- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
válasz Markizmark #12952 üzenetére
Extrém alacsony frekvenciájú elektromágneses tér esetén. A mobilra nehéz lenne azt mondani, hogy alacsony frekvencián működik.
-
gusthy
veterán
Nnna, csak kijött a T-s frissítés.
-
gusthy
veterán
válasz TTomax #10230 üzenetére
Tipikus, hogy az ember azon töri a fejét, hogy vajon x fórum tag kolléga telefon speckója volt - e mostanában. Ja, nem.
Mindegy, a lényeg, hogy az s10+-ról nem állítottam semmit, tök irreleváns az S10 szempontjából. Tudjuk, hogy a 10+-nak jók az aksi értékei.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz mnorbert17 #10227 üzenetére
Igen, de az S10-et és à 10+-t ne vegyük egy kalap alá.
-
gusthy
veterán
válasz TTomax #10225 üzenetére
Ez megint semmit nem mond.
1, melyik telefontípus?
2, milyen beállítások mellett?
3, hányszor volt repülő módban?
Milyen appok mentek?
Stb.
Így ránézésre azt mondanám, hogy ez nem sima S10, mert az szerintem factory reset után se megy el ennyit alapbeállításokkal.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Igen, pont erre céloztam. Ha egy ebook olvasó progiban beállítom, hogy ne kapcsolja ki a kijelzőt, és minimálisra veszem a fényerőt, lehet, hogy 10-12 óra SOT is kijön. Ha valaki folyamatosan filmet néz, akkor is átlag feletti kijelzőidőket lehet produkálni. Ez azonban a telefon használhatóságáról pont semmit nem mond el.
Az S10/Exynos esetén is más problémák adódtak/adódnak az aksival(tipikusan a készenléti merülés mértéke), és nyilván nagyon erősen használatfüggő, hogy kinek mi oké, mi nem.
Szóval lehet itt mutogatni hatalmas SOT-okat, az pont ego-fényezésre jó csak (bár fel nem foghatom, hogy miért, nem x.y fórum tagtárs tervezte a telefont).[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz N.YCityBoy #10167 üzenetére
És az, hogy ennyi meg annyi SoT-ot tud produkálni, az mit mond el valójában a telefon akkumulátorának jó vagy nem jó mivoltáról?
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz icemad #10012 üzenetére
Hát ugye a sztori úgy nézett ki, hogy akkor örihari Huawei, majd pár napra rá 90 napra felfüggesztették, majd újabb pár napra rá Trump közölte, hogy roppant nyitott arra, hogy majd a G20-on megbeszéljék a dolgot a kínai elnökkel. Ezek után kevéssé érzem ezt annyira meglepőnek.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Most komolyan, volt, aki nem volt tök biztos abban, hogy ez lesz a Huawei-sztori vége?
Már csak azért is, mert kb másfél hónapja a Trump ember meg is mondta ezt a szájával.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Na felraktam a legújabb TMH firmware-t. (Merthogy a telefon is tmobilos.) Minek is örülünk most épp? (A biztonsági frissítésen kívül).
-
gusthy
veterán
Amúgy ami a meleget illeti, a minap azt mondta a telefonom (igaza volt), hogy melege van, és amíg le nem hűl, csak segélyhívásra hagyja magát igénybe venni.
-
gusthy
veterán
válasz szab120 #6781 üzenetére
Ez olyan, mint az egyszeri Kohn bácsi a tojásárus, amikor Grün méltatlankodik, hogy nála két pengő a tojás, amikor a szemközti árusnál csak egy.
"Akkor vegye ott!"
"De ott elfogyott!"
"Hja, ha nálam is elfogy, akkor nálam is csak egy pengő lesz."(Egyébként ez így esélyesen fogyasztóvédelmileg nem oké, akció esetén a kereskedőnek bizonyítania kell, hogy van neki az áruból.)
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
A frissítésekkel sokat javult a standby, plusz épp te hívtad fel a figyelmet, hogy hogyan lehet rajta javítani. Az tény, hogy a snapi lényegesen jobb, és a huawei proci is, de ezzel nincs mit tenni. (Nem, nem a SAR érték miatt.)
Mindenesetre mostanra úgy tűnik, hogy elérte a használható szintet napi agyvérzés nélkül, úgy, hogy az aksi fizikailag nem nőtt meg, és lássuk be, hogy a 10+-hoz képest 20%-kal kisebb aksi mellett ez már nem olyan rossz mutatvány.
Cserébe a sima S10 esztétikailag köröket ver a 10+, p30pro stb cuccokra, tényleg nagyon pici telefon nagyon nagy kijelzővel, és ez a kijelző elképesztően gyönyörű. Szóval innentől lassan tényleg már csak annyi jelentősége van a SoT-nak, mint az AnTuTu-nak.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
megfogadtam, hogy megvárom az OTA frissítést, de emiatt az állítólag javult az aksi dolog miatt megy fel az XEH Odinnal
-
gusthy
veterán
Ez vallási vita. A mobil sugárzásának károsságát még soha senki nem igazolta, ezzel szemben a melegedését igen, márpedig az S10 úgy tud melegedni, mint a kisangyal. Nekem még sose fájt a fejem Huawei telefontól (se). De nem szeretnék belebonyolodni vallási vitákba.
Egyébként is csak korlátozottan hiszek ebben a teóriában: nincs egetverő különbség a térerő minősége között Huawei és Samsung között (olyan helyen lakom, ahol nagyon szar a térerő).
Update:
Galaxy S10 Body SAR EU: 1.593
Huawei Mate 20 pro Body SAR EU: 0.96Szóval kéne valami jobb érv.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz bulikavagyok #6249 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a versenytársakhoz képest ezen a téren, a készenlét terén, a Samsung jelentősen le van maradva. Az, hogy kinek mi az elég az abszolút egyéni és szubjektív.
Más téren meg előtte jár a versenytársaknak, és nyilván mindenkinek lehetősége van eldönteni, hogy kinek mi a fontos/mik a lehetőségei. -
gusthy
veterán
Na csak hogy egyszerűbb legyen az élet, a bulgárok nem ASD5, hanem ASD6 verziót kaptak, vajon mi lehet a különbség?
-
gusthy
veterán
Ott, ott. Testre lehet benne szabni, hogy hol legyen érzékeny és hol ne. Zseniális.
Na így több nap küzdelem árán végre kezd egész elfogadható lenni a cucc. Az éceszgéber az aksi kapcsán Teal'C kolléga volt, úgyhogy hála neki. Egyelőre úgy három nap használat után úgy tűnik, hogy a megfejtés a clear cache + odin + megint clear cache + Samsung bloatware törlés lett. Olyan készenlétet produkál, mint előtte soha.
Eddig ilyet csak a mesébe' tudott:
Mondjuk szerintem utoljára a T-Mobile Pulse telefont kellett ennyit katatni :)
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Bocsánat, én írtam le pontatlanul.
Az a baj, hogy sokszor ahogy írok, a bal mutatóujjamon támaszkodik a telefon, ami úgy hozzáér a kijelző bal felső széléhez, ahol úgy viselkedik, mintha egy nem edge kijelző széle lenne. Tehát nem az edge funkció, hanem az edge kijelző.
De közben találtam ezt a Samsung appot, EdgeTouch, pont erre jó. -
gusthy
veterán
Kedves Mindenki!
A kérdésem, hogy valahogy nem lehet lebeszélni a telefont arról, hogy a bal edge annyira nagyon érzékeny legyen? Vagy tőlem a bármilyen edge is lehet egyáltalán nem érzékeny, de bosszantó, hogy nem lehet a telefon éléhez érni, mert egyből buzgólkodni kezd, ami pl írás közben annyira nem fancy.
Update: EdgeTouch, yeeee
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz eladogeppc #5873 üzenetére
Telekom ASCA, de egy ideig volt fent brit rom is.
A Telekom annyiban más, hogy a modem ASC9.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz kelzsoca #5868 üzenetére
Gondolod, hogy az az app, ami eddig minden telefonomon fenn volt, többek között most éjjel is, amikor nyugton volt a készülék, ma reggelre hirtelen elkezdte szívni az aksit?
A SIM kártya 1 hónapos, mint a telefon, és nem flottás, hanem saját.De mint mondtam, factory reset után, 0 db appal is ugyanez volt a helyzet, nyíl, nem valamely app a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz bounty123 #5858 üzenetére
Persze, ezen túlvagyunk.
Na most az van, hogy kicsit sokmindent csináltam egyszerre, és nem tudom, minek lett a hatása, de ma éjjel nyugton volt a kis genya, igaz, repülő módban.
FR-t egyelőre nem akartam, úgyhogy clear cache + odin + még egy clear cache, plusz csak 3G + repülő módban hat óra alatt 2%-ot esett, és 98% deep sleep volt.
Mondhatni, hogy ha repülő módban volt, akkor a csak 3G - nek nincs jelentősége, de ennek én már azt se hiszem el, ha kérdez, úgyhogy most várunk.Mindenesetre ez a szoftveres gond hipotézist és/vagy a rádiós egység bénaságát látszik alátámasztani ndavey és Teal'C kolléga szellemében.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Bocsi, nem volt személyes, csak bosszant ez a dolog nagyon.
A céges levelezés nálunk egy elég fura módon van megoldva, MobileIron van, úgyhogy abba sok beleszólásom nincs, de az is ugyanígy volt az előző telefonon is.
Ezen felül csak 1 Gmail fiók van, míg a másikon kb 5 volt fent. És abban az egyben is ki van kapcsolva minden olyan szinkronizálás, ami nem kell - korábban ilyenekkel nem foglalkoztam.
Gondolkodom egy factory reseten, de sok bonyodalommal jár, OTP bank, Budapest bank, a céges levelezés, stb... Brrrrr. De lehet, hogy nem marad más.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz Linkin1994 #5846 üzenetére
Oh értem. Hát lehet, amúgy a rádiós egység simán, ő nem látszik a fogyasztási listán.
@Destin4tor, hm. Ezek szerint van olyan helyzet, amikor nem ennyire gáz.
De akkor mitől van, hogy néhányunknál egyértelműen ez van???????[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz Destin4tor #5843 üzenetére
Az az érdekes, hogy neked ott az a szép vízszintes vonal, gondolom, éjszaka. Na az nekem és másoknak miért nem olyan?
Exynos vagy Snapdragon? Milyen régió? -
gusthy
veterán
Hát látod ez érdekes kérdés. Jó lenne, ha valaki írna erről.
Abban kevesebb RAM van, aminek a frissítése "olcsóbb", nem tudom, hogy ez pl mennyit számít.@Linkin1994: Na ezt fejtsd ki kérlek. Nem látom az összefüggést (persze ettől még simán lehet, hogy van, kíváncsi lennék).
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz Linkin1994 #5838 üzenetére
Ki fogom próbálni, de ugye azt érezzük, hogy egy 300.000 forintos telefont ne kelljen már visszabutítani egy 2005 körüli modell szintjére?
-
gusthy
veterán
válasz Destin4tor #5836 üzenetére
Ez melyik változat? 10e,10,10+?
-
gusthy
veterán
A szinkron ki van kapcsolva.
Az, hogy ő valamit így hív, a világon semmit nem jelent. Gondolod, hogy a Lehel-piacon folyton adót vált?
Reggel 9 óta, megnéztem, egy pillanatra se ment 4%/óra alá a fogyasztás. Akkor se, amikor itthon voltam órákig. Akkor se, amikor délután szunyókáltam. Azt se hiszem, hogy itthon sokat váltott adótornyot.
Azaz az, ami ezek alapján a készenlét, az 10 óra*4,5%, azaz 45%.
Ha mindent összeadsz, nem lesz sose 100%, sőt, annál jóval kevesebb lesz. Ezekből a sorokból nem nagyon tudsz következtetni semmire.És csak szólok, hogy felesleges köröket ne fussunk : Factory reset után, 0 app telepítésével is ugyanez volt a helyzet.
Itt egy ábra a teljes mai napról. Ebben van az a két óra, amit az előbb kinagyítva láttál, de ha megfigyeled, sose ment a fogyasztás 4-5% alá, ahogy az imént írtam.
Igen, csinál valamit. De én nem kértem, hogy bármit csináljon. Ne csináljon. Menjen sleep módba. Maradjon nyugton. Erről beszélek.
-
gusthy
veterán
Az ábra azt mutatja, hogy 9:04 és 11:04 között merült le 96%-ról 87%-ra úgy, hogy végig a zsebemben volt és elő se vettem, vagyis óránként 4,5%-ot merült. Ezt a gyáriról bajosan olvasod le, de ahogy óhajtod.
Mármost azóta, hogy hazajöttem a piacról, sokat nyomogattam, ehhez képest nem lett sokkal meredekebb a görbe. Vagyis a készenléti fogyasztás az extrém.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Ennyike :)
Sajna a készenléti idő, már ha az ember használja is a telefont, nem lineárisan nő az aksi méretével, hanem annál jobban. Mert valószínűleg egy 10+ használati fogyasztása pont annyi lenne, mint most a 10-é, minthogy ugyanazt csinálnám vele (leszámítva a képernyő különbséget, ami szerintem se jelentős), ergo a különbség mind készenlétre megy el.@Musaka, biztos neked is hibás a telefonod :))
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #5818 üzenetére
Konkrétan azt írtam, hogy UTÁNANÉZVE AZT TALÁLTAM, hogy a 10+ esetén nincs ezzel gond. Nem állítottam, hogy én mértem. Leírtam, hogy mások véleményére hagyatkoztam.
Óriási felfedezés részedről, hogy ezt most megállapítod.
Téged a Samsung fizet ezért? -
gusthy
veterán
válasz kengyel #5814 üzenetére
Igen, ebben bízom én is.
Mert egyébként maga a telefon tényleg nagyon jó (1-2 hülyeségét leszámítva, de minden telefonnak van 1-2 hülyesége), szépen át van gondolva az egész. Volt már kis kávás telefonom, de ennek az ergonómiája fényévekkel jobb, mint pl a mi mix 2s-é. Nagyon profi az, ahogy a notch kérdést kezelték (emiatt nem lett mate 20 pro). Nagyon bejön, hogy kicsi, könnyű.
Szóval jó lenne ez, ha...
Azt gondolom, hogy a flagship azért flagship, hogy az ember ne kelljen, hogy kompromisszumokat kössön. -
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #5810 üzenetére
Nem hibás. Volt szervizben. Valószínűleg a rengeteg csodaszenzor, amiket sehogy nem bírok agyonverni, folyamatosan akar valamit, ahogy ezt az imént valaki le is írta.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Értem, de a felbontás egész minimális mértékben módosítja a készenléti időt. Szerintem.
Rém egyszerű amúgy. Ha nem piszkálom, akkor se nagyon megy 60-65% fölé a deep sleep, egyszerűen valami szarul van benne megírva, és nem hajlandó nyugton maradni.
Éjjel ennek közel 100%-nak kéne lennie.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #5802 üzenetére
Nem tudom, mi a vicces abban, hogy factory reset után repülő módban alsó hangon 1%/óra a merülése. Bekapcsolt rádiókkal ugyanez 2% körül mozog.
Nap közben, ha nem használom, csak mozgok vele, akkor 5% felett merül óránként. -
-
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #5798 üzenetére
Történetesen ilyenem van, és rengeteg telefonom volt már csak az utóbbi időben is, van összehasonlítási alapom.
Így jártál.Ahogy már korábban is sokszor leírtam :
A megállás nélkül nyomogatást elég jól bírja. A készenléti ideje gyalázatos. És nem fogja senki megmagyarázni, hogy nem az, amikor itt van a kezemben és látom.@Kengyel:
"Kapacitásához mérve" - az a gyártó dolga, hogy tudja, mekkora a kapacitás, ami elég egy adott telefonhoz.
Arról nem is beszélve, hogy még hazudnak is ezügyben. 3400 mAh-snak hirdetik, majd a készüléken derül ki, apró betűvel, hogy 3300-as az, csak Ilyenolyan "független laborok" mérése szerint 3400-assal egyenértékű.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Rengetegféle telefont nem merít le, kár megmagyarázni, hogy ennek a telefonnak nincs szinten alul az aksija. De igen, lényegesen gyengébb, mint a versenytársaknak.
Akinek ez megfelel, ám feleljen meg, nyilván sok embernek igen, de ettől még pl nálam pont fele az elődjének, és nem Duracell telefon volt.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy munka végeztével van mód a 2. SIM kikapcsolására?Triviális kérdés volt, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Tudjuk már, hogy az új fw-ben mi van (a security patch-en kívül)?
-
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #4911 üzenetére
Az jó stratégia, bár elég költséges mondjuk én egy Marley Nesta-val teszteltem, és értelemszerűen Reagge - t hallgattam, nagyon korrekt volt.
-
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #4902 üzenetére
Próbálgattam a hangminőséget.
A gyári füles eléggé átlagos, de maga a telefon nagyon szép hangokat képes kiadni magából, egy normális analóg fülessel. Szóval érdemes rendes eszközt használni zenehallgatáshoz.
De a gyári AKG a telefonáláshoz teljesen megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz Technoman #4819 üzenetére
A drót nélküli töltés esetén nagyon nem mindegy, hogy mennyire fekszik fel a telefon, mennyire van jó helyen (középen) stb.
Amúgy ideális esetben ez a töltő úgy 2 óra alatt töltheti fel fullra. Egy kiránduláson persze ez kérdés, hogy mennyire tudod azt az ideális esetet biztosítani.A kijelző fényereje teljesen rendben van.
Túrázni Locus csakis az megy mindenen. Egyébként a Navitel is megy ezen is.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Nem értem, mi nem sikerült?
Természetesen tiszta XEH-ra alakítani nem, de itt most nem ez volt a kérdés. A kolléga azon méltatlankodott, hogy nem kap a Telekomtól frissítést. És erre válaszoltam, hogy ha nem tiszta TMH/TMH,TMH/TMH a telefonja aktuálisan, akkor nem is fog kapni, emiatt nem érdemes szidnia a Telekomot. Én se kaptam, amikor nem az volt.Amit én akartam, az sikerült - felrakni egy frissítést, amitől legalább estig kihúzza a telefont. Eleve az volt a terv, hogy majd ha a T is frissít, felrakom azt. S lőn.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Dehogynem, csak nem lett tiszta XEH (az tényleg nem ment senkinek), de ettől még működött remekül (csak nem frissült, a Thaiföldön lévő tagtársnak se szerintem ). Nekem is vegyes volt idáig, most szépen Odinnal felraktam a legfrissebb TMH-t, és ettől megint csupa TMH.
@leslien: jaj már
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz Lacka89 #4795 üzenetére
Hát ha nem a gyári, eredeti TMH van fenn, akkor nem is fog jönni, muszáj lesz kézzel feltenned. És onnantól jönni fog elvileg megint.
(Ami a Huawei aksit illeti, ezzel óvatosan, itt többen valamiért személyes támadásnak veszik, ha az ember megemlíti, hogy a Huawei-k ezen a téren köröket vernek a Samsungra.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Politika
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával