Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BenHans

addikt

válasz Johnny_vT #909 üzenetére

Így van szerintem is. Utaltam is rá, hogy addig nincs értelme a notch-nak amíg az ez esetben leginkább számító alsó és felső káva együtt pont olyan széles kihasználatlan csík mint amilyen széles a notch.
    Tehát ha az alsó kávát a felsőhöz hozzátennék az megszüntetné a notch - szenzorok elhelyezésével magyarázható - szükségét.
    Így nézve megmaradhatna a teljes kijelző a notch helyét is kitöltve, anélkül hogy méretben bármi változás történne és így a hasznos területet tekintve már csak az edge miatt lenne jobban kihasznált az S9 féle előlap ami létjogosultságán kár vitázni mivel ha nincs akkor sem ront olyan mértékben a kihasználtságon, a haszna és kényelme pedig ízlés kérdése.
    Aztán hogy a felső 1db vastagabb káva dizájnban milyen lenne az iX-en azt lehet vitatni de használat tekintetében előnyösebb volna az az említettek miatt biztos.

(széles = amilyen mélyen belóg)

szerk. Elolvastam az előző hozzászólásomra írt pontokba szedett választ.
    Próbáltam megérteni megértetni amit írt a kolléga, de még ezt is támadja valamivel, ráadásul úgy hogy a káva és a notch is hasznos szerinte.
    Megpróbáltam alátámasztva összefoglalni a saját gondolataim és a többi hozzászóló gondoltait, amik makacs tényeket tartalmaznak. Ha nem sikerül ezen információkat összetetten kezelni és csak külön külön egy részletet sikerül megragadni akkor sajnálom.

• BenHans

addikt

Előre is elnézést, hogy beleszólok, de a számos hozzászólás után továbbra is arra törekedtem, hogy megértsem mit szeretne a notch mellett kardoskodó kolléga. Nem érdekel az S9 vs iX vita, mivel nem ez a lényeg, ezek csak a két top dizájn megoldás demonstrálása miatt érdekesek. Az edge sense-t sem keverem ide mivel semmi köze ehhez szerintem, és eleve tovább tördeli a témát mivel megosztó a kezelhetősége és ergonómiája, fénytörés stb. Én sem szeretem, de legalább alapból nem bántja a szemet, nem üt el a kinézettől maga a kialakítása.

Nekem az jött le, hogy ő törvényszerűen teljes előlapot kitöltő kijelzőből indul ki, ami alul, felül és kétoldalt is a készülékház adta lehetőségekhez képest teljesen kávamentes és edge sincs. Emellett nem törődik az esztétikummal és a megjelenítés kihasználtságával.

Majd arra épít, hogy így is el kell helyezni valahova a szenzorokat, a kamerát...
    Itt a Mi Mix 2S-ről szóló cikkben látható, hogy amennyiben az előlap csak kijelzőből áll szükségszerű valahol kivágni picit a kijelzőből, hogy az előlapi kamera elférjen.
    Az Essential Phone ilyen formában nem védhető mivel van alsó káva ahol elfért volna a kamera, tehát nem volt szükségszerű a felső betüremkedés.

Tehát az iPhone X így nézne ki notch nélkül, az S9 pedig így szigettel együtt, tehát ahol kék ott kijelző lehetne, és ha úgy tetszik notch-csal együtt kisebb is lehetne a készülék.
    Bocs a gyorsan összecsapott paintért... :D

Szerintem ez kicsit félig üres félig teli vita. A kijelző betölthetné az előlapot ha nem lenne notch, tehát elvesz belőle, de valamennyire szükségszerűen. A nagyobb gond, hogy amennyit a mellé érő kijelzőfelület ad az hiába bír funkcióval a megjelenített ikonokat illetően ha használat közben így is kiesik. Tehát összességében haszontalan az egész.
    Ha kötelező kivenni valamennyit a kijelzőből (notch) a szenzorok miatt, szerintem az lenne a legjobb megoldás ha mellette úgy funkcionálna szoftveresen az a kijelző sáv mintha önálló másodlagos "passzív" értesítési kijelző lenne, és alapból nem keltené hasznos tartalom megjelenítési felület illúzióját, hanem úgy válna hasznossá hogy programozható notibar lenne, lásd LG V20 és HTC U Ultra, így pl egy videó egy része ránagyítva sem mehetne a notch mellé, mert csak az "aktív" kijelzőfelületet kezelné.

Ez android mindenképp, de szerintem iOS-en is élhetőbb lenne. Nem venne el a megjelenített tartalomból, a haszna ki lenne használva és ha ránéz az ember akkor nem egy ormótlan benyúlást látna, hanem szenzorokat és mellettük hasonlóan éjfekete háttérrel (amolednél sima ügy) szerkeszthető interaktív értesítőpanelt személyre szabható ikonkészlettel. Nem venne el esztétikailag sem a hasznos területből ahol 100%-ig egységes, takarásmentes tartalmat akarunk látni.

ui. Véletlenül sem védek senkit, a jelenlegi notch megoldásokkal én sem szimpatizálok. Engem személy szerint az sem zavar ha nem csak egy kijelzőt fogok hanem van káva, de kávával együtt nem védhető a notch, márpedig a kávából is faraghatna még az iX és a notch is lehetne szűkebb talán. Véleményem szerint jelenleg ott valamit el is vett dizájnban és hasznos tartalom megjelenítésében ahol adni próbált.

• BenHans

addikt

válasz joey04 #119 üzenetére

A bemutató később volt, de a felhasználókhoz előbb került.
    Ha minden igaz az iPhone csak júniusban (29-én) került piacra az USA-ban.
    De nem is ez volt a mondandóm lényege igazából, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy rendelkezésre állt a technológia és nem csak az Apple számára. [link] :DDD
    Sajnos sokszor hallom inkompetens iSheep módba kapcsolt felhasználóktól, hogy ezt meg azt Steve Jobs talált fel. Ezek a dumák inkább visszásak, kb rossz fényt vetnek a normális tulajokra. Nem ártana mindenkinek ismerni Steve Jobs munkásságát hogy ő maga mit is tett hozzá a dologhoz. Iszonyat megosztó de ugyanennyire hatékony elme volt, tanulhatna tőle nem egy mai marketinges is.

• BenHans

addikt

válasz Bossyy #28 üzenetére

Így van. Pl a HTC is gyártott egy keveset még OEM-ként pl Color palm-size PC (1999), az első Windows PDA (1998), az első Windows telefon (2002), első 3G okostelefon (2005), érintőkijelzővel is.
    Aztán 2006-tól önállóan folytatták, első androidos okostelefon (2008 T-Mobile G1), első 4G-s készülék (2008), első f2.0 apertúrájú okostelefon burst shot móddal és videóba fotózással (2012).

2009-ben pedig megjelent a HTC Sense ami utat mutatott a kezelőfelületek terén.
    Elég csak megnézni mit írt anno ezekről Bog és Bocha.

Az Apple is szépen keretbe foglalta a kérdést az iPhone-nal. Amit vállalt az működött is, egységes volt és egyszerű. A saját szemléletük alapján összefoglalták azt amit mástól is láttak és precízen megalkották azt, ami szerintük az okostelefont vagyis "An iPod, a Phone, and an Internet Communicator... ...this is one device." jelentette, és jó volt, plusz volt egy képük az egységes alkalmazásboltról. Az első lépés(ek) a valóban átütő és okos iPhone 4 felé.
    Az csak mítosz, hogy az első kapacitív kijelzővel szerelt telefon az iPhone volt, mert az az LG Prada volt, csak éppen összességében nem volt jó, az LG kicsit fogalmatlan volt még ehhez.

Sajnos így Jobs után már kicsit más irányt vettek. Bizonyos dolgok biztos nem kerülnek a felhasználók kezébe, legalábbis nem olyan formában, ha ott van.

A Notch-hoz csak annyit tennék hozzá, hogy ennél van jobb megoldás és így talán nem ezt kéne követni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés