- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
galusz72
tag
válasz
Peti567 #9333 üzenetére
Hali!
Ha valaki talán gondolkodik melyik romot tegye fel, hátha segítek:
Felraktam néhány napja Hx v11-7-et. Nyúztam eleget, feltettem vagy 60-70 programot, játékot stb, meg kell mondjam stabil, jó kis rom, pláne az új patcher-el. Gondoltam kipróbáltam az NFS shiftet 900 MHz-en. Gyorsan be is töltődött de viszont mielőtt elindult úgy kiakadt hogy csak a HR segített, vagyis mivel néhány dolgot töröltem az E: ről ezért a HR sem tudta visszahozni tökéletesen. Aztán úgy döntöttem h felnyomom Taylor V6,3 romját. Hát kifejezetten jó! Gördülékenyebb, pörgősebb, lágyabb. A speedy go 840 pont 600 500 150MHz proci sebesség mellett, amig a hx-nél 500 körüli volt. Egyszer sikerült kiakasztanom, mikor slideit-vel akartam jegyzetet írni SPB MobileShell alatt, ami nem a rom hibája. Nem vagyok beta teszter és nem is akarom fikázni hx-et, hiszen neki is köszönhetjük a mi kis drágaságunk fennmaradását, de Taylor romja igényes, ütős kis rom lett. A Samu is odafigyelhetne rá.
Üdv -
kisocsi
tag
válasz
Peti567 #9326 üzenetére
Mikor megvettem a HD,a srác aki eladta,szifon4 vett helyette.
A 2 telót egymás mellé téve(a térerőre voltam kíváncsi),a HD full térerő,a szifon pedig 3 csíkot mutatott max. És ez 1 városban volt.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik,hogy a srác akárhogy fogta meg a telót,beleértve a kifogásolt pozíciót és,1 csík mindig volt neki. Azt mondta,hogy olyan még nem fordult elő,hogy akármilyen gyenge volt a hálózat ne tudott volna telefonálni.HD vs SZIFON? Szépnek szép,és okos is,de mégse okosteló(zárt rendszer). Én nem gondolkék a cserén,főleg hogy mennyibe kerül. De ez csak az én véleményem!!
-
llll
senior tag
válasz
Peti567 #9326 üzenetére
most olvastam vhol az iphone (3?)-ról, hogy a 2 éves készülékeken a szervizek szerint tömegesen kakil be a wifi
az apple szerint a jelenség nem létezik...egyébként futólag volt 1 nemrég a kezemben
a térerőből 1 csíkot sikerült eltüntetnem
a makrója pedig sztem jobb, mint az i8910-é
a gazdája szerint a 3g-hez képest nem olyan szembetűnő a gyorsulás, a sima 3-ashoz képest viszont igen
az enyémhez képest sem látott nagy különbséget egyikőnk sem
(a gyors nyomkodás alatt legalábbis)
ennyi az új infóm -
tzatzikiii
tag
válasz
Peti567 #9322 üzenetére
Mi most a legjobb rom?
Ha magyarban gondolkozol, akkor harom ut van: Taylor V6.3-ja, Taylor altal honositott HX V11, illetve Bukest Evolutionje. Utobbi eleg vitatott, es korantsem valtotta be a hozza fuzott remenyeket, inkabb a csicsas user interface-re ment ra a mester, igy en egyertelmuen Taylort ajanlanam helyette. A honositott HX-et nem probaltam (idegenkedem kicsit HX romjaitol), de a V6.3 nagyon jo, gyors es mindenfele felesleges, akksiszivo flash csicsatol mentes.
-
phaet0n
tag
válasz
Peti567 #8499 üzenetére
Elvileg van rá vírus, de ez olyan, hogy ha ésszerűen használod, tehát nem nézel hardcorexxxteenp0rn oldalakat, nem hagyod feleslegesen bekapcsolva a bluetooth-t úgy, hogy még látható is vagy, akkor nullához konvergál az esélye, hogy bármilyen vírust is összeszedj. (a PC esetében is így van, bárki is állítja az ellenkezőjét. Nem kell "kíváncsian kattintgatni", és nincs gond.)
Mod: az első mondatrészt leszámítva főleg Isti kérdésére próbáltam válaszolni.
-
tzatzikiii
tag
válasz
Peti567 #8483 üzenetére
En meg pont ennek az ellenkezojet kerdeznem: meg lehet oldani, hogy ne zarjon le a kijelzo? Vagy felolem le is zarhat, de a ket aktiv softkey valtozzon? Akkor vagyok mindig gondban, ha vezetek, es gyorsan ki kene hangositanom, ennek most a menete az a kepernyozar kiold - kihangosito kombinacio, de ez idoben egy kicsivel hosszabb, mint siman rabokni a kihangositasra....
-
phaet0n
tag
válasz
Peti567 #8483 üzenetére
A proximity (távolságmérő) sensor (érzékelő
) figyeli, hogy milyen messze van a fejedtől - vagy bármitől - a telefon. Ha szemből nézed a telefont, a bal felső sarokban az elülső kamerától jobbra van.
Amikor elkezded a beszélgetést, és a fejedhez rakod a telefont, próbáld úgy intézni, hogy először a felső része érjen a fejedhez. Így bekapcsol a képernyőzár, és nem fogod az arcoddal nyomkodni a "gombokat".Mod.: kipróbálhatod a kezeddel is, hogy eltakarod ott, ahol az előbb leírtam, majd elveszed a kezedet. Így ki-be lehet kapcsolgatni a képernyőzárat telefonálás közben.
-
-
phaet0n
tag
válasz
Peti567 #8178 üzenetére
#8141-ben írtam:
"Bár amit a nokia fejlesztői oldalán olvastam, az alapján a C++ felejtős, az SPB shellben sem véletlenül maradt meg a felső fekete sáv (Navi pane)."- ettől függetlenül nem garantálom, hogy C++-ban írták a shellt, de maga a program jellege miatt nem kivitelezhető a teljesképernyős megoldás...
-
phaet0n
tag
válasz
Peti567 #8162 üzenetére
A touchwiznek hála nem megoldható, hogy a telefon adatait kiolvassuk widgetekből. Így naptáreseményeket sem lehet megjeleníteni.
Amíg a touchwizt nem sikerül valakinek eltüntetnie, és pl. az N97 homescreent portolnia, felesleges is minden próbálkozás. (ROMfőzők, hajrá! Ez legalább egy értelmes módosítás lenne..) -
muveszur
addikt
válasz
Peti567 #8072 üzenetére
Természetesen. Egyébként itt egy videó az II1-es régi, olasz ROM-ról, amivel jött a 3D Feladatkezelő, részletesen bemutatva azt: 3D Feladatkezelő
Akkor ott a "hiba" forrása. Ez ilyen. De SisContents-el lehet módosítani.
Nem tapasztaltam halkabb csengéseket. Nem állítottál át valamit az Audio_Tune menüben?
-
muveszur
addikt
válasz
Peti567 #8068 üzenetére
Szia!
A 3D Feladatkezelővel nem tudom mi a baj, de az tuti, hogy valamit kavarsz.
Csináld az alábbi módon, így nem lehet elrontani:-Indítsd el a PowerBoot alkalmazást. Gyanítom, hogy itt már látod a Z:\sys\bin\Nav3Dapp.exe sort.
-Opciók--->Add new application--->Command line
Ide pedig gépeld be a következő sort, majd engedd, hogy hozzáadja a listához (OK)
Z:\sys\bin\taskswitcher.exeEgészen pontosan hol narancssárga neked? Nekem az eredeti témával normális kép. Nem változtattad meg a témádat?
-
muveszur
addikt
válasz
Peti567 #8038 üzenetére
Szia!
3D Feladatkezelőről itt van egy kis videó: [link]
A 3D Nav pedig minden gyári ROM-ban szerepel: főképernyőt jobbra húzod menü, balra húzod Photocontacts.
Mint írtad, alapból nem lehet jobbra-balra húzgálni a főképernyőt. Tedd fel a patchet, és menni fog.Az alábbi programok is megtalálhatóak a uTalk kivételével minden gyári ROM-ban.
SmartSearch: kereső, ami az egész telefonon keres mindenhol
SmartReader: egy scanner alkalmazás, többek között névjegyeket is beolvas.
Gypsii: helymeghatározós közösségi
uTalk: szintén közösségi, az orosz ROM-okban található meg.A fényképezőt ha csatlakoztatod a GPS-hez, akkor ha csinálsz egy fényképet, elmente a kép készítésének helyét is az EXIF adatokba.
Olvass vissza egy picit, az utolsó 50 hozzászólásban biztosan linkelve van a vörös csíkos hátterű téma.
VIBO:ez is törli a cuccokat?
Nem, nem töröl semmit, ha csak a MODEM-et teszed fel. Nálam csak a hívásnaplót törölte.
De ha visszaolvasol kb 50 hozzászólást, le van írva. -
muveszur
addikt
válasz
Peti567 #8019 üzenetére
Szia!
Az n2o3 üzemideje nem a legjobb, nálam max 2 nap, de átlagos. Ha ennél jobb üzemidőt akarsz, akkor KNBS5-t tedd fel ( ez mindjárt felkerül a blogomra).
3D-s ikonok csili vili kis cuccok a főképernyő alján, nekem őszintén szólva nem tetszik. Megváltoztatni is meg lehet, n2o2-ben tuti meglehet flashelés nélkül is. Utánanézek.
Nem, nem hagyományos módszerrel kell, hanem az .exe-s megoldással kell flashelni.
galusz72:Képek minőségében nem tudok nyilatkozni, de a KNBS5 akkuideje biztosan jobb, mint a V4-é.
-
csukasi
tag
válasz
Peti567 #7786 üzenetére
Kösz a választ,egy megoldásnak ez is jó. Csak egy kicsit furcsa,hogy a nokia 6600 ás telefonnal a beépített email klienssel (van egy ilyen internet mini csomagom) beállítottam a freemailos fiókot, kimenő e-mail szerverhez smtp.pannonmail.hu, és problémamentesen működik is.No de majd még kisérletezgetek.
-
-
tariattila
veterán
válasz
Peti567 #7321 üzenetére
pl mint a nokiának a messaging szolgáltatása ami ugye 30nap után fizetôs...folyamatos szerverkapcsolat segítségével azonnal értesít ha van mailod...
emoze-t használtam ami beépül a telo üzenetmenüjébe mint pl a gyári postafiokbeállítás...plusz leszinkronizálja a gmail..hotmail stb...kontaktokat a tel.névjegyzékbe és a naptárbejegyzéseket is.../persze csak ha beállítod neki.../ -
llll
senior tag
válasz
Peti567 #7282 üzenetére
hogy egészen pontos legyek megint ott tartok, ahol eccer már
azaz tele van szórva rendőrfejekkel mondjuk Bp...
és most megint eltüntetni nem tudom őket
ill tudnám, de csak úgy ha a file-kezelővel végképp kitörölném a telóról
inkább maradjon
ha az ndrive (nálam legalábbis) egyelőre így képes megoldani ezt a dolgot, akkor tudomásul vettem
úgy egyébként pedig az alert fájl-t kellett csereberélni egy működőre
(azaz olyanra, amihez valóban hozzáadódnak az importált figyelmeztetéseket)
hogy honnan vettem végül ezt a működő alertet, már ne kérdezd
inkább elküldöm ha érdekel
ezenkívül lennie kell a telódon egy speedcam.kml fájlnak is
ha nincs, akkor egy aktuálisnak a létrehozása még egy külön történet...egyszerűbb, ha vadászol egy vmilyen régebbit
vagy megpróbálom elküldeni ezt is készen -
llll
senior tag
válasz
Peti567 #7139 üzenetére
a fizetős-nem fizetős utat passzolom
egyrészt még nem tapasztaltam (ritkán járok autópályán), másrészt max annyit tudok hozzáfűzni, hogy hiába létezik X navi Y verzióban, egyik sem százas
szomorú, de ewan
ezért mondtam, hogy kizárólag az egyikre hagyatkozva perpill nem szívesen indulnék el egyikkel sem az ismeretlenbea megfordulást ellenben simán le lehet tiltani a spéci beállításokban
majd visszafordulsz ha akarsz, de így addig sem hajtogatja
(az ndive-nál sajna pl erre sincs lehetőség, az is ismételgeti elég kitartóan, mielőtt végre újratervez)a kezelés bonyolultsága sztem relatív
mindegyik igényel egy kis megszokást, aztán már csukott szemmel is megyjelet nekem még egyszer sem veszített egyik sem
igazából ehhez se értek, de ennek sztem lehetnek telón kívülálló okai is
alapozom ezt arra, hogy néha esetleg picit (picit sokkal...vagy ijesztően sokkal) nehezebben talált már jelet nekem is ugyanott, ugyanaz a teló
ha az ndrive szimpibb használd azt egészséggel
de úgy is kell amellé is vmi tartalék
(nekem is szimpi az is, főleg mióta ő is jelzi a kamerákat...)
-
tariattila
veterán
válasz
Peti567 #7173 üzenetére
akkor ismétlem magam:
3 éve fringelek...otthoni és mobilnet között automatikusan 0-24órán keresztül fent vagyok... eddig soha nem volt ilyen langyosodáselvégeztem egy gyors tesztet hogy világos legyen: teljesen feltöltöttem a HD-t "rendes" t öltôvel majd vártam hogy a töltés miatti esetleges plusz hôt leadhassa...
majd handy taskman-al bezártam mindent kivéve a fringet... majd egy óra múlva levettem a hátlapot és összehasonlítottam az E51-es és a HD telepeinek hômérsékletét...
az 51-en szintén futott a fring és azon még az opera mini is...
szóval az 51-es telep szobahômérsékletû volt (kézzel érintve hideg)
a HD-é pedig testhômérséklettôl kicsit magasabb (kézzel érintve meleg)
...ezt a hd-n irtam meg opera mobile-al...pár perc alatt és most még melegebb...pedig itt nemhiszem hogy terhelve lenne a rendszer...kiváncsi leszek a készenléti idôre...mivel ugye a hôt elô kell hogy állítsa valami energiából... -
galusz72
tag
válasz
Peti567 #7049 üzenetére
"Ha a lejátszó nem találja a filmet, nyisd meg fájlkezelőben és a probléma megoldva!"
Igen, de a realplayer indul el, nem pedig a videoplayer ami lejátsza a feliratot is. Próbáltam már kitörölni a "/private/101f8857", programtársítást stb, de semmi. A ferrariGT, a letsgo golf, és egy régebbi felvétel van ami lejátszható a listában, a többi ikon melett sem kiterjesztés, sem név és hibát jelez ki ha ráklikkelek. Tehát az új videó felvételeket és amit felrakok filmeket nem jeleníti meg.
-
llll
senior tag
válasz
Peti567 #7019 üzenetére
ha a sygic nem jelzett, akkor eccer főmenü-biztonsági kamera-értelemszerűen beállítgatni
aztán főmenü-látnivaló kezelése-látnivalók mutatása/rejtése-itt legyenek bepipálva a megjeleníteni kívánt speedcamok
harmaccor pedig főmenü-látnivaló kezelése-látnivaló közelében figyelmeztet-itt is legyenek bepipálva a speedcam típusok és megadhatod, hogy mennyivel előre figyelmeztessen
(a "csak akkor figyelmeztessen, ha a látnivaló az úton van" inkább ne legyen bepipálva)
direkt megkerestem egy hozzám közel esőt és nekem ezen beállításokkal tökéletesen jelzett a 10-es verza
(persze legelőször is kell hogy legyenek trafipax adatok a telódon)
ha pedig az ndrive nem jelzett, akkor azzal egyelőre én is bírkózok...
-
tzatzikiii
tag
válasz
Peti567 #7019 üzenetére
@Peti
Ez az SPB Mobile Shellt jó valamire, érdemes felttenni, teljesn uj menüt kapok?En masfel ev Windows Mobile-ozas soran csak SPB MS-t hasznaltam, es nagyon szerettem, foleg a fokepernyo miatt. Ahogy Muveszur videojaban nezheted, tobb lap van a fokepernyon, amik kozott oldaliranyu mozdulatokkal tudsz valtani, es olyan ikont pakolsz ki ra, amilyet csak akarsz. Emellett en nagyon szerettem az idojarasjelentest is benne, majdnem olyan jo, mint az SPB Weather. Az oprendszer fokepernyojere es menujere barmikor visszaterhetsz a Home gombbal.
Egyebkent amiert en nem biztos, hogy felteszem a Mobile Shellt, az a menuje. Jopofa, csicsasan animalt menut irtak hozza, mindent tokeletesen elersz belole, de en per pillanat nagyon szeretem a Symbian menut.@ Quasi_modo
Nekem ugy tunik, van egy olyan bugom, hogy amikor kikapcsolom az iranyitott keresest, es alfanumerikus billentyuzettel akarok beirni barmit, akkor mondjuk a C betuhoz hiaba nyomom le 4x a kettes gombot, mindig csak "a"-t ir be. Ez ismert bug, masoknal is igy van, vagy csak en tapasztalom? Igazabol azert nem ragom emiatt annyira a kefet, mert ugyis ujrahuzom a telefont egy heten belul, de azert ez egy kellemetlen bug, akarhogy is nezem.@ ollie: koszonjuk szepen a moderatori munkad!
-
llll
senior tag
válasz
Peti567 #6987 üzenetére
elvileg a mobil trafipaxokról is van adatbázis a beérkező bejelentések alapján
sőt a kamerás közlekedési lámpákról is
de az előbbit persze csak tájékoztató jellegűként kell kezelned
attól, hogy vki "látott már" vhol trafit és jelentette, még közel sem biztos, hogy akkor is ott lesz és pont ott lesz, amikor te jársz éppen arra
(legalábbis én így képzelem a rendszer működését)
de ezen segítendő különböző ikonok jelzik a különböző speedcamokat(off: nincs elég szarság a világban anélkül, hogy még ti is baszogatnátok egymást?
jobb lesz ettől vmi?
csak halkan megkérdeztem, amúgy nekem ugyanmindegy...) -
llll
senior tag
válasz
Peti567 #6960 üzenetére
Sygic -et ma kipróbáltam hosszabb navigálás közben, nem rossz, vetekszik a Ndrive val!
mi több: nem kis meglepetéssel konstatáltam, hogy a sygic makulátlanul képes kezelni a trafipaxokat (garmin is)
az ndrive-val ellenben egyelőre nem nagyon sikerül zöld ágra vergődnöm...
(eddig nem nagyon érdekelt ez a funkció, a napokban cuppantam rá)lefedettséggel kapcs eddigi észrevételeim:
a sygic nem ismer néhány körforgalmat és a vidéki bekötőutakkal is jobban tisztában van az ndrive
de ez mindkettő elhanyagolható
...lassan azt kell mondjam, hogy az ndrive szebb ugyan (szubjektív), de a sygic jobb (objektív) -
muveszur
addikt
válasz
Peti567 #6864 üzenetére
Szia!
A kis ikonok valószínűleg valamelyik navigációs programod elemei... A blogomon olvashatsz róla, hogy hogyan zárhatod ki őket.
A fájlok, amiket nem tudsz megnyitni, azért keletkeztek, mert olyan memóriakártyát tettél bele, ami volt már Nokia telefonban. Ezeket törölni sem tudod. Hard Reset tuti, hogy segít, de a Galéria cache-ét törölve is el kell tűnniük onnan.
-
Zen_Mester
csendes tag
-
Zen_Mester
csendes tag
válasz
Peti567 #6825 üzenetére
Szia!
Az én szituáciom a következö:
Müvészúr leirása szerint az elsö lépésben le kell töltenem és fel kell tennem egy filet a file telepités nállam nem jön ösze mert a telepitö azta a hibaüzenetet adja hogy nincsen joga a telepitönek felülirni a filet, feltételezem ennek a filenak a segitségével a telefon behazudja magát nokia 5800-nak a map loaderben.Neked milyen firmware fut a telon?
Nekem gyári magyar semi hack lehet ez a baj. -
-
-
gPéter
tag
válasz
Peti567 #6636 üzenetére
a youtube-ot a smart search-ben találod,nálam elég gyengén muzsikál.A youtube oldaláról letöltöttem a 2,04-es verziót,azzal valamivel jobb,de az n95ösömmel így sem tud versenyezni....
az akksi nálam kibír 3óra netet,és egy óra dumát egy töltéssel-sokat javult az elmúlt két hónapban,azelőtt max két óra netezés volt,és mehetett a töltőre.Az elsó napokban 2x-3x töltöttem naponta. -
llll
senior tag
válasz
Peti567 #6559 üzenetére
bocsi, az ndrive-ra értettem, hogy abban huzigálható a térkép navigálás közben is...
talán a google maps is tud navigálni 2 cím között
legalábbis azt olvastam róla, hogy vmi módon tudja használni az is a beépített gps-vevőt
bár gondolom az utak rendűségéről, egyirányú utcákról, hasonlókról annak gőze sincs, sztem eccerűen csak elvezet A-ból B-be a rendelkezésére álló úthálózaton tökön-paszulyon keresztül...
de közelebbit nem tudok róla, mert még nem próbáltam ezt a funkcióját
(ha úgy alakulna, akkor már inkább vmelyik navi programmal navigálnék, az nincs meglőve net nélkül...) -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Peti567 #6399 üzenetére
Az elején a Signsis nekem is ezt csinálta. Hibaüzenetet küldött, de a szignózott file-t megcsinálta. (ha sisx-es volt a file és sis-ként akartam megcsináltatni, akkor meg főleg) Viszont egy idő óta leszokott erről, és hibátlanul működik.
Volt olyan is hogy többször rá kellett ereszteni egy szignózásra és csak többedik kísérletre csinálta meg. Dé végül azt hiszem mind sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest