- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #782 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy az Amoled magát a kijelzőt, mint hardvert jellemzi, a túlszaturáltság viszont a kalibráción, azaz a szoftveres beállításon múlik. Vagyis, az Amoled technológia által nyújtott lehetőség nincs közvetlen összefüggésben a túlszaturáltsággal.
-
Fall-N
veterán
válasz
Totheground #686 üzenetére
Úgy bírom, hogy állandóan ti viszitek el a témát az iPhone vitába. A hozzászólásod rohadtul nem releváns Somatom által írt dolgokra:
1. Androidot használ (Motorola).
2. IOS és Androidon nem ugyanúgy működnek értelemszerű módon a dolgok. A statusbar sokkal informatívabb droidon. Sokkal több mindent ki lehet oda tenni. Hogy jön ide az átkozott iX?! Igenis itt zavaró a notch! Hasznos helyet vesz el. Ez tény pont. Pont leszarjuk, hogy iX kő egyszerű statusbarján nincs mit kitakarni. Hagyjuk már még alapvető akksi töltöttséget sem tud kijelezni. Tudjuk nektek erre semmi szükség.Másrészt miről szól a cikk? Nem az iPhone X-ről hanem hogy a hülye gyártók átvették a kivágást. Innentől fogva rohadtul OFF és szükségtelen az alma védése. Minket Androidosokat megoszt a dolog, mert itt több gyártó is képviseli magát és itt ha nem jön be valamelyik húzása akkor váltunk márkát. Nálatok ilyen nincs, ha kell az iOS akkor marad az Apple.
Szóval a téma az Androidon lévő notch. Ha megmaradt volna az Applenek a kutyát sem érdekelné. De az hogy több márka beállt a másolósdiba és feladták ezzel a saját dizájn elveiket az rohadtul idegesítő. Kisebb kínai dzsunkák kit érdekelnek.
A másik fő dolog amiről nem írtok az az hogy ez a kivágás szembe megy mindennel amit Steve Jobs idejében letett az Apple az asztalra. Nála az esztétika és a szimmetria mindennél fontosabb volt. Ez rohadtul nem felelne meg a kívánalmainak. Ha élne biztos hogy ez így soha nem jött volna ki. Aki meg tervezte biztos ki lett volna rúgva.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #724 üzenetére
Sztem ez az arcfelismerős feloldás is hasonló minek, mint a notch.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #718 üzenetére
Samsungokon nincs Face ID? A notch -tól nem lesz a teló teljes felületén kijelző, csupán az addig a kijelző fölé helyezett hardverelemek helyét más alakzatban vették el a kijelzőből. A megjeleníthető tartalom szempontjából egy konvex forma mindenképpen előnyösebb, mint egy konkáv. Ez egyszerű matek.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #712 üzenetére
Én csak a notch -ra, mint megoldásra koncentrálok, az IOS nem nekem való. Nem szeretném, ha átterjedne Androidra.
-
Reinhardt
őstag
válasz
Totheground #708 üzenetére
Az utolso film amit neztem az a Netflix fele Annihilation, nem mozis film, direk tv vagy egyeb eszkozon valo lejatszasra gyartottak, es nem 16:9. Mint ahogy a filmek donto tobbsege se az.
De en egyebkent sem film nezesrol irtam, hanem, hogy youtobe-ot nezek, ahol egyre tobb a szelesebb tartalom.
Es valoszinuleg meg tobb lesz, hogy az apple is beallt a 18:9+ os megjelenitok moge.
De ez ugye nem szamit, egyesek csak azt latjak bele a dologba amit ok szeretnenek.
Mar eloszor is ertettuk, hogyOLED
tv-d van. Kepzeld nekem is. Es ki nem szarja le?
Valaki legyen oly batyam es egy uj uzenetbe (ne valasz erre) masolja mar ezt be neki, csak, hogy ne legyen igaza
-
Somatom
veterán
válasz
A notibar a teljes felületen kihasználható. Ha ebből elveszünk, akkor hasznos felületből veszünk el.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
"De te mar csak tudod, gondolom eleget hasznaltal notch-os telot es kurvara zavart, azert kopkodod."
Nem nehéz reprodukálni. Csak oda kell tenni a notch helyére az ujjad.
Ja de várj, az úgy nem jó, mert ha oda teszem, akkor az elvesz. A notch meg hozzáad. A franc se érti már ezt. -
Reinhardt
őstag
válasz
Totheground #698 üzenetére
En csak Para az nem takar ki semmit, ez egy 18:9-es telefon extra feluletekkel felvetese miatt gondolkoztam el ezen.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Totheground #693 üzenetére
Nem vág le semmit. Ha 16:9-es videót nézel 18:9-es telón, akkor ugye két oldalon (teló ugye fektetve van
) lesz 1-1 fekete sáv. Na a legtöbb lejátszó (nem pl. a samsung gyári megoldása, ami csak zoom-ol egyet) meg tudja azt csinálni, hogy széthúzza a videót. A magasság nem változik, csak a szélesség.
Amúgy én sem telefonon nézek filmeket, de elég gyakran van olyan, hogy út közben megnézek 1-2 videót.
Meg nyilván ez nem érint mindenkit, csak azért írtam le, mert ez is lehet zavaró tényező.Hitvitát meg főleg nem csinálok belőle. Egyszerűen csak nem tartom jó megoldásnak.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Na de épp ezt írtam régebben.
Én pl. mindig úgy nézek videót a telefonon, hogy kiteszem teljes képre, mert ha már itt a 6,2-es kijelző, akkor nem a fekete széleket akarom bámulni.
Nem bele nagyítok, hanem képernyőhöz igazítok. Ilyenkor viszont kicsit zavaró lenne, ha az egyik oldalon ott figyelne egy kivágás / belógás.
Lehet, hogy alapból 16:9-es, de mindenféle észrevehető torzulás nélkül ki lehet húzni 18:9-re.
De pl. a youtube is kihúzza a szélekig a videók egy részét, és abba megint csak bele lógna a notch. -
Somatom
veterán
válasz
Hogyhogy nem forog a homescreen? Ha csinálsz egy screen mirroringot, akkor vagy állandóan forog a nézet és portréban kihasználatlan a TV kijelzője, vagy egérrel csatlakozva felcserélődik az X és Y tengely, és kezelhetetlen lesz a megjelenő kép. Vagy, beteszed fektetve egy autós tartóba, akkor is 90 fokkal elfordulva marad a home? Nemááá!!!!
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #682 üzenetére
Ezek a hsz -eid miért OFF -ok? Sokkal valóságosabbak, mint amiket itt ON -ban olvasni. Nem tudom elképzelni, hogy együtt tudjak élni vele. Eleve a notibar középső részét is használom (le/feltöltés megjelenítése, stb.). Aztán az alapértelmezett nézetem a landscape. Mi a helyzet a notchal a fektetett nézetben megjelenő tartalom esetén? Hogyan rendeződnek át pl. a főképernyő ikonjai? Mi kerül a notchot körbevevő felületre? Mi a helyzet screen mirroringnál? A TV -n nincs notch.
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #679 üzenetére
Ezt értem, de esztétikailag milyennek találják?
Azért kérdezem, mert szerintem ez a vita inkább a dizájnról szól. (persze vitázunk itt a kávamentesítés technológiai megvalósításról is, de ezért vagyunk a geek-ek
).
-
törölt tag
válasz
Totheground #677 üzenetére
Ja.... Az más.
Azt hittem, hogy az itthoni metróról beszélsz.
Japánban amúgy is jóval népszerűbb az Apple, mint a többi, még a sajátjaiknál is. A grafikon amit mutatsz jól érzékelteti. A közlekedés is más ez egyértelmű. Ha olyan metró lenne BP-n, amit ott, akkor egy élhető város volna.
Reinhardt : Külföldön, tőlünk nyugatra nagyon más minden. Ezt tudom. Csak alapértelmezettként a magyarországi helyzetet nézem, mert magyar fórum, magyar nyelven. Ha nem írják ki, hogy nem itthon, akkor értelemszerű, hogy a hazai dolgokat nézem. Szerintem ez logikus. -
somogyib
őstag
válasz
Totheground #667 üzenetére
"illetve amit mas, nem geek felhasznaloktol hallok."
És mit mondanak a nem geek felhasználók? Szép vagy csúnya a notch?
-
törölt tag
válasz
Ezt nagyon erős barokkos túlzásnak vettem. Esetleg 10 Samsungra, jut egy iX. Azt el is hinném. De hogy az emberek annyira kő gazdagok lennének, hogy iX-el rohangáljon 10-ből 9, azt bocs, de nem hiszem el...
És hogy még inkább engedjek az általad hozott "statisztikából" 10 másik telefonra jut 1db. iX. Még ezt is hajlandó lennék elhinni. Pont a Samsung az a cég, ahol minden megtalálható, az olcsótól az rohadt drágáig. A maradék űrt tölti ki az egyéb kínai gyártó, és elvétve van egy-két Sony.
Kuriózummal akartok futkosni? Vegyetek Sony-t.
Sőt... A metrót hozod példának, ahol csak tehetős emberek utaznak, mert van pénzük bérletre.
Aha...
De végül is mindegy. Engem aztán rohadtul nem érdekel, hogy kinek milyen telefonja van. Főleg nem izgat, hogy a gyártónak mekkora a haszna. Jobban érdekel az, hogy ha lecserélem a készüléket, akkor az milyen lesz, tudom-e kompromisszum mentesen használni. Sajnos a trend az, hogy egyre inkább nem. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Lehet, hogy fórumokon tényleg fel van fújva egy kicsit. Majd az eladások eldöntik.
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #182 üzenetére
"Ok, úgyis késő van meg látom indul a ratyi trollkodás max, szóval lépek aludni inkább."
Most már tudjuk, hogy az iPhone tulajoknak miért tart ki egy egész napot az akksi. = mert 17:15-kor mennek aludni.
(tudom, tudom...de trollkodásnak jó volt.
)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Totheground #173 üzenetére
Kevdes Totheground! Nyugi, ez csak egy példa volt.
Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy notch-al egyszerűen kevesebb az infó / lehetőség. Vagyis nem nyerünk, hanem veszítünk vele. Érti?
A hasznossága, pedig egyénfüggő. Én is - ahogy előttem jó páran - a %-os kijelzést preferálom. Egyszerűen pontosabb. Hamarabb veszem észre, ha valami nem OK ...
Lehet nem a legjobb példa, de ha az autóban van fed. computer, akkor Te nem azon nézed "mennyi van még hátra" (szemben a mutatós mérőműszerrel)? -
tibcsi0407
félisten
válasz
Totheground #182 üzenetére
Nekem 5-ös van, ami sokkal takarékosabb és nagyobb akkut kapott.
Azt tudom, hogy a 3 nem volt a csúcson ezen a téren, csak a 3T.
De 6-ost már nem veszek, mert a pletykák szerint az is ilyen notch-förmedvény lesz. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Totheground #175 üzenetére
Android-os körökben azért nem egy telefon ketyeg el lazán 2-3 napig. Nem kell állandóan töltőre dugdosni..
Nekem a Oneplus tegnapelőtt este volt töltve, most dugtam rá, mert láttam, hogy 15%-on van. -
Ispy
nagyúr
válasz
Totheground #175 üzenetére
Nem muszáj értened, csak fogad el.
Én ránézek a fehér kis pacára, amiben van egy kis fehér paca, az nem mond semmit, ha ránézek, hogy 34%, akkor tudom mennyi van még hátra netezés/játék/telefonálásból és el tudom dönteni, mit lehet és mit nem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Totheground #173 üzenetére
Nekem is fontos a %, az az első amit minden telefonon beállítok, és igen, szeretem tudni mennyi az annyi, az ikon szart se ér.
Majd, ha havonta 1x kell tölteni, akkor nem lesz fontos....
-
Szakiii
addikt
válasz
Totheground #131 üzenetére
külsőről bármikor bárki mondhat véleményt pár másodperc után, 0 használattal sőt akár képről is...
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #131 üzenetére
Értelek, de gondolom az első benyomás nálad is a kinézetéből fakad. És gondolom vannak használati eszközök amire te is azt mondod, hogy ronda.
peace
-
somogyib
őstag
válasz
Totheground #94 üzenetére
"A legtobb hurrogo max mas kezeben latott X-et, igy a velemenye nyugodtan mehet a szemetdombra."
A legtöbb hurrogás leginkább esztétikai eredetű, nem csak a használatra vonatkozik. Gondolom neked is van véleményed más telefonokról/autókról/épületekről kinézet alapján. Az is mehet a szemétdombra?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Totheground #94 üzenetére
jó, hát ezen ne múljon. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged