- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
kovy79 #16058 üzenetére
Igen, hívásrögzítésre gondolok.
"Jogilag bizonyítani nem tudsz vele ......."
Remélem addig soha nem jut el semmi, hogy jogi útra legyen szükség.
Viszont olykor nagyon jól jönne ha a "kedves ügyeskedni akaró ügyfél" orra alá lehetne dugni, azaz visszahallgatni vele amiről eredetileg valóban szó volt .... -
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #16042 üzenetére
Köszi!
Hát, lehet, hogy a forraszt(at)ással még megpróbálkozom valamilyen formában, de mással nem.
"Bootloader nyitás, TWRP, rom felrakás"
Naponta olvasgatom ezeket a szavakat, mióta xiaomi telefonom van, de hidd el, van olyan, hogy valakinek fogalma sincs arról, hogy ezek mit jelentenek. Akkor sem értem, ha elolvasom, hogy mit jelent. -
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #16021 üzenetére
"Egyébként nekem rémlik valami a mikrofonprobléma-töltőpanel együttesről."
Bocs, hogy egy októberi posztot hozok fel, de én voltam az - talán többek között - akinek gondja volt a mikrofonnal. És aminek köze volt ahhoz, hogy a mUSB csati kopása okán én cseréltem ezt a panelt. A csati jó lett, de szerintem ekkor vált vacakká a mikrofonom. (egyformán szarul szól hívásnál, videó rögzítésnél, bár, hogy őszinte legyek, nem fizikai hibáról lehet szó, egyszerűen úgy szól mint egy nagyon-nagyon agyontömörített, dinamikakorlátozott hangfájl)
Végül vettem egy új telefont, de sajnálom ezt a 3s-t. Újabb panelt nem szívesen kockáztatok mert mi az esély arra, hogy nem egy ugyanolyat kapok, viszont felmerült bennem kérdésként, hogy a régi panelen lehetséges-e a mUSB-t ki-beforrasztani? Mert egy ilyet megpróbálnék, ha lehetséges. De előtte még csinálok majd egy újratelepítést, hátha... csak lustaságból nem költöztettem még át mindent... -
válasz
kovy79 #16019 üzenetére
Minden másra jó, csak telefonálásra nem. Kár, mert az aksi még mindig jó, meg mindenre elég neki a hardvere is.
Ez a rom van fent: xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V10.1.1.0.MALCNFI_v10-6.0 Nem hiszem, hogy hardveres hiba, hiszen a viber, messenger tökéletesen használható hanghívásra, hangrögzítő is ok, a hardver teszt is ok, csak a sima telefonáláskor nem hallanak a túloldalon. Jó, hogy nem rendeltem hozzá másik mikrofont feleslegesen. Kihangosítva viszont jó telefonáláskor is. Az asszony ezt a telefon használja, nem lehet állandóan romokat cserélgetni...
Az ok google kikapcsolós trükk nem jött be, amit több fórumon is írtak. -
22Dávid22
aktív tag
válasz
kovy79 #15970 üzenetére
Megpróbálhatod letiltani/eltávolítani magát a rendszeralkalmazás-frissítőt. Ha nem szeretnél rootolni emiatt, akkor valószínűleg [ezzel] a programmal menni fog. Ha alapból nem kínálná fel ezt az alkalmazást, akkor kézzel hozzá tudod adni a csomagneve alapján. Viszont legyen kéznél a TWRP mentés arra az esetre, ha ez az egész balul sülne el.
-
válasz
kovy79 #15924 üzenetére
Lehet hogy tud vcf-et, de nem találtam ilyen menüpontot sehol. Menthetne sd-re is, annak is örülnék. Lehet külön alkalmazás kéne ahhoz is. Annak ellenére, hogy hozzá van adva a Google fiók, nem menti el a névjegyeit a címtárba. Azóta se. Most meg nem is értek már rá vacakolni vele, marad a Nokia. Max vasárnap...
Millió rom nem volt. Olyat kerestem ami stabil, friss, külföldön is működik, normális kamera app van benne. Xda-n a frissek android 10 alapúak, de bugosak lehetnek.
Sajnos mi9lite-on is ugyanúgy csalódtam a miui-ban, mint anno a 3s-sel. Remélem arra is lesz stock droid.Xiaomi Eu stabil, vicc... A gyári se jobb. Kiadják a frankó hardvereket, de a szoftverük sose hibátlan. -
-
Csatravi
senior tag
válasz
kovy79 #15856 üzenetére
Aztán ha valami nem klappol, akkor esetleg utána tedd vissza a régi romot!
Vissza lehet rá tenni egy régebbit is mindenféle mókolás és segédprogram nélkül ? Csak ugyanígy felmásolom a régebbi fájlt és lehet downgradelni ?
Ha a telefon a felajánlott frissítést magától csinálja akkor nincs adatvesztés viszont ha én letöltök egy egy ROM-ot és azzal frissítek akkor minden elveszik. Ezt jól tudom ?
Nem akarom elcseszni mert a gyermekem biztos kitagadna a családból -
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #15848 üzenetére
Köszi, de nem tudok rájönni. A MIUI mappa mérete 1.69GB ennek a döntő részét a cache mappában található thumbnail névre hallgató fájlok teszik ki. Ezen kívül más mappát nem is találok, ami terjedelmesebb lenne. TWRP-t viszont nem találok, azt hol kellene keresni? A "gyári" fájlkezelőt használom és elvileg a rejtett fájlokat is mutatja.
De én nagyon mezei júzer vagyok, tehát benézhetek valami alapvetőt...
Az viszont biztos, hogy zene és videofájl nem lehet, mert abból eleve kevés van, az is az SD kártyán. A fotók is.
Én valami felesleges biztonsági mentésekre tudnék gondolni. -
Brandynew
őstag
válasz
kovy79 #15548 üzenetére
Ez nem reprezentatív felmérés, még akkor sem, ha a hasonló paraméterekkel rendelkező új okostelefonok többségében valóban 5V-os akkumulátor van.
Vagy nem, mert pl. itt van előttem egy Concorde Spirit, és erre 3,4V van írva. A te elméleted szerint rá kéne dugnom az 5V-os töltőmet, ami pl. a Redmi 3S-emhez is van.
Tudod mi történne, ha rádugnám? Ha kifizeted, kipróbálom és csinálok videót az akksi állapotáról.
-
Brandynew
őstag
válasz
kovy79 #15546 üzenetére
Milyen szabvány?
Ne csináljátok már emberek. Nézzétek már meg, hogy milyen feszültség és áramerősség értékek vannak ráírva a különböző töltőkre.
Nyilván vannak egyformák, de nem ez van szabványosítva, ennek semmi köze a micro USB-hez.
A különböző töltésvezérlő áramkörökhöz és akkumulátorokhoz különböző paraméterű töltő adapter tartozik. Ez nem úgy van, hogy gyártanak egyet, meghatározott feszültséggel és áramerősséggel, és az mindegyik eszközhöz jó. Ha nem azt használod, ami az adott eszközhöz tartozik, azzal szép lassan teljesen tönkreteszed. Nem hasraütésszerűen irkáltak rá valami számokat a töltőre.
-
trebrona
nagyúr
válasz
kovy79 #15381 üzenetére
Mert nem csak egyszerű root, hanem keretprogram.
Open Source:
100% open source and easy to build on all Google supported platforms.
Magic Mount:
Modify system (vendor) without tampering the partitions.
MagiskSU:
Unleash your device's root access.
MagiskHide:
Hide Magisk from detections: Google SafetyNet, enterprise / bank system integrity checks, game tamper checks.
Resetprop:
Modify or delete any system properties, including read-only props.
Online Module Repo:
Install Magisk Modules from the community driven Magisk Module Repo. -
Milestone2
nagyúr
válasz
kovy79 #15381 üzenetére
Újabb, frissebb, elrejthetőbb, korszerűbb, támogatottabb.
Pontosan ugyanannyi idő alatt tehető fel, mint a SuperSU.
Ebben a TWRP-verzióban beépített, de van letölthető zip változat,
amit ugyanúgy telepítesz, mint régen a SU-t. -
spileraaa
senior tag
válasz
kovy79 #15363 üzenetére
az utolsó frissítés óta én is ki ábrándultam a xiaomikbol
ami eddig működöt rendesen most mar nem működik
pl Instagram többször meghal
fb lite nem tudja betölteni a frissítéseket az új posztokat (nincs felrakva messenger ezert néha a lite használom)
a rendes fb szerencsére meg működő képes de ezt is sokall lassabban tölti be pedig 3 gb verziót vettem hogy egy hamar ne kelljen telefont cseréljek de ezek szerint elég lett volna a 2gb iste melyik gyártóra gondoltál a lécserelesnél?
-
-
Milestone2
nagyúr
válasz
kovy79 #15315 üzenetére
Nem bántásként szándékoztam írni.
1. A bindeléskor az összekapcsolás a BL nyitáshoz kell.
2. A másik csak simán a belépéshez.3. Pont nemrég hívta fel S3 tanítómesterem Trebrona a fogyelmet, hogy szinte az összes leírás hibás, MÁR NEM kell engedélyt kérni.
Csak letölteni az UNLOCKER-t. A fejlesztői beállításokban összebindelni (összekapcsolni) a MiFiókodat az aktuális telefonnal, majd kivárni az unlocker által megszabott várakozási időt. -
kovy79
őstag
válasz
kovy79 #15312 üzenetére
Na, megtaláltam a megoldást, leírom, hátha kell másnak is második MI eszköz nyitásához.
Nem elég a Beállítások/Mi fiókot hozzáadni, a Beállítások/Fejlesztői eszközök/Mi unlock ellenőrzés alatt is hozzá kell adni a Mi account-ot (ez a menüpont egyébként a 9.x-es verziójú 3S-emen nincs).
Nem tudom, mi értelme van kétszer is, de így a MI Unlock progi most azt írja ki, hogy 72 óra múlva lehet nyitni. -
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #15240 üzenetére
"Ez az egész xiaomi kezd egyre unszimpatikusabb lenni..."
Mosolygok itt magamban, mert valószínűleg itt a csapatból amikor már mindenki vált(ott), én még mindig ezt a 3s-t fogom nyúzni
És tulajdonképpen az jót fog jelenteni, mert ezek szerint bírja a teló.
Most már több mint két éve nyúzom (bár nyúzásnak nem nevezhető az, amit tőlem kap) és ez az első telefonom, amit 90%-ban megelégedéssel használok. És az első okostelefonom, amire azt is merem mondani, hogy tudja amit ígér. Leszámítva a videó(hang) képességeit, amit igazán sajnálok, mert ha elpártolok ettől a telótól, annak éppen ez lesz a fő oka.Mondjuk alapvetően nem nekem való az a telefon, aminek a romjaival annyit lehet bíbelődni, mint ez a xiaomi, mert én vagyok az, aki a gyári beállításokhoz nem akar(na) hozzányúlni, minden alapból működjön jól és ne kelljen nekem variálgatni.
Szóval, úgy vagyok jóban ezzel a telefonnal, hogyha holnap megadná magát, akkor sem neheztelnék rá. De erről - remélem nincs szó, a képernyőfóliának, a toknak köszönhetően gyakorlatilag teljesen újszerű állapotban van, talán egy kicsit gyengült az aksi, de így is majd 3 naponta töltöm, ami azért elég jó.
Még olyan szempontból is jó vételnek gondolom, hogy ugyan vettem a gyerekeknek 4a, 4x, 5, de szemmel láthatóan nem az előrelépés vezérelte a gyártót ebben a Redmi sorozatban. Szóval, a 3s után nem vennék 6-osat...szerk.
Jó, hogy éppen misimagaki hozzászólása után dicsérem az akksit. Mondjuk azt én is észrevettem mintha lassult volna a telefon, de azért ez úgy van kitalálva, hogy pont ingerküszöb környékén legyen a lassulás. Nem tudom megmondani, hogy a MIUI 10 óta lomhább-e és merülősebb-e a telefon? -
Milestone2
nagyúr
válasz
kovy79 #15236 üzenetére
az en.miui.com -ot lényegében részeg óvodások (leginkább indiai részeg óvodások, akiknek még az arcuk is irdatlan nagy) csinálják... és akárháynszor készített valaki ilyen linkgyűjteményt, még jól ki is zárták, megbüntették, meg törlik a gyűjteményt. Legutóbb itt volt elérhető: [link]
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
kovy79 #13767 üzenetére
Igen, ez az. Innen rendeltem.
Tegnap sikerült kocsmázás után nekilátni romolni. A vége egy kb 1cm hosszú 4mm széles égés a karomon vízhólyag formájában!!!
Ágyban feküdve kezdtem neki a dolgoknak: Rom+Magisk fel, idáig minden rendben volt. Aztán xposed.zip fel, boot logo, várakozás, semmi. Rom+Magisk fel, minden ok. Arra gondoltam, hogy biztos csak keveset vártam, szóval újra felpakoltam Rom+Magisk+xposed, leraktam magam mellé az ágyba, közben töltőre is rádugtam mert merült rendesen.Éjjel 1 után picivel gyönyörűen bealudtam, fél 5körül arra keltem hogy valami qva meleg bal karom alatt! Na az volt a teló, nem tudott szellőzni, tűz forró volt. MI logó meg ott virított még mindig a kijelzőn, szóval egy centivel nem ment tovább! -
Jabby
őstag
válasz
kovy79 #13764 üzenetére
Az eszközkezelőben két drivert találtam, az Android Phone/Android Composite ADB Interface (ezt én telepítettem a Helium desktop letöltése után) és a Hordozhaató eszközök/Redmi 3S drivert.
Ezek úgy tűnnek működnek, nincs velük gond.A telón viszont nem jutok túl a PTP engedélyezésén, s a desktopon sem jelenik meg a pipa a Helium ikonján.
-
trebrona
nagyúr
Az összefoglalóban lévő leírásnál ez áll: "Custom recovery (TWRP) flashelése már nyitott bootloaderrel"
Tehát elvileg ez nekem nem jó.Miért ne lenne jó? Nyitva a bootloader, azt írtad. Másként nem is lehet, multitool-lal sem.
Használhatod a multitoolt is, ha szeretnéd, de a Disable DM-verify mindenképp kell, ha global romon szeretnél maradni. Viszont neked is azt mondom, ha már idáig eljutottál, inkább eu stable.
SuperSU ok, de igen, multitool-lal is megoldható az is.
Ha esetleg kétségeid lennének SuperSU-val kapcsolatban, frissebb: SR3-SuperSU-v2.79-SR3-20170114223742.zip
-
-
-
trebrona
nagyúr
Semmi szükséged nincs Miflashre, mivel hivatalos global rom van a készüléken. Összefoglalóban ez áll a download módos romcsrénél: Természetesen csak abban az esetben, ha nem hivatalos rommal kaptuk a készüléket.
Töltsd le a global developer recovery romot (összefoglalóban a link), majd a beépített updater alkalmazással tedd fel!
Valóban ez eddig nem szerepelt, ezt a hiányosságot pótoltam.
A download mód az lenne, mikor egy fehér mobil látható a fekete képernyőn, alatta a kábel?
Nem, az a gyári recovery, de nem tudsz vele mit kezdeni.ezt a miui fiók kitöltést a en.miui.com-on a personal infó alatt kell eszközölni?
Igen, így lesz 100%-os. Volt aki nem töltötte ki fullra, mégis kapott engedélyt, de a 100% a biztos. -
ekrisztian
őstag
Na, de kolléga, azt írod root kell.
Közben pedig Miflash-el próbálkozol.
Root csak nyitott bootloaderrel megy. Kell kérni hozzá nyitási engedélyt. Utána mehet rá a twrp és végül a root.
Az más, ha csájna dev-t akarsz rátenni a root miatt.
De annak mi értelme lenne...Jambiyya igen nem tud.sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged