- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Visszatér a Pebble
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
marquuard
veterán
válasz Usländer #8591 üzenetére
Sok bugfix. Galaxy Store már HTTPS-en keresztül frissít, ez se rossz.
PSN ID: marquuard
-
mihail38
aktív tag
Kinek mi a véleménye az S10 pluszhoz kapott füleshez?
Van olyan jó mint az S8-hoz amit adtak? ( AKG )
Azért kérdezem mert még nem bontottam ki, azt használom ami az S8-hoz adtak. -
Usländer
kezdő
Itt a következő frissítés.
ASE7[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Egy Nilkin tokot már vettem tegnap. Köszi az infót
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
veterán
Tegnap megvettem az S10e-t. Köszi mindenkinek a segítséget.
Milyen edzett üveg fóliát érdemes rá venni? Ezen is van gyári fólia úgy mint a nagytesókon?
Edzett üvegwet szeretnék rá, hogy ha leesik akkor azért védjen is valamit.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
jano_77
nagyúr
válasz N.YCityBoy #8577 üzenetére
Azt esetleg tudod, hogy a Messenger app miért nem jelenik meg a kiválaszthatóak között? Nálam ugyanis nincs a kiválasztható appok között, amikhez ezt a világító szél jelzést be akarom állítani!?
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
veterán
-
MárkyMárk
tag
válasz N.YCityBoy #8577 üzenetére
Nekem is ugyanígy néz ki ez a beállítás!
-
Tomi8822
tag
Üdv, akinek galaxy s10 készüléke van kipróbálná hogy ha össze nyomja a kijelzőt és a hatlapot a bixby gombnál neki is ad ki ilyen "nyöszörgő" hangot a telefon?
Rést nem látok, de elég furcsa jelenség. -
veterán
válasz MárkyMárk #8576 üzenetére
Így van beállítva? A világító szélek stílusánál tudod az időt is állítani,hogy csak 1x villanjon fel vagy hosszú ideig stb...lehet az le van húzva neked és nem érzékeled amikor jelez! Ha az is be vn normálisan állítva és úgy sem jó akkor passz, nekem tökéletesen teszi a dolgát!
[ Szerkesztve ]
***15 éve a PH-n 871 pozitív értékeléssel***
-
jano_77
nagyúr
válasz HGab777 #8570 üzenetére
Nekem pont így van, de mégsem működik.
VoLTE:
Jeleztem kolleginánál aki a kapcsolattartó, hogy kapcsoltassa be. Mondja, hogy nem tudja a csomagunk tartalmazza-e. Mondom azért csak kérdezze még. Fél óra múlva már jött az sms és telefon újra indít és MŰKÖDIK!"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
misi111
tag
válasz nagyj74 #8564 üzenetére
Ugyanigy voltam. Elmondta az ember hogy csak s8 on müködik. Erre én mondom hogy attol még be lehetne kapcsolni nem,mert nem akarok egy honapmulva is telefonálgatni. A telefonom biztos alkalmas rá,de ha be sem kapcsolják akkor honnan tudják hogy nem,a bekapcsolás meg nem kerül nekik semmibe. Erre félrerakott megkérdezte hogy most mitévö legyen,igy kapcsolták nagy nehezen be. 2 percre rá már müködött-Tatabányán.
Iphonra mondta hogy majd csak valamikor oktoberre lesz bevezetve.,de azon tényleg nem jó ugyanaz a kártyám.Privátra illik válaszolni!!!!
-
kengyel
nagyúr
Srácok !
Melyik az az app, amely teszteli a kijelzőt, hangszórót, érzékelést, stb... ?kengyel
-
blade4
aktív tag
Szerintetek ez jó lehet?
-
MárkyMárk
tag
Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy mindenkinek működik rendesen a világító szél funkció??? Nálam be van kapcsolva, és semmilyen alkalmazásnál nem működik!! Mi lehet a gond, valakinek esetleg ötlet? Előre is köszi!
-
nagyj74
senior tag
Nos. Vodafone ügyfélszolgálat felhívva, mondom S10+-m van, a VOLTE szolgáltatást szeretném bekapcsolni.
Nem lehet. Csak S8, S8+, még valamelyik Huawei. Elköszöntem, majd újra 1270, mondom az S8-amon szeretném bekapcsolni a VOLTE szolgáltatást.
És bekapcsolták... -
bg612
tag
Nekem most szólt a Telenor (minden kérés nélkül), hogy 3 napon belül bekapcsolják a VoLTE-t.
Senki nem kérdezett semmit.
De mire ezt ide leírtam, addigra már be is kapcsolták.[ Szerkesztve ]
-
válasz MikeWazowski #8558 üzenetére
Smart Switch néven keresd.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
bigsee
addikt
válasz jano_77 #8544 üzenetére
Ez nem jó?! Egyébként nem bonyolult, feltételeket tudsz hozzáadni, amik ha teljesülnek, akkor ki-bekapcsolnak. Nekem pl. meg van adva, hogy 07:15-16:15-ig, amíg úton vagyok és melóhelyen, kapcsolja ki a wifit, kapcsolja be a netet, stb... Otthon, pl. a hely alapján kapcsolja vissza a wifit és offolja a netet.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Létezik hivatalos samsung pc kliens? Mint pl a huaweinél volt a HiSuite. Volt, hogy csak ott jelezte a frissítést, OTA pedig nem. Vagy Samunál nem létezne ilyen?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
SuperMario
tag
válasz jano_77 #8554 üzenetére
Én is erre következtetnék már csak a saját példámból is. Előrendelve vettem egy S10+-t náluk, március 27-én küldtek egy SMS-t, hogy bekapcsolták nekem, indítsam újra a telót. Akkor újraindításkor pár másodpercig volt egy VoLTE ikon a jobb felső sarokban, azóta 'csak' a híváskor jelzi ki a név felett, de működik és kérés nélkül csinálták, földrajzi helyre való tekintet nélkül.
Érdekes, hogy a szolgáltatók mennyire különbözően állnak hozzá.
-
jano_77
nagyúr
De miért? Elvileg a cikkekben azt írják - volt egy 4G hanghívás teszt - hogy a Telekomnál mindenkit bekapcsolnak folyamatosan. Akkor a céges számokat miért ne kapcsolnák be? Illetve több helyen is azt olvastam, hogy ez a szolgáltatók érdeke is, mert az így felszabadult 2G és 3G hálózatok kapacitását át lehet csoportosítani a 4G-re illetve majdan az 5G-re. Akkor ezek a felvetések hülyeségek?
Egyébiránt azt nem értem, hogy miért fontos a Telekomnak vagy bármely szolgáltatónak, hogy milyen telefonom van az adott számhoz? Úgy is a számhoz aktiváljuk a szolgáltatást és nem telefonhoz, nem!? Vagyis tök mindegy lenne, hogy Huawei P30 Pro vagy Samsung S10+-om van.
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
válasz Evil Snowman #8522 üzenetére
Felkeltettétek az érdeklődésemet a VoLTE iránt, annyit olvastam most itt róla.
Megnéztem a Telekom oldalán és ott azt írja, hogy a Beállításokon belül kell bekapcsolni, hogy láthatóvá, elérhető váljon. Megnéztem a telefonban és nálam be van kapcsolva. Hálózati módnál direktben az LTE-t kell választani vagy jó az, ha mindegyik verzió van kijelölve? Illetve miből is veszem észre, hogy épp VoLTE hálózaton telefonálok?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
ILYET használ-e vki?
-
jano_77
nagyúr
Engem az érdekelne, hogy a Bixby rutinokról van-e esetleg vhol egy érthető leírás vagy egy olyan magyar videós által készített összeállítás, amiben érthetően elmagyarázzák, hogy mit és hogyan lehet beállítani? Nem kapcsoltam be eddig, de mostanság olvastam egy írást, amiben említettek pár olyan lehetőséget, amik felkeltették az érdeklődésemet. Magyarán, hogy ezzel gyakorlatilag ütemezni tudom a telefonomat, előre beállítani napi rutinokat, amik gyakorlatilag minden nap ismétlődnek - pl ugyan akkor fekszem le és akkor ne legyen mondjuk bekapcsolva mondjuk az adatkapcsolat vagy ha haza érek, akkor mivel van wi-fi, akkor kapcsoljon ki a mobiladat stb - lehet tennék egy kísérletet vele.
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Hol/hogy lehet beállítani, hogy az sms-eket időrendben mutassa a rendszer?
-
guriga1234
addikt
válasz bombibmw #8538 üzenetére
Ha autóban ülök, akkor a telefon a zsebemben van, ha telefonálnom kell, akkor az órámat használom. Vezetés közben egyébként sem akarnék semmi mást csinálni a telefonnal. Navigáció meg eleve van az autóban.
Nálam egyébként dupla kopp és arcfelismerés van beállítva, vagy ha a fényviszonyok olyanok, akkor ujjlenyomatot használok. A virtuális gombokat eltüntettem, nincs rá szükségem.
-
szab120
tag
Most akkor a hétvégén (újra) kijött május 1-es frissítést lehet telepíteni, vagy inkább várjak?
-
bombibmw
veterán
Én alapon ujjlenyomattal nyitom a telót.
Ha autóban használom, akkor duplakopp és arcfelismerés.
Ez igy kényelmes nekem. -
sgeza
veterán
Kizártnak tartom, hogy mechanikusan nyomódott volna, és a kijelzőt mozgatta az előlappal együtt. Akkor mellette nyomva is működött volna egyébként. Az is vízálló volt már, nem létezik, hogy az előlap elmozdult volna. Egyébként sem lenne semmi értelme szerintem úgy csinálni. Meg tudják azt oldani elektronikusan is.
Ráadásul az érzékenysége is állítható volt, amit amúgy kalibrálni is kellett szoftveresen.Szerk.: nekem is hiányzik! :-D
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
pedig mintha valahol azt írták volna a kijelző alatt egy mechanikus gomb volt, talán itt még a tesztnél már nem emléxem
SZerk : Eltűnt a home nyomógomb, illetve az érintésalapú vissza és alkalmazásváltó, plusz ugye hátrasorolták az ujjlenyomat-olvasót. A helyükre virtuális gombok kerültek, melyekből a középső eltanult egy trükköt: erősen lenyomva taptikus, gombszerű visszajelzést ad (akár az iPhone 7), és a képernyőzáron is túl lehet jutni a határozott lenyomásával.
igaz tényleg csak szoftveres volt, de akkor is hiányzik
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz guriga1234 #8532 üzenetére
Nem ugyanazt adja ez sajnos. Jó volt az a lehetőség, amit az S8-ban hozzá lehetett állítani a gomb erős megnyomásához: kikapcsolt képernyőnél erősen megnyomva át lehetett lépni vele a zárképernyőt, így ha nem volt szükség egyéb feloldásra (ujjlenyomat, írisz, stb.), akkor így egyből feloldható volt. Például autóban ez jól jött, ahol a kihangosítót hozzá lehetett adni biztonságos eszközként.
Itt kell koppintani egy duplát, majd elhúzni a zárképernyőt. Ott egyetlen erős home gomb nyomás elég volt.
Én sűrűn használtam így, nekem hiányzik, de lehet nélküle élni.[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
A "Home gomb"nak nincs fix helye. Ugyanis lehet csak egy vonal lent, vagy még az sem, beállítás kérdése.
A dupla kopp sokkal praktikusabb, mint a kijelző nyomkodása.
Egyébként szimpla kopp is van, ha az AOD nem folyamatosan aktív, akkor szimpla koppra előjön, és ujjlenyomattal fel is tudod oldani (ha be van állítva). -
poli27
veterán
Ennek a telónak nincs a home gomb alatt egy mechanikus gomb, mint az s8 és s9 ben van? Mert annál ahhoz voltam szokva, hogy ott megnyomom a kijelzőt és bekapcsolt, sajna ennél már ez nem működik.... itt dupla koppintás megy, csak azt még szoknom kell, miért vesznek ki egy ilyen funkciót vajon.....
-
marquuard
veterán
Ez így igaz, CSC-függő a megjelenése. A CSC xml fájlja szabályozza a felirat megjelenését itt: /system/product/omc/CSCKÓD/conf. Itt van egy cscfeature.xml nevű fájl, ahol -többek közt- ezen ikonok megjelenését le lehet tiltani (NFC, VoLTE, dual SIM, stb). Ettől függetlenül a szolgáltatás aktív marad. És az is bizonyos, hogyha mindössze "csak" a HD-hívás ikon jelenik meg tárcsázáskor, akkor is marad a 4G kapcsolat. Feltéve ha ez a másik félnél is elérhető.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
sgeza
veterán
A build.prop módosításához természetesen kell a root, de az adott build készítője (mondjuk a Telekom) kiadhatja úgy, ahogy akarja.
Egyébként igen, az nfc is ebben tiltható/engedélyezhető. Ha jól emlékszem én annakidején pont az nfc kijelzést kapcsoltam be egy korábbi (természetesen rootolt) készüléken. Ej, de hiányzik is az. Azt tehettem meg, amit akartam.
Ez egyébként elég szubjektív, hogy mit érdemes kijelezni, és mit nem. A gyártó kigondolja, hogy szerinte mi jó a többségnek, és úgy lövi be. Tulajdonképpen ez nem feltétlenül baj, mert akkor meg az lenne a gond, hogy olyan dolgokat, amiket amúgyis folyamatosan bekapcsolva tartunk (én pl. az nfc-t a fizetés miatt), annak minek kellene állandóan a helyet foglalnia fent? Persze nem lenne baj ezt konfigurálhatóvá tenni valamilyen módon.[ Szerkesztve ]
-
-
Tiger.
nagyúr
build.prop Gondolom itt kell már a root.
Evil Snowman Egy példa az nfc-t csak xeh alatt nem írja ki.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
sgeza
veterán
válasz Evil Snowman #8517 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, a VoLTE felirat vizuális megjelenése a tapasztalatok alapján build függő. Mint oly sokmindent, valószínűleg ezt is a build.prop fájlban lehet engedélyezni vagy tiltani (mámint magát a felirat megjelenését, nem a funkciót, az ettől független).
Én személy szerint nem a HD hang miatt örülök, hogy van VoLTE, hanem azért, mert 4G hálózaton a hang is azon megy, így megmarad a 4G net is közben! Ahol a 4G mellett csak 2G van, ott hívás közben elmegy a net VoLTE nélkül, mert át kell váltania 2G-re.[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Messengeren sokkal jobb a hangminőség...
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Tiger.
nagyúr
válasz Evil Snowman #8517 üzenetére
VoLTE feliratnak meg kell jelennie Ezt cáfolom, nekem anno s9-nél nem írt ki semmit, de ha 4g be volt kapcsolva és beszéltem valakivel, akkor a 4g nem tűnt el, ahogy azt a volte előtt tette.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Kicsit tegyünk rendet akkor ebben a VoLTE, HD, HD+ témakörben, mert látom nagyon pörög a sztori, aztán a találgatás megy (ex telkosként van rá kissebb rálátásom):
VoLTE:
3 dolog kell (ahogy többen már ezt írtátok):
- adott területen, ahol tartózkodsz legyen lefedettség (kék propellereseknél vagyok, ahol van 4G/LTE ott nekem van VoLTE is)
- szolgáltatói oldalról legyen engdélyezve
- alkalmas legyen rá, a használt eszköz
- és a használt SIM is alkalmas legyen rá (én évente cseréltetem, mert évente van rá lehetőség, így mindig a legfrissebb SIM-ekkel használom a telefonokat)Ha minden klappol, akkor a VoLTE feliratnak meg kell jelennie. LEgalábbis itthon. Külföldi szolgáltatóknál mi a módi, azt sajnos nem tudom.
HD, HD+:
Itt már több szereplős a történet. Ahhoz, hogy a HD hanghívást élvezhessük egyik alapfeltétele, hogy mindkét fél minimum 3G hálózaton legyen. Ha te azon vagy, de a másik fél 2G-n, akkor már nem fog felépülni a HD voice.
További saját többszöri tapasztalatom továbbá, hogy bizonyos szolgáltatók között nincs úgynevezett átjárás, azaz ugyanazon a helyen HSDPA hálózaton felhívtam a Telenoros számomról egy szintén HSDPA-n lévő Vodás számot, ami szintén az íróasztalomon volt, akkor nem lett HD voice a hangminőség.
Ugyanakkor ha ezt Telenor<->Telenor vagy Vodafone<->Vodafone irányba tettem meg, akkor mindkét esetben jelezték a készülékek a HD voice-t.
Summázva nem rossz dolog ez a HD voice, de annyival nem lesz szebb a hangminőség, hogy ezen görcsöljetek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Tybike81
őstag
Üdv köztetek, ma beléptem közétek egy Prisma Black S10+al, a Note9 meg ment a páromnak
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest