Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Eux-ra tegnap megjött a januári biztonsági frissítés.
-
nyipp
csendes tag
Sziasztok,
Dex-szel kapcsolatos kérdésem merült fel, de nem találtam élő specifikus topikot, hátha itt is elfér (ha már Z fold 3-on küzdök). A kérdés az volna, hogy lehetséges-e elérni Dex módban, hogy Chrome-ból megnyitva Google Sheetet ne dobjon át az alkalmazásba, hanem Chorme-ból tudjak vele dolgozni, mint egy PC-n?
Köszönöm! -
dogi01
aktív tag
Vannak fejlemények, úgy néz ki megjavítják, de ehhez az kellett hogy Békéltető Testülethez forduljak. Kereten volt pár kopás, arra hivatkozva nem akarta javítani garanciába a szerviz . [kép]
Samsungnak írtam hogy ez nem lehet oka a belső kijelző berepedésének, de ők is azt mondták hogy sajnos ez így nem garanciális probléma.
Ez után megírtam neki hogy akkor békéltető testülethez fordultam. Két nap múlva jött is a szerelmes levél hogy méltányossági alapon, egyszeri lehetőségként megjavítják, díjmentesen. Vissza írtam hogy rendben elfogadom. Ennek majdnem egy hete, ma hívtam a központot hogy hogyan tovább, hová vigyem, de azt mondták majd értesítenek nyugi van. Úgyhogy így áll a dolog. -
daty5
tag
Köszönöm a segítségeteket, igazán rendesek voltatok!
Eddig tartott rövid Fold 3 "tulajdonosságom".
Eladtam, és tegnapelőtt meg is vettem az utódját.
Ez egy Z22 Ultra lett.
Hogy miért adtam el?
Egyszerűen nem tudtam megszokni.
Ameddig megvolt, összesen 20x ha ki volt nyitva.
Rettegtem, hogy valami baja lesz a belső fóliának, vagy a kijelzőnek.
Bezárva meg szívás volt, mert sokkal kisebb volt mint az elődje.További jó fórumozást!
Üdv!
Daty
-
a.t.t.i.
senior tag
Köszönöm mindenkinek az autós tartós válaszokat.
Közben megvettem a telót.Nagyon nehéz megszokni P30 pro után.Becsukva keskeny,kinyitva nagy
Vettem rá egy noneme fekete tokot,aminek jó fogása van,de ma azt vettem észre hogy a kulső kijelzőn lévő fólia sarkán megnyomta,kicsit elvállt.Na mondom f*sza,1 hetes telefon.Nem hiszem hogy csomagolás,mert körbe leszedtem a fóliát. -
vilmose33
őstag
Boldog új évet!
A belső fóliát mivel szoktátok takarítani, még van rajta fólia? -
Nekem van egy ilyen tokom [link] aminél a toll a hátulján ettől még fektetve betudom rakni a telefont úgy hogy a külső kijelzős része van alul, (megnéztem elméletileg a zsanér még kb. pont kilátszik szóval szerintem jó lehet a zsanérvédős tokhoz de ez függ a toktól nagyban.) Egyébként egy ideje a spigen airskin van fent azzal nincs ilyen gond, igaz a fogáson kivül nincs is sok haszna védelem szempontjából.
-
Freezee
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudja , hogy a zárképernyőn be van állítva hogy változó képeket rak ki ( dinamikus háttérképek vagy mi). Ott néha siekrül úgy feloldanom hogy megjelenik 3 pötty jobb felülü és ott a képeket lapozva a "háttérkép elrejtése" opcióra nyomva el tudom tüntetni azt ami nem érdekel. Azt hogyan hozom elő?( Eddgi csak véletlen sikerült) Mert ha elhúzom a képernyőt feloldja, de néha amikor elhúzom akkor kinnmaradnak a képek és tudom lapozni és ott rányomni erre az opcióra?
-
daty5
tag
Na, eddig volt meg a Z Fold 3-am.
Hétfőn viszik, én pedig kedden kapom az utódját, az S22-t.
Egyszerűen nem tudtam megszokni, meg elrettentett ez e belső fólia, meg belső kijelző repedés mizéria, pedig Prémium biztosítás van rajta.
Mióta nálam van, 20x sem volt kinyitva.
Állandóan lecsúszott róla az ujjam, erőltetni meg nem mertem/akartam.További jó fórumozást mindenkinek!
-
icemad
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Az a gond, hogy nekem zsanérvédős tokom van, aminél a védő rész kinyitva hátracsúszik. (supcase ub pro) És emiatt nem találok olyan autós tartót, amibe kinyitva belefér. A tok meg kell, mert sokszor dolgozok gyárakban, üzemekben. Oda kell a jó védelem, még akkor is, ha figyelek a telefonra.
-
icemad
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
+Beantech:
Használsz valamilyen tokot, amikor ebbe rakod? Ha igen, akkor milyet? -
válasz
Something_
üzenetére
+1, ugyanilyen autóstartóm van, stabilan tartja én szoktam belerakni kinyitva és összecsukva is, de stabilan tartja nem esett ki még sosem. Nem is esik lejjebb. (tapancs-al használom a müszerfalon.)
-
MrCsiT
addikt
No tehát, ez a Névnap app attól lett nálam jó (hiába volt berakva a sose menjen alvóba általános energiatakarékossági profilba amellett, hogy én használom a mobilnál az energiatakarékossági lehetőséget) hogy magának az app-nak a tulajdonságainál beállítottam, hogy az akkumulátor "nem korlátozott".
Innentől már ismét jól működik.
A tippet a fejlesztő volt kedves megadni emailben, tehát van support.
-
daty5
tag
Gubu, Decske!
Köszönöm, hogy megírtátok megnyugtató véleményeteket!
Tesztekben én olyan 200.000 nyitást olvastam, ezért is volt megdöbbentő ezt olvasnom.
Csak az a gond, hogy most már végképp nem tudom, hogy mit csináljak...
Biztosítás van rajta az igaz, de annyira nincs több százezer forintom kidobni. -
icemad
nagyúr
Többen írtátok a biztosítást... Ennek mennyi a havi díja és mennyi az önerő Magyarországon? Mert amilyen összegeket kaptam itt Hollandiában, úgy rohadtul nem éri meg.
-
Decske
senior tag
válasz
szilrobi
üzenetére
Hát, én ejtettem sarkára és estem rá gördeszkáról.
Kicsit hullámos a külső kijelző mellett a keret, de a zsanérnak kutya baja. Még csak nem is lett nehezebb vagy könnyebb kinyitni. Majd egy év múlva akksicserekor megkérem hogy kalapálják már ki.
Van rajta biztosítás, de amíg nem befolyásolja a használatot addig nem érzem szükségét, hogy beadjam javításra.A belső kijelző is köszöni szépen jól van, lassan három hónapja fólia nélkül. (A külső kijelzőt ennyi idő alatt már sikerült megkarcolni, arra muszáj volt fóliát tenni).
-
dogi01
aktív tag
válasz
Gubu0101
üzenetére
Remélem én is hogy elszigetelt eset, de itt a fórumban is volt ugyanilyen probléma.
Jelzem, nekem is hibátlan/karcmentes voltba kijelző, nem volt feleslegesen nyitogatva. Kint hidegben sosem nyitottam ki. És kényesen ugyeltem a kijelző épségére. Ezért is lepett meg amikor minden előjel nélkül a reggeli első kinyitásnál azonnal szétrepedt.
Amúgy felesleges erre ráparázni, vagy évente meg kell venni a legújabb foldot
.
Amúgy leadtam Budaörsön a szakszervízbe azt mondták jön majd egy szakvélemény amit vagy elfogadok vagy nem. -
a.t.t.i.
senior tag
Én lehet ma veszem át a Foldom,de elkeseritő ez a fólia/kijelző mizéria.
Autóban hogyan rögzititek egyébként? -
Gubu0101
veterán
Szerintem ez igen elszigetelt eset lehet.Enyem is mar elmult egy eves,de meg a folia is hibatlan,pedig nem vigyazok ra.Mar a hatlap is betort,mikor kicsuszott a zsebol
A por az rendszeres vendeg,recseg-ropog mikor konyitom a telefont,meg is lepodtem,hogy milyen jol birja.Mondjunk en kotottem ra biztositast,ha barmi komolyabb baj lenne. -
vinczetibor
aktív tag
Azon értetlenkedek, hogy a "szerviz" simán visszadobja az egyértelműen garanciális javításokat és az emberek simán tudomásul veszik azt és most nem csak erről az esetről beszélek.
Számos esetet lehet éppen ezen a fórumon is olvasni.
A hallgatás nem fogja megváltoztatni a helyzetet sőt, még jobban felbátorítja a szervizt, hogy mindenféle következmények nélkül kijátszhatja a jogszabályokat. -
icemad
nagyúr
válasz
vinczetibor
üzenetére
Nagyon jól tudod, hogy mire értettem és miről van szó. Az, hogy itt most értetlenkedsz, az nem változtat semmin. Maximum magadat dühíted vele. Jótállási feltételekben világosan le van írva, hogy milyen meghibásodásra vonatkozik.
-
dogi01
aktív tag
válasz
vinczetibor
üzenetére
Megpróbálom samsunggal én is leboxolni. Nekem az is okés lenne hogy baráti áron megcsinálják. Sajnos az tényleg a bosszantó hogy december 6án Lejár az egy év és 20nap múlva meg megtörténik a baj minden előjel nélkül.
Szervizben is javasolták hogy fenyegetőzzek fogyasztó védelemmel. Meglátjuk mi lesz, jelzek hogy mire jutottam, részemről viszont oda a bizalom tehát így vagy úgy de eladó lesz. -
icemad
nagyúr
válasz
vinczetibor
üzenetére
Gondolom te is tudod, hogy nem ennyire egyszerű a helyzet. Ha (!) külső behatás érte a telefont, akkor nem kötelező cserélni a kijelzőt. Egy éven belül megcsinálják ingyen , mert jófejek. Másrészt itt egyértelműen látszik, hogy a hajtás mentén tört, ez viszont gyártási és/vagy tervezési hiba is lehet. Ebben az esetben a gyártó felelőssége megoldani a javítást, ha még él a jótállás. Jelen esetben a gyártó jófejségén múlik a dolog, de szerintem egy polgári peres eljárás során is a vevőnek adnak igazat, ha tudja bizonyítani, hogy gyártási és/vagy tervezési hiba történt. (Ami itt a képek alapján eléggé valószínű.) Csak ez ugye sok pénz és sok idő.
-
dogi01
aktív tag
[kép] [kép] [kép]
A bosszantó hogy tényleg vigyáztam rá, nem volt feleslegesen ki-be nyitogatva. Tegnap este még semmi baja nem volt este filmeztunk róla. Becsuktam, reggel nyitom ki apró hajszalkarcot látok végig repedni, aztán ahogy csuktam be mintha jégből lett volna. Nagyon bosszantó. Ma voltam vele szervizben természetesen közöltek hogy ez nem garanciális probléma. Samsungnak írtam emailt, remélem sikerül megegyezni velük. -
vilmose33
őstag
Szia
Sajnálom,de nálam is ez történt, szintén kb.1 évesen. Hozzá szólásomban leírtam mit csináltam. Elnézést nem ide írtam.
Lényeg bevittem az Oktogóni szervizbe, ott elhajtottak, hogy az Én hibám törés,önköltség:215e. ha jól emlékszem.
Nagyon fontos ha 1 éven belül vagy akkor 1× ingyen cserélik!!!
Nekem sajnos pár nappal elmúlt 1 éves.
Felvettem a kapcsolatot a Samsung ügyfélszolgálattal. Be kértek mindent, utána bevizsgálták és végül ingyen cserélték. -
dogi01
aktív tag
Megtörtént a legrosszabb.
Ma reggel kinyitva a telefont középen ketté repedt a kijelző. Teljesen el vagyok keseredve mert kifejezetten vigyáztam rá, nem volt ki be hajtogatva, és semmi előjele nem volt. 1 éves a telefon.Nade. Telekomos vásárlás, garanciám van rá, mire készüljek? Gondolom simán mondhatják hogy háát nem rendeltetes szerű használat...
Ha esetleg saját költségén kell megjavítanom akkor mekkora összegre számíthatok?
-
daty5
tag
Tudja valaki, hogy IMEI szám alapján hogyan lehet megtudni, hogy meddig garanciás egy készülék?
Köszönöm! -
MrCsiT
addikt
upsz.. igazad van: nem gyári, play áruházas, csak olyan régen használom minden telóm összes androidján, hogy már gyáriként tekintettem rá.
-
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
A 13-as droid óta van egy-két furcsaság a telón:
1. A gyári névnap app, ami nekem widgetként van kint a főképernyőn, képtelen frissülni: marad az előző nap mutatása benne minden nap, amíg meg nem nyitom és jobb fent a pipa jellel el nem fogadom a beállításait. Akkor átvált a konkrét nap névnapjára, de másnap már megint nem frissül. Betettem már soha nem alvó energiatakarékossági profilba, látszólag minden engedélye megvan.. nem tudom, mi baja lehet?
2., A Viber app mikor képet tölt le/fel, az erről szóló értesítést ott "felejti" a státuszsoron még azután is, hogy készen lett a feladattal. Ez egy automatikus mentésnél még eltüntethető a mentés kézi futtatásával, de egy kép fel/letöltési értesítés beragadása csak egy telefon újraindítással tűnik el. Erre van valami ötletetek esetleg?
Előre is köszönöm!
-
daty5
tag
És a tokokhoz mit szóltok?
Melyiket vegyem? -
daty5
tag
Mindenkinek nehéz kinyitni tok nélkül?
Mert az enyémet az.
Megkönnyíti a kinyitást ha teszek rá egy tokot?
Másik kérdésem az, hogy használ valaki vezeték nélküli fülhallgatót hozzá?
Köszönöm. -
daty5
tag
Igen tudom, hogy megadhatja magát a SIM, de mivel nálam még ilyen nem volt, így kockáztatok.
Azt szintén tapasztalatból tudom, hogy kevés karaktert lehet írni egy kontakthoz, főleg ha használod a hosszú magánhangzókat.
Meg adatot is keveset lehet felvinni rá.Igen, anno próbáltam a Gmailt, de azzal is voltak problémáim.
A SIM-mel nincsenek.
-
Decske
senior tag
Igen. A két gyári közül az egyik Google féle (kettős chat buborék ikon), míg a másik a Samsung féle (chat buborék 3 pöttyel).
Mivel én angolul használom a telefonomat mindegyik Messages nekem.Simre már csak akkor érdemes menteni, ha tervezel butateledont használni. Az okostelefonok világában már nincs jelentősége, főleg, hogy néhány éven belül a mai trendek alapján ki lesz vezetve a fizikai Sim kártya.
-
daty5
tag
A beépített "Messages" és "Üzenetek" programmal kísérleteztem.
Kiderült, hogy a messages sokkal több "okosabb" mint a másik, több mindent lehet benne állítani, mint pl a jelzőhangot, és csengőhangot is, sajátot is!
Még akkor is, ha a kontaktok a SIM-re vannak mentve.
Ha a telefonra mentem, akkor is annyi állítási lehetőség van, mint ha SIM-re mentem.
Régebben mentettem, telefonra, ide-oda, de meguntam, hogy néha gond volt a "költözéssel", azóta csak SIM-re mentek. -
Decske
senior tag
Kérdés. Melyik üzenetek appot használod. Mintha emlékeim szerint a Google és a Samsung is egyszerre volt telepítve az első bekapcsolás után. Én a Samsung félét hagytam fent. Abban, ha megnyitottam egy beszélgetést, azon belül három pötty - értesítési hangra koppintva egy rakat értesítési hang jön elő. Sajátot nem tudom, hogy tudsz-e betenni. Nekem vegyesen a Google és a Microsoft fiókomba vannak mentve a névjegyek.
-
bcl
senior tag
Üzenetek: tekintve, hogy mekkora a csönd, nem annyira triviális a megoldás, úgyhogy ha megoldod, másnak nem kell

Jó, lehet, hogy tömegeket nem hoz lázba, de ha csak még egy valakinek jól jön, már megérte!
Tok-ügyben passz, én a gyári Samsung penes flipes tokot használtam
-
daty5
tag
A gyári Aramid tokra mindre rá van írva hátulra, hogy Samsung, a felirat nélküli az után gyártott?
-
daty5
tag
Tényleg nem.
A "messages"-nek több beállítási lehetősége van a 3 felső pontnál, mint az "üzenet"-nek, még úgy is, ha SIM-re mentem a számokat.
Úgy néz ki, lassan sikerül beállítani, csak ehhez a jelzőhangot is át kell másolni más mappába.
Ha sikerül, megírom.
Persze, lehet, hogy ez annyira nem érdekeli a profikat, akik komolyabb problémákat oldanak meg, de nekem fontos.Így tok nélkül elég nehéz kinyitni a telefont, és bárhogy ódzkodok ellene, kénytelen leszek venni rá valami nagyon vékony tokot, ha másért nem, azért, hogy könnyebben ki tudjam nyitni.
Tudom, hogy egy vékony tok annyira nem véd, de vettem rá biztosítást is.
Ez kicsit megnyugtat.
Most tudnék rá olcsón gyári szilikon tokot is venni, meg gyári Aramid tokot is.
Melyiket javasolja valaki tapasztalatból?Köszönöm!
-
daty5
tag
Igazából nem értem az egészet.
A kintin az üzeneteket erőlteti a bentin a messagest.
Nem egyforma ikont tettem ki? -
daty5
tag
A telefonról annyit, hogy most volt töltve 48 órája, igaz, csak nyomkodtam, azt sem mindig, és most ért 13 százalékra!
Szerintem ez jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F7 – bajnokesélyes
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Raspberry Pi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.