- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
-
gerner1
nagyúr
válasz
PirosHello #7393 üzenetére
A két hazai régiókódra, szerintem, dec.10. előtt nem érkezik.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
-
Breki
veterán
válasz
Már vélemények is vannak?
-
pusha
tag
A redditen ma reggel elkezdték megkapni az One UI 5-öt:
https://www.reddit.com/r/GalaxyA52/comments/z7nkos/a52s_5g_one_ui_5_android_13_update_released_now/A posztok szerint vegyesen említenek A52s és A52 5G modelleket
-
-
Breki
veterán
Ezt igazából már a gcam fórumban kéne így kitárgyalni, vagy ott is de szerintem:
1. Ha jól tudom Az alap kamera szoftverbe "szoftverekbe" ha a képernyőre koppintok akkor kitudom jelölni azt amit élesen szeretnék majd fotózni.A Gcamba viszont a koppintással fény mérést csinál az adott helyen. Illetve fókuszál is és fényt is mér.
2. Érdemes a RAW-os mentést HDR-t és Night Sight-ot belőni
[link]
A legtöbb kameránál jobb képet lő a gcam, főleg ha rázoomolsz egy gcamos képre látványos a különbség.
egyébként jól mondtad
Night Sight móddal is, amely sorozatfelvételeket készít és egyesíti azokat, miközben növeli a nettó hangulatot, és megszünteti a mozgás elmosódását.
DNG formátumban is RAW-képeket készíthet, majd később saját kezűleg feldolgozhatja azokat.
3. Pontosan mi a Google Camera?Gondolkozott már azon azon, vajon miért veri a Google Pixel szinte az összes többi zászlóshajót, annak ellenére, hogy rendes fényképezőgép-hardverrel rendelkezik? Nos, ez a Google Camera által végzett komplex szoftverfeldolgozás varázslata.
A Google Camera mod (más néven GCam Mod vagy GCam port) alapvetően a kamera alkalmazás hordozott változata, amely megtalálható a Google Pixel felállásban. Az alkalmazás felhasználja eszközének Camera API-ját és hardverét a Google képfeldolgozó algoritmusainak alkalmazásához.
Ez viszont elősegíti a jobb részletek elérését és a magasabb dinamikus tartomány elérését a HDR + algoritmusok segítségével, amelyet egy teljes értékű portré mód követ, kivételes éldetektálással és elmosódással, még egyetlen lencsével is.
4. Mi az éjszakai látás? A Night Sight funkciót úgy tervezték, hogy jobb fényképeket készítsen gyenge fényviszonyok mellett a hátsó és az elülső kamerákkal egyaránt. Élénk és részletgazdag fényképeket készíthet gyenge fényviszonyok mellett is, torzító vaku vagy állvány nélkül.
The Night Sight mode from the Google Camera is Impressive!
[link]
Ez esetben szerintem ágyúval lőttél verébre, Azt vártad, hogy mint egy Bridge gépen, egy kattintás után jobb lesz egyből. Én meg korábban sokat olvastam róla milyen jó és részletgazdag képeket lehet készíteni a gcammal ezért nézzük más oldalról.
A konkrét esetben szerintem mindkét kép elég gázos, de valóban az alsó rosszabb.
Lehet érdemes lenne egy gcam 8.6-ot. kipróbálnod, lehet a te igényeidnek az felel meg jobban.
5. Google Camera Features
• HDR+ expozíció- és fehéregyensúly-szabályozással – Készítsen képeket a HDR+ használatával, hogy fantasztikus fényképeket készítsen, különösen gyenge megvilágítású vagy háttérvilágítású jeleneteknél.
• Top Shot – Válassza ki a legjobb pillanatot a Top Shot funkcióval. Automatikusan a legjobb képeket ajánlja, ahol senki sem pislog, és minden jól néz ki.
• Éjszakai látás Night Sight – Soha többé nem akarja használni a vakut. Az Éjszakai látás minden részletet és színt kiemel, amelyek elvesznek a sötétben.
• Super Res Zoom – A Super Res Zoom funkció élesebbé teszi a képeket, ha nagyít.
• Mozgás mód Motion Mode– Rögzítse az életet mozgás közben. Készítsen professzionális minőségű Long Exposure és Action Pan fényképeket.
• Hosszú felvétel Long Shot– Készítsen hétköznapi, gyors videókat az exponáló gomb hosszú lenyomásával az alapértelmezett kameramódban.
Bpcsi, ha hosszabb lett csak igyekeztem egy hozzászólásba minden ezzel kapcsolatos dolgot összeszedni. -
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A sima A52 5G-re már elindult a verzió frissítés.
-
-
válasz
N€T0X|N #7383 üzenetére
Ez szerintem is sz*r, sötét és életlen. A gyári app sötétben is olyan képet csinál, hogy a rendszámot tisztán ki lehet rajta olvasni.
Újabb teszt eredménye, az XML betöltése után:
Képkivágások a könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért.
Könyörgöm, valaki magyarázza már el, hogy miért kellene odáig lennem az alsó képért?
-
válasz
Dr Bubo #7378 üzenetére
Ezen valamit nagyon tweakelni kéne, mert botrányos. Ennél a gyári ezerszer jobbat tud. Amúgy akinek ilyen képet csinál, annak a raw képek is ilyen szutykok? Nekem mgc vonalon nincsenek ilyen gondjaim, bár a 8.6 egyelőre (V13, de most látom, ma már V14 is van) még fejlődő ágon van - van már széles modul - de ebből a 8.1 végső verziója még mindig a tuti.
-
Breki
veterán
Igazából én tüköreflexeshez szoktam hozzá, és kisdványszerkesztői szemmel nézem.
Itt találtam, egy egész jó leírást igaz más telefonra.
[link]Szerintem igen az a HDR.
Egy másik téma
Mostanában sokszor előkerül, hogy egy zeneszámot gyorsan fel kéne ismerni. Ugye eddig Shanzam gyorsan elindit, de így macerásab és elgondolkoztam, hogy nem lehet-e ezt a telefont úgy beállítani rutinnal alexával vagy bármivel, hogy mikor jön egy szám ami érdekel csak annyit mondanék, ismerd fel vagy go vagy bárbi.
Tök jó lenne, ha ezt így még lehetne oldani.
-
Breki
veterán
válasz
Mizol29 #7367 üzenetére
Ha ez nem irónikus kérdés akkor a válasz egyértelmű igen
Korábbi válaszomban leírtam ott a link a képekkel gcam-al és anélkül Szerintem elég egyértelmű Igazából itt nem is értem miért nem akarja mindenki, korábbi telefonjaimnál xiaomi fórumokon szinte mindig az volt az egyik elsődleges Gcam megy rajta? -
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Elsőre egy ilyet sikerült lőni: [kép]
-
válasz
t72killer #7375 üzenetére
Nno, felraktam és ezek alapján beállítottam, műxik
. Ha lesz időm, reszelem tovább a beállításokat.
-
-
Mivel sajnos a gyári app túlélesít és túltömörít, ebben meg van 100%-os jpeg beállítás, már önmagában emiatt is megérheti a gcam, de mivel sajnos nem lehet beállítani, hogy lezárt telefonnál is el tudjam indítani (power gombbal), emiatt nálam biztos nem lesz alapértelmezett fotó alkalmazás akkor sem, ha minden problémát sikerül megoldani rajta.
-
Az az igazság, hogy a másik Gcam-nál, ami telepítve van a telómra, már egyszer erre rájöttem, de az vagy fél éve volt, azóta elég sok minden történt ahhoz, hogy elfelejtsem. De mi a fene oka van, hogy ezt az egyet nem voltak képesek betenni a menübe, annyi mást meg igen...? Meg ott első indulásnál asszem fel is ajánlotta, hogy betölt egy XML fájlt. Na mind 1.
-
Ilyen távolságban már nemigen van élességállítás, de nem is az a lényeg. Az éjszakai módban a gyári képek szinte nappali világosságúak és élesek, az LMC pedig vagy teljesen sötétek, vagy beáll asztrofotó módba, és akkor 1 percig kéne célra tartani, pedig elvileg ennél már ez a több képet összegző éjszakai módszer állítólag jobban működik, vagy valamit félreértettem... Vagy keverem a HDR-el...?
-
Mizol29
senior tag
Amúgy megér ez a Gcam ennyi vesződést csak kérdem
-
Breki
veterán
Így most gépról azt látom, hogy a felső képen az élesség valamiért nagyon az úton van
De lehet erre a részére a gcam-os fórumban jobban tudnának válaszolni.
configot én valahogy úgy töltöttem be, hogy manuálisan bemásoltam a megfelelő könyvtárba
és akkor így.
[link]
De ez lehet sima gcamnál volt, kicsit belekeveredtem annyi féle verziót teszteltem, használtam
De ezt a madhavrata xm-t szerintem én is fogom tesztelni. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Erről az oldalról töltöttem le az A52-höz tartozó config xml-t. Bemásoltam az LMC8.4 mappába.
De mire megtaláltam, hogy lehet importálni. A lenti képen bekereteztem, hova kell duplán koppintani:
Kipróbálni még nem volt időm.
-
Én értem, hogy én vagyok a helikopter, de itt egy kép, amit az ablakból fotóztam, minden művészi szándék nélkül, csak úgy üvegen keresztül.
LMC8 4 (amit linkeltél):Zongorázni lehet a különbséget és nem csak nálam.
De akkor hogy értsük már egymást: én fejlődőképes vagyok, csak instrukció, hogy pontosan milyen XML fájlt kell hova tenni ÉS hogyan kell azt érvényesíteni, mivel az alkalmazásban erre vonatkozó beállítást nem találtam, csak exportálni lehet az aktuális beállításokat.
Azt a stream beállítást én beírtam kézzel, ami ahhoz kell, hogy ne fagyjon le a kép használat közben, de hogy milyen egyéb tweak-ekre van szükség, hogy normálisan fotózzon, arra eddig egyetlen egyszer sem válaszoltál rendesen.
-
Breki
veterán
válasz
Dr Bubo #7343 üzenetére
Igazából az pont azért lett lefényképezve mert élőben is ilyen hihetetlen színei voltak.
De az a kép utólag lett egy kicsit szerkesztve, ha jól emlékszem tónuskontraszt, automatikus élesség, és feliratozás snapseed-el meg az 3d térhatásúban került ki, de azt ide nem tudom reprodukálni. -
Breki
veterán
Erre nem tudok mit mondani.
beállításokhoz pedig nem nyúltam
Talán kéne, lásd korábbi makro kép le is írta mit módosítottAhogy írtam is a google kamera és ez a változat is pont arról híres, hogy sokkal jobb éjszakai képeket csinál.
A leírásából:
"LMC8.4 egy új Camera App Android mobiltelefonokhoz és táblagépekhez. Lehetővé teszi, hogy még éjszaka is jobb képminőséggel készítsen fényképeket. Tehát különböző módok közül választhat, majd készíthet fényképeket. Panoráma, körpanorámakép és még sok más is használható."
Samsung members csoportból
Only installing gcam 8.4 is not a solution. You have to set one and only xml for which gcam is working in A52s. Its (LMC 8.4 R6 FINAL by Madhuvrata). To set firstly download it from the group. Then create a folder in MyFiles. And move the xml to this folder. And then open Lmc 8.4, after a few sec tap on the space beside the shutter icon and you will find the xml. Tap on it. Camera will restart. Then it's ok. For creating lmc8.4 folder u can download files by google app.
If u found this helpful,tap on the 3dot icon and mark as solution. I'll be glad.Stock vs g cam in A52s
Do join in this telegram group, you'll find procedure!
Download lmc 8.4 and use madhavrata xml.Egyébként itt is van gcam fórum tele képekkel
Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)DE nekem mindegy akinek nem tetszik ne használja, de ne írjunk már egy szakmai csoportban olyat.hogy a gcam nem jó illetve jobb esti képeket csinál.
GCam: A Google Pixel 7 Pro kamera telepítésével exponenciálisan javíthatja fényképeit
A GCam a Google kameraalkalmazása, amely előre telepítve van a Pixel sorozatú telefonokon. Más Android telefonokra is letölthető, és ma erre fogunk összpontosítani. És ez az a GCam lehetővé teszi, hogy összenyomjuk mobileszközeink fényképes részét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hihetetlen fényképeket készítsünk nagy részletességgel, valamint kiváló teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között.
A főbb fejlesztések, amelyeket a Google kamera vagy a GCam telepítésekor fogunk elérni:
-Jobb fotók gyenge fényviszonyok mellett
-További részletekFényképek kevesebb zajjal
-Továbbfejlesztett HDRTovábbfejlesztett portré módú fényképek
-Olyan extrák, mint a Google Lens vagy a GCam asztrofotózási mód
Különféle könyvtárak, amelyek a fényképeket az Ön ízléséhez igazítják (telítettség, élességItt meg lehet nézni több képet gcam-el és anélkül
Stock App vs Google Camera Port:
[link]Erről pedig én se tudtam, de gondolom Samsungon nem megy
A GCamator alkalmazással kompatibilis GCam vagy Google Camera telepítése
Így van telepítve a GCamator, és ezeket az eredményeket kínálja
[link]A GCamator egy ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás, amely lehetővé teszi a Google Fényképezőgép legújabb verziójának telepítését Android-eszközére.
Csak le kell töltenie a GCamator alkalmazás a Play Áruházban, és kövesse az utasításokat. A GCamator automatikusan felismeri az eszközt, és automatikusan telepíti a legújabb elérhető verziót.Na mégis tudtam mit mondani. :-)
-
gerner1
nagyúr
válasz
DrKapocs #7357 üzenetére
A gyári hívásrögzítő aktíválásának leírásában eddig is benne volt mindkét 'verzsön' (az FR -es, + a minden marad a helyén is...) ...
Pontosan benne van az is, hogy az israeli, és az indonéu firmware -ek kódjai mik(?), és azokat milyen(?) régiókóddal lehet lehívni.Leírom sokadszorra, hogy ennél a készüléktípusnál sincsen TMH firmware . A TMH kódra beállítottakon is ugyanaz az
OXM firmware fut
mint az EU -s régiókodosokon.
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #7297 üzenetére
Kérhetnék ebben egy megerősítést, hogy jól gondolom-e:
A TMH-s firmware-re Odinnal csak úgy simán, FR nélkül fel tudom flashelni az ILO vagy OLE fw-t? Nekem konkrétan fenn van a A528BXXU1CVC6 jelű TMH fw (nem szoktam frissíteni) . Leszedem mondjuk ugyan ezen fw-t csak ILO vagy OLE országkódra és a home csc-t használom a flashelés során?Egyelőre nem vágok még bele, most elég sok a munkám, nem lenne időm újraflashelni és belakni, ha valami balul ütne ki; de mindenképpen érdekel a dolog.
-
gerner1
nagyúr
válasz
dragon1993 #7354 üzenetére
Nincs még, egyetlen régiókódra sem ...
Jól emlékszel.👍 -
dragon1993
őstag
TMH CSC-s telefonra felrakható már valamelyik külföldi Android 13? Talán az összes EU OXM ha jól emlékszem így ugyan az mintha kivárnám?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vírusirtó topic
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest