2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung i8910 HD - mindent bele

A legjobban várt Samsung az Omnia óta. Minden benne van, ami csak létezik.

Hirdetés

Bevezető

Igen, ez az Omnia HD. Csak azóta átnevezték, ördög tudja, hogy miért, de most már a könnyen megjegyezhető és kimondható i8910 HD nevet viseli az a készülék, amely jelen pillanatban a legnagyobb érdeklődést kiváltó Samsung modell. Hogy miért várja ezt a modellt a piac? Mert a jelenleg létező összes technológiát felvonultatja, amire egy telefon képes lehet.

Samsung i8910 HD
[+]

Az Omnia nagy dobás volt. Ahhoz képest, hogy nem volt egy filléres jószág, meglepően elterjedtté vált, mert a Samsung megcsinálta Windows Mobile alapokon azt, amit akkoriban ki lehetett hozni ebből a rendszerből. Miután sikert sikerre halmozott az eszköz, ezért evidens volt, hogy lesz folytatás, de mégis a szakma megdöbbent, amikor kiderült, hogy az utód már nem a Microsoft operációs rendszerét használja, hanem Symbian dolgozik benne.

Samsung i8910 HD
[+]

Azonban amint megérkezett hozzánk az első prototípus, rögtön egyértelmű volt, hogy ez egy abszolút jól átgondolt döntés volt, mert a Nokia 5800-ban debütált érintésvezérelt Symbian operációs rendszer simán felveszi a versenyt a Windows Mobile-lal, ha megfelelő hardver van alatta. Esetünkben pedig erre biztosan nem lesz panasz.

Samsung i8910 HD
[+]

A döbbenetes tudás viszont döbbenetes árral párosul. Totálisan hivatalos áron bruttó 180 ezer forint köré várható a telefon ára, GSM boltokban ennél úgy 20%-kal olcsóbb lehet esetleg, ami így sem filléres, de új és nagy tudású telefonok esetében előfordul, a csúcskategóriás N Nokiák is innen kezdik meg zuhanásukat. Most viszont szétcincáljuk, hogy vajon mi kerül ezen ennyibe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.