- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
Oh, kimaradt, nem, nem lehet root nélkül mókolni.
A kékfény szűrő ütemezése meg nettó bug.. nálam pl. csinál olyat, hogy 6:30 és 19:45 között van alapból de egyszer-egyszer ha lezárom és visszanyitom a telefont akkor egyszercsak be van kapcsolva..Fórumukon kellene talán megpendíteni..
-
gerner1
nagyúr
Látod, ezért is lényegesek a felhasználói körülmények ( a szokásaink mellett..) az egyenletben, amikor a magamét hasonlítom össze máséval.
Mert nincs két egyforma, és nagymértékben befolyásolja mindenkinél a realizálhatót. Ráadásul, azok, egyike sem egy állandó, így azt is számításba kell venni, hogy ami ma megáll a környezetemben, az koránt sem biztos, hogy holnap is ugyan úgy borítékolhatom ... -
Peterhappy
őstag
De! Igaz pasija is van.
Bar mondjak, "csak az a no foglalt, akin fekszenek"
De en ettol.termeszetesen elhatarolom!!!Talan neki van szerencseje, de tenyleg priman teljesit a telefon. Jokor, jo aron is sikerult megvenni. Egyszer-ketszer hasznaltam, az osszes eddigi telefonomat veri. En meg most is nagyon jo szivvel beszelnek ra barkit, bar a tamogatottsaga miatt lehet, hogy ujonnan, teljes arat mar nem eri meg kicsengetni ra.
-
crok
nagyúr
Az Android Verified Boot (AVR) un. rollback protection funkciója / védelmi vonala miatt fontos a bootloader verziója: kisebbre nem tudsz trükközés nélkül visszamenni. A bootloader-ben is van egy tucatnál több védelmi mechanizmus (ilyen pl. az AVB), az anti rollback pedig arra való hogy egy már javított hibát ne lehessen újra visszavezetni. Ezért nem lehet "csak úgy" downgrade-elni mert nézi a verziót a flasher. A Samsung ezt a saját szája íze szerint valósította meg Rollback Protection néven.
-
gerner1
nagyúr
Nincs ilyen jellegű egzakt (amolyan ~belsős ) infóm . Ez a Samu ökoszisztémájának egyik szelete, ami szerintem biztonsági célt szolgál (gyártó & user oldalit együttesen...) .
Mert, nehezen magyarázható: az ⇒mással... -amikor egy-egy típus esetén több droid főverzión átívelően sem, míg egy-egy típusnál már a megjelnéskori droid főverzió release -eken belül is már változik. -
DrKapocs
őstag
Én az A50-en jártam így. Egy gyenge pillanatomban frissítettem. Utána már nem volt megállás a lejtőn, csak előre tudtam menekülni és mindig egyre rosszabb, döcögősebb lett a rendszer. A végén meguntam és váltottam az A52s-re. Akkor fogadtam meg, hogy még egyszer nem etetnek meg ezzel.
-
ricsip
addikt
Az h. egy eu-n kívüli országban mi a törvény, miért befolyásolja egy másik -eu- államban értékesített eszköz működését? HU firmware-t kap, oszt ott van benne a rádió. GB firmware: letiltott rádió. Ugyanúgy ahogy ázsiai firmware-el van hekkelésmentes hívasrögzítés, EU firmware-ben meg nem rögzítheted a hívásaidat.
-
ricsip
addikt
Ez tipikusan az a fícsör volt, hogy őszintén szólva kurvára nem kért enni semennyit, ha nagyritkán hasznàlni akarta az ember milyen jól jött. De a fillérbaszó pénzügyesek meg kivetették, merthogy mennyi hardver meg szoftver és firmware mérnökévnyi fejlesztés és karbantartás(!!!) kell hozzá úristen! Emiatt nem fogunk tudni osztalékot fizetni a kapzsi részvényeseknek, levele!
-
-
Predatorr
őstag
Ahogy itt a „bölcsek” mondták, amikor segítséget kértem: „a telónak és a szoftvernek semmi baja, rendszervisszaállítás, és különben is vegyél másikat”.
Nálam minden működik, 2-2,5 nap az üzemidő naprakész frissítéssel, a kameraforgatási és msngr random hiányzó kamerakép probléma meg rendszerfüggetlen szarmszung.
Szerintem ua. bugba futottál bele, mint anno én.A hangfelvevőn miért csodálkozol? Nálam a zene bömbölt aktív kapcsolatban a segélyhívóval, és még hálózaton sem voltam. Hangrögzítő is ment, de az default hívásokra. Szerintem durván bugos a Pegasus ezen a telón.
-
mrbego
aktív tag
Én mindig frissítem a telefont, most is a legfrissebb sziftver van (már júniusi Google bizt. csomag).
De nekem rendben működik a bixby rutin. Igaz csak egy van (éjszakára halkabbra vesz minden hangot), de mindig működik.A töltéssel kapcsolatban meg, én eddig is minden nap töltöttem. Bár mikor megvettem (2022. február) akkor abban reménykedtem, hogy az előző telefonhoz képest nagyobb akksi miatt makd 2 napokat fog kibírni, de nem.
-
-
Qtyii
aktív tag
Sajnos én sem éreztem már konfortosnak (pedig ennyi hiba sem volt)
Bár most is erről irok mert a iphone megy aksi cserére meg a beszedhangszoro apple cseréli (szeriahiba) de bár nem szeretek mindent az iOS Ben de a gyors fluid rendszer és a face id valami mesés. Amíg nem használja az ember nem is gondolná...
Míg szegény a52s mire odanyulok minden esetben és jó ha eltalalom a pontos pontot a feloldaahoz és az sikerül talán elsőre nem kell ott tartani megfelelő helyzetben az ujjam....
A face id meg felemelem és egy suhintpk egyet felfelé akarhogy és kész... közben már fel is oldotta... De ugyanez a kényelem és gyorsaság a kódolt appokkal is app megnyitás... 0.5 sec és a faceid be is engedett anélkül hogy bármit csináltam volna...
Ezt nagyon kitaláltak az apple...
Azt nem értem a pixel 4 után a Google miért dobta... Mert az is legalább ilyen jó lehetett... Szerintem talán drága volt és nem fért bele a pixel árába... Nem tudom. -
DrKapocs
őstag
Szerintem valami más van a háttérben. Én megmaradtam Android 12-es OneUI 4.1-nél és nálam sem futott le 1-2 bixby rutin, illetve pár macrodroid macro sem. Ezek eddig minden gond nélkül futottak. Nem lehet, hogy valamilyen Google rendszerfrissítés kavart be? Újraindítottam a készüléket, most látszólag jók a rutinok.
-
Trooper82
senior tag
Szia egy pár percel később kikapcsolt. Csináltam egy wipe cache-t ,mert kivételesen a legujabb frissités után kihagytam.Töröltem az accubattery appot amit mostanság tettem fel és 97%-os allapotor jelzett. Bar nem hiszem, hogy az elkalibrált valamit. Most feltoltöttem 100%-ra és majd kiderül,hogy jó e.
-
Benőke
őstag
Standard androidban benne van. Akkor is jó tudni ha egy kárytád van, és utazol, pláne ha határ mellett vagy, vagy ha nem utazol de határ mellett laksz...
Ha meg kettő sim ed van akkor aztán enélkül nem tudod normálisan használni a telefont.Azt nem mutatja hogy 2-3-4-5G de legalább a network -öt kiírja. Az már elég...
THX. -
falco1
tag
Az látszik még, hogy nálad engedélyezve van a Samsung Customzation Service (Tesztreszabási szolgáltatás). Ha ez kapcsolja be a cache törlés opciót, akkor ez az első igazán hasznos dolog amit tesz. Ezen kivül csak privacy nightmare:
https://www.samsung.com/us/account/customization-service/
Contacts and Communications Data. The Customization Service may access your contact list and may collect and analyze your incoming/outgoing call and text message history to provide you with services. -
Az a feneség ebben, hogy olyan egyedi elnevezéseket használ a Samsung, mint "my files" meg "app cache", amire kimondottan könnyű keresni, mert van találat bőven
Ezen az oldalon már van nyoma a dolognak, de megfejtés nincs.
Egy felvetés: "Hmm, interesting. Could be CSC-specific?" esetleg közelebb vihet. 🤔 Az enyém XEH. -
-
beholder00
tag
esetleg beragadt szemetet töröljem a telefonól?
Definiáld légyszives, mit értesz ez alatt. - Pl sok podcastot hallgatok, youtube-ot nézek és az ezekből származó adat vagy az app ott marad a háttérben és fut és eszi az erőforrásokat.Nagyon igazad van ezekkel a frissítésekkel. Korábban én is hagytam, hogy a régi rendszerek és szoftverek legyenek akár pc-n akár mobilon. Ennél telefon elcsábultam, mert biztos jobb lesz... Már most gondolok rá, hogy következőn biztos le fogom tiltani
-
Predatorr
őstag
Érdekes, én is pont így voltam a problémáimmal, amíg magam meg nem oldottam azokat,vagy oldódtak meg egy újabb frissítéssel.
Összefoglalom: nem lehet rendszerszintű probléma, mert a Samsung tök okés, másnál jó.
Energiatakarékban hogyan fogyaszthatna és melegedhetne jobban?🤔 -
falco1
tag
Egyébként simán bukhatsz 2% -ot az Accubattery kapacitás kalkulációjában, ha "rossz" pillanatban indítod a mérést. Rossz pillanatnak minősül, ha akkor kezded a mérést, amikor a telefon töltöttségi mérője közel van a következő százalékra ugráshoz.
A legjobb eredményt akkor adja az app, ha rögtön akkor kezded a mérést, amikor épp a következő százalékra ugrott a szint (pl. 9% -ról 10% -ra). -
bul07
nagyúr
Átírtam így 96% ugrott fel
De ugye én még nem használom egy éve se, 257napot írÉn mindig akkor próbálom 100%-ra tölteni ha ilyen 20% körüliről töltöm, hogy kalibrálja magát
És úgy próbálom hogy mikkor eléri a 100% és zöldell írja ki na utána még 1órát rajtahagyniÍgy van hogy elkezdem használni a képernyőt és 20-25perc után ugrik 99%-ra, de nem mindig van így van hogy 8-10perc és ugrik 99-re, ez változó
-
gerner1
nagyúr
Látod, egy újabb ellentmondásos íz, amely arra mindenképpen alkalmas, hogy elbizonytalanítson.
Ugyanakkor, én, plö ilyesmik miatt sem támaszkodom holmi (a telón futó) APP -ok által kiírt értékekre (senkit sem akarok megbántani, de az nálam véletlenül sem a: minimum 'semi-pro' kat. ...), hanem inkább a laborszerű mérésre, mert ha másra nem is (ez utóbbi) az akku degradáció -már valóban leírható- felméréséhez, plö, nekem (is) előnyösebb, és többek közt, az ilyesmik miatt is alkalmazok 90% -os tötlöttségi szintet a vizsgálat indításakor.
Persze, így az elmúlt évek vonatkozó tapasztalataimat összegezve, az akku-élettartam szempontjából, nálunk már tulajdonképpen nem oszt-szoroz (tehát felesleges), mert az utolsó két -hosszútávon- megtartott típussal ráálltunk arra, hogy a támogatási ciklus vége előtt (ez korábban volt 2év, most ~3 ), csináltatunk egy akku-cserét: ha kell/ha nem kell alapon azért, mert akkor még nagyobb valószínűséggel kapunk eredeti gyárit, ami nem állt abnormálisan sok ideig egy 'polcon' . -
gerner1
nagyúr
Még mindig nem világos, hogy mi a kapcsolat. Én csupán az üzemidőhöz áltlánosságban kapcsolódóan jegyeztem meg, mint DiGi -s... - hátha más is hasonlóan DiGi -t használt eddig.
Igen, magasabb érték a valós.
Nem tudom van-e érteleme, az eltérő felhasználói szokásaink függvényében. A töltési szokásaink sem azonosak, ahogy az azzal kapcsolatos körülményeink sem . Simán lehet, hogy nálunk plö magasabb (vagy alacsonyabb) környezeti hőmérséklet mellett ment végebe a töltési ciklusok mondjuk 90+% -a.
A mi A52s -ünk, eddig 520 töltési cikluson van túl. A 22havi átlaga a degradációnak 0.86% . De, az első 5 hónapban alig volt 0.53, majd lassan emelkedett. Amit az APP ír, az pedig 0.67 -re jöne ki. De, lehet, hogy csak a ki készülékeink jelentenek neki "mumust" , mert vannak, akik elégedetten ajánlgatják.
-
gerner1
nagyúr
Nálunk, van amiben hasonlóak a mért értékeink + a matek is. Van, amiben nem. Nekem plö, az a 3rd party Accubattery kevesebb elhasználódast firkál ezen készüléken is(!), mint amennyit a belakott állapottal egyező (jelenleg, még..) eredményt adó két méresi módszerem új & korábbi értékeinek eltérései mutatnak.
A 80% -os kimélőt ugyan úgy nem használjuk, ahogy az energiatakarékos módokat sem. Szóval, nincs összehasonlítási alapom.
Olyan csökkenést, én, a múltban (eddig), a legtöbbször akkor írtam fel, amikor az akku kezdte feltenni a kezét,
1db fw-release -t kivéve (amellyel akkor valóban volt többségi panasz-cunami...) egy korábbi/másik típussal, amelynél azt követően javították, és az utolsó release -zel is ugyanolyan volt új akkuval, mint a korábbiakkal.
Továbbá azt, amikor a napi rutinom során bejárt lokációkon megkezdték az 5G kiépítést, mert akkor azonnal jelentkezett a szignifikáns amplitúdó, a hívási anomálikkal együtt.
Így lett rosszabb az üzemidő a lakhelyünkön is, ahol a kiépítést követően azóta is rosszabb a 4G térerő, és 3CA helyett, most 4CA van (4G -n), + az idle is magasabb frekire került, ezzel együtt pedig, az az üzemidő is, ami plö ezen a specifikált helyen elérhető...A 05.30 & 06.01 -et nem értem miért kapcsoltad össze, ahogy az arra adott tartalommal kapcsolatban mást sem...
-
gerner1
nagyúr
Szerintem, azzal, hogy újraindítás után nem tapasztalod, tulajdonképpen meg is olodottad a kérdést.
Egy biztos üzemidő csökkentő 'felhasználói-körülmémyt' viszont találtam a június 1 -jei DiGi Mobil ⇒Vodka hálózatra átállás miatt.
A különbséget, a két szolgáltató hálózati infrastruktúra különbségei, és a hozzájuk tartozó eltérő hálózat-üzemeltetési sajátosságaik adják, és persze a Vodkánál, az üzemidő aspektusából továbbra sem érdemes másik APN -t használni a videókkal kapcsolatos ésurevételek elkerülése céljával...Szóval, aki eddig szintén DiGi -t használt plö NET -re, az ne csodálkozzon, ha kvázi azonos térerő jelzés, és a korábbiakkal azonos 'felhasználói-szokásai' mellett, azóta, kevesebb az üzemdije.
-
-
Predatorr
őstag
Bt füles lecsatlakozását nem vette észre frissítés után, folyton a kikapcsolt eszközre küldte a zenét, füles reset és repair megoldotta, úgy tűnik. Májusi frissítéssel már 10GB a google, simán frissült az is, nyilván hibás volt a korábbi csomag.
Üzemidő nálam maradt bő 2 nap.
Msngr maradt a random küldés/nem küldés mellett a legutóbbi frissítéssel visszatért fekete kamerakép azóta 1* jelentkezett.
A battery monitor egyre többször omlik össze a legutóbbi 2 frissítéssel, aztán egyszer csak sikerül elindítani, és napokig semmi baja. -
Hát... Nem vagyok elragadtatva.
4 napja tesztelem. Megint 1 órával kevesebbet bír, mint a korábbi (február), ráadásul sokszor laggol, és bezárja az appokat a háttérben, ugyanolyan beállítások mellett. A szemkímélő mód nem kapcsol ki a beállított időpontban, pedig már valamelyik frissítésben javították. A bixby rutinok se működtek rendesen a frissítés után, de arra jött egy áruházi frissítés, azóta talán rendben vannak (kop-kop).
Lehet most kivételesen megpróbálom a cache tisztítást, hátha segít valamit. -
mrbego
aktív tag
Tegnap nekem is frissült a telefon, így még sok tapasztalat nincs vele, de eddig működik rendesen a Bluetooth, valamint a Google Play rendszer frissítés is végre tudott úgy települni, hogy nem indul újra utána a telefon.
Üzemidőben egyelőre nem látok semmi különös változást, de még csak egyszer töltöttem a frissítés óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged