_5.5.1_5.0_cn).
Lent a progi alján a bogyót átboggyintod flash_all -ra. Én speciel a Browse advanced menüpontjával még 1x végig szoktam menni a fájlokon (az nv_flash-t kivéve), hogy minden jól van-e betallózva.
Ujjakat keresztbe rakod, és megnyomod a Flash gombot. Innentől ügyelj, hogy még véletlenül se tépd ki az USB-t a processz alatt. Vársz, sokat vársz, még többet vársz, amíg ki nem írja, hogy "The operation completed successfully (0x00000000)", és zöld minden.
Ezután a telefon újra fog indulni, és baromi sokáig a boot screen MI feliratát fogod bámulni.
Addig, amíg tölt a teló, te is tölts, töltsd le ezt itt: Xiaomi.EU Multilang 5.5.1
De komolyan, szerintem vagy 10 percig legalább bootol a teló,addig simán lejön. Nevezd el update.zip-nek.Ha bebootold a teló, másold rá ezt az Update.zip-et az "SD kártya" gyökerébe.
Kapcsold ki a telót, és lépj be a MiRecoverybe: Lenyomva tartod a hangerő-fel gombot, és bekapcsolod a telefont, a hangerő-fel gombot nyomva tartva. KÉP.
A wipe menüben nyomsz egy wipe cache, wipe user data kombót, majd Install Update.zip to system. Ezután Wipe Cache, wipe user data, wipe SD card, Wipe all data (babonából). Ezután reboot to system 1.
Tadamm, van egy tutira működő MIUI V6L 5.5.1-ed
Valószínű ettől sokkal jobban vágod a processzt, de ezt a HSZ-t legalább be lehet majd linkelni mindenkinek. (szóljatok, ha valami kimaradt / elírtam).
Sok sikert!
Neck -
-
válasz
redbiro #12498 üzenetére
Gyors átállás (MIUI backup): nem kell minden programot, beállítást, asztal felépítést, háttérképet, témát konfigurálni ha verziót frissítesz, újratöltesz stb., hanem visszatöltöd az előzőt.
Snapshot (alias pillanatfelvétel, nandroid): a készítés idejében a teljes rendszerről (oprendszer, programok, azok beállításai és adatai, felhasználói adatok, cache stb. állapotáról készített mentés.Miért lenne fordítva?
-
Karavik
veterán
válasz
redbiro #12384 üzenetére
A problémád leírásából kiindulva, itt kitudod választani pl. egy e-milben küldött YouTube linken történő érintés után, hogy Browser vagy YouTube app-ban nyíljon meg. Ugyan itt ezt a választást meg lehet jegyeztetni állandóra. (bár utóbbi időben nekem ez a V5-ben is pont így működött, később megoldották).
-
Attipapa
aktív tag
válasz
redbiro #12384 üzenetére
Az alapértelmezett program beállítható( pl. beépített böngésző helyett az általad preferált, vagy ugyanez a zenelejátszónál stb.)Ha egy mp3 kiterjesztésű fájlt akarsz megnyitni, akkor nem ajánlja fel, hogy melyikkel akarod megnyitni, hanem azzal nyitja meg, amit beraktál alapértelmezettnek.
Még annyit a MIUI V6-ról, hogy tökéletesen, bug nélkül működik, nekem a 4.9.26 multi van most fenn a WIUI boot.img -ével, TDB-vel és a system1-en JLB42-vel.
Akkuidőben még ilyen jó ROM nem fordult meg a telefonomon.Szinte hihetetlen! Az éjszakai szunnyadás alatt 2%-ot csökken reggelre(8-9 óra). Napközben a telefonálási szokásaim változatlanul hagyása mellett 20%-al több "cuffla"marad az akksiban,mire hazaérek. Most pl. 78%-on áll szemben az előző időszak 50-55%-ával.
Már a 4.9.19-es is jó volt, de ez a mostani szerintem nagyon jó.Kamera is tökéletes,az autófókusz nekem elég vacakul működött a V5-ös ökkel,de itt semmi gond. Tiszta éles képeket készít,- főleg ha van elég fény - :-)
Szerintem aki kipróbálja az bele is fog szeretni. Egyetlen dolog, hogy írjak valami negatívumot is: A tiltólistán hiába van kijelölve, hogy csak a tiltólistán szereplő számokat tiltsa le, sajnos a szám nélküli "magántelefonszám" hívásokat nem fogadja, csak értesít a tiltólistás hívásról.
Érdemes felrakni és még a TDB és CWM recovery is maradhat! Ha nem jó, akkor a CWM-el mehet vissza a "belakott" rendszer -
-
-
Wajk
addikt
válasz
redbiro #10794 üzenetére
innentől már ízlés dolga persze, de attól is függ hol van az adott autóban a szivargyújtó. Én mondjuk pont nem szeretem ha a szélvédőből vesz el teret, csak néha pillantok rá, vagy lehet hallgatni is.
Ha jó helyen van a szivargyújtó akár a középső szellőzőkig is fel lehet tornázni, elég sok féle van...
-
Wajk
addikt
válasz
redbiro #9171 üzenetére
np
komolyra fordítva a szót, attól függetlenül jó dolog a Nexus 7 ROM, ugyanis ez az egyetlen 4.4 alapú, csak ugye nincsen benne alapban telefon-rész támogatás (ezt mókolta össze pár srác). Én is kíváncsi vagyok milyen lehet a mi készülékünkön egy 4.4 alapú MIUI (nem biztos, hogy meg tudom várni a hivatalosat)
Ha lesz egy kis időm lehet rápróbálom majd a Mi2-re is, igaz a Tablet UI azért nem a legjobb ilyen "kis" kijelzőn, de megnézném milyen a sebesség...
-
zyzz
tag
válasz
redbiro #9080 üzenetére
Az adattörlés sajnos nem oldotta meg a problémát, továbbra sem kapok értesítéseket, ha magára hagyom a telefont.
Az android verziókat ritkán cserélem, ha egy beválik, sokáig marad --> hónapok óta ugyanaz, a jelenség viszont csak pár hete jött elő, tehát nálam nem valószínű, hogy gapps verzió okozná (ha más nem megy, ezzel is teszek majd próbát).
Szóval a következő lépés a kérdéses appok törlése-újratelepítése lesz, aztán meglátjuk. -
peanar
senior tag
-
-
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz
redbiro #8609 üzenetére
Érdekes! Nekem nem produkál ilyet, és eddig egyiknél sem tapasztaltam. Az akkuidő viszont annyira nem jó, mint ahogy indult. 3 óra 20 percnél zárképernyőn még mindig 100%-ot mutatott, de feloldás után 5 mp múlva leesett 95%-ra.Feltöltöttem, és ,reggelre 86%-on állt, 7 óra 40 perces készenléti idővel. Ez a többi kitkat-ROM-hoz képest annyira nem rossz!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
redbiro #8535 üzenetére
Az SMS kezelést még nem is néztem, mert annyira felhúztam magam a csevegős részén. Őszintén, nem tudom elképzelni, mivel tudna többet nyújtani a gyári (miui-s) csevegő app-nál. (Esetleg folytassuk privátba, mert azért érdekelnének a tapasztalataid).
(#8538) HUTCHDB
Holnap írok Neked (privátba) konkrétumokat, mert ki fogom faggatni a kollégát. Mesélt már egy csomó mindent, csak nem maradt meg, és hülyeséget meg nem akartam írni.(#8539) Neck
Jaja, írtam én is, hogy ez a gyenge support csak a Mi2-höz képest áll meg, és a többik MTK-shoz képest azért még mindig sokkal jobb.(#8540) Boky
Nekem is az ibuygou-tól van. Nem volt velük semmi gondom. Igaz az első mail-ekre nem jött válasz, de aztán 3x is beszéltem velük chat-en (ott inkább el lehet őket kapni).(#8542) zdanee
Nem lehet, hogy ilyenkor a Paypal-nál megadott címet veszik alapul? Asszem ők látják azt is. Na, közben ezt Barthezz2 meg is erősítette. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
redbiro #8531 üzenetére
Nagyon instabil (lehet már javult a dolog, de amikor próbáltam, az volt). Egyszer fagyjon le, vagy merüljön le úgy a telefonod, hogy nem lépsz ki vele rendesen, akkor beragad a Hangouts-os chat session-öd (ekress rá így a neten, hogy "can not log off hangouts" vm. hasonló), és akkor egy jó ideig nem tudsz majd offline lenni. Ja, igen. Nincsenek státuszok (online, away, "do not disturb").
(#8533) Karavik
Stimt, köszi az infót! -
Lordus
senior tag
válasz
redbiro #8223 üzenetére
nem használok semmi ilyesmit!
akkor kezdődött ez az adatforgalom mizéria, mikor kiírta a telefon, hogy elérhető frissítés van. Azt hittem, azt szedi vadul, de nem. tegnap frissítettem és nem változott semmi. ugyan úgy folyamatosan 1mb/sec körüli az adatforgalom, ha wifin vagyok... -
muchacoado
aktív tag
válasz
redbiro #8082 üzenetére
Lehet hogy öregszem de nekem már a heti miui romok frissítgetése is kezdett sok lenni.
Most olyan megnyugtató az új Vagyula féle JLB27-et használni stabilan bugmentesen, több hónapja megvan a teló de most tapasztaltam meg azt hogy milyen amikor minden működik ahogy kell.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
redbiro #5251 üzenetére
Milyen "extra" szolgáltatások vannak ebben a 10.2-es ROM-ban? Pl. permission kezelés, hívások felvételének képessége?
Illetve bennem most van egy kis kavarodás. Akkor ez Nexus-os ROM vagy CM-es (Cyanogenmod)? Mert nagyon nem mindegy. Utóbbi (HTC Desire-s tapasztalat alapján) egy széjjel customizalható ROM, míg előbbi egy "csupasz" Android. A Miui-nak szerintem az átgondoltságában, funkcionalitásában van az ereje.
Egy szó, mint száz. Azt látom, hogy a Nexus-os port nagyon jól "fogyaszt", de van olyan jó, mint a Miui? -
Semm1
tag
válasz
redbiro #5187 üzenetére
Nem mindenki, és van más lehetőség is, annak aki nem akar vámolni...
Ma nekem is megjött az Mi2-öm...Hú, ez az első csúcstelóm, marha jó gép !
Én csak a sebessége miatt választottam, és persze az is tetszik hogy milyen gyakran frissül, az Ui eddig bejön, nagyon gyors és ha ez így marad nem fogok ROM-olni, egyelőre marad az angol nyelv is. Gyári akksi nekem elég lesz, fél napot nyomkodtam és 45 %-ig esett vissza. -
Wajk
addikt
válasz
redbiro #4983 üzenetére
egyet értek, nem csodálkoznék, ha akkor is megérné majd a bejáratot helyekről rendelni (Kínából) ha már nemzetközi piacon is elérhetőek lesznek a Mi telefonok
hangminőséghez én annyit mondanék, hogy szerintem feleslges a vita. Példának okáért ha egy Ladában tengetted az életed majd felvet a pénz és egy Mercedes-be ülsz át, álomvilágban érzed majd magad. Ha Rolls-Royce-od van és beüt a csőd és Mercedsbe ülsz át, érzed, hogy valami nem tökéletes, kis nyiszogás, nem olyan a bőr mint a kedvenc bőrkanappédon a nappaliban.
Szóval a hangminőség nekem megfelel, sőt jobb mint a korábbi telómban (Defy), de szerintem el lehet fogadni, hogy van aki a zenében "utazik", vagy pedig ez a fícsör fontosabb neki mint ami meg nekünk.
Szerintem ez olyan meddő vita, mint pl kinek van a legjobb segge a Földön.
-
Karavik
veterán
válasz
redbiro #4626 üzenetére
Nekem jön lefelé, csak be kell írni a jelszót: nap0
És utána letöltésre kattintani (google translate-vel lefordítottam az oldalt)(#4625) RazorGTR1
Örülök, de nekem ebből nem jött le, pedig beszélek angolul
"This is stock Android 4.3 for Mi2/2S made by one of Xiaomi developers @秋叶随风. Big thanks to his great work.Added T9 dailer, and there's no other changes." -
válasz
redbiro #3488 üzenetére
Szerintem sokkal rosszabb az akkuideje. System1en 3.4.5, system2n most a friss. 2. napja gyúrom, egyelőre meleg nyomába se ér a másiknak akku időben. Még adok neki pár napot, hátha beáll...
Más: a prohardver nektek is gázul műxik a friss rom böngészőjében?
Nekem gyakorlatilag szinte használhatatlan. Nem reagál a linkekre kattintásra, stb. Operával műxik rendesen. -
vagyula
senior tag
válasz
redbiro #3428 üzenetére
Miui V5 V2.1 lockscreen (statusbar értesítések bekapcsolva)
-
Wajk
addikt
válasz
redbiro #3175 üzenetére
balewi-nek van narancssárga
-
Karavik
veterán
válasz
redbiro #3080 üzenetére
nemsoká' megoldom...
Vízszintesen is megtartja, bár én a függőleges elhelyezést preferálom minden helyzetben, navigációhoz is. Az útból menetiránynak megfelelően, hosszában kell többet látni (függőleges elhelyezés), nem pedig oldalra (vízszintes elhelyezés). Legalábbis nekem így logikus, pedig előtte fekvőt használtam (Wayteq X850) -
-
zyzz
tag
válasz
redbiro #1661 üzenetére
3 megbízható forrást ismerek, akik jó áron szállítanak:
- ibuygou.com legtöbben innen rendelnek, az akciós áraikat figyeld, kötelezően futárszolgálattal szállítanak (DHL és társai)- Alice Yang / S-Keep Technology (Shenzhen) Co., Limited
T: 86 755 84745210 | | M: 13510524824 E: aliceyang@skeep.cn
Én tőle rendeltem, korrekt, gyorsan válaszol emailekre, nem csak futárszolgálattal szállít, hanem nyomkövetett HK Post-tal is, emiatt olcsóbb, mint ibuygou
Ha személyes tapasztalatok érdekelnek, keress meg privát üzenetben- kint élő európai ismerős, aki ezzel foglalkozik. Egy német kontaktom van, aki folyamatosan küldi így a telefonokat. Picivel drágább ibuygou-nál, de minőségileg ellenőrzi, amit elküld (pl pixelhiba)
Ha érdekel, privátban adok elérhetőséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- iPhone 13 Pro 128GB
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest