- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz
sxxorp #21528 üzenetére
az a helyzet, hogy a Z3C méret alatt, körül egyszerűen, nincsen hasonló kaliber, ahogy írtam lentebb.
XC: ahogy írtam korábban. Pont van egy Xiaomi powerbankom, és fogásra pontosan ugyanaz. Az a kissé selymes műanyag. Természetesen aki tokkal használja a telóit annak ez nem gond, de én sosem rakok tokot a telóimra, a Z3C is elkényeztetett a kézben fogott minőségérzetével. A Mi2 is hiába volt műanyag hátlappal szerelve, nagyon jó volt kézben fogni, nagyon masszív érzet volt. Az XC számomra ezt nem adja meg... továbbá nagyobb és vastagabb is
Tudom kis hisztis vagyok, de ez van....
Akksiban elég jó az SE, az iPhone-ok között a legjobb. És megint csak méretben nemigazán van ellenfél és abban a kombóban amit már leírtam párszor, számomra ez megy át most a rendszeren
(#21529) Williamgrant: hát még az is, lehet, de egy kis pihenőnek jó lesz
Az biztos, hogyha a Mi Mix Nano nem fake lenne, vagy valami hasonlóval kijön valaki olyan gyártó aki nekem szimpatikus, akkor sietnék vissza(#21542) demars: ha Nokia, akkor nekem ilyenem lenne
-
sir0cco
tag
válasz
sxxorp #21420 üzenetére
Szintén zenész. Nálam is egy úgymond "aggodalom" övezi ezt a telefont.
Mindegy, bírja ameddig bírja. Ha lesz baja ne adj isten, remélem nem olyan baja lesz amit vissza dobnának a cordonos srácok. Elvileg majd 2 évre nyúlt a gari idő szerviz után.
Bár fent valaki írta, hogy neki azt mondták nem hosszabodott semmivel, pedig a Care ellenkezőjét írta. -
Wajk
addikt
válasz
sxxorp #21418 üzenetére
nekem kétszer volt/van bent, mind2 képernyőlevállás. majd 3 hete adtam be ha jól emlékszem. A korábbi hosszabb volt, mert alkatrész hiány volt.
(#21417) szabakaa: én a szövegből Z3C-re gondolok, nem írják, hogy másik típus lenne. Nem igazán fogtak meg az új kompaktok, nem véletlenül van még Z3C-m. Tetszik a kis "rohadék"
-
Wajk
addikt
válasz
sxxorp #20166 üzenetére
szinte biztos, hogy lehet nem hivatalos mivel volt a Preview ami szépen elmuzsikált. Csak az a kérdés, hogy mondjuk a Sony kiadja-e a Concept ROM forrását. Ha igen, akkor elég stabil ROMokat is kaphatunk majd. Ha nem, akkor pedig hasonló ROMok várhatóak mint a kezdeti CM ROMok.... kb. Szerintem.
Véleményem szerint így soha nem lesz olyan stabil 7-esünk mint amit még vagy már a 6.0.1-es ROMok.
-
levente222
tag
válasz
sxxorp #19774 üzenetére
Nem tudom hogy kizáró ok e, de a telefonnal a napokban vizalatti videókat készítettem, és minden rendben volt, nem ázott be, szóval szerintem nem jött fel. Akkor jött elő ez a probléma, amikor legutóbb visszakaptam a telefont a cordontól jack hiba és készülékház csere miatt, viszont akkor már zsinórban a 3. Oda-vissza posta ment, úgyhogy nem küldtem fel megint. Lehet szerencsét próbálok, hátha egyszer egy normális készüléket küldenek, nem pedig egy hibás valamit .
-
Wajk
addikt
válasz
sxxorp #19723 üzenetére
én nem rizikóztatnék a korábbi eset után. SD kártya ki (rajta a Backup, ha majd visszajön mehet a Restore). És Flashtool-lal feltennék egy korábbi hivatalos ROMot. Ha az van talomba mehet a KK is, úgyis azzal jött ki és akkor ha nem tesznek rá újat, akkor egyből mehet a ROOT majd
-
VMatteo
őstag
válasz
sxxorp #19664 üzenetére
Jé van itt értelmes hozzáállású ember is, nincs veszve minden!
Hogy okozott volna problémát, nem ész és értelem nélkül használtam, csak egy fogpiszkáló hegyével műtöttem anno. El fogszíneződni, rugalmatlan, diletáció, hőtágulás, jöttek itt wannabe mérnökök, de SEMMI PROBLÉMA azóta se. -
caverinha
aktív tag
válasz
sxxorp #19666 üzenetére
Hivatalos 6.0.1 marshmallow van fent a készüléken,nincs rajta mókolva semmi,gyári fájlkezelővel és playről letöltött fájlkezelővel sem tud törölni sd kártyáról illetve áthelyezni dolgokat sd-re telefon belső memóriáról. Olvastam olyat, hogy 4.4 felett nem lehet másolni sd-re,ezért lehet ez? Vagy csak alkalmazásokra vonatkozik?
-
PACSA75
őstag
válasz
sxxorp #19375 üzenetére
Halvány fogalmam sincs. Beregiztem a Sony oldalára, elméletileg a gari 2017 májusban jár le, tehát 1 éves tuti elmúlt. Aránylag jó árban vettem, de sajnos ennek következménye is van, de nagyon tetszik, költök még rá picit hogy rendberakjam. Régóta kerestem egy kisméretű, erős telót. Remélem nem ablakon kiszort pénz lesz.
-
MC Pite
veterán
válasz
sxxorp #18777 üzenetére
Annyiból volt könnyű dolgom, hogy uninstalláltam és a maradékot töröltem a RR3-nak.
December óta legalább 15 percet játszottam már vele, nem ér 1 gigát a C meghajtón (is, mert át lett helyezve a memkártyára). Here maps dettó, át lett helyezve, mégis ott maradt utána 700 mega szemét. Van még 3-4 játék fenn, de mindet csak kipróbáltam, gyakorlatilag nem játszok a telefonnal (se, meg utólag nem is tudom minek vettem dedikált videókártyát idén).
-
fclub
tag
válasz
sxxorp #18012 üzenetére
A szerviz menü nem jelzett semmi hibát, de én igazából szoftveres problémára gyanakszom.
Nem hinném, hogy érintkezési hiba miatt pont egyszerre meghal mindkét hangszóró és mikrofon.
Ráadásul minden újraindítás után az első alkalommal működött, utána már nem. Ez túlságosan szabályos rendszer egy mechanikus hibához.
És a gyári visszaállítás óta nem jelentkezett a tünet, ez is szoftveres hibára utal.
Pont ettől tartok jobban. Ha mechanikus hangszóró/mikrofon hibával bevinném a szervizbe, lehet, hogy kicserélnék a fél telefont, még jól is járnék.
Viszont, ha ez szoftveresen visszajön nekem időnként, akkor földhöz csapkodom.
Mondjuk nemsokára itt a 6-os frissítés, lehet, az megoldja...és hoz helyette 3 másik hibát. -
válasz
sxxorp #17965 üzenetére
Folytatod ugyanazt.
1. Nem fogom sorba rakni a kommentjeid és újra kiemelni részeket.
2. Döbbenj le.
3. Ott is flameltél, ugyanúgy szóltak érte. De te semmiképp nem lehetsz hibás, a moderátorok pikkeltek rád. Ha hamarabb tudom hogy áldozat vagy, biztos azonnal minden véleményed aranyba öntetem.
4. Az személyeskedés lett volna ha annyit írok hogy mielőtt kérdezel miért nem használod a keresőt? Az esetszámmal kapcsolatban találtál volna kommentet pl tőlem is. A garpapírral kapcsolatban is.
De az alapcélod nem az volt hogy a kérdéseidre választ találj, mert ennyire nem vagy te kezdő itt és hülye sem. Így pedig nem szükséges hogy engem vagy bárki mást túráztass a témán. Ha nem tetszik valami, nyugodtan el lehet menni írni egy kommentet a "Moderátort keresek a fórumba" topikba. Már jeleztem hogy privátban is megírhatod a problémáidat, de az nem volt olyan szimpatikus mint a nyilvános rész. Elég volt ebből már tényleg, a témában jövő újabb nyilvános kommentjeid ha nem előzi meg legalább egy privát üzenet, nem offolni, törölni fogom. -
válasz
sxxorp #17875 üzenetére
Talán itt az idő hogy szépen befejezd a személyeskedésed. Ha nem tudsz konstruktívan többet a témához hozzátenni, ne erőltesd.
Emiatt OFF-oltam a hozzászólásod, privát üzenetben nyugodtan folytathatod ha akarod. Legalább ott nem kell óvatosan fogalmaznod. A fórumtárs tök jól érezte hogy ez már csak egy OFF dömping.
A telefonnal kapcsolatos problémákat amit próbálsz firtatni, mások régebben leírták, a kereső mindenkinek a rendelkezésére áll. Az összefoglalót egyelőre még én szerkesztem a szabályzat alapján, attól hogy többször leírod hogy szerinted mi kellene még bele, nem változik semmi. -
vicze
félisten
válasz
sxxorp #17834 üzenetére
A ragasztás leválás szériahiba a teljes Z1-Z2-Z3 sorozatnál, még egyszer kiemelném, hogy mindegyiknél. Fóliázott dobozból kivéve cuppogott a kijelző(nagyon kicsit de igen), első dolog volt amit megnéztem, a kamara lencse elszíneződés mellett. Ennek ellenére még vízálló, de a jó isten tudja mikor válik le annyira, hogy ne legyen. Na meg a beázás is időzített bomba, mert sose tudod mikor korrodálódik valami annyira hogy gondot okozzon, az hogy jónak tűnik semmit nem jelent. Egyszerűen ez a ragasztó elengedés annyi változatos problémát tud okozni, hogy teljes lutri mikor "robban"
Inkább az elég egyértelmű szériahibákat mint ezt érdemesebb beleírni, mint ahogy a SIM kártya zárazó probléma is belekerült, de a lencse elszíneződés már nem. -
válasz
sxxorp #17842 üzenetére
Röviden:
1. Az összefoglaló nem Wikipédia, ezzel az erővel egy rakat más dologgal is lehetne bővíteni, még szájbarágósabb módon a végtelenbe konvergáltatva.
2. Nem vagyok fanboy, te pedig nem tudod ezek szerint mi a különbség a széria és típus hiba között.
3. Nem tudom miért bizonygatod hogy a telefonod soha nem kapott semmi sokkot. Mint írtam igen, te vagy az egyedi különleges eset, pont.
4. Befejezheted az összehasonlító példákat.Mostantól ezek már erősen OFF-ok, elég is.
-
válasz
sxxorp #17834 üzenetére
Nem fogok az összefoglalóba olyan dolgokat tenni, amelyeket a magyar és közösségi jogszabályok mentén kell intézni. Felételezem hogy aki kiad 100.000 Ft körüli összeget egy telefonért, az már elég nagyfiú/lány, hogy egy garanciás ügyintézést el tud indítani.
"Egyébként egyszer nem esett le a telefonom. "
Hiszek neked, mint mindenki másnak is aki ugyanezt mondja, írja. Sőt a Sony is kénytelen ezt hinni minden esetben és ez így van jól. Bizonyára feltűnt hogy többek között ezért is írtam a tizenhétnyolcszázhatos hozzászólásban (sic!) azt hogy koppanást, odaütést stb. De persze simán hihető az is, hogy te vagy az egyetlen egyedi kis hópihe egész kishazánkban, aki soha semmihez nem ütötte oda a készülékét, nem ejtette el egyszer sem, másnak sem adta oda soha egy pillanatra sem, buliban sem hagyta az asztalon sosem, stb. stb. stb."Fogadd el, hogy ez egy szériahiba - a leejtés ronthat rajta, de egyáltalán nem feltétel."
Nem, nem fogadom el.Mondjuk nem is "kapálózok" hogy elejtette, hanem megtippelem. Mivel akinek itt konkrét tapasztalata van a Z3C javításával kapcsolatban (Condon szerviz mérnök) az sajnos mélyen hallgat és nem igen oszt meg statisztikákat az eladott készülékek száma kontra szerviz hibák alakulásáról, mindenki más is csak tippelni tud. Így max jó ha tisztelni tudjuk egymás véleményét...
-
holozis_HUN
addikt
-
-
Brekii
tag
válasz
sxxorp #17288 üzenetére
Azért beszarás hogy milyen szép ez a Motorola. Hogyan nem tudnak ilyet csinálni manapság? Ez olyan mint amikor egy szar reklámot ha nézek, mindíg elcsodálkozom hogy a megrendelő nem látja hogy szar? Főleg ha van tényleg szupi is. Ha már vasat nem raknak mögé azért jó design lehetne.
-
Armahun
addikt
válasz
sxxorp #16078 üzenetére
Veszélyes, ha nem figyelsz oda, könnyen kizárhatod magad vele.
Ha ilyesmit csinálsz érdemes betenni biztonsági parancsot, ami mondjuk újraindítás után tiltja ezt.Netet nem nagyon kapcsolgatom.
Mobilnet mindig aktív, wifit kapcsolom ki, ha nincs elérhető hálózat. Erre van kölön parancs, ott van a beállításokban a példák között.
Egyedül navigáció indításánál tettem be egy mobil adat bekapcsolást, he esetleg ki lenne kapcsolva. -
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
sxxorp #15699 üzenetére
A formázás nem csak törlést jelent. Hogy tudja-e vagy nem azt csak akkor tudod eldönteni, ha egy olyan szűz kártyát teszel bele ami nem volt gyárilag formázva. Vagy egy olyat ami mondjuk Exfat-ra vagy NTFS-re volt formázva ,de a mobil Fat 32-re tudta alakítani. Ha ez megy akkor aláírom, hogy tévedtem. Nincs üres kártyám, hogy ezt kipróbáljam, de akinek van és ideje is van rá az próbálja ki és ossza meg az eredményt. Külső alkalmazás nem játszik, mert én csak a beépítettről értekeztem.
(Mellesleg nem lehet félrefordítás, mert angolra állítva is erase van, nem format.)
A használati szokásaimat akku ügyben meg már azelőtt leírtam, mielőtt a kérdést feltetted. Röviden, de ott volt a lényeg. -
Armahun
addikt
válasz
sxxorp #15691 üzenetére
A robot beállításaiban kapcsold be az "előtét szolgáltatást"
Engedélyezd a robotot a kisegítő lehetőségeknél.Amikor megadod a parancsban eseménynek, hogy adott idő van, akkor alul az ébressze fel a készüléket legyen kiválasztva.
Ha használsz sztaminát add hozzá a kivételekhez.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szerk: esetleg megpróbálhatsz egy olyat, hogy a repülő mód elé beteszel egy képernyő bekapcsolást, legalább látod ha aktiválódik.
Ha nem sikerülne, gyere át a robotos topikba, ott biztos lesz megoldás.
-
demars
addikt
válasz
sxxorp #15668 üzenetére
Persze, hogy nem bonyolult... Nem is erről volt szó!
DE... gondolj csak beel, a motyó tokban van, meg zsebben... Megszólal olyan helyen, ahol nem kellene (hülye tulaj nem némította le...), gyorsan kikapod zsebből és nem kell a tokot nyitogatni, meg hangerő lefele gombot nyomkodni, hanem egyszerűen lefordítod a készüléket és elnémul...
Arni: Köszi! Lesz egy kis időm kipróbálom!
-
Armahun
addikt
válasz
sxxorp #15630 üzenetére
Én a mobilnet wifi, gps kapcsolgatást automatizáltam e-robottal, alkalmazáscsoportokhoz kötve.
Ez a csippentésre zseblámpa jó ötlet ezt átveszem.
A gesztusok közül főleg csak hármat használok, dulpakoppra lezárás, csúsztatás fel telefonkönyv (exdialer), csúsztatás le értesítések megjelenítése, így sokkal kényelmesebb lenyitni a menüt, nem kell annyira fentről húzni.
A többit nem nagyon használom.illetve amit nagyon szeretek, az az alkalmazástár home gombra a főképernyőn, dokk kikapcsolva.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
sxxorp #15538 üzenetére
Ki mondta neked, hogy én a 15 évvel ezelőtti technológiáknál tartok? Olvass és értelmezz, még ha nehéz is. 15 év alatt megtapasztaltam valamennyi mobilakkus technológiát. De ha úgy gondolod hogy te majd jobban tudod akkor hidd azt. Nekem az nem fog fájni.
Egy szó mit száz, nálam egy akku 4 év után is használható, más meg 1.5 évesen hajítja a kukába. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
sxxorp #15525 üzenetére
A saját /15 éves) tapasztalataimra tudok támaszkodni: Mindig így töltöttem a mobiljaimat és mivel mind valamelyik családtagomnál él(t) tovább ezért ismerem az utóéletüket. Pl a volt N82-esembe tavaly nyáron kellett új akkut venni. Valamennyi akku eléldegélt 4-5 évet.
Ami a cikkeket illeti, minden ilyennek az ellenkezőjére is találsz példát mint jó tanács. Marad a tapasztalat. -
MC Pite
veterán
válasz
sxxorp #15470 üzenetére
Elnézést hogy túlfeszített, extrém, szélsőséges helyzetben (kültéren
) is szoktam használni a tlefont, igyekszem kerülni inkább...
És elnézést hogy megírtam hogy számomra ugyan nem volt logikus, de legalább kipróbáltam elméleted, és nem aszerint működik a telefon.Elképzelhetőnek tartod, hogy ebben a topikban ilyen konkrétumok nélküli játékot játszunk? Én igen.
Gyári appok egy részét el lehet távolítani, egy részét letiltani, így kevesebb app/szolgáltatás marad.
Ami fut(GCM-esek általában), de nem feltétlen szeretném, azok az alábbiak szoktak leni: Skype, Viber, Here maps, Fujifilm remote app, flickr, onedrive, spotify. Ezen nem segít a slim (max a greenify). Átfutottam a visszarakható cuccokat, elsőre úgy tűnik alig kellene innen pár dolog, a többi nem hiányozna. Sőt, így is marad egy csomó cucc amire nincs szükségem (pesze szépen lassan végigipróbálgatok mindent, addig nem tudom hogy pl a headset profilja mennyire használható, stb).
Érdekel, de az hogy hang/kamera/akku terén senki semmi konkrétumot, mérést, képet/bármit nem tud mondani, fura. Látom hogy sokan szeretik a romot, olvasgattam/nézegettem, de kb olyan érzés mint amikor valamin javítok/tuningolok, megmutatom nejemnek, hogy na, milyen lett? Majd mosolygva mondja hogy nagyon jó, ami azt jelenti hogy gőze sincs hogy mit csináltam/mi változott.Az biztos hogy így nem fogyaszt annyira a led, de ez gyenge.
amator2: Nem raktam fel még a modot, megvárom érdemes-e. Z3-ra meg volt már erősítve hogy megy, Z3C-re még nem.
Yany: Quasi_modo-nak +1.
-
MC Pite
veterán
válasz
sxxorp #15407 üzenetére
Vasárnap (ahogy vártam asszonyra) kipróbáltam nem adaptívan maxon, jóval halványabb volt mint adaptívon.
Nem tűnik rossznak a progi, idáig kézzel kellett night szintre lehúznom a fényt, majd még tesztelem.Töltés: autóban próbáltam a töltőfejet, és 93%nál villogitt a zöld meg a töltés - 1-1 másodpercenként tölt-nem tölt. Kihámoztam a tokból, és microusb-n is.
Pezsgőbontás: megcan a 3 nap (2nap 7óra gsam szerint potosan, 5óra kijelzővel). Egy kis viber hívás meg max fél óra nettel 21-ről 7-re esett már a töltés (ez itt nem tűnik túl lineárisnak) -de ez már kezd használható lenni. És továbbra is, lezárva szinte semmit nem merül (reggelre 1% általában) úgyhogy nem a gonosz bateridrén manók eszik az akkut, hanem főként a kijelző(+wifi forgalom közben?).
-
-
MC Pite
veterán
válasz
sxxorp #15335 üzenetére
1, Automatán a legtöbb készülék a nem adaptív fényerő maximumánál is fentebb tolja a fényerőt (sok készüléknél van is erre menüpont hogy olvashatósgá napfényben vagy utcai láthatóság növelése). Egyszer megpróbáltam, de természetesen kézi maxon sem volt nagyobb már a Z3C kijelzőjének a fénye.
2, Ugyanazon a képen a fehér rész fehér, a fekete rész fekete a 808on, ami értelemszerűen egyszerre nem megy IPS-es kijelzővel. 925öt is belevettem a pakliba, valamiért a feketéje nem 0 nit ahogy a 808, lumiás topikban jól meg is vitattuk, hanem látható (halványan 'feketén' világító pixel) fekete.
3, Már az N79 (fényvisszaverő réteg a tft mögött) illetve SonyEricsson Elm (elég okos fényerőszabályozás) óta nem basztatom a fényerőcsúszkát, nehogy már a telefont ezt a hatalmas nagy feladatot ne tudja megcsinálni, mert akkor...Olyankor lesz fényesebb a kijelző kézzel maxra húzva, ha még nem érte el a maxot (szerviz menüben figyelemmel kísérheted mennyi fényt érzékel). De tegnap hótziher hogy maxon volt, szinte égette a nyakamat a nap. Itt is csak azért használom adaptív mellett 25-30%on, hogy beltéren még annyira sem kell hogy világítson amennyire alapból teszi (kültéren ugyanannyira feltolja erős fénynél a maxot, ezt is próbáltam). Egyébként az adaptív fény kikapcsolásával szerintem bukod azt is, hogy a sötét részeket a vezérlő 'felhúzza' hogy jobban lásd (Assertive Display). De kinek a pap, kinek a papné
Elkezdtem kérdezgetni a slim romról(itt a topikban), de azokra nem nagyon érkezett válasz.
SLIM kérdések:
- increased sound volume > csak hangszórón lett emelve?
- optimized battery usage > Ez kb mit takar (kevesebb autó elinduló appot, vagy többet?)
- 160 character/Unicode support for stock Messages app > Ez alapból is megy, nem értem (most ablakot dob fel ha kiterjesztett karaktert írok, ez így frankó, annak a függvénye hogy milyen lesz hogy milyen ékezeteket írok)
- Camera improvements > Ez a másik ami érdekelne hogy mit takar. A kettes gui az okés lenne, de ha ezt a produkciót még nagyobb méretben mentené csak le (bár elvileg Wajk sem pártolja ezt) az nem előrelépés.
- enabled 2G (vagy 3G) Only mode > Ez nem vágom mit takar. Most a gyárival 2G onlyban van, és ha mobilnetezek, benyomom a rolóról az LTE-t, ez így fasza (korábban erre widgetet használtam).
A kézzelfogható dolgok közül a kártyára írás ami hiányzik, a többiről meg egyelőre nem tudom hogy mi a fejlesztés. Tudom, kukacos vagyok, de ezer eszközön futottam bele ilyen olyan 'fejlesztésbe', ami nem mindig abba az irányba ment mint amibe szerettem volna, úgyhogy addig nem kapkodok.Illetve 4.6nál nem tudom ezek mit takarnak.
- optimized Volume settings
- optimized camera drivers
- optimized Governor settingsMás kérdés hogy az installnak és a mentésnek még utána kell rendesen olvasnom, mert ezekből a címszavakból csak az tudja mit kell csinálni, akinek már nincs ilyen infóra szüksége
.
Mivel lezártan szinte semmit sem merül (fölös appok tiltva, kb 40db; használtakból meg ami olyan hibernálom, aki el akar érni skyepon/viberen, tudja hogy előbb csörögjön rám, az elmúlt években is így volt, hangoutson meg bármikor elérnek, mert azt nem tudom hibernálni
, a többi alkalmazásból amit akarom hogy bombázzon értesítésekkel azt nem rakom fel a listára, többit meg altatja a zöld Z gomb) így gondolom hogy sokat ezzel akkuidőben már nem nyerhetek, persze, sose baj ha kevesebb a szemét.
-
MC Pite
veterán
válasz
sxxorp #15328 üzenetére
Kontraszthoz meg fényerőhöz vesd össze Z3C-t a 808al gsmarénán. Főként a samukra jellemző a túlszaturáltság, nokiákra nem igazán volt. Annak is vannak hátrányai, beltéren nem is hatlamas a különbség (de bőven van), csak most kültéren szontyolodtam némileg el. Clearblack is hasznos, nem látszódik az érintésérzékeny réteg mint a Z3C-nél, és beltéren is a fehér az fehér, a fekete meg fekete, nem nagyon sötét meg nagyon világos szürke (tudom, az ips ilyen, ezt előtte is tudtam). Ha lesz nap, csinálhatok képet kint a két kijelzőről ha a tudományos érdeklődés hajt...
Adaptív fény mindig be van kapcsolva, kevés dolgot gyűlölök jobban mintha nem alkalmazkodik a kijelző (pl párom céges 635öse).
Tippeket köszönöm, és jogos részben a kritika is - SLM-el szemeztem, de konkrétumot nem találtam hogy mitől eszik kevesebbet, addig meg -már elnézést- de annyi placebo meg városi legendába futottam bele, hogy enélkül nem rakom fel.
A különbségeket végignéztem, és szinte semmi sem maradt ami 'nagyon kellene' belőle, mert csomó mindent az alap fw-el is meg lehetett szerencsére oldani. De ha tudjátok konkrétan mivel fog akkut a slim, akkor nekiveselkedek (meg a mentésnek, mert a pc companion W10en nem működik normálisan). Ha csak nem játszok vagy fotózok, látszólag mindegy mit használok, a kijelző zabál; készenlétben meg alig merül.
Greenifyba azért érzéssel pakolom a cuccokat, egyedül az opera amit megérzek ha hibernálva volt, inkább kézzel szoktam kilőni.
Staminában nekem is be van kapcsolva a teljesítménycsökkentés, nem játszok, nem zavar (RR3-at próbáltam kétszer, így is jól fut, ill a photoshop express ami még erőforrás igényesebb, de az is jól fut így is.)
GPS egy ideje nincs tiltva, mióta értelmes időjárás progit használok (grafikonon visszanézve gyakorlatilag csak a fényképezésnél és navinál kapcsol be). 2G tuti kevesebbet eszik, legalábbis idáig minden telefonomnál így volt. Mobilnet le van kapcsolva, csak ha valahova gyaloglok, olyankor kapcsolom be, de napi fél óránál nem több, és csak akkor nyomom be az LTE-t, ha valami webes dolgot akarok megnézni gyorsan, egyébként a levelek/üzenetek pont jól elvannak Edgen. -
-
válasz
sxxorp #15215 üzenetére
Gratulálok. Tehát ami nem a te véleményed, az üres okoskodás. A példát pedig vagy nem érted, vagy nem akarod érteni. Innentől felesleges erről (is) beszélni.
Szerintem pedig a politikai vonalat és ezzel kapcsolatos okfejtést lehet befejezni, de azonnal... Ez az érvelés legalja és abszolút nincs helye sem a topicban, sem a fórumban. -
válasz
sxxorp #15212 üzenetére
Hm, egy autónál azért elég masszívan érezhető különbség van egy mezei és egy prémium gyártmány között
Ezek szerint nem próbáltad ki az új C mercit, vagy A4 audit, miután ültél egy új Kia Optimában... Ennyit erről.
A többség nem 70 k-ért vett új telefont, és max szolgáltatói függően lehet most is.
A "magyarkodás" tudod olyan dolog, mint pl adó fizetése, hivatalos forrás szürke áfa utaztatás nélkül stb. Attól hogy téged, vagy bárki mást ez hidegen hagy, még ugye elképzelhetőnek tartod hogy van aki ilyen-olyan okokból mégis így vásárol? -
Quasi_modo
nagyúr
-
válasz
sxxorp #15197 üzenetére
Értem.
Ezzel a gondolatmenettel a BMW, Audi és más nem sport, de prémium felé kacsintó gyártók komoly bajban lennének. Ezzel szemben kaszálnak.
Sőt, ha az ár / érték arányt nézzük miért vettél Sony telefont? :-D Az erkölcsi érték most nem játszik.Mi a gond a magyar disztribútorral? Pl HRP?
-
MC Pite
veterán
válasz
sxxorp #15133 üzenetére
Másfél hétig én sem ceruzát hegyeztem, hanem a hiányos hirdetések feladóiból próbáltam infót, képet, szmlát kihámozni. 3 eladó, akinek számlája nem volt, kértem hogy hívja fel a szolgáltatót, és kiadják a felvételt (telenor javasolta ezt a megoldást). Kitalálod hogy hány eladó tette meg? De, mák is kell ahhoz, hogy valaki együttműködjön. Találtam 0 perces telefont, árban is tűrhető volt, de számla és letiltási garancia nélkül, nem az eladó vette, így adásvételibe sem akarta ezt belevenni; gondolom mert bénán kerestem vagy mi...
Még mindig azt írtam hogy nem életszerű kivenni gyorsabb fájlmásolás végett a kártyát, így, harmadjára is ezt írom, azaz egyetértünk.
Kártya ára: Örülök hogy megláttad a lényeget, ténylegMindenesetre a ráírt érték köszönő viszonyban szokott lenni a valósággal, és a gyorsabbak drágábbak, így alsó árszegmenses kártyánál (természetesen rákeresek pár mérésre) nem kérdezek rá sokszor hogy de tuti tudni fogja azt ami rá van írva? Rendes SD kártyákkal van nagyobb tapasztalatom, én inkább vettem gyors 8 gigást mint lassú 32est, mert az volt a szempont (meg elég akkora) - nem leveset jártam utána, de elég gyors is.
Azt a 32 gigás Sonyt amit csak 20 megával írható, 2900Ft-ért vettem(+pontok). Mol kút, év végén egyébként lejáró hűségpontokra. Ha 3+ év múlva telefont cserélek, valószínű az már gyorsabb memóriakezelésre lesz képes és gyorsabb kártyát fogok venni hozzá.
-
MC Pite
veterán
válasz
sxxorp #15098 üzenetére
Örülök hagy valakinek mákja volt, de nem ezt volt a jellemző (beléphetsz a jófogás postaládámba olvasgatni, és nem a legalja összeget céloztam
).
Valmit rossz helyre címeztél, mert holozis_HUN dobta fel az usb3-as olvasóval való használatot, ami szerintem életszerűtlen telefon esetén. A 2× árkülönbségnél nem arra gondoltam hogy a 6500Ft-os 32 gigás árának feléért kapható 32 gigás kártya lassabb (hisze ilyen nincs is szerintem) - hanem hogy legalább kétszer ennyibe kerül egy jónak mondható memkártya.
Egy 40-50 megát ígérő/UHS1-es, márkás, megbízható forrásból való kártyát szerintem megérdemelnek a telefonok (eleve a minőség végett, plusz hogy ne legyen túl lassú); viszont hogy ténylegesen nagy sebességű kártyáért 2(-3-4)× árat hogy érdemes e befektetni telefonban használt kártyáért, azt megint érdemes átgondolni.
Fényképezőbe sokat próbáltam, és a sebesség és az ár nagyjából arányos (a ráírt értékeket hagyjuk, márkától függetlenül) de ott a vas képes is gyorsan írni/olvasni,(ahogy a pciexpresszes olvasó is) és ott fontos a sebesség (ha pl pár versenyzőről lemaradok mert épp csak villog a fényképezőn az írási led, azt kibírom röhögés nélkül).
Amit most a Z3C-be vettem kártya az szerintem abszolútban lassú; viszont telefonban már nem érezni szűk keresztmetszetnek(írás 20 mega körül megy legalább) . Tudom a belső tárhely sebességét, hisz mértem.
-
-
HuaweiU8500
senior tag
válasz
sxxorp #13775 üzenetére
Sports Tracker-t, beállítható, h GPS v barometer szenzort használjon szintmérésre. A GPS-szel az a baj, h a látott műholdak alapján ad magasságot. igy 5-10 métert változik, akár méterenként. igy egy hosszabb túrán kb. 3x annyi a szintemelkedés mint valójában..A felső grafikon ugyanas GPS-szel mint az alsó barometerrel. Első esetben a szintemelkedésre 1316 métert, másodikra 514-et számolt..
A tapasztalat, h 15 méter körüli pontossággal mutatja a magasságot, de eléggé légnyomásfüggő (pl. a szél is látszik...)
Kerékpározást követek nyomon... -
válasz
sxxorp #13362 üzenetére
Én is csak pislogtam.
(#13364) pollai
Azért lett jobb a második kép, mert kijött a gyerek az erkélyre és megtört a pufidzsekijén a fény.(#13367) Bogya75
Az a gond, hogy nem engedi hotlinkelni. Szóval megnyitod Ezt az oldalt, majd XZDualrecovery 2.8.21, majd a bal oldali táblázatban alulról a negyedik link (Z3C-lockeddualrecovery2.8.21-RELEASE.installer.zip) majd Click Here.(#13369) rikxjeee
Persze hogy nincs.Nem tud egy zipből kitömöríteni normálisan.
(#13371) Bogya75
Két bekezdéssel feljebb leírtam hogy tudod újra letölteni. Hátha...(#13372) 5oultrain
Minden plusz cucc jól jön. -
Kroni1
veterán
válasz
sxxorp #13029 üzenetére
Hát nagyon nincs ellenfele, főleg dual SIM-esben sajnos, pedig ugy néz ki arra is szükségem lesz a jövőben.
Első körben egy Mi 4C-t akartam, az az 5" ellenére is meglepően kompakt, de nem nagyon kapni még itthon, és rendes ROM sincs még rá igazán. Vszleg egy Redmi 2 PRO-t veszek 46-ért, ha a Z3C-t elviszik. Az dual sim-es, mivel nem játszom a snapdragon 410 / 2GB RAM nekem bőven elég lesz, és a kompaktságról se kell lemondanom.. A kamera vszleg gyengébb lesz, de legalább auto modban is lehet majd használni.
-
Kroni1
veterán
válasz
sxxorp #13005 üzenetére
Hát nálam nem volt se ejtés, se semmijen fizikai behatás, se hőhatás, csak magától történt. Mégcsak játék vagy más app se futott soha rajta, ami felhevithette volna. Egyik reggel elővettem és volt egy repedés a folia alatt, aztán jött egy másik is, utána felül már nem érzékelt. Szóval megmondom őszintén kicsit elment a bizalmam a telefontól, mert én tényleg vigyáztam rá, és habár az én esetemben a Cordon gyors és korrekt volt, de az nem pálya hogy aug. óta már másodsor cserélik a telefonomat..
muchacoado: Én is kaptam zölt bizbaszt, azaz KAKA-t!
-
-
Viktor77
titán
válasz
sxxorp #12924 üzenetére
Innen van az enyém is. 3 hét után nem jött meg, ráírtam (pontosabban 3 hét után jön egy automatikus üzenet, hogy ha nem jött meg a cucc, mit tegyünk), egyből válaszolt is, hogy kínában 2 nemzeti ünnep is volt, várjunk még 1 hetet, ha nem jön meg, küld másikat. Megjött.
Üveg nekem innen van az apróról (Nuglas), már mentette is meg a telefont, a fólia meg van repedve, mert leesett a telefon. Tapintásra nagyon jó, nem gyűjti az ujjlenyomatot.
-
B.F.G.
senior tag
-
Kroni1
veterán
válasz
sxxorp #11899 üzenetére
Igen, ezt látom, de tényleg nem igazán zavaró csak eddig ilyet nem láttam..
Az enyémnél nem indult ujra a gari, az imeit beirtam a sony oldalán, és az első vásárlás dátuma +2 évet irt, tehát csak folytatódik a 2 év, de azért ez igy sem rossz.
Amugy azt nem lehet vhogy megoldani h ha a fényképező gombot megnyomom akkor ne auto módban, hanem manualban induljon a gép?!
-
Wajk
addikt
válasz
sxxorp #11610 üzenetére
Biztos jó a Nuglas, de akkor mégis csak kihúzhatjuk arról a listáról amit említettem, ugyanis a hangszóró nem kivágva, hanem "kiharapva" van. Erre írtam, hogy tudtommal csak a Nillkin-n hozza a mindehol csak kivágás opciót...
u.i.: nekem is övtokom van, azt szeretem.
(#11609) zümzümm: én a Pixlr-t szerettem meg, és használom. Sokat próbáltam, de ez maradt meg...
-
válasz
sxxorp #11494 üzenetére
Köszönöm.
Fel is tettem, de elég zavaró, hogy "ugrálva-szaggatva" állítgatja a fényerőt. Ok, a gyári se full folyamatos, de ez necces. Megnézem még a luxot is.
ViSAS: Akkor nem csinálok reinstall-t, gondoltam, ha másnál nincs ilyen para, akkor csak szoftveres lehet. 5.1.1-es frissítés után lett ilyen, illetve az, amit mondasz, 5.0.2 alatt is elő jött néha.
-
kelly416
veterán
válasz
sxxorp #11501 üzenetére
Az igen, jó kör volt, de tutkó megérte. Gratula a bolthoz.
Igen, elméletileg pont a Telenyomor az, aki fennhangon hirdette elsőként, hogy a 2 évnél öregebb SIM-et ingyen cserélik nyomós indok nélkül is. A Tré-mobil csatlakozott csöndesebben, de van ott dolgozó ismerősöm, megerősítette, hogy kiadták nekik, aztán mindenki eldönti magának, hogy jó fej lesz-e a korábbi ingyen cserével, a Yodafon meg kollégámnak a 3 éves kártyájára is azt mondta, pénzes a csere, de emlékeim szerint később, másik ügyfélszolgálatos ingyen kicserélte.
-
kelly416
veterán
válasz
sxxorp #11499 üzenetére
Szia! Igen, egy-két fórumban találkoztunk már, többek közt a RAZR I fórumában is.
Az én ügyem úgy rendeződne a legkedvezőbben, ha javítanák és tökéletesen össze szerelnék, de hát a Cordonról beszélünk, ezért nem is adtam be eddig, most is csak a csere reménye éltet, mert azt tuti nem cseszték még el, amit én veszek ki a dobozból először.
Akkor felesleges az ebay-re várni így. Nem tudom, milyen kis boltos buznyákról beszélsz, de ha szolgáltató, akkor biza készülék csere esetén vagy új készülék vásárlása esetén ki KELL cserélje a vásárló kérésére. Ha mobilbolt, akkor meg jobbat nem tudnak csinálni a vágásnál. Fizettetni, vagy ingyen vágni csak olyankor lehet, ha két évnél fiatalabb a kártyád, nem a szolgáltatótól vettél készüléket, de ha szépen mosolyogsz és kedves vagy, meg van egy kis szerencséd és az ügyintézőnek is jó hangulata van, akkor ilyen esetben is ingyen cseréltetheted.
-
Viktor77
titán
válasz
sxxorp #11464 üzenetére
1. Ebay, pont ma rendeltem kettőt, 2200Ft a legolcsóbb, led szerintem felesleges, 3 héten belül itt van (az eddigi világvégéről történő rendelések tapasztalat alapján).
2. Én innen az apróról vettem Nuglass-t (üveg elöl-hátul), felrakással 6000Ft volt. Hátul már meg is védte a telefont, leesett ágymagasságból, és a védőüveg repedt meg.
3. Én a Ringke-n vacilállok, csak nem tudok dönteni, mert nem tudom mennyire csúfitja el a telefont, ezért bumpereket is nézegetek.
4. Rootnak nincs köze a garanciához, a Bootloader nyitásnak van, de az még közel sem aktuális, valószínüleg nem is lesz az. -
válasz
sxxorp #11397 üzenetére
Én tettem OFF-ba a hozzászólásod a link használat miatt. Ha lett volna szerkesztési jogom, kijavítottam volna. Amennyiben erre vonatkozóan panasszal szeretnél élni, azt ebben topicban nyugodtan megteheted.
Bootloader nyitásról: egyelőre tudtommal nincs olyan főzött rom és olyan feature sem custom kernel esetén, ami megérné a bootloader nyitást.
Az igazi probléma nem az hogy buktad a drm kulcsokat (mert valójában nem bukod, hiszen előtte le lehet menteni és vissza is lehet tenni), hanem az hogy a BL nyitási folyamat során meg kell adnod az IMEI számodat, és a Sony rögzíti hogy nyitásra került a BL. Ezután pedig erre hivatkozva megtagadhatja a garanciális ügyintézést. Nem tesztelte tudtommal még senki hogy ebben az esetben a Cordon tényleg elhajtja-e a "kedves" felhasználót, de jobb félni mint rettegni. Mondjuk ha Telenoros vagy, attól a problémakörtől már megszabadultál, hogy valaki előtted nyitotta-e a BL-t (mert amúgy vissza lehet zárni nyom nélkül, az IMEI viszont a Sonynál marad...).Na ennyit tényleg nem ér a Custom kernel, tudva hogy azért 1-2 garanciális ügyről már hallottak az itteni fórumozók.
Meg csendben megjegyzem hogy alig van főzött rom a készülékre, nem hogy custom kernelből válogatni lehessen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest