Hirdetés
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordus
senior tag
válasz
Barthezz2 #7599 üzenetére
koszi ezt az infot is!
akkor tehat a pontszam nem mervado (kiveve ha rendkivul alacsony/magas)
Akkor bizom benne, hogy adnak idot a tesztre, es a kulso jegyeket, a recoveryt, az antutut es a cpu-z-t is meg kellene neuni, hogy biztosra menjunk. biztosra? letezik egyaltalan ilyen ennel a tipusnal?...
-
Lordus
senior tag
köszönöm
az utolsó képen elég sok fura adat van...
mt6577, felbontás, density, memóriaakkor ezeket ne lássam, és akkor talán nyerő?
és a 25000 pont kevés, 28000 körül kell teljesítenie.
és ne legyen antutu rajta, vagy frissíthető legyen (gondolom azért, mert ráraknak egy antutu "klónt", ami jól pontoza
amit még tudok: a google play telepítve van rá az eladó szerint.
oks, figyelek mindenre, amit írtatok
-
peanar
senior tag
Az imei csekkolást felejtsd el! Ha jól emlékszem, a fórumon is volt valaki, akinek a készüléke átment az imei teszten, mégis fake telefont kapott
Ahogy szente is írta, ha van rajta antutu, az már okot ad a gyanakvásra, főleg ha nem hagyja magát frissíteni a google play-en lévőre!
Nincs miért képeket küldeni a CPU-Z képeiről, tanulmányozd a mi2s specifikációit és az alkalmazás lefuttatásával azokat kell viszontlátnod!
Pl: - Kijelző: 4.3 inch, 720p (720*1280)
- Processzor: 1,7 GHz-es, négymagos Krait (ARMv7), APQ8064 Snapdragon
- GPU: Adreno 320
- Belső memória: 16GB / 32GB háttértár, 2GB RAM
Itt van pár fénykép, a 8-adikat vesd szemügyre, mert úgy néz ki a fake recovery-je!De itt és itt és még itt is találhatsz fényképeket. Az utolsónál jól vedd figyelembe a CPU-Z képeit, már majdnem hogy tökéletes, de azért van pár adat, ami nem stimmel
-
Lordus
senior tag
köszönöm
, reménykedtem benne, hogy a recovery módot még nem hamisítják. az elég gyorsan letesztelhető és remélem, nem én leszek az első, akinek olyan fake telefonja van, amin már a reco is tökéletes klón...
ha engedik, akkor az antutut is csekkolom, remélem belefér...
nagyon köszi a segítséget, sok pénzről van szó és elég sok a kamu, érthető, hogy félek tőle...
-
Lordus
senior tag
küldene valaki egy képet, hogy a cpu-znek mit kell mutatnia egy eredeti mi2s-nél? elvileg lesz rá lehetőségem, hogy átvételkor a szállító cég emberével bontsuk ki a csomagot, és pár percem arra, hogy eldöntsem, eredeti vagy sem.
Ahogy olvasom, írtátok, hogy egyre tökéletesebbek a hamisítványok. Kellene valami gyorsan lefuttatható progi vagy bármi, amivel 100% biztonsággal megállapítható 5 percen belül, hogy eredeti, vagy fake.Drága szállítócéggel jön, ha át akar verni, akkor megvan a lehetőség, hogy kibontsuk, de ne vegyem át, sőt ő fogja fizetni a visszaút költségét is... Elegem van a csalókból, az utóbbi időben 2x kellett hamis/törött cuccot visszaküldenem és nem szívesen fizetném megint a postaköltséget.
másik: (#3170) alapján a xiaomi oldalán még mindig 100%-osan lehet csekkolni az imei s/n és a harmadik szám alapján? (apropó, nem találom a kódot, amivel az a bizonyos harmadik szám előcsalható, help, please)
Ha ez még mindig működik, akkor kérek szépen egy screenshotot, hogy mit kell látnom, ha eredeti és mit, ha hamis! (ugye kínai, így lövésem nem lesz mit is írnak, hiába ütöm be ezt a három kódot...)nagyon köszönöm a gyors válasz(oka)t, már holnap rendelném a telefont... Illetve megpróbálom megkérni az eladót, hogy küldje el a telefon azonosítóit (márha a hamisítók még nem oldották meg ezt is) és lecsekkolom fizetés előtt.
-
Ok, hagyjuk a témát, ha szeretnétek folytatni, tegyétek privátban! Köszi
-
Lordus
senior tag
válasz
Attipapa #7589 üzenetére
bár nem ide tartozik, de tisztázzuk röviden az áfa/vám kérdést:
VÁM: ezt felejtsd el, nem kell fizetni semmit!!! a vám maga 1-6%, de csak akkor kell megfizetni, ha eléri a 10 eurot. Ehhez pedig kb. 150.000 ft-ért kell vásárolnod, így ha az adott termékre a vám 2%, akkor az 3000ft+áfa(!!! fontos, hogy az áfával növelt ár után fizetsz vámot
), ami már több, mint 10 eur - tehát meg kell fizetni.
ÁFA: ugyan az érvényes, mint a vámnál, csak akkor kell megfizetni, ha az áfa értéke eléri a 10 eurot.
Azaz a jelenlegi 27%-os áfánál kb. 55 usd feletti vásárlás után kell áfát fizetned.
Tudom, hogy az üzleti csomag elvileg 22 eur felett, a privát pedig 40 vagy 45 felett áfa köteles, DE nem kell megfizetned semmit egy ~50 usd értékű cucc után!Fontos még, hogy az áfa és a vám számításába is beleszámít a csomagküldés ára is!
magyarul: vásárolt cucc 90 usd, csomagküldés 10 usd szum 100 usd. ehhez hozzá kell adni az áfát: 27 usd. vám: 127 usd az alap, de a vám mindenképp kevesebb, mint 10 eur, így nem kell megfizetni. Azaz a vámon 27 usd-t kell kiperkálnod - persze forintban.Illetve fontos még az is, hogy még a postának is fizetned kell, (csak akkor) ha vámköteles az árud. Mégpediglen a drága posta azért fizettet veled potom 1700 ft körüli összeget, mert "tárolta" a csomagodat - és nem kézbesíti, hanem neked kell bemenni érte
A nagyobb csomagküldőknél pedig van egy vámeljárási illeték, ami változó öszeg (ált. 5000 ft alatt), amiért a saját vámtisztjük vámkezeli az árut. Itt mondjuk kihozzák neked, és ha kifizeted (az áfát és az illetéket) akkor át is adják részedre a csomagot
-
Attipapa
aktív tag
A paypal oldaladról kell letölteni és pdf fájlban beküldeni. A megrendelésről szintén egy másolat pdf fájlban.
Ha ezt hamisítod, akkor meg tuti, hogy Neked lesz a világ legdrágább telefonja(okirat-hamisítás!)
Üzleti ajándék viszont nem 45, hanem 22 dollár felett ÁFA köteles, ha cégtől kapod! Ez viszont tuti, mert a Microsoft-tól app készítésért kapott Nokia Lumia 820 után is ÁFA-t kellett fizetni, csak a Microsoft átvállalta.
A nem tudsz felmutatni semmit, csak elvileg létezik,mert ha rendelsz valamit, arról van bizonylatod. Ezért inkább úgy értsd, hogy ha nem akarsz felmutatni semmit.
Egyébként felesleges rajta vitázni! Ezek a magyar jogszabályok és ennyi. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Attipapa #7586 üzenetére
Nekem sem kerek a metódus:
"Ha nem tudsz felmutatni semmit,"
Egyedi 1 (egy) terméket fogadó polgárként föllépve Mi van tehát ha a kínai boltost megkérem hogy tegyen egy (egyen) levelet nekem címezve a küldemény mellé is hogy " (OFF)(Akár limes X (45?) euró deklarált értékű)(/OFF) üzleti ajándék a leendő üzleti kapcsolataink erősítésére" - A MI valóban nem gagyi de gift ?
Ugyan mivel kéne bizonyítanom a hazai vámhivatalnokok irányába hogy ez így is van ?
És egyébként hogyan csekkolnak vámlevelezés során például egy-egy paypal bizonylat levelet?
-
Attipapa
aktív tag
válasz
vagyula #7583 üzenetére
Ha nem tudsz felmutatni semmit, akkor felbontják és tisztában vannak az árakkal. Tudják, hogy a xiaomi nem egy gagyi valami, nekik is működik a google,-gondolom- vagy van valami anyaguk amiből kikeresik az árát. Ha ajándék, akkor is fizetned kell 45euro felett, 2,5%VÁM+27%ÁFA. Vagy vissza a feladónak
Az is elképzelhető, hogy üres a dobozom, és elküldtem nekik a számlát, ami alapján kiszabják a vám és ÁFA összegeket, aztán ha itthon felbontom és üres, mehetek panaszra a Jó Istenhez max. mert ezt már vissza nem adják!
És ők nem tippelnek semmire, neked kell büntetőjogi- felelősséged teljes tudatában nyilatkozni, hogy mi van a csomagban, és a megrendelésről, átutalásról elküldeni a bizonylatokat. -
vagyula
senior tag
-
Attipapa
aktív tag
-
-
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #7565 üzenetére
De, csak koszos volt a fényérzékelő és amikor kimentem az utcára, a kijelző nem reagált az erősebb külső fenyviszonyokra - aztán egyből eszembe jutott amit a miuiandroid fórumon olvastam az auto dim bug-al kapcsolatban (amit Peanar is idézetként bemásolt ide) és már több se kellett nekem...
(#7562) bozarjoska:
Ettől függetlenül az auto mód minre húzva használhatatlan, esetleg wc-ben korom sötétben elmegy... -
-
peanar
senior tag
Ha nincs kint az összefoglalóban, akkor keresgélj a fórumon, jó sok hozzászólást ill. linkeket fogsz találni a fake mi2-vel kapcsolatban! Pórul járt fórumtársak nyilatkozatával is fogsz találkozni, ha visszább lapozol! Vagy írd be a google-barátba és máris kidob egy-két oldalt, hogy mire kell odafigyelni!!!
A honnan érdemes vásárolni szintén megtalálható az összefoglalóban! 10-20eFt-ért szerintem nem érdemes kockáztatni, nem ér annyit, hogy elbukd az egészet!Ha jól emlékszem, valaki rendelt az ebay-ről klón készüléket, én a helyedben óvatos lennék!
Ja, és a memóriája nem bővíthető!
-
peanar
senior tag
Hát, függ attól is, hogy mennyit nyomkodod, azaz mennyi ideig világít a kijelző! És hidd el, sokat fogod nyomkodni
Bár kétlem, hogy majd csak telefonálásra használod, hisz akkor nem ilyen telefont vennél, de a napi fél óra csak telefonálással el kell hogy ketyegjen annyi ideig. De ha kevésnek bizonyul az aksi, lehet hozzá 3100mAh-at venni!Ha valamire nem találod a választ, lapozgasd az oldalt, ha akkor sem, akkor kérdezz...
-
Lordus
senior tag
nézem őket ebay-en, és egyik eladó fm rádió nélkül hirdeti, másik meg fm-rádióval és micro sd slottal, magyar nyelvvel
elvileg azt olvastam a fórumban, hogy rádió van benne, memkártya slot viszont nincs.
kérek szépen egy linket, ahol látni, mik az eredeti és a klón közti különbségek!
Elvileg 99% feletti az eladó értékelése, de az ördög nem alszik... -
peanar
senior tag
Picit olvasgasd az összefoglalót, ott sok mindenre választ találsz!
A mi2 és mi2s testvérek, az utóbbi annyiban tér el, hogy 4x1,7GHz procival és 13 MP kamerával büszkélkedik.
Mindkettőre ugyanazon romokat lehet/kell feltólni, és a telefon már alapból rootolt!Az aksi meg erősen felhasználó függő, van akinek elketyeg akár két napig is (néha én is ebbe a csoportba tartozom), de van aki pár óra alatt lemeríti
-
Lordus
senior tag
üdv, erősen elgondolkodtam egy ilyen telefonon. pontosabban a mi2s-en, mert a sima mi2 már nem kapható. hol találom meg, hogy mi a két telefon közt a különbség? illetve a mi2s verzió is ennyire jó? (csak mert a topik a mi2-ről szól)
ehhez is vannak romok, lehet rootolni?
legalább olyan jó, mint a mi2?akksi kibír két napot legalább? (csak telefonálás)
~77-ért lenne itt, annyiért jónak tűnik. igaz, fehér
köszönök minden segítséget!
ja, a vámosnak mond valamit a Xiaomi név, vagy legyint, hogy kínai telefon, elhiszi, hogy occsón vettem?
-
izmike
tag
válasz
Williamgrant #7565 üzenetére
Frissítés után nekem is feljebb kellett húzni a fényerőt auto beállításban, sötét szobában. Az fm rádió nem kér fülest, cserébe alig jön be valami adó. Ha jól tudom a füles az antenna ilyenkor.
-
jilian
addikt
válasz
Williamgrant #7563 üzenetére
Megköszönném!
Szórnám is a dolgokat rendesen....Ja, hogy te mobil nézetben vagy.
Na az más tészta.
Én személy szerint rühellem a mobil nézetet az összes mobilon.
Minden rendszer telepítésnél/ frissítésnél, a böngészőnél az az első lépésem, hogy "asztali nézet" -re váltok.
Sokkal jobb mint a mobil view.
Scriptek, alkalmazások is vannak jók, hogy a fölös anyagot kiszűrjék a honlapokról...sok különbséget nem veszek így észre asztali és mobil nézet között.(#7560) Karavik
Hát miért nem szeded ki?
..nem is próbáltam más rádiós app-pal sem kell a füles? -
-
Majd írok a staffnak hogy adjanak már neked egy moderátori státuszt, akkor tudnál egyből warnokat is osztani peanarnak és nekem, no meg a többi szabályszegő, a törvény és szabályok peremén egyensúlyozva megtűrt itt már 10 éve levegőt rontó egyénnek.
Kb. 5 éve már be volt ígérve hogy az ezer éve (szerintem még wapos időkből megmaradt) m.mobilarena.hu alatt futó válasz felület modernizálásra kerül. A hardverapro megújult (ami a mobilos nézetet tekintve sokkal rosszabb lett, mert kínszenvedés azon keresztül nézni), de ez még várat magára...
Kár hogy ezt sem értelmezted úgy ahogy írtam, biztos a mobil nézet miatt. -
Karavik
veterán
Én meg pont ezt az ocsmány rádiót dobnám ki legelőször az integrált appok közül. Annyira rühellem, hogy még az ikonját se bírom elviselni az asztalon. A fejhallgató nélküli opció ez esetben annyit ér, mint halottnak a csók! Annyi jobbnál jobb online internetes rádió app létezik, állomások számát tekintve korlátlan lehetőségekkel, hogy a gyári appal egy napon sem lehet említeni...
-
jilian
addikt
válasz
Williamgrant #7555 üzenetére
Érdekes.
Nekem miért sikerül szerkesztenem??
Elvileg "okos"telefonod van nem? És még a multitasking is nagyon rendben van rajta!!!
Mennyi oldalt tudsz megnyitni a böngésződben, hogy nem tudsz kijelölni/ másolni/ beilleszteni?(Ez szólhat peanar kollégának is!!!)
(#7544) jilian válasza Williamgrant (#7543) üzenetére
Ebben igazad van, Sajnálom. Átsíklottam felette ...tudod mobilról vagyok és itt nehezebb a szövegértelmezés...
(#7547) Gabó75
Díjazom, nem is értem eddig minek kellett a füles.(#7548) vagyula
Ez nagyon rossz hír... kíváncsi leszek az FCR ehhez hogyan viszonyúl majd. -
Karavik
veterán
Valami nem stimmel a MIUI 3.12.6 ROM-al! Nincs rajta elegendő fényerő, alig lehet látni a kijelzőt kint borús időben...még ilyet nem tapasztaltam (auto fényerő maxra húzva)
-
Az nem segítség, ha nem olvasod el a kérdést. Amúgy már ezen egyszer futottunk egy kört, most is csak azt mondom hogy szerkesztgessed Te mobilon a hozzászólásokat egy 3 soros, tehén betűméretes kockában, és próbáld úgy a válaszokat összerakni, hogy nem látod az előzőeket. Már az elsőt is mobilon szerkesztettem. Jó lenne a ph-ra is taptalk...
-
peanar
senior tag
-
Wajk
addikt
a témákat eléggé lekorlátozzák, az állandó online csekkolás is idegesítő egy kicsit, de így azért már túl zárt lesz.
Ráadásul a marketen is annyi olyan téma van ami a fórumokon letölthető ingyenesekből dolgozik (pl statusbar, meg hasonlók...)
bár engem annyira nem érint, mert sok témát néztem már, d emindig visszatérek a defaulthoz
-
peanar
senior tag
-
Gabó75
senior tag
A mai Miuiandroid frissítés legjobb újdonsága, hogy az FM rádió megy fejhallgató nélkül is.
-
vagyula
senior tag
-
peanar
senior tag
válasz
vagyula #7521 üzenetére
Kezdem úgy érezni, hogy a telefonom és az FCR Romok nem igazán túl jó barátok.
A jó múltkorjában megfejtettük, hogy elvileg a TDB hiánya miatt nem települnek fel nekem a data\media\preinstall_apps mappában lévő appok. Ebbe bele is törődtem, mert utólag is lehet telepíteni azokat.
Tegnap feltoltam a deodexed_FCR_MIUI_R31.0_HU romot természetesen full wipe-al!! Hogy tudjam telepíteni a fentebb említett mappából az alkalmazásokat, feltettem (a más romoknál hibátlanul működő) root explorer 3.1.4-et. Na itt egyből FC-zett. Uninstall, majd feltettem a re.v2.21.1-et, ami hibátlanul működött. Felbuzdulva vissza tettem a 3verziót, ami megint fc.
Ekkor beállításokból vissza állítottam mindent...Beállítások és Mentés ikon nem jelent meg az "asztalon", több alkalmazás fc-zett, úgyhogy megint ment az uninstall
Nem értem, többféle miui romot (wiui,miuiandroid,Marvin féle) kipróbáltam, de egyikkel sem szívtam, mondhatni semennyit, de az FCR valamiért keresztbe tesz.
Lehet, nem elég a full wipe, le kéne gyalulnom az "Sd" részéről is mindent? Vagy most is az zavarhat be, hogy nem aktív a TDB? -
jilian
addikt
válasz
Williamgrant #7543 üzenetére
Próbáltad törölni a böngésző alapértelmezésinek beállítását?
...és nem ártana szerkeszteni a hsz.-ed!
(lassan 10 éve tag vagy, és még mindig nem tudod a szabályokat....) -
-
válasz
szuszinho #7541 üzenetére
Értem. Innentől ez a téma részemről off, mert nem a WAJK féle rommal van problem, sőt semmi köze a telefonhoz vagy bármihez.
(#7539) muchacoado
Oké, és oda ftp-vel vagy sambával bemásolod a fájlt, értem. De ettől még ez továbbra sem a rom hibája, a kolléga nem tud torrentezni.
-
szuszinho
őstag
válasz
Williamgrant #7537 üzenetére
Valami figyelmeztetés jön fel, nem léptem tovább.
BHról töltenék le torrent fájlt, de háromszögben egy felkiáltójel és azt írja, hogy sikertelen.
Igen, a NASom figyel egy DBOX könyvtárat... -
muchacoado
aktív tag
válasz
Williamgrant #7537 üzenetére
Sztem a NAS figyel egy mappát ahova ha érkezik egy torrent fájl autómatikusan elkezdi letölteni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos én ennél többet nem tudok.
Egyszer-kétszer már gondolkoztam rajta, hogy hogyan is működhet ez a TDB, de igazából ötletem sincs. A HTC Desire-nél pl. különböző image-eket kellett fel flash-elni, ha az ember a gyári verziótól eltérőt akart. Itt ugye "csak" egy kapcsoló. Ha jól tudom M1cha készítette a Mi2-höz a CWM-et. Én megpróbálnám vele felvenni a kapcsolatot, hátha tud segíteni. -
válasz
szuszinho #7536 üzenetére
Ezt le tudod tölteni? (az oldal megnyílása után 1-2 mp-et várni kell)
Ha igen, mégiscsak user error van.
Mondjuk a NAS-ba nem lesz egyszerű beolvasni, ugyanis azok többnyire sima javas file uploaddal mennek, amik nem kezelik le az androidos fájl feltöltést, tehát majd a "sajátgépet" fogja keresni, na de sok sikert hozzá. :-) -
szuszinho
őstag
válasz
Williamgrant #7534 üzenetére
Magát a .torrent fájlt nem akarja letölteni. Ezután menne a NAS-nak...
-
Urak!
Videó megjelenítő oldalaknál eddig a böngésző meghívta a mivideo appot, és pöpecül lejátszotta. Most mindig letöltés nyílik meg. Settingsben nem találtam csodát, adatokat már töröltem stb. A firefox és chrome saját embedded playere megy, de az a miuishoz képest tré.
Ötlet valakinek? -
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
<Adamsky> #7529 üzenetére
Köszi a választ!
Majdnem bíztatóan hangzik
Két Sys az kétszer félgiga meg persze még meg kéne tudnom mi is pontosan az a TDB vagyis hogyan feleződik vele a data partició méretigény .(Van jó doksi a TDB-ről? ) Plusz valamiként Rizs-re a MI2-höz És ilyen dual-systemhez való CWM valóban kéne (estleg van Ennek a CWM-nek elérhető forrása? Portolható lehet?...)
-
szuszinho
őstag
Hi!
Miért nem tudok torrent fájlt letölteni? Wifin is mobil neten is sikertelen. Múlt heti MIUI.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #7530 üzenetére
... ja, értem. Így tényleg érdekes. Mind1, az álmoskönyv azt mondja ilyenkor várni kell egy kicsit, és majd legközelebb jó lesz. :-)
peanar, vagyula:
Lehet kissé szőkenős lesz: Ez a "xiaomi névjegy szinkronizál" hol kellene, hogy megjelenjen? Az acc.-ok között nem látok ilyet. Nekem a MiCloud nem aktív. Az alatt lenne? -
<Adamsky>
nagyúr
"Mekkora helyigénye van tképpen ennek?"
A Quick System Info PRO szerint:
system partíció: 504 Mbyte (ebből van ugye még egy)
data partíció (int. storage): 3.45 Gbyte (Az app-oknak. Ez feleződik TDB esetén).
A kettő (három) együtt ~ 4,4 Gbyte. Ez jön le a 32 Gbyte-ból (gondolom a 16-osnál is így néz ki).
A Hongmi-ban ugye összesen van 4Gbyte. Szóval így, ebben a formában tuti nem megvalósítható, de átparticionálássál talán, lehet ... de még akkor mindig kell egy olyan CWM, ami le is kezeli a két külön rendszert.(#7519) Barthezz2
Mondtam én (sejtettem), hogy egy "szúz" rendszerrel mennie kell. Hogy mégis mi tud elcsesződni egy backup-restore között, az jó kérdés. Nekem már az is furcsa volt, hogy 4.4-hez más CWM kell, mert a régi nem kezeli TDB-vel. Én frankón azt hittem ez ROM-tól független. Sajna ehhez ennyire már nem értek.
-
peanar
senior tag
(#7522) peanar
Mit adnak a fentiek, megnyitottam sz.gépen a gmail fiókomat, rákerestem az fc@miui-ra és kidobott egy talált névjegyet fc@miui.com néven! Na, egyből töröltem, persze a telefonomról is (rejtély hogy hogyan került a névjegyzékek közé!?) Most arra várok, hogy mikor küld a szolgáltató valamit, hogy le tudjam tesztelni
-
peanar
senior tag
válasz
vagyula #7521 üzenetére
Akkor jó, ezek szerint ez a titok nyitja
Hogy én mindig mennyit elkínlódtam vele, de az istennek sem találtam, és ezért rövid idő után ment a delete ami az FCR romot illeti, mert azt hittem, hogy (mivel nálad mindig működött) valamiért a telómmal nem szeretik egymást
De akkor majd most (ahogy időm engedi) kipróbálomTe ilyenkor full wipe-al teszed fel, és aztán full mentés visszaállítás, vagy egyszerűen csak rátolod az előzőre?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
<Adamsky> #5441 üzenetére
Sziasztok ,
"Ha nem lenne a 2x akkora system (sys1 és sys2) akkor TDB-se lehetne, mert nem lenne elég hely a két rendszernek."
Mekkora helyigénye van tképpen ennek? Megvalósítható lenne -é ez 1G ram+4G rom paraméterű mt6589T SoC-os rendszeren? ( Xiaomi HongMi) ?
4 g romos rendszereken gyakori az hogy a "belső sdcard" particóját teljesen (vagy majdnem full) kihagyják és a területét a "data" partició növelésére használják fel, s ilyen módon fotózás pl csak a fizikai sdkártyára történik stb..stb... Nomármost én ennyit ismertem meg eddig az átparticionálás kérdésében, és most jöhetne képbe a MIUI két system (sys1 és sys2) tárterületes megoldása .
Tulajdonképpen "True Dual Boot" kerülhetne az említett paraméterű HongMi-ra is...
Mik kellenek hozzá? Lehet ebben az irányban fejlesztés? -
peanar
senior tag
Ezt tudja valaki cáfolni, vagy alátámasztani??
-
peanar
senior tag
-
-
vagyula
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #7515 üzenetére
Boccs, ha már próbáltad, de csak átfutottam a hsz.-eket...
Szóval, tök "szúz" rendszerrel próbáltad már? Nekem még a Deisre-s időkből van egy olyan emlékem, hogy nekem akkor maradt szürke a Wifi kapcsoló, a permission-ökkel gond volt. Egész pontosan én a wpa_supplicant.conf file-t bütyköltem, és akkor sikerült egyszer hasonló tüneteket produkálni.
-
válasz
vagyula #7514 üzenetére
Megvolt. Ha kikapcsolom, és system2 marad aktív, ugyan úgy nem jó. Visszakapcsoltam, mindkét systemre full wipe, majd sys2-re vissza a korábban működő AOSP 4.4, de ugyan úgy lassan indul, és ugyan úgy nem jó..
Sys1-re vissza a MIUI, itt minden ok.Hát ez nagyon aggaszt..
-
válasz
vagyula #7511 üzenetére
De az a baj, hogy nem is lát hálózatot, sőt, valamikor a kapcsoló is inaktív. Ugyan az a rendszer sys1-en meg ok.
Cseréltem recovery-t, ami 4.4-re van de doal boot nélkül, ugyan úgy nem megy vele, visszatettem a cwm-et, amit támogatja a KitKat-et, és a TDB-t, de semmi. Visszatettem egy sys1&2 mentésem(MIUI és AOSP 4.4), ami tökéletesen ment anno, de ugyan úgy semmi. Ami még érdekes, hogy sys2-re bootoláskor a recovery-n(szürke MI logo) is vagy egy perc mire tovább lép a bootra..
Én ezt nem értem..
-
vagyula
senior tag
válasz
Barthezz2 #7508 üzenetére
Egyszer volt ilyen problémám, változtasd meg az autentikációt a routerben, nálam az segített.
Amúgy nálam ez tökéletesen működik sys1 és sys2-n :(B) recovery-clockwork-6.0.3.2-aries-20131115-signed.(/B)
@ peanar
Én mindig régi mentésből állítom vissza az asztali elrendezést, ott pedig be van állítva a beállítások parancsikon.
Viszont megnéztem most a widget hozzáadásánál és nincs benne a beállítások parancsikon.(bocs,hogy nem válaszoltam a pm-re) -
peanar
senior tag
válasz
Barthezz2 #7508 üzenetére
Ha van köze a recoverynek, nálam régebben ezzel a recoveryvel recovery-clockwork-6.0.3.2-aries-20130524-signed működött! De már jó ideje kikapcsoltam a TDB-t, azóta csak a system 1-et használom. A recoveryt lecseréltem erre recovery-clockwork-6.0.3.2-aries-20131115-signed, de azóta nem próbáltam a system 2-őt!
Ha kell valamelyik recovery, feldobom valahova, hogy leszippanthasd!
-
peanar
senior tag
Amit vagyula is mondott, tiltsd le a xiaomi névjegy szinkronizálást (egyszer engen is szívatott, mikor véletlenül bekapcsoltam)! Nekem a xiaomi fióknál csak a MiCloud üzenetek van bekapcsolva (a más /jelen esetben a párom/ xiaomi fiokkal rendelkezőkkel való ingyen sms küldés végett), az összes többi off! A névjegy képekkel így sohasem volt gondom, viszont én sem adtam külön csengőhangot egy névjegyhez sem, így arról nem tudok nyilatkozni.
Viszont ha már átméretezte valami a képeket és szinkronizálódott a google fiókoddal, akkor újratelepítésnél már a rossz képekkel ellátott névjegyeket tudja visszaszippantani.
A másik meg, a névjegy beállításoknál meg tudod adni, hogy melyik fiókod névjegyeit használja. Ha itt kijelölöd a google fiókod, lehet, megszűnik a baj.
Illetve a beállításokban van elrejtve a megduplázott névjegyek összevonása is, ami szintén segíthet, ha baj van!Megint kérdés FCR rommal kapcsolatban!
Te meg tudtad jeleníteni a Beállítások ikonját, ha igen, leírnád légyszi hogy hogyan! -
Skacok, egy érdekes hibába futottam. Akár milyen ROM-ot rakok fel system2-re, se wifi, se gps, se semmi nem megy. Mobilhálózat van, de annyi. Ha a System1-en lévő rendszert backup-restore módszerrel tolom fel sys2-re, azon se megy semmi, holott sys1-en jó.
Ez miez? Mivel lehetne helyre hozni? Recovery lenne rossz?
-
Jack@l
veterán
Két kérdésem lenne, a legújabb stable dev rom van most fent(3.11.29), képernyőzár feloldás után viszont mindig a messages app fogad, hogy lehet ezt kikapcsolni?
Google play store-t hogy rakok a telefonra?(meg lehet a maui marketet is eltüntetném belőle, ne zabálja feleslegesen) -
vagyula
senior tag
Nem is kellene,már tesztelem egy ideje
Én a Xiaomi fiókot egyáltalán nem használom, a névjegyek a google fiókban vannak tárolva, így romtelepítés után azonnal leszippantja a fiókbeállítás után és nem duplázódnak meg a névjegyek.
A fényképek nekem megmaradnak, viszont egyéni csengőhangot nem állítok be, azt nem tudom,hogy elmászik-e.
Szerintem tiltsd le legalább a Xiaomi névjegy szinkronizációt, főleg ugye, ha van google fiókod... -
HanU
tag
válasz
vagyula #7494 üzenetére
Mégis csak van Mikulás
. Kösz...
Feltelepítés után eddig nincs vele gond :-)
Más:
Lehet, hogy láma kérdés, de már a tököm tele van az android névjegy kezelésével. Na ez a Miui névjegy fiók külön zavar. Eddig én csak a google fiókomat használtam, na ez létrehoz egy xiaomi csoportot, ha lementem a korábbi google fiókomat a rendszer mentésben, és azt vissza akarom műteni akkor ebbe a xiaomi fiókba rakja bele, arra igaz felhívja a figyelmet, ha szinkronizálok a google-lal akkor megduplázódik a névjegyeim száma, de sajnos ha nem a így állítom vissza hanem a google-lal akkor viszont a névjegyeimben lévő fényképek lesznek rossz minőségűek és újra rakhatom őket fel, a csengőhangokról meg ne is beszéljünk az se így se úgy nem kerül vissza a névjegy bejegyzésekbe. Nincs valami tuti program arra, hogy rendszer visszaállítás után a névjegyeimben helyükre kerüljenek a korábbi csengőhangjaim illetve a névjegyekhez tartozó fényképek is. Ami a miui-ban a mentés opción belül kezeli a névjegyeket az már majdnem jó, legalább a fényképek megmaradnak magasabb felbontásban, de a csengőhangokkal ez sem tud mit kezdeni. -
Jack@l
veterán
Up, csatlakoztam a táborhoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Mobil flották
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- Politika
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest