Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    Tanácsok akkukíméléshez:

    1. Éjszakai mód használata, vagy valami dark/black téma az áruházból (a hivatalos samsung High Contrast néven található, de S10-nél még lehet, hogy kell rá várni).

    2. Facebook és Messenger lecserélése a Lite variánsokra, előtte a Facebook appok letiltása az alkalmazások listában (4 van belőle, be kell kapcsolni a rendszer appok mutatását).

    3. Samsung browser használata Chrome helyett (elég nagy különbség tud lenni fogyasztásban). A Samsung browser sötét színű éjszakai módban, ha nem azt használod, be lehet benne kapcsolni a high contrast módot, ami kvázi ugyanaz. Ki lehet próbálni más browsereket is, a legtöbb kevesebbet fogyaszt, mint a Chrome.

    4. A Game Launcherben állítsuk be az energiatakarékos módot, mert rengeteg energiát spórolunk, ha játék közben alacsonyabb a felbontás (lehet játékonként is állítani, akkor lehetünk még szigorúbbak, akár FPS-t is korlátozhatunk).

    5. A Bixby állandó figyelésének letiltása a Bixby beállítások között.

    6. Az állandó BT és Wifi scan kikapcsolása (akkor is képes ezeket scannelni, ha a BT/Wifi modulok ki vannak kapcsolva).

    7. Nearby Device Scanning kikapcsolása

    8. Használjunk minél több gyári Samsung appot (pl email, naptár), ha az éjszakai módot használjuk, mert akkor azok is automatikusan sötétek lesznek.

    9. Az alkalmazások listában tiltsuk le a háttérben való mobilnet használatot azoknál az appoknál, ahol nem kell, hogy a háttérben töltögessenek le vagy fel. Tiltsuk le azon appok értesítéseit is, melyeknél nem számít, valamint tiltsuk le az appok háttérben való futásának lehetőségét is, ha nem akarjuk, hogy a háttérben futhassanak. Ezeket minden appra egyesével kell megcsinálni.

    10. A Google search widget eltávolítása. Már egy ideje nem találok megoldást arra, hogy az állandó google figyelést kikapcsoljam, így amikor kint van a google widget, némileg jobban merül az akku véleményem szerint (ha mondod ok google, elindul a google asszisztens). Ha valaki tud megoldást a google figyelés kikapcsolására a mellett, hogy kint van a google search widget, kérem írja meg.

    11. Tiltsd le az Android rendszer háttérben való futását (lásd 9. pont). Nem lesz semmi hátrány belőle, egyes gyártók alapból így szállítják a mobiljaikat. Viszont ezt minden újraindítás után el kell végezni.

    Ami nem számít üzemidőben, vagyis felesleges kapcsolgatni vagy állítani:

    - BT kikapcsolása (ha semmi sem használja, önmagában nem fogyaszt a modul)
    - GPS kikapcsolása (lásd BT)
    - Felbontás kisebbre vétele (csak játékoknál, esetleg videólejátszásnál számít)

    [ Szerkesztve ]

    ***

Új hozzászólás Aktív témák