- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Visszatér a Pebble
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
Szerintem laptopra "dex-elni" kicsit lassabb. Normálisan - gondolom, bár nem próbáltam - úgy tud működni, ha maga a telefon a gép, és arra vannak kötve egy hubon keresztül a perifériák.
Most olvasom CsorbaJenő kolléga hozzászólását, aki megerősíti ezt a feltételezésem.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz szukjozsef #34067 üzenetére
Dehogy jön elő, ha legalább törlöd az adatait, vagy akár le is tiltod. Nincs mi tudja, illetve jelezze, hogy nem jó a fiókod.
Vagy ha más értesít, akkor nézd meg, hogy mi!
Nézd meg még a fiókbeállításoknál, hogy ott van-e még beállítva Microsoft fiók. Az lehet, hogy ott marad. Akkor azt is távolítsd el![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Yogibear974 #33984 üzenetére
No problem!
-
sgeza
veterán
válasz Yogibear974 #33982 üzenetére
Még az S7 is fizikai home gombos volt.
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #33971 üzenetére
Az nem oldja meg.
-
sgeza
veterán
válasz Lehiñito #33957 üzenetére
Nekem vannak kétségeim afelől, hogy két telefont egyszerre a gyorstöltésnek megfelelő teljesítménnyel tölt. Biztos nem vesz fel egy készülék folyamatosan 15 W-ot, de a gyorstöltés névleges értéke az ennyi. Viszont ennek a töltője csak 25 W-os (illetve nyilván magának az eszköznek a képessége is), ami nem 2x15.
A hétköznapi valóságban persze ez valószínűleg nem fog számítani.
De ha nulláról akarnál két telefont teljesen feltölteni, akkor szerintem az több idő lenne, mintha csak egyet tennél rá.
Kiírni ettől függetlenül biztosan gyorstöltést fog.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz szobimark93 #33929 üzenetére
Na ezt nem tudtam, így érthető.
Kipróbálnád, hogy mi van, ha a fejlesztői beállításokban a háttérfolyamat-korlátozást normálra teszed, és a tevékenységek törlését kikapcsolod? Vajon megoldja-e? Ezek az alkalmazások pontot követően vannak listázva.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Lootolok #33926 üzenetére
Nekem S21 van, és úgy működik, mint eddig. Azt gondolom, az S10-en is így kellene lennie. Szerintem nálad nem stimmel valami. Ugyanakkor nem nagyon találok erre vonatkozó beállítást. Ha egyáltalán jól értem, hogy mi a problémád.
Az egyszerű mód nincs bekapcsolva? Hátha azzal jött. Vagy más launcher feltéve? A gyárit használod?
A fejlesztői menü tuti nincs aktiválva? Az a főmenü végén van, ha van.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
-
sgeza
veterán
válasz jambiyya #33883 üzenetére
Én úgy tudom, hogy már nagyon rég óta nincs dalvik.
Szerintem te a cache törlésre gondolsz, illetve van még olyan, hogy alkalmazások optimalizálása. Ez utóbbi hasonlítható szerintem inkább egy dalvik cache törléshez. De elvileg már másképpen működik az apk-k futtatása. -
sgeza
veterán
válasz jambiyya #33878 üzenetére
A kollégát picit kijavítva:
Dugd rá gépre, várd meg míg lemegy az animáció, majd hangerő fel+bixby+power! Így be fog lépni, feltéve, hogy erre gondolsz. Ha nem a recoverybe, hanem download módba akarsz menni, akkor oda innen el tudsz jutni, csak a menüben ki kell választanod a reboot to bootloader lehetőséget!
-
sgeza
veterán
válasz Tamas77 #33836 üzenetére
Te szerintem a hiyára gondolsz. A telefon alkalmazáson belül találod az arra vonatkozó beállításokat Hívó azonosító és spam védelem néven.
Ahhoz, hogya tiédet is mutassa másnak, be kell kerülnöd az adatbázisukba, de ez nem tudom, miként történik meg. Régebben volt egy olyan kapcsoló, hogya te számodat is megosztod, de most ezt nem találom. -
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #33820 üzenetére
Nem zöld pöttyel, csak az ikonjával. Azt írta a kolléga, hogy korábban volt neki, most nincs. Zöld sosem volt a GPS-re, így gondolom ő is erre gondolt.
Szerk.: Ja, lehet, hogy nem írta erre, hogy volt, lehet, hogy keverem.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Kleroo #33734 üzenetére
A Viberben például át tudod küldeni az eredeti képet. Csak nem képként kell küldeni, hanem a fájl csatolást választani, ahogyan egyébként bármilyen fájl átküldhető vele. Így magát az eredeti képfájlt küldöd át.
Nem reklámozni akarom, csak lehet, hogy nem mindenki tudja. Ha már így előjött ez a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #33720 üzenetére
Ilyen az, csak a színe más. A kolléga szerintem sötét módban használja, vagy csak témázva van a Windows felülete.
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #33619 üzenetére
Igen. Ahogy a kolléga is írja, a fejlesztőn múlik ez esetben.
A Spotify esetén szinte biztosan így van. Annak eleve pont az a lényege, hogy bárhol belépsz, használhatod a fiókoddal. Mivel pc-n is, ezért nyilván Apple-ön is. Mint akár az HBO GO stb. De mondjuk egyéb alkalmazásoknál már nem biztos, hogy minden menni fog a másik rendszeren is (mármint eleve az alkalmazáson belüli vásárlások esetén).[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #33615 üzenetére
Szerintem a play vásárlások kizárólag a Google fiókhoz kapcsolódnak, illetve a play áruházhoz.
Akkor lehetne átvinni megvásárolt tartalmat iPhone-ra, ha az alkalmazáson belüli bejelentkezéshez kapcsolódna alkalmazáson belüli vásárlás. -
sgeza
veterán
válasz icemad #33567 üzenetére
Persze, ez kibírható. Bár a kimondottan navigációs alkalmazások térképei sokkal kevesebb helyet szoktak foglalni. Mondjuk nem tudom, hogy olyat hányan használnak még a mai világban országon belül.
Ajánlom egyébként figyelmetekbe a maps.me-t, az sem rossz, ha offline térképre alapvető navigációs funkcióval szükségetek lenne. Ebben Magyarország egyébként 199 MB.
Én ezt tartaléknak szoktam használni külföldi utazások alkalmával. A biztonság kedvéért legyen nálam egy térkép, ha nincs hálózat, akkor is.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz szukjozsef #33562 üzenetére
Még a maps.me is alkalmas offline navigációra.
A Google maps offline térképei nagyon sok helyet foglalnak. Amennyire emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz akooos #33531 üzenetére
Kapcsold be az nfc-s lehetőségeket, és tedd mögé az paypassos bankkártyád! Erre ki kellene írnia, hogy nem tud vele mit kezdeni. Ha kiírja, akkor megy, ha nem, akkor nézd meg, hogy tok nélkül kiírja-e! Persze mindegy a sorrend, de így tudod tesztelni. Ha nem írja ki egyáltalán, akkor marad az "éles" teszt.
-
sgeza
veterán
válasz Geo19870322 #33364 üzenetére
Mondjuk az eleve meredek, ha nincs biztonsági mentésed, és például a fényképeidet csak az eszközön tárolod, ami bármikor elromolhat, eltörhet, ellophatják. Akkor mindennek annyi.
Egyébként én sem szoktam resetet nyomni, még főverzió váltáskor sem, és minden rendben működik mindig. Ez csak egy vélemény, nem feltétlenül követendő példa. De jó, ha hallasz olyanról is, aki nem resetel. -
sgeza
veterán
válasz lasse001 #33327 üzenetére
Kikapcsolt állapotból hangerő fel és bekapcsoló gomb úgy, hogy közben legyen rádugva usb-n mondjuk egy pc-re. Amikor megjelent a felirat, akkor elengedheted a gombokat.
Annyi még, hogy amikor rádugod a gépre, akkor először megjelennek a töltés jelzései, azt várd meg, hogy lemenjen az animáció. Én eddig azt tapasztaltam, hogy egyből nem megy a bekapcsolás rendesen. -
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #33292 üzenetére
Okés, köszi! És Biztos nem fordulhat olyan elő, hogy ilyen esetben az Odin valamiért tudja ugrasztani a Knox-ot? Csak mert régebben olvastam ilyet, hogy valakinek ugrott tőle. Persze lehet, hogy más miatt, csak annyira nem értett hozzá, ezt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #33285 üzenetére
Valóban, csak a lehetőséget nyitja meg a bootloader nyitásnak. De én például azért nem szoktam javasolni, hogy piszkálják, mert tényleg csak azoknak kell, akik konkrétan mókolni akarják.
Nem tudom, hogy engedélyezett állapotban egy odines gyári firmware frissítéskor indokolatlan beállítások megpiszkálásával nem tud-e ugrani a Knox. De mivel nem kell hozzá ezt engedélyezni, inkább nem érdemes piszkálni.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz tibbike01 #33256 üzenetére
Hát nagy hülye volt, aki ilyet mondott. Egyébként én is olvastam már ezt utasításban, de hülyeség. Pont akkor van veszélye a knox ugrásnak, ha kinyitod. Eleve nem az az alaphelyzet, az eltérés, hogy hozzányúlsz. Az alaphelyzetnek meg nem lehet veszélye.
[ Szerkesztve ]
-
-
sgeza
veterán
Ha már melegedés: aki használ a telefonon Teams alkalmazást, azoknak is brutálisan melegedik tőle a telefon? Ez kirívó a többi között. Szerintem hulladék módon van megírva, mert nagyon nem normális, amit művel. Épp, hogy egy értekezleten végig részt tudok venni, a végére olyan szinten kikapcsol mindent a melegedés miatt, hogy konkrétan jó időbe telik, mire újra használható lesz a készülék. Borzasztó a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz novoszath #33201 üzenetére
Mert kinyithatod a bootloadert, megnyitod a lehetőségét custom kernel, custom recovery stb. felrakásának (ami funkcionálisan persze tök jó), viszont ugrik vele a Knox, ergo a gari is.
Ha jól tudom, önmagában az OEM feloldás még nem ugrasztja a knoxot (ezt nem tudom biztosan), viszont utána egy esetleges Odinnel történő firmware felrakásnál, még ha gyári is, meg van a lehetősége, hogy ugrassza a knoxot. A nem gyári meg egyértelműen, de hát ugye aki ez utóbbit akarja, ismernie kell a következményeket, és ahhoz viszont persze nyitni kell a bootloadert.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Mobil hanghívás hálózattípusa: LTE.
Egyébként ha hívás közben marad a 4G mobilnet (a fenti helyen maradni fog - persze most ugye wifin vagy, azt a próbára kapcsold ki), akkor tuti, hogy megy a VoLTE.
Illetve kapcsold ki a VoLTÉ-t, és nézd meg, hogy a fenti sornál át fog váltani másra az LTE-ről![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
-
sgeza
veterán
válasz MegaNorby #33166 üzenetére
SmartSwitch-csel szerintem igen (PC-n persze), ez régebben a teljes romot szedte le, nem tudom, hogy azóta ez miként változott. Odinnel biztosan egy lépésben meg tudod tenni. Az OTA frissítés növekményes, így végig kellene menned az összes lépésen, ami nem kevés. Szerintem ne így csináld.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz szaniszlokar #33162 üzenetére
Nézd meg, hogy Gboarddal is ugyanezt csinálja-e!
-
sgeza
veterán
válasz Oldman2 #33120 üzenetére
Lehet, hogy elővigyázatosságból van ez. Mivel a SIM reset gyári alaphelyzettel jár (ami egyébként technikailag anélkül is kivitelezhető nem hivatalos módon), ezért a felháborodást elkerülendő, egy belakott rendszeren ha megkérdezné, hogy akarsz-e SIM resetet, esetleg figyelmetlenségből rányomna a júzer, aztán nézne nagyokat, hogy nullán van a telefonja. Így inkább eleve egy reset után kérdezi csak meg. Ez persze csak egy feltételezés.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz dkovizoli #33100 üzenetére
Az oké, csak ez a különbség nem az fr és a gyári alaphelyzet kifejezésekben van, mert azok ugyanazok. Az fr a factory reset, vagyis gyári törlés/alaphelyzet. Az már más kérdés, hogy milyen módon végzed el. Meg persze a SIM reset lehetőség választása is gyári alaphelyzettel jár, szóval a lényeg ugyanaz.
De nem vagyok benne biztos amúgy, hogy egy normál gyári alaphelyzet esetén visszaáll a CSC (illetve függ-e attól, hogy honnan végzed el), nem pedig csak a SIM resetre nyomva. Én sosem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz szobimark93 #33076 üzenetére
Kiváló munka! Mindenképp hamarabb fogod kapni. És ha még hamarabb akarod kapni, akkor az adott frissítést leszeded azzal a régiókóddal, ahol legelőször kijön (jellemzően DBT vagy AUT), és felteszed Odinnel.
-
-
sgeza
veterán
válasz Oldman2 #33070 üzenetére
Igen, azt nem értettük a múltkor, hogy miért történt. Akkor merült fel, hogy most már esetleg nem így megy a régióváltás.
Arra nem emlékszem, hogy úgy próbáltad-e, hogy egy másik csoport verziót teszel fel, akkor mindenképp elmegy a CSC, aztán vissza az OXM úgy, hogy csak izraeli kártya van benne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest