Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
WPA2 Enterprise SSID-re nem tudtam felküzdeni egyelőre.. egyébként jónak tűnik, egész pattogós, főleg egy [ilyen] után. A Google alkalmazásokat amúgy is le lehet tiltani ha nem tetszenek (elég sokat már a rendszerből, de adb-vel / root-al ugye mégtöbbet) szóval ha az ember lecsupaszítja nem rossz kis ROM ez, és mivel A13 így pl. [ez] is megy vele, a max empty time is, szóval akár jónak is lehet mondani
Nem csapkodja ki az alkalmazásokat ok nélkül, okkal meg elfogadom ha úgy döntött..
Teszt telefonként örököltem a lavender-t a feleségemtől úgyhogy mókás lesz ez.
-
Fall-N
veterán
Nekem fentvan az AccuBattery Pro és aszerint 72 %-os már csak az akku, ami 2870 mAh-nak felel meg a gyári kezdeti 4000 helyett. Nem tudom mennyire reális, mert nem merül olyan gyorsan. Majd csinálok egy 0-ra merítést, majd 100 %-ra töltést. Állítólag akkor még pontosabban tud mérni akkor a program.
-
22Dávid22
aktív tag
Nekem is manuálisan kellett letölteni és betallózni neki, úgy nekem se dobta fel.
(A frissítő appban 10-szer kell rátapintani a MIUI logóra, majd a 3 pöttyös lenyíló menüben megjelenik a Frissítőcsomag kiválasztása opció. Ott tudod betallózni a letöltött zipet.
Szerk.: Nekem egyből engedte telepíteni, de korábban volt olyan, hogy nem, olyankor általában segített, hogy repülőgép üzemmódba raktam a telefont, WiFi be, illetve a frissítő alkalmazásra nyomtam egy kényszerbezárást, és töröltem az app gyorsítótárát, majd újra próbálkoztam a betallózással.) -
aprokaroka87
nagyúr
Mondjuk számomra a Pixel experience az Android 11 miatt is előrébb jár.
Én eddig nem találtam komoly hibát sem.
Pedig én nem nem is akartam custom rom dolgokkal foglalkozni.
Viszont a 3gb ram miatt, én nem számítok jelentős javulásra, miui 12.5 esetén sem, sőt lehet még rosszabb is lesz majd mint 12-vel.
Másfelől szerintem ennek a Miui 12.5-nek nagyobb a füstje, mint a lángja.
Simán lehet hogy maga egy Android főverzió frissítés, többet adna hozzá, mint ez a Miui 12.5 :D -
fluttershy
tag
Csak orangefoxot ajánlják már szinte mindenhol. TWRP-t már annyira nem fejlesztik, kezd elavulni.
#13988 Bl.Gyo.
Én amikor még a miui-val próbálkoztam akkor volt hogy eea romot flaheltem a telefonomra úgy hogy eredetileg global version modelt vettem. Nekem nem volt semmi probléma a falshelés után de érdekes módon ugyanúgy global versiont írta ki a beállításokban és a tárcsázó/telefon app meg az üzenetek app se volt google féle hanem maradt a miui-s mindvégig. Ebből feltételezem hogy az eea rom ráhúzása mit sem számít ha a telefon más rom változattal jött ki a gyárból. -
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem az van hogy a Miui a 12.5 verziót eleve főverzióként " számolja "
Miui 10-ről indult, megkapta a 12.-t.
Ez ha jól számolom akkor 3 Miui verzió.
De van egy olyan sejtésem hogy a Redmi note 8 is csak max 12.5 verziót fog kapni, emlékeim szerint annál idén ősszel jár le a 2 év.
Arra meg Nagyon kevés esély van hogy idén megkapja a Miui 13-at.
-
vargalex
félisten
Nem tudod bármelyik gyári ROM-ot feltenni, mert a Mi Flash Tool csak fastboot ROM felrakására képes: "So remember that it only supports flashing fastboot firmware but not OTA."
A fastboot flash-elés első feltétele pedig: "Unlocked Bootloader.". -
peppe79
senior tag
Szia! Bocs, biztosan igazad van! Segg hülye vagyok az okostelefonokhoz, nem is érdekelteltek soha. Azt sem tudom, mi az az OTA, vagy MI Flash tool.
A Note7-es a nejemé, és a lényeg az, hogy egy Medtronic glükózmonitor applikációját szeretné rá feltelepíteni. MIUI12-vel viszont nem lehet, de állítólag régebbi MIUI verzióval működik. -
Én kukáztam mindent az SD-kártyát leszámítva, az utolsó pár verzióváltást így csináltam meg, bevált a módszer. 'Manage partitions'-ba be sem mentem. Ott szerintem csak többet ártottam volna.
Most annyi a gubanc, amit írtam - két app history-ja kuka, túlélem. Plusz a Magisk safetynet check cts elhasal, de holnap beállítom, ma már nem volt agyam bohóckodni vele

-
wanted5
őstag
Nyilván úgy írom ezt, hogy nem tudom mennyire értesz a komolyabb gépekhez...
De nem feltétlen az automatán kattingatásra vannak azok kitalálva. Meg ugye kérdezném, hogy melyik kép áll közelebb a valósághoz?
Látszik, hogy nem egy időpont a két kép, de nekem a canon sokkal természetesebbnek tűnik. -
infectedmann
őstag
A gyári mozgó Super Wallpaper-t állítsd át másra. A Note 7 hardvere gyenge hozzá, csak a xiaomi.eu ROM-on van engedélyezve. Miután átállítottam teljesen fluid lett minden animáció.
A GPS problémád akár hardveres eredetű is lehet, szóval lehet teljesen felesleges a szoftveres megoldás keresése.
Úgyhogy én is azt csinálnám, amit te is írtál. Gyári ROM vissza, BL lezár. Aztán oldja meg a szerviz.
-
Gloob
addikt
A system partíciót a telepítés során úgyis felül fogja írni, így nem származik belőle semmi károd, ha törlöd. Van aki szerint ez hülyeség, de én általában szoktam törölni a systemet is. Mivel weekly romot használok, igy elég sokat telepítek, de még semmi bajom nem lett a törléséből.
-
vlevi
nagyúr
Végül csináltam system wipe-t is. Felment a MIUI12.
De, szerintem szaggatnak az animációk.
Amikor pl. az app drawbről, vagy a beállításokból visszalépek a főképernőre, akkor nem folyamatos, hanem lépcsős átmenetek vannak benne. Szerintem érdemes kikapcsolni azt az animált hátteret, mert nem telefonra való. Nagyon telepakolták animációkkal ezt a MIUI12-t, az az érzésem, az még az asztali gépem Ryzen+Nvidia párosnak is sok lenne néhol
Most települnek újra a programok, aztán a délelőtt a beállítgatásoké lesz, a délután és holnap a GPS teszt.
Ha nem javul, akkor 11.8 vissza, BL zárás és szervíz. Kínlódjanak vele ők...Asszem, az nem MIUI beállítás, de hol az ótvaros lófüttyben lehet kikapcsolni, hogy az újonnan telepített alkalmazásokat kirakja a főképernőre? Első dolgom volt a MIUI app drawer bekapcsolása, most, hogy telepítek vagy 30 appot, semmi szükségem 30 ikonra a home screenen... Tudom, ezt mindíg megkérdezem, de mindíg elfelejtem...

-
vlevi
nagyúr
Még annyi kérdés lenne, hogy ezen az oldalon [link] Azt írják, hogy ROM telepítése előtt
"Select Advanced Wipe > Select the data, system, vendor, cache. Then swipe to wipe it."
A system-et is törölni kell?
Pár hete próbálkoztam a pixel experience-el, és gyorsan vissza is tértem MIUI-ra, már nem emléxem, hogy a system-et töröltem-e? -
-
infectedmann
őstag
Én legutóbb a járvány előtt használtam komolyabban a GPS-t és nem volt rá panaszom. Akkor is az aktuális stabil xiaomi.eu ROM volt a telefonomon. Persze semmi sem garantálja, hogy a xiaomi.eu ROM megoldja a problémádat, de pl. a feature listában szerepel egy ilyen, hogy "Optimized GPS settings for EU".
Gloob tökéletesen leírta a telepítés menetét. Viszont, ami a legfontosabb: csinálj biztonsági mentést minden adatodról!!!
-
Bali27
addikt
-
vlevi
nagyúr
Hát, sajnos továbbra is vacakol a GPS jelem :(
Automatikus idő, és időzóna kikapcsolva. Próbáltam repülő módban, mobilnettel, mindenhogy, telefont újraindítva, és ilyen hasznalhatatlan logot rogzitett :(
[kép]
Szerencsére vittem magammal az előző Alcatel Idol3 telómat, és azt tudtam használni. -
azimut
aktív tag
Ezzel a Satstat-tal most ismerkedek, letöltöttem hozzá egy offline térképet. Beltérben (hivatali épület, beton, tégla) félretájékoztatott, aztán kisétáltam a szabadba, igen pontosnak bizonyult (nagyjából centiméter pontos). Ha a rom-nak és a firmware-nek köze van hozzá (szerintem igen) egész jól kezeli a gps-t a crdroid a korábban leírt fw-el.
-
vlevi
nagyúr
Még annyit a dologhoz, hogy korábban a Strava is csinált olyat, hogy működés közben kilépett.Ez úgy történt, hogy biciklizés közben a táskában volt a teló, és, amikor hazaértem, akkor ránéztem volna a Strava logra, és akkor láttam, hogy nem fut, és elindításkor írta, hogy sajnos a futás megszakadt, a log persze hiányos volt.
Elképzelhetőnek tartom, hogy akkor is hasonló történhetett, mint az IGO esetében, hogy nem viselte jól, hogy hosszabb ideig nincs GPS jel.
Elő fogom venni a régi Alcatel telómat, annak sajnos pontatlanabb a GPS-e, vagyis, pl. amikor gyalog megyek, akkor jóval nagyobb oldal irányú "kilengések" vannak a rögzített poziciókban, de nem emlékszem, hogy abban ilyen kihagyások lettek volna. -
brugo
aktív tag
Én is Pintérre gondoltam de ez nem egyszerü SMS volt
mert olyan erős hang kisérte mint ha egy veszéjes helyen tüz ütne ki
például atomreaktorba az a hang nem található a telefon hangok repertoárjában biztos az államnak van úgynevezett speciális távközlése és az átlő mindent . -
trebrona
nagyúr
Jól van, látom nagyon nem akarod megérteni, utána teljesen másról beszélsz. Továbbiakban itt folytathatjuk: https://mobilarena.hu/tema/xiaomi_redmi_note7_off_topik/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem csapkodja ki az alkalmazásokat ok nélkül, okkal meg elfogadom ha úgy döntött..
De vissza lehet állítani a zárolást.

72 mm-el sem dob sok választást. Ott már legalább a Redmi 6 megjelenik.