- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
gurabli #20906 üzenetére
Javítható, ha garanciális akkor Cordonba vele. Felesleges félned hogy szétbarmolják, mert bárkihez viszed ez a lehetőség fennáll. Bemondhatod, vagy cserélik, vagy nem. Nem fogsz rezgőmotor és esetleg akku miatt új telefont kapni valószínűleg, linkeld be hol olvastad hogy erre számíthatsz.
Miért akarsz akkut cserélni ha jó? Ha meg nem jó, akkor próbáld cseréltetni garban. -
sxxorp
őstag
válasz
gurabli #18065 üzenetére
A takarítás több mindent jelenthet, kérdés, hogy mire gondoltál.
A régi divat az volt, hogy a többség a készülék RAM-jából kilőtte az appokat, hogy elvileg gyorsabban menjen, ha már belassult. Ez ellene megy az Android működésének (újra kell töltenie az appot, stb.), Z3C-nél sincs erre szükség (ezen felül a Clean Master elég kétes hírnevet szerzett az utóbbi időben).Az újkori divat az, hogy sokan reflexből hőbörögnek, hogy 'hööö, semmi szükség takarításra', pedig egyes app-ok GB-ban mérhető felesleges cache-t tudnak felhalmozni. Bizonyos appoknál ez kifejezetten hasznos, pl. Google Maps, ha többnyire ugyanott közlekedsz, másoknál csak egy rosszul megírt app-ról van szó. Mehetsz egyenként is cache-t törölni (Settings/Apps), de időnként praktikus ezt egyszerre, főleg, ha többtucatnyi app-ot használsz mint én. Viszont némi tudatosságot igényel, sokszor nem érdemes minden app-ra megcsinálni, sőt újra le kell tölteni dolgokat (pl. hogy ne legyen egyszerű: pl. ha külföldön Google Maps-eztél, az ott cache-lt térképre semmi szükség, tehát ekkor érdemes ezt is törölni). Én a Titanium-ot használom erre (is), de ez root-ot igényel, SDMaid is jó.
Vírusirtó: ha kizárólag hivatalos forrásból szerzel be app-okat, file-okat, akkor valószínű, hogy felesleges. Ha máshonnan is töltesz fel apk-kat, akkor viszont meggondolandó, innen érdemes választani: [link].
Némelyiknek van Cleanup (cache-törlő) funkciója is, így 2 legyet ütsz egy csapásra.Holozis: Amplify: nem túl könnyűt kérdeztél, maga az app is Unknown-nak jelöli a legtöbb forrást. Amni sokat hozhat a konyhára, az a Google féktelen lokalizációjának megzabolázása, de ennek beállítása tapasztalati, hogy mikor sok, és mikor rontod már a funkciót. A modul készít statisztikát, tedd fel és egy idő után a durvább tételeket érdemes korlátozni. Anno ezt használtam erre, nem tudom, mennyire friss: [link]
vicces: Hála istennek! akkor egyelőre biztosan nem fog leválni a kijelződ
-
sxxorp
őstag
válasz
gurabli #17762 üzenetére
Az enyém tavaly szeptemberi vétel, nem egy első fecske, pár hete a bal felső saroknál elengedte vmennyire...(Azt nem értem, h miért nem válik el akkor már teljesen, egész stabil.)
Willimgrant: Hány napig készült? Tehetsz bármit, hogy harmadszor ne váljon el? Engem egy eset is felhúzna, de hogy pár hónap után még egyszer... Ja, és azért ezt már lazán nevezhetjük szériahibának.
-
-
-
bunkomen
aktív tag
válasz
gurabli #17040 üzenetére
Én Z1C-ről váltottam Z3C-re.
Amiért én örülök nagyon a váltásnak:
- azonos méret mellett nagyobb kijelző
- vékonyabb
- z1c kijelzőjében a fehér egy kicsit sárgás volt, a fekete egy kicsit szürkés - irritált nagyon
- a leghalkabb fokozat is tök hangos volt, alatta meg már csak a némaság volt - egy csöndes szobában eléggé zavaró volt játékoknál például
- z1c-nél a kamera gombot fókuszálás után nehézkes volt lenyomni a készülék előmozdítása nélkül - itt már egyáltalán nem megerőltető
- kifutott modell a z1c, nem lesz már rá android 6 frissítés ha jól tudom
- illetve rengeteg hardveri apróságban egy fokkal jobb...Ha van lehetőséged, akkor az újabbat válaszd.
Quasi_modo: ahogy a hardver se
-
válasz
gurabli #17034 üzenetére
Hali
Muternak vettem egy p8-lite-ot, nekem meg Z3c van.
Én azt mondom, hogy üzemidőben a sony kibírja reggeltől estig, viszont kamerában a p8 lite jobb.( megjegyzem csak fényképben, videóban a sony jobb )
Nekem 1 hónapos a sony, így kijelző leválásról még nem tudok mesélni.
Reggel leveszem a töltőről 7 körül, egész nap wifi on, 4g on, viber-face üzenetek mennek, szoktam waze-t is kapcsolni kb 25 percet, telefonálok rajta 1,5 órát, kijelző fényerő maximum-on + automata , és este 18:00 körül rakom fel töltőre, ekkor a kijelzőidő közelíti 4:50-et ( de volt már 5óra 20 perc is ), és van benne még 15%....
ezt nem sok konkurens tudja überelni. / ha látnék némi kamera javulást a Z5c-be azonnal megvenném de sajna nem....viszont az üzemidő nekem fontosabb mint a kamera.. itt láthatod nagyjából milyen képeket készít, nappal használható azért.
Igazából ami hátrányt tudnék felhozni, pl az a külső hangszóró, telefonálás közben kihangosítva nem egy erőmű... eddig ilyen szempontból az iphone 6-om , meg a Galaxy S5 vitte a prímet azokat lehetett hallani rendesen kocsiba..megoldás kihangosító szett.
-
psxpal83
csendes tag
válasz
gurabli #17034 üzenetére
Nekem volt P8 lite-om, sztem(!!!) nem játszik egy ligában a két teló. Z3 Compi teljesítménye,akksi ideje jobb. Anyag minősége is jobb. P8 lite-ot 2 hónap alatt megkoptatta a szilikon tok. (minden telómamt heti rendszerességgel tisztítom és ennek ellenére is) Z3C idáig a legjobb teló amivel találkoztam ebben a méretben ezzel a tudással az androidos telók között. Ne értsen félre senki nem rossz a P8 lite,de a Z3C sztem jobb. Ez a véleményem. Én cserélnék a helyedben,ki lehet fogni garisat is ha nem újat veszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Metal topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Cyberpunk 2077
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest