- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz
ZavaBalazs #1246 üzenetére
Behalt a topik...
-
somogyib
őstag
Na?
-
somogyib
őstag
Mi történt ezzel a topikkal?
Szxrobotok, meg MacBook-ba belógó egérpad...
Az utolsó kommenteket inkább nem is kommentelem.
(#1193) vodrosjozsi én mondtam, hogy kell egy topikgazda, de az oroszlán nem vállalta.
-
somogyib
őstag
válasz
tibcsi0407 #1110 üzenetére
Ilyeneket nem mutogass az oroszlánnak, mert akkor 50.000 hsz-ig nem állunk meg.
-
somogyib
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #1086 üzenetére
Mindannyian tudjuk, hogy ki lenne méltó erre a pozícióra. Az
állatok királya...bocsánat...az oroszlán. -
somogyib
őstag
Ez a topic egy végtelen történet.
Ennyi hsz után már kéne ide egy topikgazda, nekem van is egy ötletem, hogy ki legyen az.
-
somogyib
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #1047 üzenetére
-
somogyib
őstag
válasz
vodrosjozsi #1044 üzenetére
Amúgy nem volt reklamáció? Modker mit mondott?
-
somogyib
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #1041 üzenetére
Te is az ablakra?
-
somogyib
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #1038 üzenetére
Ablakra, hogy kerül csirkeszar?
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #1007 üzenetére
"nem ízléstelen...esetleg nem tetszik neki"
Figyelj öreg, ezt hívják ízlésnek!
"max. pár emberke divatból fikázik..."
Az a "max. pár embeke" a PH 3/4-e. Azt, hogy ezt divatból teszi-e vagy sem, azt ne állítsd, hanem ugyanúgy mutasd ki (mint itt a szavazásban) - hiszen nem tudhatod.
"Mellesleg nekem sem azzal van gondom, hogy ilyen a kezdőképernyője valakinek, hisz mindenki olyat használ, amit nem szégyell."
Tehát "ízlések és pofonok"...
-
somogyib
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #1001 üzenetére
A Marshall egy szép telefon volt, a P9 meg nem. Úgyhogy te ne beszélj itt ízlésekről!
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #987 üzenetére
Tudod az a legérdekesebb, hogy bár vitázunk itt - meg nem kicsit savazzuk is egymást
- , de egyedül -secret- volt az, aki a konkrét kérdéseinkre választ adott, és nem te. (és -secret-nek tényleg van iX-e...neked nem tudom, hogy mi van...
).
-
somogyib
őstag
válasz
vodrosjozsi #950 üzenetére
Még ne. Várjuk meg a fő noccsológus zárógondolatait.
-
somogyib
őstag
Már a Pepsi is noccsol:
-
somogyib
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #926 üzenetére
Igen, az javíthat a helyzeten.
vodrosjozsi már csak az a kérdés, hogy kié a zasszony. A sasié vagy a pasié. Vagy sasi a pasié.. de inkább nem folytatom...
-
somogyib
őstag
(#824) Parallaxis: "...akkor a te döntésed és elfogadod, hogy belóg a notch." (kiemelés tőlem)
Nem hittem, hogy egyszer ide is eljutunk.
Azt hiszem most már tényleg zárható a topik.
(#825) Dr. 444Hertz: sokba fog ez neked kerülni.
-
somogyib
őstag
Tényleg ugyanarról beszéltek?
Parallaxis a tetőre felhúzódó szélvédőről beszélt, Totheground meg arról ,hogy fektetett módban, illete tv-n mi a helyzet a notch-csal.
De végülis mondhatjuk azt is, hogy ez a kettő ugyanaz.
Hiszen itt mindenki ugyanarról beszél, csak kicsit másképp (tudniillik a notch-ról).
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #685 üzenetére
Hiányoztál... Totheground-al végre normális mederbe kerülne a vita, erre beleböfögsz egy ilyet. Jajj... -
somogyib
őstag
válasz
Totheground #679 üzenetére
Ezt értem, de esztétikailag milyennek találják?
Azért kérdezem, mert szerintem ez a vita inkább a dizájnról szól. (persze vitázunk itt a kávamentesítés technológiai megvalósításról is, de ezért vagyunk a geek-ek
).
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #667 üzenetére
"illetve amit mas, nem geek felhasznaloktol hallok."
És mit mondanak a nem geek felhasználók? Szép vagy csúnya a notch?
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #602 üzenetére
Itt egy másik szavazás, kb. úgy alakulnak az arányok, mint itt az MA-n.
(#598) Szakiii az tény, hogy az Apple inkább diktál, mint hogy a felhasználói véleményekre hagyatkozna. De egy ekkora cégnél nem tudom elképzelni, hogy ne lenne közvéleménykutatás, és azt, hogy ha az eladások nem az elvártak szerint alakulnak, akkor az ne befolyásolná a későbbi fejlesztéseket.
(#610) syn7h37ic és multitouch is van, ha nem kötöd be magad.
-
somogyib
őstag
válasz
Fecogame #594 üzenetére
Ebben az évben még biztos megmarad az iX utódon, mert nem hiszem, hogy annyira le tudnák csökkenteni a szenzorok méretét, hogy sziget nélkül beférjenek a kávába. És ha az iPhone-on megmarad, akkor a többi másolónál is.
De gondolom értenek abból, hogy elég megosztóra sikeredett ez a dizájn, ezért valamilyen módon előbb-utóbb el fog tűnni a sziget. (a Samsungnál is vették a lapot, hogy az S8-on szar helyen van az ujjlenyomat-olvasó, és az S9-en már áthelyezték). -
somogyib
őstag
válasz
weberzolee #541 üzenetére
Windows 8: ott is rengetegen oltották az új, csempés UI-t (szerencsére a MS értett belőle
). De ott sem arról volt szó, hogy MS-hívők vs. MS-tagadók, hanem hogy "szuper az új UI vs. trágya az új felület".
Most meg a notch trágya...vagy nem...kinek, hogy.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #511 üzenetére
"Cáfold meg, hogy az iX 19,5:8-ös képarányú kijelzőjének nem 18:5-ös..."
Ez már nem matematika, hanem számmisztika.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #501 üzenetére
"a sziget egy vastag alsó káva mellett értelmét veszti"
Na ez az amit nem értek (pedig próbálkozom erősen
):
Ha arra hivatkozol, hogy azért jó a notch, mert így extra képernyőterületet lehet nyerni, akkor ennek semmi köze a kávamentesítéshez = tök mindegy, hogy mi van alul - a lényeg, hogy fent plusz területet nyersz. Nem?
szerk: tudjuk, hogy technológiát tekintve a notch mellett vagy, de még nem olvastam, hogy esztétikailag hogy látod. Dizájn szempontjából is tetszik a megoldás?
-
somogyib
őstag
...és EclipseGT
Ezt most leginkább olyan értelemben kérdeztem, hogy a "benyúlik a képernyő a notch köré" marhaságot ki találta ki? Hiszen mindenki első ránézésre azt mondja az iX-re, hogy a szenzorsziget türemkedik be a képernyőbe, és nem a képernyő veszi körbe a szigetet...
-
somogyib
őstag
Ami számomra nem világos:
A "nem lóg be a káva, hanem a képernyőterület van túlnyújtva a káva köré" szemlélet itt a PH-n alakult ki, vagy ez egy máshonnan átvett nézet?
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #306 üzenetére
Ez egy kicsit zavaros, inkább rajzold körbe, hogy hol vannak a képernyőszélek, mert így semmit nem látok.
-
-
somogyib
őstag
A jack elhagyásának egyik hivatalos magyarázata - ha jól emlékszem - hogy kellett a hely a taptic engine-nek (meg az is, hogy elavult technológia, de az csak marketing szöveg volt).
Szóval most, hogy nincs taptic, visszatehették volna a jack-et is.
Az, hogy csomó helyet foglal nem érv, hiszen mások bele tudják tenni. -
somogyib
őstag
válasz
sohajda90 #237 üzenetére
"SEMMILYEN PROBLÉMÁT NEM OKOZ, BÁR EXTRÁT SEM AD"
"olyen helyen van, amit az iOS korábban sem nagyon hasznosított."Nincs extra egy olyan helyen, ahol eddig se volt sok minden, de legalább problémát nem okoz. ...végeredményben ez is valami...
"a notch tényleg egy egyedi, de funkció semleges (azon kívül, hogy a hardvernek helyet ad) DESIGN ELEMnek készült, ami abszolút NÉLKÜLÖZHETŐ"
Tehát semmire se jó, de kafa!
Értelme nincs, de f*sza!Ennél azért már jobb érvek is elhangoztak itt...
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #213 üzenetére
"Ha gyártásérett lesz az átlátszó kijelző, ahol szükség szerint adott terület teljesen átlátszóvá tehető, akkor fog eltűnni a notch"
Ezzel arra akarsz célozni, hogy a FaceID csak egy átmeneti megoldás, és ha átlátszó kijelző lesz, akkor jöhet vissza a TouchID?
-
somogyib
őstag
válasz
Den Hadnagy #193 üzenetére
"Btw a szelfikameráról bármikor lemondanék, ha a hasznos terület tovább nőhetne. Az elmúlt évek legnagyobb fa...ága volt ezt kifejleszteni/trenddé-alapfelszereltséggé tenni."
Ebben egyetértünk, csak valszeg kevesen vagyunk akik nem használják az előlapi kamerát.
Viszont, ha tízből csak ketten nem használják de a többiek igen, akkor nem kérdés, hogy a gyártók milyen telefonokat fognak piacra dobni... -
somogyib
őstag
válasz
Totheground #182 üzenetére
"Ok, úgyis késő van meg látom indul a ratyi trollkodás max, szóval lépek aludni inkább."
Most már tudjuk, hogy az iPhone tulajoknak miért tart ki egy egész napot az akksi. = mert 17:15-kor mennek aludni.
(tudom, tudom...de trollkodásnak jó volt.
)
-
somogyib
őstag
Vannak ilyen appok, amik kihasználják ilyenkor a notch melletti területet.
A baj inkább azzal van, hogy ha fektetett módban pl. böngészel, videót nézel és a hasznos tartalom csak a notch aljáig ér, akkor a másik oldalon is egy notch méretű üres terület marad szabadon, kihasználatlanul. Teljes képernyőn meg kitakar a tartalomból.
Ráadásul fektetett módban a notch melletti képernyőterületről eltűnnek az értesítési ikonok, így haszontalan lesz.
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #131 üzenetére
Értelek, de gondolom az első benyomás nálad is a kinézetéből fakad. És gondolom vannak használati eszközök amire te is azt mondod, hogy ronda.
peace
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #94 üzenetére
"A legtobb hurrogo max mas kezeben latott X-et, igy a velemenye nyugodtan mehet a szemetdombra."
A legtöbb hurrogás leginkább esztétikai eredetű, nem csak a használatra vonatkozik. Gondolom neked is van véleményed más telefonokról/autókról/épületekről kinézet alapján. Az is mehet a szemétdombra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest