Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Evil Snowman

őstag

LOGOUT blog

Kicsit tegyünk rendet akkor ebben a VoLTE, HD, HD+ témakörben, mert látom nagyon pörög a sztori, aztán a találgatás megy (ex telkosként van rá kissebb rálátásom):

VoLTE:

3 dolog kell (ahogy többen már ezt írtátok):

- adott területen, ahol tartózkodsz legyen lefedettség (kék propellereseknél vagyok, ahol van 4G/LTE ott nekem van VoLTE is)
    - szolgáltatói oldalról legyen engdélyezve
    - alkalmas legyen rá, a használt eszköz
    - és a használt SIM is alkalmas legyen rá (én évente cseréltetem, mert évente van rá lehetőség, így mindig a legfrissebb SIM-ekkel használom a telefonokat)

Ha minden klappol, akkor a VoLTE feliratnak meg kell jelennie. LEgalábbis itthon. Külföldi szolgáltatóknál mi a módi, azt sajnos nem tudom.

HD, HD+:

Itt már több szereplős a történet. Ahhoz, hogy a HD hanghívást élvezhessük egyik alapfeltétele, hogy mindkét fél minimum 3G hálózaton legyen. Ha te azon vagy, de a másik fél 2G-n, akkor már nem fog felépülni a HD voice.

További saját többszöri tapasztalatom továbbá, hogy bizonyos szolgáltatók között nincs úgynevezett átjárás, azaz ugyanazon a helyen HSDPA hálózaton felhívtam a Telenoros számomról egy szintén HSDPA-n lévő Vodás számot, ami szintén az íróasztalomon volt, akkor nem lett HD voice a hangminőség.

Ugyanakkor ha ezt Telenor<->Telenor vagy Vodafone<->Vodafone irányba tettem meg, akkor mindkét esetben jelezték a készülékek a HD voice-t.

Summázva nem rossz dolog ez a HD voice, de annyival nem lesz szebb a hangminőség, hogy ezen görcsöljetek. ;) :R

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák