- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz
Den Hadnagy #193 üzenetére
"Btw a szelfikameráról bármikor lemondanék, ha a hasznos terület tovább nőhetne. Az elmúlt évek legnagyobb fa...ága volt ezt kifejleszteni/trenddé-alapfelszereltséggé tenni."
Ebben egyetértünk, csak valszeg kevesen vagyunk akik nem használják az előlapi kamerát.
Viszont, ha tízből csak ketten nem használják de a többiek igen, akkor nem kérdés, hogy a gyártók milyen telefonokat fognak piacra dobni... -
big-J
őstag
A kinai gyartok abban versenyeznek, kinek nagyobb.
-
Aprósólyom
addikt
Nem kérdés, a SHARP megoldása a legergonómikusabb. Nem feltétlen a legszebb, de legalább minimalizálja azt a görcsös fogást, ami akkor alakul, mikor hüvelykujjal akarunk valamit a képernyő alján elérni.
-
hajbel
addikt
válasz
tibcsi0407 #191 üzenetére
Ennyi erővel a co.uk-től is vehetem, senki sem garantálja,
hogy nem kínába kell küldeni garanciáztatni .
[link]
If your EU Phone is defective, you may be able to send it to the manufacturer's service centre but note that this may be an address outside the UK which could lead to additional delivery charges. Under certain circumstances, the manufacturer's warranty may not apply to EU Phones within the UK. -
Den Hadnagy
senior tag
Benne volt a pakliban, hogy elmegy a komment-rengeteg a szifon-droid flamebe, de ezt kemény volt végigolvasni
Számomra a 151-es hsz minden lényeges információt, érvet hordoz azzal az elvakultsággal szemben, ami a iPhone X-et körülveszi. Kényszeredett félmegoldás a belógó rész, aztán lehet ezt napestig magyarázni, szokás szerint. Ha nagyot akartak volna dobni, akkor a 151 hsz képén látható belógásmentes verziót adják ki, max kicsit később.
A legízlésesebben szvsz a Samsung oldotta meg ezt a dolgot az S8+-szal. Soha nem gondoltam volna, hogy Samum lesz, mert azt hittem, hogy a fizikai home sose tűnik el, de megcsinálták fain módon.
A színtorzuló edge panel, az arra véletlen rányúlkálás okozta gondok meg pont a legenda kategória. Pont annyiszor találkoztam velük, mint a kamerára rányúlással a "nagyon sz.rul elhelyezett" ujjlenyomat-olvasó miatt: nulla (0) alkalommal
Eddigi telefonjaim sorrendben: Motorola, Lenovo, Lg, Motorola, Samsung - még mielőtt jönne valaki az elfogultsággal
A iPhone designjának másolása meg nem az Apple dicsérete, hanem a kínai B-márkák szégyene, ez evidens. Másolják, mert trendivé próbálja tenni az Apple, aztán a B-vonal is felülne erre a hullámra. 1-2 év, és megy az egész a levesbe.
Btw a szelfikameráról bármikor lemondanék, ha a hasznos terület tovább nőhetne. Az elmúlt évek legnagyobb fa...ága volt ezt kifejleszteni/trenddé-alapfelszereltséggé tenni.
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #182 üzenetére
"Ok, úgyis késő van meg látom indul a ratyi trollkodás max, szóval lépek aludni inkább."
Most már tudjuk, hogy az iPhone tulajoknak miért tart ki egy egész napot az akksi. = mert 17:15-kor mennek aludni.
(tudom, tudom...de trollkodásnak jó volt.
)
-
Teo.
aktív tag
válasz
Parallaxis #5 üzenetére
Még egy ilyen rossz érvet a notch mellett még nem hallottam.
Azért látszik,hogy VérFanAlmás vagy. Már bocsi. -
Totheground
addikt
válasz
<Adamsky> #184 üzenetére
Ugyanazt az elvet követem. Messze megyek és nincs tele a tank? Irány a kút.
A városban ingázok és félig van? Tökéletes.
Bárhol vagyok és erősen fogy a nafta és az akku is üres? Irány a kút vagy a töltő.
Egyébként meg ritkán autózok, városban tömegközlekedés, 1000km-ig shinkansen, fölötte repülő.Mihez kezdesz egyébként a 39 kilométer pontosan belőtt hatótávval (már ha nem szopat meg egy emelkedő vagy baleset közben), ha az első kút 2km-re van a következő meg 50-re?
-
-
hajbel
addikt
válasz
tibcsi0407 #186 üzenetére
Ja, csak itt Angliában hivatalosan forgalmazzák a OnePlust, a Mix 2S-t pedig nem, ami egy elég nagy hátrány. Egyébként nekem is szimpatikus a Mix 2S.
-
hajbel
addikt
válasz
tibcsi0407 #183 üzenetére
Én pont arra pályázom, bár hányingerem van a notchtól és az edgetől is. Jó sokat utána fogok olvasni arról, hogy hogyan oldják meg a szöveg tördelését a böngészők, kisebbek lesznek-e az ikonok a notch mellett stb. mielőbb megveszem majd. Sajnos az a design már szinte biztos.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Totheground #173 üzenetére
Kevdes Totheground! Nyugi, ez csak egy példa volt.
Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy notch-al egyszerűen kevesebb az infó / lehetőség. Vagyis nem nyerünk, hanem veszítünk vele. Érti?
A hasznossága, pedig egyénfüggő. Én is - ahogy előttem jó páran - a %-os kijelzést preferálom. Egyszerűen pontosabb. Hamarabb veszem észre, ha valami nem OK ...
Lehet nem a legjobb példa, de ha az autóban van fed. computer, akkor Te nem azon nézed "mennyi van még hátra" (szemben a mutatós mérőműszerrel)? -
tibcsi0407
félisten
válasz
Totheground #182 üzenetére
Nekem 5-ös van, ami sokkal takarékosabb és nagyobb akkut kapott.
Azt tudom, hogy a 3 nem volt a csúcson ezen a téren, csak a 3T.
De 6-ost már nem veszek, mert a pletykák szerint az is ilyen notch-förmedvény lesz. -
Totheground
addikt
válasz
tibcsi0407 #178 üzenetére
Tudom, nekem is van OP3 (kellett egy darabig a dual SIM a költözés miatt) és az en használati szokásaimmal bőven lemerült 1 nap alatt az is. Bár legalább a quick charge gyorsan helyretette. Azon is egyből kilőttem a százalékot, amúgy is megőrített, hogy az android állandóan telefosta ikonokkal a statusbart.
Ok, úgyis késő van meg látom indul a ratyi trollkodás max, szóval lépek aludni inkább. Csak egy utolsó TÉNY: az iPhone is simán elmegy egy délutánt, miután átugrik low power mode-ba 20%-on. Kivéve ha valaki real racingezik tovább. Ami kinyirja az összes körbenyalt droidcsodat is.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #178 üzenetére
+1
OP5-nél 19%-on vált pirosba (ha jól emlékszem), onnan meg még egy délutánt kibír a telefon, így nem kell feltétlen töltőért rohangál. Nem 10 percig tart a piros, mint szifonoknál -
szucsy89
tag
Úgy látom itt 1-2 Apple fanatikus vért izzadva próbálja védeni a kis kedvencét, egyszer majd rájönnek, hogy a szeretett cégük hülyére vette őket, és olyan dolgokat etetett meg velük, amikre amúgy semmi szükésgük nem lenne, valamint olyan fícsöröket/desing elemeket nyomott le a torkukon, amiket egyébként csúnyának találnának...
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Totheground #175 üzenetére
Android-os körökben azért nem egy telefon ketyeg el lazán 2-3 napig. Nem kell állandóan töltőre dugdosni..
Nekem a Oneplus tegnapelőtt este volt töltve, most dugtam rá, mert láttam, hogy 15%-on van. -
Ispy
nagyúr
válasz
Totheground #175 üzenetére
Nem muszáj értened, csak fogad el.
Én ránézek a fehér kis pacára, amiben van egy kis fehér paca, az nem mond semmit, ha ránézek, hogy 34%, akkor tudom mennyi van még hátra netezés/játék/telefonálásból és el tudom dönteni, mit lehet és mit nem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Totheground #173 üzenetére
Nekem is fontos a %, az az első amit minden telefonon beállítok, és igen, szeretem tudni mennyi az annyi, az ikon szart se ér.
Majd, ha havonta 1x kell tölteni, akkor nem lesz fontos....
-
Totheground
addikt
válasz
<Adamsky> #170 üzenetére
Annyira szeretem, hogy ezt a szaros % témát hányan felhozzák. Nem cseszett mind1, hogy 62 vagy 64%-on van a telefon? Az ikon bőven elég info, amikor
a) tele van
b) hiányzik, de több mint a fele
c) kevesebb, mint a fele
d) piros
Ennél mi a francnak részletesebb? 76%-nál meg nem teszi az ember töltőre de 75-nél már igen?Vagy ez ugyanaz a hülye geek becsípődés, mint amikor valakinek decibelben kell a térerő és roppant fontos a részletes szabad memória?
-
Eleg ocsmany mind - legkevesbe ocsmany a Xiaomi megoldasa, de az se faja.
-
somogyib
őstag
Vannak ilyen appok, amik kihasználják ilyenkor a notch melletti területet.
A baj inkább azzal van, hogy ha fektetett módban pl. böngészel, videót nézel és a hasznos tartalom csak a notch aljáig ér, akkor a másik oldalon is egy notch méretű üres terület marad szabadon, kihasználatlanul. Teljes képernyőn meg kitakar a tartalomból.
Ráadásul fektetett módban a notch melletti képernyőterületről eltűnnek az értesítési ikonok, így haszontalan lesz.
-
<Adamsky>
nagyúr
Olyan nincs, hogy mindenkinek igaza van. Azt is szokás mondani, hogy a szépség szubjektív. Ez viszont annyira szép, mint egy lóharapás
@mindenkinek
Hasznosság: sokan leírták, de azért megteszem én is. Szóval semmit nem nyersz vele, mert - ha nagyon szükséges - a "status bar"-t eddig is el lehetett rejteni. Ha van notch, akkor a status bar kisebb, így jóval kevesebb infó fér ki rá. Android-on legalábbis ez a helyzet. Az iOS-t nem ismerem, bár mintha pont Mogyorósi Csaba egyik videójában hallottam volna, hogy az akkumulátor százalékos kijelzése a - notch nélküli - 8-ason látszik, míg az iX-en ezért már le kell húzni az értesítő sávot.
Összefoglalva: izzadtság szagú, nem szép, és cserébe még haszontalan is. Az egyetlen pozitívuma, hogy egyedi. Ja, már az se, mert a szerencsétlen Android copycat-ek tettek róla. -
válasz
Parallaxis #141 üzenetére
A virtuális gombsor eltűnik, csak az asztalon van ott fixen. És amúgy de, az S8/S9-nek szélesebb a kijelzője, mint az iX-nek. Az iX-nek meg amúgy magasabb (vagyis az iX-nek jobban el van nyújtva a kijelzője), de még úgy is rosszabb a kijelző mérete százalékban, mint az S8/S9-nél.
-
Dottore
addikt
válasz
Juhaszatti #163 üzenetére
Ezzel csupán arra akartam rámutatni, hogy van itt egy félreértés ami valószínűleg az eltérő nézőpontok miatt lehet.
-
válasz
Parallaxis #127 üzenetére
Tényleg, erről a funkcióról elfelejtkeztem, viszont van 10 másik, amiről nem vagy hajlandó tudomást venni, csak hajtogatod, hogy de szar.
-
atike
nagyúr
Amúgy mindjárt érdekesebb lenne a notch (fűűűűűűűűű ilyet mondok
- de akkor is) ha mondjuk az elforgatásnál eltűnne minden státuszsor és sallang és a notch melletti kér részbe belekerülnének mondjuk lejátszás vezérlő gombok, vagy lapozás, vagy az ami. Ekkor a kijelző megmaradna teljesen kijelzőnek, a fülek meg "hasznos" funkciót látnának el.
-
Drp81
aktív tag
Aki azt mondja, hogy neki tetszik az ilyen telefon, az egy Pino(t)cchio...
Viccet félretéve, nekem az iX tetszett mindig is, nem volt gondom a betüremkedéssel... De amelyik gyártó csak a design(másolás) miatt csinálja így, az valóban érthetetlen és baromság...
Nekem továbbra is a OnePlus 5T-féle megoldás tetszik, ha már kávamentes őrület van (ami egyébként engem annyira nem izgat... megvagyok a 16:9-cel is és a batár kávákkal
). Szóval a OP5T nagyon teccik, hegyes kijelző sarkakkal. A Samu által indított lekerekített kijelzősarkak-őrület sem jön be nekem annyira...
-
-
Szakiii
addikt
válasz
ZavaBalazs #160 üzenetére
-
BenHans
addikt
A bemutató később volt, de a felhasználókhoz előbb került.
Ha minden igaz az iPhone csak júniusban (29-én) került piacra az USA-ban.
De nem is ez volt a mondandóm lényege igazából, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy rendelkezésre állt a technológia és nem csak az Apple számára. [link]
Sajnos sokszor hallom inkompetens iSheep módba kapcsolt felhasználóktól, hogy ezt meg azt Steve Jobs talált fel. Ezek a dumák inkább visszásak, kb rossz fényt vetnek a normális tulajokra. Nem ártana mindenkinek ismerni Steve Jobs munkásságát hogy ő maga mit is tett hozzá a dologhoz. Iszonyat megosztó de ugyanennyire hatékony elme volt, tanulhatna tőle nem egy mai marketinges is. -
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #13 üzenetére
-
Szakiii
addikt
válasz
Totheground #131 üzenetére
külsőről bármikor bárki mondhat véleményt pár másodperc után, 0 használattal sőt akár képről is...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Minél többet nézem ezt az iX-et, felülről annál jobban emlékeztet egy olvadozó fagyiszendvicsre, amiből mindenfelé jön ki a vaníliás töltelék
Szerk.: Nem én vagyok az egyetlen
-
Juhaszatti
addikt
válasz
A notch hiánya mellett azért is nagyobb az S9 kijelzőjének alapterülete ahogy a számok is mutatják, mert maga a kijelző szélesebb keskenyebb házban is, mert nincs körben gyászkeret.
-
borand
aktív tag
válasz
Ennek a hasznos kijelző szövegnek maximum akkor van értelme, ha teljes képet kitöltő tartalmat néznél, ami az iX-nél alapból szopacs - tudjuk mér-, a Droidnál meg esetben eltünnek a kezelők. Amúgy meg tudtommal mindegyik 5,8-as szóval nem nagyon láthatsz különbséget.
Fogtam/láttam élőben mindkettőt, hát gondolkozás nélkül venném a Samsungot, nagyon eltalálták (már az S8-at is).
-
Xaels
félisten
Igazából ez a lufi csak most pukkant ki, de már tavaly is a tucat vackok voltak többségben. A "kicsi" kínaiak letarolják a piacot így vagy úgy. A screen to body ratio hajsza is a funkció rovására megy. El leszek az 55%-os telefonnal még két évig, addig remélem új forradalom kezdődik mert ami most van egy kalap kutyagumit nem ér.
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #131 üzenetére
Értelek, de gondolom az első benyomás nálad is a kinézetéből fakad. És gondolom vannak használati eszközök amire te is azt mondod, hogy ronda.
peace
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Parallaxis #138 üzenetére
"Az S9 4 mm-el szélesebb, mint az X.."
te mit szívsz?
még az S9+ is csak 3 mm-rel szélesebb, mint az X, pont annyival, mint amennyivel az X szélesebb pl a fentebb említett S8-nál.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Itt is azt írja amit mondtam.
S9: 68,7mm
iX: 70,9mmIgen, keskenyebb és hosszabb
-
Parallaxis
addikt
válasz
Juhaszatti #140 üzenetére
S9:
147.7 x 68.7 x 8.5 mm (5.81 x 2.70 x 0.33 in) [link]iPhone X:
143.6 x 70.9 x 7.7 mm (5.65 x 2.79 x 0.30 in) [link]Bocsi, valamit elnézhettél..
Vagy én
A hosszabb az S9
--
Mellesleg én a kép alapján nem látom, hogy az S9-nek nagyobb lenne a képernyője, főleg, hogy ha a státusz sort és a virtuális gombsort figyelembe vesszük, akkor jóval kevesebb a hasznos képernyőterülete.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #138 üzenetére
"Az S9 4 mm-el szélesebb, mint az X..
Egyéb észrevétel?
"
S9 szélesség: 68,7mm,
iPhone X szélesség: 70,9mmJóval szélesebb lesz?
Úgy nagyobb az alapterülete hogy keskenyebb. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #125 üzenetére
"Halkan megjegyzem, hogy mindkettőhöz kell technológia és vicces, mert mindkettőt a Samsung gyártja."
Ahhoz, hogy notch legyen ott a kis "fülekkel" vagy káva, ahhoz sokkal inkább kell dizájneri döntés, mint technológia. A kijelzővezérlőnek egy pár soros kóddal meg lehet mondani, hogy x-től y-ig ne próbáljon semmit megjeleníteni, aztán már lehet is körbevágni. (Tudom, a valóságban nem így gyártják
)
"Láttad már az S9-et??
Szerintem rossz céget kritizálsz most"
Láttam.
És te láttad már az S8-at? Megmondanád pontosan miben szenvedek csorbát a mindennapokban, ha megmaradok az S8-nál? A nagy semmiben. Az S9 ennek a finomított, helyenként fejlesztett változata. Akinek S8-a van az nincs rákényszerülve az S9 beszerzésére, mert nagyon nagy részben megegyezik a kettő.
Az említett példánál azért ez nem pont így van. A 3G (itt már mobilinternetes korszakról beszélünk, emlékszünk?) és a mozgóképfelvétel enyhén szólva komolyabb "visszatartott feature", mint pl egy sztereó hangszóró.
De hogy modernebb érából is említsek példát, mondd csak meddig kellett várni, amíg az iPhone-ok vízállók lettek? Azt ne mondd nekem, hogy technológiai korlátai voltak. Az Almások csak arra vártak, hogy mikor kerül felhasználásra a Szuperinnovációs Listájukon az a néhány tétel, ami megelőzte ezt a revolucionális technológiát. Aztán jött a nagy bejelentés. Ugyanez lesz a notch sorsa, csak fordítva, hiszen ez egy direkt generált baromság. Pár év múlva bejelentik, hogy végre sikerült leszámolni vele, juhúú! -
Parallaxis
addikt
válasz
Juhaszatti #126 üzenetére
Ez nem így van.
De igen
A kijelzőt elsősorban nem collal, hanem felbontás és képarány alapján mérjük.nem véletlen hogy két azonos átmérőjű 5,8 colos kijelző közül, a notch nélkülinek nagyobb a hasznos alapterülete.
Persze, hisz jóval szélesebb lesz
A sima S9 kijelzőjének alapterülete is nagyobb
Az S9 4 mm-el szélesebb, mint az X..
Egyéb észrevétel?
-
Reinhardt
őstag
Ami nekem a legszimpatikusabb az a forditott Mi Mix - Meizu 15 Plus fele kijelzo, mar ha tenyleg ilyen lesz.
Az Alcatel 5 mar tul magas. -
Juhaszatti
addikt
válasz
weberzolee #132 üzenetére
Ebben igazad van, a 19,5:9-ből vágja ki.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #128 üzenetére
Nem növeli meg mert a notch melletti rész a másik 5,8 colos telefonon is ott van hiszen azonos az átmérő, csak notch nélkül
Akkor lenne igazad ha a notch melletti rész az 5,8 colos kijelző felett lenne. De nem így van, az 5,8 colos kijelző része az is.5,8 col alapterület notch-al 84,1cm²
5,8 col notch nélkül 84,4cm² -
atike
nagyúr
válasz
Parallaxis #128 üzenetére
Inkább semmi, nincs értelme...
-
Parallaxis
addikt
válasz
szucsy89 #118 üzenetére
Az az igazság hogy ez a "notch" is annyira izzadságszagú, erőltetett dolog
A kedves user káva nélküli kijelzőt kért, azt kapott.
Több tíz millió user megvette (több, mint az S8-at), szóval sokaknak tetszik. No problem.A Face ID kivétel ezalól talán, viszont a megvalósítás ott is félresiklott, mert kaki emojikra használják ahelyett, hogy sok hasznos funckiót és appot integráltak volna e technológia alá.
???
A technológia adott, a fejlesztés nem az Apple, hanem a fejlesztők dolga.
A kakimoji megtette a dolgát, mindenki erről beszélMellesleg a Google helyezte el a kakit az emoji listában, tessék oda is panaszkodni
-
weberzolee
aktív tag
válasz
Juhaszatti #126 üzenetére
A kijelző bal alsó sarkától a jobb felső sarkáig számoljuk az 5,8 colt. Vagyis a "füleket" is beleszámoljuk, így a notch tényleg kivágja a maga részét az 5,8"-os 18:9 kijelzőből.
Tévedsz, az iX -ben 19,5:9 -es arányú 5,8" méretű kijelző van. ha pontosak akarunk lenni akkor az 5,6" 18,5:9 arányú kijelző meg van toldva a noccsal.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #123 üzenetére
Király, akkor már négy információ kifér egyszerre fent? Jövőre öt, vagy hat is lehet, revolutionary.
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #94 üzenetére
"A legtobb hurrogo max mas kezeben latott X-et, igy a velemenye nyugodtan mehet a szemetdombra."
A legtöbb hurrogás leginkább esztétikai eredetű, nem csak a használatra vonatkozik. Gondolom neked is van véleményed más telefonokról/autókról/épületekről kinézet alapján. Az is mehet a szemétdombra?
-
Parallaxis
addikt
válasz
Juhaszatti #112 üzenetére
Amíg két azonos átmérőjű, 5,8 colos telefon közül a notch nélküli kijelzőjének nagyobb az alapterülete
Ez érdekes felvetés.
Ha notch-al együtt 5,8, akkor kisebb az alapterület, viszont a készülék is kisebb és keskenyebb, ez előny.
Ha notch nélkül méred az 5,8 colt akkor viszont semmiképpen nem lehet kisebb az alapterület, hisz azt a notch két füle megnöveli, ergo ez is előny. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #5 üzenetére
"A normál 18:9-es kijelző teljes terjedelmében rendelkezésre áll, a felső információs fül ezen kívüli PLUSZ terület."
Ez nem így van. A kijelző bal alsó sarkától a jobb felső sarkáig számoljuk az 5,8 colt. Vagyis a "füleket" is beleszámoljuk, így a notch tényleg kivágja a maga részét az 5,8"-os 18:9 kijelzőből. Nincs plusz felület, nem véletlen hogy két azonos átmérőjű 5,8 colos kijelző közül, a notch nélkülinek nagyobb a hasznos alapterülete.
A sima S9 kijelzőjének alapterülete is nagyobb mint az iPhone X-é, ugyanakkora átmérővel. -
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT #98 üzenetére
de bukott megoldásból egy olyan signature design megoldás, ami azóta is egyedülálló.
Csak azért, mert nem nagyon használta fel más gyártó. Okkal.
Ezzel szemben az Almát boldog-boldogtalan másolja, mert ehhez nem technológia kell, csak egy üveg whisky a dizájnereknek.
Halkan megjegyzem, hogy mindkettőhöz kell technológia és vicces, mert mindkettőt a Samsung gyártja.
A többi gyártó is kényelmesen tudott volna edge kijelzős készüléket gyártani, csak rendelni kellett volna a Samsungtól, vagyis a rendelési listán egy másik helyre rakják az X-et(ehhez talán még az üveg Whisky sem kellett volna.
Visszatartanak feature-öket, hogy aztán azzal vegyék rá a birkákat a vásárlásra
Láttad már az S9-et??
Szerintem rossz céget kritizálsz most -
hemaka
nagyúr
Apex nagyon franko.
-
batai15
félisten
válasz
Rothmanakos #105 üzenetére
+1
-
Totheground
addikt
válasz
szucsy89 #118 üzenetére
"A Face ID kivétel ezalól talán, viszont a megvalósítás ott is félresiklott, mert kaki emojikra használják ahelyett, hogy sok hasznos funckiót és appot integráltak volna e technológia alá."
???
Ugyanolyan API van ala, mint a TouchID-hoz. Azaz barki integralhatja az appokba, a gyariak meg hasznaljak is.
Szoval... WHAT? -
joey04
titán
Az csak mítosz, hogy az első kapacitív kijelzővel szerelt telefon az iPhone volt, mert az az LG Prada volt,
Tévedés. 2006 decemberében bejelentették, hogy az LG és a Prada készül egy közös telefonnal. A hivatalos bemutató a végleges készülékről később volt, 2007 január 18-án.
iPhone 2007 január 7
LG Prada 2007 január 18 -
szucsy89
tag
Az az igazság hogy ez a "notch" is annyira izzadságszagú, erőltetett dolog, amivel az Apple az utóbbi években próbálkozik, hogy egyedi, úttorő legyen... de nem jön össze neki. Az i6 óta nem fejlődnek, nem iránymutatóak semmiben, 1-2 androidos gyártó simán előttük jár technológiában. A Face ID kivétel ezalól talán, viszont a megvalósítás ott is félresiklott, mert kaki emojikra használják ahelyett, hogy sok hasznos funckiót és appot integráltak volna e technológia alá.
-
Johnny_vT
senior tag
Nekem sosem volt ilyen gondom. Igaz, nem is szoktam egy kézzel tornáztatni az ujjaimat, ha bármi gépelést, vagy komplexebb dolgot művelek, ahhoz bizony kell a második kéz is. Ez viszont típustól független, már a korábbi 5"-os telefonomat sem tudtam rendesen egy kézzel használni - pedig nem Trump-méretűek a kezeim.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Parallaxis #5 üzenetére
Azért azzal vitatkoznék, h a Samsung edge megoldása nem zavar senkit, mert elég sok embernek nem gyere be, mint ahogy nekem sem. Soha a büdös életben nem is vennék edge kijelzős telót.
Az Apple érdemei elismerése mellett viszont rengeteg baromságot is világra szült, amiktől szintén hányingert kapok.Ez a notch baromság az utolsó csepp a pohárban.
-
Juhaszatti
addikt
A kávamentesítés zsákutcája.
Amíg két azonos átmérőjű, 5,8 colos telefon közül a notch nélküli kijelzőjének nagyobb az alapterülete, teljesen felesleges ez a megoldás. Jelenleg pedig ez a helyzet. Ráadásul még a kijelző/előlap arány sem jobb, legalábbis iPhone X méretű notch-al. Egy kisebbel már elképzelhető, de esztétikus az sem lesz. Bár ez szubjektív, az előbbivel ellentétben. -
joey04
titán
Hát ez jó szar, fikázós cikk lett. A samu az edge kijelző miatt tud jobb arányt, ami megint csak csak sokak szerint szarabb használatot eredményez, de minimum értelmetlen, a vivo megoldása nem kész darab és nevetséges is, hogy kiugrik a kamera pl, vagy hogy fos lesz a hangminőség. A mi mix 2 meg nem kávamentes ennyire sem. Innentől a notch marad az egyetlen élhető megoldás, az meg szokás szerint szarul van leírva, hogy kiharap a kijelzőből, hiszen a kijelzőnek alatta kéne kezdődnie, így csak plusz helyet biztosít fent 2 oldalt a tartalomnak. Az megint más kérdés, hogy sok zs kategóriás kínai szenny csak a designt másolja, úgy, hogy a káva is megmarad, ennek valóban semmi értelme. De kínától ezt már megszoktuk.
-
válasz
Parallaxis #75 üzenetére
Most is van funkciója, ugyanarra tudod használni, mint Note 4 esetén, sőt, azóta bővült a lista.
-
mrcrnl
tag
Épp ma láttam egy néhány hónapos, beégett kijelzős S8-at. Engem ez jobban zavar(na), mint a benyúló szenzorsziget és a többi nyalánkság.
-
Totheground
addikt
válasz
ZavaBalazs #104 üzenetére
Itt valami nem koser, a cikk 83.6-ot ir az S8+-ra, a GA 84-et es 83.6-ot a sima S-re. De valahogy nehez elhinni, hoy a 13.5 cm^2 kepernyo-novekedeshez majdnem pont ugyanakkora kavanovekedes is tarsult (83.6% vs 84%).
-
Rothmanakos
tag
válasz
Parallaxis #5 üzenetére
Láttál már EDGE-es Samsungot? Színtorzulás?! Amolednél 180° a betekintési szög, úgyhogy ezzel nem fogsz találkozni. A véletlen belenyúlásokat nagyon ügyesen, közel 100%osan javítja a szoftver, ezzel se lesz gondod, és a haszontalan kifejezést se éppen mondanám rá, mert ezzel plusz funkciókat lehet elérni. Ráadásul csak személyes vélemény de bazijól néz ki.
Szerintem azért nem másolták csak, mert másnak nincs rá meg a kellő technológia, vagy nem látnak benne akkora lehetőségeket, hogy megérné annyi pénzt elkölteni a fejlesztésére. Egy noccsot beleharapni az sokkal egyszerűbb
Az egyetlen negatívum a törékenység lehet, de tokkal gondolom ez is kivédhető, tok nélkül meg úgyis minden törik
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Totheground #94 üzenetére
jó, hát ezen ne múljon. [link]
-
BiP
nagyúr
Én is örülök ennek a gyűjtésnek.
Nekem a Mi mix2 és az Apex tetszik a legjobban.
Így, hogy a szelfikamerát szökőévente használom, a lehető legkevesebb helyet foglalja ill. ne legyen útban.
A Xiamomi megoldása elegáns, kevésbé zavaró a hiányzó sarok, mintha középen lógna be, pedig az Essential megoldása is jó.
Az Apex meg praktikus is. Kár, hogy nem fog rákapni a piac a mechanika miatt.
Meg aki ugye nonstop szelfiket nyomat, annak nem járható út., mert állandóan kell a kamera.
Aki meg az instán éli az életét, úgysem zavarja a notch, mert ott négyzetes a képarány, nem lóg bele a képbeSzerkb #99: na, ennek nagyon örülök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jövedelem
- NVIDIA® driverek topikja
- BestBuy topik
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3226, 90% Akkumálátor
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest