- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbc2
tag
Bocs, hogy egy ilyen ősrégi postra reagálok, de nálam is ugyanez a helyzet. Van összesen 4 db ugyanolyan A52s 5G a családban. Van több laptop a családban, és van több USB-kábel is a lakásban, amivel tudtam tesztelgetni. A két felnőtt telefonjánál, ha rádugjuk a laptopra, működik, azaz felugrik a "mit szeretnél csinálni, tölteni vagy file-t másolni?" üzenet. Ugyanazzal a kábellel ugyanaz a laptop a másik két telefonnal (ami a gyerekeké) nem hajlandó kommunikálni. Azt írja, hogy lassú a töltés. A kábel tehát jó, és a laptop(port) is jó, hiszen proof of concept jelleggel két telefon tud fileokat másolni a laptopról/ra. Amikor ugyanazzal a kábellel töltőkockára csatlakoztatom ezeket a filemásolásra alkalmatlan telefonokat, akkor bezzeg nem lassú a töltés
A telefonok csatlakozói szorulnak itt is tisztításra szerintetek, ugye?
-
PirosHello
senior tag
válasz
ricsip #11446 üzenetére
Nem (biztos, hogy) az update cseszi el. Én a legfrissebb droidon vagyok, mégis első helyen hozza Smart Lock-ot koronázva, tehát nem a droid a hibás. Bár nálam mindkét SIM-nél kiválasztható a "csak 2G" és "csak 3G" mobilhálózat is, míg másoknál ez a legújabb droiddal már nem megy (illetve nem mindenkinek). Mintha minden frissítés hálózat- vagy telefonfüggő lenne, legalábbis erre utaló jelek vannak....
-
crok
nagyúr
válasz
ricsip #11366 üzenetére
Aláírásomban is említem a Logout-omat mint infó forrást meg Telegra.ph-n angolul is írtam jópár cikket hogy csak hivatkoznom kelljen rá Telegram-on, XDA-n - de így se olvassa senki mert ált. ha el is kezdik olvasni kifullad max. 1..2 oldal után
Szóval ilyesmibe már nem nagyon teszek több erőforrást és nem kívánom magyarázni se, arra ott a Google (az Arch wiki swap/zram/zswap része szerintem nagyonjó) és falco1 is hivatkozott wiki leírásokra - csak el kell olvasni. Az elvek semmit se változtak csak a swappiness értelmezése változott kicsit 3.x és 4.x kernel közt.
-
gerner1
nagyúr
válasz
ricsip #11054 üzenetére
Jahh.
Én mondjuk, ezt is a szerencsésebbek közé sorolom, mert abban egyetértünk, hogy az áruházak zöménél ez (is) valóban vagy hiányzik, vagy pontatlan, vagy téves.
Aztán, valóban nehéz megállapítani, hogy a forgalmazott, színenkét 2db (kiszerelés) variáció közül, éppen melyiket kínálják. -
-
tachikoma
aktív tag
válasz
ricsip #10834 üzenetére
nélam is sokszor van vészhívás, de nekem régóta már.
Volt már hogy visszacsörögtek, hogy mi a vészhelyzet, nagyon kínos volt. Azon csodálkozom, hogy mostanában nem.
De lehet, már úgy jártam, mint a farkast kiáltó fiú, aztán ha egyszer neadjisten tényleg igaziból kellene, akkor nem fogom tudni használni (mert mondjuk valami feketelistára tettek már, vagy nem tudom) -
Gloob
addikt
válasz
ricsip #10505 üzenetére
Akkor kérdezek máshogy. Adott egy telefon, ami mondjuk a 3. főverzió váltásra, mert régebbi verzióval jött a dobozban, megkapja az android 13-at. Viszont a tipusa szerint még kijön rá az android 14 is. Akkor szerinted, mivel az adott telefon már kapott 3 főverzió frissítést, nem fogja megkapni az android 14-et? Dehogynem fogja. Amíg a típus frissítve van az OTA szerverek által, magyarul, amíg a gyártó hajlandó foglalkozni az adott telefon frissítésével az adott régión, addig minden telefon megkapja.
-
-
falco1
tag
-
Breki
veterán
Igazából nem ez a lényeg szerintem ez egy feature, hanem a készülékvédelem.
Ez egy Real Time Display, nekem tetszik.
[link]
Az enyém ami korábbi verzió még így működik.
[link]
Egyrészt amikor így napközben előttem van látom már a színről ,hol tart milyen töltéssel, azt is amikor lekapcsolja a töltést, nem kell lejúzni figyelni rá egész nap rajta lehet, így nem használja a töltési ciklust annyira, de mégse tűráztatja, és mikor végzek a munkával 100-on vagy 85-ön van beállítás függvényében.
Este pedig még egyszerűbb akár alvásból felébredve ránézni, hogy pont milyen töltés megy. De bevallom én ezt nem használom este szinte sosincs szükségem töltésre. -
szente
addikt
Gondolom a hivatalos szervíz. Egy ilyen telefont szeretnék venni asszonynak, csak nem tudom, hogy érdemes vele foglalkozni, mert az egyik kritérium pont a vízállóság lett volna.
Egyébként a hiba az volt, hogy nem érzékelt a kijelző és ezt egy akku cserével javították állítólag.
Szóval ha TMX, vagy egyéb hivatalos szervíz javította, akkor nyugodtan meg lehet venni? -
Zoli bácsi
őstag
Jobb helyeken.
Egészségügyben nem.
De az is előfordul, hogy olyan okos a Samsung telefon, hogy tudta, azt a mentőautót kiküldték jó messzire, a tegnapi személyzettel, amire mentem dolgozni. Szóval hiába mentem hétre, fél kilenckor tudtam csak szolgálatban állni.....Tudta a teló, ezért hívják okostelefonnak.
Szóval ez nem bug, ez feature. -
Trooper82
senior tag
-
Breki
veterán
Ezek más fajták és nem nagyon látok 10-ból 10 kínait.
Az Emos pl, ha jól tudom cseh, sky-t talán a tesco árulja, gao meg konrad
Visszatérve a Blitzwolfra, találtam tesztet róla:2500W-tal terhelhető, ami egy elosztónak jellemzően bőven elég. A teszt során 2200W-tal is került terhelésre és az nem okozott gondot neki.
Belseje
[link]
Négy darab USB is került a tetejére nem kimagasló, de korrekt teljesítménnyel: max. 3A, 20W.
Részletesen így alakulnak a töltési lehetőségek
3 x normál USB
5V⎓3A, 9V⎓2A, 12V⎓1.5A, 18W(Max)
Type-C
5V⎓3A, 9V⎓2.22A, 12V⎓1.67A PD20W(Max)
Túláram, túlfeszültség, rövidzárlat, túlterhelés elleni védelemmel ellátta a gyártó és hőálló.
Emag is árulja, csak ott 22 ezer
[link]
Blitzwolf webáruházban pedig 18900
[link]
De már nem érdekes mert sajnos nincsen már 7000-ért, lüke voltam nem vettem meg hétvégén ennyiért.
Na bocsi off befejezve. -
Breki
veterán
Azt nem tudom ez az elosztó milyen, mivel sajnos lemaradtam most róla.
A Blizwolf pl, szerintem pont minőségibb cucc.
[link]
De van két korábbi usb-s elosztóm az is hibátlanul megy évek óta.
A telefonhoz vett toocki, baseaus gan stb töltő is hibátlan.
Érdekes módon pont a baseaust kellett egyszer cserélni de azt magyar elég ismert aksis bolból vettem garanciával azt egyből futárral szó nélkül cserélték. Cserekészülék meg teljesen jó azóta is.Szerintem nem szar az összes sőt, de ez itt már offtopic
Amúgy ez a teszt se így volt, tudtommal: 20-ból 12-öt találtak rossznak és nemcsak kínaiakat:
Az univerzális akkumulátortöltőkkel a 230 voltos hálózati feszültséggel működő konnektorokból tölthetők fel az 5 voltos törpefeszültséggel működő eszközök. E tápegységeknél fokozott figyelmet kell fordítani a táphálózati és törpefeszültségű részek megfelelő elválasztására, távolságára. Áramütés veszélyével fenyegethet az is, ha a szigetelés villamos szilárdsága, folytonossága elégtelen.
A tárca akkreditált műszaki laboratóriumának vizsgálatai szerint a mintavételezett termékek 60 százaléka, húszból egy tucat töltő nem tett eleget a követelményeknek. Az ellenőrzés a műszaki áruházban, szaküzletben kapható árucikkek közül is kiszűrt kockázatosat. Érdemes tehát nagyon körültekintően válogatni, önmagában a vásárlás helyszíne sem garantálja, hogy a töltő biztonságosan használható. Lehetőség szerint ismert, neves gyártótól származó, akár a töltendő eszközzel azonos márkájú terméket válasszunk. Az ellenőrzés eredményeit összegző táblázat a Fogyasztóvédelmi Portálon érhető el.
Az ellenőrzés eredményeit összegző táblázat a Fogyasztóvédelmi Portálon érhető el., persze, ha egyről beszélünk, ha nem linkeld már légy szíves érdekel. -
snpetit
aktív tag
Amit adtak hozzá kábelt azzal próbáld, másikkal nekem sem ment pedig van itthon pár. Suzuki Vitara van nekem kényes rá. (AAWireless lett nekem a megoldás hosszútávra, a gyári kábel meg elrakva a dobozában, ha véletlenül konfigolni kell újra, mert ahhoz egyszer kell a kábeles csatlakozás)
-
mrbego
aktív tag
-
DrKapocs
őstag
Nem tudom a választ a kérdésedre, de megoldás lehet az FTP-szerver a másolási gondokra.
-
Zoli bácsi
őstag
Nem Sopronban nincs talán ilyen probléma....
Dave1984: Melyikben vagy? Elvileg mindhárom szolgáltatónál van OMSZ csomag, úgy tudom.
Nekem van 2 telenoros előfizum, akarom mondani Yettel, egyiket asszony használja, másikat a lányom, nekik 4G telefonjuk van.
Enyém Telekomos, a korlátlan mobilnetes. Lányom Győr belvárosban lakik, ott van elvileg 5G, de sosem csatalakozott hozzá. Na mindegy, kíváncsiságból próbáltam, igazából nem fontos.
Komolyan mondom, belekeveredek a nevekbe. Mikor előfizettem, Pannon előfizetésem lett. A 30-as számom meg Westel dominó csomagos volt. Sokszor még mindig Pannonos, meg Westeles számként mondom a családban.
Eh, öreg vagyok, mlékszem jól az aktatáskányi első "mobiltelefonokra", meg arra hogy évtizedeket kellett várni egy vezetékes számra. Hetedikes voltam, mikor anyámék befizettek egy Zsigulira. Katona voltam, bőven jogsival, mire megjött.
Jobb ez, bemegyek pl. a benzinkútra, aztán veszek egy számot telefonnal, pár kg kenyér áráért. -
gerner1
nagyúr
-10W
-15W
-25W- A dobozban mellékelt gyári gyorstöltővel, csak a két üzemmód között tud váltogatni, tehát vagy 10W, vagy 15W van.
- A 25W -os gyári töltő, többféle teljesítménnyel képes tölteni 10⇔25W között.25W felett nem lehet tölteni a készüléket a legszerencsésebb csillagállás esetén sem, akkor sem ha maga a hálózati töltőfej (eredeti Samsung, vagy idegen termék...) tud(na) többet....
-
KillerATi
tag
-
telefonálás közben elsötétedik, és csak bekapcs gomra tér észhez a kijelzője
Többször írtam, hogy telefonálás közben tartsd vízszintesen a készüléket (az alja az orrod felé mutasson), a fülhallgató részét pedig szorítsd a füledhez. Többet nem lesz problémád a kijelzővel.
Egyébként teljesen egyetértek, mi a sz*rért kellett ezen spórolni...
-
Akkumulátor -> háttérbeli használat korlátai -> soha nem alvó alkalmazások
Ez a nem túl intuitív nevű menü egyáltalán nem azt teszi, amit a neve sugall, hanem azt, hogy a rendszer mennyire legyen hajlandó a RAM-ban tartani az appot, amikor a háttérbe teszed. Ide felvettem a Chrome böngészőt, mivel engem is bosszantott, hogy mindig újratölt. Azóta addig van a RAM-ban, amíg én kézzel ki nem lököm, vagy például a kamera app használata után szokott újratölteni, valószínű az az átlagnál több memóriát használ. Ezzel párhuzamosan az alkalmazásinfo-ban az akkumulátor beállításnál az optimalizálás van bejelölve, tehát a RAM-ban marad, de nem fut (például az oldalon lévő javascript-ek futása a háttérben leáll, ezt ilyen visszaszámlálós oldalakon lehet tesztelni), így nem lassítja a telefont.
A legtöbb app a "mindig alvó" kategóriában van, ezeket nem is engedi a rendszer a háttérben elindulni, így értesítéseket sem tudnak küldeni (amúgy sem engedem az értesítések küldését például egyik játéknak sem).
-
DrKapocs
őstag
Nem kell fizetned semmit sem. Én, ahogyan látható is, megkaptam az 5 eFt-ot a második A52s vásárlása után. Semmi csavar sincs benne. Gondolom együttműködnek az Erstével és kapsz 10%-os kedvezményt. Amikor én vettem, akkor 5% volt. A Samsung nyújtja az Erste felé, az Erstének semmibe sem kerül. Egyszerű árengedmény, bárkinek bármilyen jogcímen adható, most épp az Erste ügyfeleknek. Holnap lehet a szőke hajúak, azután a kék szeműek kapják...
-
ricsip
addikt
Biztos ami biztos, csináltam először egy backupot (kb. 30 perc volt), aztán ráengedtem az update-t. Hát ez elég sokáig elszöszölt vele, volt vagy 2,5-3 óra mire le bírta tölteni azt a 7GB-os Android 12-t és lefrissítette. Úgy tűnik eddig semmi nem tűnt el az update közben.
Másik telefont is le kell ugyanígy frissítenem, jó lett volna ha megkérdezi meghagyja-e azt a 7 gigát, ne kelljen megint 2 óráig letöltögetni -
bul07
nagyúr
Nekem sokáig nem volt email címem, mert internet se volt elérhető a faluban
2005-ben csináltam citromail-es címet, a mai napig él, persze már nem használom csak 3havonta belépek hogy ne törlődjönMost jut eszembe az egy szem kamu fb fiókom is citromail-es cím alatt fut át kel írjam
-
Qtyii
aktív tag
Sanszos
Viccet félre téve
Pont a Gmail lehet a kivétel... Valahogy a leg biztosabb rendszer amire garantáltan megkapod a mailt és el is tudod küldeni... Nagyon integrált... Pl repjegyet felveszi a naptárba Stb... Jó ára van mindent át is nézhetnek... De a kényelem sokat ér.. Andorid is fontos szerepet játszik ebben...Nemrég próbáltam én is áttérni Outlook.com ra ha már munkában is ezt kell használjam... De rá kellet döbbennem hogy nem olyan egyszerű... A spam szűrő egy rakás sz*ár és nem olyan gyors a kilde ses a be érkezés mint a Gmailen... Plusz az android is a Gmail mellet szól... És mindenik a Gmailt használja nem véletlenül... Lehetne használni protonmailt de annyira kenyelmetlen lenne... És kicsit bizonytalan is... Nem engedhetem meg hogy egy Mail nem érjen célba vagy ne kapja azt meg az email levelező miatt..
Így marad a Gmail -
Az NFC MHz tartományban sugároz, csak úgy, mint a rádióhullámok. Kisebb az energiája, mint a látható fénynek, és utóbbitól sem kapsz rákot vagy bármi mást (a napozásnál nem a látható fénytől lesz bőrrák, hanem a nagy energiájú UV-tól!). A röntgen nanométer tartományú, ami a látható fényhez képest óriási energiát továbbít, ezért káros.
Nem, az NFC még annyira sem ártalmas, mint egy zseblámpa. -
Qtyii
aktív tag
na látod erről beszélek
maradjunk annyiban hogy nem fog az agyad kifolyni
1000x ártalmasabb a mobil antenna amit a fejedhez tartassz főleg ha magas a SAR érték ... de abba se döglesz meg csak ha 10 évig folymaatosan 0-24ben beszélsz
szerintem elkanyarodtunk a témától...
tényleg az 5g-ről mi a véleményed ???
mondjuk ennek a telónak alacson a SAR-ja -
Qtyii
aktív tag
Ugyan már milyen plusz fogyasztás valaki lemerte már... Napi 1-2 perc lehet max
A telefont nem a hasamon vízszintesen nyomkodom
Max a kezedet éri az ártalmatlan mágneses mező... Alu sisak is kéne neked
Egyébként ha itthon vagyok egy rutin kikapcsolja mert itthon tényleg semmi szükség rá... De ha elmegyek itthonról mindig visszakapcsol hisz mindent telefonnal fizetek -
sanyci
senior tag
LOL. Mert a magánszemély engedélyt kért mindenkitől, akinek az AP adatait automatikusan feltölti és megosztja?
Ja, nem...
Ami az utcáról/közterületről "látszik hallatszik", az "nyilvános" adat, bármit is mond bármilyen törvény, mert bárki hozzáférhet.
Ha nem akarod, hogy lássák/hallják, ne "mutasd", ne "kiabáld", mert csak az véd meg, a törvény nem fog... Ugyan ez igaz az edzésadatoktól kezdve minden másra is. Csak azt tudod eltitkolni, amit nem osztasz meg/töltesz fel/stb. ... -
sanyci
senior tag
-
Nem tudom te mi a fenéről beszélsz, de biztos nem arról, amiről én...
Szó nem volt arról, hogy az oprendszer ne tudná menedzselni a memóriát, sőt, van olyan gyártó, ami idegesítő módon, erőszakosan bezár minden háttérben futó appot akkor is, ha a user amúgy nem szeretné (xiaomi,huawei pl.). Itt felhasználói szokásokról és feleslegesen háttérben hagyott vagy automatikusan / kéretlenül elinduló appokról volt szó. Az nekem pont jó, hogy nem zárja be, amit szándékosan a háttérben hagyok, és itt amúgy sem én panaszkodtam. -
-
Még nem jöttem rá minek a hatására néha feloldás előtt aktív a szűrő és feloldás után meg nem. Ilyenkor lezárom és feloldom (3-4mp) és már rendben is van. Én sem tudom mit lehet ezen elrontani, de emiatt nem dőlnék a kardomba.
Nyugodtan várd meg a többieket, de a topikban asszem én vagyok a legnyavajgósabb pont az említett sebesség+üzemidő ügyben.
-
Qtyii
aktív tag
Amíg fogyasztói társadalom van addig előbb utóbb biztos tesznek vele valamit ami miatt ... venned kell ... (kialakítják benned a belső késztetést) hogy te akarod már az újabb szebb gyorsabbnak ígérkező másik telefont... ez kb 2-max 3 év szokott lenni max. Kinek vérmérséklete szerint 😀
-
Qtyii
aktív tag
Nem tudok és akarok vitatkozni az allítasoddal ... én is szívtam már meg korábbi A3 as samsungal hogy rosszabb lett ... de ezt mindenki döntse el maga... én a frissítés oldalán állok .... ha már szinte mindent a telefonon intézek legalább a legfrissebb biztonsági legyen rajta...ennyi...
Aztán ha valami elbaszodik jövök ide stressz levezetésre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1 humoros
- Vezetékes FEJhallgatók
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Yettel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Iphone 12 Blue tokkal fix 59.900 ft-ért vihető :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256Gb-szinte új-2028.05.05-ig garanciás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest