- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
válasz
pinnacle #11390 üzenetére
Csak megjegyzésként:
"Akku nem korlátozottra van állítva, a soha nem alvóhoz nem tudom hozzáadni, mert nem jelenik meg az alkalmazáslistában." -- ezért nem jelenik meg a listákban a Background usage limit-nél: amint a Battery usage át van állítva Unrestricted-re azonnal kiveszi az összes listából az adott alkalmazást (nem listázódik utána se a Never sleep se a Sleeping se a Deep sleeping listákban hogy hozzáadható lenne - mondjuk van értelme így csinálni mert minek lenne ott ha egyszer a Battery beállítás Unrestricted, akkor ne is nyúljon hozzá..). -
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #11140 üzenetére
"Mi ez a CA?"
- Carrier Aggregation. Több frekvencia együttes használata egyszerre, egyidőben.A DiGi -nél ilyen nem volt, mivel a 4G -hez egyetlen frekit használtak itthon, mindenhol (B3 / 3MHz -nyi block -kal). A Vodkánál pedig, a legtöbb helyen még az 'idle' is magasabb frekin van, + ahol már végeztek az 5G finomhangolással is, ott gyakran van (már) 4CA..
Ugyanakkor, CA -val is maradhat(na) az üzemidő, ha a napi rutinunk során bejárt lokációkon (helyen & időben) elérhető térerő magasabb lenne, mint a korábbi hálózaton volt.
Szóval, a térerőt , továbbra sem lehet kihagyni az egyenletből... -
BigBear
senior tag
válasz
pinnacle #10915 üzenetére
Nézegettem valamikor, de egy valami miatt nem szimpatikus. A kameraszigetet nem védi, nekem ezért nem jött be. (Én egy [ilyen kis csúnyát használok
], tökéletes. Kicsivel a kijelző fölé nyúlik, szegény épp tegnap esett pofára a fürdőben járólapra, de gond nélkül vészelte át a dolgot. A kameraszigetet is védi, csak a lyukak látszanak ki.
Más
Mennyire van alapja ennek a 85% töltés korlátozásnak? Soha semmilyen akkukímélő módot nem kapcsoltam be, nem is figyeltem. Minden este töltőre felrak, reggel levesz 100%-on. 15 hónapja van meg a telefon, szerencsére semmiféle gondom nem volt vele még. Accubattery szerint 95%-os az akku. Ha így degradálódik, rég használhatatlanná avul mire akkuproblémák lennének... Csak akkor őszintén, van értelme az egész akkukímélősdinek? -
Trooper82
senior tag
válasz
pinnacle #10781 üzenetére
Nálam meg ha kikapcsolom a whatsapp ertesítéseket teljesen akkor is hangosan jelez ha hívnak. Némítom bármit próbálok, ez jelez.
De xiaomi tabon is ez van.... Bár ahogy a korabbiakat olvasom lehet nekem is a zepp life zavarhat be. Lehet torlom es kiprobalok mást. Ha egyaltalan mukodik a miband 7 mással...
-
Breki
veterán
válasz
pinnacle #10741 üzenetére
Én az ebayen rendeltem, de az ali-n is van
Elég csak tempered glass cover samsung-ot írni a keresőbe
Viszont bár oldalt egyáltalán nem csúszós, de a hátlap olyan mintha üveg hátlap lenne én ugyan ott ritkán fogom, de akkor neked nem lenne jó mivel elég sima nem tapadós érdes felület
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
pinnacle #10725 üzenetére
Én ilyen tokot használok most hozzá.
Korábban volt fekete is, de az feláldozta magát a telefon védelmében, amikor kiesett a teló a zsebemből, és kerámia járólapon landolt.
Nagyon jól illeszkedik, elöl-hátul üveglap, körbe meg alu szegély. Az ujlenyomat olvasó is tökéletesen megy vele.
Egy kollégám már a negyediket nyúzza, ennyiszer mentette meg a telefonját a töréstől...
Használtam kétoldas műanyag(?) tokot is, de azt nem igazán szerettem... -
Predatorr
őstag
válasz
pinnacle #8206 üzenetére
Miért küldeném emailben? Hogy kedvére őrizgesse bármelyik szolgáltató (még, ha törlöm is), és férjen hozzá bárki kíváncsi?
A fájlokat akarom 1*űen átmásolni PC-re. Ha ezt egy app nem hagyja, csak hálózaton/felhőben, akkor adatot akar lopni.
Milyen fotó/videó appot használjak? A gyárival már nagyon tele az összes tököm. Fotóztam közelieket, lakásban, széttartó egyenesek, totál torz minden, halszemkorrekció sehol, pedig az még a pocoban is volt. Camera/cinema FV5-öt használtam, de 13 óta kivág mindegyik.
Msngrben vhogy meg lehet oldani, h ne tükrözze a szelfit? Hiába van beállítva, csak fotó appban működik.
-
mrbego
aktív tag
válasz
pinnacle #7989 üzenetére
Én ezeket használom:
Honor Choice, Sony WI-C200, Panasonic RB-M700. Utóbbit néha vezetékkel.
Attól függ mikor hol használom.
Régebben paráztam attól, hogy vezeték nélkül hallgassak zenét, de elmúlt olyan jól működnek ma már a Bluetooth eszközök. Meg persze a szabadság, vezeték nélküliség is ad egy kényelmet. -
-
-
Rhino82
aktív tag
válasz
pinnacle #7062 üzenetére
Hát szerintem nem nagyon van.
Sokat nézegettem én is.A Xiaomi Mi 11 Lite NE-t nézegettem még sokat, de a topicjába olvasgatva eléggé el ment a kedvem tőle...főleg a miui stabilitásáról sem hallottam jókat.
A Honor 50-et 140-ért tudnám hozni telekomtól, az nagyon bejön...de nem merek belevágni, eléggé homály ez a huawei honor ügy...meg meddig jön rá frissítés kérdéses.
Megvárom még a pénteki akciót, mennyit esik az ára pl egy Honor 50 8/256-nak...egy fórum társ mondta, hogy eléggé be fog esni az ára.De szoftver fronton még mindig az A52s-hez húz... -
Rhino82
aktív tag
válasz
pinnacle #7062 üzenetére
Van egy S10e-m, most őt fogja váltani az A52s.
Csak az akksi meg az usb csatlakozó miatt...sajnos úgy sikerült leejtenem, hogy az usb részénél már nehezebben érzékel,de költeni nem szeretnék már rá... most lett 3 éves.De szoftveresen és hardveresen is teljesen meg voltam vele elégedve a 3 év alatt. Ezért is maradnék a samsungnál továbbra is.
Érdemes lenne beadnom szerinted? -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #6997 üzenetére
Smart Switch-el majdnem tökéletes a visszaállítás. Pár beállítást elfelejtett, pl. Ébresztés felemeléssel, eltüntetett programok megjelentek, de jobbnak tűnik, mint a Samsung, Google mentés. Nem tudtam, hogy már beállítás közben is működik a képernyőmentés, így nem kellett volna fotózni.
-
bul07
nagyúr
válasz
pinnacle #6982 üzenetére
Nem fog.
Én ahogy nézzem húzd meg erezdmeget tolják, amíg a agazdasság lendületbe van nálluk addig nem lesz változás.
(Ottbis vannak nagyon szegények)Sok az eslő generációs milliomos, olyan luxus.
Amúgy az ottanni megfigyelési rendszer terjedni fog, csak az nem mindegy mire használják.
Ha nem csak a rendes bűnözők ellen hanem ideológiai alapon is az már gond(pl ami volt megfigyelési botrány) -
Floyd80
addikt
válasz
pinnacle #6978 üzenetére
Ezt a tokot vettem a párom telefonjára, masszívan fog a széleken, a sarkain air cushion technology, nem karcolódik egyelőre, majd biztos kezd keményedni az anyag idővel. Félt a telefon méretétől, de azt mondta, hogy ezzel a tokkal kényelmes a fogása, pedig kicsi a keze.
A sajátomra meg ezt, de akkor még 6000 Ft volt. Spigen Slim Armor Samsung Galaxy A52/A52s Metal Slate tok, s
A shop elég gyorsan szállít (legalábbis Pesten), előző napi rendelés másnap délelőtt már ott csücsült Foxpostban.
A levegős fóliára van valami olajos módszer, YT-n érdemes megnézni,
Simple Ways to Get Air Bubbles Out of a Glass Screen Protector (wikihow.com)
nekem felhelyezésnél lett egy kis pötty a szélén, nem lehet már eltüntetni, valószínű ott már meghajlott az anyag.**Kettő ilyen Spigen fóliát raktam fel egymás után, a sajátomra hiba nélkül felment, amint rátettem teljesen rásimult, alig kellett egyengetni, talán egy szösz bekerült alá, de csak lámpa alatt látszik. Amit a pároméra tettem azzal leizzadtam, akármilyen hülyegyerekbiztos a felrakás a kerettel. Ahogy ráraktam csak egy kis pontos tapadt fel, kezdtem simítani, utána egy zavaró szösz is került alá, egy órát b---tam míg kiszedtem alóla és a buborékot eltüntettem, de egy kb. egy milis rész maradt a szélén.
Akárhogy tisztítja meg az ember a kijelzőt, míg a lehúzod a backplate fóliát, az vonzza a levegőből a szöszöket, gyorsan kell rátenni.
-
osonte
őstag
válasz
pinnacle #6968 üzenetére
Cellect márkát szoktam venni: [link] .
Klasszikus szilikon átlatszó tok, de nem rossz minőségű. Nem sárgul úgy mint a kínából rendelt olcsó átlátszó tokok...
Gyári szines tokot vettem 9 ezerért Euronicsban és 2-3 hónap alatt a farmer zsebe kikoptatta a sarkait. A nem eredeti tokok viszont nem koptak! Szóval nálam a gyári leszerepelt. Most is egy AliExpress-es szines tokot nyúzok és ugyanazzal a farmerral nem kopik a tok.
-
bul07
nagyúr
válasz
pinnacle #6968 üzenetére
Igaz nem teljesen átlátszó, és Kínából
Én ilyet vettem
Nem szilikon, nem puha tok, inkább félkeményAmúgy most van a 11:11 akció lehet lekérni kupont, igaz első szakasz lezárult de még lesz egy
6/2 kupont lehet lekérni
És a fentebbi eladónál van vagy volt 8/1
Így most rendeltem 4db tokot 6.9$-ért [kép]
Na meg még majd jön a hazai lehúzás rá, ami legutóbb 399Ft volt, ha erre is annyi lesz akkor legyen -
DrKapocs
őstag
válasz
pinnacle #6882 üzenetére
"Ez az, de nálam nem érhető el az összesítés": Pont ezt írtam a neked írt segítségben.
"Apró szépséghiba, hogy OneUI 3.1-es A50-en készült a felvétel... szóval az A52s-ben ugyan ilyet nem fogsz találni, bármeddig is keresed."
Hiába linkeled többször ezt a képet, nem fogod megtalálni az A52S-ben, mert nincs ilyen benne ebben a formában. Ez egy korábbi OneUI-ban van benne, pl. 3.1-ben, Android 11 alatt, A50-en. De, ha gondolod, akkor keresd tovább... -
DrKapocs
őstag
válasz
pinnacle #6874 üzenetére
Igen, megtaláltam. Ezen a felvételen láthatod az elérési útját. Apró szépséghiba, hogy OneUI 3.1-es A50-en készült a felvétel... szóval az A52s-ben ugyan ilyet nem fogsz találni, bármeddig is keresed.
-
Grg
tag
válasz
pinnacle #6188 üzenetére
A sestore-on még lehet kapni, igaz 7990/11990(kábelllel)
-
Breki
veterán
válasz
pinnacle #5972 üzenetére
Én mivel kezdő Samsungos vagyok, semmi beállításon nem módosítottam ezzel kapcsolatban, max annyi, hogy a régi telefonomról programmal áthoztam az alkalmazásokat.
Illetve az energiatakarékos módot bekapcsoltam.
De azt majd én is tesztelem, hogy a saját email címemre írt levél egyből bejön-e
Esetleg megpróbálhatnád másik levelező appal ott is így működik-e.
[link] -
osonte
őstag
válasz
pinnacle #5972 üzenetére
Két ugyanolyan telefon, én állitottam be mindkettőt és a feleségem valamikor csak másnap kapja meg a gmail-t, én pedig időben aznap este 6 körül.
Én úgy tudom a gmail szervere sem százas, szoktak rá panaszkodni. Valakinek jönnek az emailek, valakinek csak jelentősen késve. Nem tudom mi alapján működik a dolog. (Persze ezt arra értem, ha két telefon ugyanúgy van beállítva).
-
Breki
veterán
válasz
pinnacle #5955 üzenetére
Nekem nincs.
gmail rendben jön, WhatsApp-or nem használok
De minden egyből jön, messenger, viber, facebook, még tinder is. :-)
Pedig én jellemzően energiatakarékos módban használom.
Engem inkább az érdekelne, hogyha jobboldalt az értesítési hangokat leveszem, akkor még mindig zenél, ha érkezik valami ezt hogy lehet kikapcsolni?
Ja és még korábban rájöttem, hogy facebook, messengert lehet kisebb jobb energiatakarékosabb alkalmazásokkal helyettesíteni, amik nem foglalják annyira a memóriát
és nincs bennük sok felesleges dolog. Ez remekül működött, de most sajnos vissza kellett egy dolog miat raknom a facebook-ot, így pont az volt a gondom, hogy a facebook értesítések kétszer érkeztek meg. -
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #5959 üzenetére
Szerintem, valamilyen 'felhasználói-szokás' (pl: beállítás, 3rd party-app hatás, ADB tiltás, stb..), vagy valamilyen felhasználói körülmény állhat -nagyobb eséllyel- a háttérben.
Érdemes kitekinteni más gyártók topijaiba is, mert máshol is jelen van ez, az ittenihez erősen közelítő arányban (gyorskereséssel, a teljesség igénye nélkül, nehány példa: LINK. De van akit a szifon+gmail, és olyan is akit szifon gyári mail -je "szivat" ) .
-
tlac
nagyúr
válasz
pinnacle #5965 üzenetére
pinnacle, Aryes:
nekem a korábbi telefonom is késtek az értesítések vagy néha nem is érkeztek meg
az xiaomi mi a1 volt android one-nal, ott be tudtam annak, hogy kínai meg már régebbide most már inkább azt gondolom, hogy ez az android működéséből fakad, szerintem nem samsung specifikus
egyelőre csak a gmail-nél vettem észre, a többi appnál nem tudom, hogy mi a helyzet
Aryes WhatsApp hívásokkal sincs gond? Az a furcsa, hogy nem cseng ki, de a lerakás után egyből jön az értesítés a hívásról.
kapcsold ki az összes akku optimalizálást és a többi automatizálást is próbaképpen
én az összes ilyen okoskodást kikapcsoltam -
tlac
nagyúr
válasz
pinnacle #5955 üzenetére
biztos, hogy a többieket is érinti csak nem vették észre, vagy nem zavarja őket
kísérlet:
-tedd le a telefont az asztalra pár órára, úgy, hogy hozzá sem nyúlsz, nem mozdítod meg
-küldj egy emailt magadnak, hogy a gmail app-ban landoljon
-ne a nyúlj továbbra se a telefonhoz és figyeld meg mennyi idő múlva fog jelezniegyébként "doze" módnak hívják ezt, amivel szívunk
-
DrKapocs
őstag
válasz
pinnacle #4657 üzenetére
Csak áttételesen kapcsolódik ide... Clipt appot ismeritek? Egyfajta virtuális vágólap a különböző eszközök között. Egy-egy képet, állományt is ezzel szoktam küldeni, mert így nem kell egy időben ugyanazon hálózaton lennem a különböző eszközökkel. Pl: otthonról, telefontoról elküldöm a docot a Clipt-be, amit majd másnap nyomtatok ki a munkahelyemen laptopról. Így most nem adja át a lehetőségeket, de nekem nagyon bejött.
-
agy73p
senior tag
válasz
pinnacle #4324 üzenetére
Ami durva, de remélem, hogy csak véletlen: június 11, június 4, május 28, május 21, május 14 mind szombat.... jó, van 10-15 névegy, ami a hétközben törlődött vagy éppen én töröltem.
Le is tesz a problémámat off-topicra, mert ez nem inkább már off-topicba való.
Bocs, ha untattam valakit, most kezdem összerakni a képet, csak a tapasztalatok megőrzése miatt írom le ide.De azért ez elég érdekes.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #4186 üzenetére
Értesítést kaptam frissítésről, (Telekomos telefon), felraktam, Cube működik.
WhatsApp hívások rögzítését nem lehet kikapcsolni valahogy? Illetve ha rögzít, akkor a másik felet is rögzítse, mert az nem megy.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #4175 üzenetére
illetve pont nem használhatná az akadálymentesítési képesség-et.
A hívásrögzítést kínáló telefonok között megtalálhatók a Xiaomi, illetve a Samsung és a Google Pixel egyes telefonjai. Ezek a kivételek azért maradnak fenn, mert a gyári rendszeralkalmazások nagyjából bármilyen engedélyt megkaphatnak, mivel már előre telepítve vannak a telefonokra.
Nem tudom ez milyen telefonokra vonatkozik, hiszen az Androidban eleve van hívásrögzítő, gondolom telefon gyártótól független, csak a mi régiónkban vették ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest