- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gloob
addikt
A Gcam-mal kapcsolatban a Xiaomi.eu Dev rom Android Q alapon. Nincs semmi probléma. A slow motion is jó, és nem áll fejre a kép elfordítás esetén sem éjszakai módban. Developer rom ide vagy oda, de jó!
-
deske76
csendes tag
válasz
#07282432 #10094 üzenetére
Szia!
Igen, az fut, de nem szeretném/akarom romolgatni, mert teljesen tökéletesen fut a rendszer, nincsenek hibák, mint másoknál..
Meghagyom ezt azoknak akiknek valamelyik rom dübörög a motorháztető alatt
A gyári kamera progival megy rendesen a slow mation, nem mintha állandóan használnám, csak tegnap próbálgattam és bele futottam
Minden más funkció megy rendesen a 7.2.014 V3 verzióban
Lehet a köviben már javítva lesz..Köszi a választ..
-
deske76
csendes tag
válasz
#07282432 #10020 üzenetére
Szia!
Feltettem RN7-re az általad legutóbb linkelt verziót (Gcam! 7.2.014 V3), megy is a fénykép/videó része jól. Ellenben a Slow Motion része szerintem bugos! Ha elindítom alapból bal oldalt 1/4x felvételi sebességet ír, ha elindítom a felvételt a kép lefagy a felvétel tovább megy, ha leállítom és vissza játszom, akkor a kiakadt képet látom és folyamatos hang van. Ellenben, ha újra indítom a Slow motion-t és átrakom 1/8x-ra a felvételi sebességet, akkor minden rendben megy, felveszi és le is játssza.
Korábbi verziókkal ilyen gondot nem tapasztaltam.. Ránézne aki feltette.. KösziCsak nálam van ilyen gond, vagy találkozott ezzel más is?
Köszi a válaszokat..
-
_stick_
őstag
válasz
Milestone2 #10088 üzenetére
Köszi. Figyelek, össze ne keverjem.
-
0xmilan
addikt
válasz
_stick_ #10085 üzenetére
Amit en rendeltem, annak volt egy QR kod a csomagolasan, ami egy how-to videohoz vezetett. Ott azt mutattak, hogy csak felhelyezes utan megy a tubusos folyadek az uveg szelere, hogy kitoltse az esetleges buborekokat. Nem az uveg felrakasa elott kell bekenni vele a telefont.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Tegnap feltettem az első kijelző védő üvegemet a telefonra. A leírás szerint törlés után a kis tubusos folyadékot kell a kijelzőre folyatni, majd mehet rá az üveg.
Az a gondom, hogy elcsúszik az üveg a kijelzőről, ha egy kicsit erősebben piszkálom, illetve az olajszerű folyadék is szivárog a széleinél és minden tiszta olaj lesz.
Ez normális jelenség, vagy én néztem be valamit nagyon? -
junkpod
veterán
válasz
aprokaroka87 #10079 üzenetére
Ahogy írtam, a mivideo kivételével mind a 3 lejátszotta, nem csak az MX player.
-
törölt tag
Ha letöltök egy témát ami megváltoztatja az értesítési sávot akkor az miért csak akkor változik meg ha a sötét módot kikapcsolom?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
junkpod #10078 üzenetére
vagy egyszerüen nem támogatja jól a SOC az adott kódek megoldást.
az mx player meg már kb alap nállam, mint lejátszó.
Az hogy a Mi video vagy más hasonszörű lejátszok nem tudják jól lejátszani, azért van mert nincs pl ffmpeg kódek támogatás, ami az mx player-ben ott van, azért tud olyan formátumokat is lejátszani, mint amit a gyáriak nem.
-
junkpod
veterán
válasz
Zsoltpeter #10077 üzenetére
Egyik sem vitte, viszont az MX player felületen szem előtt volt a hw gyorsítás menü, kikapcsoltam és jó lett, utána mindegyiken megkerestem és kikapcsoltam és jó lett.
Kivéve a mivideo ahol nem lehetett kikapcsolni.Szerintem bugos a rendszer hw gyorsító szolgáltatás v miui.
-
junkpod
veterán
Video lejátszási kérdés.
Adott egy tv sorozat, a formátum mkv, h265, sdr, fhd, 10bit, yuv444.
Két szoftverrel (Kodi, mivideo) próbáltam lejátszani de mindkettő kudarcot vallott. Hang volt de kép nem, néha színes bevillanás, egyébként a felső pár pixelben fehér csíkok, többi fekete.
Mi lehet a megoldás? -
maczera
aktív tag
válasz
Pityu. #10062 üzenetére
Egész pontosan a 48 Mpixeles kamerát a Quad Bayer szűrős elrendezést kihasználva, 12 megapixeles képeket készítve normál, vagy méginkább HDR módban érhetjük el a legjobb eredményt. A HDR mód itt "hardveresen", azaz egyetlen felvételből előállítható.
Bővebb info a Quad Bayer szűrésről: [link] -
rebla
aktív tag
Köszi srácok! Megvan a beállítás!
-
miqlas
őstag
Ments xml-t Gcam-ből, az létrehozza a kívánt mappát a megfelelõ útvonalon! Oda bemásolhatod Makoj24 kolléga xml-jét! Úgyis az a szándékod, nem?
Joker88: a RN7 fõszenzora 48 Mpx-es, de egy QuadBayer szûrõvel 4 pixelt összevonnak és létrehoznak egy szuperpixelt, így lehetséges, hogy részletesebb fotókat tudsz így készíteni, mint 48 Mpx-en. Az lehet (még nem próbáltam), hogy kiváló fényviszonyok mellett mondjuk egy OpenCamera app-al lehet a 12 Mpx-es képekhez hasonlóan jó, csak nagyobb felbontású fotót lõni, de az a tippem, hogy a sötét részek erõssen zajosak lesznek!
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Joker88 #10061 üzenetére
Én mindíg azt használom minden telón amit a szenzor tud, azaz most 12.
Ennél nagyobb csak szoftveres belenyúlás az meg a kép minőségére mehet sose szerettem az ilyen megoldásokat, nem pószterba akarom nyomtatni, plusz nagyobb a kép fájlmérete is, számomra teljesen felesleges az egész 48 minden szempontból. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Joker88 #10061 üzenetére
Hát gcamban nem tudod használni a 48megapixelt csak a gyári kamerában.Na most amit kérdezel jó kérdés elméletileg a 48megapixelben jobbnak kéne lennie a képeknek mert ugye valami pixel összevonást használ több részlet élesebb kép,de sokan mondták inkább több zaj vagy sokszor életlenebb képek meg,hogy 48megapixel inkább nagy nyomathoz jobb.Nos szerintem vegyes tapasztalatok vannak vele,én az RN8 pro ról néztem videót nem rég ott 64megapixel van és egy profi fotós fotózott vele képeket az utcán és elég jó képek lettek 64megapixelben is,de ugye ezen a szenzoron ez kicsit paraszt vakítás elméletileg 12 nél nem érdemes többet használni egy ilyen kis szenzoron.De amúgy próbálkozhatsz a 48megapixellel is.
-
Joker88
őstag
ha már volt így szó erről a Gcam-ról a [#10020-as] hozzászólásban..
Ti hogyan fényképeztek ezzel a mobillal/kamerával ? Mármint, melyiket érdemesebb használni, a 48 MPx-et, vagy a 12MPx-et ? Persze nem profi fotósként kérdem,hanem amatőr szinten..
#fotozas, #foto , #48-12MPx ( <-- hogy később könnyebb legyen megtalálni.. ) -
Pityu.
nagyúr
válasz
Milestone2 #10056 üzenetére
Majd ha beindulnak visznek mindent
-
trebrona
nagyúr
válasz
#07282432 #10057 üzenetére
Természetesen erre IS van megfelelő topik:https://mobilarena.hu/tema/digi_move/friss.html
Ha pedig eleve tudod, hogy off a kérdésed, máskor kérlek az OFF-ban tedd fel: https://mobilarena.hu/tema/xiaomi_redmi_note7_off_topik/friss.html
-
törölt tag
Tudom off,de akik DIGI mobil-t használnak azoknak a Facebookon belehet állítani a 0650-es számukat hogy SMS-t kapjanak? Nekem nem fogadja el,ezt kapom:
"Célszerű lehet lassítani a tempón, vagy egy kis szünetet tartani, ha szeretnéd elkerülni a fiókod korlátozását. A közösség kéretlen tartalmakkal szembeni védelme érdekében korlátozzuk, hogy adott időn belül milyen gyakran tudsz bejegyzéseket közzétenni, hozzászólni, illetve egyéb műveleteket végrehajtani. Később újra megpróbálhatod."
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Milestone2 #10054 üzenetére
Csak írtam nekik egy üzenetet,kíváncsi voltam miért vannak egy jó ideje horror árak náluk csak példának pl RN8 pro náluk 123024Ft árúkeresőn a legdrágább is 102990Ft vagy a redmi note 7 is 83EFt
-
Pityu.
nagyúr
Emlékeztek még a finominfóra?
Micsoda piaci stratégia"Jelenleg éppen még kicsit ilyen újévre való átállási időszakban vagyunk, ezért a legtöbb termék árát felvettük, hogy ezzel némileg mérsékeljük a forgalmat.
Várhatóan Februártól már újra minden ár rendesen be lesz állítva.
Elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért."Addig vajon mennyien pártolnak el?
-
amadeus11
senior tag
Android 10-re váltáskor van arra mód, hogy a belső tárhelyről telepítsünk ZIP-eket? TWRP-ben "Data encrypted" fogad. Van rá megoldás vagy csak memóriakártya vagy OTG?
-
trebrona
nagyúr
Napokban hoztuk létre az off topikot, hogy minden témát ki tudjatok tárgyalni. Az off-ot oda vigyétek, ez maradjon a Redmi Note 7 témánál!
-
vlevi
nagyúr
válasz
Milestone2 #10043 üzenetére
2010-ben ezek voltak a telefonok (pontosabban 2009-11 kozott) [link]
Nagyon durva. Iphone az már volt, hebe-hoba pár okostelo, de főként meg nyomógombos készülékek szerepeknek a listaban -
aprokaroka87
nagyúr
Az hogy az eszkőzben levő alkatrészek élet tartama mennyi, senki nem tudja, ez függ a használattól is.
10 évre meg szoftver miatt se biztos hogy érdemes tervezni.
Kamera nyilván müködni fog, meg mondjuk a telefonálás, internet már kérdéses.
10 év múlva már lehet hogy Android se lesz.
10 év múlva már ez a hardveres alap kb olyan lesz, mintha egy Nokia 3310-et vennél alapul.
10 év múlva már lehet 4g hálozat se lesz. -
wihay
tag
válasz
Milestone2 #10043 üzenetére
Aha, akkor szerinted mennyi idő lenne a maximum?
- Nyilván tudom hogy itt senki sem jós, csak kíváncsi vagyok a véleményedre, meg érdekel is egyrészt!Hát elég rohamosan fejlődik a telefon ipar is, köszönhető hogy van Konkurencia legalább és nem úgy mint az asztali számítógépeknél..
Bár ez már más témaA jövőben nem is a tárhellyel és RAMal lesz probléma, hanem a belső alkatrészekkel? Elégé sok helyen láttam hogy megsérül egyik napról a másikra a Mikrofon, hangszóró kamera stb, nehogy az Aksi..
-
trebrona
nagyúr
Ez lesz a te topikod: https://mobilarena.hu/tema/melyik_okostelefont_vegyem_olvasd_el_az_1_hozzaszo/friss.html
-
wihay
tag
Üdvözlöm a tisztelt és kedves ph tagokat és fórumozókat!
Terveznék majd valamikor venni telefont, a kérdésem szerintetek a Redmi 7 mennyire lenne jó átlag felhasználónak?
Átlagot úgy értsétek, hogy olyan stabil telefon ami 10 évig is elég lesz..
Nincs extra igényeim, működjön jól és ne menjen tönkre a kamera,mikrofon és a hangszóró.. ( Barátom, elégé panaszkodok hogy ezekben a Xiaomi elégé gyatra, nos?)Képek készítése, videónézés, Messenger Lite
( Kizárólag a memória miatt) hívások stb, amire szánták a telefonokat..
Ami engemet nagyon megfogott az a Redmi 7 vagy a Redmi Note 7, vagy inkább menjek biztosra és vegyek majd valamilyen Samsungot? A10 , A20(e)-t?
Összefoglaló:
- Maximum 10 év átlag felhasználás, Stabil Rendszer: Processzor,Kamera,Mikrofon,Hangszóró.. Képek készítése, Multimédia olvasás, videónézés.. Telefon akkumulátor minősége kapacitása.. Telefonálás..Nagyjából ezek a kritériumok, Köszi szépen hogy elolvastad mindenkinek szép hétvégét kívánok!
-
tomy86
addikt
válasz
aprokaroka87 #10039 üzenetére
Pc-n. Terminalban most próbáltam és ott nem működik.
-
tomy86
addikt
válasz
aprokaroka87 #10037 üzenetére
Nem kell hozzá root. Így töröltem az összes bloatwaret a telefonról (nem rootolt).
-
tomy86
addikt
válasz
aprokaroka87 #10035 üzenetére
adb-vel próbáltad?
pm uninstall -k --user 0 com.facemoji.lite.xiaomi -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Adott a képen látható app.
Érdekesség hogy noha nem rendszer app-nak írja, mégse lehet eltávoltani, de még letiltani se.
Viszont csavar a dologban hogy hogy a miui app kezelő info szerint rendszer alkalmazás frissités.
Pár napja volt is app a rendszer alkalmazás frissitések közt, sanszos hogy le is frissitettem.
Viszont ma feltűnt hogy noha nincs beállítva billentyűzet-nek, adatot forgalmaz, tiltottam tőle a netet, viszont gondoltam eltávolitom.
Ám megtagadja.
Elég valószinű hogy valami régió váltással kaptam meg, csak fura hogy nem engedi leszedni.Ahol az appokat el lehet távolítani, ott bezárás és adat törlés van, viszont olyan nincs hogy frissitések eltávolítása.
-
Bl.Gyo.
őstag
Tök jó hogy a képernyő felvevő nem hajlandó felvenni 20% alatt. Mégis miért??? 👏 😡
-
törölt tag
Digi mobilos lettem és a kódokat beírva nekem megy a VoLTE gyári 11.0.4 ROM alatt
-
Zsoltpeter
tag
válasz
aprokaroka87 #10028 üzenetére
Thx !
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Zsoltpeter #10027 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Zsoltpeter #10025 üzenetére
Használjátok a konfigomat ami teljesen kompatibilis az új verzióval!
Figyelem az új verzió más mappa nevet használ! (Configscamera7.2)
-
defqon.1
újonc
válasz
deske76 #10016 üzenetére
Azt vettem eszre,hogy ha elinditok egy zenet vagy beletekerek akkor egy masodpercig kb hangosan szol(spotify),de utana visszavesz belole,es mar a max hangero nem olyan hangos.Jo lenne valahogy megoldani,delutan repulok es neha szeretem teljes hangeron hallgatni a zeneket.
-
törölt tag
válasz
Zsoltpeter #10021 üzenetére
Igen
-
azimut
aktív tag
A crdroid fórumon is téma a kisebb bt hangerő a utolsó (jan. 12) build óta. Itt valami rendszerszintű összeesküvés van.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Mercutio_ #10014 üzenetére
Szerintem erről van szó, amit én is fúrcsáltam, mert nem láttam az állapotsoron hogy telepítés,amit a play áruház "mutatott".
Letőltés az ott van.Mondjuk az nem értem hogy miért szedték ki, hasznos volt, mert ha pl háttérben volt a play áruház, figyelemmel tudtad kisérni hogy épp hogy áll a művelet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Zsoltpeter #10011 üzenetére
Kérdés, hogy csak a frissítési infó nem fog megjelenni, vagy magát a manuális frissítést se lehet kiválasztani?
Mert ez a lényeg, a többi inkább clickbait a cikkben. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Zsoltpeter #10011 üzenetére
Furcsa lenne, bár pl ha kriitikus biztonsági bugot tartalmaz az app még oké, de amúgy nem biztos hogy hasznos lesz.
-
defqon.1
újonc
laptoppal jol szol,de telefonnal kb fele a hangero..a fules az jo,anno airpods-nal a regio atallitasa megoldas volt,de ennel ez nem segit most.
-
defqon.1
újonc
Nem tud valaki valami megoldast az alacsony hangerore fulhallgatoban(bluetooth-os).A regiot atallitottam,neten keresgeltem megoldasokat,de eddig semmi..
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #10006 üzenetére
Jön az hamarosan. A Max 3 is most kapott decemberit pedig az 2018-as készülék.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Milestone2 #10005 üzenetére
Oké, majd kapunk frissitést, bár lehet hogy már az Android 10-es update jön, majd, ha jön persze...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #10004 üzenetére
Tudod, hogy "sáominál" minél régebbi egy készülék,
annál kevesebbszer és később kap sec.patch-et.
MiNote10 ma kapott januárit, a régebbi Redmi7 decemberit, a még régebbi RedmiNote 7.... -
Gloob
addikt
válasz
Milestone2 #10000 üzenetére
Ha, ha, ha..... 😀
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Tenisz topic
- Milyen routert?
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- S21(128/8) dobozával tokkal
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest