- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-09-01 (Frissítés: 2024-09-15) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-09-01 (Frissítés: 2024-09-16) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Azért spórolnak rajta, mert kb. ugyanennyit eladnak a készülékből, mintha beletették volna a fél dolláros alkatrészt. Így minden készüléken fél dollárt kerestek csak ezzel a húzással.
Egyébként veletek értek egyet, felhasználói szemszögből igazán belerakhatták volna...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
telefonálás közben elsötétedik, és csak bekapcs gomra tér észhez a kijelzője
Többször írtam, hogy telefonálás közben tartsd vízszintesen a készüléket (az alja az orrod felé mutasson), a fülhallgató részét pedig szorítsd a füledhez. Többet nem lesz problémád a kijelzővel.
Egyébként teljesen egyetértek, mi a sz*rért kellett ezen spórolni...
-
nagyúr
Akkumulátor -> háttérbeli használat korlátai -> soha nem alvó alkalmazások
Ez a nem túl intuitív nevű menü egyáltalán nem azt teszi, amit a neve sugall, hanem azt, hogy a rendszer mennyire legyen hajlandó a RAM-ban tartani az appot, amikor a háttérbe teszed. Ide felvettem a Chrome böngészőt, mivel engem is bosszantott, hogy mindig újratölt. Azóta addig van a RAM-ban, amíg én kézzel ki nem lököm, vagy például a kamera app használata után szokott újratölteni, valószínű az az átlagnál több memóriát használ. Ezzel párhuzamosan az alkalmazásinfo-ban az akkumulátor beállításnál az optimalizálás van bejelölve, tehát a RAM-ban marad, de nem fut (például az oldalon lévő javascript-ek futása a háttérben leáll, ezt ilyen visszaszámlálós oldalakon lehet tesztelni), így nem lassítja a telefont.
A legtöbb app a "mindig alvó" kategóriában van, ezeket nem is engedi a rendszer a háttérben elindulni, így értesítéseket sem tudnak küldeni (amúgy sem engedem az értesítések küldését például egyik játéknak sem).
-
-
Turist
tag
Sziasztok!
A telefonom sokszor önmagától segélyhívást kezeményez mikor a zsebemben van. Ez mitől lehet? Lehet valamit tenni ellene?
Továbbá az is előfordul, mikor feloldom a kamera alkalmazás meg van nyitva.
Legfrissebb rendszer van fent rajta.
Az ötleteket köszönöm
-
ricsip
addikt
A RAM ha nincs kihasználva, akkor pazarlás a telefonba építeni, mert az áramot akkor is használja ha nincs használatban. Az a jó, ha minél jobban kihasználja a rendszer. Ezért nem is értem, mi a francért van 6GB RAM a telefonban, ha használatban 24óráta visszamenőleg csak ilyen 3-3,5 GB szokott lenni. De mimor váltok a futó appok között, a böngésző 1 pillanatnyi szünet után újratölti az utolsó lapot amit előtte nèztem. Francnak kell kiűríteni a memóriahasználatát, ha közben van még bőven szabad RAM a többi app részére.
-
-
nagyúr
4,1-ről visszaesik 3,4-re a memória. Nem egy nagy was-ist-das.
Nem a memória foglaltsága lassítja a telefont, hanem egy beragadt/rosszul megírt app, ami a háttérbe téve is pörgeti a processzort.
Próbáld már ki, hogy a böngésző akkumulátor optimalizálását korlátozottra állítod![ Szerkesztve ]
-
agy73p
senior tag
Köszi.
Böngésző Vivaldi.Fut widget is, ami mutatja az erőforrások zabálását, rá szoktam nyomni, hogy pucolja ki. 4,1-ről visszaesik 3,4-re a memória. Nem egy nagy was-ist-das.
Keret alatt az értesítési hátteret értettem, igen. Visszaállt.
De egyre többször érzem azt, hogy nehezen jön vissza a használatba a telefon. Mint valami régi vacak egy maggal.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igen, szokott ilyet csinálni, főleg, ha sokmindent hagyok a háttérben futni (ami amúgy nem szokásom).
A böngésző (Chrome) nálam igényli néha, hogy kilőjem és újraindítsam, de nálam zömmel ez az egy app, ami 24 órában meg van nyitva. Szerintem ez nem kimondottan a készülék frissítése miatt lehet, inkább a Chrome egyre nagyobb lomhább (bár nem írtad melyik böngészőről van szó).Keret alatt az értesítés hátterét érted? Frissült a Galaxy themes vagy micsoda, azóta nálam is vannak furcsaságok, egyik app ikonja helyett fehér kör van például, pedig eddig nem volt vele gond. Esetleg próbáld meg az aktív témát újra beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
agy73p
senior tag
Hello újra,
Csak akkor szoktam jönni ha valami gondom van.
Az utóbbi napokban az vettem észre,, hogy kissé mintha elkezdett volna szaggatni a telefon, amikor a képernyőt ébresztem, a böngészőt megnyitom, stb. Mintha kezdene belassulni.
Frissítéssel jött valami?
Másnál is érződik?Képen látszódik, ilyen fekete keret eddig nekem nem volt. Á napokban előjött időnként ilyen is.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok már egyszer kérdeztem de nem kaptam választ. Mit kell ki kapcsolni hogy értesítésnél ne ébredjen fel a képernyő ? Már ha van ilyen. Ha üzenetet kapok messenger, viber folyton felébred.
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
nagyúr
válasz vodrosjozsi #9279 üzenetére
Azt csak te gondolod, hogy nem mozog benne.
-
domper2015
senior tag
válasz vodrosjozsi #9279 üzenetére
Nekem gyári szilikon tok volt rajta, túrázáskor elég könnyen találkozik porral, az szépen le tudja rendezni.
-
kutga
nagyúr
válasz arcoskönyv #9270 üzenetére
A zöld színű telefonom kerete már a dobozból kivéve le volt pattogva.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
DrBubo77
Topikgazda
válasz bwin.party #9266 üzenetére
2023. március 31-ig
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Franz51
tag
Üdv,
vásárolt valaki A52s 5G-t a NETMOBIL webshopba? Az érdekelne melyik Android van rajt 12 es 13 as. Vagy általában a napokban vásároltakon mi van?
Kösz -
ricsip
addikt
válasz DrKapocs #9259 üzenetére
Úgy értem a dzsorzsiban mikor bekattintanám azt a kurva moneyback fícsört, amit annyira erőltet a pofámba sok alkalommal mikor az app-jukat használom, van némi elfogadnivaló. Azokat végigolvastad mindet? Menet közben majd módosítgatni fogják mikor mar használod, oszt vagy havonta olvasgathatsz még 1 kurva ÁSZF-et (az ember élete már masból sem áll, csak a kurva kiszolgáltatottság havonta-2havonta tudomásulvételéből tucatnyi szolgáltató felé), vagy ezt is leszarod és vakon rájuk hagysz minden módosítást. Na ez az amiből nem kérek.
Bónusz hogy ez a trágya erste dzsorzs heti szinten van lerohadva, most éppen a dokumentumtár döglődik, ahol ezeket a rohadt ÁSZF-eket kellene tudni elolvasni.
[ Szerkesztve ]
-
-
DrKapocs
őstag
Nem kell fizetned semmit sem. Én, ahogyan látható is, megkaptam az 5 eFt-ot a második A52s vásárlása után. Semmi csavar sincs benne. Gondolom együttműködnek az Erstével és kapsz 10%-os kedvezményt. Amikor én vettem, akkor 5% volt. A Samsung nyújtja az Erste felé, az Erstének semmibe sem kerül. Egyszerű árengedmény, bárkinek bármilyen jogcímen adható, most épp az Erste ügyfeleknek. Holnap lehet a szőke hajúak, azután a kék szeműek kapják...
-
DrKapocs
őstag
válasz bwin.party #9251 üzenetére
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Október végén egy A52s-t vettem most még egyet vennék. Ha megéri még akkor hol érdemes megvenni (pl. kedvezmények, stb).
Köszönöm szépen!
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Ha jól vettem észre az új androiddal nem lehet a hívásokat rögzíteni. Erre tudnátok egy egyszerűen működő megoldást ajánlani?
Köszönöm! -
Gloob
addikt
-
DrBubo77
Topikgazda
Érinti a kamerát és galériát (pl. hatékonyabb keresést tesz lehetővé egy adott személy képeinek kereséséhez).
Bekerül egy új akkumulátor widget, amit a telefonon kívül a csatlakoztatott eszközöket is mutatja. Lásd a képet.
-
DrBubo77
Topikgazda
Dél-Koreában elindult One UI 5.1 frissítés.
-
Gloob
addikt
Sziasztok
Ma megjött a telefon.
Gyerek, hogyan lehet egyéni csengőhangot beállítani az sms (üzenetek) alkalmazáshoz? De csak az sms-hez, tehát más értesítés ne azt használja! Egyszer találtam valamit, de most nem találok oda vissza. 😀Samsung Galaxy A52S
-
Franz51
tag
Üdv,
tudnátok ajánlani barátságos áron tokot (flip cover), ill kijelző védő fóliát az A52s-re?
Előre is kösz! -
Ganzer
aktív tag
-
Predatorr
őstag
válasz thomasvold #9225 üzenetére
Feature, 2 frissítéssel ezelőtt építették be. Nálam dupla gombra van állítva a fotó app, valamiért néha annak érzékeli a kikapcsot, pedig 2T nem nyomom duplán.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
skroy
senior tag
válasz thomasvold #9225 üzenetére
Speciális funkciók/oldalsó gomb.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Általában a bekapcsológombbal zárom le a kijelzőt. Elég gyakran tesz olyat, hogy a fényképező app elindul, kb. 50%-ban. Ez valamilyen hiba vagy beállítás? Ha beállítás, hol találom meg, hogy ne ugorjon fel a fényképező, ha le akarom zárni a kijelzőt?
Köszönöm a segítséget.
-
Predatorr
őstag
válasz LagerMaister #9068 üzenetére
Nálam teljesen jó, de az a rohadt háttérkép-beállítás még mindig összeomlik, már a 3. verzió óta. Szerencsére, ha a Téma beállításoknál átváltok saját dolgokra, onnan a hátterekre, már működik.
holex91: Msngrnél ez saját hiba, és rendszeres, ráadásul nem is egyformán mindenkinél.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
gerner1
nagyúr
válasz holex91 #9218 üzenetére
Amennyiben, nem éppen most frissítettél 12 -ről ⇒13-ra (amellyel, némileg változtak az engedélyezési követelmények, így az értesítéseké is...), tehát a váltás után ezek tételes ellenőrzésén, már, túl vagy, akkor a "Mit lehet vele kezdeni?" lehetőségeire néhány példa:
- Biztos-ami-biztos, az összes kérdéses APP gyorsítótárainak törlése.
- OS gyorsítótár törlése a Revovery -ben.
- Annak ellenőrzése, hogy biztosan van-e(?) folyamatosan NET-kapcsolatod, és amennyiben nem statikusan + egyhelyeben + WiFi-vel éred el azt, akkor annak ellenőrzése hogy a mobilszolgáltatásban, plö a 'fallback' miatt hosszabb ideig nincsen NET -ed [egy példa: DiGi -nél, ha valamiért nincs 4G, akkor náluk 2G -n semmi adatforgalom nincs (de, a többinél is nagyon kevés ami azon van..) ] .
- Eredménytelenség esetén: FR .[ Szerkesztve ]
-
holex91
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy Viber, Gmail, Messenger, akármilyen nagyon sokszor csak percekkel, de van, hogy 6-7 óra késéssel érkezik meg? Mit lehet vele kezdeni?
Köszi
-
-
Breki
veterán
válasz Trooper82 #9208 üzenetére
Nem.
Viszont egy nagyobb hibát észrevettem.
Videó készítésnél a lassított videó készítésekor kirak.
De sima videó és fényképezés ok.Megnéztem ezt a videót a korábbi van 8 6 ott szinte egyből kirak nem csak lassított videó készítése közben.
De azért majd próbálok megokdást keresni erre illetve kíváncsi vagyok násbál is így van-e
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
sanyci
senior tag
Nálam eddig mindin frissítés után maradt minden rendben.
Napi/heti szinten más a felhasználási szokásom, így a pár százalékos eltéréseket, akár fogyasztásban, akár sebességben sem venném észre.
Viszont megbízhatóan működik, mindig.
Az egyetlen idegesítő dolog, ami havonta-kéthavonta 1x előfordul, hogy nem működik az elemlámpa (de fényképezésnél vaku van). Újraindítás után meg működik.Lenovo IdeaPad 5G; Samsung A52S 5G; Garmin Instinct Solar 2x
-
polcsa
aktív tag
Én a "csak alapos indokkal frissítők" szektájába tartozom.
Szívesen venném más (akár szubjektív) tapasztalatait a februári frissítésről.
Akksi, sebesség, bugok, bármi... -
gerner1
nagyúr
válasz hamikike #9203 üzenetére
"Mi történhetet, miért állt elő ez az állapot??"
- Sajnos, a leírásodból nem lehet érdemben leszűkíteni valami konkrétra. A beszúrt képen ugyan ott van az 'MMC read hiba' jelzés, de annak is több oka lehet, plö az sem mindegy melyik droid verzió fut éppen azon az itt teljesen OFF készüléken.
Anno nekem is volt Note 4, amellyel ilyesmi hiba nem volt. Ugyanakkor S5 -tel volt ilyen, akkor nekem akku haldoklás volt (de, ez még nem egzaktum, hogy akkor: nálad is az...) . -
hamikike
tag
válasz gerner1 #9199 üzenetére
Köszi a segítséget
OKÉ
Sikerült befejezni, újraindítottam, tulajdonképpen megtörtént a Gyári Visszaállítás, végig ment a folyamaton, telepített, beállítások, stb.
Amit nem értek, miért hozza az emberre a frászt, mert én arra számítottam, hogy simán lemegy az egész, de nem egy lefagyás jellegű dologra.
Egyébként azt a bizonyos frászt hozó képernyőt ismerem, volt már vele szerencsém, és hasonló módon léptem ki belőle, de most nem akartam, mert nem tudtam mi lehet a vége.Minden esetre szerintem ez nem volt normális.
Mi történhetet, miért állt elő ez az állapot??
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 4
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest