- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Parallaxis #1123 üzenetére
No, megyek tovább az önkínzásba az olvasók kedvéért
Hogy könnyebb legyen a megértés, a "notch" szót lefordítom, és "bemetszés" szót használom.
Catan telepesei
Ha valóban szeretnéd tudni, hogy milyen részt takar ki, természetesen pár másodperces google kereséssel egyből látnád, hogy néz ki a játék képernyője, hiszen az első találat megmutatja. Az egyik oldalon az adatokat látod szélen, a másik oldalon találod azt a menüt, ami az egész játék vezérléséhez szükséges.
Természetesen játszható a játék, csupán csak állandóan át kell forgatni a telefont 180 fokkal - vagy bemetszésmentesítőt kell használni.Videó lejátszás
Látom, hogy következetesen a 16:9-es képarányú filmekről beszélsz, majd azt mondod, hogy az én döntésem, hogy széthúzom-e a képet. Én kiemelten a 21:9-es filmekről beszéltem. Megmondom őszintén, én nem nézek telefonon filmeket, de azok számára, akik ezt teszik, gondolom ez nem olyan marginális kérdés. Leginkább azért nem, mert a mozifilmeket az 1950-es évek óta 2,35:1 (nagyjából 21:9) képaránnyal készítették. Manapság már a 2,39:1 a sztenderd. Persze amikor a TV-ről beszélsz, vagy a youtube-ról, akkor beszélhetsz a 16:9-ről, mint általános felbontásról, de úgy alapban filmet hoztam fel példának, ha már egyszer bő 60 éve a 21:9 közeli az általános méretarány a filmek esetén. (Az, hogy egy HD TV adás esetén a filmekből levágnak oldalt, nem hiszem, hogy mérvadó lenne - nekem semmiképp sem az, ha már egyszer a szélesebb felbontás a sztenderd filmek esetén)
Márpedig egy ilyen videó lejátszásakor belóg a bemetszés. Most nem írom le újból azt, amit korábban, minek ismételjem magam, csupán jelzem, hogy én a filmek képernyőarányát kérdeztem tőled, amire te a 16:9-es képaránnyal akartál válaszolni.
Már előre látom, hogy erre a rögtönzött válaszod az, hogy állítsam be úgy a 21:9-es videót, hogy csak a bemetszés aljáig érjen, és akkor ugyanazt látom, mint pl a Samsung S8-on, de még megmarad a két kis fülecske. A gondunk eddig sem azzal volt, hogy ugyanazt látjuk-e, hanem hogy nem ugyanakkorát. A gond itt van ezzel, erről beszélek, beszélünk. A látható kép területe egyszerűen kisebb lesz. Mégpedig a bemetszés miatt lesz kisebbBemetszés és Apple
Az Apple folyamatosan és konzekvensen notch-nak, azaz bemetszésnek nevezi a szenzorszigetet. Értem én, hogy magyarul ez nem annyira triviális, de angolul az. Újra és újra azt mondják, hogy a szenzorsziget bemetszés a kijelzőbe. Ha segít, olvasd úgy a cikkeket, hogy notch helyett mindig bemetszést olvasol (elvégre ezt jelenti), és egyből könnyebb lesz megérteni.Látom egyébként, hogy az alapvető félreértés közted és a fórumozók nagy többsége között abban rejlik, hogy mikor kisebb látható képet említünk, akkor te a képarányról beszélsz, azaz arról, hogy megvan az iPhone X esetén is a 18,5:9 képarány, valamint ezen felül még van két extra kis terület is. Ezzel szemben mi rendre a látható képernyő felületéről beszélünk adott kijelzőméret esetén (éppen ezért adja magát az iPhone X kapcsán a Samsung S8 példája, hiszen mindkettő készülék 5,8" átmérőjű kijelzőt használ). A látható felület tekintetében gondold át, kérlek, mindazt, amit válaszoltál eddig és amit válaszként írsz.
Megpróbálok kicsit könnyíteni a "játékon" szarkasztikusan:
1. feladvány:
Mekkora az iPhone X kijelzőjének átlója? (Ezen feladványnál használhatnánk más készüléket más adatokkal, nem csak ez a készülék él a notch adta "kiemelkedő lehetőségekkel")a. 5,6"
b. 5,8"
c. 6"2. feladvány:
A készülék kijelzőjének méretét milyen síkidomra vetítve adják meg?a. téglalap
b. kör
c. hexagram3. feladvány:
A fenti síkidomba történő bemetszés után hogyan változik a síkidom területe?a. nő
b. nem változik
c. csökken -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Parallaxis #1136 üzenetére
-
judas13
addikt
válasz
Parallaxis #1143 üzenetére
"Bocsi, én nem gyűlölködöm, személyeskedem.."
Bocs, csak fura, hogy olyan fikáz egy dizájn megoldást, aki hírből sem ismeri a fogalmat és ház ízlés téren kihívásokkal küzd.. (#988)
Egy netto hazudozó vagy. Nem kicsit nagyon.
-
Samott
addikt
válasz
Parallaxis #1134 üzenetére
Elnezest, annyi marhasagot hordtal mar ossze itt ezek pont kimaradtak. Igy viszont meg kevesbe ertheto ez a hiszterikus notch mentegetes amit muvelsz.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #1142 üzenetére
Édes jó istenem...
vagy még inkább:
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #1136 üzenetére
Ez telitalálat. A notch a te szemellenződ.
-
judas13
addikt
válasz
Parallaxis #1137 üzenetére
Magadon kívül vajon még kire gondolsz a "pár hater" folyamatos bedobásával?
Tényleg nem vagytok sokan, de a neved, pontosabban a "munkásságod" valahol már tökéletesen elhomályosítja azt a pár jellegtelenné váló követőt, hívőt ebben a kérdésben... -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Parallaxis #1129 üzenetére
Bone123.. már ott tartunk, hogy tőle kell idézz? Uramisten
-
Samott
addikt
válasz
Marques Brownlee meg azt mondta, hogy ez egy kenyszermegoldas amig nem sikerul ezeket a kijelzo ala intergralni. Te meg vele es az egesz vilaggal allsz vitaban. Es az egeszet le fogod tagadni, ha az apple kepes lesz megszabadulni a notchtol. Akkortol nalad is oyan nyomorult megoldas lesz a notch mint itt mindenki masnak.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
na, szuper, ezek szerint a oneplus meg tudta úgy oldani, ahogy te mondod: nem a kijelzőbe lóg bele a notch, hanem a kijelző lóg bele a notchba. kár, hogy az apple-nek nem sikerült
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #1123 üzenetére
Látom, hogy neked kínaiul van, amit itt páran el akarnak magyarázni.
Tessék itt van kínaiul, hátha ebből megérted:屏幕裁剪沒有用,它會在顯示屏中丟失。 由於需要旋轉手機,某些遊戲無法正常運行。 全屏視頻播放通常會不堪重負,因為它會擴展到廣泛的視頻。 破解的非屏幕投影終於促成了蘋果的掛斷!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Parallaxis #1119 üzenetére
Ahogy nézem több válasz sincs.
-
válasz
Parallaxis #1119 üzenetére
Catan telepesei
De ezt már írtam is
Örülök, ha nincs több kérdésed, én a válaszod várnám
-
válasz
Parallaxis #1080 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor a megoldás az, hogy ha valaki videót néz a készüléken, akkor nézze meg a 16:9-es változatot, ne a 21:9-es változatot (tehát nézzen kisebb képet), és akkor majd nem lóg be a notch.
Ha például a Catan telepeseivel szeretne játszani, akkor csak egy irányba lehet tartani a telefont, különben nem fog hozzáférni a menühöz. Mert ez a játék például alkalmazkodik a kijelző felbontásához, és mindig a szélére rakja a menüt, függetlenül attól, hogy 4:3-as, 16:9-es, vagy épp 19,5:9-es kijelzőről van szó. (ajánlom mindenkinek akár táblajátékban, akár telefonon)Ezt írod:
A képi tartalom viszont 18:9-es képarányon jelenik meg álló nézetben, fektetve meg addig amíg nem nagyítasz bele.Sajnos ez nem igaz. Nem igaz a fenti példáknál akár annál a játéknál (de más játékra is biztos igaz, csak nem ismerem a játékokat, de más sorolhatja, ha akarja), nem igaz ennél vagy ennél a youtube videónál, vagy sok másiknál. Persze értem én, hogy választhatja a kedves használó a 16:9-es verziót, és sokkal több fekete csíkot hagy inkább alul és felül, de valahogy biztosan érzed te is, hogy ez az érvelés (már az, hogy nézzen kisebb képet azért, hogy ne lógjon bele a notch) bizony sántít.
A Youtube-on a legtöbb videó 16:9-es, ami normál esetben pont ugyanúgy néz ki az X-en, mint bármelyik hagyományos kávás készüléken. Ha meg belenagyítasz, akkor az a te döntésed és nem a notch a legnagyobb problémád, hanem az, hogy alul/felül levág a képből jelentős részt.
A fentiek tekintetében értelemszerűen láthatod, hogy sok esetben nem kell belenagyítani semmit ahhoz, hogy alul és felől ne vágj le semmit a képből, miközben a kis belógás ezt oldalt megteszi (legyen szó akár IOS, akár android készülékről).
Természetesen továbbra is várnám az észrevételedet annak kapcsán, hogy ha a termék gyártója úgy aposztrofálja az érzékelők által elfoglalt területet, mint egy, a kijelző területébe belógó egységet, akkor mi alapján kellene nekünk mégis meggyőződéssel kiállnunk a véleményed mellett, hogy az mégsem lóg bele a készülék megjelenítőjébe (ami teljesen független a felbontásától, mivel - ahogy magad is /tévesen/ állítottad a QHD felbontás ellen érvként - a felbontás nem befolyásolja a látható kép méretét).
Én tehát itt és most szeretném megvédeni veled szemben az Apple-t (még inkább az Essential PH1-et), és kiállni amellett, hogy igenis, nekik van igazuk, ez az egység kihasít egy kis darabot a készülékből, amint azt ők állítják. Nem gondolom, hogy az általuk elképzelt, megtervezett és legyártatott készülékek kapcsán velük szemben nagyobb háttérismerettel rendelkeznél e téren, így alapvetően érthetetlen számomra, hogy miért kérdőjelezed meg ezen és más gyártók állítását, hogy a "szenzorsziget" kihasít egy darabot a kijelzőből.Amennyiben úgy látod, hogy az Apple téved, az állítása hamis és a notch nem lóg bele a kijelzőbe, úgy természetesen célszerű lenne erre felhívnod a gyártó figyelmét is, hiszen az e fórumon való cáfolat még nem valószínű, hogy eljut a megfelelő szintig, hogy felkeltse a cupertino-iak figyelmét is. Márpedig egy ilyen tévedésük bizonyosan nagy visszhangot kavarna a mobilos társadalomban.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #1088 üzenetére
"Azt nem értem, hogy a rajzoddal pont engem igazolsz és mégsem akarod elismerni
"
Áááá, megvan!
Szóval ennél az érvelésednél hirtelen áttértünk a "Kitakar-e a notch?" kérdésről a "Melyik telefon kijelzője nagyobb?" kérdésre. Hát cseszd meg azé a nagyobb, amelyikbe nagyobbat raknak.
Most nagyon szakszerűen megállapítottad, hogy például amelyik autónak nagyobb a kereke, annak nagyobb kerekei vannak mint a kisebb kerekű autóknak. Gratulálok, hát mégis csak fel tudod mérni a dolgok nagysága közötti különbséget!
Ja, de annyiban hibáztam a fenti példával, hogy feltételeztem mindkét autóról, hogy kerek kerekei vannak. A telefon témához hasonlítva viszont valójában az egyik négyszögletes. Ráz mint a picsa, de legalább nagyobb. Jólvan, egyem a pici buksid-szíved te kis oroszlán
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #1088 üzenetére
mikor az alig takar ki valamit
Tehát kitakar. Köszönöm a beismerést, leléphetsz végre.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #1087 üzenetére
míg ha kinagyítod, akkor jó 20-25% megy a levesbe
13,5% megy a levesbe kedveském. A 20 (pontosan 19,5)% az iPhone X-nél megy a levesbe. Problémáid lehetnek a mindennapokban, ha szerinted 13,5% több mint 19,5%.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Annak meg nem értem, hogy mi köze a képi megjelenítéshez, hogy a kijelző fizikai kiterjedését megadja a gyártó?
Óóó b*szod, kezdődik
A képi megjelenítéshez csak annyi köze van, hogy a gyártó szerint is igazoltan a notch belóg a képernyőbe és nem a fülek nyúlnak túl rajta, mint ahogy 1000+ komment óta magyarázod. Ennél fogva pedig a notch csökkenti a hivatalosan megadott 19,5:9-es méretű kijelző hasznos megjelenített felületét. Mert vágod ugye, hogy ha nem lenne ott notch (mint a korai koncepciórajzok esetében), akkor az a bazi vastag status bar sem úgy nézne ki, hanem rendesen, több információval.Ha meg belenagyítasz, akkor az a te döntésed és nem a notch a legnagyobb problémád, hanem az, hogy alul/felül levág a képből jelentős részt.
Erre már korábban is kontráztam, de nem vetted a fáradságot, hogy kitalálj a válaszomra épkézláb (??
) érveket.
Tehát. Kifizetsz 380 ezer vagy 250 ezer vagy 200 ezer forintot egy ultraszuperkirály telefonra, aminek csodálatos kijelzője van, ami befedi szinte a teljes előlapot. Ezek után te:
a) 16:9-ben fogyasztod rajta a tartalmat, mint a Chinaphone X9 tulajok vagy
b) kihasználod azt a technológiát amiért kifizettél három havi nettó minimálbért és kiteszed teljes képernyőreGalaxy S7 tulajnak mondod magad, ami pech, hiszen azon még 16:9-es a képernyő. Így fogalmad sincs miről érvelsz ezzel a 16:9-es f***sággal (lásd: a) válasz). Ez nem így van. A valóságban nem igaz amit kijelentesz. Nem találtam hozzá kérdőívet, de én és 18:9 vagy nagyobb arányú telefonnal rendelkező ismerőseim mind "belenagyítanak". Aztán ha feliratos a következő videó akkor visszapöccintik két ujjal. Because you can.
És igen, ezesetben a notch a legnagyobb problémád ahogyan azt be is mutattam egy korábbi AutoCAD-es rajzon:a 18:9-es azért lett kitalálva, hogy fektetve pont arányosan két félre lehessen bontani
Ezt kérlek magyarázd meg, mi értelme lenne pont arányosan két félre bontani, hadd nevessünk közösen!
-
Reinhardt
őstag
válasz
Szoval az problema, hogy a 16:9-es video teteje meg alja le van vagva ha az ember kiteszi teljes kepernyore, de azzal nincs gond, ha a notch takarja ki...
Es hagyjuk mar ezt, hogy youtube videok nagy resze 16:9. Rengeteg video van font ami ennel szelesebb keparanyu, es egyre tobb lesz, ezekbol mar ugyis kitakar a notch, hogy alul felul ott a fekete sav. -
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #1063 üzenetére
A notch ket szelen levo informacios terulet es a notch alatti terulet egy resze a 16:9-es keparanyu kijelzoteruleten feluli plusz terulet.
En ennyit allitok es ez fizikai teny..(#1066) aujjobba: Apple azt mondja, hogy ez egy 5.8"-os telefon, nem azt, hogy 5.5".
-
akooos
veterán
válasz
Parallaxis #1063 üzenetére
Ez nem fizikai tény, hanem nettó faszság.
-
Samott
addikt
válasz
Parallaxis #1059 üzenetére
Vadasz, vadasz...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #1059 üzenetére
semmilyen épkézláb érvet nem tudott senki ez ellen felhozni
Akkor te füldugóval nézted a mozifilmet
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #1013 üzenetére
"Szavazott itt pár ezer ember, 40-50 millió meg elégedetten használja. Arányok?"
És honnan tudod, hogy elégedettek?
" max. pár emberke divatból fikázik"
A szavazásokat elnézve nekem inkább az a véleményem, hogy a többségnek nem tetszik, max. pár emberke divatból nyáladzik mindenre, ami apple.
"Szóval akkor ki is él alternatív valóságban?"
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #1007 üzenetére
Nekem van összehasonlítási alapom. A személyautómban ott van a szélvédőn a tükör, mint notch. Sokkal jobb a kamion szélvédője, mert azon nincs notch, így teljes a teljes felületen gyönyörködhetek a tájban.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Te.
Huh na megvan az 1000 hsz, a topic zárható -
Reinhardt
őstag
válasz
Szavazott itt pár ezer ember, 40-50 millió meg elégedetten használja. Arányok?
7.6 milliard meg nem hasznalja. Aranyok?
-
törölt tag
válasz
-
S e t h
nagyúr
válasz
Szóval akkor ki is él alternatív valóságban?Azt nagyjából itt mindenki látja.
Nem lehet veled egyszerű a neten kívül( sem). -
nrg_52
addikt
válasz
Te a KSH-nal dolgozol? 😂
-
válasz
Mert ugye egy mobilarénás nem ítélheti meg a telefon külsejét...
Gratula -
Samott
addikt
válasz
Igazabol csak az aranyokat teveszted el. Nem par embernek nem teszik, hanem par ember mentegeti. A szavazas alapjan 6% az akinek tetszik.
-
S e t h
nagyúr
válasz
max. pár emberkeLáttad a szavazást? Te milyen alternaítv valóságban élsz?
-
nrg_52
addikt
válasz
Attol hogy neked nem izlestelen, masnak meg lehet az. Ahogy doki is irta az izles szubjektiv. A masik epuletes baromsag az, hogy aki fikazza, csak divatbol teheti. Ezmiez? 😂
-
somogyib
őstag
válasz
"nem ízléstelen...esetleg nem tetszik neki"
Figyelj öreg, ezt hívják ízlésnek!
"max. pár emberke divatból fikázik..."
Az a "max. pár embeke" a PH 3/4-e. Azt, hogy ezt divatból teszi-e vagy sem, azt ne állítsd, hanem ugyanúgy mutasd ki (mint itt a szavazásban) - hiszen nem tudhatod.
"Mellesleg nekem sem azzal van gondom, hogy ilyen a kezdőképernyője valakinek, hisz mindenki olyat használ, amit nem szégyell."
Tehát "ízlések és pofonok"...
-
válasz
1 - nem kell komolyan venned a kolléga véleményét, ha ez neked jól esik, de tudtommal nem is a dizájn volt a vita tárgya, tehát hülyeség amit írsz
2 - a te logikád alapján én meg azért hagyom figyelmen kívül a véleményed, mert egy oroszlán az avatarod...
-
nrg_52
addikt
válasz
Parallaxis #988 üzenetére
Izles teren hogy lehet kihivasokkal kuzdeni? 😂
-
judas13
addikt
válasz
Jók ezek a kinyilatkoztatások. Jók ezek a személyeskedések, oltások. Gratula! Leülhetsz egyes.
Ha nincs érv a mondandód mögött akkor jön a mások jelen esetben konkrétan az én személyem, izlésem kóstolgatása. Engetessük már meg mindenkinek ezt a szabadságot az izlés terén pld, még ha nem is azonosulunk vele, fogadjuk már el, hogy más mint a miénk.
Továbbiakban sem megyek le ilyen alpárian alacsony 1 azaz egy bites szintre, mint amit most olvashattunk fent tőled.Úgyhogy arra kérlek nagy tiszteletel, hogy a bekóstolgatásomat itt és most akkor fejezd is be!
Keress magadnak valami más játtszóteret, ha itt nem tudsz egy alapvető normális, emberi/fórumbeli szinten megmaradni.Örülnék ha erre már nem is válaszolnál (tartok tőle nem lesz ekkora szerencsém, de reménykedem) és csak a fentiek figyelembe vételével menne tovább ez a topic a már személyeskedésbe hajló, minősítgető hozzászólások nélkül.
(Gondolom ez mindenki másra is vonatkozhat. Akinek nem inge az meg úgysem veszi magára.)
Nem háborúzni, oltogatni, piszkálódni jöttünk ide, hanem informálódni és informálni, kikapcsolódni, kérdezni, vitakozni, egyet(nem)érteni.
Nem ér ennél többet ez a Noccs. Remélem neked sem. -
<Lacy85>
addikt
válasz
"ház ízlés téren kihívásokkal küzd"
Erre azt szokták mondani, hogy intelligens ember ízlésen nem vitatkozik.
Tudom, jónak írom. -
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #987 üzenetére
Ez az egyik Apple elvtrarsad hozzaszolasa arrol, hogy dizajnrol nem alkothatsz addig velemenyt amig nem volt a kezedben.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #987 üzenetére
Tudod az a legérdekesebb, hogy bár vitázunk itt - meg nem kicsit savazzuk is egymást
- , de egyedül -secret- volt az, aki a konkrét kérdéseinkre választ adott, és nem te. (és -secret-nek tényleg van iX-e...neked nem tudom, hogy mi van...
).
-
Samott
addikt
válasz
Igazabol az all be a sorba, aki elfogadja a dizajnt amit raeroltetnek.
Lehet hogy neked nem tetszik az o home screenje (egyebkent nekem se) de neki ez tetszik es beallithatta maganak. Nem csak egy rakas ikon van a nyitokepernyojen mint egyeseknek... ami nyilvan rem izleses.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Parallaxis #974 üzenetére
Mondja ezt egy olyan aki szereti a notch-ot.
-
judas13
addikt
válasz
De ha magát a home screent fikázod alapból, amiről itt rohadtul nem volt idáig szó teszem azt sima terelésből, vagy akár őszintén - , az meg már nem engem minősít. Ennyi.
👍
.......
ZavaBalazs
Nem tudom neked milyen van, de egy próbát megér ha érdekel...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
de, pl ha lekerülne róla az akku százalék kijelzése.
-
Reinhardt
őstag
válasz
Nem volt meg a kezedben, igy a velemenyed nyugodtan mehet a szemetdombra.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #915 üzenetére
Hmmm...
Szóval ha a kijelző "lóg rá" a kávára, akkor az rossz, ha a káva lóg rá a kijelzőre, az király.
Nem rossz logika.
Arra meg még mindig kíváncsi lennék, hogy az eddigiek tükrében akkor miért S7 Edge-ed van. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #917 üzenetére
És folytatod a demagógiát.
Ha nem is olyan fontos a kávamentesség (merthogy szerinted marhaság), akkor mi a bajod azzal a ténnyel, hogy szerintünk (mindannyiunk szerint) a notch egy randa csökevény? Vagy ott már hirtelen pont fontos lett a kávamentesség? Meg amikor más telefonokkal hasonlítod össze, akkor hirtelen fontos a kávamentesség? De persze csak alul-felül fontos, mert oldalt igazából marhaság, ugye?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #915 üzenetére
A használat rovására menne a kisebb káva
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #910 üzenetére
1) Logikáddal élve: ahol az S9 esetén az edge panel lenyúlik szinte teljesen a készülék széléig, ott az iX-en egy 2,5 mm vastag káva van.
2) A Samsungoknak még mindig nagyobb felületét foglalja el a kijelző az alul-felül kávákkal együtt, mint az iX-nek. Sőt, volt itt korábban egy toplista, még a Mate 10 Pro is megelőzi azt.
3) A vita továbbra sem a kávák meglétéről szól, hanem a káva kamu eltüntetéséről (lásd 2. pont), amire az Apple azt erőlteti rá, hogy hasznos, esztétikus és extra helyet ad. A valóságban kényszermegoldás (lásd: korábbi hosszú hsz-em), nem szép (lásd szavazás a cikk alatt) és nem ad, hanem elvesz (lásd: hosszú hsz, 2. pont és mindenki más véleménye rajtad kívül).
-
judas13
addikt
válasz
Parallaxis #893 üzenetére
"edge a teljes felületén érintésérzékeny. Tehát utasításokat tud fogadni, és tartalmat tud megjeleníteni. Erre a notch nem képes."
Viszont te erre elkezdtél "sziget két oldalazni" amiről ismétlem nem volt szó!
Olvasás, értelmezés.Te erre azt írtad, hogy a benyúlások is teljes egészében érintésérzékenyek. Kifelejtettél megemlíteni egy apróságot, méghozzá a benyúlások közötti részt, ún. notch-ot, ami nem érintésérzékeny. A kolléga csak ezt helyesbítette neked.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #906 üzenetére
MEGFEJTETTEM!!!
Hát Parallaxis barátunk abból indul ki, hogy minden telefon 19,5:9 képarányú! EZÉRT mondja azt megállás nélkül, hogy minden telefonon "teljes szélességű kitakarás" (a.k.a. káva) van, míg az iPhone-nál kapunk extra benyúló területet!
Valójában nem erről van szó, hanem a kettős mérce klinikai esetét mutatja be 900+ hozzászólás óta. Ugyanis amikor a notch-ról van szó, akkor 18,5:9 a vitaalap, amihez a notch hozzáad, míg amikor más készülékről van szó, akkor 19,5:9 a vitaalap, amiből a kávák elveszik a hasznos felületet.
Ez nem érvelési hiba.
Vagy szándékosan csinálja, mert nincs jobb szórakozása / elgurult a gyógyszere / szándékosan gyakorolja a provokációt...
Vagy olyan szinten elbutította az Apple marketinggépezet, hogy...nos így -
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #903 üzenetére
"..és zavar ez téged?"
Nem arról van szó, hogy kit mi zavar, hanem arról, hogy elvesz a hasznos felületből, nem pedig hozzáad.
Kb. 800 hsz. óta ezt magyarázzuk."Sokaknak ez pont, hogy előny, tekintve, hogy egy keskenyebb, jobban kézbe illő és könnyebben kezelhető készülékről van szó"
Ahhoz képest szélesebb az iX, mint az S9.
"Már kérdeztem, hogy melyik készüléken látsz több infót: S9, vagy S9 plusz?"
Már én is kérdeztem párszor. Melyik telefonnál lesz kitakarva a képernyő felső része teljes képernyős használatnál? Aminél van notch, vagy aminél nincs?
De ha szerinted egy 5,8-as kijelzőre több minden fér ki így, mint így, akkor tényleg
"Hagyjuk.. reménytelen..."
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #898 üzenetére
Még szép, hogy a kijelző tartalmat jelenít meg és érintésérzékeny. Sztem az a baj, hogy valami tévképzet folytán Te azt gondolod, hogy az a notch része, mint hozzá tartozó elem, feature. Nem, ez nem így van. Az a felület két, szerencsétlen kijelzőmaradvány, amik a notch nevű betüremkedés miatt keletkeztek.
-
madgie
titán
válasz
Magyarul kiderült, hogy igazam van, és tényleg sz*rba se nézi a grafikus/designer szekció ezt a vizuális borzalmat (ugye nekik ez a munkájuk), te meg szokás szerint terelsz, félrebeszélsz. Nem is vártam mást.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #857 üzenetére
Ja, csak épp jóval kisebb felületen, mert a képernyőméretbe a notch is bele számít.
Tehát a papíron 5,8-as telefonod még 5,5 sincs.
De a notch nem elvesz, hanem hozzáad. -
Reinhardt
őstag
válasz
(#857) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#858) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#863) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#864) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#872) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#875) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#876) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#885) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#892) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#893) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
(#898) Parallaxis: no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória.... -
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #892 üzenetére
Már bocs, de egy sziget bármelyik oldalán állsz, mindenképpen a szigeten vagy. Amiről Te beszélsz, az a szigettől jobbra és balra elterülő
tengerkijelző, aminek semmi köze a szigethez. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #892 üzenetére
Ő azt írta, hogy az edge teljes egészében érintésérzékeny.
Te erre azt írtad, hogy a benyúlások is teljes egészében érintésérzékenyek. Kifelejtettél megemlíteni egy apróságot, méghozzá a benyúlások közötti részt, ún. notch-ot, ami nem érintésérzékeny. A kolléga csak ezt helyesbítette neked.
-
judas13
addikt
válasz
Parallaxis #885 üzenetére
Nem tisztem megvédeni a kollégát nincs is rá szüksége(#882)de amúgy ő a notchról beszélt(bemetszést, bevágást jelent nagyvonalakban) és nem a noccs két oldaláról. Csak kiforgatni másnak a szavait vagy ami még rosszabb szimplán hülyének nézni nem túl korrekt.
.....
Somatom
Esküszöm csak utólag olvastalak ☺
....
Richardo
Én is!!
-
Somatom
veterán
válasz
A sziget, az a betüremkedés, aminek egyik oldala sem érintésérzékeny. A kijelző érintésérzékeny, de annak semmi köze a szigethez.
Azt olvastam, hogy az új TW már fekvőbe tudja forgatni a home -ot. De, ha nem, akkor egy custom launcher -rel ez síma ügy. Már az SGS 2 -t is így használtam (ADW, később Apex). Sok telón a gyári launcher is tudja. Nagyon hasznos, ha kitolod a képet monitorra. A linkelt videóról pont a fektetett nézetű kitöltés hiányzik. Gondolom azért, mert az iPhone ilyet csak médiatartalom (képek, videók) esetén csinál.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Miért nem váltasz iX-re és beszélsz magadban inkább? Mindenre van kifogásod hogy miért ez a legprofibb cucc.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #875 üzenetére
Az edge a teljes felületén érintésérzékeny. Tehát utasításokat tud fogadni, és tartalmat tud megjeleníteni. Erre a notch nem képes. Értem én, hogy ha már megosztja a kijelzőt, akkor a maradék ficakokat próbáljuk meg hasznossá tenni. Csakhogy ez több problémát is felvet. Az egyik, mint korábban írtam, a home fordulásnál az asztal elemeinek átrendeződése. Engem ez érzékenyen érint, mivel szinte csak fekvő nézetben használom a telóimat.
Arra egyébként kíváncsi lennék, hogy iX -en screen mirroringnál mi jelenik meg a monitoron? Vagy, iPhone -okon olyankor sem fordul fekvőbe a home? -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #876 üzenetére
Én ott tartom a Hello Kitty matricáimat
-
arnyekxxx
veterán
válasz
. és a felső káva milyen funkciókat tud nálad okoska?
megvédi a gyomromat a hányásgörcstől minden ránézéskor. NAGGGGYON hasznos
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Rosszabb vagy mint Aryon némely esetben. Ez pedig nem bók volt.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #872 üzenetére
Tényleg nehéz eset vagy. Ebben a megoldásban nem a kijelző belógó részeivel van a probléma, hanem közötte azzal a minekkel. Azt hívják notch -nak. Ha az nem lenne, akkor belógó kijelzőrészek sem lennének. Mégis, mit találnak ki azokra a kijelzőrészekre? 1x1 -es widgeteket?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Parallaxis #872 üzenetére
Az én telefonomban takonysziget nélkül is mindenféle funkciókat ellát a képernyő felső sávja.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #864 üzenetére
Mi vaaan? Milyen funkciók? Ha a notch -ban levő hardverelemek a kijelző alatt is tudnának működni, akkor nem lenne notch.
-
Dottore
addikt
válasz
Parallaxis #863 üzenetére
Nyilván nem bizonyíték, csak árnyalni akarom a képet, de én senior grafikus vagyok és nagy bizonyossággal állíthatom, hogy a szakma nagy része, egyértelműen rondának találja.
A grafika és az arányok az matek, csak az ízlés szubjektív.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Parallaxis #864 üzenetére
Szóval hol a különbség?
A notch ocsmány. Ez pl eléggé jelentős különbség szvsz.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #857 üzenetére
Ezt neveztem pazarlásnak. A kávának fölösleges az Amoled, elég a közönséges műanyag.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #858 üzenetére
Az Edge a használhatóság rovására megy, tok nélkül pláne, de esztétikailag csak hozzáad valamit a képernyőhöz, nem elvesz. Notch esetében minimum viszonylagos ez, szerinted hozzáad, más szerint elvesz, de egyébként bármelyik grafikus/designer azt mondja rá, hogy olyan ronda és oda nem illő, hogy hihetetlen.
És ennek semmi köze ahhoz, hogy néhány fantáziatlan androidos gyártó elkezdte másolni ezt is.
Egyébként zöldhályogosként szívesen hallanék olyan érveket a szemészeten, hogy az esetleges látótérkiesés tulajdonképpen nem baj, mert nem elvesz, hanem a kieső területnél körben hozzátesz...
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #851 üzenetére
Ha a notch alatt van a notibar, akkor mi jelenik meg a notch -tól jobbra, és balra? Androidon a notibar feletti, megjelenítés szempontjából kihasználatlan felületet kávának hívják.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #851 üzenetére
Hát ja, egy időben ez is menőnek tűnt, meg magasabb lett tőle az ember
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #824 üzenetére
Még mindíg nem érted, hogy ez nem IOS, vs. Android, vagy iX, vs. S9 vita. Itt a notch vs. no notch a téma. Írhatnám, hogy iX notchal, vagy notch nélkül, de ez sem az igazi kérdés. A cikk a másolásról szól, vagyis a notch -ról Androidon. Mondjuk, egy S9 notchal, vagy notch nélkül. Azonos kijelzők esetén is teljesen különböző a szitu a két rendszeren, mivel Androidon egyrészt foroghat a home, másrészt teljes egészében kihasználható a notibar. Itt nem csak arról van szó, hogy valami véletlenül odakerülhet, hanem arról is, hogy a felhasználó is beleszólhat a megjelenő tartalmak elhelyezkedésébe. Lehet, hogy az Apple a megjelenő tartalom szempontjából egy egyébként kihasználatlan felületet áldozott be, de Androidon az a terület is hasznosítható.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #805 üzenetére
"S9 és iX között meg az utóbbin fér el több, ez itt is bebizonyosodott, olvass vissza, vannak screenshootok is."
Ja, vannak. Csak épp az S9-en fért ki +1,5 hsz., nem pedig az iX-en.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #812 üzenetére
Azt írtam, hogy 800 komment óta ostobaságot beszélsz.
16:9-es filmezéskor jobb az iX?
- Nem, mert a kép egyötödét vágja le teljes képernyős módban. Ha nincs teljes képernyős módban, akkor pedig a notch melletti (szerinted extra) részek feleslegesek.Szöveg olvasásra jobb az iX?
- Nem, mert ugyanazt (vagy a ppi és a képernyőméret eltérés miatt) kevesebbet mutat, mint a Galaxy-k.Játékra jobb az iX?
- Nem, mert a játék képébe vagy belenyúlik a notch, vagy a fejlesztő (erre gondolván) előre levágja mindkét oldalon a notch helyét (mert ugye tarthatod így is, meg úgy is fektetve), ergo még kevesebb a hasznos hely. Vagy 18:9-re optimalizálják a játékot, amivel ugyanott vagy, mint a többi mobillal.Értesítésekben jobb az iX?
- Nem, mert a státusz bar-t feltolta a notch mellé, így a hely 1/3-ára szűkülnek az ikonok: akksi, térerő, GPS, Bluetooth, alkalmazások értesítései. Emiatt nem férnek ki, le kell húzni, hogy minden látszódjon (pl. az akksi százalék most akkor 64% vagy 79%, mert ez már nem mindegy).18:9-es tartalomban jobb az iX?
- Preferencia kérdése. Ha megelégszel a csökevényes status bar-ral, akkor ugyanolyan jó az elvileg 19,5:9-es iX mint a 18,5:9-es Galaxy, OnePlus, stb, hiszen az effektív képernyőtartalom mindegyiknél 18:9-en jelenik meg. A status bar mindegyiknél felette van, csak ugye az iX-nél ketté osztva. Emiatt az iX-nél ha akarjuk sem tudunk valódi full screen tartalmat fogyasztani a notch miatt.Szimmetriában jobb az iX?
- A kamera elhelyezésén kívül függőleges tengely mentén szimmetrikus a külseje. A Galaxy függőleges és vízszintes tengely mentén is szimmetrikus. Akinek meg zavarja a szemét, hogy a 3,5-es Jack nincs egyvonalban a hangszóróráccsal, annak üzenem, hogy egyrészt legalább van, másrészt ez a funkciót nem befolyásolja ellentétben a notch-csal, harmadrészt meg nekem az elmúlt 8 hónapban ez fel sem tűnt, amíg itt nem olvastam. Ellentétben a notch-csal, ami valamiért olyan jelentéktelen, hogy csupán 800+ hozzászólás óta vitatjuk a hasznosságát.Divatdiktátor az iX?
- Természesen igen, mint minden iPhone. A divatnak is vannak zsákutcái és a vásárlói visszhang alapján ez az lesz. Per pillanat még senki sem tudja. Ezért ne is próbáljuk bizonygatni ezt vagy az ellenkezőjét, hiszen egyikünk sem időutazó.Jó mobil az iX?
- Persze. Egy jó állapotú, régebbi használt autó áráért el is várja az ember.Jó az iX kijelzője?
- Persze, Super AMOLED, ami a mai (egyik) legjobb technológia. A Samsung gyártja az Apple számára, így a Galaxy kijelzőjének nagyon közeli rokona. Ugyanazokkal a hátrányokkal is bír (beégés például). Hagyományosabb IPS kijelzővel nem lett volna megoldható a képernyő megvilágítása a notch környékén.Indokolt az iX notch-a?
- Az ujjlenyomat olvasó dizájn döntés miatt eltűnt (a képernyő alatti ujjlenyomat olvasó akkoriban még nem volt elérhető technológia), de kellett valamilyen biztonságos zárolási mechanizmus. Ez lett a FaceID, ami - mint tudjuk - messze nem garantálja az ujjlenyomatok megbízhatóságát. Az Apple beállt a technológia mögé, viszont az emiatt sokasodó szenzorokat nem tudta sehova elrejteni. Megoldásként a szimmetria mellett szavaztak és egy középen belógó jókora fekete notch-ként realizálódott a szenzortömeg. A korai renderekhez és fantáziarajzokhoz viszonyítva ez tehát ténylegesen belóg.De hiszen az Apple azt mondja, hogy a képernyő széleit tolták fel, ezzel adva extra tartalmat!?
- A dizájn egy vízióval kezdődik, ami az elmúlt pár év óta mindig a teliüveg, kávamentes küllemből indul ki. Így volt ez az iX tervezésénél is, ahogyan arról a neten fellelhető képek sokasága tanúskodik. (Például a Cult of Mac jelentése a korai tervekről üveg alatti ujjlenyomat szenzorral és sziget nélküli, apró hangszórósávval.) Na már most ez a technológia korlátai miatt nem jött össze, így kellett a FaceID, így kellett a több szenzor és így kellett a nagyobb hely mindezeknek. Így hát behozták a notch-ot a képernyő tetejére. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Parallaxis #806 üzenetére
na jó, kicsit szájbarágósabban akkor.
azt már megállapítottad, hogy a kisebb kijelző igazából ugyanakkora, mint a nagyobb kijelző (S9 vs S9+), ha ugyanaz látszik rajta, tehát ha mondjuk az S9-en az egykezes módban ugyanannyit látok, mint rendesen, akkor az is ugyanakkora:
kép1 kép2
na most ha itt meg lehetne úgy növelni a kijelzőméretet, hogy csak fölfelé, nem méretarányosan, akkor több hozzászólás férne el rajta, tehát nagyobb lenne, igaz? -
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #812 üzenetére
no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
Mondhatnánk bármelyik hozzászólásodra, de vannak itt még akik próbálkoznak.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #802 üzenetére
"A notch meg a sima 18:9-es felületen felül van, szóval az S9 csak ezzel a felülettel tud gazdálkodni, míg az iX-nek ott van pluszban az információs két fülecske."
Az információs sáv az S9-en is a 18:9 felett van, ezért nem 18:9-es képarányú az sem.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #805 üzenetére
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
szóval ha mondjuk egy S9-en a szélső 1-1 centi sávot kikapcsolnánk, feketén hagynánk, akkor azzal nagyobb lenne a kijelző, mert már nem 18:9-ben, hanem mittomén, mondjuk 18:5-ben jelenítene meg tartalmat?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Kiteszek egy 16:9-es filmet teljes képernyőre, képernyőkitöltéssel. A Galaxy és az Apple is levágja a képek alját, hogy a képernyőmérethez igazítsa a filmet. Az Apple ezen túl levágja a szélét a notch miatt. Vagy tévednék?
Menjünk tovább. Mivel az iX 19,5:9 képarányú, ezért ez a "belenagyítás" is nagyobb mértékű, mint a 18,5:9-es Galaxy-knál. Tehát nem csak a notch-ot vágja ki a képből, de alul-felül is többet vesz el.
Keresztkérdés: ha ilyen nagy és szép kijelző van a telefonodon, akkor nem akarnád azt jobban kihasználni? Úgy értem: ha nem teszed "kitöltés" módba a filmet, akkor ennyi erővel egy 30 ezres kínai csodatelefonon is nézhetnéd a filmet, ugyanazt az élményt kapod.
Egyébként ugye tudod, hogy a Samsung nem a natív DPI-n hajtja meg a kijelzőit?
(Az S9 411 DPI-re, az S9 Plus 366-ra van belőve.)
Igen, ez az alapbeállítás, FHD+ a neve és takarékossági okokból ez a default, ugyanis normál használatban nincs különbség QHD+-hoz képest. Ez nem fedi el a tényt, hogy QHD+ kijelzőről van szó 570ppi sűrűséggel, amire és amiről két kattintással lehet váltani.Az S9 Plusz több infót tud megjeleníteni, mint az S9?
Ja nem, mert ugyanazt látod rajta, csak nagyobb méretben.
Nem képet, hanem folyószöveget kéne itt összehasonlítani, ahogyan azt többször meg is tettük/tették itt a topikban és mindannyiszor bebizonyosodott, hogy az S9/S8 több tartalmat jelenít meg azonosan jól olvasható módon a nagyobb mérete miatt. -
Lirion
addikt
válasz
Parallaxis #720 üzenetére
A notch nélküli telefon 18:9-es képernyőjére pont ugyanannyi infó férhet el, mint bármilyen másik 18:9-es képernyőre, amin felül PLUSZBAN van egy sziget.
Ezt magyarázd már el kérlek, mert nem értem. Hogy tud több tartalmat megjeleníteni az iX kijelzője, mint az s9, miközben utóbbi fizikailag is nagyobb (84.8 VS 84.4 cm2), nagyobb a felbontása (1440 x 2960 VS 1125 x 2436) és a dpi értéke is közel 25%-kal magasabb?
Lehet, hogy csak korán van még, de ezt egyszerűen nem értem...
-
Fall-N
veterán
válasz
Parallaxis #770 üzenetére
Az alsó és a felső káva nem szimmetrikus ne beszélj mellé! A gomb ezen eddig nem tört meg semmit.
A Google mióta szabja meg a telefonok külsejét? A Material design csak a szoftverre terjed ki.
Amúgy meg ne ringasd magad hiú ábrándban, nem fogja az összes gyártó az összes telefon modelljén átvenni így marad választék akinek nem jön be.
Attól még, hogy nincs semmi hasznos dolog amit kitehet az iOS az értesítési sávra, attól még Androidra ki lehet tenni. Egyébként is elég hasznos az is, hogy fut a háttérben valami aminek futni kell. Ez is egy visszajelzés, hogy rendben működik. Akinek nem jön be el lehet rejteni és legalább van választási lehetőség. IOS-en nincs...
Egyébként ha ennyire véded az Apple-t miért nem veszel szifont? Minek kínzod magad az S7-tel? Azon notch sincs.
-
Somatom
veterán
válasz
"Háát, akit zavar a notch, annak egyre fogynak a lehetőségei, hogy milyen készüléket vegyen"
Fordítsuk meg! Annak a gyártónak, amelyik notchos készüléket akar értékesíteni, egyre szűkülnek a piaci lehetőségei.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Én már csak azért is tisztellek, mert foggal-körömmel kiállsz az elveid mellett.
Politikában lenne a helyed a sok elvtelen senkit leváltani, mivel ott gyorsabban változnak a vélemények, mint az időjárás. -
törölt tag
válasz
Parallaxis #704 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #701 üzenetére
Téged tényleg nem zavar, hogy egyedül te mész a forgalommal szemben az autópályán?
Vagy marketinges pozícióra pályázol az Apple-nél és ez a vizsgamunkád?
Pedig itthon ez a helyzet, hogy zömében azok vesznek Apple-t akik ki akarnak tűnni.
És hogy a témánál maradjak:
Szerinted mi a bánatos ló.....ért másolják a noccsot? Azért, hogy a csóróknak is legyen iX kinézetű telefonja. Kína az egyik ilyen hely, ahol igenis státuszszimbólum a mobil. Az pedig nem egy hangyapöcsnyi kis ország...
És igen idiótáknak készül, mert az idióták fogják gondolkodás nélkül is kinyögni a noccsos telefon árát, mert ha nem trendi, akkor egy lúzer. Tőlünk egyre keletebbre egyre inkább státusz egy telefon, és jobb, ha tudod, a világ lakosságának kétharmada arra lakik. Ezért is van annyi kopipészt-company Kínában. De csak nyugodtan áltasd magad, hogy kedvenc gyártód fossá keresi magát, még akkor is, ha felére kellett a gyártást visszavenni.
De tudod mit? Csináljatok Apple békemenetet, hogy milyen király dolog a noccs, mert hozzáad, és nem elvesz.A kopi meg csak az innováció mocskos lenyúlása, amit üldözni kell.
Walking Dead szindróma. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #703 üzenetére
Először is térjünk vissza az alap felvetéshez, utána foglalkozhatunk a többivel is.
Ha nem elvesz, hanem hozzáad, akkor hogy tud belelógni a videóba?Ez a nyugdíjas, meg szemész bullshit is sajnos elég életképtelen (mint általában minden agyament baromságod. de nyomjad csak, baromi jól szórakozunk rajtad), mivel épp előtted néhány sorral linkelték be az eredeti, valamint a széthúzott képet is. Mekkorát torzult, nem?
De segítek. Gyakorlatilag semmit."Nem, az a legdurvább, hogy még mindig képtelen felfogni pár vérpistike, hogy nincs igaza, de hát ugye divatköpködés miatt szar lenne beismerni, hogy tévedtetek."
Sajnos még mindig nincs mit beismerni.
Meg lett már mutatva pár napja az is, hogy még csak több tartalom se fér ki rá. Sőt, kevesebb.
Ha megy a matek, akkor a képernyő felületéből is elvesz, mert így kisebb lesz, mint egy notch nélküli telefonnál.
Ha valamit kiraksz full screen-be, belóg a notch.
Maradt még valami? -
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #702 üzenetére
Epp az elobb cafolt meg az egyik elvtarsad:
Belelóg.
Igaz, hogy azt mondja, hogy inkabb a tartalomgyartora kellene kopkodnom, hogy miert keszit olyan filmet amire ralog a notch. De a lenyeg, hogy a tenyed meg van cafolva. -
DS39
nagyúr
válasz
Parallaxis #685 üzenetére
Ezen elgondolás alapján az Apple ne gyártson autót, soha. Köszönöm.
-
somogyib
őstag
válasz
Hiányoztál... Totheground-al végre normális mederbe kerülne a vita, erre beleböfögsz egy ilyet. Jajj... -
törölt tag
válasz
Ezt nem hiszem el.....
Kész vagyok, mint a mateklecke.... -
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #601 üzenetére
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #602 üzenetére
Ja. Leadták a szavazatukat, meg serényen töltögetik is a notch remover-t, olyan kommentekkel, hogy "nem szeretem a notch-ot"
Csak azt nem tudom, akkor minek vették meg? (Vagyis hogyne tudnám).
Nem csak itt, máshol is 10% alatt van azoknak az aránya, akik szeretik.
Ezért nem nagyon fog senki ebbe beleállni az Apple copy gyárosokon kívül. Itt egyedül talán az LG a kivétel. De majd ezek is szép sorban koppannak, ha a kutya nem veszi őket, mert szerencsére azért az emberiség nagy részének nem elég pusztán egy logo a telefon hátulján.
Nem mi fogunk koppanni, ha a samsung is ilyet gyárt (1000%, hogy nem fog), hanem majd te, ha az Apple is inkább elhagyja, mert senkinek nem kell. Márpedig el fogja. -
somogyib
őstag
válasz
Itt egy másik szavazás, kb. úgy alakulnak az arányok, mint itt az MA-n.
(#598) Szakiii az tény, hogy az Apple inkább diktál, mint hogy a felhasználói véleményekre hagyatkozna. De egy ekkora cégnél nem tudom elképzelni, hogy ne lenne közvéleménykutatás, és azt, hogy ha az eladások nem az elvártak szerint alakulnak, akkor az ne befolyásolná a későbbi fejlesztéseket.
(#610) syn7h37ic és multitouch is van, ha nem kötöd be magad.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #604 üzenetére
Mert a képernyő tetején lévő vakfolt az aztán nem optikai csalás
Mondok jobbat: az autó szélvédőin a visszapillantó mögött van egy "notch", oda teszi ka szenzorokat... a te szavaiddal érve akkor az nem elvesz a szélvédőből, a kilátásból, hanem a notch két oldalán lévő maradék terület tesz hozzá
-
Samott
addikt
válasz
Azok egy darab szart is megvettek volna, ha alma logo van rajta. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest