- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Köszi szépen a válaszokat! Akkor ha hazamegyek az lesz az első, hogy rárakom és ha valakit érdekel beszámolok a fejleményekről.
Egyébként lejjebb olvastam, hogy valaki azt javasolta, hogy össze kéne szedni az első hsz-ben a fontosabb dolgokat. Ezt én is támogatom. Én az elmúlt pár napban végig olvastam mind a kétezer valahány száz hozzászólást és tényleg sok az érdekes információ a "töltelék" hsz-ek között. Vélemény?
-
llaszlo
veterán
Igaz ezt elszámoltam nem is tudom, hogy miért.
Az már sokkal tűrhetőbb. De a kérdés az, hogy meddig használom a szoftvert és mennyit? Nekem nem éri meg, mert mondjuk havonta egyszer használnám kb. Mert mondjuk az OSX 10.6-ért is kicsöngetném azt a 8.400HUF-ot ha az aksit jobban hasznáná. Feltettem próbaképp és kb 25%-kal rövidebb ideig bírta az aksi. Mondjuk használnám 2 évig akkor napi 11Ft. De most marad a 10.5-ös. -
bounty123
őstag
-
kopasz79
tag
ok ezt értem
és mit tart az ext2-n 500MB-be ? ide lehet az appkat telepíteni
vagy ez lesz a swap?
de a swap az nem ext2
nem értem ezeket a dolgokat főleg hogy a munnergep leírásában egyáltalán nincs szó erről tehát ő nem is csinálta mega leírást munnergep köszönöm szépen
jahh és hálás köszönet a linkek javítása miatt is
-
sippet
senior tag
ebből gondolom ki lehet találni, hogy felraktam végre a romot. még mindig ugyanolyan fasza, mint tegnap, csak már lehet vele telefonálni is.
plusz ebben már benne van a 3d driver tweak is. annyit mondok, hogy annak idején, amikor kb. két napos volt a készülék, kirpróbáltam a speed forge 3d-t, és elsírtam magam, kb. 2 fps sebességgel küldte neki. most meg sírás helyett inkább beszartam, olyan zökkenőmentesen viszi, hogy nem hiszem el.
-
-
munnergep
senior tag
Az adb-t én eddig az android sdk-ból indítottam, teljesen jó.
Az új rom pedig: "Main ROM download: UPLOADING NOW"
Percenként frissítgetemPullal kiszeded abba a könyvtárba ahol vagy (legalábbis nekem oda teszi, ahonnan az adb-t indítom).
Pushal pedig oda teszed, amilyen paramétert beírsz. De előtte mountolni kell, ahová tenni akarod. -
sippet
senior tag
nekiálltam ennek alapján megcsinálni, és sikerült beüzemelni az adb-t. most büszke vagyok magamra.
remélem, senkinek sem baj, ha most elkezdek kérdezgetni.
szóval ha pull paranccsal leszedek egy system fájlt, akkor az hova kerül a gépemen? ez a pull a copy-nak, vagy a move-nak a megfelelője? tehát az adott fájl ettől még fent marad a telefonon? ha utána push-sal visszatolom a gépre, akkor nem kell megadni elérési útvonalat az adott fájlhoz? (ha valaki kedvet érez, de úgy gondolja, hogy offtopic a téma, akkor privátban válaszoljon. köszi!)
-
-
KonzolKartel
őstag
Sikerült még reggel megcsinálnom meló előtt. Nekem hibátlan a rom. Egész nap nyomkodtam, volt egy pár bejövő, kimenő hívás is és teljesen hibátlanul működik! Paul romját tettem fel.Amúgy szerintem felesleges meg flashelnetek...Kb. annyi történik, hogy kiszedi a trémobilos vackokat. Az is bőven elég, ha rootoljátok!
szerk.: Milyen felbontásban tegyem fel rá a háttér képeket, hogy ne húzza szét?
-
kopasz79
tag
először is KÖSZI
igen olvastam már a rootolást az sem volt teljesen világos ezért kértem hogy lépésről lépésre hogy minden egy helyen legyen
igaz még nekem nem kell mert még nincs meg a készülék de gondolom másnak is hasznos lenne ez nagyonkérdés
le e tudod menteni a gyári romot?
vissza e tudod tenni a gyári romot hogy lehessen gariztatni ha elromlik?
mennyi idő tokkal vonóval a művelet?
te nagy linux guru vagy? -
sippet
senior tag
a bugokrol szolo reszt vegyetek targytalannak. csinaltam egy factory resetet, es vegul kaptam egy tiszta android rendszert.
na de milyet! valami egeszen elkepesztoen kibaszottul gyorsat, szepen letisztultat, a hulye gyari romhoz kepest ugy tunik, hogy abszolut bugmenteset. mukodik a fulhallgato adapter, a qr-kod olvaso, mukodik a my contacts szinkronizacio. a geotaggelt fotokat most nincs lehetosegem kiprobalni, de gyanitom, hogy ott se lesz hiba. csak ajanlani tudom, egeszen uj elmeny igy ez a keszulek.
ja igen, es 73 mb szabad helyrol indul a factory reset utan.
-
norbesz74
aktív tag
fling egy olyan program, mely ha sok hatter memoria zarbe akkor beakad a keszulek. ez a program nem tudom hogyan, de nemakasztja be a haterben futo bezarasa kozben. polo ha quake jatszani akarsz jobb ha kikapcsolod a keszuleked, ellen esetben is ujra indul a gepp. ezzel meg ez is segitett.
-
bounty123
őstag
Igen, pontosan ahogy írod. Én 1-el használom egy ideje, de _hatalmas_ változás nincs, így is van hogy kidobja a home-ot a memből. Szóval talán csak emiatt nem éri meg rootolni.
De van pl. a CacheMate progi ami csak root-al fut és valami 60 progi szemetét tudja letörölni a telefonról (az ingyenes demo csak 20-ét), nameg a market enabler ugye amivel a pénzes cuccok megvásárolhatóvá válnak a marketen.
Jó hír, ha sikerült a MoDaCo-soknak a wifi drivert működésre bírni!
-
llaszlo
veterán
Linux ismeretek nélkül figyelj oda mindenre FŐLEG ha ROOT-ként használod. A legtöbb vírus és egyéb azért működik, mert admin joggal megy a gép. Mert mondjuk nekem sem evidens minden paracs jelentése és paraméterezése. De szerencsére ez nem is mindig kell. Linuxhoz (Androidhoz is egyre több) nagyon jó dokumentációk vannak, legtöbbször mindent úgy kell csinálni ahogy le van írva.
-
bounty123
őstag
Most ezt nem értem, nem te írtad az útmutató doc-ot a rootolásról?
Csak mert betűről betűra azt csináltam csak amit a .doc-ban írtál. annyi, hogy én linux alól csináltam, így valamivel egyszerűbb volt, nem kellett driverekkel vacakolni.Vagy a rootolás utáni teendőkre gondolsz? Az issueing command from a root shell annyit tesz, hogy egy terminal programban a telefonon (pl. better terminal), ahol alapból userként tudsz működni mint egy asztali linuxon is ($ prompt), beírod hogy su + enter, így kapsz egy # promptot. Ez a root prompt, jelzi, hogy root jogaid vannak, bármi parancsot kiadsz utána, az rendszergazda jogokkal fut le - bármit tudsz módosítani, de elcseszni is
-
bounty123
őstag
De. Korrigálom is magam, mert tényleg nem lövi ki a home-ot soha, viszont néhány nagyobb progi így nem hajlandó elindulni
Szóval a 0 érték nem tanácsos, viszont 1-el is sokkal ritkábban szedi ki a memből, viszont elindul minden. Az alapértelmezett érték (memből kiszedés prioritása) 4 amúgy.llaszlo: a Better Terminal Emulator szuperül működik nekem, annyi hogy ne forgas el fekvőbe
-
-
szente
addikt
mivel nem pesti vagyok,ezért kilőve,hogy belepróbáljam...
amúgy keret nincs még rá,szal csak érdeklődök...
töltő viszont kellene kocsiba...adamho:nekem nem remegett még sose
csopi04:nekem nem megy a htc féle bill.nem tudom kiválasztani az input method-nál.sőt be se jön az input method ha rátapizok.... -
-
kisbergics
tag
Alap esetben valóban csak halkan pittyen, az normális, azzal nincs is baj. De sajnos néha tök hangosan ad ki magából hangot ilyenkor (a pittyenés igazából nem jó szó, mert mély(ebb) hangról van szó). Ma is előfordult egyszer, szintén amikor letettem a telefont. De ma se mindig. Rapszodikus. Nem értem.
-
-
szente
addikt
de mondjuk ha megnyomom piros letesz gombot akkor elvileg bezárja a böngészőt.de ha
megint megnyitom,akkor azt az oldalt nyitja meg ahol utoljára voltam.
de pl ha netezés közben lehuzom felül azt a noti-izé bar-t és ott megnyitom az advanced task managert,akkor sem látja a böngészőt.pedig fut... -
bucsupeti
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat a taskváltás témában!
Azon gondolkodom hogy vannak progik amik a Notificationra csücsülnek és bármikor előhívhatók. Pl én az Advanced Task Manager Free-t használom és az APNdroid-ot is és mindekettő így működik. Bármikor előhívható, aktivizálható.
Szóval ha a feature benne van és működő példák is vannak, akkor nem értem hogy miért.
Biztosan a JVM memóriafelszabadító és gazdálkodó logikája nem engedi ezt.... -
bounty123
őstag
A töltés kijelzés nálam is így viselkedik, erős használat után visszamászik, kb. mint amikor egy ceruzaakksival nem világít a lámpa már, de 10 perc múlva ha újra bekapcsolod, megint világít egy darabig. Engem ez nem zavar, mert így is 2-3 naponta töltök csak rá és végülis egyfelől tényleg azt mutatja, amennyit a jelenlegi terheléssel bír az akksi. Azt meg már tudom, hogy ilyenkor wifi-gps-el mennyivel kevesebbet bírna csak.
-
bucsupeti
senior tag
Igazad van. Ha nemm bír simán ki egy napot akkor baj lehet. Ezt írtam én is.
A hsz-ed utolsó részéhez pedig annyi ttennék hozzá hogy nem több benzin lesz az autóban, hanem kevesebb kell 1 km megtételéhez, azaz több km-et tudsz vele megtenni.
(zárójelben írom hoyg már keresem a forráskódban azt az algoritmust ahogy számolja az aksi töltöttséget, remélem rátalálok.) -
bucsupeti
senior tag
persze! logikus!
lásd előző írásomat. 15% akutöltöttség (adott használat mellett) azt eredményezi hogy hamarosan lekapcsol a teló, hiszen feltételezi hogy ugyan így használod. Egyébként ez egyfajta aksivédelem is. LI aksiknak nem szabad lemerülnie! Sőt ha lehet folyamatosan feltöltve kellene lenniük!
Lehetséges hogy ezt az értéket érdemes lenne úgy változtatni, hoyg ne engedjen mondjuk rádiót használni 15% alatt, de telefonként tudjon még működni. Ha netezni akarnál akkor jelezze hogy ehhez bizony kevés a töltöttsége az aksinak. Ezt meg lehetne csinálni...
-
-
llaszlo
veterán
Ilyet én is tapasztalok. Sőt más eszköznél is tapasztaltam, hogy ugrál az aksi teljesítmény.
Most, hogy kikapcsoltam a BackData-t már nem merül gyorsan. Legalábbis most. De még tesztelem és ha igen akkor viszem szervízbe. Itt nem sokat tökölnek. Anyumnak is volt aksi gond a telóval máshol mindig csak SW frissítés volt. Itt bevittem otthagytam másnap hívtak, hogy szar az aksi. Végül az egész telót cserélték, mert már 5x volt szervízben ugyanazzal a hibával. -
llaszlo
veterán
Nálam egyszerû volt. 8 napon belül cseréltettem e.telót. Írtam itt róla. Aztán mivel még volt rá gari teszteltem az aksit. Airlane mód egy éjszaka alatt nagyon sokat merült + kb 1.5 óra alatt lemerült 38%-ról kb 10 perc telefonálás után. Ekkor bevittem és cserélték. Legutóbb az új aksi is 55%ról lemerült éjszaka. Most megint teszt van reggelig.
-
szente
addikt
azért nem progin e-mailezek,mert a szomszéd netét lopom(
) és így nem tudom beállítani az smtp szervert,mert lövésem sincs milyen szolgáltatónál van.pedig jobb lenne úgy,egyértelmü.
a torrent azóta megjavult magától,pedig nem állítottam semmit.bogyomobil:gyári böngészőt használsz?
na közben felmerült még két kérdés.eq-s zene lejátszó még mindig nincs?
nem tudtok valami jó widgetet a zenelejátszáshoz?könnyen és gyorsan lehessen elinditani a zene lejátszást,és könnyen lehessen számot léptetni.a legjobb az lenne ha a számléptetést meg lehetne oldani a telefon hangerő szabályzójának a hosszan nyomásával... -
re-d-evil
tag
"de azért a legegyszerűbb az lenne, ha beüzemelnéd a netet valahogy, mert anélkül mint láthatod, elég körülményes a dolog."
A legegyszerűbb, ha bemész egy piros/sárga Pl. M betűs) gyorskajáldába ott van open net. wifin felmászol, oszt mire megkajáltál lent van minden cucc.
Vagy majdnem minden.
de ha nem mész be, csak előtte ülsz le (kicsit hideg mostanság) ott nem lax jól, detovább is maradhacc. -
alansmithee
tag
köszönöm szépen!
reset megvolt...
olvsgattam eddig is a fórumot de mostmár akkor jobban belelendülök...
úgy tűnik ez lesz az első készülékem aminek sűrűn kell majd forgatnom a használati utasítását
volt már ezelőtt pár órát a kezembe de akkor persze nem úgy nyúltam hozzá
lesz még kérdésem szerintem bőven
köszönök mindent!
-
bounty123
őstag
Jah az acontacts-ot én (is) ajánlottam, az egyik leghasznosabb program szerintem a kütyüre.
Az akksiról: ma reggel 8kor levettem töltőről, azóta pár sms + kb. 2 percet beszéltem rajta amúgy semmi mást, és még mindig 100-on áll, szóval a készenlétet elég jól bírja. Igaz nálam wifi, gps, bluetooth, 3g alapból la van kapcsolva, csak akkor nyomom be ha kell.
-
Oraculus
tag
Szia!
Én nem a szavazás miatt írtam, a szavazás ami ott található csak egy vélemény nyilvánítás és felmérés.
Amire én céloztam az az, hogy a T-Mobile még egy másik androidos készüléket fog bejelenteni és forgalmazni "az oldal szerint". Én ezt megvárom és utána döntök. Amennyiben a Motorola Cliq/Dext lenne az a készülék akkor lehet, hogy azt választanám.
Természetesen még nem lehet tudni melyik készülék lesz az, de ahogy láttam a neten a Motorola Cliq/Dext készülék T-Mobilos.http://www.engadget.com/2009/10/14/motorola-cliq-review/
Üdv.
Ori -
sippet
senior tag
a modacon azt javasolta a moderátor, hogy próbáljak ki egy factory resetet a telefonon, hátha az helyrepofozza az aksi problémát. én mondjuk nem látom, mit tudna segíteni ez a megoldás, de most azért rátoltam a hr-t. kíváncsi vagyok, mi fog történni, ha valakit érdekel, majd beszámolok pár nap múlva.
-
Akron99
aktív tag
Igen. Automatikusan zárna programokat, amit előzetesen megjelölsz. Ez azért lenne jó mert, megelőzi, hogy az OP rendszer kezdjen bele a memória tisztogatásba, ami lassíthatja egy program indítását. Ezt persze nem oldja meg 100%-osan (nem is lehet), de valamennyi munkát elkerül. Nem az op. rendszernek kell találgatnia és nem akkor amikor már nagyon kellene a hely. Vagyis összességében gyorsítaná rendszert.
-
sippet
senior tag
unem szoltam. miutan az elozot leirtam, mergemben nekialltam lepusztitani par alkalmazast, es 28 mb-ra mar felengedte, pedig tenyleg nem vett el tobbet 7-nel, mert most meg maradt 21.
oke, koszi! ezek szerint nagyobb fajlok telepitesenel meg akkor is reklamal, ha mugy van meg boven tarhely. ezt is jo tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest