Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt

A Samsung komolyan átgondolta a jubileumi szériát, a három készülék, amelyek között egy kompaktnak nevezhető is akad, tényleg minden olyan funkcióval rendelkezik, ami ebben az árkategóriában elvárható.

Bevezető, tartozékok

Valószínűleg senkit nem fog meglepetésként érni, hogy a Samsung S szériájának tizedik kiadása sem sok kívánnivalót hagy maga után. Tény, hogy nem olcsóak, viszont nincsenek érthetetlen mellényúlások, kényszeredett megoldások vagy megindokolhatatlan döntések. Leszámítva a bekapcsológomb helyzetét. De amellett nagyon szépek. A formaterv funkcionális, az új felhasználói felület logikája illeszkedik a fizikai kialakításhoz, ráadásul hajlandóak voltak mindezt visszafogott méretben is prezentálni, amihez szerényebb specifikációt nem, viszont szerényebb árcetlit rendeltek. Ennek annyira megörültünk, hogy külön bemutatkozási lehetőséget is biztosítottunk az apróságnak.

Samsung Galaxy S10+, S10 és S10e
Samsung Galaxy S10+, S10 és S10e [+]

Az S10 modellek mindegyike full extrás felszereltséget kapott, minden létező funkciót és megoldást belegyömöszöltek a viszonylag visszafogott méretű készülékekbe, amiért pénzt lehet kérni és a júzerek általában hajlandóak is megfizetni. Az S10 és S10+-ban megtalálható véroxigénszint és pulzusmérő valószínűleg nem ebbe a kategóriába tartozik, de azért nyilván hasznos, hogy van. Az IP68-as védettség, a vezetékmentes töltés és töltésmegosztás lehetősége, a magas kijelző/előlap arány, az erős multimédiás képességek, az AMOLED panel, a sztereó hangszórók és a brutális teljesítmény viszont igen. És még jack csatlakozó is van. Infra, meg FM-rádió meg idén sem. De ezt megszoktuk.


[+]

A tartozékok listája szintén teljes, mi egyelőre nem láttuk a kereskedelmi forgalomba szánt végleges csomagolást, de a tartalmát maradéktalanul. A készülékek 15 wattos gyorstöltéssel dolgoznak vezetékes és vezetékmentes formában is, előbbi megoldáshoz jár a Type-C adat- és töltőkábel, valamint a szokásos 5V / 2A és 9V / 1,67 amperes hálózati gyorstöltőfej. Amúgy pontosan ugyanaz, mint a Galaxy Note9-hez. A SIM-tű mellett találunk még egy Type-C – USB OTG adaptert és in-ear típusú, harisnyázott, jack csatlakozóban végződő kábellel szerelt sztereó AKG fülhallgatót, összesen három pár gumiharanggal. A sötétebb színárnyalatokhoz feketét, a világosakhoz fehéret.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés