- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbc2
tag
Furcsa módon az elmúlt két hétben végig ~1-2% körüli akksifogyasztást produkált a Névjegyek tárhelye, ellentétben a 10-20% környéki fogyasztással. Erős a gyanúm, hogy szerveroldalon változott/javult meg valami, nem pedig nálam. De az is felmerült bennem, hogy akár egy malware is állhat a jelenség mögött, ami időnként számol a procimon valamit, időnként meg nem. Mindezt Névjegyek tárhelye fedősztori alatt...
-
tbc2
tag
Köszi, előbb-utóbb el fogok jutni oda, hogy ki fogom próbálni. Furcsa, mert az elmúlt napokban próbáltam valamihez kötni, de nem találtam semmivel korrelációt. Szerintem nem ő maga (contact storage) rendetlenkedik, hanem valamelyik másik app folyamatosan cseszteti. Meglepő módon voltak olyan napok (anélkül, hogy BÁRMIT változtattam volna aznap, vagy előző nap), amikor nem merítette az akkut. Aztán pár napja újra elkezdte. Nem tudom hova tenni. Szerintem valamelyik 3rd party app frissülget és bugos. Picit körülnéztem, és izgalmas a dolog, mert nem csak engem érint, pl. 18 nappal ezelőtti ez a bejegyzés, ami valószínűleg nem a véletlen műve, hogy egy év után pont most(anában) jutott másnak is eszébe ugyanezt megkérdezni:
https://www.reddit.com/r/GalaxyS24Ultra/comments/1b09nxg/battery_issue_contacts_storage_draining_battery/
Meg ez a videó is friss: https://www.youtube.com/watch?v=CaG4Mg1K3gk
Megcsináltam azt, amit mondott, Dual Messenger, külön névjegylista, bár nem igazán tudom, hogy mit változtattam ezzel. Samsung fiókom nincs, azt a részt nem csináltam.Meg itt is van friss bejegyzés ezügyben: https://www.reddit.com/r/GalaxyS22/comments/1cumzdc/contacts_storage_and_play_services_killing/
Bár portugál, de itt is van friss bejegyzés:
https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-s/armazenamento-de-contatos-continua-drenando-bateria/m-p/32271998#M564516Ezt is lehet, hogy ki fogom próbálni:
The best thing to overcome draining issue is GO TO SETTINGS > APPS > GOOGLE PLAY SERVICES > PERMISSIONS > CONTACTS ( DON'T ALLOW).
CONTACT STORAGE is draning battery from here.Illetve amit még néztem, hogy a névjegyek engedélyeinél látszik, hogy ezek az appok fértek hozzá az elmúlt 24 órában a névjegyeimhez:
- Business Calendar (hosszú évek óta fenn van, nem frissült, rá nem gyanakszom, de nem gondolom, hogy szüksége lenne névjegyekre)
- Gmail (rá sem gyanakszom, de próba jelleggel egy napra elvehetem az engedélyét)
- Google (elvegyem tőle az engedélyt?)
- Meet (elvegyem tőle az engedélyt?)
- Messages (nem venném el az engedélyt)
- Névjegyzék (nem volna bölcs dolog)
- Viber (ez ugye elég gyakran frissül, elvehetem az engedélyt teszt jelleggel)- Whatsapp (tőle fogom teszt jelleggel először elvenni)
Itt tartok most, jelentkezem majd az eredményekkel.
-
tbc2
tag
Természetesen volt. Most azt csináltam, hogy az alkalmazások között engedélyeztem a rendszeralkalmazásokat, megtaláltam a névjegyek tárhelye rendszeralkalmazást, és töröltem a gyorsítótárát. Fogok jelentkezni, hogy megjavult-e.
Dual alkalmazások: mit értesz rajta? Van Gmail, Viber, Whatsapp, Messenger, Duo, Meet, Signal, ezeknél mind kikapcsoltam a névjegy szinkronizálást még tegnap, attól nem javult meg.
Ami izgi, hogy a Névjegyek tárhelye rendszeralkalmazás 167 MB adatot használ. Szerintem ez sok. Maga az alkalmazás 172 kB, a gyorsítótár 14.34 kB törlés után. Az adatok törlése gombot nem mertem megnyomni, csak a gyorsítótár törlését, de lehet, hogy az lesz a következő... Meg a kényszerleállítás.
Akkufogyasztásra optimalizálva van.
-
tbc2
tag
válasz
judas13 #15168 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Azt értem háttérben alatt, hogy amikor a beállításokban az "Alkalmazás akkumulátorhasználata" statisztikáinál megnézem, akkor ott az adott alkalmazáshoz látszik, hogy mennyi volt a teljes használati idő, ebből mennyi képernyő be, és mennyi háttérben, valamint mennyi CPU használat.
Kikapcsoltam a google, Viber, Whatsapp, stb. névjegyszinkronizálást, ezt követően visszakapcsoltam, meglátjuk, hogy segített-e. Ha nem, akkor szépen egyesével kikapcsolgatom őket majd, és megnézzük, hogy melyik volt a ludas.
-
tbc2
tag
Jó régi már a telefonom, mindjárt 3 éves, kezd romlani az akkumulátorom üzemideje. Azaz amíg bele nem néztem mélyebben, ezt gondoltam.
Azt a meglepő dolgot tapasztaltam ugyanis, hogy míg a Chrome 1 óra 19 percet volt képernyőn, és fogyasztott 8.4%-ot, addig a "Névjegyek tárhelye" kevesebb, mint 1 percig volt képernyőn, és fogyasztott 5.2%-ot. Futott viszont 1 óra 53 percet a háttérben, és 56 percet használta a CPU-t. Másnap: Chrome 2 óra 3 perc és fogyasztott 14.1%-ot, addig a Névjegyek tárhelye 4 óra 15 perc, és fogyasztott 14.2%-ot (CPU 2 óra 36 perc). Következő nap is 2 óra 38 percet (CPU: 2 óra 20 perc). Azt követő nap is 3 óra 13 percet (CPU: 2 óra 13 perc). Mindezt a háttérben. Ő a legnagyobb fogyasztóm. Se mobilnetet, se wifit nem használ a "Névjegyek tárhelye".
Szerintetek mi okozza ezt? Semmi olyat nem csinálok, amit eddig ne csináltam volna névjegy fronton. Van belőle jó sok (több ezer), az tény, de eddig is volt. Évek óta.
Asszonynak ugyanilyen telefonja van, nála nem is jelenik meg ez a "Névjegyek tárhelye" a fogyasztók között.
Újraindítottam a telefont, nem látszik csökkenni a CPU-használat. A jelenség érzésre pár hete kezdődött. Mit tiltsak le, hol tiltsam le? Hogy lehet kideríteni, hogy milyen szoftver használja a névjegyeimet?
-
tbc2
tag
Bocs, hogy egy ilyen ősrégi postra reagálok, de nálam is ugyanez a helyzet. Van összesen 4 db ugyanolyan A52s 5G a családban. Van több laptop a családban, és van több USB-kábel is a lakásban, amivel tudtam tesztelgetni. A két felnőtt telefonjánál, ha rádugjuk a laptopra, működik, azaz felugrik a "mit szeretnél csinálni, tölteni vagy file-t másolni?" üzenet. Ugyanazzal a kábellel ugyanaz a laptop a másik két telefonnal (ami a gyerekeké) nem hajlandó kommunikálni. Azt írja, hogy lassú a töltés. A kábel tehát jó, és a laptop(port) is jó, hiszen proof of concept jelleggel két telefon tud fileokat másolni a laptopról/ra. Amikor ugyanazzal a kábellel töltőkockára csatlakoztatom ezeket a filemásolásra alkalmatlan telefonokat, akkor bezzeg nem lassú a töltés
A telefonok csatlakozói szorulnak itt is tisztításra szerintetek, ugye?
-
tbc2
tag
Az mitől lehet, hogy van két pontosan ugyanolyan A52s 5G, mindkettőben Vodás SIM van, és az egyiknél látszik a VoLTE kapcsoló a Kapcsolatok-->Mobilhálózatok alatt, a másiknál nem? Az egyetlen különbség a ROM, ami az egyiknél indonéz, a másik pedig magyar. Az indonéznál látszik a kapcsoló.
-
tbc2
tag
válasz
Krisztián12 #13757 üzenetére
Példát tudsz mondani? A fenti beszélgetésben szó volt a pixel shiftingről, amit a firmware tartalmaz (vagyis nem tartalmaz a 6.0 esetében). Van 3rd party szoftver is?
-
tbc2
tag
válasz
#23196416 #13756 üzenetére
Két-három naponta 2-3 órákat megy a Waze. A fenti akksis beégéshez pedig: azt látom a statisztikákban, hogy napi 2-5 órákat megy a telefon. Gondolom elsősorban a full fényerőn eltöltött órák okoznak beégést, az szerintem jellemzően az outdoor használatkor van, ami tipikusan a Waze futással korrelál.
-
tbc2
tag
Tisztelettel jelentem, hogy megjelentek a beégés első jelei a telefonomon. Picit több, mint 2 éves (2022.04) és gyakran fut rajta Waze. A Waze jobb alsó karikájánál jelent meg a dolog, illetve fenti sávban látszik az óra és az akksi. *#0*#-nél red szín alatt semmi, green alatt picit, blue alatt jobban látszik. Együtt lehet élni vele, (még) nem zavaró annyira.
-
tbc2
tag
válasz
brumicica #13226 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Ma éjszaka rászántam picit több időt, hogy utánamenjek a dolgoknak, és arra jutottam, hogy:
- TELLO lesz a szolgáltató (ő egy MVNO a T-Mobile hálózatán, szóval jó a lefedettség, és teljesen korrekt áron lehet különböző prepaid csomagokat összeállítani)
- és Google Pixel 6 lesz a telefon.A kérdésem az, hogy a Google Pixel 6 itthon is fog majd működni, ugye?
-
tbc2
tag
válasz
gerner1 #13201 üzenetére
Köszönöm szépen, hasznos infók!
A lefedettségről tudtam, hogy lényegesen alacsonyabb színvonalon van, mint itt nálunk, de a kérdésem igazából az eltérő hálózati bandekre vonatkozott volna. Azóta gugliztam picit, és ugyanerre a végkövetkeztetésre jutottam, hogy kinti telót és kinti SIM-et kell venni.
A Wifit pedig természetesen - ahol lehet - használni kell, ez nem kérdés
-
tbc2
tag
Arról van valakinek TAPASZTALATA (tehát nem elméleti fejtegetésre lenne szükségem, hanem tapasztalatra), hogy az A52s 5G az USA-ban hogy működik? Az ezen az oldalon látom, hogy az ott használt bandek/frekik kb. felét tudja, amiből arra gondolok, hogy némelyik toronyra rá tud kapcsolódni, némelyikre nem, de hogy ez a GYAKORLATBAN mit jelent? Használható, vagy nem használható? Ha olyan torony környékén lakom, akkor szerencsém van, ha nem jó torony közelében, akkor nincs szerencsém? Vegyek inkább ott kint egy telót?
-
tbc2
tag
Nekem a kedvencem az, hogy amint beülök az autóba, és a bluetooth kihangosítóhoz csatlakozik, AUTOMATIKUSAN elindítja a youtube vanced-en a lejátszást.
Rágugliztam, és a két lehetséges megfejtést:
1. kapcsoljam ki a youtube musicban az "automatikus lejátszás, ha kihangosítóhoz csatlakozik"-ot, valamint
2. kapcsoljam ki az android autoban az "automatikus lejátszás, ha kihangosítóhoz csatlakozik"-otmegcsináltam, és semmi változás, ugyanúgy megy az agresszív, automatikus zenelejátszás. A youtube vanced-ben nincs ilyen beállítás, és szerintem az indul el, nem a youtube music. De volt, hogy a VLC player indult el, és abban játszotta le valamelyik felvett hívást
Valakinek van erre megfejtése? Olvastam még egy Taskeres megfejtésről, de nem értő olvasással, csak átfutottam, mert ott akkor nem volt rá időm, de az lejött, hogy ott lehet valamit hekkelni
Majd elolvasom, hogy Bixby-vel el lehet-e érni ugyanazt.
-
tbc2
tag
Na mi a helyzet hangrögzítés téren? Nekem indonéz ROM-on még minden frankó
-
tbc2
tag
Én egy Xiaomi Redmi Note 7-tel történő összehasonlításban tudom segíteni a világot:
- a kijelzője egymás mellé téve szebb, színesebb a Samunak
- a kijelzője napsütésben nézve, főleg amikor össze van tapicskolva, akkor FÉNYÉVEKKEL jobban látható a Samunak
- a hangja mindkettőnek ugyanolyan jó, nem találtam különbséget
- a sebessége egy új Samunak sokkal jobb, mint egy 2.5 éves használat után a Xiaominak (no surprise)
- a fényképek minősége nekem elég jó volt a Note 7-ben is, a Samuval még nincs komolyabb tapasztalatom, de mindenki dícsérte, így élek a gyanúperrel, hogy az is javult - főleg az OIS-nek köszönhetően, illetve a videózás nem volt erőssége a Redminek
- a Samu vízálló, a Note 7 nem
- akkuban a 2.5 éves Note 7 gyorsabban merül picit, mint az új Samu (kihoznám kb. döntetlenre, ha új lenne a Note 7 is - mindkettő nagyon jó)
- a MIUI vs. OneUI 4.1 közül ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be jobban
- buggal nem találkoztam még a Samunál, MIUI-n azért van
- egy dolog hiányzik nekem a Note 7-ből: a hátulján az ujjlenyomatleolvasó. A Samu képernyős ujjlenyomatolvasója nekem visszalépés a dedikált ujjlenyomatolvasóhoz képest. -
tbc2
tag
És b'szki, tényleg a kábel lett a megoldás! Kipróbáltam a saját kábelével (jogos a facepalm, hogy miért nem azzal próbáltam először is, valószínűleg nem volt kéznél hirtelen), és azzal csont nélkül ment. Furcsa, hogy a Redmi Note 7 nem volt kényes a kábelre, a Samu meg igen... Mindenesetre ennyivel is hozzá tudtam járulni a közös tudáshoz, hogy igen, a kábel NAGYON sokat számít. Van egyébként ezekben a kábelekben valami aktív elektronika, ami miatt másnak látszik egy 3rd party kábel?
-
-
tbc2
tag
Három nap után a következő a tapasztalatom: A telefon szinte tökéletes, nagyon meg vagyok vele elégedve!
Három dolgot szeretnék kérdezni:
1. Létezik elemlámpa widget? Fentről le lehet húzni, azt tudom, de beépített widget nincs? Csak letölteni lehet?
2. A fényképezőnél nem lehet olyat csinálni, hogy folyamatosan világít a vaku, miközben fókuszál? Nem pedig csak felvillan exponáláskor.
3. Jobb oldalról be lehet húzni egy eszköztárat, amiben különböző programokat lehet elindítani. Na ezt az eszköztárat hogy lehet onnan eltüntetni hogy ne lehessen behúzni? -
tbc2
tag
Köszi, azon túl vagyok, de valami miatt nem akarnak együttműködni... A beállítások menüben van új autó csatlakoztatása, amiben addig jutunk, hogy dugjam rá kábellel. Rádugom, nem történik semmi. Újraindítottam mindkét oldalt, rányomtam az autóban is az Android Auto típusú összeköttetésre, frissítettem az Android Auto-t, viszavontam a frissítést, hagytam, hogy ő telepítse a frissítést, másik aljzatra dugram, de semmi. Azt tudom még elképzelni, hogy a kábellel lehet valami, mert egy sima USB-A és Type C kábel van összekötve egy másik USB-A anya és Type C kábellel, nem pedig egy Type C - Type C kábel (az új Skodánál már Type C az aljzat. A töltést átengedi magán ez a setup, és minden okom megvan azt hinni, hogy az adatot is. Bár nem számít, de Bluetooth-on keresztül frankón össze tudom lőni az autót, a youtube szépen szól az autó hangszóróján...
-
tbc2
tag
Mai naptól kezdve indonéz ROM-os vagyok. Minden simán ment, egyedül annyi, hogy a céges gépről valami miatt nem indult el az ODIN flashelés, így megcsináltam az otthoniról. Eddig minden frankó, including hangfelvétel simán, valamint autós bluetooth kihangosítón keresztül.
Egy dolog van, amivel még nem tudtam dűlőre jutni, most egy zsír új Skoda Scala van nálam csereautóként, és Android Auton keresztül nem tudtam összelőni a kettőt. Ebben vezetékes Android Auto van, vezetéken rádugom, az Android Autot külön appként nem találtam meg a telefonon, de amikor Play Store-ból nézem, akkor azt mondja, hogy fenn van, APKmirrorról még frissítettem is. Ennek ellenére nem látják egymást. Ha esetleg van valakinek hasonló setupja, akkor szívesen venném a segítséget, hogy mit rontok el.
Más: pár nappal ezelőtt volt róla szó, hogy milyen AMOLED display van ebben a telefonban. Nos, van itthon egy USB-s nagyító, és ránagyítottam a képernyőre. Ilyen:
-
tbc2
tag
válasz
gerner1 #3186 üzenetére
Na, azt gondolom, hogy felgyúrtam magam a szükséges minimális szintre. Letöltöttem innen: https://galaxyfirmware.com/model/SM-A528B/XID ezt: A528BXXU1CVC6.
Ez egy eggyel régebbi firmware, mint ami nekem van, nekem az A528BXXS1CVD1 van most fent. Gondolom az, hogy a végén a két karakter különbözik (márciusi hatodik vs. áprilisi első release), az nem okoz komolyabb gondot, még ha downgrade is, idővel gondolom OTA jönni fog a D1-es az indonézből is, viszont a bootloader száma előtt található S és U különbsége az mit jelent? Vagy érdemes megvárni az indonézből is az áprilisi első release-t?
Illetve: a fenti oldalon a download-ra kattintva még van egy legördülő menü, ahol tudok változtatni országokat és hozzájuk tartozó kódokat. Ott mit változtatok, amikor balra már egyértelműen Region: XID? Jobb oldalon is XID-t kell kiválasztani a legördülő menüből?
Más: ha nem sértek vele semmiféle fórum-szabályzatot, akkor megkérdezem, hogy az ODIN 3.14-et honnan töltsem le, ami biztonságos hely?
Ezt követően az OEM-feloldást bekapcsolom a fejlesztési lehetőségek között, ODIN-nal a CSC-kezdetű file-t (hogy FR legyen) tolom fel rá (nyilván az AP-t, CP-t, BL-vel együtt), és elvileg kész is vagyok, ugye?
-
tbc2
tag
válasz
gerner1 #3186 üzenetére
Köszi, akkor nincs más hátra, mint hogy megemésszem a leírást, felgyúrjam magam belőle, és indonéz firmware-t tegyek fel. Közben CubeACR-rel kísérleteztem egyet, és én is meg tudom erősíteni, hogy közel 100%-os minőségben lehet vele felvenni sima hívást (amikor a fülemen van) és kihangosított hívást (amikor a kezemben van a telefon). Amit nem próbáltam, hogy bluetooth kihangosítón keresztül (autóban) is működik-e (erre mintha azt olvastam volna, hogy nem).
Illetve nagy kérdés, hogy május 11-et követően a nem play store-ból beszerzett, hanem APK-ból telepített CubeACR működni fog-e tovább, vagy egyedüli megoldás az indonéz ROM lesz...
Más: a "virágbolt" kifejezés többször elhangzott, az melyik store slang-neve?
-
tbc2
tag
válasz
gerner1 #3180 üzenetére
Szia Gerner1!
Most kezdtem el ismerkedni az új telefonommal, és a hívásrögzítés, mint hot topic nálam is elég fontos (főleg most, hogy a 3rd party progikat is kiírtják (?)). Megtaláltam ezt a leírásodat: https://logout.hu/tema/gerner1/hsz_132-132.html, ez alapján tervezem még 0 km-es állapotában, mielőtt belaknám, gyári hívásrögzítésre alkalmassá tenni.
Az első kérdésem a leírás alapján: van bármi előnye vagy hátránya az indonéz iránynak az izraeli irányhoz képest? Melyik lenne neked a "default"?Más: írod, hogy nem feltétlenül kell firmware-t cserélni, elég lehet az aktív-CSC-t átállítani. Ez utóbbi egyszerűbb? Van hátránya?
Nem mélyedtem még el a leírásodban, csak megtaláltam, egyszer végigolvastam (nem értettem belőle mindent elsőre, de Google és a youtube segítségével fel fogom tudni gyúrni magam belőle), megörültem neki, hogy lehet, de nem szeretnék fölösleges vargabetűket tenni, ezért is kérdezek előtte. Ha van egy kis időd, szívesen venném (valószínűleg nem csak én, ha a 3rd party toolok elkezdenek nem működni, akkor sokan mások is érdeklődni fognak) ha egy picit bővebben is írnál a fenti pontról pontra leíráson kívül is a firmware-cseréről/aktív CSC átállításról. Esetleg ha valami változott augusztus óta, akkor azt is kiemelhetnéd.
Osonte, láttam, hogy te is első lépésként indonézesítetted, ha leírnád a tapasztalataidat, hogy mire kell odafigyelni, azt is örömmel venném/vennénk.
Köszönöm/jük szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- Asztrofotózás
- Tőzsde és gazdaság
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest