- Yettel topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Reinhardt #1215 üzenetére
Az kurva rég volt. Még az Aranybulla előtt. Nem is tudtam, hogy II. András korában is volt már Notchos készülék
Hogy a témánál maradjak. Itt valóban magáról a technológiai kialakításról szól egy blog. aminek elvileg már két hete el kellett volna tűnnie a süllyesztőben, ahogy az összes eddigiek is eltűnnek, amint lekerül a főoldalról.
Bone123 nagyon betalált ezzel a bloggal, nem véletlenül mondjuk. A mobilokkal foglalkozó nemzetközi oldalak is erről írnak, és ott sem jobb a helyzet, ott is megy a lázadás a notch ellen a felhasználók részéről. Csak ugye a piac milyen? innováció hiányában csak a kopipészt marad a másod és harmadvonal-beli gyártóknál, az élvonal egy-két gyártója is inkább másol, mert ötlet az nincs. Ha meg mégis, akkor az egészet a felső vezetés fúrja, mert nem mernek kockáztatni, inkább megvárják a reakciókat.
Az Apple bevállalta a notch-ot, hőzöngenek az Apple házánál is elegen. Csak ott annyi a különbség, hogy az Apple ballisztikus ívben szarja le a felhasználói igényt, ha hallgatott volna rájuk, egész máshogy néznének ki a mostani modellek. -
-
Johnny_vT
senior tag
-
Parallaxis
addikt
válasz
Reinhardt #1081 üzenetére
Szoval az problema, hogy a 16:9-es video teteje meg alja le van vagva ha az ember kiteszi teljes kepernyore, de azzal nincs gond, ha a notch takarja ki...
Mert mondjuk a notch minimális területet takar ki és azt is a széléből, ahol soha nincs releváns tartalom, míg ha kinagyítod, akkor jó 20-25% megy a levesbe.
Es hagyjuk mar ezt, hogy youtube videok nagy resze 16:9. Rengeteg video van font ami ennel szelesebb keparanyu
Én még nem nagyon találkoztam Youtube-on mással.
es egyre tobb lesz
Aminek semmi értelme, mivel a TV-k, projektorok és a monitorok zöme és mostanáig a telefonok is mind a 16:9-et támogatják.
-
-
Dottore
addikt
válasz
Reinhardt #849 üzenetére
Azt gondolom igen, csak nem így élik meg (igaz ez a reménytelen harcot folytató másik oldalra is). Van mikor a konstruktivitás hiánya, a csökönyös ragaszkodás vélt igazunkhoz, túlmutat ezen.
Egy jó tanács mindenkinek. Olyan helyzetben ami arra van kihegyezve, hogy kinek van igaza, kinek nincs, nem pedig egy közös megoldás felé halad, nem érdemes sokáig benne maradni. Mindenki tegye fel a kérdést, miért fontos ez neki valójában, mert a problémát megoldani akkor lehet ha felismerjük. A probléma pedig nem itt és nem ezekkel az arányokkal van.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Reinhardt #818 üzenetére
Anyám borogass, hát tényleg. Lemértem, felül 7,0 és alul 6,6 mm a káva
Ez ocsmányabb, mintha notch lenne rajta
Így minden egyes érvem teljesen érvénytelen és tényleg Parallaxisnak lett igaza!
Kidobom az ablakon, 'oszt veszek egy Almát inkább, ők értik igazán a mobilipart!
-
Parallaxis
addikt
válasz
Reinhardt #811 üzenetére
Bocsi, de éppen, hogy nem cáfolt semmit, hanem ábrázolta azt, amit már a kezdetektől állítok, de semmi gond
mert ha mindkét telefonon úgy tologatod a tartalmat, hogy csak a notch melletti részen jelenjen meg, akkor csak az iX-en lesz megjelenített tartalom.
no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
-
Totheground
addikt
válasz
Reinhardt #705 üzenetére
"iPhone X-em lenne osszetornem"
0/10, welcome to ignoreville. Arrol meg mar ne is beszeljunk, hogy szamdekosan felremagyarazol. A filmek 99%-a 16:9es, ami meg 21:9-es, azt ne egy kibaszott mobilon nezd 5-6 inchen. Az meg f@sznak is kicsi, nemhogy mozikepernyonek. Nem mellesleg, azt a legkomolyabb OLED tv-ken sem fogod rendesen latni, mert, kepzeld, azok is 16:9-esek. Szoval igen, szandekosan keresve lehet trollfuel-t talalni, ami a mindennapi hasznalatban kurvara nem fog zavarni. De te mar csak tudod, gondolom eleget hasznaltal notch-os telot es kurvara zavart, azert kopkodod.
Ne faradj a valasszal, nem fogom latni. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Reinhardt #672 üzenetére
Ha elrejted a hsz.-eiket, akkor az arra adott válaszokat is elrejti az oldal. Mármint csak akkor, ha a "válasz" gombot használják.
Ezt amúgy én is próbáltam már, csak az a baj, hogy ilyenkor simán látszik a hsz. sorszámából, hogy előtte mondjuj 2 el van rejtve. Így meg érdekel, mi folyt ott.Ez valahogy úgy lenne az igazi, ha átrendezné a sorszámozást is. Ha pl. a 2., és 3. el van rejtve, akkor 1 után ne 4 legyen, hanem 2.
-
joey04
titán
válasz
Reinhardt #639 üzenetére
röviden: leszarom mennyit gombolnak le rólam, azt nézem, hogy nekem megéri-e. ha igen, akkor felőlem gazdagodjanak. ha meg nekem nem éri meg, akkor akkor sem veszem meg, ha bukóval árulják. itt arról volt szó, hogy az iPhone X hozta-e az elvártakat. A válasz igen.
hosszabban: igen, örülök
-
utomi
senior tag
válasz
Reinhardt #491 üzenetére
Szoval az igazsag bajnoka vagy.
Vagyis még az én kurva anyámat mert nem szállok bele mindenkibe és kezdek személyeskedni.
erdekes.
Na akkor nezuk at jobban a hosszu hozzaszolasod.
Egyertelmu, hogy nem tartod tiszteletben a cikkiro velemenyet, es az itt forumozok 80-90%-anak velemenyet se.Amennyiben a tisztelt cikk író ezt az egészet a blog kategóriába tette volna egy szavam se lenne. De ez a Teszt kategóriába került ahol szerintem nem lenne szabad ennyire elfogult és szubjektív cikknek szerepelni. A fórumozók véleményét egy percig sem kezdtem ki csak leírtam a saját eltérő véleményem ! Vagy az is már tiszteletlenség ?
Akik szerinted csak nyomjak a szokasos toxicot.
Ezutan elengedsz egy gyonyoru toxic hate dumat a Samsungrol, amit ugyan probalsz kicsit arnyalni azzal, hogy az elejen bejelented, hogy Samsung S8 vagy S9 is gyönyörű. Amit aztan rogton kicsit savazol is (Mindazonáltal az egyik legunalmasabb update az S9 lett mostanság.). Ez az iPhone 6-8 fenyeben meg szebb (elnezest a hater tixicert).Nem hiszem ,hogy komolyabban bántottam volna bármelyik Samsung telót. Pusztán leírtam a saját tapasztalaton alapuló véleményem . Szerintem ez még mindig korrektebb mint amit itt sokan csinálnak az iXel kapcsolatban !( Látatlanban fikázni ) Az iPhone 7 és 8 Update tényleg brutál unalmas volt de ez miért menti fel a Samsungot ? Vagy ha az Applenek szabad szart csinálni akkor a Samsungnak is ?
A velemenyedet tiszteletben tartom: nekem tetszik a Notch mert szerintem ettől totál egyedi és más a készülék mint az összes többi mai teló.
Az alszentsegedet viszont mar nem.
Sajat magad legnagyobb ellensege vagy.Ez nálam már szemelyeskedes és trollkodás amire inkább nem reagálok ! : R
Mindezek mellett mégegyszer elmondanám ,hogy nem az a gond ha nem tetszik a Notch vagy akár az Apple csak azt tartom rohadtul gáznak ,hogy egy ideje baromi nagy divat az Apple hate csak mert APPLE és akkor minden szar. Az ilyen minden észérvet nélkülöző gyűlölet nem fér a fejembe de biztosan velem van a gond.
-
Somatom
veterán
válasz
Reinhardt #488 üzenetére
Nézőpont kérdése. Sztem nem a képernyőt nézzük, hanem a megjelenő tartalmat. Ahol nem jelenhet meg tartalom, az hiába van a kijelző üvege alatt, nem lehet képernyő szempontjából hasznos területnek nevezni. Akkor viszont csupán parasztvakítás, hogy a kijelző üvege alá integrálták.
-
-
Parallaxis
addikt
válasz
Reinhardt #407 üzenetére
Erdekes en nativ modban hasznalom az S8+-omat,
Nem felbontásról, hanem az UI DPI-jéről beszéltünk (ezt a fejlesztői beállítások alatt találod és szabadon tudod állítani is, de ha natívra állítod akkor hangyapöcsnyi lesz minden
).
A felbontást valami display élettartam optimalizálás miatt állítják be gyárilag FHD-re, de én is natívan használom.
-
-
Parallaxis
addikt
válasz
Reinhardt #151 üzenetére
Tegyuk fel, hogy megoldottak a kamera es az ujjlenyomat olvaso kijelzo ala helyezeset (kinek kene akkor face ID).
Ezért írtam, hogy ma még a notch a legjobb megoldás, ha kávamentes kijelzőt akarunk.
Ha gyártásérett lesz az átlátszó kijelző, ahol szükség szerint adott terület teljesen átlátszóvá tehető, akkor fog eltűnni a notch (bár akkor is lesz valami ott felül a hangszóró miatt, mert a vibrációs hangkeltés zsákutca). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged