Redmi Note 7 - nota bene

Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.

Bevezető, kialakítás

A Xiaomiról leválasztott brand első készüléke a Redmi Note 7 volt, ami a méretkategóriát tekintve egyáltalán nem különbözik a Redmi 7-től, viszont nagyon sok tekintetben sokkal jobb készülék, mint az alapmodell. Ettől függetlenül – spoiler – a Note 7 is különösen ajánlott lesz. A Redmi 7 abban az esetben, ha valaki tényleg nem óhajt 50 ezer forintnál többet adni egy telefonért, a Note 7 meg minden más szinten. Is. Ha lenne olyan, hogy nagyon különösen ajánlott, akkor az lenne. Azért az se keseredjen el teljesen, aki nem csak kedvező árú, de kisebb telefonra vágyott, már az 5,45 hüvelykes, szerényebb képességű változat is bemutatkozott Redmi 7A néven. A Redmi 7, Redmi Note 7 és Note 7 Pro viszont a termetesebb vonalat erősíti.


[+]

A külsőségek tekintetében igazából van is eltérés a Redmi 7-hez képest, meg nincs is. Ránézésre pont ugyanolyan a két eszköz, ugyanazok a színváltozatok, a méretek is majdnem azonosak, a Note 7-et viszont mindkét oldalon üveg (Gorilla Glass 5) borítja, amitől picit nehezebb, de a 159,2 x 75,21 x 8,1 milliméter és a 186 gramm nem jelentős eltérés, sőt, tized milliméterekkel kisebb is. A kamera viszont jobban kiáll a hátlapon (meg ugye az van aláírva, hogy 48 MP AI Dual Camera), így asztalon kicsit billegős a használat. A készülék fogása is kissé masszívabb, nehezebb, de az alapvető ergonómia nem változott. Még mindig nagy, de kezelhető.

Kijelző-teszt (frissítve, a táblázat szétnyitható)
Mérés Redmi Note 7 Redmi 7 Sony Xperia 10 Samsung Galaxy A40 Huawei P Smart (2019)
Képátló 6,3 hüvelyk 6,26 hüvelyk 6 hüvelyk 5,9 hüvelyk 6,21 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2340 720 x 1520 1080 x 2520 1080 x 2340 1080 x 2340
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD Super AMOLED IPS LCD
Fehér fényerő 518 nit 468 nit 559 nit 446 / 678 nit 458 nit
Fehér fényerő (min.) 0,9 nit 4,7 nit 5,5 nit 1,8 nit 2,1 nit
Fekete fényerő 0,33 nit 0,21 nit 0,38 nit 0 nit 0,39 nit
Kontrasztarány 1569:1 2232:1 1471:1 végtelen 1171:1
Színhőmérséklet 7429 K + kézi 7289 K + kézi 7836 K + kézi 6988 K + kézi 7834 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

A kijelzőn sem látunk drasztikus változásokat, maradt a csepp (ami kissé idomtalanabb, inkább U) alakú szenzorsziget, amin ezúttal már egy 13 megapixeles kamera foglal helyet fölötte a beszédhangszóróval, és valahol a maradék káván ott a fény- és közelségérzékelő is. A 6,3 hüvelykes, 18,5:9 arányú panel már FHD+ felbontással bír, ami 409 pixelt jelent egy hüvelyken, összesen pedig 1080 x 2340-et. A megjelenítés minősége nem kifogásolható, napfényben viszont eléggé tükröződik. A karakterrajzolat viszont éles, a színek élénkek, a kontraszt az erősebb fajtából való, a maximum fényerő azért általában elegendő, a minimum visszafogott, szóval igazán nem lehet panaszkodni. Hacsak a monokróm értesítő LED méretére. Igazából annyira pici, hogy mindig elfelejtem, hogy van. De azért van, ott alul, kissé jobbra a képzeletbeli középtengelytől.


[+]

Az alsó élen azért akad újdonság a Type-C USB port formájában, a felsőn viszont szerencsére nem. A 3,5 milliméteres jack csatlakozó mellett ugyanúgy ott az infra vezérlő, illetve a másodlagos zajszűrő mikrofon. A bal oldali élre szintén hibrid SIM tálca került, amire vagy egy nanoSIM-et és egy maximum 256 GB-os microSD kártyát vagy két nanoSIM-et tehetünk. A hangszóró maradt monó (az USB csatlakozótól jobbra szól), a fizikai kezelőgombok pedig a jobb oldalon esnek kézre remek nyomásponttal és integritással.


[+]

A hátlap ránézésre nem izgibb, mint a Redmi 7 esetében, viszont messziről látszik, hogy üveg, aminek azért mégis jobban áll a színátmenetes dizájn. Az enyhén lilás kék ombre Neptune Blue pazarul mutat, de a Nebula Red is remekül nézhet ki élőben. A kitűnően dolgozó és pont kézre eső ujjlenyomat-olvasó a szokásos helyen, a bal sarokban viszont határozottan kiemelkedik a kettős kamerarendszer, ami egy 48 megapixeles főkamerából és egy 5 megapixeles segédszenzorból áll. A szimpla, egytónusú LED villanó alatt 48MP AI Dual Camera olvasható, az alsó harmadban pedig a márkajelzés: Redmi by Xiaomi.


[+]

A Redmi Note 7 nem csak papíron masszívabb, ránézésre és fogásra, meg nyilván árazását tekintve is más kategória, mint a Redmi 7. Üvegborítást kapott (de érdekes módon plasztik kerete), prémium összeszerelést és kialakítást, sokkal fejlettebb a hardver, nagyobb felbontású a megjelenítő (és a kamera is), erősebbek az adatkommunikációs képességek, továbbra is van jack és infra, de már Type-C csatlakozót kapunk, amihez jár megfelelő kábel és 10 wattos gyorstöltőfej, noha a készülék támogatja a Quick Charge 4-es szabványa szerinti 18 wattos tempót. Egyéb amúgy most sincs a Xiaomi.hu-tól érkezett szabványosított dobozkában, csak egy SIM-tű és egy átlátszó, puha szilikon védőtok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Leleplezték a Redmi 7A-t

  A friss márka egyszerű megoldást választott arra, hogy bemutassa legolcsóbb termékét: a kínai Weibón leplezték le a termékoldal részleteit.

 • Redmi 7 - a hetedik te magad légy

  A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.

 • Űrsétán a Redmi Note 7

  Spoiler: túlélte és fotókat is készített, nyilván kizárólag a tudományért.

 • Négymilliónál jár a Redmi Note 7

  Nálunk azonban még mindig várat magára az első darabok leszállítása. Remek startot vett a Redmi márka.

Hirdetés