Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
Ma megneztem 4 keszuleket (es az en s10 plus-omat) az altalam emlitett velt, vagy valos problema miatt.
Mindegyiken ugyanazt tapasztaltam, vagyis koze nincs a valosaghoz a kijelzonek.
Eleg hosszu ideig hasznaltam i XS Max-ot, tudom, hogy milyennek kellene lennie. (Sajnos be kell latni, hogy az igencsak kozeliti a tokeletest.)
Volt/van xiaomi amoledes telefonom is, de legalabb azon jobb a beallithatosag, valamelyest jobban lehet kalibralni a kijelzot, mint itt.
Igencsak bosszant a dolog, mivel jelen telefonnal a beallitasok sem segitenek. -
jose999
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ez lehet a "probléma" (nekem kifejezetten tetszik) :
"A kijelzőtechnológia is fejlődött és nem csak annyiban, hogy most már Dynamic AMOLED-nek hívják azt, amit eddig Super előtaggal brandeltek. A technológia lényege, hogy közel 42%-kal csökkenti a kékfény kibocsájtást, anélkül, hogy megváltozna a megjelenített tartalom színe. Ezt a TÜV Rheinland is igazolja, ha valaki ellenőrizné, azt itt teheti meg a következő hivatkozási szám alapján: ID 1419064785. A megjelenítők a színskála 100%-os tartományát lefedik DCI-P3 sztenderd szerint, a biztonság kedvéért erről is van papírjuk. Az Infinity-O panelek (azt jelenti, van benne lyuk) HDR10+ támogatással rendelkeznek és feltűnően színhelyes a kalibrálásuk élénk és természetes módban is. Utóbbi opciónál kapunk egy csúszkát is, amin hűvösebb vagy melegebb árnyalatúra állíthatjuk a hőmérsékletet, de az alapértelmezett beállítás közel színhelyes; nincs sok értelme eltérni ettől." -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
guriga1234
üzenetére
Ezt a karakany hozzaszolas hianyzott mar, latom te egy igazi szokimondo ember vagy, es hu a telefonodhoz.
Most mar tudom, hogy hol a helyem, indulok is a szervizbe...
vagyis megsem, hanem szivesen vennek toled egy fenykepet, amelyet egy masik eszkozzel keszitettel melyen latszik az s10 kijelzod, ahogy fenykepezo allapotban van, es latszik a fotozando targy is. -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Azt hogy tudom beálítani, hogy amikor sim1-ről beszélek és közben sim2-n hívnak, az ne jelezzen a hívó félnek kikapcsolt állapotot? -
HUTCHDB
nagyúr
Koszonom a tanacsokat a lezarassal kapcsolatban.
Kovetkezo kerdesem az lenne, hogy ti talaltatok megoldast arra, hogy a kijelzo szine kozelitsen a valosaghoz?
Egyszeruen annyira rozsaszines az egesz..., barhova huzgalom az RGB csuszkakat, a realitashoz konvergalo allapotot nem tudok eloallitani. -
akooos
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Beállítások>Speciális funkciók>Bixby Gomb> itt kiválasztod a Nyomja meg duplán a Bixby megnyitásához, alatta pedig a 'Nyomja meg egyszer'-t aktiválod, majd rákattintasz. > Gyorsparancs futtatása fogaskerék>Ugrás a gyorsparancsokhoz>Felül plusz gomb>What you say to Bixby-hez beírsz akármit> What Bixby does alatt Add command>Type a command> beírod, hogy 'lock screen'>mentés és kész. Ha aktívvá van téve, akkor mostantól bixby gombbal lezár a kijelző.
Nekem mondjuk nem ez van beállítva, hanem az, hogy egyből az akkustatisztikákhoz ugorjon egy nyomásra

-
boogie84
veterán
Sziasztok,
hogy tudom kikapcsolni a Bixby-t? Anno gondoltam beállítok valami funkciót rá, de igazából szinte felesleges...
A hangerő beállításoknál is megjelent a hangereje... Felesleges.
(#7579) akooos : Hogy állítottál be arra power gomb funkciót? (hátha látom értelmét a bixbynek)
-
bigsee
addikt
válasz
guriga1234
üzenetére
Elképzelted hogy arcra nyit-lecsuk-nyit-lecsuk...?
Nem erre gondolt, hanem a nyitáshoz szükséges duplakopp plusz arcra! -
akooos
veterán
A bixby gomb jóval lentebb van, mint a power gomb. Nekem mondjuk a power gomb hüvelykujj magasságban van, ha rendesen tartom a telefont, a bixby pedig mutatóujj, úgyhogy nekem teljesen mindegy, hogy melyiket használom
A legjobb a Note 8 volt, aminek jóval lejjebb volt a power, az az ideális magasságban.
-
dkovizoli
addikt
A készülék hova menti a raw file-okat?
-
guriga1234
addikt
-
guriga1234
addikt
-
nagyj74
senior tag
válasz
guriga1234
üzenetére
Nem, de ezen a kérdésen már túl van a világ.
Az okostelefonomon intéztek mindent. Email, vásárlás, navigáció, bankkártyás fizetés, stb. stb. stb. Ezekhez azért kell a személyes adat.
Ha nem így gondolnám, nem vettem volna okostelefont potom 300 ezerért... -
HUTCHDB
nagyúr
Sziasztok!
Egy s10 plus-szal beszallok a forumba.
Kerdesem is lenne rogton, van e duppla koppos lezaras, ha igen hol tudom beallitani, mert a power gomb elerese eleg nehezkes. -
sgeza
veterán
válasz
guriga1234
üzenetére
Ne szinkronizáld, ha nem szeretnéd, ez egy opció.
Bár nem hinném, hogy kevesebbet tudna szinkron nélkül. Sokan még azt sem veszik észre, hogy a nem szinkronizált névjegyekre van egy külön beállítás (alapból bekapcsolva), hogy azokról névjegyekről csinál külön biztonsági mentést a Google. -
guriga1234
addikt
-
jano_77
nagyúr
válasz
dkovizoli
üzenetére
Arról van infótok esetleg, hogy a Prisma Kék színt miért nem találom egyik boltban sem!? Egyszerűen nem találtam még olyan boltot, ahol elérhető lenne, pedig nekem ez tetszik a legjobban!?

A típus számnál (970, 973, 975) látok több helyen, különféle betűjelzéseket is mint pl 973F vagy 973FZ. Ezek mit jelentenek, esetleg van olyan, ami kerülendő? Nem szeretnék vmi keletre gyártott típust kifogni, amivel aztán esetleg gondjaim lehetnek a jövőben.

-
sgeza
veterán
válasz
guriga1234
üzenetére
Ezt te sem gondoltad komolyan, hogy a szinkron nélkül nem tud rólad semmit a Google!?
-
bounty123
őstag
válasz
guriga1234
üzenetére
Pl. mert biztonságban vannak és marha kényelmesen kezelhető böngészőből is az összes kontakt, automatikusan szinkronizálódik az összes androidos eszközön, magától átmegy új eszközre? A telefonon meg tudom nyitni a pc-s böngészési előzményeket, bezárt tabokat. Többek között, rengeteg előnye van. Inkább azt kérdezném, miért ne tenném, milyen bajom lenne belőle? Teljes nyugalommal megosztom velük az adataimat, remélem alaposan fel is használják a reklámok kiválogatásához és ha már jön reklám, az legalább jobb eséllyel tényleg engem érdeklő témájú legyen. Sok-sok évnyi android használat alatt csak az előnyét láttam.
Mióta a levelezőjük bazi hatékonyan szűri a spameket, az e-mailemet is sokkal nyugodtabban adom meg bárhol.
-
jano_77
nagyúr
Honnan érdemes venni Samsung S10, S10+ vagy S10e telefont, hol szerintetek a legolcsóbb - van esetleg tapasztalat? Olyan érdekelne, ami hivatalos partner és a gyári garancia van a telefonhoz 2 év.
-
nagyj74
senior tag
válasz
guriga1234
üzenetére
Ez a kérdés így 2019 tájékán, egy okostelefonos topikban... Hát nem tudom.
-
guriga1234
addikt
válasz
Zsozsoka 74
üzenetére
Kicsit visszaolvasol és kapsz egy csomó választ, ugyanis rengetegen feltették ezeket a kérdéseket.
-
Zsozsoka 74
senior tag
Sziasztok. Erősen gondolkodom azon, hogy az s10 vagy a s10plusz legyen S9 plusz helyett. Aki váltott róla tud valami pro - kontrát írni? Például a sot idő alakulása mindkét telón illetve sokat videózok otthon és arra is kíváncsi vagyok, hogy videó téren van - e valami változás, jobb - e a minősége a felvett videóknak (én fél vagy egy órásokat szoktam felvenni). Ti mivel szoktatok appokat tiltani?
-
sgeza
veterán
-
sgeza
veterán
Ahogy a kolléga és a többiek is írják: az alap, hogy a belső tárhelyről minden neked fontos dolgot ments ki (főként képek, videók, dokumentumok, stb.), ne bízd rá semmire!
A másik: a Google saját mentése egész sok alkalmazásnak átviszi az adatát is, javasolt azt (is) használni. Tényleg csak néhánynak nem hozta át nekem ez.
Az én javaslatom, vagyis ahogy én szoktam:
- Google mentés bekapcsolva.
- Samsung mentést megcsinálom a számomra szükséges dolgokra (híváslista, sms, alkalmazások, beállítások).
Majd az új telefonnál első bekapcsolás után:
- Google fiókkal bejelentkezem, és visszaállítom a korábbi mentésből, amit jónak látok (normál esetben mindent).
- Az induláskor megjelenő Samsung bejelentkezést itt még kihagyom.
- Megvárom, míg elindul a telefon, és végigmegy a Google visszaállítás.
- Ezután lépek be a Samsung fiókba, majd
- A még hiányzó dolgokat onnan visszaállítom.Az én tapasztalatom:
- A Google csak a play áruházas alkalmazásokat állítja vissza, de azok túlnyomó többségének az adatait is.
- Az sms-eket és a híváslistát is elvileg visszaállítja, de a híváslista csináltál már furcsaságokat, így e kettőt inkább a Samsung mentésből állítom vissza, az a saját telefonján hibátlanul megcsinálja (mondjuk lehet, hogy a Samsung a Google e mentését szabotálja, és az ezért mutat furcsaságokat).
- A beállításokat nem szoktam visszaállítani, inkább beállítok mindent újból, bár a Samsung mentése biztos megcsinálja rendesen, a Google nem tudom pontosan, miket állít vissza, de például a wifi hálózatokat és általános dolgokat visszaállít az is.
- A Samsung alkalmazás mentése minden alkalmazást ment, de az csak az apk-t menti adat nélkül (ahogy a kolléga is írta).
Előfordult már nekem olyan, hogy nem került visszaállításra a Google mentéssel egy alkalmazás, mert mondjuk időközben levették a playről, vagy eleve nem onnan tettem fel. Például az ilyenek visszahozatalára jó a Samsung alkalmazás mentése. -
icemad
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Na ez rossz hír. Akkor ez sokáig fog tartani...
-
Parallaxis
addikt
A programok beállításait nem viszi át, csak a programokat, híváslistát, sms-eket és a rendszer beállításait és pár Samsung specifikus adatbázist (pl. jegyzetek). A külső alkalmazásokat újra be kell állítanod, ha vannak fontos adataid ezekben, akkor mentsed felhőbe, vagy SD kártyára.
-
Teal'C
veterán
válasz
bazsesz0000
üzenetére
2 napja vidéken dolgozunk nem tudtam bemenni a speedbe érte. Talán Csütörtökön be tudok menni.
-
icemad
nagyúr
Megértem. Az s10 nálam azonnal kiesett a képből. Nekem az igazi az s10e lenne s10 plusz méretben. A lapos kijelzőt igazán visszahozhatnák már. Ez a lekerekítettkijelző ökörködés egy agyhalál.
Feleségemnek mutattam videókat, egyből az s10e-t választotta. Neki az tetszik. Én p30 Pro-t vettem volna, de ahogy a Huawei most áll... Inkább vettem ezt. -
meszimark
tag
Sziasztok.
Lehetséges, hogy egy Telekomos S10+ telefon nem kapta meg eddigi legfrissebb Telekomos firmware-t, hiába nyomok rá a frissítésre, nem találja meg az új verziót.
Úgy látom, hogy ez van fent rajta.
https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-s10-plus/SM-G975F/TMH/download/G975FXXU1ASBA/259985/Ha frissíteni akarnék, akkor mit kell tennem? Mit is kell az Odinba bedobni ha kézzel akarnám frissíteni?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Holnap hozza a postás az s10 pluszt nekem (asszonynak s10e-t). A régi telefonról hogy a legegyszerűbb átköltözni? Gondolom a mobilos smart switch jó lehet. (s8 szeriáról kellene a dolgokat menteni.)
Ez képes a programok beállításait is átvinni, vagy csak fényképet/videót? -
kcsa
veterán
Sziasztok,
Oneplus 7 helyett inkább megrendeltem egy S10-et. Van rá esély, hogy nincs rajta képernyővédő fólia (német Amazon, bontott), van ebből javasolt típus? (Aliexpress?
) -
marquuard
veterán
Aktiváltattam Telekom chaten keresztül a VoLTE-t. Függ attól, hogy milyen CSC régiós a telefon? Beállításokban bekapcsoltam a VoLTE használatát amikor lehetséges. Van átfutási ideje amíg ténylegesen aktiválódik?
-
válasz
bounty123
üzenetére
Én a kijelzőre azt értettem, hogy nagyobb nem azt, hogy minőségre jobb...
A fogásra pedig odaírtam ha valakinek nagy a keze akkor az S10+ nekem péklapát kezem van így ezek a kicsi 6" alatti telefonok szóba sem jöhetnek🤣
Általában fektetve használom a telefont és a hüvelykujjaimmal gépelek, na már most az ujjaim akkorák mint egy gorillának, így is sokszor melléütök😉 -
bounty123
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
A kisebb kijelző egyben élsesebb képet is jelent. A méretről meg, hogy a fogása jobb vagy sem, ez enyhén szólva véleményes. Számomra konkrétan borzalmas az S10+ fogása, túl nagy a cucc. Szóval ez teljesen szubjektív dolog. Pedig nincs kis kezem, de szeretem 1 kézzel is kezelni néha a mobilt.
-
bounty123
őstag
válasz
adrian94
üzenetére
Nem jobb az előlapi kamerája, hanem van egy külön mélységérzékelős kamera a pont ugyanolyan főkamera mellett. Ez portréfotózásnál jól jöhet a háttér szebb elhomályosításánál, de amúgy nem egy nagy előny.
Az üzemideje határozottan jobb a nagynak, ha az fontos szempont és nem zavar a nagy méret, akkor érdemes megfontolni a +-t.
https://www.tomsguide.com/us/galaxy-s10-vs-galaxy-s10-plus-vs-galaxy-s10e,review-6189.html
-
adrian94
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jelenlegi telefonomat is úgy zárom le és semmi gondja - lassan betölti a 2 évet.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)